396 Resultaten

Beknopt overzicht

Lapland: Kungsleden in de late zomer

Groepsreis Zweden

In het uiterste noorden van Zweden, boven de poolcirkel, ligt een woest en ongerept wildernisgebied. Wij lopen er een stuk van het langeafstandspad Kungsleden, in de regio van Zwedens hoogste berg, de Kebnekaise (2174 m). Als je houdt van een stevige trekking in een onaangetaste natuur, dan is dit een reis voor jou.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 22/08/18 - 31/08/18

Het land van Hilver

Groepsreis Nederland

Net boven de Kempen, in het Nederlandse Noord-Brabant ligt Hilvarenbeek met daaromheen een aantal natuurgebieden, die samen het 'Land van de Hilver' vormen. Je kan er dagenlang wandelen door bossen en heidegebieden, langs beken en rond vennen, en genieten van pauzes in charmante eethuisjes onderweg. Ook na de wandeling is het heerlijk toeven in het rustige Hilvarenbeek, waar we drie nachten verblijven in een leuk hotel.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 23/08/18 - 26/08/18

Het schiereiland Beara - Altero singlereis

Groepsreis Ierland

In het zuidwesten van Ierland ligt het schiereiland Beara, net onder de meer bekende (en drukker bezochte) schiereilanden Kerry en Dingle. Het smalle Beara strekt zich 48 km ver in de Oceaan uit en bundelt op een kleine oppervlakte een magische wereld van meren en bergen, omringd door een schilderachtige kust. De invloed van de Golfstroom is er nog groter dan elders en beïnvloedt dus nog sterker de diversiteit van de flora. De Beara Way vormt de leidraad van deze reis. We stappen hoofdzakelijk langs steeds wisselende kliffenkusten, maar snijden geregeld dwars door het binnenland. De tocht naar Hungry Hill en de trekking langs ‘The Pocket’ zijn serieuze kuitenbijters. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 26/08/18 - 02/09/18

De Zweedse 'Hoge Kust'

Groepsreis Zweden

In een land waar de kusten laag en vlak zijn, vormt de ‘Höga Kusten’ een bijzonderheid. Niet alleen is de kust hier afgezoomd met heuvels en lage bergen, maar door een uniek geologisch fenomeen werd het gebied ook als Unesco werelderfgoed geklasseerd. Baaien en fjorden met schilderachtige vissersdorpen, glooiende wouden met verstilde meren, een klein eiland en trendy Stockholm: dat zijn de ingrediënten van deze reis.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 26/08/18 - 03/09/18

Overweldigend Alaska

Groepsreis Verenigde Staten

Superlatieven schieten te kort in de beschrijving van Alaska. Niet alleen is het de grootste Amerikaanse staat, maar ook de dunst bevolkte en met meer kustlijn dan in alle andere staten bij elkaar. Niet minder dan tweederde van het land is beschermd natuurgebied. De concentratie aan in het wild levende dieren - zowel te land, te zee als in de lucht - is haast nergens zo groot. In de loop van deze reis bevind je je in steeds wisselende landschappen: van de uitgestrekte naaldbossen in het zuiden van Alaska tot aan de arctische toendra in het meer noordelijke Denali National Park, aangevuld met spectaculaire fjordenlandschappen. We bezoeken diverse nationale parken, maar de natuur daarbuiten is vaak even overweldigend. Eind augustus, eerste helft september geniet dit stuk Alaska nog steeds van mild weer, terwijl het in de nationale parken al een stuk minder druk is en de mooie kleuren van de herfst zich al aankondigen.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 29/08/18 - 18/09/18

Wandelen en genieten in de Lot

Groepsreis Frankrijk

In Zuidwest-Frankrijk baant de rivier de Lot zich een weg door meerdere departementen, nu eens sterk slingerend tussen steile rotswanden, dan weer statig door zachtaardiger landschappen. De reis die wij hier aanbieden staat in het teken van genieten: van mooie wandelingen, van lekker eten en drinken, van charmant logies. De eerste dagen verblijven we in een hotel met heerlijke keuken in het departement Quercy. Een prachtig landhuis in Penne d’Agenais, rustig gelegen tussen de fruitbomen, is onze uitvalsbasis voor wandelingen in het departement Lot-et-Garonne. 

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 01/09/18 - 10/09/18

Corsica: van de bergen naar de zee (met bagagevervoer)

Groepsreis Frankrijk

Met toppen die tot ver boven de 2000 m reiken en hellingen die steil aflopen tot aan de grillige kust, verdient Corsica de bijnaam ‘een berg in de zee’ ten volle. Ook voor de wandelaar die liever geen rugzak draagt en hotels verkiest boven berghutten, ligt deze prachtige bestemming binnen handbereik. Van de toppen van het hooggebergte in het binnenland dalen we af naar de diepblauwe zee aan de golf van Porto.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 01/09/18 - 08/09/18

Ladakh: Culturele wandelreis naar de Nubra-vallei

Groepsreis India

India bereizen in één keer is onmogelijk. Daarvoor is het land te uitgestrekt en te verscheiden. Tijdens deze reis concentreren we ons eventjes op hoofdstad en multidimensionele metropool New Delhi, maar vooral op het grote district Ladakh. Het is cultureel en geografisch een verlengstuk van het Tibetaans plateau, gescheiden van de Kashmir-vallei door de grote Himalayaketen. Het klimaat is er zeer hard: door de grote hoogte is de lucht er ijl en de zon zeer sterk. Overdag kan het er behoorlijk warm worden, maar de nachten zijn er koud. Zowel de woestheid van de natuur als de unieke mengeling van religies en culturen maken het zeer aantrekkelijk. Deze cultuurwandelreis bestaat uit drie delen: ontdekking van de prachtige Indus-kloosters, verkenning van de afgelegen, prachtige Nubra-vallei en de trek naar en oversteek van de de 5470 m hoge Lasermo-pas. In Ladakh zitten we steeds boven de 3500 m en de grote hoogte speelt natuurlijk een rol, maar we doen het langzaam en veilig aan zodat iedereen voldoende tijd heeft om te acclimatiseren. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 01/09/18 - 18/09/18

Wandelen en yoga op het eiland Brac

Groepsreis Kroatië

Het zonovergoten zuiden van Kroatië is een smalle strook kust verdoken achter een sliert grote en kleine eilanden in de diepblauwe Adriatische Zee. Een van de grootste eilanden is Brac. Op het terrein van een prachtige agriturismo in het binnenland van Brac ligt een zuiders paradijsje. Aan de rand van het boerendorp is een stuk van de voormalige boomgaard omgetoverd tot een oase van rust. Hier logeren we op een "boutique camping" met luxueuze safaritenten die we helemaal voor ons zelf hebben. Een zwembad en schaduwrijk loungeterras ronden het geheel af. "OMG", dachten wij, "is dat nu niet de ideale locatie voor een wandel- en yogavakantie?"

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 01/09/18 - 08/09/18

In de Stille Kempen

Groepsreis België

Bossen met een ondergroei van forse rododendronstruiken, grote percelen heide en een kabbelende laaglandbeek. Dat is in het kort de beschrijving van de wandeling die begint en eindigt in het Kempense Poppel. De tocht voert grotendeels door de bossen van landgoed Gorp en Rovert, voor meer dan 95% over onverharde paden, en het riviertje de Rovertse Leij houdt ons gezelschap. We houden halt omstreeks 17.30 u. en dan gaan we samen een hapje eten.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 02/09/18 - 02/09/18

Bergen, steden en tempels - met pelgrimspad Kumano Kodo

Groepsreis Japan

Japan is een complexe hi-tech-samenleving met een efficiëntie van een ongekend niveau. Tegelijk blijven zoveel oude tradities gerespecteerd en is het een warm en gastvrij land. We bezoeken het moderne Osaka en Kyoto, de oude hoofdstad en met 17 Werelderfgoed sites een van de rijkste culturele steden ter wereld. Iets kleinschaliger zoeken we het in Takayama, Tsumago, Kamakura en Matsumoto. Kamikochi, in het hart van de Japanse Alpen en omringd door bergen van +3000 m, leent zich dan weer perfect voor een dagtocht. We eindigen in Tokyo, een overweldigende, futuristische miljoenenstad met interessante museums, perfect aangelegde parken, neon-landschappen, eindeloze shoppingmogelijkheden en uitstekende restaurants. Twee héél bijzondere plaatsen die je tijdens deze reis leert kennen liggen op het Kii-schiereiland: de berg Koyasan, een spirituele en relaxte plaats, en Kumano Kodo, een netwerk van eeuwenoude pelgrimspaden waar we 2 dagen gaan wandelen. De wisselwerking tussen oud en nieuw, de afwisseling tussen cultuur en natuur maken dit bezoek aan Japan tot een boeiende belevenis.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 02/09/18 - 21/09/18

De Rocky Mountains (hotelrondreis)

Groepsreis Canada

In het tweede grootste land van de wereld vind je een eindeloze variatie van bergen, meren en gletsjers. In het westen van de US en Canada liggen de Rocky Mountains, een immens gebergte van bijna 5000 km lang, een Disneyland voor natuur- en buitensportliefhebbers. Met onze minivans rijden we door de 6 mooiste nationale parken. En hoe kan je  deze schitterende natuurgebieden beter leren kennen dan te voet? Tijdens niet minder dan 12 lusvormige wandelingen ontdekken we dat het overgrote deel van de Rockies - hoe populair ook als vakantiebestemming - nog verre van getemd zijn. Logeren doen we vooral in hotels, afgewisseld met een hostel en afgelegen cabins.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 03/09/18 - 18/09/18

Schotland: Skye is the limit

Groepsreis Groot-Brittannië

De Hebriden vormen de meest westelijke eilanden van Schotland. Door kenners omschreven als het mooiste van alle Hebriden (door sommigen zelfs als het allermooiste stukje Schotland), biedt Skye een enorme afwisseling: een woestenij van heuvels en bergen, meertjes en watervallen en een grillige kustlijn, door talloze diepe zeearmen ingesneden. Skye combineert het weergaloze Schotse landschap met een mystieke eilandsfeer.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 03/09/18 - 12/09/18

Berlijn

Groepsreis Duitsland

Berlijn moet eigenlijk niet meer voorgesteld worden. De hipste stad van het moment loopt over van de mogelijkheden: geschiedenis & kunst, architectuur & creativiteit, hippies & start-ups. Ze is dichtbij & multicultureel, ruw & flatterend, jong & muzikaal... maar bovenal zo inspirerend. Het historische centrum is geconcentreerd en vol met hoogtepunten. Maar Berlijn is ook een van de groenste hoofdsteden ter wereld, waardoor je er verrassend rustige en stressvrije plaatsen vindt. Ideaal dus voor een weekje-weg onder begeleiding van Kevin, die in Berlijn heeft gewoond en je met geheime tips en levendige anekdotes door deze eindeloos boeiende stad loodst.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 04/09/18 - 09/09/18

Bossen en meren in Zuid-Finland - Altero singlereis

Groepsreis Finland

In drie van de mooiste nationale parken die Zuid-Finland te bieden heeft, laten we alle stress achter ons. Geen adrenaline-kicks tijdens deze reis (of het moet van een duik in het ijskoude water zijn), wel wandelend genieten van oeroude bossen vol zuivere lucht, van de rust en de stilte en van een degelijke Finse sauna.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 07/09/18 - 16/09/18

Europa's best bewaarde geheim

Groepsreis Georgië

Een complexe geschiedenis heeft Georgië een prachtig erfgoed van kunst en architectuur geschonken. Maar het is ook een land dat voluit de 21ste eeuw is ingedoken. Tijdens deze reis gaan wij op zoek naar de cultuur met grote C, maar ook naar de mensen. De gulheid van de bevolking uit zich onder meer in de overvloed aan voedsel en drank die je overal te beurt valt. Een derde troef van Georgië is de natuur. Het land is gelegen in het zuiden van de machtige Kaukasus. Panorama’s met besneeuwde bergtoppen, dorpen waar de tijd geen vat op heeft, kleurige bloemenweides, ruwe gletsjers en onverwacht felblauwe bergmeren liggen op ons pad. We gaan wandelen in 2 verschillende gebieden, die elk een ander gezicht van Georgië laten zien: dagtochten in het Nationaal Park Kazbegi en een trekking in Svaneti, de eigenzinnige streek in het noordwesten. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 07/09/18 - 23/09/18

Bergen en hoogvlaktes van Midden-Noorwegen

Groepsreis Noorwegen

Tijdens deze reis gaan we op zoek naar het ongerepte en vooral sportieve Noorwegen, zoals de Noren het zelf graag beleven. "Norge er ikke skapt for å sitte på raeva", wat zoveel wil zeggen als: Noorwegen is niet gemaakt om op je achterste te zitten. En dat gaan we deze reis zeker niet doen. De diversiteit aan landschappen en natuur is met geen woorden te beschrijven. De superlatieven zijn dan ook nooit ver uit de buurt als men over Noorwegen spreekt. Wij hebben gekozen voor een top hiking-ervaring in de nationale parken Trollheimen, Dovrefjell en Rondane, met dagtochten vanuit 3 vaste locaties. We hopen in de overweldigende natuur ook nog muskusossen en rendieren te zien.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 07/09/18 - 16/09/18

Avontuurlijke wandelreis in de zuidelijke Kaukasus

Groepsreis Armenië

In de schaduw van de mythische berg Ararat ligt Armenië. Het trotse Armenië is de oudste christelijke staat ter wereld en heeft een unieke cultuur en schrift. Gelegen in de zuidelijke Kaukasus en met een gemiddelde hoogte van 1800 m, is Armenië een bergland bij uitstek. Tijdens deze wandelreis ontdekken we drie regio’s. We beginnen in het zuidoosten met de berg Ukhtasar (3250 m). Meer centraal ligt het mooie Geghama-massief met de Azhdahak (3597 m) als hoogste punt. En ten noorden van hoofdstad Jerevan prijkt de 4091 m-hoge uitgedoofde vulkaan Aragats, de hoogste berg van Armenië, waarvan wij de zuidtop op 3380 m beklimmen. Dagwandelingen wisselen af met twee driedaagse kampeertrekkings. Maar wie Armenië zegt, zegt ook kloosters. Op deze reis komen we dan ook langs heel wat getuigen van de rijke cultuur van het land.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 08/09/18 - 22/09/18

Bergwandelen in het hart van de Balkan (wandelniveau 2 à 3)

Groepsreis Montenegro

Montenegro combineert al het goede van de Balkan op een kleine oppervlakte. We concentreren ons op de wilde binnenlanden die we van zuid naar noord doorkruisen: hooggebergte met grillige rotsen, ruige toppen, groene zomerweiden en oerbos, … een paradijs voor de actieve wandelaar. Een panoramische afdaling naar de mooie baai van Kotor vormt een prachtige afsluiter.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 08/09/18 - 18/09/18

Wandelen rond Thuin, een mooi stukje Henegouwen

Groepsreis België

Op deze hopelijk zonnige dag wandelen we door een mooi en ongekend stuk van de vallei van de Samber.  We starten in Thuin in de bovenstad en wandelen naar de oude abdij van Lobbes. Dan stappen we door het mooie eiken en –beukenbos van de Samber-vallei naar de ruïnes van de abdij van Aulnes. We wandelen via de velden terug naar Thuin. Via de steegjes van de gekende ‘hangende tuinen van Thuin’ bereiken we terug  onze vertrekplaats. Wie nog zin heeft, kan na deze tocht van 22 km het Belfort beklimmen. Het restaurant, waar we samen deze dag afsluiten, ligt vlak bij het belfort. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 09/09/18 - 09/09/18

Yunnan, China's mooiste provincie

Groepsreis China

Yunnan, waar China, Zuidoost-Azië en de Himalaya samenkomen, wordt vaak de mooiste provincie van China genoemd. Het is een prachtige regio om te ontdekken, ecologisch en cultureel zeer divers. Deze reis concentreert zich op het dunner bevolkte noordwesten van Yunnan, ten oosten van de Himalaya, bewoond door Tibetanen vooral, maar ook Naxi, Bai, Yi, Hui en Lisu. Tijdens deze reis vertrekken we vanuit Kunming noordwaarts richting Dali, van daaruit gaan we verder naar Tibetaanse gebieden langs de Yangtse en Mekong, en daarna weer zuidwaarts naar Lijiang. Onderweg brengen we culturele bezoeken, maar gaan we ook veel wandelen: in de de heuvels van de historische theeroute rond Shaxi, in de schaduw van de Kawa Karpo (6740 m), de hoogste berg van Yunnan en heilig voor de Tibetaans boeddhisten, en uiteraard in de bekende Tiger Leaping Gorge. Niet voor niets wordt dit als een van de mooiste kloven ter wereld beschouwd. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 09/09/18 - 29/09/18

De nationale parken van Estland

Groepsreis Estland

De Baltische staten blijven voor velen nog onbekend terrein. In Estland is de oude folklore nog springlevend en de natuur afwisselend en ongerept. Wij wandelen in de 4 Nationale Parken die Estland rijk is en ontdekken dat dit hoekje van Europa heel wat te bieden heeft voor de liefhebbers van een culturele wandelreis.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 09/09/18 - 18/09/18

Dinarische Alpen: bergen en eilanden van het Kroatische kustgebergte

Groepsreis Kroatië

De Dinarische Alpen strekken zich uit langs de kust van de oostelijke Adriatische Zee. Het is een ongerept kustgebergte, vol watervallen, prachtige bloemen en eindeloze beukenbossen. En vanaf haast elke Dinarische top zie je het diepe blauw van de zee. Een geweldig kader voor een pittige wandelvakantie die de nationale parken van het vasteland met de mooiste paden over de Kroatische eilanden combineert.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 12/09/18 - 23/09/18

Valencia

Groepsreis Spanje

Valencia is Spanje’s derde grootste stad en gelegen aan de oostkust. Ze heeft altijd in de schaduw gestaan van Madrid en Barcelona maar heeft ondertussen flink aan populariteit gewonnen. En terecht, want Valencia verrast haar bezoekers met haar écht Spaans karakter, mooi stadscentrum en monumentale historische, vaak modernistische, gebouwen. Bovendien vind je er een spectaculair en gedurfd staaltje van moderne architectuur, de ‘Ciudad de las Artes y las Ciencias’.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 12/09/18 - 16/09/18

De vele gezichten van Zuidwest-Zweden

Groepsreis Zweden

Op een steenworp van Göteborg ligt het land uit de misdaadthrillers van Camilla Läckberg: de Zweedse westkust met zijn rotseilanden en scheren, schilderachtige vissersdorpen en naar verluidt de beste schaaldieren ter wereld. Kennen vakantiegangers deze veelgeprezen regio al lang, ze gaan voorbij aan het binnenland achter deze kust. Je vindt er uitgestrekte bossen, spiegelende meren, verstilde dorpen; hier heerst rust. We combineren beide mét Göteborg tijdens een dikke week wandelen in Zuidwest-Zweden.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 12/09/18 - 21/09/18

Wandelen tussen Firenze en Siena: de Chianti

Groepsreis Italië

Toscane blijft een topbestemming, en terecht. Als geen andere streek in Italië combineert het een rijke cultuur met een sierlijk landschap. De Chianti is het hart van Toscane en strekt zich uit tussen Firenze en Siena, waar op de beboste heuvels beroemde wijnen rijpen. We ondernemen enkele pittige wandelingen door het karakteristieke landschap, afgewisseld met bezoeken aan kunststeden San Gimignano en Siena. We beginnen de reis in Firenze, dé kunststad bij uitstek en een zalige stad om te flaneren.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 13/09/18 - 22/09/18

Bergen en meren in een ongerept Balkan-land

Groepsreis Macedonië

Toegegeven, Macedonië heeft nog maar weinig toeristische infrastructuur. Maar laat dat nu net een grote troef zijn. Met een aangenaam klimaat, een flinke vleug geschiedenis, gastvrije mensen en een overvloed aan bergen, komen wandelaars hier helemaal aan hun trekken. Vanuit  hoofdstad Skopje beginnen we op dag 3 aan een ronde door centraal- en westelijk Macedonië. De immense meren van Ohrid en Prespa zijn de esthetische blikvangers doorheen onze tocht.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 13/09/18 - 24/09/18

Wandel- en schrijfweekend in Voeren

Groepsreis België

Kinderboeken & wandelschoenen... Een unieke combinatie van een inspirerende schrijfcursus met een comfortabel wandelweekend, ideaal voor wie graag schrijft én houdt van beweging. Onder begeleiding van jeugdauteur Stefan Boonen, kenner van kinderboeken en liefhebber van wandelschoenen.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 14/09/18 - 16/09/18

De fruitoogst in Borgloon

Groepsreis België

De tocht begint en eindigt in Borgloon en voert ons door het heuvelachtige overgangsgebied tussen droog en vochtig Haspengouw. Tot in de 18de eeuw werd er in deze streek aan wijnbouw gedaan; nu is het de bekendste fruitstreek van België. Er zijn nog betrekkelijk veel hoogstamboomgaarden bewaard gebleven. De route brengt ons telkens opnieuw over de Haspengouwse heuvels, waardoor we enkele mooie panorama's te zien krijgen. We plannen deze wandeling bewust op vrijdag, enerzijds omdat het dan minder druk is op de wandel- en fietspaden, anderzijds om de fruitboeren aan het werk te zien. Het is immers oogstperiode, dus het zal er levendig aan toe gaan in de boomgaarden. De picknick wordt halverwege de tocht op een mooi uitzichtpunt verorberd. Rond 17 uur komen we terug in Borgloon, waar een welverdiende warme maaltijd wacht. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 14/09/18 - 14/09/18

Cycladen: Andros en Tinos

Groepsreis Griekenland

Tussen Athene en Mykonos liggen twee authentieke, bergachtige Cycladen-eilanden: Andros en Tinos. Hier zit je ver weg van het massatoerisme en kan je tot rust komen in het idyllische landschap, dat we ontdekken tijdens mooie dagtochten. Andros is verrassend groen en wie van mooie dorpjes houdt, zal op Tinos zijn gading vinden.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 14/09/18 - 23/09/18

Trektocht in de nationale parken van Rila en Pirin

Groepsreis Bulgarije

De Balkan-gebergtes staan hoog aangeschreven bij Anders Reizen. Zo ook Rila en Pirin, in het zuidwesten van Bulgarije. Deze massieven/nationale parken hebben vele troeven voor de bergwandelaar die op zoek is naar rust en authenticiteit in een kader dat niet moet onderdoen voor de Alpen. Deze trektocht - met bepakking voor enkele dagen - rijgt een aantal hoogtepunten aan elkaar, van de 'zeven bergmeren' over het Rila-klooster tot de top van de berg Vichren, met zijn 2914 m letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de reis.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 15/09/18 - 22/09/18

Devon en Cornwall

Groepsreis Groot-Brittannië

Schouwtoneel van deze reis is de prachtige natuur van Devon en Cornwall, in het zuidwesten van Engeland. We wandelen door de nevelen van Dartmoor en langs de woeste kust over het Cornish Coast Path. Ook op ons pad liggen kastelen, tuinen, prehistorische cirkels en menhirs, met als rode draad de legende van koning Arthur en zijn ridders. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 15/09/18 - 23/09/18

Elba en de Toscaanse kust

Groepsreis Italië

Was Elba voor Napoleon slechts een gedwongen verblijfplaats, wij trekken ernaartoe om de pracht van dit Italiaanse eiland te ontdekken. Groene bergen en heuvels, azuurblauwe baaien, pittoreske dorpjes in pastelkleuren tegen de hellingen aanleunend, Elba heeft alles weg van een postkaart. Voor we hier op pad gaan, warmen we ons op in het natuurpark van de Maremma aan de schitterende Toscaanse kust.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 15/09/18 - 24/09/18

Zwalmstreek en Scheldeland

Groepsreis België

Bij het begin en het einde van de tocht wandelen we langs de kronkelende Zwalm en enkele watermolens. Via rustige wegen trekken we door een glooiend landschap van velden, weiden en kleine gehuchtjes (zoals Dikkele) naar de oever van de Schelde. Onderweg nemen we tijd voor een middagpauze in een volkscafé en later nog eens voor een drankje in één van de Zwalmmolens. Na de wandeling eten we een warme maaltijd op restaurant. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 16/09/18 - 16/09/18
Ja 15/09/19 - 15/09/19

De idyllische Morvan

Groepsreis Frankrijk

In het hart van de Bourgogne ligt het Parc Naturel Régional du Morvan ('zwart gebergte'), een pareltje van een heuvelachtig wandelgebied. Het is er zeer spaarzaam bevolkt en er is geen industrie, hoogstens kleinschalige veeteelt en bosbouw. Tijdens de zomermaanden kan je hier een handjevol toeristen vinden; in september lijken wij wel de enige bezoekers. En toch is het er mooi. Niet spectaculair, maar eenvoudig mooi. De vele bossen wisselen af met weiden, grazende witte Charolais-koeien, beekjes en rivieren. In de dorpen is de tijd al een heel tijdje blijven stilstaan. Op ons pad liggen de historische stadjes Avallon en Château-Chinon en de Gallische nederzetting Bibracte. Een zalig weekje wandelen.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 16/09/18 - 23/09/18

Op trekking door de gebergtes van Iran

Groepsreis Iran

Tijdens deze unieke, afwisselende reis van noord naar zuid ontdekken we de wondermooie landschappen en de gastvrije bevolking van twee bergketens: het Alborz-gebergte in het noorden boven de Kaspische Zee en de zuidelijker gelegen Zagros-keten, de grootste van het land. We ondernemen er twee doorgaande trekkings van 5 dagen, elk in afgelegen gebieden en geleidelijk oplopend qua zwaarte. Maar Iran is ook een land met een onbeschrijfelijk cultuurhistorisch patrimonium. Tussen de trekkings in bezoeken we dan ook steden als Kashan en het bekende Isfahan, het antieke Persepolis en Pasargadae. We eindigen in Shiraz, stad van tuinen en dichters. Een reis voor wie van stevig wandelen houdt, maar ook geboeid wil worden door Iran, zijn mensen en zijn cultuur. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 20/09/18 - 07/10/18

Kameeltrekking langs de Atlantische Oceaan

Groepsreis Marokko

Ten zuiden van Essaouira, waar de Atlantische Oceaan op hoge kliffen beukt en over kilometerslange stranden rolt, wandelen we met kamelen door een regio die vaak enkel te voet bereikbaar is: op en langs rotspartijen, over duinen en zandstranden - waar we wild kamperen - en langs kleine vissersdorpjes. Een kort bezoek aan Marrakech rondt het geheel mooi af.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 20/09/18 - 29/09/18

Wandelen zonder grenzen

Groepsreis Albanië, Kosovo & Montenegro

Deze reis verbindt de mooiste bergregio’s van Albanië, Kosovo en Montenegro. Maar we spreken eerder van wandelingen dan van tochten en we kozen ervoor om te logeren in comfortabele hotels. Behalve op de ongerepte natuur en de prachtige berglandschappen, zet deze reis in op de traditionele bergdorpjescultuur, op de lokale keuken en op het erfgoed van deze nog weinig toeristische Balkan-naties.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 21/09/18 - 30/09/18

De Galicische kust: Camiño dos Faros

Groepsreis Spanje

Dramatisch, ruig, grillig én uitdagend is dit nieuwe langeafstandspad langs de vuurtorens van de Galicische kust, de Camiño dos Faros. Hier, in de wateren van de ‘Costa da Muerte’ of ‘de Kust van de Dood’, verging menig schip met man en muis voordat de vuurtorens er kwamen. Van Malpica in het oosten tot Fisterra in het westen rijgen we de paden en vissersplaatsjes aan elkaar. Het is een zinnenprikkelend avontuur,  nu eens hoog boven de Oceaan, dan weer op en neer tussen steile winderige kliffen en prachtige zand- of steenstranden. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 21/09/18 - 30/09/18

Naar Santiago de Compostela over de ‘camino Frances’

Groepsreis Spanje

Met verschillende aanlooproutes doorheen Frankrijk, start de ‘Camino Frances’ aan de Frans-Spaanse grens om vervolgens helemaal westwaarts naar Santiago te lopen. Wij volgen het laatste deel van dit 'Franse' pad, van O Cebreiro tot Santiago, met logies in kleine en authentieke hotelletjes en pensions. In de middeleeuwen liep de pelgrim het lange pad naar Santiago de Compostella uit vroomheid, of om genezing van een ziekte of vergiffenis voor zijn zonden te verdienen. De hedendaagse pelgrim gaat veeleer op pad om cultuurhistorische of toeristische redenen, maar allicht ook om even aan onze drukke wereld te ontsnappen en terug te keren tot zichzelf.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 21/09/18 - 30/09/18

Korfoe, groen wandelparadijs in de Middellandse Zee

Groepsreis Griekenland

Korfoe, Grieks met Italiaanse accenten, is één van de Ionische eilanden en een groen wandelparadijs. Hier spoelde Odysseus aan op het strand, recht in de armen van de mooie Nausikaä. Vanuit 3 logiesplaatsen wandelen we in het najaar door de golvende heuvels, bezaaid met olijfbomen en cipressen, door authentieke dorpen en een verrassend ongeschonden kuststrook.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 22/09/18 - 29/09/18

Sicilië: het noordoosten en Le Madonie

Groepsreis Italië

Sicilië in al zijn facetten: natuur, cultuur, lekker eten & drinken, wandelen in ongerepte natuurgebieden,... het zit er allemaal in! We doorkruisen Sicilië van de pelgrimsberg in Palermo tot het natuurreservaat aan de kust nabij Noto en het mooie Taormina. Wie houdt van lekker eten & drinken zal zijn hartje ophalen in de familiale agriturismi waar de eigen producten uit de tuin recht op het bord belanden. De grillige kust in het noorden, de ‘Siciliaanse alpen’ van Le Madonie en de valleien en kloven van de oostkust zetten hun poorten open voor ons.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 22/09/18 - 03/10/18

Piemonte: van de wijngaarden naar Turijn

Groepsreis Italië

Piëmonte betekent letterlijk ‘aan de voet van de bergen’. Het is een zeer aantrekkelijke regio die zowat volledig in het teken staat van de productie van wijn en hazelnoten. We maken 6 dagtochten door het zuidelijk deel van deze nog niet zo toeristische streek, langs prachtige middeleeuwse dorpjes. Bij goed weer hebben we op de heuveltoppen spectaculaire vergezichten op het Alpenmassief van Monte Viso tot Mont Blanc. Bovendien genieten we van de overheerlijk lokale keuken en als toemaatje is er het bezoek aan Turijn.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 23/09/18 - 02/10/18

De Sierra Norte de Sevilla

Groepsreis Spanje

In Andaloesië, het uiterste zuiden van Spanje, varieert de natuur van zonovergoten, mediterrane vlakten tot groene, met bos bedekte heuvels. Bovendien vind je er een fascinerende mengeling van Arabische, christelijke en joodse culturen. Omdat wij niet wíllen kiezen, gaan we tijdens deze reis zowel wandelen als citytrippen: in het natuurgebied Sierra Norte en in de prachtige steden Sevilla en Córdoba.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 23/09/18 - 30/09/18

Langs de Via Algarviana naar de zuidwestpunt van Europa - Altero singlereis

Groepsreis Portugal

De Algarve is het zuidelijkste deel van Portugal en enorm geliefd om zijn aangenaam klimaat, witte stranden tussen steile rotskusten en uitgestrekte natuurparken. Wij verkennen deze regio een week lang, met als rode draad een deel van het langeafstandspad Via Algarviana (GR 13), dat leidt naar Cabo de Sao Vincente, het meest zuidwestelijke punt van Europa.  

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 24/09/18 - 01/10/18

Wandelen en yoga in het Pajottenland

Groepsreis België

Op wandelafstand van het kasteel van Gaasbeek, in het glooiende Pajottenland, ligt een authentieke Brabantse 3-kantshoeve die al meer dan 200 jaar sereen in het landschap staat. De hoeve werd ecologisch en energieneutraal gerestaureerd tot verblijfscentrum rond de binnenplaats en tuin. Hier kan je terecht voor een zalig weekend ontspannen, met een afwisseling tussen wandelen en yoga.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 28/09/18 - 30/09/18
Ja 05/07/19 - 07/07/19

Wandelen en ayurveda

Groepsreis België

Ayurveda is een gezondheidsleer uit India, die duizenden jaren geleden is ontstaan. Toch zijn de ideeën en principes zeer actueel en perfect toe te passen op ons drukke leven in een veeleisende maatschappij. Tijdens dit weekend maken we kennis met Ayurveda rond het thema “jezelf in balans”, gecombineerd met prachtige natuurwandelingen op de grens van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen. Zeer grote troef is het logies: een voormalige kloostertje dat respectvol en met oog voor detail werd omgetoverd tot een comfortabele en sfeervolle oase van rust in het dorpje Bever.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 28/09/18 - 30/09/18

Wandelweek op Rhodos - Altero singlereis

Groepsreis Griekenland

Rhodos biedt veel meer dan de bekende zandstranden. In deze verste uithoek van het Griekse eilandenrijk, de Dodekanissa, kan je bij aangename, mild-warme temperaturen te voet op ontdekking in het bosrijke binnenland, hier en daar gekruid met een snuifje cultuur.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 29/09/18 - 06/10/18
Ja 06/04/19 - 13/04/19

Op stap in de Sierra de Gredos

Groepsreis Spanje

Ten westen van Madrid ruimen de vlakten van Castilië plaats voor de bergen van de Sierra de Gredos. In dit granieten landschap van ruige pieken tot bijna 2600 m, meren, keteldalen en kloven is het vinnig wandelen. Twee dagtochten en een vierdaagse trekking brengen ons langs de mooiste plaatsen en door de ongerepte natuur van deze magnifieke bergketen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 29/09/18 - 06/10/18

Het eiland Réunion

Groepsreis La Réunion

In de azuurblauwe wateren van de Indische Oceaan, tussen Madagascar en Mauritius, ligt het eiland Réunion. Het is een stukje Frankrijk in de tropen, met een fenomenale diversiteit qua geografie, fauna en flora. Op enkele uren van elkaar vind je er tropisch woud en lavavelden, ruige pieken en paradijselijke stranden. We ontdekken het eiland tijdens pittige wandelingen, met als ‘pièce de résistance’ de tocht naar de top van de Piton des Neiges (3069 m).

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 01/10/18 - 14/10/18
Ja 27/05/19 - 09/06/19
Ja 29/09/19 - 12/10/19

Tanger, ça bouge! – met Cap Spartel en Chefchaouen - Altero singlereis

Groepsreis Marokko

Op het meest noordelijke puntje van Noord-Afrika, op een boogscheut van het Europese vasteland, kijkt Tanger uit op zowel de Middellandse zee als de Atlantische Oceaan. Eeuwenlang was het Europa’s toegangspoort tot Afrika, eeuwenlang was het een smeltkroes van culturen en religies, een aantrekkingspool voor kunstenaars en vrijbuiters. Tot op vandaag zindert dat door en geeft het de stad een kosmopolitisch en ongebonden karakter, zo verschillend van andere grote Marokkaanse steden. Nadat we Tanger grondig verkend hebben trekken we de natuur in: op de mooie Cap Spartel en in het Rif-gebergte, waar we wandelen in een mediterraan landschap van geurige valleien, kloven en riviertjes. Voor wie Marokko nog niet kent, is deze reis de perfecte introductie. Voor de ervaren Marokko-reiziger biedt Tanger een verrassend andere kijk.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 01/10/18 - 06/10/18

Culturele wandelreis in de zuidelijke Kaukasus

Groepsreis Armenië

In de schaduw van de mythische berg Ararat ligt Armenië. Het land is de oudste christelijke staat ter wereld en heeft een unieke cultuur en schrift. We verkennen Hayastan, zoals de Armeniërs hun land noemen, wandelend over de bergpaden van de Kleine Kaukasus. We trekken door oorspronkelijke landschappen van valleien en snelstromende rivieren, alpenweiden, bergmeren en oude bossen met eiken, beuken en wilde perenbomen. Daartussen tegen de bergflanken de magnifiek gelegen vroegchristelijke, kloosters met gebeeldhouwde khachkar-kruisstenen en versterkte forten die terugkijken op een roemrijke, bewogen en vaak tragische geschiedenis. Maar Armenië vandaag gaat niet meer gebukt onder het juk van het verleden. We ontmoeten een eigenzinnig volk dat leeft op de landbrug tussen Europa en Azië en vooral gastvrij, bescheiden en nieuwsgierig is. Deze duurzame en veelzijdige reis, dichtbij de bevolking, wordt een grandioze outdoor ervaring en een verhaal zonder einde. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 02/10/18 - 14/10/18
Ja 28/04/19 - 10/05/19

Kopra Ridge trekking: venster op Annapurna en Dhaulagiri

Groepsreis Nepal

In het Annapurna-massief, in een regio die nog niet zo toeristisch is en toch makkelijk te bereiken, situeert zich de Kopra Ridge trekking. Het is een fysiek niet erg zware tocht die alle elementen bevat die je van een trekking in Nepal verwacht: bergdorpjes, indrukwekkende panorama's en een resem landschappen met een flora die varieert van subtropisch tot hoog-alpien. Met indrukwekkende zichten op de Annapurna en Dhaulahiri trekken we aanvankelijk over het 'klassieke' Annapurna trail. Al gauw verlaten we dat pad en komen terecht in een afgelegen deel van de Annapurna foothills. Geen drukke lodges hier, wel gastvrije gemeenschapslodges en homestays, zodat we ook wat meepikken van het dagelijkse, harde leven in de Nepalese Himalaya én rechtstreeks bijdragen aan de inkomsten van het dorp waar we logeren. Het hoogste punt van onze tocht is het heilige Khayer-meer, gelegen op 4650 m. En op het einde van de tocht staat ons een bijzondere verrassing te wachten...

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 02/10/18 - 19/10/18

Rome

Groepsreis Italië

Rome ademt geschiedenis en cultuur, al wandelend slaat het ene na het andere meesterwerk je om de oren. Onder begeleiding van een kenner ontdek je deze eeuwenoude wereldstad met haar eeuwig jonge ziel.  

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 03/10/18 - 08/10/18

De mooiste trekkings van Noord- en Zuid-Peru

Groepsreis Peru

In Peru valt veel te beleven, dat is een feit, én moet je dus keuzes maken. Tijdens deze 22-daagse reis gaan wij in de eerste plaats voor een intense beleving van de overweldigende bergen en hooglanden. We beginnen met de Santa-Cruztrekking, die ons door de noordelijke Cordillera Blanca naar het basiskamp van de perfect piramidevormige Nevado Alpamayo brengt. De stad Cusco in het zuiden is dan weer de uitvalsbasis voor de Lares-trek, een prachtig alternatief voor wie de overbevolkte Inca-routes wil vermijden. Tussen de trekkings in bezoeken we het Titicaca-meer en de highlights in en rond Cusco. En uiteraard staat ook achtste wereldwonder Machu Picchu op het programma.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 03/10/18 - 24/10/18

Wandelen en culinair genieten in Umbrië

Groepsreis Italië

Deze reis biedt een evenwichtige combinatie van wandelen en culinair genieten. Rustige landwegen leiden ons door de mooiste Umbrische landschappen: kastanjebossen, wijn- en olijfgaarden, ommuurde stadjes en kastelen. De Umbrische traditierijke keuken komt tijdens het dagelijks eten, degustaties en kookdemonstraties volop aan bod.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 06/10/18 - 13/10/18

Tenerife

Groepsreis Spanje

De Canarische Eilanden, vóór de noordwestkust van Afrika, zijn vulkanisch van oorsprong en bestaan uit 7 grote en 6 kleinere eilandjes. Tenerife is het grootste en ongetwijfeld bekendste van de Canarische Eilanden. Eens je de drukke stranden de rug toekeert, kom je terecht in een afwisselende natuur waarin het heerlijk wandelen is. Behalve het vulkaanlandschap van de Teide, de hoogste top van het eiland én van heel Spanje, ontdekken we in deze reis de subtropische Anaga en het magische Teno, twee gebergten in het noordelijke deel van Tenerife.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 06/10/18 - 13/10/18

Sprookjesachtig Cappadocië

Groepsreis Turkije

Cappadocië is vooral bekend om de feeërieke rotsformaties in alle vormen en kleuren, waarin mensen woningen, kerkjes, kloosters en kapellen beitelden. Maar dit mooie stukje Turkije heeft nog zoveel meer te bieden en dat ondervind je vooral al wandelend: golvende landschappen, dorpen en stadjes met karakter, een vriendelijke en gastvrije bevolking.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 06/10/18 - 13/10/18

Landbouwers en landlopers: wandelen vanuit Wortel

Groepsreis België

Van vrije landbouwerskolonie tot gesticht voor landlopers, bedelaars en misdadigers... De turbulente geschiedenis van Wortel-Kolonie en Merksplas-Kolonie heeft zijn sporen nagelaten in het collectieve geheugen én in het landschap. Vanuit Wortel gaan we op stap langs dreven en vennen, door velden, bossen en heide en ontdekken het grensgebied tussen de Antwerpse Kempen en het Nederlandse Noord-Brabant. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 07/10/18 - 07/10/18

Java, Bali en Sulawesi

Groepsreis Indonesië

Deze 23-daagse, veelzijdige reis geeft je een gedegen inzicht in de gevarieerde schoonheid van Java, Bali en Sulawesi. We beginnen rustig aan in en rond het Javaanse Yogyakarta met lokale marktjes, de Borobodur en de tempels van Prambanan, een fietstocht door de rijstvelden. Dan trekken we naar het oosten van Java voor de ultieme vulkaanervaring bij de Bromo en Ijen-krater. Tijd om over te steken naar het groene eiland Bali, met zijn levendige en kleurrijke hindoe-cultuur, de kunstenstad Ubud, machtige rijstvelden, dolfijnen spotten, een heerlijke keuken en een deugddoende massage! Het laatste deel van de reis speelt zich af op het eiland Sulawesi. Hier ondernemen we een pittige trekking in het paradijselijk regenwoud, langs rijstvelden en typische dorpjes van de Toraja's, gekend om hun eeuwenoude begrafenisriten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 07/10/18 - 29/10/18

De Rota Vicentina

Groepsreis Portugal

De lage Alentejo is Portugal op z’n best: wilde kliffen, verse vis, een authentiek dorpsleven en warme gastvrijheid. Hier loopt de ‘Rota Vicentina’, een mooi lange-afstandspad. We starten op het ‘Trilho dos Pescadores’: een pad door de duinen, langs kliffen en over verlaten stranden. Dan draaien we de ‘Caminho Histórico’ op die ons door valleien, bossen en platteland naar dorpjes en stadjes brengt. De plaatsen waar we logeren verdienen het label “charme” ten volle.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 08/10/18 - 15/10/18

Vulkaanwandelen op de Eolische Eilanden

Groepsreis Italië

Wie gefascineerd is door vulkanen, hoeft niet naar verre continenten te reizen. Ten noorden van Sicilië liggen de paradijselijke Eolische (of Liparische) eilanden. Tijdens deze zonnige, Zuid-Italiaanse 'island hopping' wandelen we op de flanken van de vulkanen Stromboli, Monte Fossa delle Felci en Monte Guardia, en bewonderen hun grote broer de Etna.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 09/10/18 - 17/10/18

De vele charmes van Marokko

Groepsreis Marokko

Marokko betovert: met kleuren, geuren, met zijn palet aan landschappen, de warmte van zijn bevolking die wij al lang geleden in ons hart hebben gesloten. Tijdens deze charmereis ontdekken we Marokko op z’n best: de wervelende soeks van Marrakech, eeuwenoude kasba’s aan de voet van de Hoge Atlas en exotische palmoasen. We logeren in karaktervolle logiesplaatsen, waarvan 1 nachtje als echte nomaden in een comfortabel tentenkamp temidden van eindeloze zandduinen. Een reis waar je helemaal warm van wordt.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 12/10/18 - 21/10/18
Ja 23/12/18 - 02/01/19

Het eiland Amorgos

Groepsreis Griekenland

De Griekse Cycladen-eilanden blijven ons inspireren. Deze reis brengt je naar Amorgos, gelegen in de zuidoostelijke hoek van de archipel. Als je, zoals wij, het eiland nadert vanaf de zee, lijken de gekartelde bergtoppen op de rug van een grote draak. Amorgos kent relatief weinig strandtoerisme. Maar wie op zoek is naar het landelijke Cycladische leven en graag wandelt in een mediterrane natuur tussen de bergen en de zee, is hier aan het juiste adres.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 13/10/18 - 21/10/18

Culinaire wandel- en fietsreis in Istrië - Altero singlereis

Groepsreis Kroatië

Istrië is een schiereiland in het noordwesten van Kroatië, met een groen en heuvelachtige binnenland en mooie kusten. In het noorden behoedt de bergrug van Cicarija het schiereiland voor kille winden uit de Alpen. In dit uniek stukje Europa komt het goede van de Slavische, Germaanse en Romaanse wereld samen. Wandelend en fietsend in de bergen en aan zee verkennen we Istrië culinair, een gezonde boerenkeuken met edele ingrediënten. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 13/10/18 - 20/10/18

El Hierro

Groepsreis Spanje

El Hierro is het meest westelijke en kleinste eiland van de Canarische Eilanden én het meest ongerepte. Net zoals op ‘grotere broer’ La Gomera trekt de ruige, bergachtige natuur geen strandliefhebbers maar wel wandelaars aan. Voor zo’n kleine oppervlakte (272 km²) biedt El Hierro een grote diversiteit aan landschappen: droog en vulkanisch in het zuiden, weelderige plantages in het noordoosten met daartussen dichte dennenbossen en vochtige regenwouden in het centrum. De kuststrook is rotsachtig met kliffen tot 1000 m hoogte en natuurlijke zwembadjes tussen rotsen en grotten. Een oase van rust en een echt wandelparadijs.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 14/10/18 - 22/10/18
Ja 23/12/18 - 31/12/18
Ja 23/03/19 - 31/03/19

Cultuur, woestijn en gastvrijheid (Altero Singlereis)

Groepsreis Jordanië

Het gastvrije koninkrijkje Jordanië is weer helemaal "in" en terecht! Het herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden en bovendien kan je er ook prachtige tochten maken. Na een tweedaags bezoek aan Amman en de ‘highlights’ rond Amman - Jerash, Mount Nebo, Dode Zee en Madaba -, rijden we zuidwaarts voor twee uitzonderlijke wandelavonturen. Eerst nemen wij je mee naar Petra voor een meerdaagse verkenning te voet van deze magische rotsstad. Dan is er de trekking in Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen ter wereld. De rust van de woestijn, kamperen rond een vuur, het contact met de Bedoeïenen en hun levenswijze,… Dat zijn belevenissen die je nooit meer vergeet. In badstad Aqaba gaan we het woestijnstof afspoelen in het azuurblauwe water van de Rode Zee. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 17/10/18 - 28/10/18
Ja 23/12/18 - 02/01/19
Ja 09/04/19 - 19/04/19

Fotografie en wandelen op de taalgrens

Groepsreis België

Al wandelend kom je soms ogen te kort. Dan wil je grootse landschappen of net kleine details vastleggen om ze nooit meer te vergeten. Fotografie is daarvoor het beste middel. Op dit vierdaags weekend nemen we de camera mee op stap, met als doel om 'beter te leren kijken' en bijgevolg foto's te leren maken die goed weergeven wat we al wandelend hebben gezien. Uitvalsbasis is een voormalig kloostertje dat respectvol en met oog voor detail werd omgetoverd tot een comfortabele en sfeervolle oase van rust.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 18/10/18 - 21/10/18

Wandelen op Malta en Gozo - Altero singlereis

Groepsreis Malta

Ten zuiden van Sicilië strekt zich de Maltezer archipel uit. Malta was ooit de poort naar Afrika en het Oosten en is bezaaid met sporen van een rijk historisch verleden; je vindt er vele paleizen, kerken en versterkte vestingen. Zustereilandje Gozo is een oase van rust en een klein wandelparadijs, waar je bekoord wordt door kusten met steile kliffen, kleine kreken en baaien, rode zandstranden en gezellige vissershaventjes. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 20/10/18 - 27/10/18
Ja 16/03/19 - 23/03/19

De Marokkaanse Sahara met het Taragalte-muziekfestival

Groepsreis Marokko

In het oasestadje M'Hamid eindigt de Route National en begint de Sahara. We vangen er een trektocht aan die zich afspeelt in de Erg Chegaga: vijf dagen pure woestijn, omringd door een indrukwekkende stilte, de gezellige avonden, de eindeloze sterrenhemels,... Als afsluiter pikken we nog enkele uurtjes mee van het weergaloze Taragalte-woestijnmuziekfestival. Lichaam en ziel zijn helemaal opgewarmd om de donkere winter in België aan te kunnen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 20/10/18 - 28/10/18
Ja 06/04/19 - 14/04/19

Van zuid naar noord

Groepsreis Vietnam

Van de drukke Mekong-delta in het zuiden tot de dunbevolkte bergmassieven in het noorden, overal word je getroffen door de schoonheid en gratie van het Vietnamese landschap. Na de ervaring van wereldsteden als Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon) en Hanoi, komt de rust van het platteland als een verademing. In de bergen en op de markten van het noorden maken we kennis met de authenticiteit van de minderhedenbevolking en - al wandelend - met met het bijna ontoegankelijke tropisch woud. Het is volop genieten van paradijselijke kusten, verfijnde cultuur en de overheerlijke Vietnamese keuken. Maar we staan net zo goed stil bij het oorlogsverleden en bij de eeuwenoude tempelcomplexen van keizerlijke hoofdstad Hue. Afsluiten doen we met een boottocht in de Baai van Halong, een natuurwonder van hoog esthetisch gehalte en een passend einde voor een intense reis.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 20/10/18 - 10/11/18

Bossen en velden in Kampenhout

Groepsreis België

Een gedurfde wandeling, want onze aandacht wordt meer dan eens afgeleid door landende of opstijgende vliegtuigen. Een verrassende wandeling ook, want zo veel natuurschoon verwacht je niet zo dicht bij de nationale luchthaven. We trekken door bossen, velden en natuurgebieden - Hellebos, Moorbos, Steentjesbos - tussen Kampenhout en Elewijt, waar we middagpauze nemen in een café onder de kerktoren. We beëindigen onze wandeling in het Labo, het café van de heropgestarte brouwerij van Kampenhout.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 21/10/18 - 21/10/18
Ja 28/07/19 - 28/07/19

Van Eupen naar Monschau

Groepsreis België

Het unieke hoogveenmoeras van de Hoge Venen is een van de meest ongerepte stukjes natuur in ons land en een heerlijk wandelgebied. Door het strenge klimaat, de hevige neerslag, de koude winters en een lage gemiddelde temperatuur zijn hier zeldzame plantensoorten uit Noord-Europa en het Atlantische gebied behouden gebleven. In twee dagen trekken we dwars door de Hoge Venen van Eupen naar het gezellige Monschau en weer terug. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 27/10/18 - 28/10/18

De Slag om Verdun, een historische wandeling

Groepsreis Frankrijk

Een idyllisch en glooiend landschap met velden, weiden, bossen, dorpjes en vergezichten was het toneel van één van de bloedigste veldslagen van de eerste wereldoorlog. De slag om Verdun in 1916 duurde 9 maanden en resulteerde in een totaal verwoest gebied waar niets meer recht stond, geen boom, geen huis... Honderd jaar later ontdekken we de ‘villages détruits’ en de sporen van de waanzin, bedekt met het groene deken van de natuur.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 27/10/18 - 30/10/18

Boedapest - Altero singlereis

Groepsreis Hongarije

Vooral de Habsburgse hofstijl verleende Boedapest haar grandeur, maar voordien lieten ook de Ottomanen er hun sporen na. Anno 1900 floreerde Boedapest mee op het ritme van de Art Nouveau. Na de val van de muur begon de heropbouw van de vergane glorie én van de Hongaarse identiteit. We ontdekken deze gezellige cultuurstad van formaat te voet en per fiets en gaan een dagje fietsen langs de Donau.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 27/10/18 - 31/10/18
Ja 10/04/19 - 14/04/19

Wandelen op Malta en Gozo

Groepsreis Malta

Ten zuiden van Sicilië strekt zich de Maltezer archipel uit. Malta was ooit de poort naar Afrika en het Oosten en is bezaaid met sporen van een rijk historisch verleden; je vindt er vele paleizen, kerken en versterkte vestingen. Zustereilandje Gozo is een oase van rust en een klein wandelparadijs, waar je bekoord wordt door kusten met steile kliffen, kleine kreken en baaien, rode zandstranden en gezellige vissershaventjes. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 27/10/18 - 03/11/18
Ja 23/12/18 - 30/12/18
Ja 13/04/19 - 20/04/19

Wandelparadijs Madeira

Groepsreis Portugal

Het is niet moeilijk verliefd te worden op Madeira, het eiland van bloemenpracht, tropische vruchten, zoete wijn en een schijnbaar altijd durend voorjaar. Maar Madeira heeft de wandelaar veel meer te bieden. Het is ook een eiland van adembenemende klifkusten, steile hellingen, kale hoogvlaktes, diepe, groene ravijnen, kabbelende irrigatiekanaaltjes en tientallen watervallen. Het centrale bergland is ruig en indrukwekkend. De zuidkust ademt een mediterrane en tropische atmosfeer uit  met witte huisjes met oranje daken, vaak half verscholen tussen kleine bananenplantages. De noordkust bestaat uit rotspartijen die steil uit de oceaan oprijzen, zo nu en dan onderbroken door smalle dalen waarin geïsoleerde dorpjes liggen. Op de zonnige zuidhellingen van het eiland worden druiven, granen en vruchten verbouwd. De noordhellingen zijn steil en voornamelijk met overvloedige vegetatie bedekt. Vanuit 2 logiesplaatsen, Machico en Funchal, ontdekken we de vele gezichten van Madeira. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 27/10/18 - 03/11/18

Langs de Via Algarviana naar de zuidwestpunt van Europa

Groepsreis Portugal

De Algarve is het zuidelijkste deel van Portugal en enorm geliefd om zijn aangenaam klimaat, witte stranden tussen steile rotskusten en uitgestrekte natuurparken. Wij verkennen het een week lang met als rode draad een deel van het langeafstandspad Via Algarviana (GR 13), dat leidt naar Cabo de Sao Vincente, het meest zuidwestelijke punt van Europa.  

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 27/10/18 - 03/11/18

Rondreis in een verrassend hoekje van Zuid-Amerika

Groepsreis Suriname

Suriname is een warm land, in alle opzichten. Van de bruisende hoofdstad Paramaribo tot in de diepe jungle van het binnenland, overal word je hartelijk welkom geheten. Op 13 goed gevulde dagen krijgen we een mooi beeld van de rijke Surinaamse natuur waarin tropisch regenwoud en rivieren een hoofdrol spelen. De etnische en culturele smeltkroes die Suriname is, maken dit tot een boeiende reis.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 27/10/18 - 11/11/18

New York

Groepsreis Verenigde Staten

 New York, en vooral dan Manhattan, is en blijft voor citytrippers de hipste stad ter wereld. Eigenlijk maar een zakdoek groot (je wandelt van noord naar zuid in zowat 4 uur en een half), is het een stedelijk ecosysteem met een complexiteit en diversiteit die je niet voor mogelijk houdt. De stad biedt eindeloze mogelijkheden voor jong en oud. Hoewel je er wel 100 keer naartoe kan zonder in herhaling te vallen, moeten we eerlijk zijn: als gewone sterveling is de kans reëel dat New York maar 1 keer op je reisprogramma zal staan. En dus doe je het maar best van de eerste keer goed! Peter Borry, onze vaste NY-begeleider, staat te popelen om je - op een aangename en efficiënte manier - zo veel van zijn geliefde stad te tonen als op een week mogelijk is. Take a bite of the big apple!

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 27/10/18 - 03/11/18

Door de Vlaamse Ardennen naar de Pottelberg

Groepsreis België

We vertrekken aan de kerk van Schorisse en al snel komen we terecht op het wandelroutenetwerk "De Getuigenheuvels" dat ons naar natuurdomein Het Burreken leidt. Bronbossen, kabbelende beekjes, weitjes omzoomd met knotwilgen en holle wegen wisselen elkaar hier in kleinschalig patroon voortdurend af. Ook buiten het natuurdomein blijven de paadjes meestal onverhard en slingeren ze zich op en neer door het glooiende landschap. Na de confrontatie met de Pottelberg (157 m hoog en dus 1 m hoger dan de Kemmelberg), keren we stilletjes aan terug naar Schorisse. We sluiten af met een gezellige maaltijd in Maarkedal, even verderop.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 28/10/18 - 28/10/18

Avontuurlijke trekking in de woestijn van Wadi Rum

Groepsreis Jordanië

In het zuiden van het gastvrije koninkrijkje Jordanië ligt een gebied van 720 km² waar de Bedoeïenen de baas zijn: Wadi Rum. Deze prachtige rotswoestijn bestaat uit een serie van valleien op een gemiddelde hoogte van 900 m. Niet voor niets werd dit gebied door de beroemde Lawrence of Arabia ‘Rum the magnificent’ genoemd. In zes pittige trajecten wandelen we door een indrukwekkend landschap van afgeronde, rode zandsteenrot­sen en adembenemend mooie vergezichten. Een week lang leven op het tijdloze ritme van de woestijn en met een geweldige omkadering door het lokaal team is een ervaring die je nooit meer vergeet. En niet onbelangrijk: Anders Reizen is hier al zowat 30 jaar kind aan huis.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 28/10/18 - 05/11/18
Ja 24/03/19 - 01/04/19

Lissabon en Sintra

Groepsreis Portugal

Lissabon heeft vele gezichten: de benedenstad Baixa heeft de allure van een moderne metropool, in de Moorse wijk Alfama waan je je dan weer in lang vervlogen tijden. Haar verleden is gekenmerkt door een afwisseling van immense voorspoed en vreselijk onheil. Op een boogscheut van Lissabon ligt de Serra do Sintra, een klein maar prachtig massief waar natuurlijke en culturele schatten met elkaar wedijveren. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 28/10/18 - 03/11/18

Cultuur, woestijn en gastvrijheid

Groepsreis Jordanië

Het gastvrije koninkrijkje Jordanië is weer helemaal "in" en terecht! Het herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden en bovendien kan je er ook prachtige tochten maken. Na een tweedaags bezoek aan Amman en de ‘highlights’ rond Amman - Jerash, Mount Nebo, Dode Zee en Madaba -, rijden we zuidwaarts voor twee uitzonderlijke wandelavonturen. Eerst nemen wij je mee naar Petra voor een meerdaagse verkenning te voet van deze magische rotsstad. Dan is er de trekking in Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen ter wereld. De rust van de woestijn, kamperen rond een vuur, het contact met de Bedoeïenen en hun levenswijze,… Dat zijn belevenissen die je nooit meer vergeet. In badstad Aqaba gaan we het woestijnstof afspoelen in het azuurblauwe water van de Rode Zee. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 01/11/18 - 12/11/18
Ja 10/03/19 - 20/03/19

De Veluwe: rust, ruimte en een vleugje cultuur

Groepsreis Nederland

De Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland: uitgestrekte naald- en loofbossen - nu stilaan in herfsttooi - en de grootste zandverstuivingen van West-Europa wisselen af met stille heidegebieden waar de herder met zijn schapen ronddwaalt. Aan de rand van het gebied heeft de laatste IJstijd een prachtig glooiend landschap van heuvels tot 100 m hoogte achtergelaten, terwijl het centrale plateau eerder vlak is. Rust, ruimte en frisse lucht zijn troef tijdens drie wandelingen en we brengen een bezoek aan het beroemde Kröller-Müller museum.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 01/11/18 - 04/11/18

Allerheiligenweekend in het Krijtland

Groepsreis Nederland & België

In het uiterste zuidwesten van de Nederlandse provincie Limburg, grenzend aan Duitsland in het oosten en België in het zuiden, ligt het Krijtland. Het wordt ook wel Mergel- of Heuvelland genoemd, naar de mergelbodem waar de riviertjes Geul en Gulp en hun vele zijriviertjes dalen met vaak steile hellingen hebben uitgesneden. We wandelen omhoog en omlaag door bossen en weiden, omzoomd met meidoornhagen en toegankelijk voor wandelaars via de vele 'stegelkes'.  Het gebied is een uitloper van Ardennen en Eifel en dus verrassend heuvelachtig.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 01/11/18 - 04/11/18
Ja 02/03/19 - 05/03/19

Hawaï

Groepsreis Verenigde Staten

Hawaï, middenin de Stille Oceaan gelegen, is een eilandengroep die heel wat meer te bieden heeft dan de sublieme stranden en de surfcultuur waar het vooral gekend om is. Hier is de multiculturele samenleving de regel en niet de uitzondering en dat zorgt voor een kleurrijke waaier aan culturele tradities. Maar het zijn de ongelofelijk gevarieerde landschappen en kuststroken van dit Polynesisch paradijs die de essentie vormen van onze actieve ontdekkingsreis op de eilanden Big Island, Maui en Kaua’i.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 01/11/18 - 18/11/18

De vele charmes van Marokko - Altero singlereis

Groepsreis Marokko

Marokko betovert: met kleuren, geuren, met zijn palet aan landschappen, de warmte van zijn bevolking die wij al lang geleden in ons hart hebben gesloten. Tijdens deze charmereis ontdekken we Marokko op z’n best: de wervelende soeks van Marrakech, eeuwenoude kasba’s aan de voet van de Hoge Atlas en exotische palmoasen. We logeren in karaktervolle logiesplaatsen, waarvan 1 nachtje als echte nomaden in een comfortabel tentenkamp temidden van eindeloze zandduinen. Een reis waar je helemaal warm van wordt.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 02/11/18 - 11/11/18

Gran Canaria - Altero singlereis

Groepsreis Spanje

Gran Canaria heeft een aangenaam klimaat en mooie stranden. Wie echter de moeite neemt om het dunbevolkte binnenland in te trekken, ontdekt een gevarieerd berglandschap met onaangetaste witte dorpen en eeuwenoude tradities. Onze wandelingen situeren zich grotendeels in het west- en noordwestelijke gedeelte van het eiland, een Unesco biosfeerreservaat.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 02/11/18 - 09/11/18

Rondom de Manaslu - met de verborgen Tsum-vallei

Groepsreis Nepal

De klassieke trekking rondom de Manaslu-piramide (8163 m) is sowieso al een landschappelijk en cultureel pareltje in de Himalaya en voert je door een zeer mooi, ongerept stukje Nepal. Het is een fysiek niet te onderschatten trekking met als hoogtepunten de oversteek van de Larkya-pas (5213 m). Maar het is het ‘ommetje’ naar de Tsum-vallei dat deze trekking naar een hoger niveau tilt. Ook als niet-boeddhist kom je onder de indruk van deze vallei. Afgesneden van het zuidelijke laagland door diepe, beboste valleien en bruisende rivieren en van Tibet in het noorden door besneeuwde passen, is alles hier grotendeels bij het oude gebleven en tref je een ongerepte Tibetaanse cultuur en levenswijze aan.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 04/11/18 - 26/11/18

Ongewone natuur- en cultuurreis

Groepsreis Sri Lanka

De natuur op Sri Lanka is overweldigend. Dicht oerwoud met een scala van zeldzame dieren, groene bergen met watervallen, theeplantages en rijstvelden; evenzeer echter droge savannes of ruwe, mistige hoogvlakten. Hoewel de nadruk ligt op natuurbeleving, gaan we ook niet voorbij aan de Srilankaanse samenleving, religie en cultuur. En al deze elementen komen samen in de wandeling op dag 16 naar de heilige berg Adam's Peak... Een reis door een veelzijdig en inspirerend land.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 08/11/18 - 25/11/18

Wandelen en reisverhalen schrijven

Groepsreis België

Zin om je verre of nabije reiservaringen om te zetten in een pakkend reisverhaal of een pittige blogreeks?  Dit weekend combineert wandelen met vingeroefeningen om stap voor stap te bouwen aan je eigen reisverhaal. Zeer grote troef is het logies: een voormalige kloostertje dat respectvol en met oog voor detail werd omgetoverd tot een comfortabele en sfeervolle oase van rust in het dorpje Bever, op de grens van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 09/11/18 - 11/11/18

Wandelweekend in de Schneifel

Groepsreis Duitsland & België

Het natuurpark Noordeifel maakt deel uit van het grensoverschrijdende Duits-Belgische natuurpark Hoge Venen-Eifel. De Schneifel (geen samentrekking van Schnee en Eifel, maar een oud Duits dialectwoord) is een heuvelrug dichtbij de Belgische grens. Het klimaat, de toestand van de bodem en de topografie hebben ervoor gezorgd dat dit een moeras- en heidegebied is om u tegen te zeggen.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 09/11/18 - 11/11/18
Ja 18/10/19 - 20/10/19

Cultuur en natuur van Mexico-City tot Chiapas

Groepsreis Mexico

Mexico is één van die landen met een ongelooflijke variatie in natuur, cultuur, geschiedenis en etnische groepen. Laat je betoveren door de charme van de koloniale steden, de afwisselende natuur, de talrijke archeologische sites, de eeuwenoude tradities van verschillende Indianengemeenschappen, muziek op pleintjes en in bars, lekker eten... Onder begeleiding van Murielle, een gepassioneerde Vlaamse die er al jaren woont, beleef je het échte Mexico met zijn vriendelijke mensen, eeuwenoude legendes en kleurrijk volksgeloof. Bijzonder aan deze reis zijn de 2-daagse trekking in de Sierra Norte de Oaxaca, waar je op een relatief kleine oppervlakte een enorme diversiteit aan flora en fauna aantreft en waar het toerisme nog in zijn kinderschoenen staat, en de de 5-daagse rondrit per minibus door het wilde Chiapas. Tijdens korte en lange wandelingen ontdekken we hier schitterende landschappen en ontmoeten we boeiende mensen.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 09/11/18 - 28/11/18

La Gomera

Groepsreis Spanje

De Canarische Eilanden, vóór de noordwestkust van Afrika, zijn vulkanisch van oorsprong en bestaan uit  7 grote en 6 kleinere eilandjes. Een gunstig klimaat en een ruige natuur die niet zozeer de strandliefhebber, maar wel de wandelaar aantrekt; dat is La Gomera. Het eiland is gelegen ten zuidwesten van Tenerife, en enkel per boot van daaruit te bereiken. De bergflanken storten er steil de zee in en zo’n veertig diepe ‘barrancos’ (ravijnen), ontstaan door eeuwen van erosie, doorklieven het eiland. De wandelingen leiden ons van groene bossen naar valleien bezaaid met bananen- en avocadoplantages, over rotsachtige bergpaden en naar verlaten stranden. De plantengroei is afwisselend, uitbundig én apart.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 09/11/18 - 16/11/18

Bergen en woestijn, ver in de Oceaan

Groepsreis Cabo Verde

Een paar honderd kilometer buiten de kust van Senegal, liggen de 9 Kaapverdische Eilanden. Elk eiland is verschillend en heeft een eigen landschappelijk karakter. Het startpunt van de reis is het toeristische Sal. De drie andere eilanden die wij uitkozen - São Nicolau, São Vicente en Santo Antão - zijn stuk voor stuk ideaal om te bewandelen en dat doen we dan ook resoluut. De wandelingen die we maken zijn met zorg geselecteerd op basis van onze jarenlange ervaring in Cabo Verde, en staan garant voor een schitterende beleving ver van de gebaande paden. We logeren eenvoudig, dicht bij de mensen, zodat je een optimaal beeld krijgt van deze bijzondere archipel.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 10/11/18 - 23/11/18

Wandelen en yoga in de Sahara

Groepsreis Marokko

De eindeloosheid en verstilde schoonheid van de woestijn inspireren om leegte en stilte opnieuw een plaats te geven. In het zuiden van Marokko, waar rotsachtige bergruggen overgaan in de amberkleurige duinen van de Sahara, maken we een meerdaagse trektocht in het gezelschap van dromedarissen en hun drijvers.  Tussen een ochtend- en avondsessie yoga in wandelen we van de ene bivakplaats naar de andere. Een unieke combinatie, die je terugvoert naar jezelf en de natuur. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 10/11/18 - 18/11/18

Wild, water en woestijn: de Afrikaanse natuur op z'n mooist

Groepsreis Namibië & Botswana

Deze actieve ontdekkingsreis voert je langsheen de mooiste plaatsen van twee landen die tot de absolute top behoren op het vlak van natuurbeleving (in Planet Earth II komen ze dan ook meer dan eens aan bod!). De natuur in het dunbevolkte Botswana lijkt op het eerste zicht een desolate en weinig begroeide vlakte van grassen en struikgewas. In het noorden echter stroomt de Okavango-rivier, die de woestijn tot leven wekt en - vóór er uiteindelijk in ten onder te gaan - een ecosysteem vormt dat tot de meest aangrijpende van Afrika behoort. Ook in Namibië is de natuur uitgestrekt en imponerend. In de savannes en woestijnen en aan de winderige, rotsachtige Atlantische kust tref je ontzettend veel dieren aan. Voeg daar nog de indrukwekkende Victoria Falls aan toe en je hebt een reis die voor eeuwig op je netvlies zal gebrand staan.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 10/11/18 - 03/12/18
Ja 09/11/19 - 02/12/19

Gran Canaria

Groepsreis Spanje

Gran Canaria heeft een aangenaam klimaat en mooie stranden. Wie echter de moeite neemt om het dunbevolkte binnenland in te trekken, ontdekt een gevarieerd berglandschap met onaangetaste witte dorpen en eeuwenoude tradities. Onze wandelingen situeren zich grotendeels in het west- en noordwestelijke gedeelte van het eiland, een Unesco biosfeerreservaat.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 10/11/18 - 17/11/18
Ja 29/12/18 - 05/01/19
Ja 03/03/19 - 10/03/19

Sportieve ontdekking van Noord-Vietnam

Groepsreis Vietnam

In Vietnam word je overal getroffen door de schoonheid en gratie van het Vietnamese landschap. Na de ervaring van miljoenenstad Hanoi, komt de rust van het platteland als een verademing. Dagwandelingen in de prachtige natuurgebieden Cuc Phuong en Ba Be warmen ons op voor het echte werk: een 5-daagse avontuurlijke trekking in het Hoang Lien-gebergte. We worden ondergedompeld in een wereld van dichte jungle en mooie rijstterrassen, geïsoleerde bergdorpjes en minderhedenstammen, Vietnam in zijn meest pure vorm. We sluiten af met een 2-daagse boottocht in de Baai van Halong, druk bezocht maar een niet te missen natuurwonder van hoog esthetisch gehalte. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 10/11/18 - 25/11/18
Laad meer reizen

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:

Cultuur:
Natuur:
Comfort: