134 Resultaten

Chronologische lijst

Winterwandeling op de Kalmthoutse Heide

Groepsreis België

Tot de middeleeuwen waren de Kempen bedekt met loofwouden, maar overexploitatie van deze bossen leidde tot het ontstaan van uitgestrekte heidevlakten. Al meer dan 50 jaar wordt dit authentieke heidelandschap beschermd en en sedert 2016 is het ook officieel een van Vlaanderens stiltegebieden. Bloeiende heide zal je nu niet te zien krijgen, maar zo'n wandeling in de verstilde, winterse natuur, goed ingeduffeld tegen de kou, heeft een heel eigen charme.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 03/01/21 - 03/01/21

Winterwandelen in Dalsland

Groepsreis Zweden

Jezelf een weekje onderdompelen in de rust van het Scandinavische sneeuwlandschap, met als uitvalsbasis een gezellig hotelletje aan  de oever van een meer? Dat kan op deze reis, die zich afspeelt in de bosrijke regio Dalsland. Hier vind je de grootste concentratie aan meren van heel Zweden. Licht glooiende heuvels, naald- en loofwouden, afgelegen boerderijen, stille landwegen,... al wandelend op sneeuwschoenen over de krakende sneeuw onderga je ten volle de schoonheid van de winter. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 24/01/21 - 31/01/21

Les Hauts-Pays: poëtisch van nature

Groepsreis België

Het natuurpark van de Hauts-Pays strekt zich uit langs de Frans-Belgische grens in de provincie Henegouwen, niet ver van Mons. Bossen met snelstromende riviertjes en watervallen wisselen er af met typische dorpjes. We vinden ze genesteld in de holte van de valleien of net pronkerig op de toppen van de plateaus. Langs de oevers van de Grand Honelle doorkruisen we het Bois d’Angre en stoten zo op de Caillou-qui-Bique, die al 370 miljoen jaar als een dobbelsteen staat te balanceren op één van zijn acht toppen. Je begrijpt meteen waarom de grote Belgische dichter Emile Verhaeren er graag wandelde en er zijn buitenverblijf had. Op verschillende stenen onderweg komen we dan ook zijn poëzie tegen. "Depuis que je me sens n'être qu'un merveilleux fragment du monde en proie aux géantes métamorphoses, le bois, le mont, le sol, le vent, l'air et le ciel me deviennent plus fraternels et je m'aime moi-même en la splendeur des choses."

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 31/01/21 - 31/01/21

Tirol: sneeuwwandelen vanuit een comfortabel hotel

Groepsreis Oostenrijk

Boven de vallei van de Inn-rivier, op het zonnige Mieminger-plateau, ligt het vredige dorpje Obsteig. Een goed uitgerust hotel is de basis van waaruit we wandelingen ondernemen in een besneeuwd en fabelachtig berglandschap met uitgestrekte weiden, lichte lariksbossen en zichten op het massief van de ‘Mieminger Kette’. Een reis voor wie houdt van 'gemütlichkeit', van mooie en niet al té zware bergwandelingen en van logeren in alle comfort.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 31/01/21 - 07/02/21

Wandelvierdaagse in de Stille Kempen

Groepsreis België

In de 'stille Kempen' kan je heerlijk veel wandelen door open ruimte en bossen, langs beken en plassen. Met een mooi vakantiecentrum aan de rand van Retie als uitvalsbasis wandelen we vier dagen telkens ongeveer 20 km. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 04/02/21 - 07/02/21

Vogezen - Op sneeuwschoenen over de Ballons des Vosges

Groepsreis Frankrijk

Behoefte aan een winters tussendoortje niet te ver van huis? Deze trektocht op sneeuwschoenen vindt plaats in het hart van de Vogezen, bij het natuurgebied van de Ballons des Vosges, een reeks evenwijdige ketens van afgeronde bergen. Onder begeleiding van een lokale (en dus Franstalige) berggids, doorkruisen we dichte naaldbossen, trekken over desolate bergruggen, verpozen bij verstilde meertjes en passeren hier en daar een sfeervol dorp. Wandelen op sneeuwschoenen is iets zwaarder dan gewoon wandelen. De sneeuwschoenen - langwerpige frames die onder je wandelschoenen worden bevestigd – verhinderen dat je wegzakt in de sneeuw en laten je toe de gebaande paden te verlaten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 06/02/21 - 10/02/21

Sneeuwwandelen in de Ecrins

Groepsreis Frankrijk

Het nationaal park van de Ecrins vormt een van de meest indrukwekkende en ongeschonden bergmassieven van de Alpen. Toppen schitterend van sneeuw en ijs tot meer dan 4000 m hoog doorbreken het landschap van valleien en gletsjers. Genesteld tegen de oostkant van de Ecrins aan, wandelen we in een gebied dat garant staat voor een onaangetaste natuur, een charme en authenticiteit die je op niet veel plaatsen in de Alpen nog aantreft.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 14/02/21 - 20/02/21

Bois du Cazier: in de voetsporen van de mijnwerkers

Groepsreis België

Ten zuiden van Charleroi, aan de grens van het pittoreske gebied tussen Samber en Maas, ligt Bois du Cazier. Deze steenkoolmijn bracht voorspoed voor de regio Charleroi, maar ook een groot verdriet, want hier vond in augustus 1956 een ramp plaats waarbij 262 mijnwerkers het leven lieten. Vandaag is het een knap gerestaureerd stuk industrieel erfgoed waar de herinnering aan de overledenen levend wordt gehouden. Vanuit het dorpje Jamioulx, gelegen langs de Eau d’Heure, een bijrivier van de Samber, wandelen we door een verrassend mooi en bosrijk landschap naar Bois du Cazier. Boven op de hoogste terril krijgen we een weids uitzicht over de mijnsite, Charleroi en de groene omgeving aan de andere zijde. Verder op ons pad ligt ook het prachtige kasteel van Ham-sur-Heure, dat wellicht een van de mooiste gemeentehuizen van België is. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 21/02/21 - 21/02/21

Bossen en velden in Kampenhout

Groepsreis België

Een gedurfde wandeling, want onze aandacht wordt meer dan eens afgeleid door landende of opstijgende vliegtuigen. Een verrassende wandeling ook, want zo veel natuurschoon verwacht je niet zo dicht bij de nationale luchthaven. We trekken door bossen, velden en natuurgebieden - Hellebos, Moorbos, Steentjesbos - tussen Kampenhout en Elewijt, waar we middagpauze nemen in een café onder de kerktoren. We beëindigen onze wandeling in het Labo, het café van de heropgestarte brouwerij van Kampenhout.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 28/02/21 - 28/02/21

Het land van Hilver

Groepsreis Nederland

Net boven de Kempen, in het Nederlandse Noord-Brabant ligt Hilvarenbeek met daaromheen een aantal natuurgebieden, die samen het 'Land van de Hilver' vormen. Je kan er dagenlang wandelen door bossen en heidegebieden, langs beken en rond vennen, en genieten van pauzes in charmante eethuisjes onderweg. Ook na de wandeling is het heerlijk toeven in het rustige Hilvarenbeek, waar we drie nachten verblijven in een leuk hotel.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 04/03/21 - 07/03/21

Winteravontuur in het hoge noorden

Groepsreis Zweden

In de regio Jämtland Härjedalen, waar Midden-Zweden noordelijke allures begint te krijgen, ligt het Juvuln-meer. Aan het noordelijkste puntje van het meer bieden wij een actieve, goedgevulde week aan waarin je kennismaakt met diverse winteractiviteiten tegen de achtergrond van een overweldigend berglandschap. Overdag sneeuwwandelen, ijsvissen, langlaufen, sneeuwscooteren en een rit op de hondenslee. En 's avonds houden we onze blik op de horizon in de hoop een glimp van het noorderlicht op te vangen. Välkommen till Härjedalen!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 06/03/21 - 13/03/21

Wandelen rond en in Ieper

Groepsreis België

Vanaf het Iepers station stappen we langs de vestingwallen naar de Rijselpoort. Daarna trekken we via de waterweg langs het ooit geplande kanaal Ieper-Komen en verlaten landbouwwegen naar het provinciaal domein De Palingbeek. Langs stille kerkhoven bereiken we de Zillebeekvijver en via de Verdronken Weide komen we opnieuw uit bij de omwalde stadsgrens van Ieper. Na een uitgebreide stadswandeling sluiten we af met een etentje in het centrum. Wie nog tijd heeft, kan om 20 u. de 'Last Post' bijwonen aan de Menenpoort, het dagelijkse indrukwekkende eerbetoon aan de gesneuvelden van ‘14-‘18.  

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 07/03/21 - 07/03/21

Rondom Val-Dieu

Groepsreis België

In het noorden van de provincie Luik ligt het glooiend Land van Herve met zijn hagen, weiden en de diepe dalen van Bel en Berwinne. Daar werd 800 jaar geleden de abdij van Val-Dieu gevestigd, begin- en eindpunt van onze tocht. Al meteen klimmen we naar Knuppelstok voor een schitterend vergezicht om dan door weiden af te dalen naar het stadje Aubel (waar de échte 'sirop de Liège' gemaakt wordt). We belanden tijdens de wekelijkse zondagmarkt in het mooie centrum en trekken dan naar het dal van de Berwinne en zo terug naar Val-Dieu. Voor we er aan tafel gaan, bezoeken we de mooie kloostertuin.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 14/03/21 - 14/03/21

Van Bierbeek naar Pellenberg

Groepsreis België

Het Vlaams-Brabantse Bierbeek blinkt uit in veelzijdigheid. Hier komen het Hageland, Haspengouw en het Brabants plateau samen en dat zorgt voor een rijkdom aan landschappen. We volgen de Merenloop en de Mollendaalbeek door een broekbos en via een gerestaureerde watermolen bereiken we hoger gelegen velden met vergezichten. In Lovenjoel ('Klein-Leuven')  lopen we door twee historische kasteelparken met een waardevolle bomencollectie om te belanden in het wat exotischer getinte kasteelpark van Pellenberg. Na de lunch zien we hopelijk sporen van bevers en verder dienen zich weer weidse zichten aan, wandelend door glooiende velden en langs een idyllisch beekje tot in het centrum van Bierbeek. Ondertussen hoor je meer over wie en wat Bierbeek verbindt met Spanje, Ecuador, Brazilië, Congo en Nepal. Via een eeuwenoude hoeve en enkele pareltjes van holle wegen bereiken we onze startplaats. Tijd om de benen onder de tafel te schuiven. O ja, Bierbeek heeft ook zijn eigen bier, enkel lokaal te verkrijgen: de Bierbeekse, of wat had je gedacht? 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 21/03/21 - 21/03/21

Holsbeekse heuvels en broek

Groepsreis België

Holsbeek ligt tussen Leuven en Aarschot. Het sterk uitgesproken reliëf van het gebied, typisch voor het Hageland, zorgt voor een grote variatie aan bossen, heide, grasland, planten en dieren. In de voormiddag wandelen we in de vallei van de Winge, met nogal wat vochtig 'broek' rondom. In de namiddag staat een iets pittiger traject op het programma op en over de Chartreuzenberg, een beboste heuvelrug.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 21/03/21 - 21/03/21

Naar de top van de Toebkal

Groepsreis Marokko

Vanuit het drukke Marrakech beland je plots in de rust van de Hoge Atlas. We wandelen van dorp tot dorp, slaan het dagelijks leven gade en zien gaandeweg het landschap veranderen van glooiende heuvels in hooggebergte. Ons doel is niet min: de top van de Toebkal (4167 m), de hoogste berg van Noord-Afrika.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 26/03/21 - 03/04/21

Bosanemonen tussen Everberg en Kortenberg

Groepsreis België

Vanuit prinselijk Everberg verkennen we het Warandebos in de omgeving van het Kasteel de Merode. We wandelen naar de Oude Abdij van Kortenberg met mooi park en volgen de grens tussen laag- en midden-België. Het is een streek van heuvels, holle wegen en vergezichten op de valleitjes van de Molenbeek en de Voer, zijbeken van de Dijle. Bijkomende troef: in deze periode zijn de bosbodems bedekt met een tapijt van witte bosanemonen. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 28/03/21 - 28/03/21

Typisch Kreta

Groepsreis Griekenland

Tijdens deze wandelreis ontdekken we het gebied van de Lefka Ori of "Witte Bergen", in het westen van Kreta. In grote lijnen trekken we van de groene regio Apokoronas in het noorden via de Witte Bergen naar de zonnige zuidkust. We genieten van de rust van ingeslapen dorpen met hun gastvrije bewoners, van de mooie natuur van het bergachtige binnenland, van de indrukwekkende kloven. Om af te sluiten in het charmante havenstadje Chania.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 03/04/21 - 11/04/21

Wandelen op Malta en Gozo

Groepsreis Malta

Ten zuiden van Sicilië strekt zich de Maltezer archipel uit. Malta was ooit de poort naar Afrika en het Oosten en is bezaaid met sporen van een rijk historisch verleden; je vindt er vele paleizen, kerken en versterkte vestingen. Zustereilandje Gozo is een oase van rust en een klein wandelparadijs, waar je bekoord wordt door kusten met steile kliffen, kleine kreken en baaien, rode zandstranden en gezellige vissershaventjes. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 03/04/21 - 10/04/21

Langs de Via Algarviana naar de zuidwestpunt van Europa

Groepsreis Portugal

De Algarve is het zuidelijkste deel van Portugal en enorm geliefd om zijn aangenaam klimaat, witte stranden tussen steile rotskusten en uitgestrekte natuurparken. Wij verkennen het een week lang met als rode draad een deel van het langeafstandspad Via Algarviana (GR 13), dat leidt naar Cabo de Sao Vincente, het meest zuidwestelijke punt van Europa.  

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 03/04/21 - 10/04/21

Cultuur, woestijn en gastvrijheid

Groepsreis Jordanië

Het gastvrije koninkrijkje Jordanië is weer helemaal "in" en terecht! Het herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden en bovendien kan je er ook prachtige tochten maken. Na een tweedaags bezoek aan Amman en de ‘highlights’ rond Amman - Jerash, Mount Nebo, Dode Zee en Madaba -, rijden we zuidwaarts voor twee uitzonderlijke wandelavonturen. Eerst nemen wij je mee naar Petra voor een meerdaagse verkenning te voet van deze magische rotsstad. Dan is er de trekking in Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen ter wereld. De rust van de woestijn, kamperen rond een vuur, het contact met de Bedoeïenen en hun levenswijze,… Dat zijn belevenissen die je nooit meer vergeet. In badstad Aqaba gaan we het woestijnstof afspoelen in het azuurblauwe water van de Rode Zee. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 04/04/21 - 14/04/21

Kopenhagen

Groepsreis Denemarken

Kopenhagen laat zich misschien wel het best omschrijven als Scandinavië geparfumeerd met een vleugje Nederland en gekruid met een mespuntje Duitsland. Het centrum met zijn elegante huizen in vele kleuren straalt de grandeur uit van een lange geschiedenis, en tegelijk voel je de hartslag van een haven, de nabijheid van de zee en de invloed van een jonge bevolking die oude tot hippe buurten omtovert. Overal merk je dat aangeboren gevoel voor schoonheid dat de Denen hun reputatie op het vlak van design opleverde. Design is dan ook een thema dat zeker aan bod komt. Tijdens deze 7-daagse stadswandelreis kiezen we voor een uitgebreide en diepgaande kennismaking met Kopenhagen, al wandelend en ook eenmaal per fiets. Niet alleen met de stad zelf, maar ook met minder bekende plaatsen die niet op het pad van de doorsnee bezoeker liggen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 05/04/21 - 11/04/21

Alentejo, Evora & Lissabon

Groepsreis Portugal

Tussen de centrale regio Lissabon en de zuidelijke Algarve ligt de Alentejo. Vanuit cultuurstad Evora begeven we ons naar de Serra de São Mamede, een verrassend groen wandelgebied met veel pijn- en kastanjebomen en hier en daar die typische wit-rode dorpjes. Castelo de Vide, een juweeltje van een stad, en het robuuste Marvão zijn onze uitvalsbases voor wandelingen in een landschap van een rust en landelijke eenvoud die deugd doet. We eindigen in hoofdstad Lissabon, met zijn ontelbare historische gebouwen en monumenten die herinneren aan de tijd dat Portugal een wereldmacht was.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 07/04/21 - 15/04/21

Santo Antão compleet

Groepsreis Cabo Verde

Een paar honderd kilometer buiten de kust van Senegal, liggen de 9 Kaapverdische Eilanden. Elk eiland is verschillend en heeft een eigen landschappelijk karakter. Voor deze korte Cabo Verde-reis kozen we het mooiste wandeleiland, Santo Antão, uit om te ontdekken tijdens 6 prachtige wandeldagen. De wandelingen die we maken zijn met zorg geselecteerd op basis van onze jarenlange ervaring in Cabo Verde, en staan garant voor een schitterende beleving. We logeren eenvoudig, dicht bij de mensen, zodat je een optimaal beeld krijgt van deze bijzondere archipel. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 09/04/21 - 18/04/21

Campanië: Van de Cilento naar de Amalfitaanse kust

Groepsreis Italië

Campania was al geliefd bij Grieken en Romeinen, vanwege haar schoonheid en heerlijke klimaat. Ook jij kan Zuid-Italië, de ‘Mezzogiorno’, van zijn beste kant ervaren. Tijdens het eerste deel van de reis verkennen we de ongerepte rotskusten en het prachtig binnenland van de regio Cilento, met ruige bergen en bergdorpjes temidden van olijfgaarden. Op dag 5 reizen we via Paestum naar wat Italië’s mooiste kust wordt genoemd, de 'goddelijke' Costiera Amalfitana.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 09/04/21 - 18/04/21

Tussen bergen en woestijn: Jebel Saghro

Groepsreis Marokko

Het is er wild, ruw, onherbergzaam en ronduit prachtig. Een decor voor een western. Maar we zitten in Marokko. Het Saghro-massief ligt tussen de Hoge Atlas en de Sahara, tussen de Dadès- en de Drâa-rivieren en we wandelen er dwars doorheen. Door kloven en dorpen, langs door de wind geërodeerde rotsen en groen omzoomde rivieren, langs de ruïnes van eeuwenoude kasba’s. Af en toe passeren we een groep nomaden met hun kuddes. We zijn, kortom, ver van de drukke wereld. Onze bagage wordt gedragen door muilezels. Onze maaltijden worden bereid door de lokale berbers die met ons mee wandelen. Slapen doen we in tenten of, wie wil, gewoon onder de sterrenhemel.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 09/04/21 - 18/04/21

De Baai van Napels - Altero singlereis

Groepsreis Italië

Napels is een fascinerende stad om te bezoeken: vol tegenstellingen en schitterend gelegen aan de voet van de Vesuvius. Maar de regio rond de baai van Napels heeft nog zoveel meer in haar mars. Na de stadsverkenning trekken we naar het wereldberoemde Pompeï en naar de zalige Amalfitaanse kust met Sorrento, Amalfi en Ravello. We genieten volop van de heuvels vol wijngaarden en citrusplantages, steeds met uitzicht op de glinsterende, diepblauwe Middellandse Zee. Ook een daguitstap naar het eiland Capri staat op het programma. Italië op z’n mooist!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 10/04/21 - 18/04/21

Vollezele: op verkenning in het Vlaamse Heuvelland

Groepsreis België

Met deze dagwandeling rijgen we letterlijk en figuurlijk de hoogtepunten van Vollezele en omgeving aaneen. Gegarandeerd zijn de prachtige vergezichten over het glooiende en rijke Vlaamse Heuvelland met zijn de machtige pachthoven (de oorsprong van sommigen gaat terug tot de 12de eeuw!). In de 19de eeuw werden ze de heimat en internationale draaischijf van goedgeluimde Brabantse trekpaarden die ook vandaag nog het landschap kleur geven. Aan het kasteeldomein van Steenhout nemen we afscheid van de Hengstemans - bijnaam voor de paardenfokkers - en volgen de voetsporen van de Fossemannen - bijnaam voor de kolenputters. Met hen trekken we naar de Congoberg, waar we ons onderdompelen in een stiltegebied. Na een welverdiend ijsje rechtstreeks van de boerderij, sluiten we de dag af op restaurant met op ons netvlies het mooiste wat de natuur kan bieden: een boeket aan lentebloemen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 11/04/21 - 11/04/21

Flirten met de taalgrens: wandeling door de Mark-vallei

Groepsreis België

Afspraak in Akrenbos, een deelgemeente van Bever. In het licht glooiend landschap van de vallei van de Mark, een visrijk zijriviertje van de Dender, wandelen we langs en over de taalgrens. Op ons pad liggen de dorpen Chapelle Saint-Pierre, Bois-de-Lessines en ook de Rietbeemd, het enige taalgrensoverschrijdend natuurreservaat van ons land. na de wandeling gaan we honger en dorst lessen in een taverne in Akrenbos.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 11/04/21 - 11/04/21

Een mooi stukje Waals Haspengouw

Groepsreis België

Vanuit Grand-Leez wandelen we door de Naams-Haspengouwse velden over enigszins oneffen, zacht golvend terrein waar zich de scheiding van de stroomgebieden van Maas en de Schelde bevindt. Op ons pad ligt de oude abdij van Gembloux waar nu de landbouwfaculteit van de Luikse universiteit is gevestigd. We verkennen stille dorpjes zoals Grand-Leez, Petit-Leez en Sauvenière en ontdekken het bronnengebied van de Grote Gete. Hoogtepunt is ongetwijfeld het (gratis) bezoek in Petit-Leez aan de 17de-eeuwse  kasteelhoeve met zowel binnen als buiten een mooie collectie beeldhouwwerken. Vooral de beeldentuin is prachtig. Naar goede gewoonte sluiten we af met een gezellig avondmaal.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 18/04/21 - 18/04/21

Door de vallei van de Demer en de Demerbroeken

Groepsreis België

We starten in Zichem, het dorp van Ernest Claes en zijn 'Witte'. We wandelen meteen de Demerbroeken in, een overstromingsgebied met hooilanden, moerassen en turfputten waar Galloway-runderen en shetlandpony's grazen. In Testelt nemen we middagpauze. We stappen naar en door Testelt en verder door de Demerbroeken met zicht op de abdij van Averbode. Na de middagpauze in Langdorp zoeken we enkele heuveltjes op en daarna de oever van de Demer.  Soms wandelen we op de oever, dan weer door weiden, velden en bosjes om uiteindelijk door het centrum van Zichem en langs de Maagdentoren weer bij het vertrekpunt aan te komen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 25/04/21 - 25/04/21

Het Hallerbos in bloei

Groepsreis België

Deze wandeling brengt ons zowel door het Hallerbos, dat door 5 ravijnen doorsneden wordt, als door de verrassend intact gebleven natuurgebieden rondom. Hoewel dit op zich al een fijne wandeling is, kunnen we met een beetje geluk ook genieten van het prachtige paarse kleurentapijt dat gevormd wordt door de bloeiende boshyacinten. Na de wandeling eten we een warme maaltijd op restaurant. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 25/04/21 - 25/04/21

Wandelvierdaagse in Spa

Groepsreis België

Uitvalsbasis voor onze wandelvierdaagse is een vakantiedomein aan de bosrand en op wandelafstand van Spa. De vier luswandelingen zijn geïnspireerd op trajecten van plaatselijke GR-medewerkers en voor de gelegenheid aangepast door onze begeleider Tjeu. Het worden pittige tochten over heuvels en door dalen, bossen, heide, veengebied en langs snelstromende riviertjes.  

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 29/04/21 - 02/05/21

Het noorden doorkruist

Individuele reis Argentinië

Na een paar dagen de Argentijnse sfeer opgesnoven te hebben in Buenos Aires zet je koers richting de indrukwekkende watervallen van Iguazu, op de grens van Brazilië en Argentinië. Tijdens de komende dagen bezoek je de watervallen van zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant. Salta is de best bewaarde koloniale stad van Argentinië en bovendien gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving. Te voet en te paard verken je het land van de Argentijnse cowboys of gaucho's alvorens verder naar het noorden te trekken richting de 'salinas grandes' of de grote zoutvlakten. Verder bezoek je het natuurgebied Quabrada, de Humahuaca en de Quebrada de las Conchas, de wijngaarden van Cafayate en de stad Mendoza omgeven door het imposante Andesgebergte.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 15

Op ontdekking in La Calestienne

Individuele reis België

Op zowat 100 km ten zuiden van Brussel, geprangd tussen de Fagne en de Ardeense bossen, strekt zich het natuurpark Viroin-Hermeton uit. In de vallei van de Viroin, ontstaan door de samenvloeiing van l’ Eau Blanche en l’ Eau Noire, ligt Viroinval. Het maakt deel uit van het prachtige La Calestienne,  een 130 km lange smalle kalkstrook tussen Chimay in het zuidwesten  van het land en de Hoge Venen in het oosten.  Deze vallei van de Viroin is een parel van een wandelgebied: een idyllisch landschap waar honderden spleten en kloofjes, minicanyons en grotten werden uitgesleten in de 'tiennes' (ronde kalkheuvels). Bij natuurminnaars heeft de streek een stevige reputatie door zijn grote diversiteit aan planten en dieren, in het biezonder voor orchideeën in het voorjaar. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Op ontdekking in La Calestienne

Individuele reis België

Nog even geduld. De uitgebreide info van deze reis komt binnenkort online.
Laat zeker jouw emailadres achter als je op de hoogte wil blijven van deze reis.
En geef gerust een seintje als we je ergens mee kunnen helpen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag

combinatiereis

Individuele reis Bolivië & Peru

Het Andesland Bolivië is toeristisch veel minder gekend dan zijn buur Peru. Toch vind je ook hier prachtige landschappen, overblijfselen van oude culturen en een bevolking die nog authentiek is gebleven. De prachtige stad Sucre en het sfeervolle Potosí met de zilvermijnen en het Titicacameer… Eén van de hoogtepunten van de reis is beslist de driedaagse jeeptour naar de Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld.  De stralend witte zoutkorst lijkt op een zeer grote sneeuwvlakte, in het regenseizoen lijkt de vlakte één grote spiegel. Via Cuzco trek je naar de heilige vallei van de Inca’s en uiteraard mag het wereldwonder van Machu Picchu niet ontbreken. Deze reis combineert de culturele en landschappelijke hoogtepunten van twee schitterende landen. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 17

Wandeleiland Santo Antão

Individuele reis Cabo Verde

Combinatie van de twee eilanden: São Vicente en Santo Antão. Het woestijneiland Sao Vicente is het meest ‘mondaine’ eiland van de archipel. Mindelo is een kosmopolitische stad, schilderachtig gelegen aan een halfronde baai, resten van een verzonken krater. Ze vormt tevens het centrum van de Kaapverdische muziek, die een vooraanstaande plaats bekleedt in het dagelijkse leven van de archipelbewoners. Santo Antão is het bergachtige, tropische eiland en is het wandelparadijs van Kaapverdië. Drie verschillende locaties op dit eiland zijn de uitvalsbasis voor diverse mooie tochten.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Santo Antão met doorgaande tocht

Individuele reis Cabo Verde

Tijdens deze 16-daagse reis verken je het eiland Santo Antão uitgebreid. Dit bergachtige, tropische eiland is namelijk het wandelparadijs van Kaapverdië. Gedurende deze reis maak je een doorgaande tocht waarbij de mooiste plekjes aan elkaar worden geregen. Je wandelt van logies tot logies terwijl je bagage naar de volgende locatie vervoerd wordt. Af en toe blijf je een extra nacht op een locatie om even op adem te komen of een luswandeling te maken. Zo maak je wandelingen langs de Cova krater met prachtige tropische plantages, Ribeira Grande, Cha de Igreja, Fonteinhas, Ponta do Sol en verken je een aantal primitieve dorpjes en prachtige paden langs de rotskust en de groenblauwe zee.    

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 16

São Nicolau en Santo Antão

Individuele reis Cabo Verde

Tijdens deze reis combineer je drie van de 5 eilanden: São Nicolau, São Vicente en Santo Antão. São Nicolau is een eiland vol prachtige heuvels en sfeervolle dorpen. Je kan er mooie wandelingen maken zoals naar de top van de Monte Gordo-vulkaan (1312 m), via een groene 'ribeira' naar een visserdorp of naar het nagenoeg verlaten dorp Fontaïnos, waar schapen, geiten, ezels en koeien lijken te regeren. Op dag 5 vertrek je naar São Vicente, het woestijneiland van de Kaapverdische eilanden. Sao Vicente is het meest ‘mondaine’ eiland van de archipel. Mindelo is een kosmopolitische stad, schilderachtig gelegen aan een halfronde baai, resten van een verzonken krater. Ze vormt tevens het centrum van de Kaapverdische muziek, die een vooraanstaande plaats bekleedt in het dagelijkse leven van de archipelbewoners. Santo Antão, is het wandelparadijs van Kaapverdië. Eito en het rustige kustplaatsje Ponta do Sol zijn de uitvalsbasis voor diverse mooie tochten.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 12

Uitbreiding Fogo

Individuele reis Cabo Verde

Fogo is een grote vulkaan die aan de ene kant bijna recht uit de oceaan 3000 meter omhoog rijst en aan de andere kant weer glooiend de zee in gaat. Het stadje Sao Filipe, de hoofdstad van dit eiland, is heel apart qua sfeer en bouwstijl. Deze vulkaan domineert dit eiland en natuurlijk ook deze verlenging op Cabo Verde.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 5

Ontdekkingsreis in het authentieke hart van Zuid-Oost-Azië

Individuele reis Cambodja

Deze reis richt zich op mensen die op zoek zijn naar die typisch Aziatische ongedwongen sfeer, authenticiteit en contacten met de lokale bevolking. Maar ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken, met de beroemde Khmertempels van Angkor Wat en tal van andere tempelcomplexen. Tenslotte maak je kennis met een ‘ander’ Cambodja: het bergachtige, dichtbegroeide noorden, waar je een unieke tweedaagse maakt in het woongebied van de etnische minderheidsgroepen Brao en Kreung.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 17

Avontuur in het land van de Mekong en de Khmer

Individuele reis Cambodja

Tijdens deze reis staan authenticiteit en contacten met de lokale bevolking centraal. Je bezoekt natuurlijk wereldwonder Angkor Wat en enkele andere tempelcomplexen, maar daarnaast maak je ook een unieke en avontuurlijke tweedaagse in de jungle in het bergachtige, dichtbegroeide noorden van het land. Slapen doe je in een hangmat! Je eindigt met enkele dagen op een familieboerderij tussen de bananen- en mangoplantages, niet ver van het strand van Kep of aan het strand zelf.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 19

Familieavontuur in het land van de Mekong en de Khmer

Individuele reis Cambodja

Tijdens deze reis staan authenticiteit en contacten met de lokale bevolking centraal. Je bezoekt natuurlijk wereldwonder Angkor Wat en enkele andere tempelcomplexen, maar daarnaast maak je ook een unieke en avontuurlijke tweedaagse in de jungle in het bergachtige, dichtbegroeide noorden van het land. Slapen doe je in een hangmat! Je eindigt met enkele dagen op een familieboerderij tussen de bananen- en mangoplantages, niet ver van het strand van Kep of aan het strand zelf.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 19

Rondreis langs de mooiste parken van Costa Rica

Individuele reis Costa Rica

Tijdens deze reis ontdek je heel verschillende facetten van Costa Rica. Je vertrekt richting Caraïbische kust met een bezoek aan nationaal park Tortuguero (gekend voor de zeeschildpadden) en Cahuïta. Daarna gaat het via het regenwoud in de buurt van Puerto Viejo naar de vulkaanstreek, met onder meer een bezoek aan de Arenal, Monteverde en Rincón de la Vieja. Het laatste deel van de reis gaat dan richting Stille Oceaan en de kustdorpjes Manuel Antonio en Dominical.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 21

Verkenning van het ongerepte Zuiden

Individuele reis Costa Rica

Tijdens deze reis ontdek je het zuiden van Costa Rica. Eerst breng je 2 dagen door in de nevelwouden rond Cerro de la Muerte en daarna reis je door naar het middelgebergte in het uiterste Zuiden van Costa Rica, tegen de grens met Panama. Tijdens het tweede deel van de reis volg je de Stille Oceaan terug naar het noorden, via de tropische wouden en prachtige kusten van achtereenvolgens het Osa-schiereiland (met o.a. het nationaal park Corcovado), het kustplaatsje Dominical en tenslotte het natuurpark Manuel Antonio.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 15

Harzer-Hexen-Stieg: sagen en legenden in het Harz-gebergte

Individuele reis Duitsland

Als een natuurlijk symbool van de Duitse eenmaking, doorkruist een wandelpad het Duitse Harz-gebergte en verbindt zo het voormalige Oost- en West-Duitsland. De 'Harzer-Hexen-Stieg', zoals het officieel heet, is met een lengte van 100 km ideaal voor een week onversneden en niet al te zwaar wandelgenot. Je wandelt voornamelijk door indrukwekkende kloven en glooiende loof- en dennenbossen, beladen met heksensagen en duivelse legendes. Heel bijzonder tenslotte is de aanwezigheid van het 'Oberharzer Wasserregal', het grootste vijver- en kanalensysteem ter wereld dat 800 jaar lang (propere) energie leverde voor de mijnbouw.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Van de jungle tot de kust

Individuele reis Ecuador

Dit 22-daags programma biedt de mogelijkheid om de verschillende gebieden van Ecuador uitgebreid te bezoeken. Je vangt aan in het nationaal park Cuyabeno, midden in het Amazonewoud. Hier verblijf je in een mooie lodge en ga je elke dag op stap in deze wonderbare omgeving. Daarna verken je het Andesgebergte met een 2-daagse trektocht en een bezoek aan de dorpen Otavalo, Baños en Guamote. Via de koloniale stad Cuenca en het Las Cajas natuurreservaat beland je tenslotte aan de kust in Puerto Lopez. Tijd voor ontspanning aan het strand of een bezoekje aan het Isla de la Plata, het kleine broertje van de beroemde Galapagos-eilanden.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 22

Actieve rondreis

Individuele reis Ecuador

Dit programma combineert de hoogtepunten van Ecuador. Je start met een bezoek aan het nevelwoud in de omgeving van Mindo, waar de flora en fauna onaangetast zijn gebleven. Ontdek de vlinders in alle kleuren, de watervalletjes, de uitzonderlijke bloemen en de prachtige vogeltjes. Via een bezoek aan de indianenmarkt van Otavalo kom je dan in het vulkanengebied, waar je een stukje van de Cotopaxi-vulkaan beklimt en een mooie 2-daagse trekking maakt. In het indianendorp Guamote, waar de tijd is blijven stilstaan, bezoek je een kleurrijke markt en maak je kennis met de lokale cultuur. Je sluit de rondreis af in de prachtige koloniale stad Cuenca en met een 2-daagse tocht in het ruige nationaal park Las Cajas.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 16

Franse Santiagoroute

Individuele reis Frankrijk

In de middeleeuwen liep de pelgrim het lange pad naar Santiago de Compostela uit vroomheid, of om genezing van een ziekte of vergiffenis voor zijn zonden te verdienen. De pelgrimsweg kent echter ook in onze tijd een ware revival: om cultuurhistorische of toeristische redenen, maar allicht ook als een manier om even aan onze drukke wereld te ontsnappen en terug te keren tot zichzelf. In Frankrijk kan je kiezen uit vijf pelgrimsroutes die ook onderling gecombineerd kunnen worden. De kortste route bestaat uit 5 dagetappes, de langste uit 9 dagetappes. Je kan starten voorbij de eerste historische verzamelplaats, Le Puy-en-Vélay. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 7 tot 11

Sneeuwschoentochten in het Massif des Bauges

Individuele reis Frankrijk

Nog even geduld. De uitgebreide info van deze reis komt binnenkort online.
Laat zeker jouw emailadres achter als je op de hoogte wil blijven van deze reis.
En geef gerust een seintje als we je ergens mee kunnen helpen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag

Beaujolais: Zuid-Bourgondië - charmelogies

Individuele reis Frankrijk

Nog even geduld. De uitgebreide info van deze reis komt binnenkort online.
Laat zeker jouw emailadres achter als je op de hoogte wil blijven van deze reis.
En geef gerust een seintje als we je ergens mee kunnen helpen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag

Grande Traversée du Jura

Individuele reis Frankrijk

‘Het Siberië van Frankrijk’, zoals de Jura weleens wordt genoemd, bestaat uit een reeks langgerekte plateaus die door diepe rivierdalen worden doorsneden. Meestal ligt er hier sneeuw van december tot in het late voorjaar waardoor het tot één van Europa‘s meest sneeuwzekere regio’s behoort. Je vindt er een uitgebreid netwerk van paden, die onderling verbon­den zijn door de 'Grande Traversée du Jura' (GTJ). Op sneeuwschoenen trek je door een verstild winterlandschap waar bevroren meren en veenvegetatie het landschap een Noordse toets geven.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag

Winterse tochten in de Vercors

Individuele reis Frankrijk

Nog even geduld. De uitgebreide info van deze reis komt binnenkort online.
Laat zeker jouw emailadres achter als je op de hoogte wil blijven van deze reis.
En geef gerust een seintje als we je ergens mee kunnen helpen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag

De Cycladen: Amorgos

Individuele reis Griekenland

De Griekse Cycladen-eilanden blijven ons inspireren. Deze reis brengt je naar Amorgos, gelegen in de meest zuidoostelijke hoek van de archipel. Hoewel het eiland enkele prachtige stranden heeft, is er relatief weinig strandtoerisme. Maar wie op zoek is naar het authentieke Cycladische leven, graag wandelt in een geurige mediterrane natuur tussen de wilde bergen en de diepblauwe zee en houdt van genieten in de zon en lekker Grieks eten, is hier aan het juiste adres. Voor en/of na de reis is er tijd voor een bezoekje aan wereldstad Athene. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Menalon Trail: Trekking in de Peleponnesos

Individuele reis Griekenland

De ‘Menalon Trail’ baant zich een weg door de provincie Arkadia op het Griekse schiereiland Pelopennesos. Op een hoogte tussen 1000 en 1500 m worden acht plattelandsdorpjes door onverharde paden aan elkaar geregen. Je wandelt door een decor van ruige kloven, rivieren, fraai gelegen kloosters en dichte naaldbossen. Deze onverharde bergroute met grote historische waarde is bovendien volledig gemarkeerd

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Corfu Trail

Individuele reis Griekenland

Nog even geduld. De uitgebreide info van deze reis komt binnenkort online.
Laat zeker jouw emailadres achter als je op de hoogte wil blijven van deze reis.
En geef gerust een seintje als we je ergens mee kunnen helpen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag

Coast to Coast - West

Individuele reis Groot-Brittannië

Nog even geduld. De uitgebreide info van deze reis komt binnenkort online.
Laat zeker jouw emailadres achter als je op de hoogte wil blijven van deze reis.
En geef gerust een seintje als we je ergens mee kunnen helpen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag

Lovely Cotswolds

Individuele reis Groot-Brittannië

Het Engelse 'country side' spreekt nergens zo tot de verbeelding als in de Cotswolds, zo’n 200 km ten noordwesten van Londen. Dit is een streek die menigmaal het decor vormde voor Engelse films: cottages met honingkleurige rieten daken omgeven door weelderige tuintjes, gezellige pubs, mooie kerkjes en oude kastelen. Het originele traject dat wij aanbieden rijgt de mooiste plaatsjes van de noordelijke Cotswolds aan elkaar tot een boeiende en afwisselende tocht. Je hebt de keuze uit een 5- en een 8-daags programma die beide starten in de mooie stad Cheltenham. En hoe populair de Cotswolds-stadjes ook zijn bij dagtoeristen, op de wandelpaden heerst een hemelse rust. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 5 of 8

The Great Glen Way

Individuele reis Groot-Brittannië

Nog even geduld. De uitgebreide info van deze reis komt binnenkort online.
Laat zeker jouw emailadres achter als je op de hoogte wil blijven van deze reis.
En geef gerust een seintje als we je ergens mee kunnen helpen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8 of 9

Kent, de tuin van Engeland

Individuele reis Groot-Brittannië

Nog even geduld. De uitgebreide info van deze reis komt binnenkort online.
Laat zeker jouw emailadres achter als je op de hoogte wil blijven van deze reis.
En geef gerust een seintje als we je ergens mee kunnen helpen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 5

The Rob Roy Way

Individuele reis Groot-Brittannië

Nog even geduld. De uitgebreide info van deze reis komt binnenkort online.
Laat zeker jouw emailadres achter als je op de hoogte wil blijven van deze reis.
En geef gerust een seintje als we je ergens mee kunnen helpen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

The West Highland Way

Individuele reis Groot-Brittannië

Nog even geduld. De uitgebreide info van deze reis komt binnenkort online.
Laat zeker jouw emailadres achter als je op de hoogte wil blijven van deze reis.
En geef gerust een seintje als we je ergens mee kunnen helpen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 7 of 10

Zuid-India

Individuele reis India

India bereizen in één keer is onmogelijk. Daarvoor is het land te uitgestrekt en te verscheiden. Als je Zuid-India zegt, denk je aan de parels van de Coromandel-kust, de kleuren van het landschap en de exotisch ogende bevolking, de tempelcomplexen, de jungle, de kruidentuinen, de theeplantages. Deze gevarieerde natuur-, cultuur- en wandelreis biedt een steekkaart van dit alles.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 18

Bali

Individuele reis Indonesië

Bali, het immer groene eiland met zijn levendige en kleurrijke hindoe-cultuur, zijn overweldigende natuur, indrukwekkende rijstterrassen, gouden stranden en mistige vulkaantoppen, kan niemand onberoerd laten. Deze reis toont je het Bali van elegante dansen en rituelen, van ceremoniële feesten en tempels, van artistieke tradities in en rond het kunstzinnige Ubud. In het bergachtige oosten maak je kennis met een indrukwekkend terrassenlandschap, het uitzicht wordt hier beheerst door de aanwezigheid van de Gunung Agung (3014 m), Bali’s hoogste vulkaan. In deze streek liggen tientallen kleine dorpjes verscholen waar het toerisme nog nauwelijks is doorgedrongen; je wandelt er langs prachtige rijstvelden en maakt kennis met de vriendelijke bevolking. Verder ontdek je Munduk, mooi gelegen in de bergen, je geniet van 'afternoon tea', cultuur en uiteraard het strand ...

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 17

Hoogtepunten van Java en Bali

Individuele reis Indonesië

Een bezoek aan de eilanden Java en Bali is een prima kennismaking met de Indonesische archipel die zo verscheiden is dat een mensenleven nog niet zou volstaan om het  te doorgronden. Op Java verken je lokale marktjes, je bezoekt de Borobodur en wandelt tussen de tempels van Prambanan, je fietst door de sawah’s (rijstvelden) en duikt in het water tijdens een toffe rafting. Verder beleef je de ultieme vulkaanervaring in het oosten van Java alvorens over te steken naar het tropisch groene eiland Bali, een naam die tot ieders verbeelding spreekt: een levendige  en kleurrijke hindoe-cultuur, de kunstenstad Ubud, machtige rijstvelden, een dorpjes-fietstocht, dolfijnen spotten, een heerlijke keuken en een deugddoende massage... 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 16

Hoogtepunten van Java en Bali

Individuele reis Indonesië

Een bezoek aan de eilanden Java en Bali vormt een prima kennismaking met de Indonesische archipel die zo verscheiden is dat een mensenleven nog niet zou volstaan om het  te doorgronden. In tegenstelling tot de korte kennismakingsreis (van 16 dagen) trek je bij deze reis ook naar het nationaal park Meru Betiri waar je de zeldzame zeeschildpadden hun eieren op het strand kan zien leggen. Je maakt hier ook een tochtje door één van de laatste jungles van Java, de kans dat je hier een toekan en vele zwarte apen ziet is reëel. Vanuit Yogyakarta bezoek je de Borobodur en wandel je tussen de tempels van Prambanan, je fietst door de sawah’s (rijstvelden) en duikt in het water tijdens een toffe rafting. Verder beleef je de ultieme vulkaanervaring in het oosten van Java alvorens over te steken naar het groene eiland Bali, een naam die tot ieders verbeelding spreekt: een levendige  en kleurrijke hindoe-cultuur, de kunstenstad Ubud, machtige rijstvelden, een dorpjes-fietstocht, dolfijnen spotten, een heerlijke keuken en een deugddoende massage...

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 22

Java, Bali en Sulawesi

Individuele reis Indonesië

Deze reis geeft je een mooi idee van de gevarieerde schoonheid van de Indonesische archipel. Je begint rustig aan in en rond het Javaanse Yogyakarta met lokale marktjes, de Borobodur en de tempels van Prambanan, een fietstocht door de rijstvelden. Dan trek je verder naar het oosten van Java voor de ultieme vulkaanervaring bij de Bromo en Ijen-krater. Tijd om over te steken naar het groene eiland Bali, met zijn levendige en kleurrijke hindoe-cultuur, de kunstenstad Ubud, machtige rijstvelden, een dorpjes-fietstocht, dolfijnen spotten, een heerlijke keuken en een deugddoende massage! Het laatste deel van de reis speelt zich af op het eiland Sulawesi. Hier onderneem je een pittige trekking in het paradijselijk regenwoud, langs rijstvelden en typische dorpjes van de Toraja's, gekend om hun eeuwenoude begrafenisriten.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 22

Familieavontuur op Java & Bali

Individuele reis Indonesië

Een bezoek aan de eilanden Java en Bali is een prima kennismaking met de Indonesische archipel die zo verscheiden is dat een mensenleven nog niet zou volstaan om het  te doorgronden. Op Java verken je lokale marktjes, je bezoekt de Borobodur en wandelt tussen de tempels van Prambanan, je fietst door de sawah’s (rijstvelden) en duikt in het water tijdens een toffe rafting. Verder beleef je de ultieme vulkaanervaring in het oosten van Java alvorens over te steken naar het tropisch groene eiland Bali, een naam die tot ieders verbeelding spreekt: een levendige  en kleurrijke hindoe-cultuur, de kunstenstad Ubud, machtige rijstvelden, een dorpjes-fietstocht, dolfijnen spotten, een heerlijke keuken en een deugddoende massage... 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 16

Lombok

Individuele reis Indonesië

Lombok behoort tot de Soenda-eilanden of Nusa Tenggara, een archipel van meer dan 500 eilanden, waarvan de meeste te onherbergzaam zijn voor bewoning. Deze wandelreis laat je kennismaken met de bijzondere Sasak-cultuur en zijn traditionele dorpen en oude ambachten: weven, pottenbakken, rietvlechten. Je wandelt door een verscheidenheid aan landschappen. Hoogtepunt vormt een al dan niet pittige tweedaagse trekking in het glooiende landschap rondom de Rinjani-vulkaan, met zijn 3726m de tweede hoogste vulkaan van Indonesië.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 7

Ontdekking van Flores en Komodo

Individuele reis Indonesië

De Kleine Soenda-eilanden of Nusa Tenggara behoren tot een archipel van meer dan 500 eilanden, waarvan de meeste te onherbergzaam zijn voor bewoning. De grootste eilanden zijn (van west naar oost): Lombok, Sumbawa, Sumba, Flores en Timor. Deze eilanden zijn nog niet door de grote toeristenstroom 'ontdekt'. Vanuit de idyllische baai van Labuan Bajo verken je het katholieke eiland Flores en maak je een boottocht naar de natuurreservaten op Komodo en Rinca. Deze twee laatste eilanden zijn de twee enige plaatsen ter wereld waar de enorme Komodo-varaan nog leeft. Deze reis toont je de vele gezichten van de eilanden: de vulkanen, de etnisch-culturele diversiteit van de bevolking, de afwisselende natuur die zo typisch is voor de oostelijke ‘Ring van Vuur’…

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 9

Sumatra Avontuurlijk

Individuele reis Indonesië

Sumatra is het meest westelijke en meteen ook het op één na grootste eiland van Indonesië. De rijke tropische natuur, vulkanen, kratermeren en schitterende nationale parken maken een bezoek aan dit eiland meer dan de moeite waard. Van bij de hoofdstad Medan maak je in 9 dagen een rondreis langs het wondermooie Tobameer, beklim je de Sibayak-vulkaan en maak je een avontuurlijke jungle trekking door het regenwoud van het Gunung Leuser Nationaal Park. Dit is vooral een reis voor natuurliefhebbers, ver weg van de drukte.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 9

Sumatra Overland

Individuele reis Indonesië

Sumatra is het meest westelijke en meteen ook het op één na grootste eiland van Indonesië. De rijke tropische natuur, vulkanen, kratermeren en schitterende nationale parken maken een bezoek aan dit eiland meer dan de moeite waard. Net als onze 9-daagse reis door Noord-Sumatra rijgt ook deze trip een aantal hoogtepunten van dit gigantische eiland aan elkaar met dit verschil dat je tijdens deze reis ook verder doortrekt naar het zuidwesten. Je maakt uitvoerig kennis met de fascinerende cultuur van de Batak- en de Minangkabau-volken. Dit is een reis van superlatieven, een mooi samengaan van cultuur en natuur.  

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 12

Sulawesi: Torajaland

Individuele reis Indonesië

Sulawesi is misschien wel het vreemdst gevormde eiland ter wereld. Het heeft iets weg van een zeester. De rijke cultuur, ongerepte oerwouden, spectaculaire bergruggen, witte stranden en eindeloze duikmogelijkheden zetten Sulawesi op de kaart. Tijdens deze reis trek je naar het land van de Toraja's, een volk gekend om hun eeuwenoude begrafenisriten. Vanuit Rantepao maak je een onvergetelijke driedaagse trekking langs rijstvelden en typische dorpjes.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 7

Langlaufen in de Dolomieten

Individuele reis Italië

Bij de grens met Oostenrijk, in de regio Zuid-Tirol (Alto Adige in het Italiaans) ligt het door de Unesco beschermde Dolomieten-gebergte. Het landschap is bijzonder, met bleke spitsen en verticale rotsen die rood gloeien in het ochtend- en avondlicht. Deze langlaufreis brengt je langs de mooiste plaatsen van de Dolomieten, waarbij de 'Drei Zinnen' (drie toppen), het skigebied Cortina d'Ampezzo, de 'zonnewijzer' van Sesto en de adembenemende vallei van Braies er maar enkele zijn. Je logeert 2 nachten in Dobbiaco, steekt dan door naar Sesto voor de volgende 2 nachten om terug te eindigen in Dobbiaco. Je kan dagelijks kiezen uit trajecten van verschillende lengte en niveau, waardoor deze reis geschikt is voor zowel minder ervaren als gevorderde langlaufers. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 6

Monti Sabini: een onontdekt stukje Italië

Individuele reis Italië

Op een steenworp van Rome liggen de Sabijnse heuvels, een maagdelijk mooie streek van middeleeuwse dorpjes en oude olijfgaarden in een oogstrelend heuvelachtig landschap. Een 8-daagse wandelreis start bij Greccio in de vallei van Rieti. Kies je voor de 11-daagse reis dan ga je iets noordelijker van start in het centrum van Spoleto in de regio Umbrië, om via het meer van Piediluco naar de Sabijnse heuvels te trekken. Eindigen doe je bij de abdij van Farfa. Vaak loop je over Romeinse heirbanen en volg je de beroemde 'strade bianche', in een decor van verstilde dorpjes en machtige abdijen. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8 of 11

Winter in Trentino

Individuele reis Italië

Omringd door machtige bergpieken en gletsjers van de noordelijke Italiaanse provincie Trentino ligt het dorpje Cogolo di Pejo, vertrekpunt voor mooie en best wel pittige sneeuwtochten. Je wordt deskundig begeleid door je gastheer, een gediplomeerde berggids met jaren ervaring. Hij neemt je mee naar de mooiste uithoeken van dit indrukwekkend stukje natuur in de Dolomieten, misschien spot je wel steenbokken of lammergieren, de zeldzame bewoners van dit gebied.  ’s Avonds duik je de sauna of jacuzzi in en geniet je van een portie Italiaanse gezelligheid vergezeld van heerlijke Italiaans-Oostenrijks getinte bergkost, het beste van twee werelden. Naast wandelen zijn er ook tal van andere activiteiten mogelijk.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Cultuur, woestijn en gastvrijheid

Individuele reis Jordanië

Het gastvrije koninkrijkje Jordanië is weer helemaal "in" en terecht!  Het herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden en bovendien kan je er ook prachtige tochten maken. Na een bezoek aan de ‘highlights’ rond Amman - Jerash, Mount Nebo, Dode Zee en Madaba -, reis je zuidwaarts voor twee uitzonderlijke wandelavonturen.  De magische rotsstad Petra verken je twee dagen te voet.  Dan is er de meerdaagse trekking in Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen ter wereld. De rust van de woestijn, kamperen rond een vuur, het contact met de Bedoeïenen en hun levenswijze,… Dat zijn belevenissen die je nooit meer vergeet.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 10

Familieavontuur

Individuele reis Jordanië

Het gastvrije koninkrijkje Jordanië is weer helemaal "in" en terecht! Het herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden en bovendien kan je er ook prachtige tochten maken. Na de highlights rond hoofdstad Amman, verken je twee plaatsen die zó uit een film lijken te komen: Petra en Wadi Rum. De magische rotsstad Petra is één van de nieuwe wereldwonderen. En Wadi Rum... enkele dagen doorbrengen in deze oogverblindend mooie woestijn, kamperen rond een vuur, babbelen met de Bedoeïenen, het zijn belevenissen die je nooit meer vergeet!  

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 9

Lac de La Haute-Sûre

Individuele reis Luxemburg

De uitvalsbasis voor deze toffe gezinsuitstap is een moderne jeugdherberg aan de oever van het stuwmeer van Esch-sur-Sûre. Tijdens de vakantiemaanden is het stuwmeer een populaire recreatiezone voor watersporters van allerlei pluimage. Tijdens deze driedaagse combineer je waterpret met originele tochten (met audiogids of gps) en trek je erop uit met een ezeltje.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Malta en Gozo

Individuele reis Malta

Nog even geduld. De uitgebreide info van deze reis komt binnenkort online.
Laat zeker jouw emailadres achter als je op de hoogte wil blijven van deze reis.
En geef gerust een seintje als we je ergens mee kunnen helpen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag

Trekking in de Atlas en langs de Atlantische kust

Individuele reis Marokko

De Atlantische kust ten zuiden van Essaouira is een prachtig en schaarsbewoond gebied waar de zee op hoge kliffen beukt en over kilometerslange stranden rolt. Deze 5-daagse kamelentocht brengt je in een regio die vaak enkel te voet bereikbaar is: op en langs rotspartijen, over hoge duinen en brede zandstranden en langs kleine vissersdorpjes. Als opwarmer ga je drie dagen op trekking in het Atlasgebergte, waar je bij de berbers thuis logeert, en breng je een bezoek aan Marrakech.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 12

Lichte trekking langs de berberdorpen van de Atlas

Individuele reis Marokko

Deze avontuurlijke reis vormt een indrukwekkende kennismaking met het Atlas-gebergte. Begeleid door muilezels en hun drijvers trek je van dorp tot dorp, maak je kennis met het berberleven en zie je gaandeweg het landschap veranderen van glooiende heuvels tot hooggebergte. Het is de regio van Marokko's hoogste berg, de Toebkal. Starten doe je in het kleurrijke Marrakech.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 10

Charmereis door het Zuiden van Marokko - 12 dagen

Individuele reis Marokko

Tijdens deze 12-daagse charmereis ontdek je Marokko op z'n best: de wervelende soeks van Marrakech, de eeuwenoude kasba's aan de voet van de Hoge Atlas en exotische palmoasen. Je logeert in karaktervolle logiesplaatsen, waarvan 1 nachtje als echte nomaden in een tentenkamp temidden van eindeloze zandduinen. In de Rozenvallei maak je een dagtocht en ontdek je de geheimen van de Marokkaanse keuken tijdens een kookworkshop.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 12

Charmereis door het Zuiden van Marokko - 9 dagen

Individuele reis Marokko

Tijdens deze 9-daagse charmereis ontdek je Marokko op z'n best: de wervelende soeks van Marrakech, de eeuwenoude kasba's aan de voet van de Hoge Atlas en exotische palmoasen. Je logeert in karaktervolle logiesplaatsen, waarvan 1 nachtje als echte nomaden in een tentenkamp temidden van eindeloze zandduinen. In de Rozenvallei maak je een dagtocht en ontdek je de geheimen van de Marokkaanse keuken tijdens een kookworkshop.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 9

Woestijntocht in het Diepe Zuiden

Individuele reis Marokko

Deze bijzondere reis dompelt je onder in een totaal andere wereld en cultuur. Te voet en in het gezelschap van dromedarissen ga je op ontdekking in een gebied van palmoases, barre steenwoestijn en amberkleurige duinen. Je maakt kennis met het dagelijks leven van de Berbers in en om de dorpen en leeft enkele dagen als nomaden in de woestijn. Zoals Antoine de Saint-Exupéry, schrijver van ‘Le Petit Prince’, ooit citeerde: “wat de  woestijn zo mooi maakt, is dat er ergens een bron verborgen is”. Of je als woestijnreiziger op zoek gaat naar jouw eigen bron of gewoon wil genieten van de stilte van deze natuurpracht is eender.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 9

Betoverend Marrakech

Individuele reis Marokko

Voor de buitenlandse bezoeker is Marrakech Marokko op z’n best: mysterieus en exotisch, een overrompeling van kleuren, geuren en geluiden, charme en sfeer, steegjes en straatjes in een labyrint van licht en schaduw. Smaken en proeven komen ook aan bod tijdens een Marokkaanse kookles. En om even te ontsnappen aan de drukte, maak je een dagtocht in de Hoge Atlas.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 6

Van Chiapas tot Yucatan

Individuele reis Mexico

Mexico is één van die landen met een ongelooflijke variatie in zowat alles. Je vindt er zowel woestijnen, met sneeuw bedekte vulkanen als tropisch woud, oude koloniale steden en snelgroeiende industriële centra, drukke vakantieoorden en eenzame stranden. Ook de bevolking bestaat uit verschillende etnische groepen. Deze reis werd uitgewerkt door een Vlaamse, officiële historische gidse, die sinds 2005 woont en werkt in Mexico, en er haar hart verloren heeft. Haar liefde voor dit land en de lokale bevolking komt in het programma dan ook duidelijk tot uiting en geeft er een meerwaarde aan. Deze reis combineert de 2 zuidelijke staten van Mexico, bekend omwille van de vele Maya-sites en Maya-bevolking. Je bezoekt vooral de minder drukke plaatsen en maakt kennis met de plaatselijke bevolking. Deze reis is tevens geschikt voor watersportliefhebbers en gezinnen met kinderen o.w.v. de vele waterpret in watervallen, natuurlijke zwembaden of ‘cenotes’ en op het eiland Holbox aan de Caribische Zee.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 16

Van Mexico-stad via Chiapas tot Yucatan

Individuele reis Mexico

Mexico is één van die landen met een ongelooflijke variatie in zowat alles. Je vindt er zowel woestijnen, met sneeuw bedekte vulkanen als tropisch woud, oude koloniale steden en snelgroeiende industriële centra, drukke vakantieoorden en eenzame stranden. Ook de bevolking bestaat uit verschillende etnische groepen. Deze reis werd uitgewerkt door een Vlaamse, officiële historische gidse, die sinds 2005 woont en werkt in Mexico, en er haar hart verloren heeft. Haar liefde voor dit land en de lokale bevolking komt in het programma dan ook duidelijk tot uiting en geeft er een meerwaarde aan. Je laat je betoveren door de charme van de koloniale steden, de afwisselende natuur, de talrijke archeologische sites, muziek op pleintjes en in bars, lekker eten... Je beleeft het echte Mexico met zijn vriendelijke mensen, eeuwenoude legendes en kleurrijk volksgeloof. Deze reis is tevens geschikt voor watersportliefhebbers en gezinnen met kinderen o.w.v. de vele waterpret in watervallen, natuurlijke zwembaden of ‘cenotes’ en op het eiland Holbox aan de Caribische Zee.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 23

Familieavontuur van Chiapas tot Yucatan

Individuele reis Mexico

Mexico is één van die landen met een ongelooflijke variatie in zowat alles. Je vindt er zowel woestijnen, met sneeuw bedekte vulkanen als tropisch woud, oude koloniale steden en snelgroeiende industriële centra, drukke vakantieoorden en eenzame stranden. Ook de bevolking bestaat uit verschillende etnische groepen. Deze reis werd uitgewerkt door een Vlaamse, officiële historische gidse, die sinds 2005 woont en werkt in Mexico, en er haar hart verloren heeft. Haar liefde voor dit land en de lokale bevolking komt in het programma dan ook duidelijk tot uiting en geeft er een meerwaarde aan. Deze reis combineert de 2 zuidelijke staten van Mexico, bekend omwille van de vele Maya-sites en Maya-bevolking. Je bezoekt vooral de minder drukke plaatsen en maakt kennis met de plaatselijke bevolking. Deze reis is tevens geschikt voor watersportliefhebbers en gezinnen met kinderen o.w.v. de vele waterpret in watervallen, natuurlijke zwembaden of ‘cenotes’ en op het eiland Holbox aan de Caribische Zee.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 16

Van Mexico-Stad tot Chiapas

Individuele reis Mexico

Mexico is één van die landen met een ongelooflijke variatie in zowat alles. Je vindt er zowel woestijnen, met sneeuw bedekte vulkanen als tropisch woud, oude koloniale steden en snelgroeiende industriële centra, drukke vakantieoorden en eenzame stranden. Ook de bevolking bestaat uit verschillende etnische groepen. Deze reis werd uitgewerkt door een Vlaamse, officiële historische gidse, die sinds 2005 woont en werkt in Mexico, en er haar hart verloren heeft. Haar liefde voor dit land en de lokale bevolking komt in het programma dan ook duidelijk tot uiting en geeft er een meerwaarde aan. Je laat je betoveren door de charme van de koloniale steden, de afwisselende natuur, de talrijke archeologische sites, muziek op pleintjes en in bars, lekker eten... Je beleeft het echte Mexico met zijn vriendelijke mensen, eeuwenoude legendes en kleurrijk volksgeloof.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 18

Namibië en Botswana - 20 dagen (kamperen óp de 4x4)

Individuele reis Namibië

Via het Waterberg Plateau, Etosha en Kakaoland reis je vanuit Windhoek naar het uiterste noorden van Namibië, de Caprivi-strook. Deze strook loopt langs de Zambezi-rivier tot aan het vierlandenpunt met Botswana, Zimbabwe en Zambia. In dit natte gebied vind je een grote verscheidenheid aan zoogdieren en vogelsoorten. Eens de grens met Botswana gepasseerd ligt de Okavango delta aan je voeten, een uniek leefgebied voor planten en dieren. Daarna trek je noordwaarts naar Chobe National Park, waar je de weidse graslanden van Savuti verkent. Je eindigt bij de Victoria Falls op de grens tussen Zambia en Zimbabwe.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 20

Tok Tokkie Trekking

Individuele reis Namibië

De aantrekkingskracht van deze trekking ligt in de beleving van dichtbij van zo veel verschillende facetten van de Namib woestijn - ’s werelds oudste woestijn  - van de zandduinen tot het bergachtig terrein. Naast het prachtige natuurschoon en de dieren die er vrij rondlopen, zoals kudden oryx en springbok, doe je indrukken op die je niet kan opdoen als je er met de wagen doorheen rijdt. Laat de natuurgids je hiermee kennismaken, geniet van een aperitief bij zonsondergang en van een driegangendiner vooraleer onder de sterrenhemel in slaap te vallen… Je sluit aan bij een groep tot max. 8 personen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Annapurna basecamp

Individuele reis Nepal

Als je houdt van het hooggebergte, van het gevoel omringd te zijn door de hoogste toppen ter wereld, dan is dit één van de allermooiste trekkings die je kan maken. Vanuit het subtropische gebied rond Pokhara trek je omhoog door een nauwe vallei; het pad volgt de Modi-rivier door dichte bamboe- en rododendron-wouden en passeert kleine dorpjes. Het doel is het Annapurna Sanctuary, het basiskamp van de legendarische bergketen op 4100 m hoogte. De klim erheen is niet te onderschatten, maar het zicht op de Himalayas is spectaculair. Langs alle zijden torenen de imposante, met sneeuw bedekte bergtoppen boven het basiskamp uit.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 17

Everest en Gokyo Ri

Individuele reis Nepal

Deze ‘korte’ versie van de Everest trekking is zonder twijfel een fascinerend avontuur. Je stapt door steeds kleiner wordende Sherpadorpen en naarmate je stijgt, raak je steeds meer in de ban van de majestueuze bergketens die je omringen. Het absoluut hoogtepunt is de beklimming van de Gokyo Ri (5360 m), met adembenemend uitzicht op het Everest-massief in het Himalaya gebergte.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 17

Kennismaking met Nepal

Individuele reis Nepal

Nepal spreekt tot ieders verbeelding: indrukwekkende bergmassieven van de Himalaya, groene landschappen in terrasvorm, eeuwenoude culturele bezienswaardigheden,…. Reizigers die dit unieke land willen bezoeken, maar geen zware trekking willen ondernemen, zitten op deze reis goed. Het eerste stukje van de reis speelt zich af in Kathmandu en de gelijknamige vallei, vervolgens maak je een zesdaagse trekking langs de flanken van de Annapurna’s, om af te sluiten met een verkenning van het Chitwan Nationaal Park.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 17

De vallei van Kathmandu vanuit charmelogies

Individuele reis Nepal

De Kathmandu-vallei aan de voet van de Himalaya heeft een weelderige plantengroei en is omringd door indrukwekkende bergketens. Als ontmoetingspunt tussen de Indiase en de Tibetaans-Chinese cultuur kent de vallei een grote culturele rijkdom. Tijdens een niet te zware 4-daagse trekking en één dagtocht ontdek je op een rustig tempo de belangrijkste culturele plaatsen, maar evenzeer het mooie landschap en het leven van alledag van de diverse bevolkingsgroepen. En elke avond wacht je een comfortabel logies, gekozen voor zijn bijzondere architectuur, mooie ligging of sfeer.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 13

Nieuw-Zeeland compleet (noord en zuid)

Individuele reis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze reis maak je kennis met het complete Nieuw-Zeeland, zowel het Noorder- als het Zuidereiland. Door toevoeging van enkele extra activiteiten kan je in één maand tijd Nieuw-Zeeland uitgebreid verkennen. De reis start in Auckland en eindigt in Christchurch.   Behalve uit een aantal kleine eilandjes, bestaat Nieuw-Zeeland uit 2 grote landmassa's, het Noorder- en het Zuidereiland. Ze zijn compleet verschillend van elkaar.   Het Noordereiland is voorzien van een relatief mild klimaat (in het uiterste noorden zelfs subtropisch) en meer dan 80 % van de bevolking woont er. De grootste steden van het land, Auckland en Wellington bevinden zich hier. Maar je vindt er ook tal van prachtige natuurgebieden en een aantal zeer actieve vulkanen. Het spectaculaire Zuidereiland daarentegen is slechts dunbevolkt en vrijwel ongerept. Het bezit uitgestrekte nationale parken en bergtoppen tot bijna 4000 meter hoogte. Het is een eldorado voor de natuurliefhebber.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 25

Noordereiland

Individuele reis Nieuw-Zeeland

Behalve uit een aantal kleine eilandjes, bestaat Nieuw-Zeeland uit 2 grote landmassa's, het Noorder- en het Zuidereiland. Ze zijn compleet verschillend van elkaar. Het Noordereiland is voorzien van een relatief mild klimaat dat in het uiterste noorden zelfs subtropisch is. Het overgrote deel van de bevolking woont  in en rond de twee grote steden Auckland en Wellington. Maar je vindt er ook tal van prachtige natuurgebieden en een aantal zeer actieve vulkanen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 14

Familieavontuur in Zuid-Peru

Individuele reis Peru

Amazone, tropisch woud, papegaaien en toekans...deze reis start lekker warm in de jungle. Je ontdekt er een wereld van vreemde planten en dieren waar je het bestaan nog niet vermoedde! Van de lage jungle trek je naar de indrukwekkende Andes met de Heilige Vallei van de Inca’s, de verborgen stad Machu Picchu en het Titicaca-meer.  Hier, op een hoogte van zowat 3800 m verblijf je een nacht bij een lokale familie en proef je van het echte Peru. Door een prachtig landschap met alpaca's en lama's, vulkanen en besneeuwde toppen bereik je de Colca-canyon met zijn spectaculaire condors. Deze reis is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, je legt relatief weinig afstand af in de bus door inbegrepen binnenlandse vluchten.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 16
Laad meer reizen

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:

Cultuur:
Natuur:
Comfort: