459 Resultaten

Beknopt overzicht

Winterse cocktail in Fins Lapland

Groepsreis Finland

Lapland, met zijn heuvelachtige landschap van bossen, rivieren en meren, is een van de meest ongeschonden natuurgebieden van Europa. In de winter vriest alles wat water is dicht, valt er een dikke laag sneeuw en wordt het een gedroomd gebied voor diverse wintersporten. Wij gaan er langlaufen, wandelen op sneeuwschoenen, rendier- en hondensleerijden, sneeuwscooteren, ijsvissen, slapen in een iglo en kijken naar het wondermooie noorderlicht. Bovendien hoef je zelf geen winteruitrusting mee te nemen, want ter plaatse krijg je een thermische broek en jas, winterlaarzen, -sokken, -handschoenen en -slaapzak in bruikleen.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 26/02/17 - 05/03/17

Op sneeuwschoenen van de Val d' Izoard naar Piemonte

Groepsreis Frankrijk & Italië

Vanuit een gezellig berghotelletje in Laus de Cervières, in de Izoard-vallei en op een tiental km van Briançon, verkennen we gedurende drie dagen het wondermooie Frans-Italiaanse grensgebied. Het letterlijke hoogtepunt is de tocht naar de Col d' Izoard, 2360 m hoog en bekend vanuit de Tour de France. De twee laatste dagen brengen we, met overnachting in een knappe berghut in de Monti della Luna, door in het lieflijke landschap aan de Italiaanse kant van de grens. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 26/02/17 - 04/03/17

Een fascinerend land ontsluierd

Groepsreis Iran

Elke Iran-reiziger komt terug met enthousiaste verhalen over de gastvrijheid van de Iraniërs. Het is een uitgestrekt land met een afwisselende, vaak extreme natuur. Maar Iran is vooral het land van eeuwenoude, verfijnde cultuur, van indrukwekkende religieuze bouwwerken, van schitterende paleizen en mausolea. Deze reis brengt ons van Shiraz via Kerman, Yazd en Isfahan naar Kashan. We reizen verder naar Teheran, met onderweg een bezoek aan de zeer heilige stad Qom. Meestal logeren we 2 of 3 nachten op dezelfde locatie. Dat komt niet alleen het reisritme ten goede, maar laat ons toe de plaatsen waar we ons bevinden wat diepgaander te ontdekken. De bezielende en deskundige begeleiding van deze reis is in handen van de Magda Biesemans. Als ervaren Iran-reizigster zal zij van de deelnemers verwachten dat ze openstaan voor het ‘ontmoeten’ en bereid zijn zich te verdiepen in het land en zijn cultuur. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 01/03/17 - 16/03/17

Winters Sint-Petersburg

Groepsreis Rusland

Sint-Petersburg is op zijn mooist als het wintert: grote stukken ijs op de Neva-rivier, het bleke winterlicht, de mensen dik ingeduffeld, dwarrelende sneeuw in het schijnsel van de straatlantaarns... In deze westerse stad gaan elegantie en moderniteit hand in hand. Gelukkig wist het voormalige Leningrad voor een groot deel te ontsnappen aan de Stalinistische bouwwoede. Onder begeleiding van Sint-Petersburgkenner Dirk Mutsaerts bezoeken we grote trekpleisters als de beroemde Hermitage en de Petrus- en Paulusvesting, gaan op verkenning in het Russisch Museum en het Mensjikov-paleis op het Vasilevski-eiland en maken een uitstap naar de voormalige residentie van de keizerlijke Russische familie in Tsarskoje Selo. 

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 03/03/17 - 08/03/17

Wandelen op Malta en Gozo

Groepsreis Malta

Ten zuiden van Sicilië strekt zich de Maltezer archipel uit. Malta was ooit de poort naar Afrika en het Oosten en is bezaaid met sporen van een rijk historisch verleden; je vindt er vele paleizen, kerken en versterkte vestingen. Zustereilandje Gozo is een oase van rust, waar je bekoord wordt door kusten met steile kliffen, kleine kreken en baaien, rode zandstranden en gezellige vissershaventjes.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 04/03/17 - 11/03/17
Ja, laatste plaatsen 08/04/17 - 15/04/17
Ja 30/04/17 - 07/05/17
Ja 28/10/17 - 04/11/17
Ja 24/12/17 - 31/12/17

Dalsland op sneeuwschoenen

Groepsreis Zweden

Jezelf een weekje onderdompelen in de rust van het Scandinavische sneeuwlandschap, met als uitvalsbasis een gezellig hotelletje aan  de oever van een meer? Dat kan op deze reis, die zich afspeelt in de bosrijke regio Dalsland, Hier vind je de grootste concentratie aan meren van heel Zweden. Licht glooiende heuvels, naald- en loofwouden, afgelegen boerderijen, stille landwegen,... al wandelend op sneeuwschoenen over de krakende sneeuw onderga je ten volle de schoonheid van de winter. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 04/03/17 - 11/03/17

Avontuurlijke trekking in de woestijn van Wadi Rum

Groepsreis Jordanië

In het zuiden van Jordanië, dichtbij de grens met Sa­oedi-Arabië, ligt een prachtige woestijn: Wadi Rum, een serie van valleien op een gemiddelde hoogte van 900 m. Niet voor niets werd dit gebied door de beroemde Lawrence of Arabia ‘Rum the magnificent’ genoemd. In zes pittige trajecten wandelen we door een indrukwekkend landschap van afgeronde, rode zandsteenrot­sen en adembenemend mooie vergezichten. Een week lang leven op het tijdloze ritme van de woestijn is een ervaring die je nooit meer vergeet. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 07/03/17 - 14/03/17
Ja 11/11/17 - 18/11/17

Les chantoirs de Sècheval

Groepsreis België

In de vallei Sècheval (droge vallei) gaan we op zoek naar de plaatsen waar de beken in de kalkstenen ondergrond verdwijnen. Voor een keertje hopen we op regen, want dan gebeurt dat al zingend en daarom worden ze ‘chantoirs’ genoemd. Al die verdwenen beken vloeien samen in de ondergrondse rivier de Rubicon, die door de grotten van Remouchamps stroomt. In de vallei ligt ook Deigné, één van de mooiste dorpen van Wallonië. We sluiten af met een lekker etentje.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 12/03/17 - 12/03/17

De Marokkaanse Sahara

Groepsreis Marokko

In het oasestadje M'Hamid eindigt de Route National en begint de Sahara. We vangen er een trektocht aan die zich afspeelt in de Erg Chegaga: vijf dagen pure woestijn, omringd door een indrukwekkende stilte, de gezelligheid van avonden bij het vuur, de eindeloze sterrenhemels.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 18/03/17 - 26/03/17
Ja 28/10/17 - 05/11/17

Gran Canaria

Groepsreis Spanje

Gran Canaria heeft een aangenaam klimaat en mooie stranden. Wie echter de moeite neemt om het dunbevolkte binnenland in te trekken, ontdekt een gevarieerd berglandschap met onaangetaste witte dorpen en eeuwenoude tradities. Onze wandelingen situeren zich grotendeels in het west- en noordwestelijke gedeelte van het eiland, een Unesco biosfeerreservaat.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 18/03/17 - 25/03/17
Ja 18/11/17 - 25/11/17

Winteravontuur

Groepsreis Zweden

Scandinavië is hip en deze actieve, goedgevulde week in de Zweedse bossen is top: kennismaken met husky’s, ijsvissen, sneeuwscooteren, wandelen, langlaufen en een nachtje in een tipi.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 18/03/17 - 24/03/17

Naar de top van de Toebkal

Groepsreis Marokko

Vanuit het drukke Marrakech beland je plots in de rust van de Hoge Atlas. We  wandelen van dorp tot dorp, slaan het dagelijks leven gade en zien gaandeweg  het landschap veranderen van glooiende heuvels in hooggebergte. Ons doel is niet min: de top van de Toebkal (4167 m), de hoogste berg van Noord-Afrika.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 25/03/17 - 02/04/17

Hageland en het kasteel van Horst

Groepsreis België

Het is aangenaam wandelen in het Hagelandse landschap van licht golvende heuvels met weidse panorama’s, rustige holle wegen en veldwegen, uitgestrekte weiden en akkers, bossen die zich opmaken voor de herfst. We vertrekken bij de eeuwenoude Gempemolen in Sint-Joris-Winge  en wandelen rond Sint-Pieters-Rode naar Nieuwrode, waar we in een dorpscafé onze meegebrachte boterhammen kunnen eten. Na de middagpauze liggen het Mostingbos en en het vaak natte Walenbos op ons pad. Via Houwaart en een stukje moerassig gebied bereiken we het kasteel van Horst, een waterburcht die in verschillende fases gebouwd werd tussen de 14de en de 17de eeuw (en thuisbasis van de Rode Ridder!). Tenslotte laten we de Troostenberg links liggen om langs de Molenbeek weer bij de Gempemolen te komen, waar we rond 18 uur aan tafel gaan.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 26/03/17 - 26/03/17

Trekking naar Pike Peak: magnifiek en ongerept

Groepsreis Nepal

Ten zuiden van het Khumbu-gebied met het bekende Everest Trail, ligt de Solu-regio. Hier situeert zich een weinig bekende trekking die leidt naar Pike (of Pikey) Peak, een top van 4070 m hoogte. Ver weg van alle trekkingdrukte biedt deze tocht het beste van de Nepalese Himalaya: de combinatie van weergaloze uitzichten op de met sneeuw bedekte bergreuzen en de kennismaking met het dagelijks leven in de Sherpa-dorpen. Vanaf de Linkhu-rivier op 1770 m wandelen we omhoog langs terrasvelden en weer omlaag door bloeiende rododendron- en magnoliabossen. Voor de overnachtingen zijn we meestal te gast bij Sherpa’s thuis, een unieke ervaring. Op de top hebben we een subliem uitzicht op onder meer 5 achtduizenders, waaronder uiteraard de Everest. Om even gaan bij neer te zitten. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 31/03/17 - 15/04/17

Het onherbergzame Maestrazgo-gebergte

Groepsreis Spanje

De Maestrazgo is één van die prachtige, geïsoleerde bergstreken in het Spaanse binnenland, waarvan de toppen tot 1700 m reiken. Het is dunbevolkt, want de natuur is er hard, ongerept en sober. We logeren in sfeervolle middeleeuwse dorpen.  Omwille van de relatieve ontoegankelijkheid van dit gebied, met toppen tot 1700 m, is het landelijk karakter en het historisch erfgoed er zeer goed bewaard gebleven. Keerzijde van de medaille is dat de kleine, strategisch gelegen bergdorpjes stilaan leeglopen, zoals we tijdens onze tocht zullen merken. Je vind hier dus geen drukke pleinen en dito terrasjes, wel gastvrije oasetjes van rust.  Gelegen op de grens tussen Moors en katholiek Spanje, kende het gebied in een woelig verleden. Het is aan ‘Al Maestre’, de meester van de middeleeuwse ridderorde van Montesa, die het gebied in christelijke handen wist te houden, dat de regio zijn naam dankt. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 31/03/17 - 07/04/17

Cuba profundo

Groepsreis Cuba

Cuba staat (alweer) op een keerpunt in zijn geschiedenis. Hoe het in de komende jaren zal veranderen, is moeilijk te voorspellen. Voor de bezoeker zijn Cuba's grote troeven tot nog toe de charme van de bevolking, de vervallen grandeur van oude koloniale steden en het zwoele klimaat. Daar besteden we tijdens deze uitvoerige rondreis van west naar oost dan ook ruim aandacht aan, Hoewel de échte wandelaar waarschijnlijk wat op zijn honger zal blijven zitten, hebben we de reis, waar mogelijk, doorspekt met wandelingen in de indrukwekkende Cubaanse natuur. Voor de liefhebbers is er in de zuidelijke Sierra Maestre de tweedaagse, zeer pittige trekking naar Cuba's hoogste punt, Pico Turquino (1974 m). 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 01/04/17 - 15/04/17
Ja 23/12/17 - 06/01/18

Wandelen en yoga in de Auvergne

Groepsreis Frankrijk

‘Back to basics’ is de leuze die gehanteerd wordt door de uitbaters van het logies waar deze reis plaatsvindt: natuurlijke materialen, eerlijke voeding, een langzaam ritme en een warme sfeer. Gelegen op een heuvel in de Auvergne, is het de ideale plaats voor een yoga- en wandelweek met aandacht voor lekker eten én veel verwennerij.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 01/04/17 - 07/04/17

Campanië: Van de Cilento naar de Amalftaanse kust - Altero singlereis

Groepsreis Italië

Campania was al geliefd bij Grieken en Romeinen, vanwege haar schoonheid en heerlijke klimaat. Ook jij kan Zuid-Italië, de ‘Mezzogiorno’, van zijn beste kant ervaren. Tijdens het eerste deel van de reis verkennen we de ongerepte rotskusten en het prachtig binnenland van de regio Cilento, met ruige bergen en bergdorpjes temidden van olijfgaarden. Op dag 5 reizen we via Paestum naar wat Italië’s mooiste kust wordt genoemd, de 'goddelijke' Costiera Amalfitana.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 01/04/17 - 10/04/17

De Baai van Napels

Groepsreis Italië

Napels is, ondanks haar minder goede reputatie, een fascinerende stad om te bezoeken. Ze zit vol tegenstellingen en is bovendien schitterend gelegen aan de voet van de Vesuvius. Maar de regio rond de baai van Napels heeft nog zoveel meer in haar mars! Na de stadsverkenning trekken we naar het wereldberoemde Pompeï en naar de zalige Amalfitaanse kust met Sorrento, Amalfi en Ravello. We genieten volop van de heuvels vol wijngaarden en citrusplantages, steeds met uitzicht op de glinsterende, diepblauwe Middellandse Zee. Ook een daguitstap naar het eiland Capri staat op het programma. Italië op z’n mooist!

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 01/04/17 - 09/04/17

Verrassend Arabië

Groepsreis Oman

Als enige in het rijtje van superrijke Golfstaten, is het politiek stabiele en veilige Oman er vrij goed in geslaagd om oud en nieuw te verzoenen. Dus behalve aan olie, hypermoderne gebouwen en een goeie infrastructuur, is het sultanaat ook rijk aan bezienswaardigheden: eeuwenoude forten en stadjes, eindeloze stranden en woestijnen, paradijselijke canyons en groene bergmassieven. Bovendien zijn de Omani’s een vriendelijk en gastvrij volk. Ahlan wa sahlan!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 01/04/17 - 10/04/17
Ja 14/10/17 - 23/10/17

Barcelona

Groepsreis Spanje

In deze hoofdstad van Catalonië ga je op een relatief kleine oppervlakte naadloos over van het ene uiterste in het andere: van imposante avenida’s naar gezellige pleintjes, van middeleeuwse naar hypermoderne architectuur, van haute cuisine naar hartige tapa’s, van hoogstaande kunst naar waanzinnige kitsch. We ontdekken Barcelona al wandelend en ook de inwendige en avondmens komt ruimschoots aan zijn/haar trekken...

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 01/04/17 - 05/04/17

Culturele wandelreis in Centraal-Andaloesië

Groepsreis Spanje

Deze reis neemt je mee naar het kloppend hart van Andaloesië, gevormd door de driehoek Málaga, Granada en Córdoba. We bezoeken uitgebreid de twee grote cultuursteden. Tussendoor zoeken we het afwisselende, kleurrijke platteland op en maken we mooie wandelingen tussen bergen en rotsformaties, wijn- en olijfgaarden.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 01/04/17 - 10/04/17
Ja 03/11/17 - 12/11/17

Madrid - Altero singlereis

Groepsreis Spanje

De Spaanse hoofdstad is tegelijk oud en modern, ingetogen en lichtzinnig, bruisend en zwaar op de hand. We trekken vier dagen uit om deze onweerstaanbare stad en haar gebouwen, musea, wijken en culinaire geheimen te ontdekken. Eén dag laten we het centrum voor wat het is en gaan richting Escorial en de Sierra de Guadarrama.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 01/04/17 - 05/04/17

Mallorca: het Tramuntanagebergte

Groepsreis Spanje

De Serra de Tramuntana strekt zich uit langs de noordwestkust, bestrijkt bijna een derde van Mallorca en is zowat de ruggengraat van het eiland. Het is een ronduit schitterend wandelgebied, met slaperige dorpjes en wilde rotskusten, panoramische toppen en diepe kloven, waar bergen en zee op verbazingwekkende wijze in mekaar overgaan.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 01/04/17 - 08/04/17

Waterloo: In het spoor van Napoleon en Wellington

Groepsreis België

Op deze vredige zondag gaan we op tocht in een mooi stukje Waals Brabant waar 200 jaar geleden - op 18 juni 2015 - de hel losbrak. Waarom koos Wellington dit golvende landschap uit om de strijd aan te gaan met de troepen van Napoleon? We ontdekken het al wandelend in het grotendeels bewaard gebleven landschap. Op ons pad liggen mooie dorpjes als Plancenoit en Marensart en de heerlijke vallei van de Lasne. Na de wandeling eten we een warme maaltijd op restaurant. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 02/04/17 - 02/04/17

Lentewandeling in de Stille Kempen

Groepsreis België

Bossen met een ondergroei van forse rododendronstruiken, grote percelen heide en een kabbelende laaglandbeek. Dat is in het kort de beschrijving van de wandeling die begint en eindigt in het Kempense Poppel. De tocht voert grotendeels door de bossen van landgoed Gorp en Rovert, voor meer dan 95% over onverharde paden, en het riviertje de Rovertse Leij houdt ons gezelschap. We houden halt omstreeks 17.30 u. en dan gaan we samen een hapje eten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 02/04/17 - 02/04/17

Bergen en woestijn, ver in de Oceaan

Groepsreis Cabo Verde

Een paar honderd kilometer buiten de kust van Senegal, liggen de Kaapverdische Eilanden. Van de negen eilanden kozen wij er vier uit, allen verschillend en met een eigen landschappelijk karakter, zodat je een optimaal beeld krijgt van deze bijzondere archipel.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 02/04/17 - 15/04/17
Ja 12/11/17 - 25/11/17
Ja 24/12/17 - 06/01/18

Cultuur, woestijn en gastvrijheid

Groepsreis Jordanië

Jordanië herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden en bovendien kan je er ook prachtige tochten maken. Na de ‘highlights’ rond Amman, nemen wij je mee voor een meerdaagse verkenning te voet van de magische rotsstad Petra. Een prachtige afsluiter vormt de trekking in Wadi Rum. De rust van de woestijn, kamperen rond een vuur, het contact met de Bedoeïenen, … belevenissen die je nooit meer vergeet.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 03/04/17 - 14/04/17
Ja 18/10/17 - 29/10/17
Ja 26/12/17 - 06/01/18

Lapland: Kungsleden op sneeuwschoenen

Groepsreis Zweden

In het uiterste noorden van Zweden, boven de poolcirkel, ligt een woest en ongerept wildernisgebied. Wij verkennen er een stuk van het langeafstandspad Kungsleden in de regio van Zwedens hoogste berg, de Kebnekaise (2106 m). Als je houdt van een tocht in een onaangetaste natuur, van zuivere lucht en een eindeloos winterlandschap, dan is dit een reis voor jou. En met wat geluk wervelt het  noorderlicht over de eindeloze luchtpartijen. Duimen maar!

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 03/04/17 - 11/04/17

Wandelweek op Rhodos

Groepsreis Griekenland

Rhodos biedt veel meer dan de bekende zandstranden. In deze verste uithoek van het Griekse eilandenrijk, de Dodekanissa, kan je bij aangename, mild-warme temperaturen te voet op ontdekking in het bosrijke binnenland, hier en daar gekruid met een snuifje cultuur.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 04/04/17 - 11/04/17

Sardinië

Groepsreis Italië

Als tweede grootste eiland in de Middellandse Zee, biedt Sardinië heel wat afwisseling: paradijselijke stranden en baaien, authentieke plattelandsdorpjes, dichte bossen en vooral een prachtig ongerept hooggebergte. Vanuit drie logiesplaatsen verkennen we het bijzonder ongerepte Sardijnse landschap, waarbij er ook voor de cultuurliefhebber een en ander te beleven valt.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 06/04/17 - 14/04/17
Ja 07/10/17 - 15/10/17

Het eiland Amorgos

Groepsreis Griekenland

De Griekse Cycladen-eilanden blijven ons inspireren. Deze reis brengt je naar Amorgos, gelegen in de zuidoostelijke hoek van de archipel. Als je, zoals wij, het eiland nadert vanaf de zee, lijken de gekartelde bergtoppen op de rug van een grote draak. Amorgos kent relatief weinig strandtoerisme. Maar wie op zoek is naar het landelijke Cycladische leven en graag wandelt in een mediterrane natuur tussen de bergen en de zee, is hier aan het juiste adres.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 08/04/17 - 16/04/17
Ja 14/10/17 - 22/10/17

Saghro en Merzouga: van rots- naar zandwoestijn

Groepsreis Marokko

In de hoek die de Dadès- en Drâa-rivieren vormen, ligt het laatste gebergte dat ons van de Sahara scheidt, het Saghro-massief. Het is een onherbergzaam gebied, een bergachtige rotswoestijn met grillige vormen, niet zo bekend voor het grote publiek en thuis van de nomadenstam Aït Atta. We maken er een mooie tocht, met op ons pad de fotogenieke Bab 'n Ali. We breien er nog een stukje aan, in de Sahara deze keer, waar de rust van de duinen en het eindeloze zand niemand onberoerd laat. Een week lang leven op het tijdloze ritme van de woestijn is een ervaring die je nooit meer vergeet. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 08/04/17 - 16/04/17

Langs de Via Algarviana naar de zuidwestpunt van Europa

Groepsreis Portugal

De Algarve is het zuidelijkste deel van Portugal en enorm geliefd om zijn aangenaam klimaat, witte stranden tussen steile rotskusten en uitgestrekte natuurparken. Wij verkennen het een week lang met als rode draad een deel van het langeafstandspad Via Algarviana (GR 13), dat leidt naar Cabo de Sao Vincente, het meest zuidwestelijke punt van Europa.  

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 09/04/17 - 16/04/17
Ja 14/10/17 - 21/10/17

Wandelweek op Rhodos - Altero singlereis

Groepsreis Griekenland

Rhodos biedt veel meer dan de bekende zandstranden. In deze verste uithoek van het Griekse eilandenrijk, de Dodekanissa, kan je bij aangename, mild-warme temperaturen te voet op ontdekking in het bosrijke binnenland, hier en daar gekruid met een snuifje cultuur.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 10/04/17 - 17/04/17

Moskou

Groepsreis Rusland

“Daar ligt dan de beroemde stad, zei Napoleon, toen hij vanaf de Mussenheuvels over Moskou uitkeek…Verstrooid over de vlakte lagen de paleizen en de gouden koepels, die schitterden in het zonlicht”. 200 jaar later schittert de stad nog steeds. Onze ervaren Rusland-begeleider en Moskou-kenner Dirk Mutsaerts toont je de highlights en samen ervaren we de niet aflatende energie van een van Europa's meest dynamische steden. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 10/04/17 - 15/04/17

Belgrado

Groepsreis Servië

De Servische hoofdstad Belgrado is prachtig gelegen aan de samenvloeiing van de Sava en de Donau. Door de strategische ligging was Belgrado gedurende meerdere eeuwen het strijdtoneel tussen de Oostenrijks-Hongaarse en Ottomaanse legers. Zowel in de cultuur als in de levensstijl zijn tot op vandaag deze oosterse en westerse invloeden met elkaar verweven, pittig gekruid met een karaktervolle Slavische eigenheid. En dat geeft de stad haar unieke sfeer. Belgrado was ook de hoofdstad van het vroegere Joegoslavië. Na het wegvallen van het communisme en de daaropvolgende burgeroorlogen liep de stad grote schade op. Nu, 15 jaar na de laatste NAVO-bombardementen, is de stad haar economische, sociale en culturele slagkracht volop aan het herwinnen. Te voet en per fiets maken we enkele dagen deel uit van dit boeiende proces en ontdekken we de interessantse plekken van een stad die goed op weg is een van de meest bruisende hoofdsteden van Europa te worden.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 13/04/17 - 17/04/17

Wandelen rond en in Ieper

Groepsreis België

Vanuit het station stappen we langs de Ieperse vestingwallen naar de Rijselpoort. Daarna trekken we via de waterweg langs het ooit geplande kanaal Ieper-Komen en verlaten landbouwwegen naar het provinciaal domein De Palingbeek. Langs stille kerkhoven bereiken we de Zillebeekvijver en via de Verdronken Weide komen we opnieuw uit bij de omwalde stadsgrens van Ieper. Na een uitgebreide stadswandeling sluiten we af met een etentje in het centrum.  Wie nog tijd heeft, kan om 20 u. de Last Post bijwonen aan de Menenpoort, het dagelijkse indrukwekkende eerbetoon aan de gesneuvelden van ‘14-‘18.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 16/04/17 - 16/04/17

Bloesemwandeling

Groepsreis België

We kiezen er bewust voor om deze wandeling op vrijdag te plannen om de weekenddrukte in de bloesemperiode te vermijden. De tocht begint en eindigt in Borgloon en voert ons door het heuvelachtige overgangsgebied tussen droog en vochtig Haspengouw. Tot in de 18de eeuw werd er in deze streek aan wijnbouw gedaan; nu is het de bekendste fruitstreek van België. Er zijn nog betrekkelijk veel hoogstamboomgaarden bewaard gebleven. Indien het weer wat meewil, zullen de fruitbomen volop in bloei staan. De route brengt ons telkens opnieuw over de Haspengouwse heuvels, waardoor we enkele mooie panorama's te zien krijgen. De picknick wordt halverwege de tocht op een mooi uitzichtpunt verorberd. Rond 17 uur komen we terug in Borgloon, waar een welverdiende warme maaltijd wacht. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 21/04/17 - 21/04/17

Lente in Klein-Zwitserland

Groepsreis Duitsland

Aan weerszijden van de grens Luxemburg-Duitsland strekt zich het ‘Deutsch-Luxemburgische Naturpark’ uit. Het Luxemburgse deel noemt men ‘Klein-Zwitserland’, het Duitse gedeelte het ‘Naturpark Südeifel’. Vanuit een comfortabel hotel (met sauna) in Bollendorf verkennen we een schitterend wandelgebied. De natuur is er uitgesproken mooi: van rivieren doorsneden plateaus, geërodeerde zandsteenrotsen met spectaculaire rotswanden, bossen, ...

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 28/04/17 - 01/05/17

Het Hallerbos in bloei

Groepsreis België

Deze wandeling brengt ons zowel door het Hallerbos, dat door 5 ravijnen doorneden wordt, als door de verrassend intact gebleven natuurgebieden rondom. Hoewel dit op zich al een fijne wandeling is, kunnen we met een beetje geluk ook genieten van het prachtige paarse kleurentapijt dat gevormd wordt door de bloeiende boshyacinten.  Na de wandeling eten we een warme maaltijd op restaurant. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 01/05/17 - 01/05/17

Wandelen en actief ontspannen

Groepsreis België

In Bever, een dorpje op de grens van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen, nodigen we je uit voor een weekend waarin we mooie wandelingen combineren met actief ontspannen via lichaamswerk en bewegingsmeditatie. Zeer grote troef is het logies: een voormalige kloostertje dat respectvol en met oog voor detail werd omgetoverd tot een comfortabele en sfeervolle oase van rust. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 05/05/17 - 07/05/17

Het land van Herve

Groepsreis België

Uit de aardrijkskundeles herinneren we ons het Land Van Herve, gelegen tussen Vesder en Maas. Behalve dat er een pittig kaasje vandaan komt, biedt het een pittoresk en glooiend landschap met hagen en holle wegen, weiden en boomgaarden, bossen en riviertjes. Overnachten doen we in een mooi logies in Sippenaeken.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 05/05/17 - 07/05/17

Schilderachtig Santorini - Altero singlereis

Groepsreis Griekenland

Een eiland als een plaatje met een bijzondere geologische structuur en een indrukwekkend kliffenlandschap, dat is Santorini. De explosie van een vulkaan deed een immense krater ontstaan die zich met zeewater vulde en waarvan de steile rand bebouwd werd met huizen in de typische elegante Cycladenstijl: eenvoudige geometrische vormen, krakend witte gevels opgesmukt met diepblauwe deuren en ramen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 05/05/17 - 12/05/17

Ongewone natuur- en cultuurreis - Altero singlereis

Groepsreis Sri Lanka

De natuur op Sri Lanka is overweldigend. Dicht oerwoud met een scala van zeldzame dieren, groene bergen met watervallen, theeplantages en rijstvelden; evenzeer echter droge savannes of ruwe, mistige hoogvlakten. Hoewel de nadruk ligt op natuurbeleving, gaan we ook niet voorbij aan de Srilankaanse samenleving, religie en cultuur. Een reis door een veelzijdig en inspirerend land.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 05/05/17 - 22/05/17

Korfoe, groen wandelparadijs in de Middellandse Zee

Groepsreis Griekenland

Korfoe, Grieks met Italiaanse accenten, is één van de Ionische eilanden en een groen wandelparadijs. Hier spoelde Odysseus aan op het strand, recht in de armen van de mooie Nausikaä. Vanuit 3 logiesplaatsen wandelen we in het kalme voorseizoen door de golvende heuvels, bezaaid met olijfbomen en cipressen, door authentieke dorpen en een verrassend ongeschonden kuststrook.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 06/05/17 - 13/05/17

De Sierra Norte de Sevilla

Groepsreis Spanje

In Andaloesië, het uiterste zuiden van Spanje, varieert de natuur van zonovergoten, mediterrane vlakten tot groene, met bos bedekte heuvels. Bovendien vind je er een fascinerende mengeling van Arabische, christelijke en joodse culturen. Omdat wij niet wíllen kiezen, gaan we tijdens deze reis zowel wandelen als citytrippen: in het natuurgebied Sierra Norte en in de prachtige steden Sevilla en Córdoba.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 06/05/17 - 13/05/17

De Voerstreek, een golvend lapjesdeken

Groepsreis België

In Remersdaal, één van de 6 dorpen van de gemeente Voeren, ligt een mooi gerenoveerde herberg. Aan de ene kant grenst het dorp aan Nederland, aan de andere kant aan Wallonië en het ligt op een boogscheut van Duitsland en de Oostkantons. De geografische situering op de grens van de Voerstreek en het Land van Herve garandeert prachtige golvende landschappen met weilanden, bossen, hoogstamboomgaarden en zelfs enkele wijngaarden. Het hoogste punt van het dorp is met zijn 287 m meteen ook het hoogste punt van Vlaanderen. Het is een ideale locatie voor prachtige wandelingen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 12/05/17 - 14/05/17

Wandelparadijs Madeira

Groepsreis Portugal

Het is niet moeilijk verliefd te worden op Madeira, het eiland van bloemenpracht, tropische vruchten, zoete wijn en een schijnbaar altijd durend voorjaar. Maar Madeira heeft de wandelaar veel meer te bieden. Het is ook een eiland van adembenemende klifkusten, steile hellingen, kale hoogvlaktes, diepe, groene ravijnen, kabbelende irrigatiekanaaltjes en tientallen watervallen. Het centrale bergland is ruig en indrukwekkend. De zuidkust ademt een mediterrane en tropische atmosfeer uit  met witte huisjes met oranje daken, vaak half verscholen tussen kleine bananenplantages. De noordkust bestaat uit rotspartijen die steil uit de oceaan oprijzen, zo nu en dan onderbroken door smalle dalen waarin geïsoleerde dorpjes liggen. Op de zonnige zuidhellingen van het eiland worden druiven, granen en vruchten verbouwd. De noordhellingen zijn steil en voornamelijk met overvloedige vegetatie bedekt. Vanuit 2 logiesplaatsen, Machico en Funchal, ontdekken we de vele gezichten van Madeira. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 13/05/17 - 20/05/17

Wenen

Groepsreis Oostenrijk

Neem een flinke portie elegante paleizen en kerken, gemarineerd in een badje geschiedenis. Meng met de dorpse sfeer van stemmige stegen, binnenplaatsen en knusse cafés en koffiehuizen. Voeg daaraan toe enkele natuurwandelingen door glooiende wouden en wijngaarden en kruid alles met een boel anekdotes uit het muzikale verleden van de stad. Ziehier ons verrassende recept voor een klassiek gerecht!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 16/05/17 - 20/05/17

Schrijfwandelen in een schrijversvilla

Groepsreis België

Schrijven en wandelen rijmen op elkaar. Het is al meermaals bewezen: er is niets beters voor de creativiteit dan wandelen. Tijdens het wandelen glippen er ideeën binnen waar je na dagen voor een computer zitten niet op zou komen. Wil je het zelf eens testen? Wil je eens twee dagen de snelle wereld achter je laten en je onderdompelen in je eigen schrijfsels en tussendoor een paar keer een stevige ideeënwandeling maken? En dat op een plek waar menig schrijver de rust en de inspiratie opzocht? Dan is dit schrijfwandelweekend misschien iets voor jou. Onze schrijfplek is een bijna sprookjesachtig landhuis en schrijversresidentie in Vollezele, in een prachtig stuk Pajottenland, in Vlaams-Brabant. Jonathan Coe, Marja Pruis en Tommy Wieringa zijn maar enkele schrijvers die er inspiratie vonden. Nu jij?

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 19/05/17 - 21/05/17

Culinaire wandel- en fietsreis in Istrië - Altero singlereis

Groepsreis Kroatië

Istrië is een schiereiland in het noordwesten van Kroatië, met een groen en heuvelachtige binnenland en mooie kusten. In het noorden behoedt de bergrug van Cicarija het schiereiland voor kille winden uit de Alpen. In dit uniek stukje Europa komt het goede van de Slavische, Germaanse en Romaanse wereld samen. Wandelend en fietsend in de bergen en aan zee verkennen we Istrië culinair, een gezonde boerenkeuken met edele ingrediënten. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 20/05/17 - 27/05/17

Flirten met de taalgrens: wandeling door de Mark-vallei

Groepsreis België

Afspraak in Twee-Akren, een deelgemeente van Bever. In het licht glooiend landschap van de vallei van de Mark, een visrijk zijriviertje van de Dender, wandelen we langs en over de taalgrens. Op ons pad liggen de dorpen Chapelle Saint-Pierre, Bois-de-Lessines en ook de Rietbeemd, het enige taalgrensoverschrijdend natuurreservaat van ons land. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 21/05/17 - 21/05/17

Van Collioure naar Cadaques

Groepsreis Frankrijk & Spanje

Het Catalaanse traject van het Franse Collioure naar Cadaquès in Spanje is een wondermooi samengaan van Pyreneeën en Middellandse Zee. Deze kust heet in Frankrijk de Côte Vermeille, terwijl je in Spanje het noordelijke deel van de Spaanse Costa Brava binnentreedt. Beide streken bieden de wandelaar een pittoresk en ruig landschap van groene bergen vol bloemen en kruiden, hoge kliffen, idyllische baaitjes en dramatische rotsformaties. Grote kunstenaars als Dali, Miro, Picasso en Matisse vonden hier inspiratie en lieten er hun sporen na. Ook al trekt deze kust in de zomer veel toeristen aan, in het voor- en naseizoen lijken de dorpen er haast ingeslapen. En eens je de kust verlaat om op stap te gaan in het bergachtige hinterland, word je helemaal ondergedompeld in rust en stilte. Na een pittige dag wandelen in het bergachtige landschap is het telkens zalig aankomen in de stemmige kustplaatsjes. Pastelkleurig in Frankrijk, verblindend wit in Spanje. Genieten van een glas, een lekkere visschotel en een goed bed, en dan weer klaar voor de volgende wandeldag. Het kost geen moeite om op die manier een wandelweekje aan elkaar te rijgen!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 21/05/17 - 28/05/17

Athene

Groepsreis Griekenland

Als geen ander verbindt Athene Oost en West, de moderne met de oude tijden, Griekse ziel met multiculturaliteit. Athene-kenner Johan Van Gestel neemt je mee langs bekende en onbekende hoekjes en laat je de stad beleven vanuit de buik. Athene is even gevarieerd als de lekkere ‘mezedes’. Rustgevend groen en Griekse drukte gaan hier perfect samen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 23/05/17 - 27/05/17

Wandelen in het Pajottenland

Groepsreis België

Op wandelafstand van het kasteel van Gaasbeek, in het glooiende Pajottenland, ligt een authentieke Brabantse 3-kantshoeve die al meer dan 200 jaar sereen in het landschap staat. De hoeve werd ecologisch en energieneutraal gerestaureerd tot verblijfscentrum rond de binnenplaats en tuin. Hier kan je in volle lente terecht voor een zalig weekend ontspannend wandelen. We bevinden ons hier in de zuidwestflank van Brussel. Het Pajottenland is onderdeel van de Groene Gordel en begrensd door de steden Brussel, Halle, Edingen, Geraardsbergen, Ninove en Aalst. Kenmerkend voor de streek is het licht heuvelachtige en landelijke karakter. Op een boogscheut van het logies ligt het kasteel van Gaasbeek, op een steenworp de watermolen van Sint-Gertrudis- en het Breugelkerkje van Sint-Anna-Pede. Hier valt dus veel te wandelen en te bekijken!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 24/05/17 - 26/05/17

Kastelen en tuinen in Zuidoost-Engeland

Groepsreis Groot-Brittannië

Bloeiende kasteeltuinen, krijtrotsen en pittoreske dorpen; dit zijn de trefwoorden van onze korte, maar gevarieerde reis in de graafschappen Kent en Sussex. Onze uitgelezen logiesplaats ligt in Tenterden, middenin het groene hart van Kent.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 25/05/17 - 29/05/17

Mediterraan Montenegro

Groepsreis Montenegro

Montenegro is ‘hot’ onder wandelaars. Het land ligt voor meer dan de helft boven de 1000 m hoogte en herbergt een schat aan natuurschoon: hooggebergte met grillige rotsen, diepe canyons, ruige toppen, groene zomerweiden en oerbos. Een soort mediterraan Noorwegen, zeg maar. De Dinarische Alpen strekken zich als een lange keten van kalksteenpieken uit langs de hele Adriatische kust. Daar waar het gesteente en de zee elkaar raken, ontstaan over een lengte van 650 km prachtige taferelen. De baai van Kotor is allicht het meest bekende landschap van Montenegro. Deze enorme mediterrane fjord wordt echter omzoomd door de bergen van Orjen en Lovcen. De pieken rijzen steil uit het stille blauwe water op en reiken tot bijna 1900 m, hoger dan waar dan ook langs de Adriatische kust. We sluiten af met een bezoek aan Dubrovnik, het "kroonjuweel" van Kroatië".

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 25/05/17 - 01/06/17

Waddeneiland Terschelling

Groepsreis Nederland

Voor de kust van Friesland en Groningen liggen de Waddeneilanden, met een immense variatie aan landschappen, duincomplexen, stranden en dorpjes. Het eiland Terschelling is voor 80%  natuurgebied. Het karakter van het eiland is dan ook zeer natuurlijk, kleinschalig en intact. Op onze tochten komen we de sporen tegen van hoe hardvochtig het bestaan de vorige eeuwen wel kon zijn, zoals dorpen die werden verzwolgen of ondergestoven. Maar de zee zorgt ook voor veel mooie dingen: zeehonden die uitrusten op een zandbank, een immense zwerm wulpen die neerstrijkt op een drooggelopen wad, een brede duinvlakte vol wuivend gras...

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 25/05/17 - 28/05/17

Hemelvaartweekend in het Krijtland

Groepsreis Nederland & België

In het uiterste zuidwesten van de Nederlandse provincie Limburg, grenzend aan Duitsland in het oosten en België in het zuiden, ligt het Krijtland. Het wordt ook wel Mergel- of Heuvelland genoemd, naar de mergelbodem waar de riviertjes Geul en Gulp en hun vele zijriviertjes dalen met vaak steile hellingen hebben uitgesneden. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 25/05/17 - 28/05/17
Ja 01/11/17 - 04/11/17

De vele gezichten van Zuidwest-Zweden

Groepsreis Zweden

Op een steenworp van Göteborg ligt het land uit de misdaadthrillers van Camilla Läckberg: de Zweedse westkust met zijn rotseilanden en scheren, schilderachtige vissersdorpen en naar verluidt de beste schaaldieren ter wereld. Kennen vakantiegangers deze veelgeprezen regio al lang, ze gaan voorbij aan het binnenland achter deze kust. Je vindt er uitgestrekte bossen, spiegelende meren, verstilde dorpen; hier heerst rust. We combineren beide mét Göteborg tijdens een week wandelen in Zuidwest-Zweden.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 25/05/17 - 02/06/17
Ja 17/08/17 - 25/08/17

Schilderachtig Santorini

Groepsreis Griekenland

Een eiland als een plaatje met een bijzondere geologische structuur en een indrukwekkend kliffenlandschap, dat is Santorini. De explosie van een vulkaan deed een immense krater ontstaan die zich met zeewater vulde en waarvan de steile rand bebouwd werd met huizen in de typische elegante Cycladenstijl: eenvoudige geometrische vormen, krakend witte gevels opgesmukt met diepblauwe deuren en ramen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 26/05/17 - 02/06/17
Ja, afreis gegarandeerd 22/09/17 - 29/09/17

Mayo en Sligo

Groepsreis Ierland

«Cast a cold eye on life, on death Horseman, pass by!» Deze tekst staat op de grafsteen van Ierlands grote dichter William Butler Yeats in Drumcliff, aan de voet van  Ben Bulben op een kleine 10 km van Sligo Town. Hij zal onze spirituele leider worden tijdens deze tocht door de counties Mayo en Sligo in het westen van Ierland. De ruige kliffenkusten en de eeuwig deinende Oceaan spelen een belangrijke rol tijdens de tochten. Een oude veedrijversroute door turfvelden en langs de Nephin Beg Mountains brengt ons in uiterst desolate hart van Ierland. En in Céide Fields gaan we 5500 jaar terug in de tijd.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 26/05/17 - 04/06/17

New York

Groepsreis Verenigde Staten

 New York, en vooral dan Manhattan, is en blijft voor citytrippers de hipste stad ter wereld. Eigenlijk maar een zakdoek groot (je wandelt van noord naar zuid in zowat 4 uur en een half), is het een stedelijk ecosysteem met een complexiteit en diversiteit die je niet voor mogelijk houdt. De stad biedt eindeloze mogelijkheden voor jong en oud. Hoewel je er wel 100 keer naartoe kan zonder in herhaling te vallen, moeten we eerlijk zijn: als gewone sterveling is de kans reëel dat New York maar 1 keer op je reisprogramma zal staan. En dus doe je het maar best van de eerste keer goed! Peter Borry, onze vaste NY-begeleider, staat te popelen om je - op een aangename en efficiënte manier - zo veel van zijn geliefde stad te tonen als op een week mogelijk is. Take a bite of the big apple!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 27/05/17 - 03/06/17

De nationale parken van Estland

Groepsreis Estland

De Baltische staten blijven voor velen nog onbekend terrein. In Estland is de oude folklore nog springlevend en de natuur afwisselend en ongerept. Wij wandelen in de 4 Nationale Parken die Estland rijk is en ontdekken dat dit hoekje van Europa heel wat in zijn mars heeft.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 29/05/17 - 07/06/17
Ja 23/07/17 - 01/08/17

Valleien, pieken en dorpen in de Albanese Alpen

Groepsreis Albanië

Wie door Albanië reist, wordt getroffen door de vriendelijkheid van de mensen, de rijke cultuur en de ongerepte natuur. Liefhebbers van een goeie trekking in een prachtig berglandschap en van traditionele bergdorpjescultuur, geheel op z’n Albanees, zijn hier aan het juiste adres. Aan het begin van de reis bezoeken we kort Tirana, de hoofdstad die de afgelopen 20 jaar een radicale metamorfose heeft ondergaan, en gaan we ook naar Berat, waarschijnlijk de mooiste oude stad van Albanië en een bezoek meer dan waard.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 01/06/17 - 11/06/17

Wandelen in het Pajottenland - Altero singlereis

Groepsreis België

Op wandelafstand van het kasteel van Gaasbeek, in het glooiende Pajottenland, ligt een authentieke Brabantse 3-kantshoeve die al meer dan 200 jaar sereen in het landschap staat. De hoeve werd ecologisch en energieneutraal gerestaureerd tot verblijfscentrum rond de binnenplaats en tuin. Hier kan je in volle lente terecht voor een zalig weekend ontspannend wandelen. We bevinden ons hier in de zuidwestflank van Brussel. Het Pajottenland is onderdeel van de Groene Gordel en begrensd door de steden Brussel, Halle, Edingen, Geraardsbergen, Ninove en Aalst. Kenmerkend voor de streek is het licht heuvelachtige en landelijke karakter. Op een boogscheut van het logies ligt het kasteel van Gaasbeek, op een steenworp de watermolen van Sint-Gertrudis- en het Breugelkerkje van Sint-Anna-Pede. Hier valt dus veel te wandelen en te bekijken!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 02/06/17 - 04/06/17

Piemonte: van de wijngaarden naar Turijn

Groepsreis Italië

Piëmonte betekent letterlijk ‘aan de voet van de bergen’. Het is een zeer aantrekkelijke regio die zowat volledig in het teken staat van de productie van wijn en hazelnoten. We maken 6 dagtochten door het zuidelijk deel van deze nog niet zo toeristische streek, langs prachtige middeleeuwse dorpjes. Bij goed weer hebben we op de heuveltoppen spectaculaire vergezichten op het Alpenmassief van Monte Viso tot Mont Blanc. Bovendien genieten we van de overheerlijk lokale keuken en als toemaatje is er het bezoek aan Turijn.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 02/06/17 - 11/06/17
Nee 24/09/17 - 03/10/17

Nationaal Park Sächsische Schweiz: tocht over de Malerweg

Groepsreis Duitsland

In het oosten van Duitsland - in de deelstaat Saksen en op een steenworp van de Tsjechische grens - strekt zich langs de rivier de Elbe een prachtig natuurgebied uit: het Nationalpark Sächsische Schweiz. Het afwisselende landschap met zijn ruige rotsformaties en koele kloven is een verborgen parel. Doorheen dit bizarre natuurlandschap slingert zich de ‘Malerweg’, een lange-afstandspad dat bij ons nog niet erg gekend is, maar snel aan populariteit wint. Een weekje pittig wandelen zonder bagage laat je toe om “Deutschlands schönster” te ontdekken. Een bezoek aan topcultuurstad Dresden hoort er uiteraard ook bij.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 03/06/17 - 11/06/17

Het land van de Katharen

Groepsreis Frankrijk

Tussen Carcassonne en Perpignan, in een zonovergoten landschap met knoestige naaldbomen en geurige kruiden, liggen de ruïnes van eenzame burchten als arendsnesten op de bergtoppen. Tijdens deze creis maken we niet alleen kennis met de boeiende geschiedenis van de katharen, maar ook met het gevarieerde landschap van Le Pays Cathare, met de Languedoc, Occitanië, het land en de taal van de troubadours, de rijke cultuur, het culinaire, de rust...

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 03/06/17 - 14/06/17

De Cevennen, een ongerept stukje Frankrijk

Groepsreis Frankrijk

Het ‘Parc National des Cévennes’ werd in 2011 opgenomen op de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Dit uitgestrekte park is dan ook een paradijs voor wandelaars die houden van ongerepte natuur. Bergen en hellingen wisselen af met diepe kloven, uitgesleten door rivieren zoals de Tarn. Bovendien vind je er tal van authentieke dorpjes en ook enkele van de bekende menhirs van Cham des Bondons liggen op ons pad. Tijdens deze reis maken we de mooiste wandelingen die mogelijk zijn in dit uitzonderlijke natuurgebied.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 05/06/17 - 12/06/17
Ja 09/07/17 - 16/07/17

Stockholm

Groepsreis Zweden

Stockholm is een bruisende, trendy stad die geniet van een unieke ligging in een archipel van 24.000 eilanden. Ze combineert schilderachtige straatjes met statige lanen en kaden, schitterende musea met hippe winkels en galerijen. Op deze zesdaagse trip laten we je kennismaken met de snelle hartslag van een kosmopolitische stad, maar ook met de rust van de zee en de Scandinavische natuur. Onderstaand programmavoorstel kan ter plaatse nog licht worden aangepast in functie van de openingsuren van de bezienswaardigheden, het weer (voor de buitenactiviteiten),…

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 06/06/17 - 11/06/17

Elba en de Toscaanse kust

Groepsreis Italië

Was Elba voor Napoleon slechts een gedwongen verblijfplaats, wij trekken ernaartoe om de pracht van dit Italiaanse eiland te ontdekken. Groene bergen en heuvels, azuurblauwe baaien, pittoreske dorpjes in pastelkleuren tegen de hellingen aanleunend, Elba heeft alles weg van een postkaart. Voor we hier op pad gaan, warmen we ons op in het natuurpark van de Maremma aan de schitterende Toscaanse kust.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 08/06/17 - 17/06/17
Ja, laatste plaatsen 15/09/17 - 24/09/17

Wandelen en genieten in de groene Minho

Groepsreis Portugal

In het noorden van Portugal, op de grens met Spanje, ligt de prachtige Minho-streek. Joëlle en Dirk verwelkomen ons op hun domein, waar de ‘lodges’, elegante cottages uit tentzeil, verspreid liggen tussen de lavendelvelden. Aangezien het om een kleine groep gaat van maximum 8 deelnemers, heeft elke deelnemer zijn/haar eigen slaapplaats. Je voelt je meteen thuis in dit charmant en natuurlijke verblijf, omringd door groene heuvels. Het is hier dat we een 'heerlijke' week hebben gepland, gevuld met wandelingen, originele kookworkshops en lekker eten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 10/06/17 - 17/06/17
Ja 30/09/17 - 07/10/17

Door het land van Stille Waters

Groepsreis België

Om 10 uur starten we in Mariekerke (St. Amands) bij Bornem voor een wandeling door het land van Stille Waters. Een gedroomd decor voor een fikse wandeling van ca. 24 km aan weerszijden van Vlaanderens belangrijkste stroom, de Schelde. Ondanks de nabijheid van Antwerpen, Bornem en Temse, is de drukte ver weg. Autovrije dijken, voetpaden langs oude Scheldearmen en de veerman die ons twee maal de Schelde overzet. Poëtisch, sfeervol en verrassend, zo kan je het Scheldeland gerust omschrijven. Afsluiten doen we met een etentje.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 11/06/17 - 11/06/17

Kastelen en tuinen in Zuidoost-Engeland - Altero singlereis

Groepsreis Groot-Brittannië

Bloeiende kasteeltuinen, krijtrotsen en pittoreske dorpen; dit zijn de trefwoorden van onze korte, maar gevarieerde reis in de graafschappen Kent en Sussex. Onze uitgelezen logiesplaats ligt in Tenterden, middenin het groene hart van Kent.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 14/06/17 - 18/06/17

Natuur en cultuur tussen Vilnius en Riga

Groepsreis Litouwen & Letland

De Baltische staten blijven voor velen nog onbekend terrein. Deze reis laat je de mooiste plaatsen van Letland en Litouwen zien. Naast een  bezoek aan hoofdsteden Vilnius en Riga, gaan we wandelen in enkele van de mooiste natuurparken. En zo begrijpen we al snel waar de Letse en Litouwse liefde voor de natuur en verbondenheid met het buitenleven vandaan komt.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 14/06/17 - 24/06/17

De magische Lofoten

Groepsreis Noorwegen

Vanaf Narvik aan de Noorse kust, zo’n 200 km ten noorden van de poolcirkel, strekt zich in zuidwestelijke richting een langgerekte eilandengroep uit. Het laatste stuk van deze archipel rijst indrukwekkend tot 1000 m boven de zee uit, is ingesneden door fjorden en bezaaid met kleurrijke vissersdorpjes: welkom op de Lofoten, paradijs van rust en ruimte. Het arctische licht, dat in deze periode bijna 24 uur paraat is, en de adembenemende uitzichten geven dit wondermooie stuk Europa een magisch tintje.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 16/06/17 - 25/06/17
Nee 25/08/17 - 03/09/17

Solidariteitswandelreis op Lesbos

Groepsreis Griekenland

Lesbos is het derde grootste eiland van Griekenland, gelegen in de oostelijke Egeïsche Zee vlakbij de Turkse kust. Vroeger niet gekend bij het grote publiek, nu wel ten gevolge van de vluchtelingencrisis. Maar de schoonheid van Lesbos is onveranderd gebleven. Het eiland blinkt nog steeds uit in eenvoud, variatie, authenticiteit en gastvrijheid. En dat ze gastvrij zijn, hebben de bewoners van Lesbos afdoend bewezen! Tijdens deze reis, die in samenwerking met Lesvos Solidarity wordt gerealiseerd, genieten we van prachtige wandelingen, interessante sites, heerlijke maaltijden, zon en zee. Maar we krijgen ook ongelooflijke verhalen te horen, beseffen dat het vluchtelingenprobleem complex is en niet snel zal verdwijnen. Het wordt dus een speciale reis, deze solidariteitswandelreis. Eentje die je wellicht niet snel zal vergeten…

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 17/06/17 - 25/06/17

Rugzaktrekking door het Nationaal Park Aigües Tortes

Groepsreis Spanje

Het Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany De Sant Maurici (een hele mondvol) in Catalonië dankt zijn naam van ‘kronkelende wateren’ aan de vele riviertjes en talloze meren die zich in de oude gletsjervalleien gevormd hebben. Het is een adembenemend mooi paradijs voor natuurliefhebbers die graag eens goed doorstappen. Deze 7-daagse rugzaktrekking maakt een circulaire route, waarbij de meest interessante en spectaculaire delen van het park worden bezocht. We wandelen permanent tussen 2000 en 3000 m langs het goed uitgebouwd netwerk van refuges, waar stevige bergmaaltijden worden geserveerd. Puur en pittig genieten in een uitgelezen stuk natuur.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 17/06/17 - 25/06/17

De valleien van Maas en Bocq, een mooi stukje Condroz

Groepsreis België

Vandaag gaan we op wandel in de Condroz, een landstreek die een buffer vormt tussen de Ardennen en de rest van België. Begin- en eindpunt zijn de stationnetjes van Godinne en Yvoir. Op ons pad ligt een mooi stukje Maasvallei, met pittige hellingen en afdalingen en enkele prachtige panorama’s. Langs het gehucht Tricointe, gelegen op het kalkplateau, stappen we via Ahinvaux naar Bauche. We dwarsen de vallei van de Bocq en het natuurgebied van Champalle. We eten onze picknick op in een café in Evrehailles. Daarna gaat het richting Poilvache met een kleine uitloper naar Houx om tenslotte  Yvoir te bereiken. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 18/06/17 - 18/06/17

Schilderachtige dorpen en paden van de Gaume

Groepsreis Frankrijk & België

De Gaume strekt zich uit over het meest zuidelijke stukje van België en het aangrenzend gebied in Frankrijk. Hier ruimen de diep ingesneden valleien van de Ardennen plaats voor een zacht golvend plateau met akkers, weiland en bossen. Typisch voor de streek zijn de ‘cuesta’s’, heuvels die aan de ene zijde een steile en aan de andere kant een zachte helling vertonen. Het weekend krijgt ook een religieus tintje. Op ons pad liggen immers 3 belangrijke heiligdommen: de trappistenabdij van Orval, het eeuwenoude bedevaartsoord Avioth  en de hermitage van Saint-Walfroy. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 22/06/17 - 25/06/17

Wandelen in het Matra-gebergte - in combinatie met Boedapest

Groepsreis Hongarije

Wie Hongarije zegt, denkt niet meteen aan bergen. Toch ondernemen we tijdens deze reis enkele pittige tochten in de Matra-bergen van Noord-Hongarije, waar de Kékestetö met zijn 1014 m de hoogste is. We wandelen vanuit 2 verblijfplaatsen, Pétervasara en Matrafüred, en bezoeken Eger en Boedapest, beide cultuursteden van formaat.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 02/07/17 - 12/07/17

Bergwandelen in het hart van de Balkan (wandelniveau 3)

Groepsreis Montenegro

Montenegro combineert al het goede van de Balkan op een kleine oppervlakte. We concentreren ons een volle week op de wilde binnenlanden die we met zeer pittige wandelingen doorkruisen van noord naar zuid: hooggebergte met grillige rotsen, ruige toppen, groene zomerweiden en oerbos, … een paradijs voor de sportieve wandelaar. Dan dalen we af naar zeeniveau om Montenegro's paradepaardje in ogenschouw te nemen: de wondermooie baai van Kotor.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 03/07/17 - 14/07/17

Wandelparadijs Madeira

Groepsreis Portugal

Het is niet moeilijk verliefd te worden op Madeira, het eiland van bloemenpracht, tropische vruchten, zoete wijn en een schijnbaar altijd durend voorjaar. Maar Madeira heeft de wandelaar veel meer te bieden. Het is ook een eiland van adembenemende klifkusten, steile hellingen, kale hoogvlaktes, diepe, groene ravijnen, kabbelende irrigatiekanaaltjes en tientallen watervallen. Het centrale bergland is ruig en indrukwekkend. De zuidkust ademt een mediterrane en tropische atmosfeer uit  met witte huisjes met oranje daken, vaak half verscholen tussen kleine bananenplantages. De noordkust bestaat uit rotspartijen die steil uit de oceaan oprijzen, zo nu en dan onderbroken door smalle dalen waarin geïsoleerde dorpjes liggen. Op de zonnige zuidhellingen van het eiland worden druiven, granen en vruchten verbouwd. De noordhellingen zijn steil en voornamelijk met overvloedige vegetatie bedekt. Vanuit 3 logiesplaatsen - Machico, Encumeada en Funchal - ontdekken we de vele gezichten van Madeira.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 05/07/17 - 16/07/17

Bossen en meren in Zuid-Finland

Groepsreis Finland

In drie van de mooiste nationale parken die Zuid-Finland te bieden heeft, laten we alle stress achter ons. Geen adrenaline-kicks tijdens deze reis (of het moet van een duik in het ijskoude water zijn), wel wandelend genieten van oeroude bossen vol zuivere lucht, van de rust en de stilte en van een degelijke Finse sauna.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 07/07/17 - 16/07/17
Ja 15/09/17 - 24/09/17

Confrontatie van water en vuur

Groepsreis Ijsland

In dit zorgvuldig samengesteld en evenwichtig uitgekiend programma - resultaat van meer dan 20 jaar IJslandreizen - laten we je het beste zien dat binnen een reis van 22 dagen mogelijk is: vuur en ijs, watervallen en warmwaterbronnen, groene velden en zwarte zandwoestijnen, wildstromende gletsjerrivieren en steile rotskliffen, de lange schaduwen van de middernachtszon, elfen, trollen, legendes, en heerlijk verse vis. Om ons toe te laten de hoofdwegen te verlaten en afgelegen gebieden te bezoeken, verplaatsen we ons per 4x4.  

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 07/07/17 - 28/07/17

Het oude koninkrijk Mustang

Groepsreis Nepal

Tot 1992 werden toeristen niet toegelaten in Mustang en ook nu wordt het nog maar zeer weinig bezocht. Je mag er enkel naartoe met een dure permit. Mede door de geïsoleerde ligging - enkel een piste leidt naar Mustang - leeft er een eeuwenoude cultuur voort. Alles is er quasi onaangeroerd door de tand des tijds en de natuur is groots, met vooral schitterende vergezichten op de Annapurna’s. In Mustang ben je een bevoorrecht reiziger. Omdat je er allicht slechts eenmaal in je leven komt, hebben wij geopteerd voor een grondig bezoek waarbij je 13 dagen op het grondgebied van Mustang verblijft en ook minder bezochte dorpen bezoekt. Dit biedt je meteen de garantie dat je uit je bezoek aan Mustang ook werkelijk het maximale haalt.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 07/07/17 - 28/07/17

Corsica: van de bergen naar de zee (met bagagevervoer)

Groepsreis Frankrijk

Met toppen die tot ver boven de 2000 m reiken en hellingen die steil aflopen tot aan de grillige kust, verdient Corsica de bijnaam ‘een berg in de zee’ ten volle. Ook voor de wandelaar die liever geen rugzak draagt en hotels verkiest boven berghutten, ligt deze prachtige bestemming binnen handbereik. Van de toppen van het hooggebergte in het binnenland dalen we af naar de diepblauwe zee aan de golf van Porto.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 08/07/17 - 15/07/17

Lovely Cotswolds - met bezoek aan Bath en Oxford

Groepsreis Groot-Brittannië

Het Engelse platteland spreekt nergens zo tot de verbeelding als in de Cotswolds, zo’n tweehonderd kilometer ten noordwesten van Londen. Het is een land dat menigmaal het decor vormde voor Engelse films: cottages met honingkleurige rieten daken omgeven door weelderige tuintjes, gezellige pubs, mooie kerkjes en oude kastelen. Met het Victoriaanse Bath en universiteitsstad Oxford in de buurt, kunnen we deze twee parels uiteraard niet overslaan. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 08/07/17 - 16/07/17
Nee 12/08/17 - 20/08/17

Langs Noord-Limburgse dorpjes

Groepsreis België

In het noorden van Limburg, tussen de Vlakte van Bocholt en het Kempisch Plateau, ligt het dorpje Reppel. Het is het startpunt van een wandeling die ons door de vallei van de Abeek voert, met verruigde hooilanden, moerassen, elzenbroekbossen en populieraanplantingen. Door het grote verval was de Abeek geschikt voor het aandrijven van watermolens. Via Ellikom, gelegen aan de oostelijke oever van de Abeek als een wig tussen Peer en Bree, bereiken we Grote Brogel. In deze deelgemeente van Peer is men er zeker van dat Pieter Bruegel de Oude er geboren werd. In een ruime bocht wandelen we terug naar Reppel. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 09/07/17 - 09/07/17

Rugzaktrekking in de Vanoise

Groepsreis Frankrijk

Het Vanoise-massief is de kern van het schitterende natuurgebied van het gelijknamige nationale park, 61.000 ha groot en het eerste nationale park van Frankrijk (°1963). Dit hooggebergtereservaat ligt tussen de bovenloop van de rivieren de Isère en de Arve, tegen de Italiaanse grens aan. Het sluit mooi aan op het Italiaanse Parco Nationale del Gran Paradiso. De Vanoise heeft niet alleen een resem toppen boven de 3000 m, je vindt er ook enkele gletsjers, mooie valleien en meren. We bieden een prachtige 5-daagse rugzaktrekking aan door het hart van het massief. Overnachten doen we in sfeervolle, comfortabele berghutten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 09/07/17 - 15/07/17

Het schiereiland Beara - Altero singlereis

Groepsreis Ierland

In het zuidwesten van Ierland ligt het schiereiland Beara, net onder de meer bekende (en drukker bezochte) schiereilanden Kerry en Dingle. Het smalle Beara strekt zich 48 km ver in de Oceaan uit en bundelt op een kleine oppervlakte een magische wereld van meren en bergen, omringd door een schilderachtige kust. De invloed van de Golfstroom is er nog groter dan elders en beïnvloedt dus nog sterker de diversiteit van de flora. De Beara Way vormt de leidraad van deze reis. We stappen hoofdzakelijk langs steeds wisselende kliffenkusten, maar snijden geregeld dwars door het binnenland. De tocht naar Hungry Hill en de trekking langs ‘The Pocket’ zijn serieuze kuitenbijters. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 09/07/17 - 16/07/17

De Rocky Mountains (kampeer- en hotelrondreis)

Groepsreis Canada

In het tweede grootste land van de wereld vind je een eindeloze variatie van bergen, meren en gletsjers. In het westen liggen de Rocky Mountains, een immens gebergte van bijna 5000 km lang, een Disneyland voor natuur- en buitensportliefhebbers. Met onze minivans rijden we door de 6 mooiste nationale parken en maken dagtochten in deze stuk voor stuk schitterende natuurgebieden. Logeren doen we afwisselend in hostels, hotels en vooral in mooi gelegen kampplaatsen middenin de natuur.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 10/07/17 - 29/07/17

Bergen, steden en tempels - met pelgrimspad Kumano Kodo

Groepsreis Japan

Japan is een complexe hi-tech-samenleving met een efficiëntie van een ongekend niveau. Tegelijk blijven zoveel oude tradities gerespecteerd en is het een warm en gastvrij land. We bezoeken het moderne Osaka en Kyoto, de oude hoofdstad en met 17 Werelderfgoed sites een van de  rijkste culturele steden ter wereld. Iets kleinschaliger zoeken we het in Takayama, Tsumago, Magome en Kamakura. We eindigen in Tokyo, een overweldigende, futuristische miljoenenstad met interessante museums, perfect aangelegde parken, neon-landschappen, eindeloze shoppingmogelijkheden en uitstekende restaurants. Twee héél bijzondere plaatsen die je tijdens deze reis leert kennen liggen op het Kii-schiereiland: de berg Koyasan, een spirituele en relaxte plaats, en Kumano Kodo, een netwerk van eeuwenoude pelgrimspaden dat we in 4 dagen bewandelen. De wisselwerking tussen oud en nieuw, de afwisseling tussen cultuur en natuur maken dit bezoek aan Japan tot een boeiende belevenis.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 10/07/17 - 29/07/17
Ja 04/09/17 - 23/09/17

Naar de top van de Toebkal

Groepsreis Marokko

Vanuit het drukke Marrakech beland je plots in de rust van de Hoge Atlas. Langs Berberdorpen trekken we in 9 dagen over paden naar de top van de Toebkal (4167 m), de hoogste berg van Noord-Afrika. De route die wij volgen is niet alleen authentiek, maar doet je geleidelijk wennen aan de hoogte en staat ons toe muilezels voor de bagage mee te sturen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 10/07/17 - 22/07/17

Ongewone natuur- en cultuurreis

Groepsreis Sri Lanka

De natuur op Sri Lanka is overweldigend. Dicht oerwoud met een scala van zeldzame dieren, groene bergen met watervallen, theeplantages en rijstvelden; evenzeer echter droge savannes of ruwe, mistige hoogvlakten. Hoewel de nadruk ligt op natuurbeleving, gaan we ook niet voorbij aan de Srilankaanse samenleving, religie en cultuur. Een reis door een veelzijdig en inspirerend land.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 11/07/17 - 28/07/17

Valleien en kusten van Noord-Ierland

Groepsreis Groot-Brittannië

Deze parel van een tocht brengt ons zowel in het noord- als zuidoosten van Noord-Ierland. We starten in het graafschap Down en wandelen naar de toppen van de High Mournes. Na een bezoek aan Belfast is de wondermooie omgeving van Cushendall aan de beurt. Vervolgens zakken we af voor een wandeling op de Moyle Way en een bezoek aan Rathlin Island. We sluiten af met een tocht langs de adembenemende Causeway Coast met prachtige uitzichten op de ruige kustlijn. En voor de fans van Game of Thrones: we passeren 2 maal een opnamelocatie!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 12/07/17 - 21/07/17

De groene Alpen van Slovenië

Groepsreis Slovenië

Op de grens tussen West- en Oost-Europa ligt het vredige Slovenië. Dit meest beboste land van Europa heeft de reiziger veel te bieden: het degelijke van de Alpen in combinatie met een vleugje Slavische levenslust en Italiaanse passie. In de 20ste eeuw kreeg het land veel te verduren en dat liet zeker zijn sporen na. De natuur wordt gedomineerd door de Julische Alpen in het noorden en "groene karst" in het zuiden. Hier doorheen meanderen talloze helderblauwe rivieren.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 13/07/17 - 23/07/17

Wandelen en yoga in het Pajottenland

Groepsreis België

Op wandelafstand van het kasteel van Gaasbeek, in het glooiende Pajottenland, ligt een authentieke Brabantse 3-kantshoeve die al meer dan 200 jaar sereen in het landschap staat. De hoeve werd ecologisch en energieneutraal gerestaureerd tot verblijfscentrum rond de binnenplaats en tuin. Hier kan je half juli terecht voor een zalig weekend ontspannen, met een afwisseling tussen wandelen en yoga.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 14/07/17 - 16/07/17
Laad meer reizen

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:

Cultuur:
Natuur:
Comfort: