8 Resultaten

Chronologische lijst

Het Massief van de Ecrins

Individuele reis Frankrijk

Ten zuidoosten van Grenoble ligt één van de indrukwekkendste en meest ongeschonden bergmassieven van de Alpen: het ‘Massif des Ecrins’.  De bergen rijzen hier tot meer dan 4000 m hoogte op uit de valleien en worden afgewisseld met grillige gletsjers en steile sneeuwvelden. Je verblijft in een authentiek maar eenvoudig alpenhotel, dat voor bergwandelaars ideaal gelegen is aan de voet van de Mont Pelvoux. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Tour du Mont Blanc

Individuele reis Frankrijk

De Tour du Mont Blanc is een klassieker, niet enkel omdat deze tocht rondom West-Europa’s hoogste berg en door drie landen trekt, maar vooral omdat je een prachtig berglandschap van groene alpenweiden tot glinsterende gletsjers, aan je voorbij ziet komen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

De Vanoise van hut naar hut

Individuele reis Frankrijk

Het Parc National de la Vanoise, gerenommeerd om haar fauna en flora, is het oudste nationale park van Frankrijk: met meer dan 100 pieken boven de 3000 meter en een 20-tal gletsjers zijn de zichten hier fenomenaal. Je maakt een prachtige 6-daagse rugzaktrekking door het hart van het massief; ‘le Tour des Glaciers de la Vanoise’. Het is een lusvormige tocht langs sfeervolle en uniek gelegen berghutten waarbij er voor een aantal zware tochten varianten worden voorgesteld. Zo kan je, afhankelijk van je fysieke conditie en het weer heel wat keuzes maken.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 6

Aosta: de Noord-Italiaanse Alpen

Individuele reis Italië

Valpeline is een zijdal van de welgekende Aosta-vallei dat nog niet door de grote massa ontdekt is. Omgeven door een imposant berglandschap van drie- en vierduizenders biedt deze regio ongelooflijk veel wandelplezier en een rijke alpencultuur. Niet ver hiervan ligt het nationaal park van de Gran Paradiso en wie het wandelen liever even afwisselt kan terecht in de kleine spa of aan het zwembad van het hotel of er met de mountainbike op uit trekken. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Kloventocht in Salzburgerland

Individuele reis Oostenrijk

Ten zuiden van Salzburg ligt het Saalachtal, een spectaculair en fotogeniek stukje Oostenrijk. Kilometerslange wandelpaden banen zich een weg doorheen spectaculaire kloven of 'Klammen' met loodrechte wanden, langs bergriviertjes en bizarre rotsformaties. Een wildromantisch paradijs voor bergwandelaars van alle leeftijden met zin voor avontuur. Je kan uit 2 logeerformules kiezen: B&B of halfpension in 'Gästhöfer’.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Multisport in Salzkammergut

Individuele reis Oostenrijk

Voorbij Salzburg ligt de merenregio van het Salzkammergut, qua sfeer en landschap Oostenrijk in zijn puurste vorm. Tijdens deze gevarieerde avonturenweek verken je de streek rond het mooie Hallstätter-meer. Op het programma staat sowieso een fietstocht, een klim- en een kanodag, een spannend grotbezoek en een tweedaagse trekking met overnachting in een prachtig gelegen berghut.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Alpe Adria Trail

Individuele reis Slovenië

Het Triglav Nationaal Park strekt zich uit in het noordwestelijke deel van Slovenië. Hier vind je de Julische Alpen, een spectaculair mooi en rustig bergmassief  dat de meest afwisselende landschappen blootlegt. Over de Vršic-bergpas beland je in het dal van de smaragdgroene alpenrivier de Soca, een wondermooie regio van bronnetjes en watervallen. De reis eindigt in de vruchtbare laagvlakte van Friuli, in de Italiaanse provincie Udine. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Via Alpina, langs Eiger en Jungfrau

Individuele reis Zwitserland

De Via Alpina is een sliert van langeafstandswandelroutes door acht Europese landen. In Zwitserland leidt het pad langs de drie meest impressionante bergen; de Eiger, de Mönch en de Jungfrau. Over hoge bergpassen trek je over goed gemarkeerde paden van dal naar dal.  De met sneeuw bedekte reuzen, gletsjers, groene valleien, canyons en wilde watervallen creëren er het perfecte alpenplaatje. Enkel geschikt voor bergrotten met een goede conditie!

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 7

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:

Cultuur:
Natuur:
Comfort: