Zweden - Avontuur in Värmland - Kinderen vanaf 4 jaar


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Zweden - Avontuur in Värmland - Kinderen vanaf 4 jaar


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Zweden - Avontuur in Värmland - Kinderen vanaf 4 jaar


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Zweden - Avontuur in Värmland - Kinderen vanaf 4 jaar


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Zweden - Avontuur in Värmland - Kinderen vanaf 4 jaar


8 dagen

Periode zelf te bepalen


8 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23SE5VLA
Individuele reizen Zweden
Värmland is een regio in Midden-Zweden met een open en vriendelijk landschap. Tijdens een week vol natuurbeleving kan je de magische landschappen met rivieren, meren, moeras, heide, heuvels en valleien op een sportieve manier ten volle beleven. Je verblijft middenin de natuur aan de oevers van het Gräsmången-meer, waar je kan kiezen tussen logeren in een groot Zweeds huis of een luxetent in de tuin. Alle maaltijden en activiteiten zijn inbegrepen en dankzij het flexibel programma is deze reis geschikt voor iedereen.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Plezant voor alle leeftijden vanaf 4 jaar
 • Activiteiten in gezinsverband 
 • Veel zwemmogelijkheden
 • Keuze tussen guesthouse of luxetent
 • Maaltijden en activiteiten inbegrepen

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

22 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in het typisch Zweeds guesthouse in Östanås. Je wordt ontvangen door de Nederlandstalige gastheer en -vrouw die je jouw logies voor de komende week tonen en uitgebreid briefen over het verloop van de week. 

In het huis kunnen meerdere gezinnen logeren, maar ieder gezin heeft een eigen appartement. Op het domein staan meerdere luxetenten. 

Overnachting in het guesthouse (A)
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Dag 2

Wandelen met GPS

Een rustige start met een mooie tocht door het nabijgelegen woud. Je ontdekt al meteen de uitgestrektheid en rust die zo typisch is voor Scandinavië en waarom zo veel mensen hun hart verliezen aan dit stukje Europa.

Wist je dat de Zweedse schrijfster Selma Lagerlöf begin vorig eeuw een superleuk kinderboek schreef over een stoute jongen, Nils Holgersson, die heel Zweden ontdekte op de rug van een gans? 
Terugkeer naar het logies waar je de rest van de dag vrij bent.

Overnachting in het guesthouse (O, L, A)

Dag 3

Vlottentocht

Vlak bij het huis ligt een heel groot meer. Met een vlot met elektrische motor maak je een heerlijk tocht. Overnachten doe je in een tipi op een eilandje in het meer.

De uitbaters komen 's avonds naar het kamp om het eten te brengen dat jullie zelf op het kampvuur kunnen klaarmaken. In afwachting van hun komst, kan je gaan zwemmen in het meer (dat trouwens 33 m diep is, best wel veel).

Overnachting in tipi (O, L, A)

Je kan vandaag ook kiezen voor de kano en morgen voor het vlot; wanneer je wat doet maakt niet uit.

Dag 4

Kanotocht

Na je ervaring op het eiland is het weer tijd om richting guesthouse te varen. Tijd zat om het prachtige landschap dat je omringt in je op te nemen. Stop regelmatig voor een rust- en zwempauze en een gezellige picknick op een mooi plaatsje op de oever.

Wist je dat er in Värmland zowat 6000 meren liggen en dat 77% van de totale oppervlakte wordt ingenomen door bos?

Overnachting in het guesthouse (O, L, A)

Dag 5

Rustdag

Vandaag zijn er geen activiteiten gepland. Tijd dus om lekker niets te doen, te lezen, te luieren, te zwemmen in of suppen op het meer. Je kan de omgeving op eigen houtje gaan verkennen, klauteren over rotsen bij de waterval of gaan mountainbiken.

Overnachting in het guesthouse (O, L, A)

Dag 6

Fietsen

Gewapend met helm en fietskaart trek je ten strijde op het stalen ros. Er zijn verschillende afstanden mogelijk, maar sowieso fiets je rond de ondiepe en heldere meertjes van Lersjön en Örten met volop gelegenheid tot zwemmen. Er zijn fietsen beschikbaar voor groot en klein. (Gelieve bij inschrijving te vermelden welk type fietsen en/of materiaal je zou willen gebruiken tijdens de fietstocht: kinderfiets, aanhangfiets, kinderstoeltje, bolderwagen.)

Overnachting in het guesthouse (O, L, A)

Dag 7

Wandelen

We ruilen de fiets in voor de wandelschoenen en trekken door het bos naar een verrassende locatie. 's Middags is daar ruim tijd voor een lange picknick in volle natuur. Daarna brengt een ander pad ons weer thuis. Tocht van 11 km.

Overnachting in het guesthouse (O, L, A)

Dag 8

De week is alweer voorbij en het programma eindigt na het ontbijt (O).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Basisprijs volwassene vanaf 12 jaar in het huis: € 940
Basisprijs kind t.e.m. 11 jaar in het huis: € 720
Basisprijs volwassene vanaf 12 jaar in een luxetent: € 765
Basisprijs kind t.e.m. 11 jaar in een luxetent: € 595
Voorschot: € 330 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • informatiepakket
 • briefing & ondersteuning ter plaatse
 • gebruik materiaal voor de activiteiten
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 15 juni tot/met 15 september 2023

Het weer is in de zomer vaak verrassend warm en zonnig. Maar hou evenzeer rekening met wisselvallige weersomstandigheden. 's Nachts kan het fris worden. Hou er ook rekening mee dat het in de zomer langer licht is dan bij ons. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Heen- en terugreis

De afstand Brussel-Östanås bedraagt 1500 km. Ter plaatse heb je geen wagen nodig. 

Met openbaar vervoer

Trein of snelbus + trein tot Karlstad. Men kan je aan het station komen oppikken (prijs volgt - 50 km). Er zijn eveneens enkele lijnbussen (1u15 min) per dag tussen Karlstad en Östanås, gelegen op 2.1 km van het logies (privé-transfer). Hou er rekening mee dat je in het beste geval 27 uur onderweg bent.

Met de auto + nachtboot

Met de auto naar Kiel in het noorden van Duitsland (ca. 670 km), gevolgd door de nachtboot naar het Zweedse Götenborg (12 uur varen). Vandaar verder naar Östanås (ca. 300 km). Deze nachtboot moet je vooraf reserveren.

Met de auto + ferry

Met de auto naar Puttgarden in het noorden van Duitsland, boven Lübeck, gevolgd door de 'hop on-hop off' ferry naar Rødby. Je koopt vanuit de wagen een ticket en om het half uur is er een boot (dus het langst dat je moet wachten is een half uur). Alles verloop erg vlot en efficiënt en de boottocht duurt 45 min. Verder rijden via Kopenhagen, over de Oresundbrug en Götenborg naar Östanås (ca. 750 km). Het traject wordt ‘gebroken’ door de overtocht op de grote overzetboot (met café en restaurant aan boord) en de spectaculaire rit over de "The Bridge". Indien je het traject in 2 stukken wil doen, kan je halverwege overnachten in Lübeck of er een bezoek aan Kopenhagen aan vasthangen.

Vliegen

Je kan vliegen op Stockholm (Arlanda of Bromma) of op Göteborg. Van daaruit reis je verder naar Karlstad: per shuttlebus naar het centraal station van Stockholm of Götenborg en dan per trein of express-bus tot Karlstad. Dit neemt ca. 4,5 à 5 u. in beslag. Men kan je aan het station komen oppikken (€ 35 per persoon heen en terug; 50 km). Er zijn eveneens enkele lijnbussen (1u15 min) per dag tussen Karlstad en Östanås, gelegen op 2.1 km van het logies (privé-transfer). 

Nuttige websites: Trein - Express-bus - Ferry

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Wandelniveau

 Er zijn geen grote hoogteverschillen te overbruggen, noch tijdens de wandeling, noch tijdens de fietstocht. Gezien de aard van de reis moet je wel beschikken over een sportieve ingesteldheid en wat zin voor avontuur. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Tijdens de vlottentocht neem je bagage voor 1 nacht mee + wat reservekledij en evt. je eigen lakenzak (voor in de slaapzak) voor de tipi-overnachting. Tijdens de overige activiteiten draag je enkel je dagrugzak.


Logies

Je verblijft in het plaatsje Östanås, in een van de mooiste natuurgebieden van Värmland. Het typisch Zweeds huis ligt op de oever van het Gräsmången-meer, met een strandje en bij wandelpaden. Je hebt de keuze uit logeren in het huis of in tenten op het domein.

Het huis - met nieuwe eigenaars en opgefrist interieur - heeft appartementjes voor 2 tot max. 6 personen, met 1 of 2 slaapkamers, een woon/slaapkamer en een eigen badkamer en keuken. Beddengoed en handdoeken zijn ter plaatse aanwezig.

Op het domein bevinden zich een aantal luxetenten. Voor het sanitair kan je terecht in het hoofdgebouw. Beddengoed en handdoeken zijn ter plaatse aanwezig. 

Eén nacht slaap je in een tipi-tent voor max. 6 personen. Luchtmatrassen en slaapzakken zijn voorzien; je kan evt. je eigen lakenzak meebrengen. Er is een composttoilet in het tentenkamp.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal.

Je hoeft zelf niet te koken. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, wel dagelijkse kost met aandacht voor een aantal Zweedse specialiteiten.


Honden

Niet toegelaten.


Reisuitrusing

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 25 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.
 • Iets grotere rugzak/tas voor de spullen die je nodig hebt voor de overnachting in de tipi.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichtere (sport)schoenen (ook voor tijdens het fietsen)
 • watersandalen of oude sportschoenen die nat mogen worden voor de kanotocht
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. regenbroek
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemkledij

Diversen

 • evt. lakenzak (dunne binnenslaapzak uit lichte stof die je gebruikt als 'laken' voor extra-comfort in de tipi)
 • badhanddoek (voor de activiteiten op en aan het water)
 • drinkfles of -zak

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen*
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband in geval van verstuiking
 • steriel gaas en kleefband

  * Hoe zit het met die muggen in Zweden? Het is echt niet zo dat het er een hele zomer door overal wemelt van de muggen. In deze regio valt dat allemaal best mee. Ze komen vooral opzetten in de periodes rond zonsop- en zonsondergang, ze houden van stilstaand water en ze vinden zon en wind niet leuk. Dus op een donkere, windstille ochtend of avond in de buurt van een poel, hou je maar beter een goeie spray/créme op basis van saltidine of deet bij de hand! Ook aangeraden is lichtgekleurde en loszittende kledij.


Reisdocumenten

Voor reizen naar Zweden volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.
 
Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

De munt in Zweden is de kroon. Je kan overal met betaal- of kredietkaart betalen.

Voor een recente wisselkoers verwijzen we naar currency converter


Teken

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde wordt gewaarschuwd tegen Europese tekenencefalitis. Deze ziekte kan je uitzonderlijk oplopen in de landelijke bosrijke streken van meerdere landen in Centraal- en Noord-Europa. Zo ook in de regio waar deze reis plaatsvindt.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: