Zweden - Avontuur in Värmland - Kinderen vanaf 12 jaar


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Zweden - Avontuur in Värmland - Kinderen vanaf 12 jaar


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Zweden - Avontuur in Värmland - Kinderen vanaf 12 jaar


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Zweden - Avontuur in Värmland - Kinderen vanaf 12 jaar


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Zweden - Avontuur in Värmland - Kinderen vanaf 12 jaar


8 dagen

Periode zelf te bepalen


8 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23SE5VLB
Individuele reizen Zweden
Värmland is een regio in Midden-Zweden met een open en vriendelijk landschap. Tijdens een goedgevulde week kan je de magische landschappen met rivieren, meren, moeras, heide, heuvels en valleien op een sportieve manier ten volle beleven. Je verblijft middenin de natuur aan de oevers van het Gräsmången-meer, waar je kan kiezen tussen logeren in een groot Zweeds huis of een luxetent in de tuin. Alle maaltijden en activiteiten zijn inbegrepen. En tot slot het antwoord op een veelgestelde vraag: ja, je kan deze reis ook boeken zonder kinderen ;-)

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Sportieve activiteiten voor +12-jarigen
 • Keuze tussen guesthouse of luxetent
 • Maaltijden en activiteiten inbegrepen
 • Wandelen en mountainbiken
 • 3-daagse kanotocht

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,3

6 Beoordelingen

reviews van klanten

Zeer goede en vriedenlijke ontvangst, zeer professionele uitleg bij elke activiteit en degelijk materiaal.

Roel H. -

Wat de nieuwe eigenaars hebben gemaakt is prachtig! Het voelt als een warme familiale plek aan met een zeer gastvrije gastvrouw en -heer. Een heerlijke plek om te ontspannen in een prachtige natuurlijke omgeving. De gastheer- en vrouw staan altijd paraat en zijn voortdurend bereikbaar in geval van problemen. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Marie D. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in het typisch Zweeds guesthouse in Östanås. Je wordt ontvangen door de Nederlandstalige gastheer en -vrouw die je jouw logies voor de komende week tonen en uitgebreid briefen over het verloop van de week. 

In het huis kunnen meerdere gezinnen logeren, maar ieder gezin heeft een eigen appartement. Op het domein staan meerdere luxetenten.

Overnachting in het guesthouse of tent (A)
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Dag 2

Mountainbiken

Een tocht van 39 km per mountainbike rond de meren Östra en Västra Örten laat je al meteen kennismaken met de uitgestrektheid en rust die zo typisch is voor Scandinavië en waarom zo veel mensen hun hart verliezen aan dit stukje Europa.

Na een pittige afdaling kom je weer aan bij het logies.

Overnachting in het guesthouse of tent (O, L, A)

Dag 3

Kanotocht

We brengen je naar Deje waar je wordt ingewijd in de geheimen van het kanovaren. De tocht in tweepersoonskano's begint op de Klarälven-rivier waar in het verleden hout werd over vervoerd. Op een rustig tempo vaar je het Lusten-meer op en zo verder naar het Västra Örten-meer, waar je gisteren al rond fietste en waar je overnacht op een eilandje.

14 km, ca. 5 uur varen

Wist je dat de eerste kanovaarders de Midden-Amerikaanse Indianen waren? En de eerste kanotoerist was de Schot John McGregor die in de tweede helft van de 19de eeuw de Europese rivieren afvoer.

Overnachting in tent (O, L, A)

Dag 4

Kanotocht

Na een lekker eiland-ontbijt ga je weer het Västra Örten op en peddel je naar Östra Örten waar je op een ander eiland overnacht. Tijd zat om het prachtige landschap dat je omringt in je op te nemen. Stop regelmatig voor een rust- en zwempauze en een gezellige picknick op een mooi plaatsje op de oever.

12 km, ca. 4 uur varen

Overnachting in tent (O, L, A)

Dag 5

Kanotocht

Een iets kortere tocht vandaag. Van Östra Örten vaar je naar het Lersjön-meer. Daar is het afgelopen en is het nog een kilometertje wandelen naar de basis.

6 km, ca. 2 uur varen

Wist je dat er in Värmland zowat 6000 meren liggen en dat 77% van de totale oppervlakte wordt ingenomen door bos?

Overnachting in het guesthouse of tent (O, L, A)

Dag 6

Wandelen

Wandelschoenen aan en te voet de natuur in. Een boswandeling van 16 km over schitterende natuurpaden brengt het beste in een mens naar boven. 

Overnachting in het guesthouse of tent (O, L, A)

Dag 7

Mountainbiken

Voor de laatste dag kozen we voor een tocht van 48 km door een prachtig natuurgebied naar Brattforsheden en terug naar huis. 

Overnachting in het guesthouse of tent (O, L, A)

Dag 8

De week is alweer voorbij en het programma eindigt na het ontbijt (O).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 735 per persoon in een luxetent

€ 905 per persoon in het huis


Voorschot: € 315 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • briefing & ondersteuning ter plaatse
 • gebruik materiaal voor de activiteiten
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. reisverzekering

Toeslagen

Privé-transfer station Karlstad - logies en terug: € 35 per persoon.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 15 juni tot/met 15 september 2023

Het weer is in de zomer vaak verrassend warm en zonnig. Maar hou evenzeer rekening met wisselvallige weersomstandigheden. 's Nachts kan het fris worden. Hou er ook rekening mee dat het in de zomer langer licht is dan bij ons. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Heen- en terugreis

De afstand Brussel-Östanås bedraagt 1500 km. Ter plaatse heb je geen wagen nodig. 

Met openbaar vervoer

Trein of snelbus + trein tot Karlstad. Men kan je aan het station komen oppikken (€ 35 per persoon heen en terug; 50 km). Er zijn eveneens enkele lijnbussen (1u15 min) per dag tussen Karlstad en Östanås, gelegen op 2.1 km van het logies (privé-transfer). Hou er rekening mee dat je in het beste geval 27 uur onderweg bent.

Met de auto + nachtboot

Met de auto naar Kiel in het noorden van Duitsland (ca. 670 km), gevolgd door de nachtboot naar het Zweedse Götenborg (12 uur varen). Vandaar verder naar Östanås (ca. 300 km). Deze nachtboot moet je vooraf reserveren.

Met de auto + ferry

Met de auto naar Puttgarden in het noorden van Duitsland, boven Lübeck, gevolgd door de 'hop on-hop off' ferry naar Rødby. Je koopt vanuit de wagen een ticket en om het half uur is er een boot (dus het langst dat je moet wachten is een half uur). Alles verloop erg vlot en efficiënt en de boottocht duurt 45 min. Verder rijden via Kopenhagen, over de Oresundbrug en Götenborg naar Östanås (ca. 750 km). Het traject wordt ‘gebroken’ door de overtocht op de grote overzetboot (met café en restaurant aan boord) en de spectaculaire rit over de "The Bridge". Indien je het traject in 2 stukken wil doen, kan je halverwege overnachten in Lübeck of er een bezoek aan Kopenhagen aan vasthangen.

Vliegen

Je kan vliegen op Stockholm (Arlanda of Bromma) of op Göteborg. Van daaruit reis je verder naar Karlstad: per shuttlebus naar het centraal station van Stockholm of Götenborg en dan per trein of express-bus tot Karlstad. Dit neemt ca. 4,5 à 5 u. in beslag. Men kan je aan het station komen oppikken (€ 35 per persoon heen en terug; 50 km). Er zijn eveneens enkele lijnbussen (1u15 min) per dag tussen Karlstad en Östanås, gelegen op 2.1 km van het logies (privé-transfer). 

Nuttige websitesTrein - Express-bus - Ferry

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Wandelniveau

 en . Voor de afstanden per dag: zie dagschema. Gezien de aard van de reis moet je beschikken over een sportieve ingesteldheid en wat zin voor avontuur. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Tijdens de kanotocht neem je je wat persoonlijk bagage voor 2 nachten mee in waterdichte zakken. Ook koepeltentjes , slaapzakken en -matjes en kookgerei gaan mee in de kano's. 

Tijdens de overige activiteiten draag je enkel je dagrugzak.


Logies

Je verblijft in het plaatsje Östanås, in een van de mooiste natuurgebieden van Värmland. Het typisch Zweeds huis ligt op de oever van het Gräsmången-meer, met een strandje en bij wandelpaden. Je hebt de keuze uit logeren in het huis of in tenten op het domein.

Het huis - met nieuwe eigenaars en opgefrist interieur - heeft appartementjes voor 2 tot max. 6 personen, met 1 of 2 slaapkamers, een woon/slaapkamer en een eigen badkamer en keuken. Beddengoed en handdoeken zijn ter plaatse aanwezig.

Op het domein bevinden zich een aantal luxetenten. Voor het sanitair kan je terecht in het hoofdgebouw. Beddengoed en handdoeken zijn ter plaatse aanwezig. 

Tijdens de kanotocht slaap je twee nachten in zelf (en makkelijk) op te zetten koepeltentjes. Slaapzakken en - matjes zijn voorzien; je kan evt. je eigen lakenzak meebrengen.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal.

Je hoeft zelf niet te koken bij logies in of bij het huis. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, wel dagelijkse kost met aandacht voor een aantal Zweedse specialiteiten. Tijdens de kanotocht wordt eten meegegeven, in de vorm van op te warmen gerechten.


Honden

Niet toegelaten.


Reisuitrusing

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van ca. 25 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.
 • Iets grotere rugzak/tas voor de spullen die je nodig hebt voor de overnachting in de tipi.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichtere (sport)schoenen (ook voor tijdens het fietsen)
 • watersandalen of oude sportschoenen die nat mogen worden voor de kanotocht
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur. En hoe zonnig het ook is op het ogenblik van je vertrek, neem altijd regenkledij mee.

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. wind- en waterdichte overbroek
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemkledij
 • evt. fietsbroek

Diversen

 • evt. lakenzak (dunne binnenslaapzak uit lichte stof die je gebruikt als 'laken' voor extra-comfort in de tipi)
 • badhanddoek (voor de activiteiten op en aan het water)
 • drinkfles of -zak

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:middel tegen reisziekte

 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen*
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband.

* Hoe zit het met die muggen in Zweden? Het is echt niet zo dat het er een hele zomer door overal wemelt van de muggen. In deze regio valt dat allemaal best mee. Ze komen vooral opzetten in de periodes rond zonsop- en zonsondergang, ze houden van stilstaand water en ze vinden zon en wind niet leuk. Dus op een donkere, windstille ochtend of avond in de buurt van een poel, hou je maar beter een goeie spray/créme op basis van deet of saltidine bij de hand! Ook aangeraden is lichtgekleurde en loszittende kledij.


Reisdocumenten

Voor reizen naar Zweden volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.
 
Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

De munt in Zweden is de kroon. Je kan overal met betaal- of kredietkaart betalen.

Voor een recente wisselkoers verwijzen we naar currency converter


Teken

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde wordt gewaarschuwd tegen Europese tekenencefalitis. Deze ziekte kan je uitzonderlijk oplopen in de landelijke bosrijke streken van meerdere landen in Centraal- en Noord-Europa. Zo ook in de regio waar deze reis plaatsvindt.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: