386 Resultaten

Beknopt overzicht

Valleien, pieken en dorpen in de Albanese Alpen

Groepsreis Albanië

Wie door Albanië reist, wordt getroffen door de vriendelijkheid van de mensen, de rijke cultuur en de ongerepte natuur. Liefhebbers van een goeie trekking in een prachtig berglandschap en van traditionele bergdorpjescultuur, geheel op z’n Albanees, zijn hier aan het juiste adres. Aan het begin van de reis bezoeken we kort Tirana, de hoofdstad die de afgelopen 20 jaar een radicale metamorfose heeft ondergaan, en gaan we ook naar Berat, waarschijnlijk de mooiste oude stad van Albanië en een bezoek meer dan waard.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 01/06/17 - 11/06/17

Wandelen in het Pajottenland - Altero singlereis

Groepsreis België

Op wandelafstand van het kasteel van Gaasbeek, in het glooiende Pajottenland, ligt een authentieke Brabantse 3-kantshoeve die al meer dan 200 jaar sereen in het landschap staat. De hoeve werd ecologisch en energieneutraal gerestaureerd tot verblijfscentrum rond de binnenplaats en tuin. Hier kan je in volle lente terecht voor een zalig weekend ontspannend wandelen. We bevinden ons hier in de zuidwestflank van Brussel. Het Pajottenland is onderdeel van de Groene Gordel en begrensd door de steden Brussel, Halle, Edingen, Geraardsbergen, Ninove en Aalst. Kenmerkend voor de streek is het licht heuvelachtige en landelijke karakter. Op een boogscheut van het logies ligt het kasteel van Gaasbeek, op een steenworp de watermolen van Sint-Gertrudis- en het Breugelkerkje van Sint-Anna-Pede. Hier valt dus veel te wandelen en te bekijken!

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 02/06/17 - 04/06/17

Piemonte: van de wijngaarden naar Turijn

Groepsreis Italië

Piëmonte betekent letterlijk ‘aan de voet van de bergen’. Het is een zeer aantrekkelijke regio die zowat volledig in het teken staat van de productie van wijn en hazelnoten. We maken 6 dagtochten door het zuidelijk deel van deze nog niet zo toeristische streek, langs prachtige middeleeuwse dorpjes. Bij goed weer hebben we op de heuveltoppen spectaculaire vergezichten op het Alpenmassief van Monte Viso tot Mont Blanc. Bovendien genieten we van de overheerlijk lokale keuken en als toemaatje is er het bezoek aan Turijn.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 02/06/17 - 11/06/17
Nee 24/09/17 - 03/10/17

Nationaal Park Sächsische Schweiz: tocht over de Malerweg

Groepsreis Duitsland

In het oosten van Duitsland - in de deelstaat Saksen en op een steenworp van de Tsjechische grens - strekt zich langs de rivier de Elbe een prachtig natuurgebied uit: het Nationalpark Sächsische Schweiz. Het afwisselende landschap met zijn ruige rotsformaties en koele kloven is een verborgen parel. Doorheen dit bizarre natuurlandschap slingert zich de ‘Malerweg’, een lange-afstandspad dat bij ons nog niet erg gekend is, maar snel aan populariteit wint. Een weekje pittig wandelen zonder bagage laat je toe om “Deutschlands schönster” te ontdekken. Een bezoek aan topcultuurstad Dresden hoort er uiteraard ook bij.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 03/06/17 - 11/06/17

Het land van de Katharen

Groepsreis Frankrijk

Tussen Carcassonne en Perpignan, in een zonovergoten landschap met knoestige naaldbomen en geurige kruiden, liggen de ruïnes van eenzame burchten als arendsnesten op de bergtoppen. Tijdens deze creis maken we niet alleen kennis met de boeiende geschiedenis van de katharen, maar ook met het gevarieerde landschap van Le Pays Cathare, met de Languedoc, Occitanië, het land en de taal van de troubadours, de rijke cultuur, het culinaire, de rust...

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 03/06/17 - 14/06/17

De Cevennen, een ongerept stukje Frankrijk

Groepsreis Frankrijk

Het ‘Parc National des Cévennes’ werd in 2011 opgenomen op de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Dit uitgestrekte park is dan ook een paradijs voor wandelaars die houden van ongerepte natuur. Bergen en hellingen wisselen af met diepe kloven, uitgesleten door rivieren zoals de Tarn. Bovendien vind je er tal van authentieke dorpjes en ook enkele van de bekende menhirs van Cham des Bondons liggen op ons pad. Tijdens deze reis maken we de mooiste wandelingen die mogelijk zijn in dit uitzonderlijke natuurgebied.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 05/06/17 - 12/06/17
Nee 09/07/17 - 16/07/17

Stockholm

Groepsreis Zweden

Stockholm is een bruisende, trendy stad die geniet van een unieke ligging in een archipel van 24.000 eilanden. Ze combineert schilderachtige straatjes met statige lanen en kaden, schitterende musea met hippe winkels en galerijen. Op deze zesdaagse trip laten we je kennismaken met de snelle hartslag van een kosmopolitische stad, maar ook met de rust van de zee en de Scandinavische natuur. Onderstaand programmavoorstel kan ter plaatse nog licht worden aangepast in functie van de openingsuren van de bezienswaardigheden, het weer (voor de buitenactiviteiten),…

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 06/06/17 - 11/06/17

Elba en de Toscaanse kust

Groepsreis Italië

Was Elba voor Napoleon slechts een gedwongen verblijfplaats, wij trekken ernaartoe om de pracht van dit Italiaanse eiland te ontdekken. Groene bergen en heuvels, azuurblauwe baaien, pittoreske dorpjes in pastelkleuren tegen de hellingen aanleunend, Elba heeft alles weg van een postkaart. Voor we hier op pad gaan, warmen we ons op in het natuurpark van de Maremma aan de schitterende Toscaanse kust.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 08/06/17 - 17/06/17
Nee 15/09/17 - 24/09/17

Wandelen en genieten in de groene Minho

Groepsreis Portugal

In het noorden van Portugal, op de grens met Spanje, ligt de prachtige Minho-streek. Joëlle en Dirk verwelkomen ons op hun domein, waar de ‘lodges’, elegante cottages uit tentzeil, verspreid liggen tussen de lavendelvelden. Aangezien het om een kleine groep gaat van maximum 8 deelnemers, heeft elke deelnemer zijn/haar eigen slaapplaats. Je voelt je meteen thuis in dit charmant en natuurlijke verblijf, omringd door groene heuvels. Het is hier dat we een 'heerlijke' week hebben gepland, gevuld met wandelingen, originele kookworkshops en lekker eten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 10/06/17 - 17/06/17
Ja 30/09/17 - 07/10/17

Door het land van Stille Waters

Groepsreis België

Om 10 uur starten we in Mariekerke (St. Amands) bij Bornem voor een wandeling door het land van Stille Waters. Een gedroomd decor voor een fikse wandeling van ca. 24 km aan weerszijden van Vlaanderens belangrijkste stroom, de Schelde. Ondanks de nabijheid van Antwerpen, Bornem en Temse, is de drukte ver weg. Autovrije dijken, voetpaden langs oude Scheldearmen en de veerman die ons twee maal de Schelde overzet. Poëtisch, sfeervol en verrassend, zo kan je het Scheldeland gerust omschrijven. Afsluiten doen we met een etentje.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 11/06/17 - 11/06/17

Kastelen en tuinen in Zuidoost-Engeland - Altero singlereis

Groepsreis Groot-Brittannië

Bloeiende kasteeltuinen, krijtrotsen en pittoreske dorpen; dit zijn de trefwoorden van onze korte, maar gevarieerde reis in de graafschappen Kent en Sussex. Onze uitgelezen logiesplaats ligt in Tenterden, middenin het groene hart van Kent.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 14/06/17 - 18/06/17

Natuur en cultuur tussen Vilnius en Riga

Groepsreis Litouwen & Letland

De Baltische staten blijven voor velen nog onbekend terrein. Deze reis laat je de mooiste plaatsen van Letland en Litouwen zien. Naast een  bezoek aan hoofdsteden Vilnius en Riga, gaan we wandelen in enkele van de mooiste natuurparken. En zo begrijpen we al snel waar de Letse en Litouwse liefde voor de natuur en verbondenheid met het buitenleven vandaan komt.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 14/06/17 - 24/06/17

De magische Lofoten

Groepsreis Noorwegen

Vanaf Narvik aan de Noorse kust, zo’n 200 km ten noorden van de poolcirkel, strekt zich in zuidwestelijke richting een langgerekte eilandengroep uit. Het laatste stuk van deze archipel rijst indrukwekkend tot 1000 m boven de zee uit, is ingesneden door fjorden en bezaaid met kleurrijke vissersdorpjes: welkom op de Lofoten, paradijs van rust en ruimte. Het arctische licht, dat in deze periode bijna 24 uur paraat is, en de adembenemende uitzichten geven dit wondermooie stuk Europa een magisch tintje.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 16/06/17 - 25/06/17
Nee 25/08/17 - 03/09/17

Solidariteitswandelreis op Lesbos

Groepsreis Griekenland

Lesbos is het derde grootste eiland van Griekenland, gelegen in de oostelijke Egeïsche Zee vlakbij de Turkse kust. Vroeger niet gekend bij het grote publiek, nu wel ten gevolge van de vluchtelingencrisis. Maar de schoonheid van Lesbos is onveranderd gebleven. Het eiland blinkt nog steeds uit in eenvoud, variatie, authenticiteit en gastvrijheid. En dat ze gastvrij zijn, hebben de bewoners van Lesbos afdoend bewezen! Tijdens deze reis, die in samenwerking met Lesvos Solidarity wordt gerealiseerd, genieten we van prachtige wandelingen, interessante sites, heerlijke maaltijden, zon en zee. Maar we krijgen ook ongelooflijke verhalen te horen, beseffen dat het vluchtelingenprobleem complex is en niet snel zal verdwijnen. Het wordt dus een speciale reis, deze solidariteitswandelreis. Eentje die je wellicht niet snel zal vergeten…

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 17/06/17 - 25/06/17

Rugzaktrekking door het Nationaal Park Aigües Tortes

Groepsreis Spanje

Het Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany De Sant Maurici (een hele mondvol) in Catalonië dankt zijn naam van ‘kronkelende wateren’ aan de vele riviertjes en talloze meren die zich in de oude gletsjervalleien gevormd hebben. Het is een adembenemend mooi paradijs voor natuurliefhebbers die graag eens goed doorstappen. Deze 7-daagse rugzaktrekking maakt een circulaire route, waarbij de meest interessante en spectaculaire delen van het park worden bezocht. We wandelen permanent tussen 2000 en 3000 m langs het goed uitgebouwd netwerk van refuges, waar stevige bergmaaltijden worden geserveerd. Puur en pittig genieten in een uitgelezen stuk natuur.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 17/06/17 - 25/06/17

De valleien van Maas en Bocq, een mooi stukje Condroz

Groepsreis België

Vandaag gaan we op wandel in de Condroz, een landstreek die een buffer vormt tussen de Ardennen en de rest van België. Begin- en eindpunt zijn de stationnetjes van Godinne en Yvoir. Op ons pad ligt een mooi stukje Maasvallei, met pittige hellingen en afdalingen en enkele prachtige panorama’s. Langs het gehucht Tricointe, gelegen op het kalkplateau, stappen we via Ahinvaux naar Bauche. We dwarsen de vallei van de Bocq en het natuurgebied van Champalle. We eten onze picknick op in een café in Evrehailles. Daarna gaat het richting Poilvache met een kleine uitloper naar Houx om tenslotte  Yvoir te bereiken. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 18/06/17 - 18/06/17

Schilderachtige dorpen en paden van de Gaume

Groepsreis Frankrijk & België

De Gaume strekt zich uit over het meest zuidelijke stukje van België en het aangrenzend gebied in Frankrijk. Hier ruimen de diep ingesneden valleien van de Ardennen plaats voor een zacht golvend plateau met akkers, weiland en bossen. Typisch voor de streek zijn de ‘cuesta’s’, heuvels die aan de ene zijde een steile en aan de andere kant een zachte helling vertonen. Het weekend krijgt ook een religieus tintje. Op ons pad liggen immers 3 belangrijke heiligdommen: de trappistenabdij van Orval, het eeuwenoude bedevaartsoord Avioth  en de hermitage van Saint-Walfroy. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 22/06/17 - 25/06/17

Wandelen in het Matra-gebergte - in combinatie met Boedapest

Groepsreis Hongarije

Wie Hongarije zegt, denkt niet meteen aan bergen. Toch ondernemen we tijdens deze reis enkele pittige tochten in de Matra-bergen van Noord-Hongarije, waar de Kékestetö met zijn 1014 m de hoogste is. We wandelen vanuit 2 verblijfplaatsen, Pétervasara en Matrafüred, en bezoeken Eger en Boedapest, beide cultuursteden van formaat.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 02/07/17 - 12/07/17

Bergwandelen in het hart van de Balkan (wandelniveau 3)

Groepsreis Montenegro

Montenegro combineert al het goede van de Balkan op een kleine oppervlakte. We concentreren ons een volle week op de wilde binnenlanden die we met zeer pittige wandelingen doorkruisen van noord naar zuid: hooggebergte met grillige rotsen, ruige toppen, groene zomerweiden en oerbos, … een paradijs voor de sportieve wandelaar. Dan dalen we af naar zeeniveau om Montenegro's paradepaardje in ogenschouw te nemen: de wondermooie baai van Kotor.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 03/07/17 - 14/07/17

Wandelparadijs Madeira

Groepsreis Portugal

Het is niet moeilijk verliefd te worden op Madeira, het eiland van bloemenpracht, tropische vruchten, zoete wijn en een schijnbaar altijd durend voorjaar. Maar Madeira heeft de wandelaar veel meer te bieden. Het is ook een eiland van adembenemende klifkusten, steile hellingen, kale hoogvlaktes, diepe, groene ravijnen, kabbelende irrigatiekanaaltjes en tientallen watervallen. Het centrale bergland is ruig en indrukwekkend. De zuidkust ademt een mediterrane en tropische atmosfeer uit  met witte huisjes met oranje daken, vaak half verscholen tussen kleine bananenplantages. De noordkust bestaat uit rotspartijen die steil uit de oceaan oprijzen, zo nu en dan onderbroken door smalle dalen waarin geïsoleerde dorpjes liggen. Op de zonnige zuidhellingen van het eiland worden druiven, granen en vruchten verbouwd. De noordhellingen zijn steil en voornamelijk met overvloedige vegetatie bedekt. Vanuit 3 logiesplaatsen - Machico, Encumeada en Funchal - ontdekken we de vele gezichten van Madeira.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 05/07/17 - 16/07/17

Bossen en meren in Zuid-Finland

Groepsreis Finland

In drie van de mooiste nationale parken die Zuid-Finland te bieden heeft, laten we alle stress achter ons. Geen adrenaline-kicks tijdens deze reis (of het moet van een duik in het ijskoude water zijn), wel wandelend genieten van oeroude bossen vol zuivere lucht, van de rust en de stilte en van een degelijke Finse sauna.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 07/07/17 - 16/07/17
Ja 15/09/17 - 24/09/17

Confrontatie van water en vuur

Groepsreis Ijsland

In dit zorgvuldig samengesteld en evenwichtig uitgekiend programma - resultaat van meer dan 20 jaar IJslandreizen - laten we je het beste zien dat binnen een reis van 22 dagen mogelijk is: vuur en ijs, watervallen en warmwaterbronnen, groene velden en zwarte zandwoestijnen, wildstromende gletsjerrivieren en steile rotskliffen, de lange schaduwen van de middernachtszon, elfen, trollen, legendes, en heerlijk verse vis. Om ons toe te laten de hoofdwegen te verlaten en afgelegen gebieden te bezoeken, verplaatsen we ons per 4x4.  

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 07/07/17 - 28/07/17

Het oude koninkrijk Mustang

Groepsreis Nepal

Tot 1992 werden toeristen niet toegelaten in Mustang en ook nu wordt het nog maar zeer weinig bezocht. Je mag er enkel naartoe met een dure permit. Mede door de geïsoleerde ligging - enkel een piste leidt naar Mustang - leeft er een eeuwenoude cultuur voort. Alles is er quasi onaangeroerd door de tand des tijds en de natuur is groots, met vooral schitterende vergezichten op de Annapurna’s. In Mustang ben je een bevoorrecht reiziger. Omdat je er allicht slechts eenmaal in je leven komt, hebben wij geopteerd voor een grondig bezoek waarbij je 13 dagen op het grondgebied van Mustang verblijft en ook minder bezochte dorpen bezoekt. Dit biedt je meteen de garantie dat je uit je bezoek aan Mustang ook werkelijk het maximale haalt.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 07/07/17 - 28/07/17

Corsica: van de bergen naar de zee (met bagagevervoer)

Groepsreis Frankrijk

Met toppen die tot ver boven de 2000 m reiken en hellingen die steil aflopen tot aan de grillige kust, verdient Corsica de bijnaam ‘een berg in de zee’ ten volle. Ook voor de wandelaar die liever geen rugzak draagt en hotels verkiest boven berghutten, ligt deze prachtige bestemming binnen handbereik. Van de toppen van het hooggebergte in het binnenland dalen we af naar de diepblauwe zee aan de golf van Porto.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 08/07/17 - 15/07/17

Lovely Cotswolds - met bezoek aan Bath en Oxford

Groepsreis Groot-Brittannië

Het Engelse platteland spreekt nergens zo tot de verbeelding als in de Cotswolds, zo’n tweehonderd kilometer ten noordwesten van Londen. Het is een land dat menigmaal het decor vormde voor Engelse films: cottages met honingkleurige rieten daken omgeven door weelderige tuintjes, gezellige pubs, mooie kerkjes en oude kastelen. Met het Victoriaanse Bath en universiteitsstad Oxford in de buurt, kunnen we deze twee parels uiteraard niet overslaan. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 08/07/17 - 16/07/17
Nee 12/08/17 - 20/08/17

Langs Noord-Limburgse dorpjes

Groepsreis België

In het noorden van Limburg, tussen de Vlakte van Bocholt en het Kempisch Plateau, ligt het dorpje Reppel. Het is het startpunt van een wandeling die ons door de vallei van de Abeek voert, met verruigde hooilanden, moerassen, elzenbroekbossen en populieraanplantingen. Door het grote verval was de Abeek geschikt voor het aandrijven van watermolens. Via Ellikom, gelegen aan de oostelijke oever van de Abeek als een wig tussen Peer en Bree, bereiken we Grote Brogel. In deze deelgemeente van Peer is men er zeker van dat Pieter Bruegel de Oude er geboren werd. In een ruime bocht wandelen we terug naar Reppel. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 09/07/17 - 09/07/17

Rugzaktrekking in de Vanoise

Groepsreis Frankrijk

Het Vanoise-massief is de kern van het schitterende natuurgebied van het gelijknamige nationale park, 61.000 ha groot en het eerste nationale park van Frankrijk (°1963). Dit hooggebergtereservaat ligt tussen de bovenloop van de rivieren de Isère en de Arve, tegen de Italiaanse grens aan. Het sluit mooi aan op het Italiaanse Parco Nationale del Gran Paradiso. De Vanoise heeft niet alleen een resem toppen boven de 3000 m, je vindt er ook enkele gletsjers, mooie valleien en meren. We bieden een prachtige 5-daagse rugzaktrekking aan door het hart van het massief. Overnachten doen we in sfeervolle, comfortabele berghutten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 09/07/17 - 15/07/17

Het schiereiland Beara - Altero singlereis

Groepsreis Ierland

In het zuidwesten van Ierland ligt het schiereiland Beara, net onder de meer bekende (en drukker bezochte) schiereilanden Kerry en Dingle. Het smalle Beara strekt zich 48 km ver in de Oceaan uit en bundelt op een kleine oppervlakte een magische wereld van meren en bergen, omringd door een schilderachtige kust. De invloed van de Golfstroom is er nog groter dan elders en beïnvloedt dus nog sterker de diversiteit van de flora. De Beara Way vormt de leidraad van deze reis. We stappen hoofdzakelijk langs steeds wisselende kliffenkusten, maar snijden geregeld dwars door het binnenland. De tocht naar Hungry Hill en de trekking langs ‘The Pocket’ zijn serieuze kuitenbijters. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 09/07/17 - 16/07/17

De Rocky Mountains (kampeer- en hotelrondreis)

Groepsreis Canada

In het tweede grootste land van de wereld vind je een eindeloze variatie van bergen, meren en gletsjers. In het westen liggen de Rocky Mountains, een immens gebergte van bijna 5000 km lang, een Disneyland voor natuur- en buitensportliefhebbers. Met onze minivans rijden we door de 6 mooiste nationale parken en maken dagtochten in deze stuk voor stuk schitterende natuurgebieden. Logeren doen we afwisselend in hostels, hotels en vooral in mooi gelegen kampplaatsen middenin de natuur.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 10/07/17 - 29/07/17

Bergen, steden en tempels - met pelgrimspad Kumano Kodo

Groepsreis Japan

Japan is een complexe hi-tech-samenleving met een efficiëntie van een ongekend niveau. Tegelijk blijven zoveel oude tradities gerespecteerd en is het een warm en gastvrij land. We bezoeken het moderne Osaka en Kyoto, de oude hoofdstad en met 17 Werelderfgoed sites een van de  rijkste culturele steden ter wereld. Iets kleinschaliger zoeken we het in Takayama, Tsumago, Magome en Kamakura. We eindigen in Tokyo, een overweldigende, futuristische miljoenenstad met interessante museums, perfect aangelegde parken, neon-landschappen, eindeloze shoppingmogelijkheden en uitstekende restaurants. Twee héél bijzondere plaatsen die je tijdens deze reis leert kennen liggen op het Kii-schiereiland: de berg Koyasan, een spirituele en relaxte plaats, en Kumano Kodo, een netwerk van eeuwenoude pelgrimspaden dat we in 4 dagen bewandelen. De wisselwerking tussen oud en nieuw, de afwisseling tussen cultuur en natuur maken dit bezoek aan Japan tot een boeiende belevenis.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 10/07/17 - 29/07/17
Ja 04/09/17 - 23/09/17

Naar de top van de Toebkal

Groepsreis Marokko

Vanuit het drukke Marrakech beland je plots in de rust van de Hoge Atlas. Langs Berberdorpen trekken we in 9 dagen over paden naar de top van de Toebkal (4167 m), de hoogste berg van Noord-Afrika. De route die wij volgen is niet alleen authentiek, maar doet je geleidelijk wennen aan de hoogte en staat ons toe muilezels voor de bagage mee te sturen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 10/07/17 - 22/07/17

Ongewone natuur- en cultuurreis

Groepsreis Sri Lanka

De natuur op Sri Lanka is overweldigend. Dicht oerwoud met een scala van zeldzame dieren, groene bergen met watervallen, theeplantages en rijstvelden; evenzeer echter droge savannes of ruwe, mistige hoogvlakten. Hoewel de nadruk ligt op natuurbeleving, gaan we ook niet voorbij aan de Srilankaanse samenleving, religie en cultuur. Een reis door een veelzijdig en inspirerend land.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 11/07/17 - 28/07/17
Ja 16/11/17 - 03/12/17

Valleien en kusten van Noord-Ierland

Groepsreis Groot-Brittannië

Deze parel van een tocht brengt ons zowel in het noord- als zuidoosten van Noord-Ierland. We starten in het graafschap Down en wandelen naar de toppen van de High Mournes. Na een bezoek aan Belfast is de wondermooie omgeving van Cushendall aan de beurt. Vervolgens zakken we af voor een wandeling op de Moyle Way en een bezoek aan Rathlin Island. We sluiten af met een tocht langs de adembenemende Causeway Coast met prachtige uitzichten op de ruige kustlijn. En voor de fans van Game of Thrones: we passeren 2 maal een opnamelocatie!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 12/07/17 - 21/07/17

De groene Alpen van Slovenië

Groepsreis Slovenië

Op de grens tussen West- en Oost-Europa ligt het vredige Slovenië. Dit meest beboste land van Europa heeft de reiziger veel te bieden: het degelijke van de Alpen in combinatie met een vleugje Slavische levenslust en Italiaanse passie. In de 20ste eeuw kreeg het land veel te verduren en dat liet zeker zijn sporen na. De natuur wordt gedomineerd door de Julische Alpen in het noorden en "groene karst" in het zuiden. Hier doorheen meanderen talloze helderblauwe rivieren.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 13/07/17 - 23/07/17

Wandelen en yoga in het Pajottenland

Groepsreis België

Op wandelafstand van het kasteel van Gaasbeek, in het glooiende Pajottenland, ligt een authentieke Brabantse 3-kantshoeve die al meer dan 200 jaar sereen in het landschap staat. De hoeve werd ecologisch en energieneutraal gerestaureerd tot verblijfscentrum rond de binnenplaats en tuin. Hier kan je half juli terecht voor een zalig weekend ontspannen, met een afwisseling tussen wandelen en yoga.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 14/07/17 - 16/07/17

Europa's best bewaarde geheim

Groepsreis Georgië

Een complexe geschiedenis heeft Georgië een prachtig erfgoed van kunst en architectuur geschonken. Maar het is ook een land dat voluit de 21ste eeuw is ingedoken. Tijdens deze reis gaan wij op zoek naar de cultuur met grote C, maar ook naar de mensen. De gulheid van de bevolking uit zich onder meer in de overvloed aan voedsel en drank die je overal te beurt valt. Een derde troef van Georgië is de natuur. Het land is gelegen in het zuiden van de machtige Kaukasus. Panorama’s met besneeuwde bergtoppen, dorpen waar de tijd geen vat op heeft, kleurige bloemenweides, ruwe gletsjers en onverwacht felblauwe bergmeren liggen op ons pad. We gaan wandelen in 2 verschillende gebieden, die elk een ander gezicht van Georgië laten zien: dagtochten in het Nationaal Park Kazbegi en een trekking in Svaneti, de eigenzinnige streek in het noordwesten. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 15/07/17 - 31/07/17
Nee 08/09/17 - 24/09/17
Ja 15/09/17 - 01/10/17

De grote Zanskar-doorsteek

Groepsreis India

Zanskar is een rivier en vallei in het district Ladakh, aan de noordelijke kant van de Himalaya. Cultureel en geografisch vormen Ladakh en Zanskar een verlengstuk van het Tibetaans plateau. Volledig omringd door de bergmassieven, is de Zanskar-vallei de meest geïsoleerde van alle trans-Himalaya valleien. Op deze reis maken we een lange rit tot in Padum, hoofdplaats van Zanskar. Daar start een pittige trekking die ons dwars door de Zanskar-vallei naar de zuidkant van de Himalaya brengt. Op ons pad liggen fotogenieke dorpjes en afgelegen boeddhistische kloosters, en de Shingo La, een pas van 5100 m hoog. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 15/07/17 - 06/08/17

De Azoren

Groepsreis Portugal

Midden in de Noord-Atlantische Oceaan, ergens op de breuklijn tussen Europa, Afrika en Amerika, liggen de Azoren. Een Tuin van Eden voor liefhebbers van de natuurelementen in hun puurste en meest verscheiden vorm. Zwarte lavastranden wisselen af met begroeide bergwanden die steil in zee duiken, de vruchtbare bodem brengt een weelderige natuur voort en de heldere lucht biedt een altijd wisselend wolkenspel. Bovendien vind je er die typische, eigenzinnige sfeer die hoort bij afgelegen eilanden waar in de loop der tijden zeevaarders uit vele landen zijn gepasseerd. Van deze negen vulkanische eilanden kozen we er vijf uit, die je - hoe kan het ook anders - het beste al wandelend ontdekt.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 15/07/17 - 30/07/17
Ja 02/09/17 - 17/09/17

Jezus-Eik: door park en arboretum

Groepsreis België

Het dorp Jezus-Eik werd gebouwd rond de stam van de vroegere ‘duivelseik’, die later gekerstend werd tot Jezus’ eik. Van aan de kerk trekken we door en langsheen een mooi stukje Zoniënwoud naar het park van Tervuren. We wandelen langs het befaamde Museum voor Midden-Afrika naar het centrum voor een middagpauze. Dan gaan we opnieuw door het park om via het uitgestrekte arboretum met zijn rechte lanen en mooie graslanden opnieuw bij de eik te belanden. Na de wandeling eten we een warme maaltijd op restaurant. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 16/07/17 - 16/07/17

Trekking in het Olympos-massief

Groepsreis Griekenland

Deze reis naar de indrukwekkende, mythische Olympos-bergketen gaat door een unieke brok ongerept hoogland met de hoogste top van de Griekse bergen, de Mytikas. We wandelen over de ‘Oropedio Mouson’, de vlakte van de mythologische Muzen, een glooiend stuk grasland aan de zuidoostkant van de top onder de ‘troon van godenbaas Zeus’. Hij zal er de Muzen laten dansen op het ritme van de Apollo’s muziek. Het kleurenspel van de zonsondergang op de bergflank is prachtig van op de top van de profeet Elias, en bij klare hemel is het sterrenlicht overweldigend.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 16/07/17 - 23/07/17

Wales: Brecon Beacons National Park

Groepsreis Groot-Brittannië

Wales is meer dan een stuk van Groot-Brittannië, het is een land op zich. ‘Cymru’ (uitgesproken als ‘Cumri’) noemen de Welshmen het, en het heeft een eigen taal, een eigen geschiedenis, een eigen landschap. Het is een paradijs voor liefhebbers van niet al te zware ‘berg’wandelingen. Het groene, golvende landschap met hier en daar flink steile hellingen is doorsneden van talloze uitstekende wandelwegen en paden. In het zuiden ligt het ruige Brecon Beacons National Park. Ruwe heuvels en donkere meren wisselen er af met golvende heuvels en dorpen en met landschappen die nu eens woest en onherbergzaam, dan weer lieflijk en schilderachtig zijn. Vanuit Llandovery maken we prachtige wandelingen, gedeeltelijk over het lange-afstandspad Cambrian Way.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 16/07/17 - 23/07/17
Ja 13/08/17 - 20/08/17

De legendarische 'Tour du Mont Blanc'

Groepsreis Frankrijk

De Tour du Mont Blanc is een echte klassieker. Deze tocht leidt je rondom West-Europa’s hoogste berg én door drie landen, terwijl je volop kan genieten van een prachtig berglandschap dat varieert van groene alpenweiden over pittige cols tot een glinsterende gletsjer. Bij deze échte Tour du Mont Blanc kozen wij bewust voor het volledige traject van negen dagen, maar mét het comfort van bagagevervoer. Bovendien word je per minibus ter bestemming gebracht. Het enige wat jij moet doen is je bagage inpakken en wandelen... Waar wacht je nog op?

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 20/07/17 - 30/07/17

Devon en Cornwall

Groepsreis Groot-Brittannië

Schouwtoneel van deze reis is de prachtige natuur van Devon en Cornwall, in het zuidwesten van Engeland. We wandelen door de nevelen van Dartmoor en langs de woeste kust over het Cornish Coast Path. Ook op ons pad liggen kastelen, tuinen, prehistorische cirkels en menhirs, met als rode draad de legende van koning Arthur en zijn ridders. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 21/07/17 - 29/07/17

Burren, Connemara en de Aran-eilanden

Groepsreis Ierland

Met zijn dramatische wolkenhemels en overal dat typische diepe groen, vormt Ierland een beloftevol wandelgebied. Deze reis in het westen van Ierland bestaat uit 3 etappes die telkens een ander beeld bieden van het veelzijdige landschap. Eerst verkennen we de Burren, vervolgens twee Aran-eilanden en tenslotte steken we over naar Connemara.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 21/07/17 - 30/07/17

Wandelparadijs Madeira - Altero singlereis

Groepsreis Portugal

Het is niet moeilijk verliefd te worden op Madeira, het eiland van bloemenpracht, tropische vruchten, zoete wijn en een schijnbaar altijd durend voorjaar. Maar Madeira heeft de wandelaar veel meer te bieden. Het is ook een eiland van adembenemende klifkusten, steile hellingen, kale hoogvlaktes, diepe, groene ravijnen, kabbelende irrigatiekanaaltjes en tientallen watervallen. Het centrale bergland is ruig en indrukwekkend. De zuidkust ademt een mediterrane en tropische atmosfeer uit  met witte huisjes met oranje daken, vaak half verscholen tussen kleine bananenplantages. De noordkust bestaat uit rotspartijen die steil uit de oceaan oprijzen, zo nu en dan onderbroken door smalle dalen waarin geïsoleerde dorpjes liggen. Op de zonnige zuidhellingen van het eiland worden druiven, granen en vruchten verbouwd. De noordhellingen zijn steil en voornamelijk met overvloedige vegetatie bedekt. Vanuit 2 logiesplaatsen, Machico en Funchal, ontdekken we de vele gezichten van Madeira. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 22/07/17 - 29/07/17

De nationale parken van Estland

Groepsreis Estland

De Baltische staten blijven voor velen nog onbekend terrein. In Estland is de oude folklore nog springlevend en de natuur afwisselend en ongerept. Wij wandelen in de 4 Nationale Parken die Estland rijk is en ontdekken dat dit hoekje van Europa heel wat in zijn mars heeft.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 23/07/17 - 01/08/17

West-Servië: een verrassend stukje ongerept Europa

Groepsreis Servië

Servië is een fascinerend land in het hart van de Balkan. Tijdens deze reis concentreren we ons op de westelijke provincies. Heuvels en bossen domineren het landschap. Als we afzakken naar Golija en Kopaonik,  worden de heuvels echte bergen. We wandelen door wouden en akkerland, over kale bergkammen en langs klaterende bergbeekjes. Te voet maken we kennis met de veelzijdigheid van de natuur en cultuur in dit prachtige stukje ongerept Europa. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 27/07/17 - 07/08/17

Rondje Esneux

Groepsreis België

Op 20 km ten zuiden van de stad Luik ondernemen we een prachtige en afwisselende wandeling. Belangrijk om weten: het is een pittige tocht met bijna voortdurend stijgen en dalen, een echte kuitenbijter. Vanuit Dolembreux, een gehucht van Esneux, wandelen we door een heuvelend landschap naar het dorpje Méry, in de vallei van de Ourthe. Vandaar gaat het via een steile klim naar het uitzichtpunt “Le Boubou” en verder naar de gelijknamige melkerij. In het Bois de Manants vinden we nog meer mooie uitkijkpunten, alsook verrassende grotten en het riviertje de Chawresse dat we stroomopwaarts volgen. Even later bereiken we het hoogste punt van de wandeling. Via de vallei van de Gobri wandelen we het gehucht Hayen binnen en even later staan we weer op het pad dat ons terugbrengt naar het beginpunt. Vandaar rijden we naar Esneux zelf om een hapje te gaan eten met zicht op de Ourthe.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 29/07/17 - 29/07/17

Huttentocht in Silvretta

Groepsreis Oostenrijk

Het Silvretta-massief spreidt zich uit over het Oostenrijks-Zwitsers grensgebied. Het landschap wordt gedomineerd door meerdere bergtoppen van +3000 m, adembenemende gletsjers en uitgestrekte valleien. Van aan het Silvretta-stuwmeer leidt een zesdaagse trektocht ons langs de mooiste plekjes en uitzichtpunten van het gebied. Puur en pittig genieten in een uitgelezen stuk natuur, met overnachting in goed uitgeruste berghutten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 29/07/17 - 05/08/17

Sportieve wandelreis in de zuidelijke Kaukasus

Groepsreis Armenië

In de schaduw van de mythische berg Ararat ligt Armenië. Net iets kleiner in oppervlakte dan België, heeft het indrukwekkende buren als Iran en Turkije. Het trotse Armenië profileert zich als de oudste christelijke staat ter wereld en heeft een unieke cultuur en schrift. Zelf noemen ze hun land Hayastan.  Gelegen in de zuidelijke Kaukasus en met een gemiddelde hoogte van 1800 m, is Armenië een bergland bij uitstek. Tijdens deze pittige wandelreis ontdekken we drie regio’s. We beginnen in het zuidoosten met de berg Ukhtasar (3250 m). Eerder centraal ligt het mooie Geghama-massief met de Azhdahak (3597 m) als hoogste punt. En ten noorden van hoofdstad Jerevan prijkt de 4091 m-hoge uitgedoofde vulkaan Aragats, de hoogste berg van Armenië, waarvan wij de zuidtop op 3380 m beklimmen. Maar wie Armenië zegt, zegt ook kloosters. Zelfs wie niets met religie heeft, komt onder de indruk van de vroegchristelijke, subliem gelegen kloosters van Noravank, Tatev en Geghard.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 30/07/17 - 13/08/17

Spitsbergen

Groepsreis Noorwegen

Bijna 600 km noordelijk van de Noorse kust, halverwege de Noordkaap en de Noordpool, ligt de eilandengroep Spitsbergen.. De arctische archipel Svalbard, zoals hij in het Noors heet, is grotendeels bergachtig en wordt doorsneden door diepe en lange fjorden. Deze eilandengroep, zo groot als Nederland en België samen, is gelegen tussen de 76 en 81 graden noorderbreedte en is voor 60% met ijs bedekt. Ruige berglandschappen, adembenemende gletsjerfronten, ontdooiende permafrost, een arctische desert en 24 uur licht per dag! We maken dagwandelingen vanuit 3 verschillende basiskampen. Per snelle zodiac verplaatsen we ons 3 keer naar 3 prachtige kampplekken in het Isfjord, waar we telkens 3 nachten blijven staan. We maken pittige dagwandelingen (dus enkel met dagrugzak), doorwaden snelstromende rivieren, lopen stukken over gletsjers en zijn `s avonds weer terug in ons kamp.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 31/07/17 - 13/08/17

Kennismaking met Ladakh en Nubra

Groepsreis India

Het grote district Ladakh is een deel van India, maar cultureel en geografisch is het een verlengstuk van het Tibetaans plateau. Zowel de woestheid van de natuur als de unieke mengeling van religies en culturen maken het zeer aantrekkelijk. Deze cultuurwandelreis bestaat uit drie delen: ontdekking van de prachtige Indus-kloosters, verkenning van de afgelegen, prachtige Nubra-vallei en de trek naar en oversteek van de de 5470 m hoge Lasermo-pas. In Ladakh zitten we steeds boven de 3500 m en de grote hoogte speelt natuurlijk een rol, maar we doen het langzaam en veilig aan zodat iedereen voldoende tijd heeft om te acclimatiseren. Voor onze trekkings in de Indiase Himalaya kunnen wij bogen op een jarenlange, vruchtbare samenwerking met een familiebedrijf dat al tientallen jaren gespecialiseerd is in avontuurlijke reizen. Hun gidsen en helpers zijn stuk voor stuk mensen die omwille van hun ervaring en achtergrond een reis uniek maken. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 01/08/17 - 19/08/17

Oostelijk Canada

Groepsreis Canada

Deze reis situeert zich in een stukje van Ontario en vooral in Québec. We ontdekken er een prachtig stukje natuur met eindeloze bossen en wouden om in te wandelen. Het water in al zijn vormen (meren, fjorden, baaien, watervallen, stromen en hopelijk geen regen) en gezellige stadjes vormen de ingrediënten van deze comfortabele reis door het oosten van Canada.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 02/08/17 - 20/08/17

Gebergtes van Zuidoost-Polen

Groepsreis Polen

In het zuidoosten van Polen wordt de grens met Slowakije en Oekraïne gevormd door enkele schilderachtige bergketens. Wij wandelen in Bieszczady, Beskid Sadecki, Pieniny en Tatras, van zachtglooiend tot uitgesproken bergachtig. Ook ontdekken we een stukje van de bewogen geschiedenis van Polen: in kleine dorpjes, in het prachtig historisch centrum van Kraków, in Auschwitz-Birkenau.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 02/08/17 - 13/08/17

Java, Bali en Sulawesi

Groepsreis Indonesië

Deze reis geeft je een mooi idee van de gevarieerde schoonheid van de Indonesische archipel. We beginnen rustig aan in en rond het Javaanse Yogyakarta met lokale marktjes, de Borobodur en de tempels van Prambanan, een fietstocht door de rijstvelden. Dan trekken we naar het oosten van Java voor de ultieme vulkaanervaring bij de Bromo en Ijen-krater. Tijd om over te steken naar het groene eiland Bali, met zijn levendige en kleurrijke hindoe-cultuur, de kunstenstad Ubud, machtige rijstvelden, een dorpjes-fietstocht, dolfijnen spotten, een heerlijke keuken en een deugddoende massage! Het laatste deel van de reis speelt zich af op het eiland Sulawesi. Hier ondernemen we een pittige trekking in het paradijselijk regenwoud, langs rijstvelden en typische dorpjes van de Toraja's, gekend om hun eeuwenoude begrafenisriten.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 04/08/17 - 26/08/17
Ja, afreis gegarandeerd 02/10/17 - 24/10/17

Rondom de Gran Paradiso

Groepsreis Italië

In het noordwesten van Italië ligt het Nationaal Park Gran Paradiso. Dit gebied van desolate valleien en prachtig hooggebergte staat garant voor schitterende zichten op de mooiste Alpentoppen en een rijk dierenleven. Een pittige doorgaande tocht met mooi opgebouwde wandelingen - maar mét bagagevervoer en comfortabel logies - brengt ons van de Aostavallei naar de Piëmontese Alpen via de valleien Valgrisenche, Val di Rhêmes en Valsavarenche. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 05/08/17 - 14/08/17

Kempen-Broek, een grensgeval

Groepsreis Nederland & België

Aan weerszijden van de grens Nederland-België, tussen Maaseik en Bocholt in het noorden van Belgisch Limburg, strekt zich het Kempen-Broek uit. Daar hielden zich lang geleden smokkelaars en bokkenrijders schuil; nu zijn het vooral libellen die er hun toevlucht zoeken! Kempen-Broek is een uitgestrekt, bewandelbaar natuurgebied met moerassen, broekbossen, waterpartijen en... stilte.  We vertrekken in het kerkdorp Stramproy (gemeente Weert) voor een grensoverschrijdende dagwandeling met picknick aan de ‘Voorste Luysmolen’ in Bocholt, een eeuwenoude watermolen op de Abeek. Eindigen doen we waar we begonnen, met een lekkere maaltijd. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 06/08/17 - 06/08/17

Celtic Ireland

Groepsreis Ierland

Deze rondreis met eigen minibus brengt ons langs Glendalough, de Rock of Cashel, de Skelligs en Newgrange terug naar Dublin. Het is een reis langs prachtige restanten van het Keltische erfgoed dat doorleefde tot ver in de Middeleeuwen. En dit alles uiteraard in combinatie met wandeltochten door de ruige natuur van het groene eiland.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 10/08/17 - 18/08/17

Bossen en meren in Zuid-Finland - Altero singlereis

Groepsreis Finland

In drie van de mooiste nationale parken die Zuid-Finland te bieden heeft, laten we alle stress achter ons. Geen adrenaline-kicks tijdens deze reis (of het moet van een duik in het ijskoude water zijn), wel wandelend genieten van oeroude bossen vol zuivere lucht, van de rust en de stilte en van een degelijke Finse sauna.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 11/08/17 - 20/08/17

Sportieve trekking naar het basiskamp van de Khan Tengri

Groepsreis Kirgizië

In het midden-Aziatische land Kirgizië ligt een machtige bergketen: het Tien Shan-gebergte. Met een lengte van 2500 km zijn deze ‘Hemelse Bergen’ dubbel zo lang als de Alpen. Een 11-daagse trekking door een spectaculair berglandschap met meren, stromen en gletsjers brengt ons naar het basiskamp van een van de mooiste zevenduizenders, de Khan Tengri. De beklimming van de bijna 5000 m hoge Pesni Abaya en een spectaculaire helikoptervlucht over het Tien-Shangebergte sluiten deze exclusieve expeditie af. Maar dan gaan we nog niet naar huis. We verkennen nog de omgeving van de hoogtemeren Issyl Kul en Song Kul en maken een afsluitende dagtocht in het pittoreske Ala-Archa Nationaal Park.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 11/08/17 - 30/08/17

Névache: bergen en meren bij de Mont Thabor

Groepsreis Frankrijk

Tussen de Vanoise en de Ecrins situeert zich de vallei van Névache. In dit vrijwel onaangetast berggebied maken we een doorgaande tocht van hut naar hut. Onderweg moeten we meerdere bergpassen oversteken en bij goed weer kunnen we zelfs de klim wagen naar de top van de Mont Thabor (3178 m) om uit te kijken over de hele Hautes Alpes tot aan het Massief van de Mont Blanc. Een rugzaktocht voor sportief ingestelde mensen op zoek naar pure natuur.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 12/08/17 - 19/08/17

Het schiereiland Kamchatka

Groepsreis Rusland

Het 1000 km-lange schiereiland Kamchatka is gelegen ‘aan de overkant’ van Alaska, met in het westen de Okhotsk- en in het oosten de Bering-Zee. Het is ongetwijfeld de mooiste regio van Rusland. Kamchatka herbergt meer dan 300 vulkanen en 29 daarvan borrelen en spuwen alsof de schepping nog in volle gang is. Daartussen ligt een gebied van weelderige bossen, heldere rivieren vol zalm, kuddes rendieren en onwereldse lavavelden, van eeuwige sneeuw en hotsprings, taiga en toendra, en een populatie van naar schatting 10 à 14.000 bruine beren. Tot 1990 mochten er geen buitenlanders Kamchatka binnen en ook inwoners van de Sovjet-Unie hadden een speciale toelating nodig. Wat natuurlijk maakt dat een groot deel van de natuur er eeuwenlang relatief ongestoord zijn gang is kunnen gaan.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 13/08/17 - 30/08/17

Het zoete Waasland

Groepsreis België

‘Ende Quam in Waes, int soete lant’, zo kan je lezen in het middeleeuwse dierenepos Van den vos Reynaerde. Het 'zoete' Waasland is een relatief onbekende streek met bossen, vaarten en landschappen zonder lintbebouwing. De wandeling is ca. 25 km lang en voert vanaf Eksaarde door het typisch kleinschalige Waaslandse landschap naar Moerbeke om vervolgens een ruime lus door het mooie Heidebos te maken. Langs de Moervaart wandelen we naar het Provinciaal Domein Puyenbroek en tenslotte volgen we het prachtige riviertje Zuidlede terug naar Eksaarde.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 15/08/17 - 15/08/17

Berlijn

Groepsreis Duitsland

Berlijn moet eigenlijk niet meer voorgesteld worden. De hipste stad van het moment loopt over van de mogelijkheden: geschiedenis & kunst, architectuur & creativiteit, hippies & start-ups. Ze is dichtbij & multicultureel, ruw & flatterend, jong & muzikaal... maar bovenal zo inspirerend. Het historische centrum is geconcentreerd en vol met hoogtepunten. Maar Berlijn is ook een van de groenste hoofdsteden ter wereld, waardoor je er verrassend rustige en stressvrije plaatsen vindt. Ideaal dus voor een weekje-weg onder begeleiding van Kevin, die in Berlijn heeft gewoond en je met geheime tips en levendige anekdotes door deze eindeloos boeiende stad loodst.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 15/08/17 - 20/08/17

De vele gezichten van Zuidwest-Zweden

Groepsreis Zweden

Op een steenworp van Göteborg ligt het land uit de misdaadthrillers van Camilla Läckberg: de Zweedse westkust met zijn rotseilanden en scheren, schilderachtige vissersdorpen en naar verluidt de beste schaaldieren ter wereld. Kennen vakantiegangers deze veelgeprezen regio al lang, ze gaan voorbij aan het binnenland achter deze kust. Je vindt er uitgestrekte bossen, spiegelende meren, verstilde dorpen; hier heerst rust. We combineren beide mét Göteborg tijdens een week wandelen in Zuidwest-Zweden.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 17/08/17 - 25/08/17

Schotland: Skye is the limit

Groepsreis Groot-Brittannië

De Hebriden vormen de meest westelijke eilanden van Schotland. Door kenners omschreven als het mooiste van alle Hebriden (door sommigen zelfs als het allermooiste stukje Schotland), biedt Skye een enorme afwisseling: een woestenij van heuvels en bergen, meertjes en watervallen en een grillige kustlijn, door talloze diepe zeearmen ingesneden. Skye combineert het weergaloze Schotse landschap met een mystieke eilandsfeer.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 18/08/17 - 27/08/17

'Fell walking' in het Lake District

Groepsreis Groot-Brittannië

Het Lake District is een nationaal park in het graafschap Cumbria in het noordwesten van Engeland. Het spreekt landschappelijk enorm tot de verbeelding en heeft menig dichter tot inspiratie gediend. Hier ontmoet het lieflijke Engelse platteland het ruige Schotse landschap van het noorden. In het centrale gedeelte van dit schitterend gebied met zijn 16 meren, woeste bergen en weelderig begroeide dalen, word je als sportieve wandelaar geleidelijk ingewijd in het ‘fell-walking’ – het wandelen langs en over een bergrichel.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 19/08/17 - 27/08/17

Overweldigend Alaska

Groepsreis Verenigde Staten

Superlatieven schieten te kort in de beschrijving van Alaska. Niet alleen is het de grootste Amerikaanse staat, je vindt hier ook de hoogste berg van Noord-Amerika – Mount McKinley (6193 m) – en méér kustlijn dan in alle andere staten bij elkaar. Het is eveneens de dunstbevolkte staat (1 inwoner per 2,5 km²), wat uiteraard alles te maken heeft met het feit dat 2/3de van het land beschermd natuurgebied is. De concentratie aan in het wild levende dieren - zowel te land, te zee als in de lucht - is haast nergens zo groot. Bovendien is dit de periode dat de kariboes volop met hun trek bezig zijn. In de loop van deze reis bevind je je in steeds wisselende landschappen: van de uitgestrekte naaldbossen in het zuiden van Alaska tot aan de arctische toendra in het meer noordelijke Denali National Park, aangevuld met spectaculaire fjordenlandschappen. We bezoeken diverse nationale parken, maar de natuur daarbuiten is vaak even overweldigend.  Eind augustus, eerste helft september geniet dit stuk Alaska nog steeds van mild weer, terwijl het in de nationale parken al een stuk minder druk is. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 23/08/17 - 12/09/17

Door duinen en polders naar Oostende

Groepsreis België

Vanuit Oostende Station trammen we naar Oostduinkerke. Daar trekken we, na een korte opwarming, resoluut het nog grotendeels ongerepte duinengebied in. Voor de picknick houden we halt dicht bij de dijk van Nieuwpoort. Een pontje brengt ons over de IJzer en via het natuurreservaat van de IJzermonding bereiken we het kanaal Nieuwpoort- Plassendale. De tram brengt ons tot aan de Venetiaanse Galerijen in Oostende waarna we langs de dijk verder stappen naar het restaurant voor de (vis-)maaltijd aan de haven.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 27/08/17 - 27/08/17

Lapland: Kungsleden in de late zomer

Groepsreis Zweden

In het uiterste noorden van Zweden, boven de poolcirkel, ligt een woest en ongerept wildernisgebied. Wij lopen er een stuk van het langeafstandspad Kungsleden, in de regio van Zwedens hoogste berg, de Kebnekaise (2174 m). Als je houdt van een stevige trekking in een onaangetaste natuur, dan is dit een reis voor jou.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 28/08/17 - 06/09/17

Bergwandelen in het hart van de Balkan (wandelniveau 2)

Groepsreis Montenegro

Montenegro combineert al het goede van de Balkan op een kleine oppervlakte. We concentreren ons op de wilde binnenlanden die we van zuid naar noord doorkruisen: hooggebergte met grillige rotsen, ruige toppen, groene zomerweiden en oerbos, … een paradijs voor de actieve wandelaar. Een panoramische afdaling naar de mooie baai van Kotor vormt een prachtige afsluiter.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 01/09/17 - 11/09/17

Van Eupen naar Monschau

Groepsreis België

Het unieke hoogveenmoeras van de Hoge Venen is een van de meest ongerepte stukjes natuur in ons land en een heerlijk wandelgebied. Door het strenge klimaat, de hevige neerslag, de koude winters en een lage gemiddelde temperatuur zijn hier zeldzame plantensoorten uit Noord-Europa en het Atlantische gebied behouden gebleven. In twee dagen trekken we dwars door de Hoge Venen van Eupen naar het gezellige Monschau en weer terug. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 02/09/17 - 03/09/17

Wandelen en genieten in de Lot

Groepsreis Frankrijk

In Zuidwest-Frankrijk baant de rivier de Lot zich een weg door meerdere departementen, nu eens sterk slingerend tussen steile rotswanden, dan weer statig door zachtaardiger landschappen. De reis die wij hier aanbieden staat in het teken van genieten: van mooie wandelingen, van lekker eten en drinken, van charmant logies. Vanuit een prachtig landhuis in Penne d’ Agenais, rustig gelegen tussen de fruitbomen, ontdekken we het departement Lot-et-Garonne. De laatste dagen verblijven we in een hotel met heerlijke keuken in het departement Quercy.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 02/09/17 - 11/09/17

De Mercantour: bergwandelen in Zuid-Frankrijk

Groepsreis Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk, daar waar de Alpen en de Middellandse Zee elkaar raken, ligt de Mercantour. De combinatie van zee-, land- en bergklimaat zorgt voor een wilde en gevarieerde natuur met een uitzonderlijke biodiversiteit. Het landschap wordt gevormd door diepe kloven, dalen, hoge toppen (de Gélas is met z’n 3143 m de hoogste) en bergmeertjes die worden gevoed door gletsjers. Bijzonder mooie is de ‘Vallée des Merveilles’. Een pracht van een week voor sportieve bergwandelaars, met als afsluiter een bezoekje aan het mondaine Nice.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 02/09/17 - 09/09/17

De Rocky Mountains (hotel- en lodgerondreis)

Groepsreis Canada

In het tweede grootste land van de wereld vind je een eindeloze variatie van bergen, meren en gletsjers. In het westen liggen de Rocky Mountains, een immens gebergte van bijna 5000 km lang, een Disneyland voor natuur- en buitensportliefhebbers. Met onze minivans rijden we door de mooiste nationale parken en maken dagtochten in deze stuk voor stuk schitterende natuurgebieden. Logeren doen we afwisselend in hostels, hotels en lodges.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 04/09/17 - 19/09/17

De Dinarische Alpen: bergen en zee

Groepsreis Kroatië

De Dinarische Alpen strekken zich uit langs de kust van de oostelijke Adriatische Zee. Het is een ongerept kustgebergte, vol watervallen, prachtige bloemen en eindeloze beukenbossen. En vanaf haast elke Dinarische top zie je het diepe blauw van de zee. Een geweldig kader voor een pittige wandelvakantie.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 05/09/17 - 17/09/17

Cycladen: Andros en Tinos

Groepsreis Griekenland

Tussen Athene en Mykonos liggen twee authentieke, bergachtige Cycladen-eilanden: Andros en Tinos. Hier zit je ver weg van het massatoerisme en kan je tot rust komen in het idyllische landschap. Andros is verrassend groen en wie van architectuur houdt zal op Tinos, het eiland met de mooiste dorpjes, zijn gading vinden.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 08/09/17 - 17/09/17

Wandelen tussen Firenze en Siena: de Chianti

Groepsreis Italië

Als geen andere streek in Italië combineert Toscane een rijke cultuur met een sierlijk landschap. Het hart van Toscane, de streek van de Chianti, strekt zich uit tussen Firenze en Siena. Op de beboste heuvels rijpen beroemde wijnen. De pittige wandelingen door het karakteristieke landschap worden afgewisseld met bezoeken aan de kunststeden San Gimignano en Siena.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 08/09/17 - 17/09/17

De Baai van Napels - Altero singlereis

Groepsreis Italië

Napels is, ondanks haar minder goede reputatie, een fascinerende stad om te bezoeken. Ze zit vol tegenstellingen en is bovendien schitterend gelegen aan de voet van de Vesuvius. Maar de regio rond de baai van Napels heeft nog zoveel meer in haar mars! Na de stadsverkenning trekken we naar het wereldberoemde Pompeï en naar de zalige Amalfitaanse kust met Sorrento, Amalfi en Ravello. We genieten volop van de heuvels vol wijngaarden en citrusplantages, steeds met uitzicht op de glinsterende, diepblauwe Middellandse Zee. Ook een daguitstap naar het eiland Capri staat op het programma. Italië op z’n mooist!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 09/09/17 - 17/09/17

Wandelen rond Thuin, een mooi stukje Henegouwen

Groepsreis België

Op deze hopelijk zonnige dag wandelen we door een mooi en ongekend stuk van de vallei van de Samber.  We starten in Thuin in de bovenstad en wandelen naar de oude abdij van Lobbes. Dan stappen we door het mooie eiken en –beukenbos van de Samber-vallei naar de ruïnes van de abdij van Aulnes. We wandelen via de velden terug naar Thuin. Via de steegjes van de gekende ‘hangende tuinen van Thuin’ bereiken we terug  onze vertrekplaats. Wie nog zin heeft, kan na deze tocht van 22 km het Belfort beklimmen. Het restaurant, waar we samen deze dag afsluiten, ligt vlak bij het belfort. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 10/09/17 - 10/09/17

Yunnan, China's mooiste provincie

Groepsreis China

Yunnan, waar China, Zuidoost-Azie en de Himalaya samenkomen, wordt vaak de mooiste provincie van China genoemd. Het is een prachtige regio om te ontdekken, ecologisch en cultureel zeer divers. Deze reis concentreert zich op het dunner bevolkte noordwesten van Yunnan, ten oosten van de Himalaya, bewoond door Tibetanen vooral, maar ook Naxi, Bai, Yi en Lisu. Tijdens deze reis volgen we eerst de Mekong noordwaarts, om daarna naar het zuiden te reizen via de Yangtse. We gaan twee dagen wandelen in de schaduw van de Kawa Karpo (6740 m), de hoogste berg van Yunnan en heilig voor de Tibetaans boeddhisten. In de bekende Tiger Leaping Gorge heeft de Yangtse-rivier over een lengte van 15 km een diepe canyon uitgesleten. Hier wandelen we drie dagen, met besneeuwde bergen aan weerszijden van de kloof. Niet voor niets wordt dit als een van de mooiste kloven ter wereld beschouwd.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 10/09/17 - 30/09/17

De idyllische Morvan

Groepsreis Frankrijk

In het hart van de Bourgogne ligt het Parc Naturel Régional du Morvan ('zwart gebergte'), een pareltje van een heuvelachtig wandelgebied. Het is er zeer spaarzaam bevolkt en er is geen industrie, hoogstens kleinschalige veeteelt en bosbouw. Tijdens de zomermaanden kan je hier een handjevol toeristen vinden; in september lijken wij wel de enige bezoekers. En toch is het er mooi. Niet spectaculair, maar eenvoudig mooi. De vele bossen wisselen af met weiden, grazende witte Charolais-koeien, beekjes en rivieren. In de dorpen is de tijd al een heel tijdje blijven stilstaan. Op ons pad liggen de historische stadjes Avallon en Château-Chinon en de Gallische nederzetting Bibracte. Een zalig weekje wandelen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 10/09/17 - 17/09/17

De Zweedse 'Hoge Kust'

Groepsreis Zweden

In een land waar de kusten laag en vlak zijn, vormt de ‘Höga Kusten’ een bijzonderheid. Niet alleen is de kust hier afgezoomd met heuvels en lage bergen, maar door een uniek geologisch fenomeen werd het gebied ook als Unesco werelderfgoed geklasseerd. Baaien en fjorden met schilderachtige vissersdorpen, glooiende wouden met verstilde meren, een klein eiland en trendy Stockholm: dat zijn de ingrediënten van deze reis.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 10/09/17 - 18/09/17

Wandelen en yoga in de Franse Ardennen

Groepsreis Frankrijk

Temidden van velden en bossen in de Franse Ardennen brengen we de laatste dagen van de zomer door. En hoe dat beter doen dan met een weekend wandelen en yoga? Stilte en sterrenhemels gaan hier hand in hand en het weidse uitzicht geeft een sterk gevoel van ruimte en vrijheid.  

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 14/09/17 - 17/09/17

Schrijf- en wandelweekend in het Pajottenland

Groepsreis België

Een fijne combinatie van een inspirerende schrijfcursus met een comfortabel wandelweekend, ideaal voor wie eens wil proeven van schrijven én houdt van beweging. Een extra troef is het logies: een authentieke Brabantse 3-kantshoeve die al meer dan 200 jaar sereen in het landschap staat.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 15/09/17 - 17/09/17

Naar Santiago de Compostela over de ‘camino Frances’

Groepsreis Spanje

Met verschillende aanlooproutes doorheen Frankrijk, start de ‘Camino Frances’ aan de Frans-Spaanse grens om vervolgens helemaal westwaarts naar Santiago te lopen. Wij volgen het laatste deel van dit 'Franse' pad, van O Cebreiro tot Santiago, met logies in kleine en authentieke hotelletjes en pensions. In de middeleeuwen liep de pelgrim het lange pad naar Santiago de Compostella uit vroomheid, of om genezing van een ziekte of vergiffenis voor zijn zonden te verdienen. De hedendaagse pelgrim gaat veeleer op pad om cultuurhistorische of toeristische redenen, maar allicht ook om even aan onze drukke wereld te ontsnappen en terug te keren tot zichzelf.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 15/09/17 - 24/09/17

Lovely Cotswolds - met bezoek aan Bath en Oxford - Altero singlereis

Groepsreis Groot-Brittannië

Het Engelse platteland spreekt nergens zo tot de verbeelding als in de Cotswolds, zo’n tweehonderd kilometer ten noordwesten van Londen. Het is een land dat menigmaal het decor vormde voor Engelse films: cottages met honingkleurige rieten daken omgeven door weelderige tuintjes, gezellige pubs, mooie kerkjes en oude kastelen. Met het Victoriaanse Bath en universiteitsstad Oxford in de buurt, kunnen we deze twee parels uiteraard niet overslaan. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 16/09/17 - 24/09/17

Wild, water en woestijn: de Afrikaanse natuur op z'n mooist

Groepsreis Namibië & Botswana

Deze actieve ontdekkingsreis voert je langsheen de mooiste plaatsen van twee landen die tot de absolute top behoren op het vlak van natuurbeleving (in Planet Earth II komen ze dan ook meer dan eens aan bod!). De natuur in het dunbevolkte Botswana lijkt op het eerste zicht een desolate en weinig begroeide vlakte van grassen en struikgewas. In het noorden echter stroomt de Okavango-rivier, die de woestijn tot leven wekt en - vóór er uiteindelijk in ten onder te gaan - een ecosysteem vormt dat tot de meest aangrijpende van Afrika behoort. Ook in Namibië is de natuur uitgestrekt en imponerend. In de savannes en woestijnen en aan de winderige, rotsachtige Atlantische kust tref je ontzettend veel dieren aan. Voeg daar nog de indrukwekkende Victoria Falls aan toe en je hebt een reis die voor eeuwig op je netvlies zal gebrand staan.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 16/09/17 - 09/10/17
Ja 11/11/17 - 04/12/17

Zwalmstreek en Scheldeland

Groepsreis België

Bij het begin en het einde van de tocht wandelen we langs de kronkelende Zwalm en enkele watermolens. Via rustige wegen trekken we door een glooiend landschap van velden, weiden en kleine gehuchtjes (zoals Dikkele) naar de oever van de Schelde. Onderweg nemen we tijd voor een middagpauze in een volkscafé en later nog eens voor een drankje in één van de Zwalmmolens. Na de wandeling eten we een warme maaltijd op restaurant. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 17/09/17 - 17/09/17

Korfoe over oude paden: de Corfu Trail

Groepsreis Griekenland

De Corfu Trail is een lange-afstandspad dat zich over 220 km een weg baant van de noordkust tot in het zuidelijke tipje van Korfoe. Het heeft zijn ontstaan te danken aan het naarstige werk van een Britse dame die ettelijke jaren van haar leven wijdde aan het aaneenrijgen van haast vergeten ezelspaadjes en oude karrenwegen die lang geleden de dorpjes met omliggende akkers en kloosters verbonden. Tijdens deze 12-daagse reis krijgen we de landschappelijk mooiste stukje van de Corfu Trail aan elkaar. Het is pittig wandelen door de heerlijk geurende mediterrane natuur en lekker verpozen op het terras van een dorpscafeetje of aan een verlaten strandje. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 19/09/17 - 30/09/17

De wildparken van het Westen

Groepsreis Verenigde Staten

De natuurparken in het zuidwesten van de Verenigde Staten staan al jarenlang in de top 10 van de verre reizen. En terecht, want er liggen een aantal natuurgebieden die zowel spectaculair als gevarieerd zijn. Las Vegas is het begin- en eindpunt van een rondreis met 2 minivans door de natuurparken van Utah, Nevada en Arizona. We leggen geen al te lange afstanden af en ontdekken al wandelend en van heel nabij een wereld van spectaculaire canyons, immense graslanden en eindeloze horizonten. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 20/09/17 - 07/10/17

Wandelweekend in Klein-Zwitserland (Altero singlereis)

Groepsreis Duitsland

Aan weerszijden van de grens Luxemburg-Duitsland strekt zich het ‘Deutsch-Luxemburgische Naturpark’ uit. Het Luxemburgse deel noemt men ‘Klein-Zwitserland’, het Duitse gedeelte het ‘Naturpark Südeifel’. Vanuit een comfortabel hotel met sauna in Bollendorf verkennen we een schitterend wandelgebied. De natuur is er uitgesproken mooi: van rivieren doorsneden plateaus, geërodeerde zandsteenrotsen met spectaculaire rotswanden, bossen, ...

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 21/09/17 - 24/09/17

Oslo

Groepsreis Noorwegen

Olso is in een goed decennium uitgegroeid van een stad-zonder-gezicht tot een bruisende en jonge hoofdstad. Recente staaltjes van moderne architectuur als het nieuwe operagebouw en het Astrup Fearnley museum tonen wat Oslo nog in haar mars heeft. Oslo geeft haar geheimen geleidelijk aan prijs, voor wie er de tijd voor neemt ze te ontdekken. Haar ligging aan een schitterende fjord en aan de voet van de bergen - 's winters kan je er met de metro gaan skiën! - maken Oslo uniek in haar soort, anders dan alle andere hoofdsteden.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 21/09/17 - 26/09/17

Schilderachtig Santorini

Groepsreis Griekenland

Een eiland als een plaatje met een bijzondere geologische structuur en een indrukwekkend kliffenlandschap, dat is Santorini. De explosie van een vulkaan deed een immense krater ontstaan die zich met zeewater vulde en waarvan de steile rand bebouwd werd met huizen in de typische elegante Cycladenstijl: eenvoudige geometrische vormen, krakend witte gevels opgesmukt met diepblauwe deuren en ramen.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 22/09/17 - 29/09/17

Wandelen en yoga in de Cevennen

Groepsreis Frankrijk

Het ‘Parc National des Cévennes’ werd in 2011 opgenomen op de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Het is een paradijs voor wie houdt van ongerepte natuur. Bergen en hellingen wisselen af met diepe kloven, en je vindt er tal van authentieke dorpjes. In Cazilhac, naast een eeuwenoude brug over de rivier Herault, staat een pracht van een woning, ingericht als B&B. Het is er comfortabel en sereen, maar ook levendig en dynamisch en dus de gedroomde uitvalsbasis voor deze gecombineerde wandel- en yogareis. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 23/09/17 - 30/09/17

Trekking in het Rif: van blauw naar blauw

Groepsreis Marokko

Een verrassend groen en bebost laaggebergte, een mediterraan landschap van geurige valleien, kloven en riviertjes, de nabijheid van de Middellandse Zee… het Noord-Marokkaanse Rif is een wandelgebied eerste klasse. We stappen ‘van blauw naar blauw’, van de blauwe zee over de bergen naar de blauwe stad Chefchaouen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 23/09/17 - 30/09/17

De verloren beschavingen - Culturele rondreis met 2 korte trekkings

Groepsreis Peru

Peru is het land van de Inca, de laatste en grootste van de autochtone, Zuid-Amerikaanse beschavingen. Het is het land van Andes-bergen en Amazone-woud, van de 'campesinos', de indianen van het hoogland, en van diverse andere precolumbiaanse culturen. Tijdens deze reis in zuidelijk Peru bezoeken wij de hoogtepunten waarvoor het land bekend is, incluis Machu Picchu. Maar we zouden Anders Reizen niet zijn als we de grandioze Peruviaanse natuur niet de eer zouden geven die ze verdient. Daarom hebben we er ook twee korte, niet al té zware trekkings in gestopt. En dat is het wat deze reis net dat ietsje meer geeft...

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 23/09/17 - 11/10/17

Culinair genieten in Umbrië

Groepsreis Italië

Deze reis biedt een evenwichtige combinatie van wandelen en culinair genieten. Via rustige landwegen ontdekken we de mooiste Umbrische landschappen: kastanjebossen, wijn- en olijfgaarden, ommuurde stadjes en kastelen. De Umbrische wijnen en traditierijke keuken komen tijdens het dagelijks eten, degustaties en kookdemonstraties volop aan bod.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 25/09/17 - 02/10/17

Rome

Groepsreis Italië

Rome ademt geschiedenis en cultuur, al wandelend slaat het ene na het andere meesterwerk je om de oren. Onder begeleiding van een kenner ontdek je deze eeuwenoude wereldstad met haar eeuwig jonge ziel.  

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 27/09/17 - 02/10/17

Great Himalaya Trail: over de Lumbasumba-pas naar Makalu BC

Groepsreis Nepal

De Great Himalaya Trail (GHT) is een netwerk van bestaande paden die met elkaar een van de langste en hoogste wandeltrails ter wereld vormen. Ze slingeren door Nepal van van Humla en Darchula in het westen tot Kanchenjunga in het oosten, van de populaire trekkinggebieden zoals Everest en Annapurna tot de meer afgelegen regios' als Dolpo en Makalu Barun. Wandelend langs de GHT kom je onderlangs ’s werelds hoogste pieken en langs de meest afgelegen gehuchten ter wereld.  Het is de droom van menig Nepal-reiziger om de GHT op zijn/haar palmares te kunnen zetten. Tijdens deze 32-daagse reis bieden wij het ongerept en nog door weinigen bezocht traject aan tussen Kanchenjunga en Makalu, in het noordoosten vlakbij de Tibetaanse grens. Het brengt ons over de Lumbasumba-pas (5127 m) en verder tot aan het Makalu base camp (4870 m). De tocht loopt voor een groot deel langs of in de buurt van de rivieren Tamor en Arun en door een verscheidenheid aan landschappen van akkerland over weelderig begroeide valleien en bossen tot ruig hooggebergte.    

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 28/09/17 - 29/10/17
Laad meer reizen

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:

Cultuur:
Natuur:
Comfort: