145 Resultaten

Chronologische lijst

De Albanese Alpen (Noord-Albanië) Individuele reis

Individuele reis Albanië

Liefhebbers van een prachtig berglandschap en traditionele bergdorpjescultuur, geheel op z’n Albanees, zijn hier aan het juiste adres. Deze wandelreis neemt je mee naar het noorden van Albanië, richting grens met Montenegro. De landschappen zijn schilderachtig en trekken jaar na jaar meer wandelliefhebbers aan. Het grootste deel van de reis vindt plaats in het Valbona Nationaal Park, met als hoogtepunten de trekking over de Valbona-pas, het wondermooie bergdorp Teth en het Koman- meer. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

De Vallei van Zagoria (Zuid-Albanië) Individuele reis

Individuele reis Albanië

Verscholen tussen de bergketens van Gjirokaster en Permet, in het zuiden van Albanië, ligt de Vallei van Zagoria, met zijn afwisselende landschappen en pastorale tradities en die zich enkel via een eenzame karavaanroute laat betreden. Tijdens deze tot in de puntjes geregelde reis, rijg je in 5 wandeldagen een aantal authentieke bergdorpjes aan elkaar, met de oversteek van de Dhembelpas (1450 m) als hoogtepunt. Je overnacht 3 keer bij mensen thuis, waar de ontvangst hartelijk is en het eten lekker! Voeg daar een bezoek aan de mooie stad Gjirokaster en hoofdstad Tirana aan toe, en je hebt een reis om nooit te vergeten.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Peaks of the Balkans Individuele reis

Individuele reis Albanië & Montenegro

Deze sportieve wandelweek laat je proeven van het lange-afstandspad ‘Peaks of the Balkans’, geboren uit de passie om het natuurlijke en culturele erfgoed van de afgelegen bergregio’s van Albanië, Montenegro en Kosovo te behouden en ontwikkelen. Je trekt door het noorden van Albanië en steekt de grens over naar buurland Montenegro, over herders- en andere kleine paden, van het ene wandelparadijs naar het andere. Je komt er dicht bij het échte leven in de bergdorpen. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Ardense charme Individuele reis

Individuele reis België

Ervaar het echte 'Ardennen-gevoel'  na een deugddoende wandeling door uitgestrekte bossen en wanneer je 's avonds de dag afsluit bij het haardvuur. Je logeert in een gezellig hotel met grote tuin aan de oevers van de Ourthe en op een steenworp van het mooie La Roche-en-Ardenne met z'n wildpark en kasteel.  

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Tussen Bosland en het mijnerfgoed van Beringen Individuele reis

Individuele reis België

Vanuit een comfortabele B&B middenin de natuur, verken je de mooie Vallei van de Zwarte Beek. Via de blauwbessenvelden en de heidevlaktes bereik je het beroemde Koersel Kapelleke. Onvermijdelijk in deze regio, duik je eveneens het beladen Limburgs mijnverleden in. Je beklimt de twee terrils met indrukwekkende vergezichten en wandelt door het knap gerestaureerd industrieel erfgoed van be-MINE. Bovendien zijn er enkele activiteiten mogelijk die zowel de geschiedenis- als sportliefhebber zullen bekoren.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Nationaal Park Hoge Kempen en de Maasvallei Individuele reis

Individuele reis België

Soms moet je niet ver reizen om een 'buitenland-gevoel' te krijgen. De Hoge Kempen, het grootste natuurgebied van Vlaanderen én het enige Nationaal Park van ons land, geeft je zo'n gevoel. Je vindt er gevarieerde landschappen zoals paarse heide, zandduinen en groene heuvels, ver weg van wegen en bebouwing.  Ook water is volop aanwezig, met blauwe meren, grindplassen, kabbelende beken en onze grensrivier de Maas. Het multiculturele mijnverleden zorgt bovendien voor een boeiende brok cultuur. Je verblijft in een belle époque-hotel aan een pittoreske kanaaloever. De wandelingen in dit arrangement maken deel uit van het Nationaal Park Trail, dat in december 2022 met het Europese Kwaliteitslabel werd bekroond.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Wandelen langs GR-paden: Fruitig Haspengouw Individuele reis

Individuele reis België

Je wandelt door een met holle wegen doorkliefd heuvellandschap waar graanvelden afwisselen met ontelbare fruitboomgaarden. Tal van schitterende zichten, het natuurgebied van de Herkvallei, het interessante graafschap Loon en een rits oude dorpjes zijn de ingrediënten van de GR 128 - of de Vlaanderenroute. Daarenboven logeer je in een prachtig gelegen en recent gerenoveerde kasteelhoeve.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 2 of 3

Broekbossen en stuifduinen in het Grote Netewoud Individuele reis

Individuele reis België

Het Grote Netewoud strekt zich uit over vier gemeenten van de 'stille' groene Kempen: Mol, Balen, Meerhout en Geel. De rivier de Grote Nete en haar zijrivieren boetseerden er een waardevol landschap met zeldzame broekbossen, graslanden en mooie purperen heide. De mysterieuze stuifduinen vormen er bovendien het toneel voor talrijke volksverhalen waarin heksen, duivels en kabouters de hoofdrol spelen...Je bent te gast in een originele B&B net buiten het centrum van Mol en vlakbij het Grote Netewoud gelegen.  

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Wandelen langs GR-paden: Hageland Individuele reis

Individuele reis België

Het is aangenaam wandelen in het Hagelands landschap van golvende heuvels met weidse panorama’s, holle wegen, uitgestrekte akkers en bossen.  De vele plaatsnamen eindigend op 'rode'; Sint-Pieters-Rode, Nieuwrode,...herinneren aan de vele bossen die deze streken bedekten tijdens de middeleeuwen maar nu grotendeels gerooid zijn. Je wandelt in de omgeving van Scherpenheuvel, Winge en het kasteel van Horst, een prachtige middeleeuwse waterburcht en thuishaven van stripfiguur de Rode Ridder. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Wandelen langs GR-paden: Hoppe-Heuvelland Individuele reis

Individuele reis België

Vanuit een hotel dat gelegen is tegen de flanken van de Monteberg neemt de GR je mee op sleeptouw over enkele van 's lands bekendste heuvelruggen: de Kemmelberg, de Rodeberg, de Scherpenberg, Goeberg,...Deze 'bergen' boetseerden er een landschap met prachtige vergezichten en waarvan de bodem uitermate geschikt is voor de wijnteelt. Langs beboste flanken en over smokkelpaadjes verken je dit mooie grensland met talrijke getuigenissen uit de Eerste Wereldoorlog. Dit arrangement is mogelijk in twee of drie dagen. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 2 of 3

Wandelen langs GR-paden: Kalmthoutse Heide Individuele reis

Individuele reis België

Op de Kalmthoutse heide banen de GR5 en GR12 zich een weg door weidse heidevlakten, door naaldbossen en langs tientallen vennen en landduinen. De polders langs de Brabantse Wal geven er een agrarische tintje aan het landschap dat uitgeroepen werd tot driesterren-wandelgebied. Het hotel is ideaal gelegen, pal aan de hoofdingang van het natuurgebied.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Tussen Lesse en Lomme Individuele reis

Individuele reis België

‘Tussen Lesse en Lomme’ is een ongewoon mooie wandelroute door een van de fraaiste stukjes van de Belgische Ardennen. Gedurende vijf heerlijke wandeldagen verken je het Grote Woud van Saint-Hubert met z'n machtige beuken en sparren. De bosbewoners en het bruisende water van de Ardense rivieren de Lesse en de Lomme zijn je enige metgezellen. Na dit eenzame avontuur zal je de kunst van het 'bosbaden' zonder twijfel onder de knie hebben.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 5

Wandelen langs GR-paden: Maas-Mergelland Individuele reis

Individuele reis België

Ontdek het golvende Limburgse 'mergelland' met z’n verrassende panorama’s van op de Pieterberg bij Maastricht. Ontdek het fort van Eben-Emael, de kastelen van Alden-Biesen en Renesse en de watermolen te Blaar. Deze streek ontleent haar naam aan de aanwezigheid van mergelsteen die zich hier in de ondergrond bevindt en die sinds mensenheugenis als bouwsteen werd gebruikt. De ontginning ervan construeerde uitgestrekte gangenstelsels en indrukwekkende grotten die momenteel vaak als champignonkwekerij worden uitgebaat.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 2 of 3

Natuurwandelingen in de Hoge Kempen: Oudsbergen Individuele reis

Individuele reis België

In de nabijheid van de nieuwe fusiegemeente Oudsbergen in de Hoge Kempen kronkelt zich een langgerekte sliert van landduinen door een uitgestrekt bos- en heidegebied van ruim 3000 ha. In deze zg. 'Duinengordel' beklim je Vlaanderens hoogste landduin, de 'Oudsberg'. Je struint er door groene beekvalleien en test je  kuitspieren op de Solterheide. Het water-natuurgebied Bergerven is het leefgebied van vele watervogels, op de oevers grazen Galloway runderen en Konikpaarden. Zoveel is duidelijk de Hoge Kempen zijn een mooi wandelgebied in ieder jaargetijde.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Wandelen langs GR-paden: Pajottenland Individuele reis

Individuele reis België

Het Pajottenland ligt vlakbij Brussel, tussen de taalgrens en de valleien van de Dender en de Zenne. De prachtige Zennevallei bepaalt voor een groot stuk het karakter van de streek. Kleine dorpjes in een zacht golvend landschap, akkers, weiden en een goed bewaard gebleven volkscultuur. Welkom in het land van Bruegel, mattentaarten en pensenkermissen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 2,3 of 4

De Transardense route Individuele reis

Individuele reis België

De Transardense Route is al jaren een klassieker in ons aanbod. Over een lengte van 160 km slingert dit wandelpad zich door de centrale Ardennen van La Roche tot Bouillon. De route verbindt de mooie valleien van de Ourthe, de Lesse, de Lomme en de Semois, allemaal zijrivieren van de machtige Maas. Regelmatig moet je flink wat klimmen en dalen, hetgeen mooie panorama’s oplevert. Het programma kan je aanvatten waar je wil met een minimum van twee nachten. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3 - 8

Op ontdekking in La Calestienne Individuele reis

Individuele reis België

Op zowat 100 km ten zuiden van Brussel, geprangd tussen de Fagne en de Ardeense bossen, strekt zich het natuurpark Viroin-Hermeton uit. In de vallei van de Viroin, ontstaan door de samenvloeiing van l’ Eau Blanche en l’ Eau Noire, ligt Viroinval. Het maakt deel uit van het prachtige La Calestienne,  een 130 km lange smalle kalkstrook tussen Chimay in het zuidwesten van het land en de Hoge Venen in het oosten.  Deze vallei van de Viroin is een parel van een wandelgebied: een idyllisch landschap waar honderden spleten en kloofjes, minicanyons en grotten werden uitgesleten in de 'tiennes' (ronde kalkheuvels). Bij natuurminnaars heeft de streek een stevige reputatie door haar grote diversiteit aan planten en dieren, in het bijzonder voor orchideeën in het voorjaar. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Wandelen langs GR-paden: Voeren Individuele reis

Individuele reis België

De Voerstreek in de provincie Limburg is alom geprezen voor z'n landschappelijk schoon. De gemeente Voeren bestaat eigenlijk uit zes dorpen; 's Gravenvoeren, Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren, Remersdaal, Moelingen en Teuven. Je wandelt hier door het Land van Herve, één van 's lands mooiste wandelregio's en kan een lekker biertje proeven in de abdij van Val Dieu.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 2 of 3

Wandelen langs GR-paden: Zwalm en Vlaamse Ardennen Individuele reis

Individuele reis België

Het ruim 100 ha grote natuurgebied van de Zwalmvallei strekt zich uit langs de prachtige oevers van de rivier de Zwalm. Je verblijft in een mooie B&B (met groene sleutel label) in Brakel en maakt mooie tochten in het reliëfrijke landschap van de Vlaamse Ardennen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Wandeleiland Santo Antão - 8 dagen Individuele reis

Individuele reis Cabo Verde

Een paar honderd kilometer buiten de kust van Senegal, liggen de 9 Kaapverdische Eilanden. Elk eiland is verschillend en heeft een eigen landschappelijk karakter. Voor deze reis kozen we er 2 uit. Je begint en eindigt op het eiland Sao Vicente, waar de luchthaven is. De ferry brengt je in een uurtje naar het bergachtige, tropische Santo Antão, een waar wandelparadijs. Tijdens deze reis maak je 4 doorgaande tochten en is er 1 keuzedag, waar je kan kiezen tussen wandelen of rusten. Zowel wandelingen als logies zijn met zorg geselecteerd op basis van jarenlange ervaring in Cabo Verde en staan garant voor een schitterende beleving. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Wandeleiland Santo Antão - 13 dagen Individuele reis

Individuele reis Cabo Verde

Een paar honderd kilometer buiten de kust van Senegal, liggen de 9 Kaapverdische Eilanden. Elk eiland is verschillend en heeft een eigen landschappelijk karakter. Voor deze reis kozen we er 2 uit. Je begint en eindigt op het eiland Sao Vicente, waar de luchthaven is. De ferry brengt je in een uurtje naar het bergachtige, tropische Santo Antão, een waar wandelparadijs. Tijdens deze reis maak je doorgaande tochten en zijn er enkele keuzedagen, waar je kan kiezen tussen wandelen of rusten. Zowel wandelingen als logies zijn met zorg geselecteerd op basis van jarenlange ervaring in Cabo Verde en staan garant voor een boeiende beleving. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 13

Het Gendarmenpad: kustwandelen langs de Deens-Duitse grens Individuele reis

Individuele reis Denemarken

Het Gendarmenpad is een 84 km lange kustwandelroute langs de Deens-Duitse grens. Het is een deel van een historisch pad waar vanaf midden 19de eeuw zo'n 100 jaar lang grensgendarmen patrouilleerden die de smokkel aan banden moesten leggen. In 5 dagtochten wandel je van west naar oost langs de kust van de mooie Flensburger-baai door een afwisselend landschap van heuvelachtig kustbos, veengebieden en weilanden. Een kleine week heerlijk uitwaaien met zicht op zee in een erg mooi stukje Zuid-Jutland.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 7

Eifelsteig: dwars door de Eifel Individuele reis

Individuele reis Duitsland

Een vlakbij gelegen stukje Duitsland, een landschap gevormd door vuur en water en gepolijst door de wind, dat is de Eifel. In het midden baant het langeafstandspad Eifelsteig zich een weg. Je wandelt door de Duitse Hoge Venen (Hohe Venn), het grootste ongerepte moeras van Europa, langs de rotsen en door de bossen van het Nationalpark Eifel en naar het geologische verleden van de Vulkaaneifel. Het is afwisselend wandelen gedurende 313 km, onderverdeeld in 15 etappes tussen 15 en 28 km. Je kan ook een deel van het traject doen (min. 3 dagen / 2 nachten) en begin- en eindpunt zelf bepalen. Of je kan een van onze vaste trajecten kiezen, waardoor de prijs wat lager uitvalt. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3-17

Klein-Zwitserland: grenswandelen tussen Duitsland en Luxemburg Individuele reis

Individuele reis Duitsland

Aan weerszijden van de grens Luxemburg-Duitsland strekt zich het ‘Deutsch-Luxemburgische Naturpark’ uit. Het Luxemburgse deel noemt men ‘Klein-Zwitserland’, het stuk in Duitsland ‘Naturpark Südeifel’. Vanuit een familiaal uitgebaat hotel in Bollendorf, pal op de grens, ontdek je een schitterend wandelgebied van grotten en kloven, burchten en kastelen. Ook culinair en cultureel – steden als Echternach, Vianden, Diekirch en Trier liggen vlakbij – heeft deze streek heel wat te bieden. Wij bieden een standaardprogramma van 3 dagen/2 nachten aan, goed voor een weekend. Maar niets houdt je tegen om 1 of meerdere nachten bij te boeken uiteraard!

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Wandelen in de Moezelvallei Individuele reis

Individuele reis Duitsland

Op een goeie 3 uur rijden van Brussel ligt de kronkelende Moezelvallei, afgezoomd met steile hellingen vol wijngaarden. De veelzijdige landschappen, de rijke geschiedenis, de gastvrijheid en de verfrissende wijnen maken deze streek aanrader voor enkele dagen ontspannend wandelplezier. Bovendien geniet deze regio door zijn beschutte ligging een van de mildste klimaten van Duitsland. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 4

De Saar-Hunsrücksteig Individuele reis

Individuele reis Duitsland

Duitsland is een topbestemming voor wie graag een langeafstandspad wandelt. Bij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Luxemburg, op een kleine 3 uur rijden van Brussel, start in Perl de Saar-Hunsrück-Steig. Je wandelt door een natuur- en cultuurlandschap met vele gezichten, door geheimzinnige wouden en romantische beekdalen, langs rotspartijen en, in de buurt van Trier, steile wijngaarden. Wij kozen voor 2 varianten: een 6-daagse tot Weiskirchen en een 10-daagse die eindigt in de historische stad Trier.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 6/10

Nationalpark Sächsische Schweiz: tocht over de Malerweg Individuele reis

Individuele reis Duitsland

In het oosten van Duitsland - in de deelstaat Saksen en op een steenworp van de Tsjechische grens - strekt zich langs de rivier de Elbe een prachtig natuurgebied uit: het Nationalpark Sächsische Schweiz  Doorheen dit bizarre natuurlandschap met ruige rotsformaties en koele kloven slingert zich de ‘Malerweg’, een lange-afstandspad dat je toelaat om 'Deutschlands schönster' te ontdekken. Een bezoek aan topcultuurstad Dresden voor of na de tocht is absoluut aangeraden. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 10/8

Schluchtensteig: kloventocht in het zuidelijke Zwarte Woud Individuele reis

Individuele reis Duitsland

Deze in alle opzichten hartige tocht brengt je dwars door het zuidelijke Zwarte Woud, de zonnigste regio van Duitsland. Anders dan de naam laat vermoeden (Schlucht betekent kloof), wandel je niet enkel door waterrijke ravijnen en kloven. Ze maken er een intrigerend en raadselachtig deel van uit, maar worden afgewisseld met trajecten langs watervallen, over alpenweiden, door geurende dennenbossen en met af en toe een een fabelachtig uitzicht op Zwitserse Alpentoppen. Je kan kiezen tussen een 8-daagse versie en twee 5-daagse versies

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 5/8

Nationalpark Sächsische Schweiz: tocht over de Malerweg Individuele reis

Individuele reis Duitsland

Nog even geduld. De uitgebreide info van deze reis komt binnenkort online.
Laat zeker jouw emailadres achter als je op de hoogte wil blijven van deze reis.
En geef gerust een seintje als we je ergens mee kunnen helpen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag

Ezeltocht in de Ardèche Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

De Ardèche met de drukbezochte ‘gorges’ klinkt vast wel bekend in de oren. Op korte afstand van deze drukte vind je echter een landschap met een verrassende rust en vredigheid. Met de ezel als trouwe reisgezel trek je door een landschap van kloven, kastelen, rivieren en indrukwekkende grotten. Je slaapt in knusse hotelletjes en ook enkele nachten in een tent met open hemel en in een tent op palen midden in het natuurreservaat.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 7

De vulkanen van de Auvergne Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

In het Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne markeren maar liefst 80 toppen of 'puys' de horizon. Ze boetseerden er een landschap met een zeldzame authenticiteit van maren, ronde vulkaantoppen en groene bazaltplateaus met grazende zomerkuddes. Vanuit de levendige metropool Clermont-Ferrand wandel je in vijf dagen van de Puy de Dôme naar de Puy de Sancy. Een vulkanentrekking in Europa? Het kan.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 7

Beaujolais: Zuid-Bourgondië - charmelogies Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

Ten zuidwesten van Mâcon, in de Haut-Beaujolais, verblijf je een weekje in een gezellige chambre d'hôtes met zwembad, middenin het groen. De Beaujolais toont hier z'n twee gezichten; enerzijds heb je de wijngaarden tussen Mâcon en Villefranche-sur-Saône, anderzijds de beboste hellingen en groene valleien. Natuur en cultuur smelten moeiteloos samen. Lekker eten en drinken hoort er ook bij, want de streek produceert niet alleen goede wijnen, maar ook heerlijke kazen, zalm, honing…

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Ontdek de Noordkust van Bretagne - charmelogies Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

Je verblijft in een karaktervol hotelletje op 2 km van het plaatsje Tréguier. In een straal van 20 km rond het hotel kan je vooral mooie kustwandelingen maken, afgewisseld met bezoekjes aan pittoreske Bretonse vissersdorpen. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Corsica: de GR20 Noord Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

De GR 20 staat bekend als het meest uitdagende en spectaculaire GR-pad van Europa. Het loopt dwars door een indrukwekkend ruige bergketen met meertjes, diepe kloven en valleien. De GR-noord  bevat de zwaarste maar zeker ook de mooiste etappes met de meeste afwisseling in landschappen. Je moet veel klimmen langs steile en ruwe berghellingen en tussen immense steenvlakten. Je start bij Vizzavona in het hart van Corsica en trekt noordwaarts richting de paradijselijke vallei van Asco. Opgelet: slechts beperkt bagagevervoer mogelijk.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Corsica: de GR20 Zuid Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

De GR 20 staat bekend als het meest uitdagende en spectaculaire GR-pad van Europa. Het loopt dwars door een indrukwekkend ruige bergketen met meertjes, diepe kloven en valleien. De GR20-zuid gaat van bij de pas van Bavella met z'n scherpe granietpieken naar Vizzavona. Twee hoogtepunten op de route zijn het bosrijke Cuscione-plateau en de Col de Laparo vanwaar je een spectaculair zicht krijgt. De GR20 zuid is minder steil dan de noordelijke route.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Corsica: de GR20 Zuid en Noord Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

Deze reis verbindt de zuidelijke en de noordelijke GR20. Je start in het zuiden bij de mooie pas van Bavella met z'n scherpe granietpieken en trekt naar Vizzavona in centraal Corsica.  Hier vervolg je de route door het ruige hooggebergte richting Haut Asco. De GR20 is enkel aangeraden voor ervaren bergwandelaars met een zeer goede fysieke conditie.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 15

Corsica: Van de bergen naar de zee Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

Met toppen die tot ver boven de 2000 m reiken en hellingen die steil aflopen tot aan de grillige kust, verdient Corsica de bijnaam ‘een berg in de zee’ ten volle. Van het hooggebergte in het binnenland daal je af naar de diepblauwe zee aan de Golf van Porto. Onderweg kom je voorbij unieke plaatsen zoals het bos van Aîtone, de Gorges de Spelunca, de Calanche de Piana en de mooie dorpjes Evisa en Ota.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Corsica Familieavontuur Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

Met toppen die tot ver boven de 2000 m reiken en hellingen die steil aflopen tot aan de grillige kust, verdient Corsica de bijnaam ‘een berg in de zee’ ten volle. Van het hooggebergte in het binnenland daal je af naar de diepblauwe zee aan de Golf van Porto. Onderweg kom je voorbij unieke plaatsen zoals het bos van Aîtone, de Gorges de Spelunca, de Calanches de Piana en de mooie dorpjes Evisa en Ota. Het vrij ontoegankelijke Girolata is prachtig gelegen in een baai van het Scandola-natuurreservaat, je bereikt het enkel te voet of met de boot.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Chemin de Stevenson Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

In 1878 ondernam de Schotse schrijver Robert Louis Stevenson samen met zijn ezelin Modestine een tocht van 250 km van Le Monastier-sur-Gazeille tot St-Jean-du-Gard. Deze intussen beroemd geworden tocht is nu de GR70 en loopt zigzaggend van noord naar zuid door een verscheidenheid aan landschappen in de natuurlijke regio’s Velay, Gévaudan, Mont Lozère en Cevennen. Met bovendien een resem aan pittoreske dorpjes en stadjes, is dit een mooi stukje landelijk Frankrijk om te ontdekken. Te boeken in een 14-daagse en een 8-daagse versie.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8, 14

Drôme Provençale: de Villages Perchés Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

In de middeleeuwen werden heel wat dorpen in Zuidoost-Frankrijk als arendsnesten tegen de flanken van de rotsen gebouwd. Hun charme en ligging, met de vallei van de Drôme en haar zijrivieren als decor, maken sommige tot de mooiste van Frankrijk. Je logeert in charmante chambres d’hôtes of kleine hotelletjes waar je, vaak aan de gastentafel, smult van een heerlijke regionale keuken met verse producten uit de streek. De Drôme Provençale draagt in zijn landschappen en mediterrane klimaat reeds de belofte van de Provence in zich...

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 7

Het Massief van de Ecrins Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

Ten zuidoosten van Grenoble ligt één van de indrukwekkendste en meest ongeschonden bergmassieven van de Alpen: het ‘Massif des Ecrins’. De bergen rijzen hier tot meer dan 4000 m hoogte op uit de valleien en worden afgewisseld met grillige gletsjers en steile sneeuwvelden. Je verblijft in een authentiek, eenvoudig alpenhotel, dat voor bergwandelaars ideaal gelegen is aan de voet van de Mont Pelvoux. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Wijndorpjes en kastelen van de Elzas Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

Geprezen voor zijn wijnen, geliefd voor zijn schilderachtige dorpen en indrukwekkende burchten is de Elzas een prachtig wandelgebied. Vanuit Colmar rijg je een aantal mooie dorpjes en stadjes aan elkaar. Tussen de wijngaarden en langs zonovergoten hellingen klim je omhoog naar één van de talrijke burchten en historische plaatsen die eens de glorie van het gebied uitmaakten: Haut-Koenigsbourg, Mont Sainte Odile, Ortenbourg,...Het logies werd met zorg uitgekozen omwille van de ligging, sfeer en goede keuken.  

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 7

Soft-multisportavontuur in de Haut-Languedoc Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

Dit is een actieve vakantie die ook voor gezinnen met jonge kinderen zeer haalbaar is. Op een speelse manier maak je kennis met de rijke cultuur van de Haut-Languedoc en z'n verbazingwekkend gevarieerd landschap. Op stap met een ezel als wandelkameraad, rustig fietsen over autoloze 'voies vertes', picknicken op een beschaduwd plekje, rondwandelen in een typisch dorpje en veel waterpret,... Zuid-Frankrijk op z'n heerlijkst.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 7

Tour du Lac d'Annecy Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

De Tour du Lac d'Annecy is een huttentocht rond één van Frankrijks schoonste en puurste (gletsjer-)meren, doorheen het weinig bezocht en mysterieuze Parc Naturel des Bauges en het Massif des Aravis. Verspreid over vijf wandeldagen beklim je evenveel toppen, met de 2351 hoge Tournette als uitschieter. Een gevarieerde wandelweek vol schitterende uitzichten op het turquoise meer en met het besneeuwde Mont Blanc-massief op de achtergrond.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 6

Pyreneeën: het Nationaal Park Néouvielle Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

Het natuurreservaat Néouvielle is een uniek stukje ongerepte natuur in de Franse Pyreneeën. Je wandelt er in een wereld van bergmeren,  omringd door rode dennen en granieten bergpieken, waaronder een tiental 'drieduizenders'. Ook fietsers en watersporters vinden heel wat uitdagingen in de directe omgeving. Je verblijft in een charmante chambre d'hôtes bij een Vlaams koppel in een dorpje aan de voet van het massief. Naast dit wandelarrangement bieden we ook een multisportversie aan.  

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Multisport in de Pyreneeën Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

Het natuurreservaat Néouvielle is een uniek stukje ongerepte natuur in de Franse Pyreneeën. Je wandelt er in een wereld van bergmeren,  omringd door rode dennen en granieten bergpieken, waaronder een tiental 'drieduizenders'. Ook fietsers en watersporters vinden heel wat uitdagingen in de directe omgeving. Je verblijft in een charmante chambre d'hôtes bij een Vlaams koppel in een dorpje aan de voet van het massief en beleeft er een sportieve week gevuld met oa. raften, rotsklimmen en canyoning. Bovendien zijn er in de buurt tal van andere outdoor activiteiten mogelijk.  

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

De Opaalkust Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

Tussen Boulogne-sur-Mer en Calais ligt de Opaalkust. Je maakt hier verkwikkende wandelingen langs de kust, waar de blauwgroene zee contrasteert met de zandstranden, duinen en kliffen. In het groene, glooiende achterland wandel je langs akkers, weilanden en waterpartijen. Steeds met zicht op zee en op de krijtrotsen van Engeland. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Multisport in de Franse Hoge Alpen Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

Het Lac de Serre-Ponçon is een immens stuwmeer vlakbij het idyllisch gelegen plaatsje Embrun in het Franse departement Hautes-Alpes. Dit is een uitgelezen plek voor het maken van prachtige natuurwandelingen in het hooggebergte, voor toffe grensverleggende (water-)activiteiten als canyoning, rafting, rotsklimmen en via ferrata. Voeg daarbij het vrij zon-zekere klimaat en de toffe logeeradresjes, een charmant hotelletje of een ecologische gezinscamping, en je hebt de ingrediënten voor een onvergetelijke zomervakantie!

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 7

Tour du Mont Blanc Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

De Tour du Mont Blanc is een klassieker die bestaat in vele varianten. Niet enkel omwille van het feit dat je omheen West-Europa’s hoogste berg en door drie landen trekt, maar vooral omdat je een prachtig berglandschap van groene alpenweiden en glinsterende gletsjers aan je voorbij ziet komen. We bieden de keuze uit een 12-daagse versie waarbij je de ganse tour doet of je kan kiezen voor een 8-daagse versie waarbij je sommige valleitrajecten per bus aflegt. Logeren doe je in slaapzaaltjes van berghutten of in hotels.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8 of 12

Geheimen van de zuidelijke Vercors Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

De Vercors behoort ongetwijfeld tot de mooiste meest desolate streken van Frankrijk.  Dit indrukwekkend massief in de Franse Voor-Alpen is dan ook een zeer onherbergzame brok natuur van uitgestrekte hoogvlaktes, steile rotswanden en diepe kloven. In 6 wandeldagen maak je een grote lus in de regio van le Trièves ten oosten van de Vercors, maar vooral in de erg mooie en ruige zuidelijke Vercors met de kolossale Mont Aiguille en de Grand Veymont die hoog boven de rest van het plateau uittorent.  In juni zijn de weides getooid met wilde orchideeën en tulpen maar ook tot diep in de herfst is het hier volop genieten van een uitzonderlijke natuurpracht.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

De hoge toppen van de Vogezen Individuele reis

Individuele reis Frankrijk

In het noordoosten van Frankrijk ligt het middelgebergte van de Vogezen. Het natuurgebied van de 'Ballons des Vosges' is een bosrijk massief met diepblauwe, door hoge rotswanden omgeven meren, groene valleien en toppen tot 1400 m. Deze doorgaande tocht volgt een prachtige panoramische  route over de kam die de mooiste toppen met elkaar verbindt. Alternatief  mogelijk via het spectaculaire wandelpad 'le sentier des Roches' en mits een extra nacht kan je naar de top van de Grand Ballon klimmen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 4

Corfu Trail Individuele reis

Individuele reis Griekenland

Dit lange-afstandspad baant zich over een lengte van 171 km een weg van de noordkust tot in het zuidelijke puntje. De Corfu Trail  heeft z'n ontstaan te danken aan een Britse dame die ettelijke jaren van haar leven wijdde aan het aaneenrijgen van ezelpaadjes en karrenwegen die de dorpjes met omliggende akkers en kloosters verbonden. Tijdens deze 8-daagse reis verken je het landschappelijk mooiste stukje van de Corfu Trail. Je start in het centrum van het eiland en trekt van west naar oost en terug richting noorden. En zo ontdek je dit idyllische mediterraans paradijs, weg van het massatoerisme.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Kreta: van de Witte Bergen naar de zuidkust Individuele reis

Individuele reis Griekenland

Deze reis in het westen van Kreta brengt je van de groene en vruchtbare regio Apokoronas aan de voet van de Lefka Ori of Witte Bergen naar de zonnige zuidkust. Je geniet van de rust van ingeslapen berg- en vissersdorpen, de mooie natuur van het bergachtige binnenland, de indrukwekkende kloven in het zuiden, en de zichten op de felblauwe Middellandse Zee.  's Avonds proef je van de pure Griekse keuken en de hartelijke sfeer.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Menalon Trail: trekking in het hart van de Peleponnesos Individuele reis

Individuele reis Griekenland

Bijna pal in het midden van het schiereiland Peloponnesos loopt de Menalon Trail. In 6 pittige etappes op een hoogte tussen 1000 en 1500 m rijg je 8 schilderachtige bergdorpjes aaneen, verbonden door een eeuwenoud netwerk van onverharde paden. Je wandelt 6 dagen lang door een decor van wilde kloven, rivieren, fraai gelegen kloosters, naald- en loofbossen. Niet voor niets heeft deze regio - Arcadia - haar naam geleend aan het ideaalbeeld van een paradijselijk oord waar het heerlijk vertoeven is.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Coast to Coast Individuele reis

Individuele reis Groot-Brittannië

Het Coast to Coast Path mag gerust het paradepaardje der Engelse langeafstandswandelingen worden genoemd. Het traject situeert zich in het noorden en loopt in 309 km van St. Bees aan de westkust tot Robin Hood’s Bay aan de oostkust. Het is het geesteskind van één man, gepassioneerd ‘fell walker’ Alfred Wainwright, die met zijn mooie en gedetailleerde wandelbeschrijvingen wandelaars uit de hele wereld blijft inspireren. De tocht passeert door maar liefst drie nationale parken die elk op zich al de moeite van het bewandelen waard zijn: Lake District, Yorkshire Dales en North York Moors. Het brengt je door Engelands meest dramatische landschappen: van uitdagende heuvels, romantische valleien en lieflijke meren, tot prachtige loofbossen en onherbergzame veengebieden. Je kan het oostelijk en westelijk traject ook apart boeken.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 16

Coast to Coast - Oost Individuele reis

Individuele reis Groot-Brittannië

Het Coast to Coast Path is een erg geliefde langeafstandswandeling in het noorden van Engeland en loopt in 309 km van St. Bees aan de westkust tot Robin Hood’s Bay aan de oostkust. Het is het geesteskind van één man, gepassioneerd ‘fell walker’ Alfred Wainwright, die met zijn mooie en gedetailleerde wandelbeschrijvingen wandelaars uit de hele wereld blijft inspireren. De tocht passeert door maar liefst drie nationale parken die elk op zich al de moeite van het bewandelen waard zijn: Lake District, Yorkshire Dales en North York Moors. Het brengt je door Engelands meest dramatische landschappen: van uitdagende heuvels, romantische valleien en lieflijke meren, tot prachtige loofbossen en onherbergzame veengebieden. Deze reis beslaat het oostelijke deel van het pad, met start in Kirkby Stephen en waarbij je het 'zwaardere' Lake District dus links laat liggen. In 9 etappes wandel je naar Robin Hood's Bay aan de Noordzeekust. Je kan ook het volledige Coast to Coast-pad boeken, of enkel het westelijke deel.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 11

Coast to Coast - West Individuele reis

Individuele reis Groot-Brittannië

Het Coast to Coast Path is een erg geliefde langeafstandswandeling in het noorden van Engeland en loopt in 309 km van St. Bees aan de westkust tot Robin Hood’s Bay aan de oostkust. Het is het geesteskind van één man, gepassioneerd ‘fell walker’ Alfred Wainwright, die met zijn mooie en gedetailleerde wandelbeschrijvingen wandelaars uit de hele wereld blijft inspireren. De tocht passeert door maar liefst drie nationale parken die elk op zich al de moeite van het bewandelen waard zijn: Lake District, Yorkshire Dales en North York Moors. Het brengt je door Engelands meest dramatische landschappen: van uitdagende heuvels, romantische valleien en lieflijke meren, tot prachtige loofbossen en onherbergzame veengebieden. Deze reis beslaat het westelijke deel van het pad, met vertrek in St. Bees aan de Ierse Zee. In 7 etappes wandel je oostwaarts naar Kirkby Stephen, waarbij je dus stopt vóór de North York Moors. Je kan ook het volledige Coast to Coast-pad boeken, of enkel het oostelijke deel.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 9

Zuid-Cornwall: een vleugje exotiek in Engeland Individuele reis

Individuele reis Groot-Brittannië

Weelderige tuinen, pittoreske vissersdorpen, ruige kusten en een warme gastvrijheid zijn enkele termen die deze wandelreis typeren. Voeg er een vleugje mediterrane sfeer aan toe en het plaatje is compleet, want  de zuidkust van Cornwall wordt niet voor niets de ‘Cornish Riviera’ genoemd. De regio heeft menig schrijver en kunstenaar tot inspiratie gediend. Je wandelt voor een groot deel op het South West Coast Path van Polperro via Fowey naar Mevagissey, waarbij je telkens 2 nachten in deze plaatsjes logeert. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 7

Lovely Cotswolds Individuele reis

Individuele reis Groot-Brittannië

Het Engelse 'countryside' spreekt nergens zo tot de verbeelding als in de Cotswolds, zo’n 200 km ten noordwesten van Londen. Dit is een streek die menigmaal het decor vormde voor Engelse films: cottages met honingkleurige rieten daken omgeven door weelderige tuintjes, gezellige pubs, mooie kerkjes en oude kastelen. Het originele traject dat wij aanbieden rijgt de mooiste plaatsjes van de noordelijke Cotswolds aan elkaar tot een boeiende en afwisselende tocht. Je hebt de keuze uit een 5- en een 8-daags programma die beide starten in de mooie stad Cheltenham. En hoe populair de Cotswolds-stadjes ook zijn bij dagtoeristen, op de wandelpaden heerst een hemelse rust. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 5 of 8

The Great Glen Way Individuele reis

Individuele reis Groot-Brittannië

Great Glen is een geologische breuk die in een rechte lijn dwars door Schotland loopt, van Fort William noordwaarts naar Inverness. Deze diepe vallei verdeelt de Schotse hooglanden bijna letterlijk in twee en boetseerde er een indrukwekkend mooi heuvellandschap van meren die aan elkaar worden geregen door het Caledonian Canal. De Great Glen Way, een langeafstandsroute van 127 km, vertrekt aan de voet van de hoogste Britse berg, Ben Nevis, en brengt je langs de Lochs ('meren') Lochy, Oich en het beroemde Loch Ness, aangevuld met logies in gezellige B&B's in typische Highland-dorpen en stadjes. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8 of 9

Hadrian's Wall Path Individuele reis

Individuele reis Groot-Brittannië

In dit mooi stukje Noord-Engeland trek je langs de Hadrian’s Wall, die bijna 300 jaar lang de noordwestelijke grens van het Romeinse Rijk vormde. Van de oorspronkelijk muur is niet zoveel meer over, maar enkele tot de verbeelding sprekende ruïnes en interessante musea brengen de tijd van weleer tot leven. Je trekt van de Solway-fjord in het westen naar Newcastle in het oosten. Verwacht geen reis puur natuur, wel een aangename combinatie van lieflijk platteland, heuvelende heide, groene riviervalleien, gezellige dorpen en gastvrije B&B's. Alles samen  vormen ze de perfecte ingrediënten voor een pittige wandelreis doorheen de geschiedenis. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Kusten en kliffen van Pembrokeshire Individuele reis

Individuele reis Groot-Brittannië

Op vele lijstjes van 'mooiste kustpaden ter wereld', prijkt het Wales Coast Path in het algemeen, en het Pembrokeshire Coast Path in het bijzonder, in de top 3. Het biedt een waaier aan maritieme landschappen: van ruige kliffen en beschutte baaien, tot brede stranden en kronkelende estuaria. In zijn geheel is het Coast Path een geweldige fysieke uitdaging en daarom bieden wij een haalbaar traject aan dat in enkele dagen een representatief en afwisselend beeld schetst van dit ruwe stuk Atlantische kust. Wat mag je, behalve prachtige landschappen, nog meer verwachten? Weinig volk, veel vogels, in de diepte af en toe enkele nieuwsgierige robben, gezellige pubs, her en der een brokje geschiedenis en de frisse zeewind die de muizenissen uit je hoofd blaast. Wales is zonder meer een mooi land, en het eeuwenoude Pembrokeshire wordt niet voor niets "Gwlad Hud a Lledrith" genoemd, het land van mysterie en betovering. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8/7n

The West Highland Way Individuele reis

Individuele reis Groot-Brittannië

De ‘West Highland Way’ is allicht een van de bekendste langeafstandpaden in Groot-Brittannië. Het brengt je van Glasgow tot Fort William. Van de schilderachtige heuvels van de Lowlands, met groene weiden en paarse heide, gaat het via het mooie Loch Lomond naar de Highlands, waar zachte hellingen en ruige rotsmassieven elkaar afwisselen. De volledige Way is een 10-daagse reis. Je kan ze ook inkorten tot een 7-daagse door te vertrekken in Inverarnan. Snel boeken is hier de boodschap!

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 7 of 10

County Donegal Individuele reis

Individuele reis Ierland

Het landschap van Donegal is een traktatie voor wandelaars die op zoek zijn naar rust en uitgestrektheid, misschien zelfs eenzaamheid. County Donegal ligt geïsoleerd van de rest van Ierland, met aan de ene kant de Noord-Ierse grens en aan de andere kant de eindeloze Atlantische Oceaan. Mensen die het kunnen weten zeggen dat dit het meest ‘Gaelic’ deel van Ierland is. Je volgt deels de Bluestack Way, door de gelijknamige bergketen, en de Ways of the Gaeltacht, een netwerk van paden dat de mooiste kustlijnen, moeraslanden en valleien met elkaar verbindt. Eindigen doe je op de adembenemende kliffen van Slieve League.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 9

Kerry Way Individuele reis

Individuele reis Ierland

Iveragh is een van de 4 schiereilanden in het zuidwesten van Ierland. De 'Ring of Kerry' is een sublieme auto- of fietsroute op Iveragh die jaarlijks heel wat toeristen lokt. De wandelversie, Kerry Way genaamd, is nog veel mooier en vooral véél rustiger... Laat de massa achter je en trek door een afgelegen en dramatisch landschap van bergen en meren, baaien en stranden en prachtige zichten op de Atlantische Oceaan. Het pad brengt je doorheen de lagere delen van de Mc Gillycuddy's, Ierlands hoogste bergketen, maar evenzeer is er tijd voor culturele bezoekjes en rustmomenten. Er wachten je 9 prachtige wandeldagen (+ 1 keuzedag) en je begint en eindigt in het gezellig-drukke stadje Killarney. De ingekorte versie van 6 wandeldagen start in Glenbeigh, een eindje verder op de tocht.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8 of 12

Wicklow Way Individuele reis

Individuele reis Ierland

De Wicklow Way is Ierlands oudste en best onderhouden langeafstandspad, in zijn geheel 132 km lang. Het voert je door de Wicklow Mountains, een glooiende en groen laaggebergte met spectaculaire valleitjes, prachtige vergezichten, oude landerijen en de wondermooie Keltische site van Glendalough. Het pad loopt van Clonegal evenwijdig met de oostkust noordwaarts tot in de buitenwijken van Dublin. Verwacht geen reis 'puur natuur' op zo'n handige afstand van de hoofdstad. Maar toch zijn sommige trajecten verrassend eenzaam, ruig en ongerept. Je hebt de keuze tussen een 8- of 10-daagse reis. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8 of 10

Wandelreis Bali Individuele reis

Individuele reis Indonesië

Bali, het immer groene eiland met zijn levendige en kleurrijke hindoe-cultuur, zijn overweldigende natuur, indrukwekkende rijstterrassen, gouden stranden en mistige vulkaantoppen, kan niemand onberoerd laten. Al wandelend maak je kennis met alle facetten van de Balinese cultuur en natuur.  Je ontdekt het Bali van elegante dansen en rituelen, van ceremoniële feesten en tempels, van artistieke tradities in en rond het kunstzinnige Ubud. In het bergachtige oosten maak je kennis met een indrukwekkend terrassenlandschap, het uitzicht wordt hier beheerst door de aanwezigheid van de Gunung Agung (3014 m), Bali’s hoogste vulkaan. In deze streek liggen tientallen kleine dorpjes verscholen waar het toerisme nog nauwelijks is doorgedrongen; je wandelt er langs prachtige rijstvelden en maakt kennis met de vriendelijke bevolking. Verder ontdek je Munduk, mooi gelegen in de bergen, je geniet van 'afternoon tea', cultuur en uiteraard het strand ...  

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 17

Van Java naar Bali in 16 dagen Individuele reis

Individuele reis Indonesië

Een bezoek aan de eilanden Java en Bali is een prima kennismaking met de Indonesische archipel die zo verscheiden is dat een mensenleven nog niet zou volstaan om het  te doorgronden. Op Java verken je lokale marktjes, je bezoekt de Borobodur en wandelt tussen de tempels van Prambanan, je fietst door de sawah’s (rijstvelden) en duikt in het water tijdens een toffe rafting. Verder beleef je de ultieme vulkaanervaring in het oosten van Java alvorens over te steken naar het tropisch groene eiland Bali, een naam die tot ieders verbeelding spreekt: een levendige  en kleurrijke hindoe-cultuur, de kunstenstad Ubud, machtige rijstvelden, een dorpjes-fietstocht, dolfijnen spotten, een heerlijke keuken en een deugddoende massage... 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 16

Van Java naar Bali in 22 dagen Individuele reis

Individuele reis Indonesië

Een bezoek aan de eilanden Java en Bali vormt een prima kennismaking met de Indonesische archipel die zo verscheiden is dat een mensenleven nog niet zou volstaan om het  te doorgronden. Tijdens deze 22-daagse reis trek je ook naar het nationaal park Meru Betiri waar je de zeldzame zeeschildpadden hun eieren op het strand kan zien leggen. Je maakt hier ook een tochtje door één van de laatste jungles van Java, de kans dat je hier een toekan en vele zwarte apen ziet is reëel. Vanuit Yogyakarta bezoek je de Borobodur en wandel je tussen de tempels van Prambanan, je fietst door de sawah’s (rijstvelden) en duikt in het water tijdens een toffe rafting. Verder beleef je de ultieme vulkaanervaring in het oosten van Java alvorens over te steken naar het groene eiland Bali, een naam die tot ieders verbeelding spreekt: een levendige  en kleurrijke hindoe-cultuur, de kunstenstad Ubud, machtige rijstvelden, een dorpjes-fietstocht, een heerlijke keuken en deugddoende massages. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 22

Java, Bali en Sulawesi Individuele reis

Individuele reis Indonesië

Deze reis geeft je een mooi idee van de gevarieerde schoonheid van de Indonesische archipel. Je begint rustig aan in en rond het Javaanse Yogyakarta met lokale marktjes, de Borobodur en de tempels van Prambanan, een fietstocht door de rijstvelden. Dan trek je verder naar het oosten van Java voor de ultieme vulkaanervaring bij de Bromo en Ijen-krater. Tijd om over te steken naar het groene eiland Bali, met zijn levendige en kleurrijke hindoe-cultuur, de kunstenstad Ubud, machtige rijstvelden, een dorpjes-fietstocht, mooie wandelingen, een heerlijke keuken en een deugddoende massage! Het laatste deel van de reis speelt zich af op het eiland Sulawesi. Hier onderneem je een pittige trekking in het paradijselijk regenwoud, langs rijstvelden en typische dorpjes van de Toraja's, gekend om hun eeuwenoude begrafenisriten.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 22

Lombok: cultuur en vulkaantrekking Individuele reis

Individuele reis Indonesië

Lombok behoort tot de Soenda-eilanden of Nusa Tenggara, een archipel van meer dan 500 eilanden, waarvan de meeste te onherbergzaam zijn voor bewoning. Deze wandelreis laat je kennismaken met de bijzondere Sasak-cultuur en zijn traditionele dorpen en oude ambachten: weven, pottenbakken, rietvlechten. Je wandelt door een verscheidenheid aan landschappen. Hoogtepunt is een tweedaagse trekking in het glooiende landschap rondom de Rinjani-vulkaan, met zijn 3726m de tweede hoogste vulkaan van Indonesië. Eventueel te verlengen met een strandverblijf op Gili Air.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 7

Avontuurlijk Sumatra Individuele reis

Individuele reis Indonesië

Sumatra is het meest westelijke en meteen ook het op één na grootste eiland van Indonesië. De rijke tropische natuur, vulkanen, kratermeren en schitterende nationale parken maken een bezoek aan dit eiland meer dan de moeite waard. Van bij de hoofdstad Medan maak je in 9 dagen een rondreis langs het wondermooie Tobameer, beklim je de Sibayak-vulkaan en maak je een avontuurlijke jungle trekking door het regenwoud van het Gunung Leuser Nationaal Park. Dit is vooral een reis voor natuurliefhebbers, ver weg van de drukte.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 9

Sumatra: cultuurreis Individuele reis

Individuele reis Indonesië

Sumatra is het meest westelijke en meteen ook het op één na grootste eiland van Indonesië. De rijke tropische natuur, vulkanen, kratermeren en schitterende nationale parken maken een bezoek aan dit eiland meer dan de moeite waard. Je maakt uitvoerig kennis met de fascinerende cultuur van de Batak- en de Minangkabau-volken. Dit is een reis van superlatieven, een mooi samengaan van cultuur en natuur.  

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 12

Sulawesi, Torajaland Individuele reis

Individuele reis Indonesië

Sulawesi is misschien wel het vreemdst gevormde eiland ter wereld. Het heeft iets weg van een zeester. De rijke cultuur, ongerepte oerwouden, spectaculaire bergruggen, witte stranden en eindeloze duikmogelijkheden zetten Sulawesi op de kaart. Tijdens deze reis trek je naar het land van de Toraja's, een volk gekend om hun eeuwenoude begrafenisriten. Vanuit Rantepao maak je een onvergetelijke driedaagse trekking langs rijstvelden en typische dorpjes.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 7

Aosta: de Noord-Italiaanse Alpen Individuele reis

Individuele reis Italië

Valpeline is een zijdal van de welgekende Aosta-vallei dat nog niet door de grote massa ontdekt is. Omgeven door een imposant berglandschap van drie- en vierduizenders biedt deze regio ongelooflijk veel wandelplezier en een rijke alpencultuur. Niet ver hiervan ligt het nationaal park van de Gran Paradiso en wie het wandelen liever afwisselt kan wat relaxen bij het zwembad of in de kleine spa van het hotel.  

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Van Zuid-Tirol tot het Gardameer Individuele reis

Individuele reis Italië

Deze doorgaande tocht leidt van bij het Italiaanse Zuid-Tirol helemaal tot bij het prachtige Gardameer. Langs turquoise meren, diep ingesneden valleien en idyllische bergdorpen tussen wijngaarden en fruitbomen trek je dag na dag door betoverende landschappen. De karakteristieke pieken van de Dolomieten zijn daarbij nooit ver weg. De alpiene sfeer van bergweiden en toppen, gecombineerd met de  mediterrane geneugten van cappuccino en gelato aan het Gardameer: dit is echt het beste van twee werelden.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Monti Sabini: een onontdekt stukje Italië Individuele reis

Individuele reis Italië

Op een steenworp van Rome liggen de Sabijnse heuvels, een maagdelijke streek van oude dorpjes en olijfgaarden in een oogstrelend heuvelachtig landschap. In zes wandeldagen trek je van de vallei van Rieti tot bij de abdij van Farfa. Vaak wandel je over Romeinse heirbanen en volg je de beroemde 'strade bianche', in een decor van verstilde dorpjes en machtige abdijen. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Hoogtepunten van Puglia Individuele reis

Individuele reis Italië

Van bij de fascinerende grotwoningenstad Matera, nog net grondgebied Basilicata, hop je de grens met Puglia over. Hier wordt het ruige ravijnenlandschap omgeruild voor de idyllische vallei van Itria met miljoenen olijfbomen en witte 'puntmutsen-trulli’s'. De wandelingen zijn over het algemeen niet lang waardoor er ruim de tijd is om de kunstzinnige stadjes te ontdekken. Van bij de trulli-hoofdstad Alberobello, Locorotondo en Martina Franca trek je naar het witte stadje Ostuni. In de weelderige barokstad Lecce, dieper naar het zuiden, sluit je dit rijtje pareltjes af. Een mooie wandelreis waarin natuur en cultuur hand in hand gaan.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Piemonte: culinaire natuurreis in de Langhe Individuele reis

Individuele reis Italië

Ten zuiden van Alba strekt zich de Langhe uit, een oogstrelend land van golvende heuvels die excellente wijnen, hazelnoten, heerlijke kazen en truffels oplevert. Dit is een culinaire natuurreis met schitterende vergezichten over valleien en op besneeuwde Alpentoppen. Elk seizoen heeft er z’n charmes maar de kleurrijke herfst heeft voor fijnproevers een streepje voor wanneer de druiven in de heuvels worden geplukt, de truffels en wilde paddenstoelen worden verzameld en tal van marktjes en festiviteiten er een fijne sfeer creëren.  Hier ontstond het principe van slow food en wacht je een onvergetelijke reis die je het verhaal vertelt van de Barolo-wijnen en de hazelnoot.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Umbrië: het heilige hart van Italië Individuele reis

Individuele reis Italië

Minder bekend dan buur Toscane straalt Umbrië een rust en sereniteit uit die haast spiritueel aandoet. Op de heuvels wisselen kastanjebossen, wijn- en olijfgaarden elkaar af terwijl de bewoning zich concentreert in de lagere gebieden vaak rond ommuurde stadjes. We nemen je mee van Assisi tot Spoleto door het magische Umbrië; Italië's 'groene hart'.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Via Francigena in Toscane Individuele reis

Individuele reis Italië

In het jaar 990 stapte bisschop Sigeric van Canterbury naar Rome en legde met zijn dagboek de basis voor de Via Francigena, de belangrijkste pelgrimsroute in Europa en niet te evenaren qua landschappen en cultuurhistorische rijkdommen. De route in deze reis slingert zich door een mooi stukje Toscane. Op je pad liggen parels als San Gimignano, Siena en Montereggione en passeert een grote verscheidenheid aan landschappen de revue. Van het iconische Toscane met weidse vergezichten, cipressenlanen, wijn- en olijfgaarden trek je door een bosrijk gebied zuidwaarts naar de 'Crete Senesi', met kale kleiheuvels en eindeloze tarwevelden. Hier zeven dagen wandelen doet een mens deugd.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Hoogtepunten van Puglia Individuele reis

Individuele reis Italië

Nog even geduld. De uitgebreide info van deze reis komt binnenkort online.
Laat zeker jouw emailadres achter als je op de hoogte wil blijven van deze reis.
En geef gerust een seintje als we je ergens mee kunnen helpen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag

Cultuur, woestijn en gastvrijheid Individuele reis

Individuele reis Jordanië

Het gastvrije koninkrijkje herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden en bovendien kan je er ook prachtige tochten maken. Na een bezoek aan de ‘highlights’ rond Amman - Jerash, Mount Nebo, Dode Zee en Madaba - reis je zuidwaarts voor twee uitzonderlijke wandelavonturen. Eerst nemen wij je mee naar Petra voor een meerdaagse verkenning te voet van deze magische rotsstad. Dan is er de trekking in Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen ter wereld. De rust van de woestijn, kamperen rond een vuur, het contact met de Bedoeïenen en hun levenswijze,… Dat zijn belevenissen die je nooit meer vergeet.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 10

Multisport in Kroatië Individuele reis

Individuele reis Kroatië

Dit is een licht sportieve reis die enkele van Kroatië's allermooiste plekjes aan elkaar rijgt. De eerste dagen verken je de omgeving van de prachtige merensite van Plitvice Nationaal Park waar je naast wandelen oa. gaat kajakken. Daarna trek je de bergen in. Bij de machtige kloven van Paklenica maak je een tweedaagse trekking naar een oergezellige berghut middenin de natuur. In Paklenica Nationaal Park zit veel groot wild, het is ook een van de belangrijkste leefgebieden van de bruine beer in Kroatië. De laatste dagen strijk je neer aan het strand op het eilandje Dugi Otok. Naast dolce far niente kan je gaan zeekajakken en gaan varen tussen de wondermooie eilandjes van de Kornaten-archipel. Je kan deze reis nog uitbreiden op het schiereiland Istrië. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8 of 12

Bergwandelen in de tropen Individuele reis

Individuele reis La Réunion

In de azuurblauwe wateren van de Indische Oceaan, tussen Madagascar en Mauritius, ligt het eiland Réunion. Het is een stukje Frankrijk in de tropen, met een fenomenale diversiteit qua geografie, fauna en flora. Op enkele uren van elkaar vind je er tropisch woud en lavavelden, ruige pieken en paradijselijke stranden. Je ontdekt het eiland tijdens pittige wandelingen, met als ‘pièce de résistance’ de tocht naar de top van de Piton des Neiges (3069 m). 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 13

Luxemburgse Ardennen Individuele reis

Individuele reis Luxemburg

Vanuit een idyllisch gelegen hotelletje aan de oevers van de Sûre verken je dit mooie stukje van de Luxemburgse Ardennen in de regio rond Bourscheid.  Je wandelt langs dichte bossen en weilanden, kronkelende riviervalleien en hoog-plateaus met imposante kastelen en dorpjes. Het terrein is af en toe flink heuvelachtig wat mooie uitzichten oplevert maar zeker ook gepaard gaat met enkele pittige kuitenbijters.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Eisleck Trail Individuele reis

Individuele reis Luxemburg

Misschien heb ook jij mooie herinneringen aan spannende jeugdkampen in de Ardennen? Ravottend in de bossen en verwonderd om zoveel moois dichtbij huis? Wil je dit graag nog eens beleven dan dagen we je graag uit om het Eisleck Trail te bewandelen. In vijf stapdagen trek je van de mooiste paden van de Luxemburgse naar de Belgische Ardennen. Een pittige maar afwisselende tocht.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 7

Malta en Gozo Individuele reis

Individuele reis Malta

Ten zuiden van Sicilië strekt zich de Maltezer archipel uit, ooit de poort naar Afrika en het Oosten en bezaaid met sporen van een rijk historisch verleden. Je vindt er paleizen, kerken, versterkte vestingen en zelfs monumenten uit het bronzen tijdperk. Op het veel kleinere zustereilandje Gozo word je bekoord door kusten met steile kliffen, kleine kreken en baaien, rode zandstranden en gezellige vissershaventjes. Een wandelreis voor ku(n)st- en cultuurliefhebbers.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Trekking in de Hoge Atlas en langs de Oceaan Individuele reis

Individuele reis Marokko

Na een bezoek aan Marrakech, trek je drie dagen het Atlasgebergte in. Je wandelt van dorp tot dorp, maakt kennis met het Berberleven en geniet van het landschap van glooiende heuvels, pittige passen en zicht op het hooggebergte. Dan gaat het westwaarts naar de Atlantische kust. Ten zuiden van Essaouira strekt zich een schaars bewoond gebied uit waar de zee op hoge kliffen beukt en over kilometerslange stranden rolt. Een vijfdaagse kamelentocht brengt je op en langs rotspartijen, over hoge duinen en brede zandstranden, en langs kleine vissersdorpjes.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 12

Lichte trekking langs de Berberdorpen van de Atlas - met bezoek aan Marrakech Individuele reis

Individuele reis Marokko

Deze avontuurlijke reis vormt een indrukwekkende kennismaking met het Atlasgebergte. Begeleid door muilezels en hun drijvers trek je van dorp tot dorp, maak je kennis met het Berberleven en zie je gaandeweg het landschap veranderen van glooiende heuvels tot hooggebergte. Het is de regio van Marokko's hoogste berg, de Toebkal. Starten doe je in het kleurrijke Marrakech.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 10

Charmereis door het Zuiden - 11 dagen Individuele reis

Individuele reis Marokko

Tijdens deze 11-daagse charmereis ontdek je Marokko op z'n best: de wervelende soeks van Marrakech, de eeuwenoude kasba's aan de voet van de Hoge Atlas, exotische palmoasen en de Sahara. Je overnacht in karaktervolle logiesplaatsen, waarvan 1 nachtje als een echte nomade in een tentenkamp te midden van eindeloze zandduinen. In de Rozenvallei maak je een dagtocht en ontdek je de geheimen van de Marokkaanse keuken.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 11

Charmereis door het Zuiden - 9 dagen Individuele reis

Individuele reis Marokko

Tijdens deze 9-daagse charmereis ontdek je Marokko op z'n best: de wervelende soeks van Marrakech, de eeuwenoude kasba's aan de voet van de Hoge Atlas, exotische palmoasen en de Sahara. Je overnacht in karaktervolle logiesplaatsen, waarvan 1 nachtje als een echte nomade in een tentenkamp te midden van eindeloze zandduinen. In de Rozenvallei maak je een dagtocht en ontdek je de geheimen van de Marokkaanse keuken.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 9

Woestijntocht in het diepe Zuiden Individuele reis

Individuele reis Marokko

Deze bijzondere reis dompelt je onder in een totaal andere wereld en cultuur. Te voet en in het gezelschap van dromedarissen ga je op ontdekking in een gebied van palmoases, barre steenwoestijn en amberkleurige duinen. Je maakt kennis met het dagelijks leven van de Berbers in en om de dorpen en leeft enkele dagen als nomade in de woestijn. Zoals Antoine de Saint-Exupéry, auteur van ‘Le Petit Prince’, ooit schreef: “wat de  woestijn zo mooi maakt, is dat er ergens een bron verborgen is”. Ga jij als woestijnreiziger op zoek gaat naar jouw eigen bron, of wil je eenvoudig genieten van de stilte en weidsheid? Het kan allemaal.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 9

Trekking langs de Atlantische Oceaan - met bezoek aan Marrakech Individuele reis

Individuele reis Marokko

Ten zuiden van Essaouira, waar de Atlantische Oceaan op hoge kliffen beukt en over kilometerslange stranden rolt, wandel je met kamelen door een regio die vaak enkel te voet bereikbaar is: op en langs rotspartijen, over duinen en zandstranden en langs kleine vissersdorpjes. Als opwarmer breng je een bezoek aan de boeiende stad Marrakech.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 9

Naar de top van de Toebkal Individuele reis

Individuele reis Marokko

Na een bezoek aan het drukke Marrakech, beland je plots in de rust van de Hoge Atlas. Je wandelt door dorpen en over passen en ziet gaandeweg het landschap veranderen van glooiende heuvels in hooggebergte. Je doel is niet min: de top van de Toebkal (4167 m), de hoogste berg van Noord-Afrika. De route die je volgt, doet je geleidelijk wennen aan de hoogte en staat ons toe muilezels voor de bagage mee te sturen. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 9

Wilde schoonheid van de Balkan Individuele reis

Individuele reis Montenegro

Montenegro wordt stilaan bekender als nieuwe Europese top-bestemming, en terecht want Montenegro combineert al het goede van de Balkan op een kleine oppervlakte. De wilde natuur die je hier vindt is uniek in Europa. Van zuid naar noord doorkruis je het wilde binnenland, je wandelt door hooggebergte met grillige rotsen en ruige toppen, groene zomerweiden en oerbos. Van de vijf nationale parken die het land telt, bezoek je er tijdens deze reis maar liefst drie. Ook een verlenging aan het mooie Meer van Skadar is mogelijk.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Van de bergen naar de Baai van Kotor Individuele reis

Individuele reis Montenegro

Montenegro combineert al het goede van de Balkan op een kleine oppervlakte. De ongerepte natuur die je hier vindt is uniek in Europa. Van zuid naar noord doorkruis je het wilde binnenland, je wandelt door hooggebergte met grillige rotsen en ruige toppen, groene zomerweiden en oerbos. Van de vijf nationale parken die het land telt bezoek je er tijdens deze reis maar liefst drie. De laatste dagen spendeer je in het mooie Perast aan de baai van Kotor. Ook een verlenging aan het mooie Meer van Skadar is mogelijk.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 11

Multisport in Montenegro Individuele reis

Individuele reis Montenegro

Montenegro ligt voor meer dan de helft boven de 1000 m hoogte en herbergt een schat aan natuurschoon: hooggebergte met grillige rotsen, diepe canyons, ruige toppen, groene zomerweiden en oerbos. Een soort mediterraan Noorwegen zeg maar. Op deze reis worden mooie wandelingen in de vele nationale parken en bergen afgewisseld met activiteiten als canyoning en rafting. Logeren doe je vaak op unieke locaties. De laatste dagen breng je door aan de mooie baai van Kotor.  

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 14

Dutch Mountain Trail Individuele reis

Individuele reis Nederland

Bergen in Nederland? Jawel! Oké, je mag ze ook heuvels noemen, maar dat neemt niet weg dat je tijdens deze tocht bijna 2000 hoogtemeters overbrugt in het golvende landschap tussen Heerlen en Maastricht. Voeg daar nog een afstand bij van meer dan 100 kilometer door 3 verschillende landen, én de 8 hoogste “toppen” van Nederland, en je weet dat dit een wandelreis is voor wie houdt van een stevige uitdaging dicht bij huis.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 6

Waddeneiland Terschelling Individuele reis

Individuele reis Nederland

De Waddeneilanden bieden tientallen kilometers fiets- en wandelplezier voor jong en oud. Eb en vloed creëren hier een uniek ecosysteem van droge zandplaten, hoge duinenrijen en immense natuurreservaten. Even bijzonder is het cultureel erfgoed met z'n vele terpen en dijken, vissershavens, vuurtorens en boerderijen. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 4
Laad meer reizen

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis: