21 Resultaten

Beknopt overzicht

Winteravontuur

Groepsreis Zweden

Scandinavië is hip en deze actieve, goedgevulde week in de Zweedse bossen is top: kennismaken met husky’s, ijsvissen, sneeuwscooteren, wandelen, langlaufen en een nachtje in een tipi.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 20/01/18 - 26/01/18

Chadar-trekking over de bevroren Zanskar-rivier & bezoek aan het winterfestival in Likir

Groepsreis India

Tot 1980 was de Zanskar-vallei enkel te voet bereikbaar over de weinige, hoge passen. In de winter ging het iets vlotter: doordat de rivier dichtvroor kon men over het ijs naar de Indus-vallei wandelen. Deze reis brengt je te voet over de ‘chadar’, de grotendeels dichtgevroren Zanskar-rivier. We wandelen helemaal tot het dorp Karsha, waar zich het grootste boeddhistische klooster van Zanskar bevindt, en terug. Voor de fitte berg- en winterwandelaar die tegen een fysiek en klimatologisch stootje kan, is dit een spectaculair, uniek en onvergetelijk avontuur, iets wat je allicht maar eenmaal in je leven meemaakt. In de dorpjes onderweg maak je kennis met het dagelijkse, keiharde leven in een ijskoude wereld die geen enkel raakvlak heeft met de onze. Als kers op de taart kunnen we na de trekking getuige zijn van het kleurrijke winterfestival dat plaatsvindt in het Likir-klooster, even buiten van Leh.    

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 27/01/18 - 16/02/18

Tirol: Sneeuwwandelen vanuit een comfortabel hotel in Obsteig - Altero singlereis

Groepsreis Oostenrijk

Tirol… De naam roept allerlei beelden op, van winterse skipistes tot zingende drinkebroers. Wij gaan in het winterse Tirol op stap in een fabelachtig berglandschap met uitgestrekte weiden en lichte lariksbossen. Onze uitvalsbasis is een comfortabel hotel**** in het vredige dorpje Obsteig, gelegen boven de vallei van de Inn-rivier op het zonnige Mieminger-plateau en beschut door het massief van de ‘Mieminger Kette’. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 27/01/18 - 03/02/18

Vogezen - Op sneeuwschoenen over de Ballons des Vosges

Groepsreis Frankrijk

Behoefte aan een winters tussendoortje niet te ver van huis? Deze trektocht op sneeuwschoenen vindt plaats in het hart van de Vogezen, bij het natuurgebied van de Ballons des Vosges, een reeks evenwijdige ketens van afgeronde bergen. Onder begeleiding van een lokale (en dus Franstalige) berggids, doorkruisen we dichte naaldbossen, trekken over desolate bergruggen, verpozen bij verstilde meertjes en passeren hier en daar een sfeervol dorp. Wandelen op sneeuwschoenen is iets zwaarder dan gewoon wandelen. De sneeuwschoenen - langwerpige frames die onder je wandelschoenen worden bevestigd – verhinderen dat je wegzakt in de sneeuw en laten je toe de gebaande paden te verlaten.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 03/02/18 - 07/02/18

Op zoek naar het noorderlicht

Groepsreis Finland

Lapland, met zijn heuvelachtige landschap van bossen, rivieren en meren, is een van de meest ongeschonden natuurgebieden van Europa. In de winter vriest alles wat water is dicht, valt er een dikke laag sneeuw en wordt het een gedroomd gebied voor diverse wintersporten. Deze trip is kort maar krachtig en heeft alle ingrediënten om je een arsenaal aan onvergetelijke herinneringen te bezorgen: husky's, rendieren, sneeuwscooters. Bovendien hoef je zelf geen winteruitrusting te kopen of mee te nemen, want ter plaatse krijg je een thermische broek en jas, winterlaarzen, -sokken, -handschoenen en -slaapzak in bruikleen. En uiteraard duimen we om het magnifieke noorderlicht te kunnen spotten in de nachtelijke sterrenhemel.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 04/02/18 - 08/02/18
Nee 04/03/18 - 08/03/18
Contacteer ons 18/03/18 - 22/03/18
Nee 01/04/18 - 05/04/18
Nee 15/04/18 - 19/04/18

Sneeuwwandelreis in de zuidelijke Kaukasus

Groepsreis Armenië

In de schaduw van de mythische berg Ararat ligt Armenië. Net iets kleiner in oppervlakte dan België, heeft het indrukwekkende buren als Iran en Turkije. Het trotse Armenië profileert zich als de oudste christelijke staat ter wereld en heeft een unieke cultuur en schrift. Door de sneeuwrijke winters is Armenië bovendien een uitstekende wintersportbestemming.  Vanuit 2 comfortabele hotels maken we tochten op sneeuwschoenen in de bergen van lagere Kaukasus, op een gemiddelde hoogte van 2000 m, in een landschap van valleien, rivieren, alpenweiden,  bergmeren en bossen. En daartussen bezoeken we enkele van de vroegchristelijke, vaak subliem gelegen kloosters waar Armenië zo bekend om is.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 05/02/18 - 14/02/18

Winterse cocktail in Fins Lapland

Groepsreis Finland

Lapland, met zijn heuvelachtige landschap van bossen, rivieren en meren, is een van de meest ongeschonden natuurgebieden van Europa. In de winter vriest alles wat water is dicht, valt er een dikke laag sneeuw en wordt het een gedroomd gebied voor diverse wintersporten. Wij gaan er langlaufen, wandelen op sneeuwschoenen, rendier- en hondensleerijden, sneeuwscooteren, slapen in een iglo en hopelijk ook kijken naar het wondermooie noorderlicht. Bovendien hoef je zelf geen winteruitrusting mee te nemen, want ter plaatse krijg je een thermische broek en jas, winterlaarzen, -sokken, -handschoenen en -slaapzak in bruikleen.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 06/02/18 - 12/02/18
Nee 13/02/18 - 19/02/18
Contacteer ons 27/02/18 - 05/03/18
Nee 06/03/18 - 12/03/18
Contacteer ons 13/03/18 - 19/03/18
Nee 02/04/18 - 08/04/18

Winterwandelen in Dalsland

Groepsreis Zweden

Jezelf een weekje onderdompelen in de rust van het Scandinavische sneeuwlandschap, met als uitvalsbasis een gezellig hotelletje aan  de oever van een meer? Dat kan op deze reis, die zich afspeelt in de bosrijke regio Dalsland, Hier vind je de grootste concentratie aan meren van heel Zweden. Licht glooiende heuvels, naald- en loofwouden, afgelegen boerderijen, stille landwegen,... al wandelend op sneeuwschoenen over de krakende sneeuw onderga je ten volle de schoonheid van de winter. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 09/02/18 - 16/02/18

Op sneeuwschoenen van de Val d' Izoard naar Piemonte

Groepsreis Frankrijk & Italië

Vanuit een gezellig berghotelletje in Laus de Cervières, in de Izoard-vallei en op een tiental km van Briançon, verkennen we gedurende drie dagen het wondermooie Frans-Italiaanse grensgebied. Het letterlijke hoogtepunt is de tocht naar de Col d' Izoard, 2360 m hoog en bekend vanuit de Tour de France. De twee laatste dagen brengen we, met overnachting in een knappe berghut in de Monti della Luna, door in het lieflijke landschap aan de Italiaanse kant van de grens. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 10/02/18 - 16/02/18

Tirol: Sneeuwwandelen vanuit een comfortabel hotel in Obsteig

Groepsreis Oostenrijk

Tirol… De naam roept allerlei beelden op, van winterse skipistes tot zingende drinkebroers. Wij gaan in het winterse Tirol op stap in een fabelachtig berglandschap met uitgestrekte weiden en lichte lariksbossen. Onze uitvalsbasis is een comfortabel hotel**** in het vredige dorpje Obsteig, gelegen boven de vallei van de Inn-rivier op het zonnige Mieminger-plateau en beschut door het massief van de ‘Mieminger Kette’. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 10/02/18 - 17/02/18

Lapland: Kungsleden op sneeuwschoenen

Groepsreis Zweden

In het uiterste noorden van Zweden, boven de poolcirkel, ligt een woest en ongerept wildernisgebied. Wij verkennen er een stuk van het langeafstandspad Kungsleden in de regio van Zwedens hoogste berg, de Kebnekaise (2106 m). Als je houdt van een tocht in een onaangetaste natuur, van zuivere lucht en een eindeloos winterlandschap, dan is dit een reis voor jou. En met wat geluk wervelt het  noorderlicht over de eindeloze luchtpartijen. Duimen maar!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 28/03/18 - 05/04/18

Actieve week in de Zweedse winter

Individuele reis Zweden

Tijdens deze actieve, goedgevulde week in de Zweedse bossen maak je kennis met een aantal typische sneeuwactiviteiten zoals een sledetocht met huskies, ijsvissen, sneeuwscooteren, wandelen, langlaufen en een overnachting in een tipi. Deze reis is eerder een 'kennismakingsreis', de activiteiten op zich nemen nooit een ganse dag in beslag, er is daarnaast nog voldoende vrije tijd.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 7

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:

Cultuur:
Natuur:
Comfort: