304 Resultaten

Beknopt overzicht

Kennismaking met Nepal - met comfortabel logies

Groepsreis Nepal

Nepal spreekt tot ieders verbeelding: indrukwekkende bergmassieven, groene landschappen in terrasvorm, eeuwenoude culturele bezienswaardigheden. Reizigers die dit unieke land willen bezoeken, maar geen zware trekking willen ondernemen, zitten op deze reis goed. Het eerste stukje van de reis speelt zich af in de Kathmandu-vallei, met haar weelderige plantengroei en omringd door indrukwekkende bergketens. Als ontmoetingspunt tussen de Indiase en de Tibetaans-Chinese cultuur kent de vallei een grote culturele rijkdom. Tijdens een niet te zware trekking ontdekken we op een rustig tempo de belangrijkste culturele plaatsen, maar evenzeer het mooie landschap en het leven van alledag van de diverse bevolkingsgroepen. En elke avond wacht ons een comfortabel logies, gekozen voor zijn bijzondere architectuur, ligging of sfeer. Vervolgens trekken we de bergen in. De Annapurna is ongetwijfeld het bekendste massief van de Himalaya. Wij stellen een makkelijke lodge-trekking voor die start op 2700 m en die je in zes dagen mooi idee geeft van het echte hooggebergte. Het indrukwekkende decor van de besneeuwde Himalayareuzen blijft de reden waarvoor je hier naartoe komt en geeft je misschien zin in meer...  

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 24/10/17 - 09/11/17

Vulkanen, meren en woestijn in de Andes

Groepsreis Argentinië, Bolivië & Chili

Waar Argentinië, Bolivië en Chili elkaar raken, liggen enkele schitterende natuurgebieden. Op ons programma staan de kleurrijke bergkloven op weg naar Bolivia en rond Tupiza, het immense zoutmeer van Uyuni, de grootse landschappen van de Boliviaanse altiplano met een horizon van bergtoppen en vulkanen, meren met roze flamingo’s en geisers, de door vulkanen omzoomde Atacama-woestijn.,.. Om af te sluiten wandelen we 4 dagen in Argentinië van Tilcara naar Calilegua, van het dorre hooggebergte naar het groene regenwoud. Een topper in het Anders Reizen-aanbod!

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 28/10/17 - 18/11/17

Boedapest

Groepsreis Hongarije

Vooral de Habsburgse hofstijl verleende Boedapest haar grandeur, maar voordien lieten ook de Ottomanen er hun sporen na. Anno 1900 floreerde Boedapest mee op het ritme van de Art Nouveau. Na de val van de muur begon de heropbouw van de vergane glorie én van de Hongaarse identiteit. We ontdekken deze gezellige cultuurstad van formaat te voet en per fiets en gaan een dagje fietsen langs de Donau.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 28/10/17 - 01/11/17

Wandelen op Malta en Gozo

Groepsreis Malta

Ten zuiden van Sicilië strekt zich de Maltezer archipel uit. Malta was ooit de poort naar Afrika en het Oosten en is bezaaid met sporen van een rijk historisch verleden; je vindt er vele paleizen, kerken en versterkte vestingen. Zustereilandje Gozo is een oase van rust, waar je bekoord wordt door kusten met steile kliffen, kleine kreken en baaien, rode zandstranden en gezellige vissershaventjes.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 28/10/17 - 04/11/17
Ja 24/12/17 - 31/12/17
Ja 10/03/18 - 17/03/18
Ja 01/04/18 - 08/04/18

De Marokkaanse Sahara

Groepsreis Marokko

In het oasestadje M'Hamid eindigt de Route National en begint de Sahara. We vangen er een trektocht aan die zich afspeelt in de Erg Chegaga: vijf dagen pure woestijn, omringd door een indrukwekkende stilte, de gezelligheid van avonden bij het vuur, de eindeloze sterrenhemels.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 28/10/17 - 05/11/17
Ja, afreis gegarandeerd 25/12/17 - 02/01/18
Ja 03/03/18 - 11/03/18

De Veluwe: rust, ruimte en een vleugje cultuur

Groepsreis Nederland

De Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland: uitgestrekte naald- en loofbossen - nu stilaan in herfsttooi - en de grootste zandverstuivingen van West-Europa wisselen af met stille heidegebieden waar de herder met zijn schapen ronddwaalt. Aan de rand van het gebied heeft de laatste IJstijd een prachtig glooiend landschap van heuvels tot 100 m hoogte achtergelaten, terwijl het centrale plateau eerder vlak is. Rust, ruimte en frisse lucht zijn troef tijdens drie wandelingen en we brengen een bezoek aan het beroemde Kröller-Müller museum.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 28/10/17 - 30/10/17

De Rota Vicentina

Groepsreis Portugal

De lage Alentejo is Portugal op z’n best: wilde kliffen, verse vis, een authentiek dorpsleven en warme gastvrijheid. Hier loopt de ‘Rota Vicentina’, een nieuw lange-afstandspad. We starten op het ‘Trilho dos Pescadores’: een pad door de duinen, langs kliffen en over verlaten stranden. Dan draaien we de ‘Caminho Histórico’ op die ons door valleien, bossen en platteland naar dorpjes en stadjes brengt. De plaatsen waar we logeren verdienen het label “charme” ten volle.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 28/10/17 - 04/11/17

Rondreis in een verrassend hoekje van Zuid-Amerika

Groepsreis Suriname

Suriname is een warm land, in alle opzichten. Van de bruisende hoofdstad Paramaribo tot in de diepe jungle van het binnenland, overal word je hartelijk welkom geheten. Op 13 goed gevulde dagen krijgen we een mooi beeld van de rijke Surinaamse natuur waarin tropisch regenwoud en rivieren een hoofdrol spelen. De etnische en culturele smeltkroes die Suriname is, maken dit tot een boeiende reis.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 28/10/17 - 12/11/17

Cultuur, woestijn en gastvrijheid

Groepsreis Jordanië

Jordanië herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden en bovendien kan je er ook prachtige tochten maken. Na de ‘highlights’ rond Amman, nemen wij je mee voor een meerdaagse verkenning te voet van de magische rotsstad Petra. Een prachtige afsluiter vormt de trekking in Wadi Rum. De rust van de woestijn, kamperen rond een vuur, het contact met de Bedoeïenen, … belevenissen die je nooit meer vergeet.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 29/10/17 - 09/11/17
Nee 01/11/17 - 12/11/17
Nee 26/12/17 - 06/01/18
Ja 10/03/18 - 21/03/18
Ja 02/04/18 - 13/04/18

Allerheiligenweekend in het Krijtland

Groepsreis Nederland & België

In het uiterste zuidwesten van de Nederlandse provincie Limburg, grenzend aan Duitsland in het oosten en België in het zuiden, ligt het Krijtland. Het wordt ook wel Mergel- of Heuvelland genoemd, naar de mergelbodem waar de riviertjes Geul en Gulp en hun vele zijriviertjes dalen met vaak steile hellingen hebben uitgesneden. We wandelen omhoog en omlaag door bossen en weiden, omzoomd met meidoornhagen en toegankelijk voor wandelaars via de vele 'stegelkes'.  Het gebied is een uitloper van Ardennen en Eifel en dus verrassend heuvelachtig.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 01/11/17 - 04/11/17

Herfst in Klein-Zwitserland

Groepsreis Duitsland

Aan weerszijden van de grens Luxemburg-Duitsland strekt zich het ‘Deutsch-Luxemburgische Naturpark’ uit. Het Luxemburgse deel noemt men ‘Klein-Zwitserland’, het Duitse gedeelte het ‘Naturpark Südeifel’. Vanuit een comfortabel hotel met sauna in Bollendorf verkennen we een schitterend wandelgebied. De natuur is er uitgesproken mooi: van rivieren doorsneden plateaus, geërodeerde zandsteenrotsen met spectaculaire rotswanden, bossen, ...

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 02/11/17 - 05/11/17

Culturele wandelreis in Centraal-Andaloesië

Groepsreis Spanje

Deze reis neemt je mee naar het kloppend hart van Andaloesië, gevormd door de driehoek Málaga, Granada en Córdoba. We bezoeken uitgebreid de twee grote cultuursteden. Tussendoor zoeken we het afwisselende, kleurrijke platteland op en maken we mooie wandelingen tussen bergen en rotsformaties, wijn- en olijfgaarden.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 03/11/17 - 12/11/17

El Hierro

Groepsreis Spanje

El Hierro is het meest westelijke en kleinste eiland van de Canarische Eilanden én het meest ongerepte. Net zoals op ‘grotere broer’ La Gomera trekt de ruige, bergachtige natuur geen strandliefhebbers maar wel wandelaars aan. Voor zo’n kleine oppervlakte (272 km²) biedt El Hierro een grote diversiteit aan landschappen: droog en vulkanisch in het zuiden, weelderige plantages in het noordoosten met daartussen dichte dennenbossen en vochtige regenwouden in het centrum. De kuststrook is rotsachtig met kliffen tot 1000 m hoogte en natuurlijke zwembadjes tussen rotsen en grotten. Een oase van rust en een echt wandelparadijs.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 03/11/17 - 11/11/17
Ja 30/12/17 - 07/01/18

De charmes van Zuidoost-Azië in een notendop

Groepsreis Laos

Laos is de perfecte bestemming voor wie op zoek is naar een stukje Zuidoost-Azië vol charme en authenticiteit. We verkennen het indrukwekkende landschap van zuid naar noord met aandacht voor natuur, cultuur en de verschillende bevolkingsgroepen.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 04/11/17 - 19/11/17

Langtang, Helambu en Gosainkund - met bezoek aan het Haku-project

Groepsreis Nepal

Langtang is het grootste nationaal park van Nepal, grenzend aan Tibet in de centrale Himalaya-gordel die zowel de subtropische als alpiene klimaatzone bestrijkt. Gemakkelijk bereikbaar vanuit de hoofdstad Kathmandu, zit je binnen enkele dagen in het echte hooggebergte. Verder en hoger gaat het naar Gosainkund, met zijn prachtige bergmeren en zichten op Himalaya-reuzen. Een ander aspect van deze reis is dat we door gebieden stappen die tijdens de aardbeving van april 2015 het zwaarst getroffen werden. Met deze trekking leveren we dan ook een bijdrage aan de heropbouw die hier volop bezig is. De trekkingroutes zijn terug open, het toerisme komt stilaan terug op gang en de mensen verwelkomen ons met open armen.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 07/11/17 - 26/11/17

De Slag om Verdun, een historische wandeling

Groepsreis Frankrijk

Een idyllisch en glooiend landschap met velden, weiden, bossen, dorpjes en vergezichten was het toneel van één van de bloedigste veldslagen van de eerste wereldoorlog. De slag om Verdun in 1916 duurde 9 maanden en resulteerde in een totaal verwoest gebied waar niets meer rechtstond, geen boom, geen huis... Honderd jaar later ontdekken we de ‘villages détruits’ en de sporen van de waanzin, bedekt met het groene deken van de natuur.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 09/11/17 - 12/11/17

Cultuur en natuur van Mexico-City tot Chiapas

Groepsreis Mexico

Mexico is één van die landen met een ongelooflijke variatie in natuur, cultuur, geschiedenis en etnische groepen. Laat je betoveren door de charme van de koloniale steden, de afwisselende natuur, de talrijke archeologische sites, de eeuwenoude tradities van verschillende Indianengemeenschappen, muziek op pleintjes en in bars, lekker eten... Onder begeleiding van Murielle, een gepassioneerde Vlaamse die er al jaren woont, beleef je het échte Mexico met zijn vriendelijke mensen, eeuwenoude legendes en kleurrijk volksgeloof. Bijzonder aan deze reis zijn de 2-daagse trekking in de Sierra Norte de Oaxaca, waar je op een relatief kleine oppervlakte een enorme diversiteit aan flora en fauna aantreft en waar het toerisme nog in zijn kinderschoenen staat, en de de 5-daagse rondrit per minibus door het wilde Chiapas. Tijdens korte en lange wandelingen ontdekken we hier schitterende landschappen en ontmoeten we boeiende mensen. Opgelet: de data van deze reis vallen 2 dagen vroeger dan vermeld in onze folder.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 09/11/17 - 28/11/17

Bergen en woestijn, ver in de Oceaan

Groepsreis Cabo Verde

Een paar honderd kilometer buiten de kust van Senegal, liggen de Kaapverdische Eilanden. Van de negen eilanden kozen wij er vier uit, allen verschillend en met een eigen landschappelijk karakter, zodat je een optimaal beeld krijgt van deze bijzondere archipel.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 11/11/17 - 24/11/17
Ja, afreis gegarandeerd 24/12/17 - 07/01/18
Ja 31/03/18 - 13/04/18

Avontuurlijke trekking in de woestijn van Wadi Rum

Groepsreis Jordanië

In het zuiden van Jordanië, dichtbij de grens met Sa­oedi-Arabië, ligt een prachtige woestijn: Wadi Rum, een serie van valleien op een gemiddelde hoogte van 900 m. Niet voor niets werd dit gebied door de beroemde Lawrence of Arabia ‘Rum the magnificent’ genoemd. In zes pittige trajecten wandelen we door een indrukwekkend landschap van afgeronde, rode zandsteenrot­sen en adembenemend mooie vergezichten. Een week lang leven op het tijdloze ritme van de woestijn is een ervaring die je nooit meer vergeet. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 11/11/17 - 19/11/17
Ja 07/04/18 - 15/04/18

Wild, water en woestijn: de Afrikaanse natuur op z'n mooist

Groepsreis Namibië & Botswana

Deze actieve ontdekkingsreis voert je langsheen de mooiste plaatsen van twee landen die tot de absolute top behoren op het vlak van natuurbeleving (in Planet Earth II komen ze dan ook meer dan eens aan bod!). De natuur in het dunbevolkte Botswana lijkt op het eerste zicht een desolate en weinig begroeide vlakte van grassen en struikgewas. In het noorden echter stroomt de Okavango-rivier, die de woestijn tot leven wekt en - vóór er uiteindelijk in ten onder te gaan - een ecosysteem vormt dat tot de meest aangrijpende van Afrika behoort. Ook in Namibië is de natuur uitgestrekt en imponerend. In de savannes en woestijnen en aan de winderige, rotsachtige Atlantische kust tref je ontzettend veel dieren aan. Voeg daar nog de indrukwekkende Victoria Falls aan toe en je hebt een reis die voor eeuwig op je netvlies zal gebrand staan.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 11/11/17 - 04/12/17
Ja 11/11/18 - 04/12/18

La Palma

Groepsreis Spanje

De Canarische Eilanden, vóór de noordwestkust van Afrika, zijn vulkanisch van oorsprong en bestaan uit  7 grote en 6 kleinere eilandjes. In de westelijke uithoek van de archipel ligt La Palma, een klein, vulkanisch eiland dat bijna loodrecht uit zee oprijst. Het heeft een bergachtige, weelderige en erg diverse natuur en ervaren wandelaars noemen het zelfs hét mooiste Canarische eiland.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 11/11/17 - 18/11/17

Gran Canaria - Altero singlereis

Groepsreis Spanje

Gran Canaria heeft een aangenaam klimaat en mooie stranden. Wie echter de moeite neemt om het dunbevolkte binnenland in te trekken, ontdekt een gevarieerd berglandschap met onaangetaste witte dorpen en eeuwenoude tradities. Onze wandelingen situeren zich grotendeels in het west- en noordwestelijke gedeelte van het eiland, een Unesco biosfeerreservaat.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 11/11/17 - 18/11/17

Ongewone natuur- en cultuurreis

Groepsreis Sri Lanka

Een reis door een veelzijdig en inspirerend land. De natuur op Sri Lanka is overweldigend: dicht oerwoud met een scala van zeldzame dieren, groene bergen met watervallen, theeplantages en rijstvelden; evenzeer echter droge savannes of ruwe, mistige hoogvlakten. Hoewel de nadruk ligt op natuurbeleving, gaan we ook niet voorbij aan de Srilankaanse samenleving, religie en cultuur. Tijdens deze reis is er een fysiek extraatje mogelijk: in de héél vroege ochtend van dag 16 kunnen de liefhebbers de tocht naar de top van Adam’s Peak (2243 m) ondernemen. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 16/11/17 - 03/12/17

Wandelen en reisverhalen schrijven

Groepsreis België

Zin om je verre of nabije reiservaringen om te zetten in een pakkend reisverhaal of een pittige blogreeks?  Dit weekend combineert wandelen met vingeroefeningen om stap voor stap te bouwen aan je eigen reisverhaal. Zeer grote troef is het logies: een voormalige kloostertje dat respectvol en met oog voor detail werd omgetoverd tot een comfortabele en sfeervolle oase van rust in het dorpje Bever, op de grens van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 17/11/17 - 19/11/17

Gran Canaria

Groepsreis Spanje

Gran Canaria heeft een aangenaam klimaat en mooie stranden. Wie echter de moeite neemt om het dunbevolkte binnenland in te trekken, ontdekt een gevarieerd berglandschap met onaangetaste witte dorpen en eeuwenoude tradities. Onze wandelingen situeren zich grotendeels in het west- en noordwestelijke gedeelte van het eiland, een Unesco biosfeerreservaat.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 18/11/17 - 25/11/17
Ja 23/12/17 - 30/12/17

Tasmanië

Groepsreis Australië

Ten zuiden van het Australische vasteland ligt Tasmanië, een relatief compact eiland met een relaxte sfeer waar je  landschappen terugvindt die tot de meest indrukwekkende ter wereld behoren. ‘Tassie’ has it all: wouden en wildernis, beaches & bergmeren en een fauna & flora die tot de verbeelding spreken (om de Tasmaanse duivel niet te noemen). Wandelend verkennen we de enorme verscheidenheid van deze verre, maar zo unieke bestemming.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 25/11/17 - 16/12/17

Van de abdij van Villers door bossen en valleien

Groepsreis België

We starten onze wandeling om 11 u. aan de indrukwekkende ruïnes van de Cisterciënzerabdij van Villers, gelegen bij het dorp Villers-La-Ville in Waals-Brabant. We trekken door de mooie, beboste valleitjes van de Ri d'Hé en de Thyle, zijbeken aan de bovenloop van de Dijle, en langs kleine dorpen als Hattain, Tangissart en La Roche. De schilderachtige kapel van Tri-au-Chêne is van ver te zien, als een fotografisch baken in het landschap. Optioneel kan je om 10 u., dus vóór het wandelen, samen met begeleider de abdij bezoeken (€ 8). 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 26/11/17 - 26/11/17

Het Zuidereiland

Groepsreis Nieuw-Zeeland

Aan de andere kant van de wereldbol, ten zuidoosten van Australië, ligt Nieuw-Zeeland. Het is een ruig en ongerept land waarin de mens slechts op beperkte plaatsen wordt geduld. Op relatief korte afstand van elkaar vind je er vulkanen, regenwouden, hooggebergte, gletsjers, rotskusten en zandstranden. Combineer dit met een unieke fauna en flora en je hebt een reis om nooit te vergeten. Behalve uit een aantal kleine eilandjes, bestaat Nieuw-Zeeland uit 2 grote landmassa's, het North en het South Island. Tijdens deze reis beperken we ons tot het Zuidereiland, het meest spectaculaire deel van Nieuw-Zeeland.  Om in 3 weken een goed idee te krijgen van wat dit land allemaal te bieden heeft en zo weinig mogelijk tijd te verliezen, staat er ons een privé-minibus van 9 personen (met bagagetrailer) ter beschikking. Op die manier halen we het onderste uit de kan en kan ter plaatse nog beslist worden waar er wat meer of minder tijd wordt doorgebracht, rekening houdende uiteraard met de reservaties van het logies.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 29/11/17 - 22/12/17

Landbouwers en landlopers: wandelen vanuit Wortel

Groepsreis België

Van vrije landbouwerskolonie tot gesticht voor landlopers, bedelaars en misdadigers... De turbulente geschiedenis van Wortel-Kolonie en Merksplas-Kolonie heeft zijn sporen nagelaten in het collectieve geheugen én in het landschap. Vanuit Wortel gaan we op stap langs dreven en vennen, door velden, bossen en heide en ontdekken het grensgebied tussen de Antwerpse Kempen en het Nederlandse Noord-Brabant. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 10/12/17 - 10/12/17

Ontdekkingsreis in het land van Mekong en Khmer

Groepsreis Cambodja

Deze reis richt zich tot mensen die op zoek zijn naar die typisch Aziatische ongedwongen sfeer, authenticiteit, contacten met de lokale bevolking. Ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken, met de beroemde Khmertempels van Angkor Wat en tal van andere tempelcomplexen. Tenslotte maak je kennis met een ‘ander’ Cambodja: het bergachtige, dichtbegroeide noordoosten, waar we een unieke tweedaagse trekking maken in het woongebied van de bergstammen Jaraï en Katcha.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 23/12/17 - 07/01/18

De vallei van Kathmandu vanuit charmelogies

Groepsreis Nepal

Nepal spreekt tot ieders verbeelding: indrukwekkende bergmassieven, groene landschappen in terrasvorm, eeuwenoude culturele bezienswaardigheden. De Kathmandu-vallei heeft een weelderige plantengroei en is omringd door indrukwekkende bergketens. Als ontmoetingspunt tussen de Indiase en de Tibetaans-Chinese cultuur kent de vallei een grote culturele rijkdom. Tijdens een makkelijke trekking ontdekken we op een rustig tempo de belangrijkste culturele plaatsen, maar evenzeer het mooie landschap en het leven van alledag van de diverse bevolkingsgroepen. En elke avond wacht ons een comfortabel logies, gekozen voor zijn bijzondere architectuur, ligging of sfeer. Tijdens de reis zien we ook hoe de mensen nog steeds bezig zijn met de heropbouw van hun huizen na de aardbeving van april 2015.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 24/12/17 - 06/01/18

Afrika's topper: Mount Kilimanjaro

Groepsreis Tanzania

Niet alleen is de Kilimanjaro met zijn 5895 m de hoogste top van Afrika, hij is ook de hoogste vrijstaande berg ter wereld en dat vormt een indrukwekkend zicht! Uniek aan de beklimming van deze vulkaan zijn de verschillende klimaatgordels waar je doorheen trekt: je start in het dichte regenwoud om te eindigen in de sneeuw. Deze klim naar de top van de "kleine berg" via de landschappelijk mooie Machame-route is een droom voor sportieve bergwandelaars. In samenwerking met een zeer ervaren trekking-agentschap hebben wij deze expeditie al meer dan 20 jaar op het programma staan.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 24/12/17 - 02/01/18

Van Groenendaal naar de Brusselse Grote Markt

Groepsreis België

Op tweede kerstdag nodigen we je uit voor een verrassende tocht naar onze hoofdstad. We starten aan het station van Groenendaal en wandelen door het winters Zoniënwoud naar de pas gerestaureerde hippodroom van Bosvoorde. Zo komen we in het Ter Kamerenbos en passeren we de 13de-eeuwse abdij van ter Kameren. We naderen stilaan het centrum, maar blijven nog even in het groen bij de vijvers van Elsene. Via het Flageyplein en het prachtige gelijknamige gebouw, de Europawijk en het Warandapark komen we aan op de Grote Markt in feestverlichting. In de buurt gaan we een hapje eten en drinken, genieten nog wat van Brussels by night en keren terug met de trein, naar huis of naar Groenendaal.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 26/12/17 - 26/12/17

Vogezen - Op sneeuwschoenen over de Ballons des Vosges

Groepsreis Frankrijk

Behoefte aan een winters tussendoortje niet te ver van huis? Deze trektocht op sneeuwschoenen vindt plaats in het hart van de Vogezen, bij het natuurgebied van de Ballons des Vosges, een reeks evenwijdige ketens van afgeronde bergen. Onder begeleiding van een lokale (en dus Franstalige) berggids, doorkruisen we dichte naaldbossen, trekken over desolate bergruggen, verpozen bij verstilde meertjes en passeren hier en daar een sfeervol dorp. Wandelen op sneeuwschoenen is iets zwaarder dan gewoon wandelen. De sneeuwschoenen - langwerpige frames die onder je wandelschoenen worden bevestigd – verhinderen dat je wegzakt in de sneeuw en laten je toe de gebaande paden te verlaten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 26/12/17 - 30/12/17
Ja 03/02/18 - 07/02/18

Wandeldriedaagse rond de Priorij van Corsendonk

Groepsreis België

Naar goede jaarlijkse gewoonte kan je met Tjeu Tijskens tussen kerst en nieuw drie dagen op wandel. Dat is ook in 2017 weer het geval. Dit jaar trekken we naar de regio rond Oud-Turnhout. Uitvalsbasis is de voormalige priorij van Corsendonk, een prachtig ommuurd domein met gedeeltelijk bewaard kloostercomplex, waar het aangenaam verblijven en lekker eten is.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 27/12/17 - 29/12/17

De vele charmes van Marokko - Altero singlereis

Groepsreis Marokko

Tijdens deze charmereis ontdekken we Marokko op z’n best: de wervelende soeks van Marrakech, eeuwenoude kasba’s aan de voet van de Hoge Atlas en exotische palmoasen. We logeren in karaktervolle logiesplaatsen, waarvan 1 nachtje als echte nomaden in een comfortabel tentenkamp temidden van eindeloze zandduinen. 

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 27/12/17 - 05/01/18

Barcelona - Altero singlereis

Groepsreis Spanje

In deze hoofdstad van Catalonië ga je op een relatief kleine oppervlakte naadloos over van het ene uiterste in het andere: van imposante avenida’s naar gezellige pleintjes, van middeleeuwse naar hypermoderne architectuur, van haute cuisine naar hartige tapa’s, van hoogstaande kunst naar waanzinnige kitsch. We ontdekken Barcelona al wandelend en ook de inwendige en avondmens komt ruimschoots aan zijn/haar trekken...

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 27/12/17 - 31/12/17

Sneeuwwandelen in de Ecrins

Groepsreis Frankrijk

Het nationaal park des Ecrins bestrijkt één van de indrukwekkendste en meest ongeschonden bergmassieven van de Alpen. Toppen schitterend van sneeuw en ijs tot meer dan 4000 m doorbreken het landschap van valleien en gletsjers. Vanuit het plaatsje Monêtier maken we mooie dagtochten, met als topper de tocht van de Col du Lautaret naar de Galibier.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 30/12/17 - 05/01/18

Wintertrekking bij de Berbers in de Hoge Atlas

Groepsreis Marokko

In de Hoge Atlas zijn flanken en toppen in de winter stralend wit. In dit hoogste gebergte van Noord-Afrika, en met name in de Bougmez-vallei en rond de Azourki-top, maken we een doorgaande trektocht. Op onze route liggen enkele hoge en afgelegen Berberdorpen, waar je kennismaakt met de levenswijze van de Berbers in de winter. Ook een bezoek aan Marrakech staat op het programma.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 30/12/17 - 07/01/18

Op zoek naar het noorderlicht

Groepsreis Finland

Lapland, met zijn heuvelachtige landschap van bossen, rivieren en meren, is een van de meest ongeschonden natuurgebieden van Europa. In de winter vriest alles wat water is dicht, valt er een dikke laag sneeuw en wordt het een gedroomd gebied voor diverse wintersporten. Deze trip is kort maar krachtig en heeft alle ingrediënten om je een arsenaal aan onvergetelijke herinneringen te bezorgen: husky's, rendieren, sneeuwscooters. Bovendien hoef je zelf geen winteruitrusting te kopen of mee te nemen, want ter plaatse krijg je een thermische broek en jas, winterlaarzen, -sokken, -handschoenen en -slaapzak in bruikleen. En uiteraard duimen we om het magnifieke noorderlicht te kunnen spotten in de nachtelijke sterrenhemel.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 07/01/18 - 11/01/18
Contacteer ons 04/02/18 - 08/02/18
Contacteer ons 04/03/18 - 08/03/18
Contacteer ons 18/03/18 - 22/03/18
Contacteer ons 01/04/18 - 05/04/18
Contacteer ons 15/04/18 - 19/04/18

Winter in Wenen

Groepsreis Oostenrijk

In hartje winter als de drukke kerstdagen voorbij zijn, baadt Wenen in een verstilde sfeer. Onder een staalblauwe hemel of een witte sneeuwmantel krijgt de stad een heel ander karakter dan in de zomer, wanneer de straten overvol zijn van mensen. Het continentaal klimaat biedt meer kans op zonnig vriesweer of sneeuw dan bij ons, en dik ingeduffeld rondwandelen langs de elegante gebouwen, door stemmige stegen en ingeslapen parken heeft een bijzondere charme. En als het weer echt tegenzit, dan zorgen een keur aan topmusea samen met knusse cafés, koffiehuizen en een misschien wel een klassiek concert ervoor dat je je geen moment verveelt. Ziehier ons verrassend recept voor een winters gerecht!

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 17/01/18 - 21/01/18

Winteravontuur

Groepsreis Zweden

Scandinavië is hip en deze actieve, goedgevulde week in de Zweedse bossen is top: kennismaken met husky’s, ijsvissen, sneeuwscooteren, wandelen, langlaufen en een nachtje in een tipi.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 20/01/18 - 26/01/18

Chadar-trekking over de bevroren Zanskar-rivier & bezoek aan het winterfestival in Likir

Groepsreis India

Tot 1980 was de Zanskar-vallei enkel te voet bereikbaar over de weinige, hoge passen. In de winter ging het iets vlotter: doordat de rivier dichtvroor kon men over het ijs naar de Indus-vallei wandelen. Deze reis brengt je te voet over de ‘chadar’, de grotendeels dichtgevroren Zanskar-rivier. We wandelen helemaal tot het dorp Karsha, waar zich het grootste boeddhistische klooster van Zanskar bevindt, en terug. Voor de fitte berg- en winterwandelaar die tegen een fysiek en klimatologisch stootje kan, is dit een spectaculair, uniek en onvergetelijk avontuur, iets wat je allicht maar eenmaal in je leven meemaakt. In de dorpjes onderweg maak je kennis met het dagelijkse, keiharde leven in een ijskoude wereld die geen enkel raakvlak heeft met de onze. Als kers op de taart kunnen we na de trekking getuige zijn van het kleurrijke winterfestival dat plaatsvindt in het Likir-klooster, even buiten van Leh.    

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 27/01/18 - 16/02/18

Tirol: Sneeuwwandelen vanuit een comfortabel hotel in Obsteig - Altero singlereis

Groepsreis Oostenrijk

Tirol… De naam roept allerlei beelden op, van winterse skipistes tot zingende drinkebroers. Wij gaan in het winterse Tirol op stap in een fabelachtig berglandschap met uitgestrekte weiden en lichte lariksbossen. Onze uitvalsbasis is een comfortabel hotel**** in het vredige dorpje Obsteig, gelegen boven de vallei van de Inn-rivier op het zonnige Mieminger-plateau en beschut door het massief van de ‘Mieminger Kette’. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 27/01/18 - 03/02/18

Tasmanië

Groepsreis Australië

Ten zuiden van het Australische vasteland ligt Tasmanië, een relatief compact eiland met een relaxte sfeer waar je landschappen terugvindt die tot de meest indrukwekkende ter wereld behoren. ‘Tassie’ has it all: wouden en wildernis, beaches & bergmeren en een fauna & flora die tot de verbeelding spreken (om de Tasmaanse duivel niet te noemen). Het eiland heeft van zijn 'farawayness' een troef gemaakt. Wandelend verkennen we de enorme verscheidenheid van deze verre, maar zo unieke bestemming.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 04/02/18 - 25/02/18

Sneeuwwandelreis in de zuidelijke Kaukasus

Groepsreis Armenië

In de schaduw van de mythische berg Ararat ligt Armenië. Net iets kleiner in oppervlakte dan België, heeft het indrukwekkende buren als Iran en Turkije. Het trotse Armenië profileert zich als de oudste christelijke staat ter wereld en heeft een unieke cultuur en schrift. Door de sneeuwrijke winters is Armenië bovendien een uitstekende wintersportbestemming.  Vanuit 2 comfortabele hotels maken we tochten op sneeuwschoenen in de bergen van lagere Kaukasus, op een gemiddelde hoogte van 2000 m, in een landschap van valleien, rivieren, alpenweiden,  bergmeren en bossen. En daartussen bezoeken we enkele van de vroegchristelijke, vaak subliem gelegen kloosters waar Armenië zo bekend om is.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 05/02/18 - 14/02/18

Winters Sint-Petersburg

Groepsreis Rusland

Sint-Petersburg is op zijn mooist als het wintert: grote stukken ijs op de Neva-rivier, het bleke winterlicht, de mensen dik ingeduffeld, dwarrelende sneeuw in het schijnsel van de straatlantaarns... In deze westerse stad gaan elegantie en moderniteit hand in hand. Gelukkig wist het voormalige Leningrad voor een groot deel te ontsnappen aan de Stalinistische bouwwoede. Onder begeleiding van Sint-Petersburgkenner Dirk Mutsaerts bezoeken we grote trekpleisters als de beroemde Hermitage en de Petrus- en Paulusvesting, gaan op verkenning in het Russisch Museum en het Mensjikov-paleis op het Vasilevski-eiland en maken een uitstap naar de voormalige residentie van de keizerlijke Russische familie in Tsarskoje Selo. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 05/02/18 - 10/02/18

Winterse cocktail in Fins Lapland

Groepsreis Finland

Lapland, met zijn heuvelachtige landschap van bossen, rivieren en meren, is een van de meest ongeschonden natuurgebieden van Europa. In de winter vriest alles wat water is dicht, valt er een dikke laag sneeuw en wordt het een gedroomd gebied voor diverse wintersporten. Wij gaan er langlaufen, wandelen op sneeuwschoenen, rendier- en hondensleerijden, sneeuwscooteren, slapen in een iglo en hopelijk ook kijken naar het wondermooie noorderlicht. Bovendien hoef je zelf geen winteruitrusting mee te nemen, want ter plaatse krijg je een thermische broek en jas, winterlaarzen, -sokken, -handschoenen en -slaapzak in bruikleen.

Beschikbaar Wandelniveau
Contacteer ons 06/02/18 - 12/02/18
Contacteer ons 13/02/18 - 19/02/18
Contacteer ons 27/02/18 - 05/03/18
Contacteer ons 06/03/18 - 12/03/18
Contacteer ons 13/03/18 - 19/03/18
Contacteer ons 02/04/18 - 08/04/18

Winterwandelen in Dalsland

Groepsreis Zweden

Jezelf een weekje onderdompelen in de rust van het Scandinavische sneeuwlandschap, met als uitvalsbasis een gezellig hotelletje aan  de oever van een meer? Dat kan op deze reis, die zich afspeelt in de bosrijke regio Dalsland, Hier vind je de grootste concentratie aan meren van heel Zweden. Licht glooiende heuvels, naald- en loofwouden, afgelegen boerderijen, stille landwegen,... al wandelend op sneeuwschoenen over de krakende sneeuw onderga je ten volle de schoonheid van de winter. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 09/02/18 - 16/02/18

Op sneeuwschoenen van de Val d' Izoard naar Piemonte

Groepsreis Frankrijk & Italië

Vanuit een gezellig berghotelletje in Laus de Cervières, in de Izoard-vallei en op een tiental km van Briançon, verkennen we gedurende drie dagen het wondermooie Frans-Italiaanse grensgebied. Het letterlijke hoogtepunt is de tocht naar de Col d' Izoard, 2360 m hoog en bekend vanuit de Tour de France. De twee laatste dagen brengen we, met overnachting in een knappe berghut in de Monti della Luna, door in het lieflijke landschap aan de Italiaanse kant van de grens. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 10/02/18 - 16/02/18

Door de Anti-Atlas naar Tafraoute

Groepsreis Marokko

De Anti-Atlas (of ‘Kleine Atlas’ in het Arabisch) is het laatste bergmassief vóór de woestijn. Je vindt er dramatische landschappen met argan- en amandelbomen, prachtig groene valleien en palmoases, en afgelegen dorpen bewoond door de Chleuh-Berbers. Hier ondernemen we een vijfdaagse trekking, met als eindbestemming het prachtig gelegen Tafraoute.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 10/02/18 - 17/02/18

Tirol - Sneeuwwandelen vanuit een comfortabel hotel in Obsteig

Groepsreis Oostenrijk

Tirol… De naam roept allerlei beelden op, van winterse skipistes tot zingende drinkebroers. Wij gaan in het winterse Tirol op stap in een fabelachtig berglandschap met uitgestrekte weiden en lichte lariksbossen. Onze uitvalsbasis is een comfortabel hotel**** in het vredige dorpje Obsteig, gelegen boven de vallei van de Inn-rivier op het zonnige Mieminger-plateau en beschut door het massief van de ‘Mieminger Kette’. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 10/02/18 - 17/02/18

El Hierro

Groepsreis Spanje

El Hierro is het meest westelijke en kleinste eiland van de Canarische Eilanden én het meest ongerepte. Net zoals op ‘grotere broer’ La Gomera trekt de ruige, bergachtige natuur geen strandliefhebbers maar wel wandelaars aan. Voor zo’n kleine oppervlakte (272 km²) biedt El Hierro een grote diversiteit aan landschappen: droog en vulkanisch in het zuiden, weelderige plantages in het noordoosten met daartussen dichte dennenbossen en vochtige regenwouden in het centrum. De kuststrook is rotsachtig met kliffen tot 1000 m hoogte en natuurlijke zwembadjes tussen rotsen en grotten. Een oase van rust en een echt wandelparadijs.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 24/02/18 - 04/03/18

Een fascinerend land ontsluierd

Groepsreis Iran

Elke Iran-reiziger komt terug met enthousiaste verhalen over de gastvrijheid van de Iraniërs. Het is een uitgestrekt land met een afwisselende, vaak extreme natuur. Maar Iran is vooral het land van eeuwenoude, verfijnde cultuur, van indrukwekkende religieuze bouwwerken, van schitterende paleizen en mausolea. Deze reis brengt ons van Shiraz via Kerman, Yazd en Isfahan naar Kashan. We reizen verder naar Teheran, met onderweg een bezoek aan de zeer heilige stad Qom. Meestal logeren we 2 of 3 nachten op dezelfde locatie. Dat komt niet alleen het reisritme ten goede, maar laat ons toe de plaatsen waar we ons bevinden wat diepgaander te ontdekken. De bezielende en deskundige begeleiding van deze reis is in handen van de Magda Biesemans. Als ervaren Iran-begeleidster zal zij van de deelnemers verwachten dat ze openstaan voor het ‘ontmoeten’ en bereid zijn zich te verdiepen in het land en zijn cultuur. 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 01/03/18 - 17/03/18

Naar de top van de Toebkal

Groepsreis Marokko

Vanuit het drukke Marrakech beland je plots in de rust van de Hoge Atlas. We wandelen van dorp tot dorp, slaan het dagelijks leven gade en zien gaandeweg het landschap veranderen van glooiende heuvels in hooggebergte. Ons doel is niet min: de top van de Toebkal (4167 m), de hoogste berg van Noord-Afrika.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 23/03/18 - 31/03/18

Lapland: Kungsleden op sneeuwschoenen

Groepsreis Zweden

In het uiterste noorden van Zweden, boven de poolcirkel, ligt een woest en ongerept wildernisgebied. Wij verkennen er een stuk van het langeafstandspad Kungsleden in de regio van Zwedens hoogste berg, de Kebnekaise (2106 m). Als je houdt van een tocht in een onaangetaste natuur, van zuivere lucht en een eindeloos winterlandschap, dan is dit een reis voor jou. En met wat geluk wervelt het  noorderlicht over de eindeloze luchtpartijen. Duimen maar!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 28/03/18 - 05/04/18

Wandelweek op Rhodos - Altero singlereis

Groepsreis Griekenland

Rhodos biedt veel meer dan de bekende zandstranden. In deze verste uithoek van het Griekse eilandenrijk, de Dodekanissa, kan je bij aangename, mild-warme temperaturen te voet op ontdekking in het bosrijke binnenland, hier en daar gekruid met een snuifje cultuur.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 31/03/18 - 07/04/18

Java en Bali

Groepsreis Indonesië

Deze reis is een mooie kennismaking met de gevarieerde schoonheid van de Indonesische archipel. Startpunt is het Javaanse Yogyakarta met lokale marktjes, de Borobodur en de tempels van Prambanan, een fietstocht door de rijstvelden. Dan trekken we naar het oosten van Java voor een weergaloze vulkaanervaring. Tijd om over te steken naar het groene eiland Bali, met zijn levendige en kleurrijke hindoe-cultuur, zalige stranden en heerlijke keuken. We beginnen in Lovina aan de kust en eindigen in de kunstenstad Ubud. Maar we verblijven ook enkele dagen in het minder bezochte Oost-Bali, waar we te voet en per fiets de kleine dorpen ontdekken in een diepgroen landschap van kunstige rijstterrassen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 31/03/18 - 15/04/18

Sardinië

Groepsreis Italië

Als tweede grootste eiland in de Middellandse Zee, biedt Sardinië heel wat afwisseling: paradijselijke stranden en baaien, authentieke plattelandsdorpjes, dichte bossen en vooral een prachtig ongerept hooggebergte. Vanuit drie logiesplaatsen verkennen we het bijzonder ongerepte Sardijnse landschap, waarbij er ook voor de cultuurliefhebber een en ander te beleven valt.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 31/03/18 - 08/04/18

Sicilië: het noordoosten en Le Madonie

Groepsreis Italië

Sicilië in al zijn facetten: natuur, cultuur, lekker eten & drinken, wandelen in ongerepte natuurgebieden,... het zit er allemaal in! We doorkruisen Sicilië van de pelgrimsberg in Palermo tot het natuurreservaat aan de kust nabij Noto en het mooie Taormina. Wie houdt van lekker eten & drinken zal zijn hartje ophalen in de familiale agriturismi waar de eigen producten uit de tuin recht op het bord belanden. De grillige kust in het noorden, de ‘Siciliaanse alpen’ van Le Madonie en de valleien en kloven van de oostkust zetten hun poorten open voor ons.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 31/03/18 - 11/04/18

Valencia - Altero singlereis

Groepsreis Spanje

Valencia is Spanje’s derde grootste stad en gelegen aan de oostkust. Ze heeft altijd in de schaduw gestaan van Madrid en Barcelona maar heeft ondertussen flink aan populariteit gewonnen. En terecht, want Valencia verrast haar bezoekers met haar écht Spaans karakter, mooi stadscentrum en monumentale historische, vaak modernistische, gebouwen. Bovendien vind je er een spectaculair en gedurfd staaltje van moderne architectuur, de ‘Ciudad de las Artes y las Ciencias’.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 31/03/18 - 04/04/18

Mallorca: het Tramuntanagebergte

Groepsreis Spanje

De Serra de Tramuntana strekt zich uit langs de noordwestkust, bestrijkt bijna een derde van Mallorca en is zowat de ruggengraat van het eiland. Het is een ronduit schitterend wandelgebied, met slaperige dorpjes en wilde rotskusten, panoramische toppen en diepe kloven, waar bergen en zee op verbazingwekkende wijze in mekaar overgaan.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 31/03/18 - 07/04/18

Over het Kik-plateau naar de Hoge Atlas

Groepsreis Marokko

Deze parel van een trektocht - gericht op wie een goeie wandelaar is zonder daarom een atleet te zijn - vormt een indrukwekkende kennismaking met de rust en de schoonheid van de Atlas, 'Idraren Draren’ (Bergen der Bergen) zoals de Berbers hen noemen. Vanuit het drukke Marrakech belanden we al snel in de lagere regionen van de Hoge Atlas. Als een voorpost van de Hoge Atlas rijst het Kik-plateau uit de vlakte op. In de lente, als de glooiende graanvelden doorspekt zijn met kleurrijke bloemen, waan je je hier bijna in Toscane. Met muilezels voor de bagage en een zorgzaam lokaal team, trekken we in enkele dagen over het plateau tot in het hart van de Atlas. We slaan het dagelijks leven in de dorpen gade en zien gaandeweg het landschap veranderen van glooiende heuvels tot hooggebergte.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 02/04/18 - 10/04/18

Verrassend Arabië

Groepsreis Oman

Als enige in het rijtje van superrijke Golfstaten, is het politiek stabiele en veilige Oman er vrij goed in geslaagd om oud en nieuw te verzoenen. Dus behalve aan olie, hypermoderne gebouwen en een goeie infrastructuur, is het sultanaat ook rijk aan bezienswaardigheden: eeuwenoude forten en stadjes, eindeloze stranden en woestijnen, paradijselijke canyons en groene bergmassieven. Bovendien zijn de Omani’s een vriendelijk en gastvrij volk. Ahlan wa sahlan!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 02/04/18 - 11/04/18

Wandelen en yoga in de Sahara

Groepsreis Marokko

De eindeloosheid en verstilde schoonheid van de woestijn inspireren om leegte en stilte opnieuw een plaats te geven. In het zuiden van Marokko, waar rotsachtige bergruggen overgaan in de amberkleurige duinen van de Sahara, maken we een meerdaagse trektocht in het gezelschap van dromedarissen en hun drijvers.  Tussen een ochtend- en avondsessie yoga in wandelen we van de ene bivakplaats naar de andere. Een unieke combinatie, die je terugvoert naar jezelf en de natuur. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 05/04/18 - 13/04/18

Campanië: Van de Cilento naar de Amalftaanse kust

Groepsreis Italië

Campania was al geliefd bij Grieken en Romeinen, vanwege haar schoonheid en heerlijke klimaat. Ook jij kan Zuid-Italië, de ‘Mezzogiorno’, van zijn beste kant ervaren. Tijdens het eerste deel van de reis verkennen we de ongerepte rotskusten en het prachtig binnenland van de regio Cilento, met ruige bergen en bergdorpjes temidden van olijfgaarden. Op dag 5 reizen we via Paestum naar wat Italië’s mooiste kust wordt genoemd, de 'goddelijke' Costiera Amalfitana.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 06/04/18 - 15/04/18

Het onherbergzame Maestrazgo-gebergte

Groepsreis Spanje

De Maestrazgo is één van die prachtige, geïsoleerde bergstreken in het Spaanse binnenland, waarvan de toppen tot 1700 m reiken. Het is dunbevolkt, want de natuur is er hard, ongerept en sober. We logeren in sfeervolle middeleeuwse dorpen. Omwille van de relatieve ontoegankelijkheid van dit gebied, met toppen tot 1700 m, is het landelijk karakter en het historisch erfgoed er zeer goed bewaard gebleven. Keerzijde van de medaille is dat de kleine, strategisch gelegen bergdorpjes stilaan leeglopen, zoals we tijdens onze tocht zullen merken. Je vind hier dus geen drukke pleinen en dito terrasjes, wel gastvrije oasetjes van rust. Gelegen op de grens tussen Moors en katholiek Spanje, kende het gebied in een woelig verleden. Het is aan ‘Al Maestre’, de meester van de middeleeuwse ridderorde van Montesa, die het gebied in christelijke handen wist te houden, dat de regio zijn naam dankt. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 06/04/18 - 13/04/18

Culturele wandelreis in Centraal-Andaloesië

Groepsreis Spanje

Deze reis neemt je mee naar het kloppend hart van Andaloesië, gevormd door de driehoek Málaga, Granada en Córdoba. We bezoeken uitgebreid de twee grote cultuursteden. Tussendoor zoeken we het afwisselende, kleurrijke platteland op en maken we mooie wandelingen tussen bergen en rotsformaties, wijn- en olijfgaarden.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 06/04/18 - 15/04/18

Griekenland puur: vulkaaneiland Nisyros

Groepsreis Griekenland

Van Kos varen we naar het ronde eilandje Nisyros, een slapende vulkaan met 5 indrukwekkende kraters, een paar witte dorpjes op de kraterrand en baaien van zwarte keien. Nisyros is dunbevolkt, authentiek Grieks en de rust zelve. Een droom van een bestemming voor enkele dagen wil ontstressen en wandelend genieten van de natuur en het vredige plattelandsle­ven. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 07/04/18 - 14/04/18

De Baai van Napels - Altero singlereis

Groepsreis Italië

Napels is een fascinerende stad om te bezoeken: vol tegenstellingen en schitterend gelegen aan de voet van de Vesuvius. Maar de regio rond de baai van Napels heeft nog zoveel meer in haar mars! Na de stadsverkenning trekken we naar het wereldberoemde Pompeï en naar de zalige Amalfitaanse kust met Sorrento, Amalfi en Ravello. We genieten volop van de heuvels vol wijngaarden en citrusplantages, steeds met uitzicht op de glinsterende, diepblauwe Middellandse Zee. Ook een daguitstap naar het eiland Capri staat op het programma. Italië op z’n mooist!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 07/04/18 - 15/04/18

Langs de Via Algarviana naar de zuidwestpunt van Europa

Groepsreis Portugal

De Algarve is het zuidelijkste deel van Portugal en enorm geliefd om zijn aangenaam klimaat, witte stranden tussen steile rotskusten en uitgestrekte natuurparken. Wij verkennen het een week lang met als rode draad een deel van het langeafstandspad Via Algarviana (GR 13), dat leidt naar Cabo de Sao Vincente, het meest zuidwestelijke punt van Europa.  

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 08/04/18 - 15/04/18

Moskou

Groepsreis Rusland

“Daar ligt dan de beroemde stad, zei Napoleon, toen hij vanaf de Mussenheuvels over Moskou uitkeek…Verstrooid over de vlakte lagen de paleizen en de gouden koepels, die schitterden in het zonlicht”. 200 jaar later schittert de stad nog steeds. Onze ervaren Rusland-begeleider en Moskou-kenner Dirk Mutsaerts toont je de highlights en samen ervaren we de niet aflatende energie van een van Europa's meest dynamische steden. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 09/04/18 - 14/04/18

Boedapest

Groepsreis Hongarije

Vooral de Habsburgse hofstijl verleende Boedapest haar grandeur, maar voordien lieten ook de Ottomanen er hun sporen na. Anno 1900 floreerde Boedapest mee op het ritme van de Art Nouveau. Na de val van de muur begon de heropbouw van de vergane glorie én van de Hongaarse identiteit. We ontdekken deze gezellige cultuurstad van formaat te voet en per fiets en gaan een dagje fietsen langs de Donau.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 11/04/18 - 15/04/18

Santo Antão compleet

Groepsreis Cabo Verde

Een paar honderd kilometer buiten de kust van Senegal, liggen de 9 Kaapverdische Eilanden. Elk eiland is verschillend en heeft een eigen landschappelijk karakter. Voor deze korte Cabo Verde-reis kozen we het mooiste wandeleiland, Santo Antão, uit om te ontdekken tijdens 6 prachtige wandeldagen. Ook op het eiland São Vicente maken we enkele korte wandelingen. We logeren eenvoudig, dicht bij de mensen, zodat je een optimaal beeld krijgt van deze bijzondere archipel. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 09/05/18 - 18/05/18

Culturele wandelreis in de zuidelijke Kaukasus

Groepsreis Armenië

In de schaduw van de mythische berg Ararat ligt Armenië. Het profileert zich als de oudste christelijke staat ter wereld en heeft een unieke cultuur en schrift. We ontdekken Hayastan, zoals de Armeniërs hun land noemen, al wandelend: in de bergen van lagere Kaukasus, in een landschap van valleien, rivieren, alpenweiden, bergmeren en bossen. En daartussen de vroegchristelijke, vaak subliem gelegen kloosters, gebeeldhouwde khachkar-kruisen en versterkte forten die herinneren aan een roemrijke, bewogen en vaak tragische geschiedenis. Maar het hedendaags Armenië gaat niet gebukt onder het juk van het verleden. We ontmoeten dan ook een volk dat vooral gastvrij, bescheiden en nieuwsgierig is. Deze veelzijdige wandelreis wordt een bijzondere ervaring.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 10/05/18 - 22/05/18

Trekking in het Altai-gebergte

Groepsreis Rusland

De Russische deelrepubliek Altai grenst aan Mongolië, China en Kazachstan en is in alle opzichten een kruispunt van verschillende culturele werelden. In dit immense en spaarzaam bewoonde gebied zorgt de ontmoeting van Siberische taiga, Kazachse steppen en Mongoolse halfwoestijnen voor een verzameling epische landschappen. In het Altai-gebergte ligt Siberië's hoogste, de Beloecha (4605 m). Het is naar de voet van deze berg dat wij een trekking aanbieden. Omwille van de afgelegen ligging is het geen evidente, maar wel een zeer exclusieve bestemming. 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 10/08/18 - 27/08/18

De gevarieerde natuurpracht van oostelijk Zuid-Afrika

Groepsreis Zuid-Afrika

Deze reis vormt een uniek avontuur voor wie de pracht van de Zuid-Afrikaanse natuur al wandelend wil ontdekken. Om te lange busuren te vermijden, beperken we ons tot het noordoosten van het land, een wereld op zich met landschappen die variëren van echte savanne over prachtige kust tot spectaculaire gebergten. We gaan ook enkele dagen op verkenning in het kleine koninkrijk Swaziland met zijn kleurrijke cultuur. Slapen doen we op camp sites, vaak prachtig gelegen. Twee weken lang ondergedompeld in de pure natuur... iets voor jou?

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 25/10/18 - 11/11/18

Centraal-Amerika op z'n best

Groepsreis Costa Rica

Nog even geduld. De uitgebreide info van deze reis komt binnenkort online.
Laat zeker jouw emailadres achter als je op de hoogte wil blijven van deze reis.
En geef gerust een seintje als we je ergens mee kunnen helpen.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 11/11/18 - 26/11/18

Het Noorden van Argentinië

Individuele reis Argentinië

Na een paar dagen de Argentijnse sfeer op te snuiven in Buenos Aires zet je koers richting de indrukwekkende watervallen van Iguazu, op de grens van Brazilië en Argentinië. Tijdens de komende twee dagen bezoek je de watervallen van zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant. Salta is de best bewaarde koloniale stad van Argentinië en bovendien gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving. Te voet en te paard verken je het land van de Argentijnse cowboys of gaucho's alvorens verder naar het noorden te trekken richting de 'salinas grandes' of de grote zoutvlakten. Verder bezoek je het natuurgebied Quabrada, de Humahuaca en de Quebrada de las Conchas, de wijngaarden van Cafayate en de stad Mendoza omgeven door het imposante Andesgebergte.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 16

Combinatie Noord en Zuid Argentinië

Individuele reis Argentinië

Argentinië is zowel letterlijk als figuurlijk een ‘groots’ land.  Het kent een enorme variatie aan indrukwekkende landschappen. Zo vind je er torenhoge watervallen in de tropische wouden rond Iguazu, majestueuze gletsjers en berglandschappen in Vuurland en Patagonië, uitgestrekte zoutvlaktes en woestijnlandschappen in het noorden en eindeloze pampa’s in het midden van het land. Verder geniet je in Argentinië nog van de beste steaks en uitmuntende wijnen. Wie zich geroepen voelt kan ook de zwoele tango dansen. Wie het beste van beide wil, kan noord en zuid combineren in één lange rondreis. Het spreekt voor zich dat je steeds een aantal binnenlandse vluchten nodig hebt om al dat moois te bewonderen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 22

Patagonië

Individuele reis Argentinië

De uiterste zuidpunt van Latijns-Amerika, verdeeld over Chili en Argentinië, is Patagonië.  Eén van de grilligste berglandschappen ter wereld, een laatste indrukwekkende uitbarsting van de Andes vóór hij in zee ten onder gaat. Maar het is ook een land van eindeloze natuurgebieden, waar slechts de hemel de blik begrenst. Je doorkruist een mooi deel van Patagonië, van Ushuaia tot Torres del Paine en dringt diep door in het landschap tijdens mooie dagtochten. Aan het begin van de reis verken je het Peninsula Valdez, dit natuurpark staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en biedt een overweldigende variëteit aan fauna.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 23

Ardense charme

Individuele reis België

In een gehuchtje van de gemeente Erezée, tussen Durbuy en de Baraque Fraiture, selecteerden we een charmehotelletje dat bekend staat voor zijn gastronomische keuken. Het maakt deel uit van een oud kasteel en is sfeervol en gezellig ingericht. Bovendien is het een ideale uitvalsbasis voor het maken van enkele mooie wandelingen die je door uitgestrekte bossen, glooiende weilanden en kleine dorpjes brengen. De omgeving leent zich ook voor mountainbike, kajakken op de Ourthe en culturele uitstappen naar oa. Durbuy, de grotten van Hotton en het natuurpark Chlorophylle.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Wandelen langs GR-paden: Antwerpse Kempen

Individuele reis België

Anders Reizen biedt, in samenwerking met Grote Routepaden, 8 korte arrangementen langs de wit-rood gemarkeerde GR-paden in Vlaanderens mooiste regio’s. Je gaat zorgeloos op pad met uitgewerkte routebeschrijvingen, GR-wandelgidsen en kaartmateriaal. De hotelier zorgt voor een warm onthaal, lekkere maaltijden, een stevig lunchpakket en het nodige vervoer ter plaatse.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 2-3

Wandelen langs GR-paden: Fruitig Haspengouw

Individuele reis België

Anders Reizen biedt, in samenwerking met Grote Routepaden, 8 korte arrangementen langs de wit-rood gemarkeerde GR-paden in Vlaanderens mooiste regio’s. Je gaat zorgeloos op pad met uitgewerkte routebeschrijvingen, GR-wandelgidsen en kaartmateriaal. De hotelier zorgt voor een warm onthaal, lekkere maaltijden, een stevig lunchpakket en het nodige vervoer ter plaatse.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 2-3

Wandelen langs GR-paden: Hageland

Individuele reis België

Anders Reizen biedt, in samenwerking met Grote Routepaden, 8 korte arrangementen langs de wit-rood gemarkeerde GR-paden in Vlaanderens mooiste regio’s. Je gaat zorgeloos op pad met uitgewerkte routebeschrijvingen, GR-wandelgidsen en kaartmateriaal. De hotelier zorgt voor een warm onthaal, lekkere maaltijden, een stevig lunchpakket en het nodige vervoer ter plaatse.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 2-3

Wandelen langs GR-paden: Hoppe-Heuvelland

Individuele reis België

Anders Reizen biedt, in samenwerking met Grote Routepaden, 8 korte arrangementen langs de wit-rood gemarkeerde GR-paden in Vlaanderens mooiste regio’s. Je gaat zorgeloos op pad met uitgewerkte routebeschrijvingen, GR-wandelgidsen en kaartmateriaal. De hotelier zorgt voor een warm onthaal, lekkere maaltijden, een stevig lunchpakket en het nodige vervoer ter plaatse.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 2-4

Wandelen langs GR-paden: Maas-Mergelland

Individuele reis België

Anders Reizen biedt, in samenwerking met Grote Routepaden, 8 korte arrangementen langs de wit-rood gemarkeerde GR-paden in Vlaanderens mooiste regio’s. Je gaat zorgeloos op pad met uitgewerkte routebeschrijvingen, GR-wandelgidsen en kaartmateriaal. De hotelier zorgt voor een warm onthaal, lekkere maaltijden, een stevig lunchpakket en het nodige vervoer ter plaatse.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 2-3

Wandelen langs GR-paden: Pajottenland

Individuele reis België

Anders Reizen biedt, in samenwerking met Grote Routepaden, 8 korte arrangementen langs de wit-rood gemarkeerde GR-paden in Vlaanderens mooiste regio’s. Je gaat zorgeloos op pad met uitgewerkte routebeschrijvingen, GR-wandelgidsen en kaartmateriaal. De hotelier zorgt voor een warm onthaal, lekkere maaltijden, een stevig lunchpakket en het nodige vervoer ter plaatse.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 2-3

De Transardense route

Individuele reis België

Dit langeafstandspad slingert zich over een lengte van 160 km door de Centrale Ardennen van La Roche tot Bouillon. Het verbindt de valleien van de Ourthe, Lesse, Lhomme en Semois, hetgeen regelmatig tot flink klimmen en dalen leidt en mooie panorama’s biedt. De Transardense kan je boeken voor een kort verblijf vanaf 3 dagen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3-8

Te voet door het Land van de Gaume

Individuele reis België

De Gaume strekt zich uit over het meest zuidelijke stukje van België en het aangrenzend gebied in Frankrijk. Hier ruimen de diep ingesneden valleien van de Ardennen plaats voor een zacht glooiend reliëf met akkers, weiland en loofbossen. Typisch voor de streek zijn de ‘cuesta’s’, heuvels die aan de ene zijde een steile en aan de andere kant een zachte helling vertonen. De route vertrekt in Virton en leidt langs een reeks dorpen die perfect met het landschap harmoniëren. Een verkorte versie van deze reis is mogelijk vanaf 3 dagen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3-7

Wandelen langs GR-paden: Voeren

Individuele reis België

Anders Reizen biedt, in samenwerking met Grote Routepaden, 8 korte arrangementen langs de wit-rood gemarkeerde GR-paden in Vlaanderens mooiste regio’s. Je gaat zorgeloos op pad met uitgewerkte routebeschrijvingen, GR-wandelgidsen en kaartmateriaal. De hotelier zorgt voor een warm onthaal, lekkere maaltijden, een stevig lunchpakket en het nodige vervoer ter plaatse.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 2-3

Wandelen langs GR-paden: Zwalm en Vlaamse Ardennen

Individuele reis België

Anders Reizen biedt, in samenwerking met Grote Routepaden, 8 korte arrangementen langs de wit-rood gemarkeerde GR-paden in Vlaanderens mooiste regio’s. Je gaat zorgeloos op pad met uitgewerkte routebeschrijvingen, GR-wandelgidsen en kaartmateriaal. De hotelier zorgt voor een warm onthaal, lekkere maaltijden, een stevig lunchpakket en het nodige vervoer ter plaatse.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 3

Bolivië en Zuid-Peru

Individuele reis Bolivië & Peru

Het Andesland Bolivië is toeristisch veel minder gekend dan zijn buur Peru. Toch vind je ook hier prachtige landschappen, overblijfselen van oude culturen en een bevolking die nog authentiek is gebleven. De prachtige stad Sucre en het sfeervolle Potosí met de zilvermijnen en het Titicacameer… Eén van de hoogtepunten van de reis is beslist de driedaagse jeeptour naar de Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld.  De stralend witte zoutkorst lijkt op een zeer grote sneeuwvlakte, in het regenseizoen lijkt de vlakte één grote spiegel. Via Cuzco trek je naar de heilige vallei van de Inca’s en uiteraard mag het wereldwonder van Machu Picchu niet ontbreken. Deze reis combineert  de culturele en landschappelijke hoogtepunten van twee schitterende landen. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 17

Trektocht in de nationale parken van Rila en Pirin

Individuele reis Bulgarije

De nationale parken van Rila en Pirin in het zuidwesten van Bulgarije zijn een mekka voor de bergwandelaar die op zoek is naar rust en authenticiteit en dat in een kader dat niet moet onderdoen voor de Alpen. Deze trektocht rijgt een aantal hoogtepunten aan elkaar in de regio van de zeven bergmeren en het wereldberoemde Rila-klooster.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Wandeleiland Santo Antão

Individuele reis Cabo Verde

Combinatie van de twee eilanden: São Vicente en Santo Antão. Het woestijneiland Sao Vicente is het meest ‘mondaine’ eiland van de archipel. Mindelo is een kosmopolitische stad, schilderachtig gelegen aan een halfronde baai, resten van een verzonken krater. Ze vormt tevens het centrum van de Kaapverdische muziek, die een vooraanstaande plaats bekleedt in het dagelijkse leven van de archipelbewoners. Santo Antão is het bergachtige, tropische eiland en is het wandelparadijs van Kaapverdië. Drie verschillende locaties op dit eiland zijn de uitvalsbasis voor diverse mooie tochten.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 8

Santo Antão met doorgaande tocht

Individuele reis Cabo Verde

Tijdens deze 15-daagse reis verken je het eiland Santo Antão uitgebreid. Dit bergachtige, tropische eiland is namelijk het wandelparadijs van Kaapverdië. Gedurende deze reis maak je een doorgaande tocht waarbij de mooiste plekjes aan elkaar worden geregen. Je wandelt van logies tot logies terwijl je bagage naar de volgende locatie vervoert wordt. Af en toe blijf je een extra nacht op een locatie om even op adem te komen of een luswandeling te maken. Zo maak je wandelingen langs de Cova krater met prachtige tropische plantages, Ribeira Grande, Cha de Igreja, Fonteinhas, Ponta do Sol en verken je een aantal primitieve dorpjes en prachtige paden langs de rotskust en de groenblauwe zee. Opgelet: vanwege de grote hoogteverschillen op het eiland moet je soms ganse dagen voortdurend klimmen of dalen. Deze reis is dus enkel geschikt als je conditie dit toelaat (de bagage wordt wel voor je vervoerd).    

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 15

São Nicolau en Santo Antão

Individuele reis Cabo Verde

Tijdens deze reis combineer je drie van de 5 eilanden: São Nicolau, São Vicente en Santo Antão. São Nicolau is een eiland vol prachtige heuvels en sfeervolle dorpen. Je kan er mooie wandelingen maken zoals naar de top van de Monte Gordo-vulkaan (1312 m), via een groene 'ribeira' naar een visserdorp of naar het nagenoeg verlaten dorp Fontaïnos, waar schapen, geiten, ezels en koeien lijken te regeren. Op dag 5 vertrek je naar São Vicente, het woestijneiland van de Kaapverdische eilanden. Sao Vicente is het meest ‘mondaine’ eiland van de archipel. Mindelo is een kosmopolitische stad, schilderachtig gelegen aan een halfronde baai, resten van een verzonken krater. Ze vormt tevens het centrum van de Kaapverdische muziek, die een vooraanstaande plaats bekleedt in het dagelijkse leven van de archipelbewoners. Santo Antão, is het wandelparadijs van Kaapverdië. Eito en het rustige kustplaatsje Ponta do Sol zijn de uitvalsbasis voor diverse mooie tochten.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 11

Uitbreiding Santiago

Individuele reis Cabo Verde

Santiago is het meest Afrikaanse eiland. De bergen zijn minder steil dan op Santo Antão en en São Nicolau, wat het wandelen iets makkelijker maakt. Wat Santiago ook aantrekkelijk maakt is de markt in Assomada die twee maal per week doorgaat. 

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 7

Uitbreiding Fogo

Individuele reis Cabo Verde

Fogo is een grote vulkaan die aan de ene kant bijna recht uit de oceaan 3000 meter omhoog rijst en aan de andere kant weer glooiend de zee in gaat. Het stadje Sao Filipe, de hoofdstad van dit eiland, is heel apart qua sfeer en bouwstijl. Deze vulkaan domineert dit eiland en natuurlijk ook deze verlenging op Cabo Verde.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 5

Ontdekkingsreis in het authentiek hart van Zuidoost-Azië

Individuele reis Cambodja

Deze reis richt zich op mensen die op zoek zijn naar die typisch Aziatische ongedwongen sfeer, authenticiteit en contacten met de lokale bevolking. Maar ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken, met de beroemde Khmertempels van Angkor Wat en tal van andere tempelcomplexen. Tenslotte maak je kennis met een ‘ander’ Cambodja: het bergachtige, dichtbegroeide noordoosten, waar je een unieke driedaagse trekking maakt in het woongebied van de Loeubergstammen.

Beschikbaar Wandelniveau
Op aanvraag 16
Laad meer reizen

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis:

Cultuur:
Natuur:
Comfort: