8 Resultaten

Beknopt overzicht

Wandelen op Malta en Gozo

Groepsreis Malta

Ten zuiden van Sicilië strekt zich de Maltezer archipel uit. Malta was ooit de poort naar Afrika en het Oosten en is bezaaid met sporen van een rijk historisch verleden; je vindt er vele paleizen, kerken en versterkte vestingen. Zustereilandje Gozo is een oase van rust, waar je bekoord wordt door kusten met steile kliffen, kleine kreken en baaien, rode zandstranden en gezellige vissershaventjes.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 04/03/17 - 11/03/17

Avontuurlijke trekking in de woestijn van Wadi Rum

Groepsreis Jordanië

In het zuiden van Jordanië, dichtbij de grens met Sa­oedi-Arabië, ligt een prachtige woestijn: Wadi Rum, een serie van valleien op een gemiddelde hoogte van 900 m. Niet voor niets werd dit gebied door de beroemde Lawrence of Arabia ‘Rum the magnificent’ genoemd. In zes pittige trajecten wandelen we door een indrukwekkend landschap van afgeronde, rode zandsteenrot­sen en adembenemend mooie vergezichten. Een week lang leven op het tijdloze ritme van de woestijn is een ervaring die je nooit meer vergeet. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 07/03/17 - 14/03/17

De Marokkaanse Sahara

Groepsreis Marokko

In het oasestadje M'Hamid eindigt de Route National en begint de Sahara. We vangen er een trektocht aan die zich afspeelt in de Erg Chegaga: vijf dagen pure woestijn, omringd door een indrukwekkende stilte, de gezelligheid van avonden bij het vuur, de eindeloze sterrenhemels.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 18/03/17 - 26/03/17

Gran Canaria

Groepsreis Spanje

Gran Canaria heeft een aangenaam klimaat en mooie stranden. Wie echter de moeite neemt om het dunbevolkte binnenland in te trekken, ontdekt een gevarieerd berglandschap met onaangetaste witte dorpen en eeuwenoude tradities. Onze wandelingen situeren zich grotendeels in het west- en noordwestelijke gedeelte van het eiland, een Unesco biosfeerreservaat.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 18/03/17 - 25/03/17

Naar de top van de Toebkal

Groepsreis Marokko

Vanuit het drukke Marrakech beland je plots in de rust van de Hoge Atlas. We  wandelen van dorp tot dorp, slaan het dagelijks leven gade en zien gaandeweg  het landschap veranderen van glooiende heuvels in hooggebergte. Ons doel is niet min: de top van de Toebkal (4167 m), de hoogste berg van Noord-Afrika.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 25/03/17 - 02/04/17

Hageland en het kasteel van Horst

Groepsreis België

Het is aangenaam wandelen in het Hagelandse landschap van licht golvende heuvels met weidse panorama’s, rustige holle wegen en veldwegen, uitgestrekte weiden en akkers, bossen die zich opmaken voor de herfst. We vertrekken bij de eeuwenoude Gempemolen in Sint-Joris-Winge  en wandelen rond Sint-Pieters-Rode naar Nieuwrode, waar we in een dorpscafé onze meegebrachte boterhammen kunnen eten. Na de middagpauze liggen het Mostingbos en en het vaak natte Walenbos op ons pad. Via Houwaart en een stukje moerassig gebied bereiken we het kasteel van Horst, een waterburcht die in verschillende fases gebouwd werd tussen de 14de en de 17de eeuw (en thuisbasis van de Rode Ridder!). Tenslotte laten we de Troostenberg links liggen om langs de Molenbeek weer bij de Gempemolen te komen, waar we rond 18 uur aan tafel gaan.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 26/03/17 - 26/03/17

Trekking naar Pike Peak: magnifiek en ongerept

Groepsreis Nepal

Ten zuiden van het Khumbu-gebied met het bekende Everest Trail, ligt de Solu-regio. Hier situeert zich een weinig bekende trekking die leidt naar Pike (of Pikey) Peak, een top van 4070 m hoogte. Ver weg van alle trekkingdrukte biedt deze tocht het beste van de Nepalese Himalaya: de combinatie van weergaloze uitzichten op de met sneeuw bedekte bergreuzen en de kennismaking met het dagelijks leven in de Sherpa-dorpen. Vanaf de Linkhu-rivier op 1770 m wandelen we omhoog langs terrasvelden en weer omlaag door bloeiende rododendron- en magnoliabossen. Voor de overnachtingen zijn we meestal te gast bij Sherpa’s thuis, een unieke ervaring. Op de top hebben we een subliem uitzicht op onder meer 5 achtduizenders, waaronder uiteraard de Everest. Om even gaan bij neer te zitten. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 31/03/17 - 15/04/17

Het onherbergzame Maestrazgo-gebergte

Groepsreis Spanje

De Maestrazgo is één van die prachtige, geïsoleerde bergstreken in het Spaanse binnenland, waarvan de toppen tot 1700 m reiken. Het is dunbevolkt, want de natuur is er hard, ongerept en sober. We logeren in sfeervolle middeleeuwse dorpen.  Omwille van de relatieve ontoegankelijkheid van dit gebied, met toppen tot 1700 m, is het landelijk karakter en het historisch erfgoed er zeer goed bewaard gebleven. Keerzijde van de medaille is dat de kleine, strategisch gelegen bergdorpjes stilaan leeglopen, zoals we tijdens onze tocht zullen merken. Je vind hier dus geen drukke pleinen en dito terrasjes, wel gastvrije oasetjes van rust.  Gelegen op de grens tussen Moors en katholiek Spanje, kende het gebied in een woelig verleden. Het is aan ‘Al Maestre’, de meester van de middeleeuwse ridderorde van Montesa, die het gebied in christelijke handen wist te houden, dat de regio zijn naam dankt. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 31/03/17 - 07/04/17

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:

Cultuur:
Natuur:
Comfort: