Portugal - Madeira - familieavontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Portugal - Madeira - familieavontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Portugal - Madeira - familieavontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Portugal - Madeira - familieavontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Portugal - Madeira - familieavontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


8 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23PT5MDF
Individuele reizen Portugal
Een bergachtig eiland met een haast exotische plantenweelde in de Atlantische Oceaan, dat is Madeira. De steile hellingen, kale hoogvlaktes, diepe groene ravijnen, irrigatiekanaaltjes en tientallen watervallen vormen een intrigerend wandelgebied voor jong en oud.  De zuidkust ademt een mediterrane en tropische atmosfeer met witte huisjes en oranje daken, vaak verscholen tussen bananenplantages. Aan de noordkust vind je kliffen die steil uit de oceaan oprijzen, zo nu en dan onderbroken door smalle valleien met geïsoleerde dorpjes. Boeiende tochten naar wondermooie plekjes en toffe activiteiten vormen het draaiboek voor deze fijne reis.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Weelderig begroeide bergpieken, ravijnen en steile kusten 
 • Caldeirão Verde: dal met regenwoud-allures
 • Centrale bergland van Encumeada
 • Unieke levada's
 • Boottocht op zoek naar dolfijnen 
 • Zwembaden in Funchal en Machico
 • Maanlandschap bij het schiereiland Ponta São Laurenço
 • Cultureel en sfeervol Funchal

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

15 Beoordelingen

reviews van klanten

De kinderen zeiden: "we waren precies de koning". Dat zegt meer dan genoeg hoe een top planning het was. Heeft aan al onze verwachtingen voldaan, voor herhaling vatbaar.

Ellen E. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in Encumeada

Bij aankomst in Madeira’s hoofdstad Funchal, word je naar het binnenland gebracht. Je verblijft hier twee nachten in het bergachtige Encumeada, de hoogste toppen reiken hier tot bijna 1900 m. Hoog boven de kust is het uitzicht op de Atlantische Oceaan, de hoogvlaktes en diepe dalen werkelijk imponerend. In het geval van een vroege vlucht kan je misschien al een kleine inloopwandeling maken langs de Levada das Rabaças en de Levada do Norte. Je moet enkele tunnels door en bereikt daarna Folhadal, een streek met een bijzonder rijke flora.

Wandeling van 10 km, ca. 3 uur stappen. Beperkt hoogteverschil.

Hotelovernachting.

Dag 2

Van Rabaçal naar de 'Risco'-waterval en de '25 Bronnen'

Vroeg in de ochtend strik je de veters vast voor een eerste 'echte' wandeling. Na een mooie rit naar Rabaçal volg je een populair wandelpad doorheen een mooi laurierwoud naar 25 Fontes (lees 25 bronnen) en de spectaculaire Risco-watervallen. Deze regio staat niet zonder reden op de lijst van Unesco's werelderfgoed. Transfer terug naar Encumeada.

Wandeling van 12 km, 3,5 uur stappen. Hoogteverschil: + / - 300 m.

Hotelovernachting. (O)

O = ontbijt      L = lunch     A = avondmaal

Dag 3

Van Boa Morte naar Cabo Girão

De Levada do Norte is het langste waterkanaal in het zuidwesten van het eiland, het gedeelte ervan tussen Boa Morte en Cabo Girão biedt wondermooie uitzichten op de steil naar zee afdalende zuidzijde van het eiland en de Atlantische Oceaan. Je wandelt hier door een landschap van veldjes die volop bevloeid worden door de Levada do Norte. Na de tocht neem je de bus naar Funchal, de bagage wordt nagebracht.

Wandeling van 12 km, 3 uur stappen. Miniem hoogteverschil van - 360 m.

Hotelovernachting met zwembad. (O)

Dag 4

Vrije dag in Funchal

Een dagje in Funchal aan de zonnige zuidkust van Madeira is makkelijk in te vullen. Je kan bijvoorbeeld een tochtje per catamaran maken om dolfijnen en walvissen te spotten, wat flaneren over de  sfeervolle promenades en proeven van de couleur locale op de kleurrijke markt Mercado dos Lavradores. Met de kabelbaan kan je omhoog naar de schitterende stadstuinen van Monte om daarna met een spectaculair ritje op de ‘toboggan’ terug naar beneden te zoeven. Deze unieke toboggan bestaat al van 1850 en dient van oudsher om mensen van Monte op een snelle manier naar de benedenstad te vervoeren.

Hotelovernachting met zwembad. (O)

Dag 5

Van Queimadas naar Calderado Verde

Mooie rit naar Queimadas. In het noorden van het eiland is het veel vochtiger hetgeen een weelderige plantengroei  tot gevolg heeft. Je volgt een prachtig pad langs een levada naar het regenwoudachtige keteldal van de immer-groene Caldeirão Verde waar zich een waterval in een klein kristalhelder meertje stort. Transfer naar de baai van Machico waar je de laatste drie nachten doorbrengt aan het strand. Je verblijft in een hotel met een groot zeewater-zwembad en een eigen duikcentrum.

Wandeling van 14 km, 4,5 uur stappen. Miniem hoogteverschil.

Hotelovernachting met zwembad. (O)

Dag 6

Van Ribeiro Frio naar Portela

Vandaag maak je een natuurwandeling van Ribeiro Frio naar Portela. Je volgt de levada do Furado of de ‘forellenlevada’, een mooi door bergwater gevoed waterkanaalt dat vol leven zit. Jaarlijks worden hier meer dan 80.000 vissen gekweekt. Verder heeft deze wandeling heeft alles wat een levadawandeling interessant maakt: rotsopeningen, tunnels, de weelderige vegetatie van een subtropisch bergwoud en mooie watervalletjes. Soms wordt het pad wel echt smal dat je op de 30 cm brede levadapad moet balanceren. De moeilijke passages zijn steeds met hekken beveiligd. Met de bus keer je terug naar Machico.

Wandeling van 11 km, 3,5 uur stappen. Hoogteverschil: + / - 260 m.

Hotelovernachting met zwembad. (O)

Dag 7

Van Maroços naar Machico

Even bekomen van alle indrukken en gewoon lekker niets doen op het strand? Of ga je voor een laatste tocht waarbij je vanuit Maroços terug wandelt tot Machico.  In Caniçal is er nog een interessant  walvismuseum waar je alles te weten komt over de walvisvangst.  Van hieruit kan je trouwens nog een mooie tocht maken over een mooi kustpad naar het schiereiland van Ponta de São Lourenço met de mooie baai 'Baia d'Abra'. Het kale en dorre landschap van barre heuvels en geërodeerde kliffen staat hier in schril contrast met het immer groene imago van het eiland.  Desalniettemin is het oceaan-zicht langs weerszijden van de kaap bij de landversmalling ‘Estreito’ best wel indrukwekkend. Er is een leuk barretje onderweg en mogelijkheid tot een duik in zee!

Wandeling van 11 km, 2,5 uur stappen. Of wandeling van 8 km, 3 uur stappen. Minieme hoogteverschillen.

Hotelovernachting met zwembad. (O)

Dag 8

Einde na het ontbijt, transfer naar de luchthaven. (O)

Aandachtspunt

De laatste jaren heeft Madeira erg geleden onder de klimaatwijziging. Tijdens de wintermaanden valt er vaak veel neerslag op korte tijd hetgeen soms leidt tot grondverschuivingen en puinval. Onderhoudswerken zijn dan nodig met een gehele of gedeeltelijke sluiting van het pad tot gevolg. Indien dit het geval zou zijn tijdens jouw reis worden er eventuele alternatieve wandelingen voorgesteld.

Verlenging

Blijf nog een paar nachten langer in Funchal, om te relaxen of om de stad en omgeving op een rustig tempo te verkennen. Cultuurliefhebbers zullen in Funchal zeker hun hart kunnen ophalen want een dagje aan de zonnige zuidkust is zó gevuld: de sfeervolle promenades, talrijke musea en (madeira-)wijnhuizen, couleur locale op de kleurrijke markt Mercado dos Lavradores, de kabelbaan naar het hoger gelegen voorstadje Monte met oa. de schitterende botanische stadstuin, een ritje in de unieke mandslede (ook wel ‘toboggan’ genoemd). Bovendien zijn er busverbindingen naar alle delen van het eiland mocht een verdere ontdekking van het eiland lonken.

Verlengen kan in het standaard hotel, met klein zwembad in boven-Funchal of je kan kiezen voor een upgrade. Je overnacht dan in een groter ****-hotel temidden tropische tuinen met alle voorzieningen op 10 minuten wandelen van het centrum. Dit hotel beschikt over twee restaurants, een strand- en poolbar en twee buitenzwembaden waarvan één met zeewater en één verwarmd zwembad. Kamers met eigen sanitair en terras met uitzicht over de tuinen.

Samen met anderen op pad

Wil je graag met andere gezinnen op stap? Dan kan je een gelijkaardige begeleide gezins-groepsreis maken (2 afreisdata in 2023).  Je gaat op stap met andere gezinnen die op zoek zijn naar dezelfde vakantiebelevenissen. De kinderen trekken op met leeftijdsgenoten en (groot-)ouders ontmoeten (groot-)ouders met vergelijkbare interesses. We beperken de grootte van de groepen tot enkele gezinnen. Kleinschaligheid is een kenmerk van onze reisstijl, want enkel dan is er ruimte om elkaar beter te leren kennen.

Wil je zelf een groep samenstellen met bevriende gezinnen of familie? Neem dan contact op met ons via info@andersreizen.be.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs geldig in 2023

Op basis van 2 personen: € 680 per persoon  (tweepersoonskamer)
Op basis van 3 personen: € 545 per persoon (driepersoonskamer)
Op basis van 4 personen: € 560 per persoon (2 tweepersoonskamers)
Op basis van 5 personen: € 515 per persoon (twee- en driepersoonskamer)
Op basis van 5 personen: € 515 per persoon (3 tweepersoonskamers)
Op basis van 6 personen: € 480 per persoon (2 driepersoonskamers)

7 personen of meer: prijs op aanvraag


Voorschot: € 218 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • ontbijt
 • transfers in het kader van het wandelprogramma (zie dagschema)
 • luchthaventransfers
 • bagagevervoer
 • infopakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen
 • originele wandelkaart
 • GPS-tracks (lees hier over wandelen met GPS)
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden en dranken
 • transfers per bus
 • evt. optionele activiteiten
 • evt. inkomgelden
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • upgrade hotel in Funchal (2 nachten): € 45 per persoon
 • extra overnachting (kamer met ontbijt) in standaard hotel Funchal: € 45 per persoon
 • extra overnachting (kamer met ontbijt) in upgrade hotel Funchal: € 65 per persoon

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Beste reisperiodes zijn het voor- en najaar. De maand mei is altijd druk, vooral tijdens het bloemenfestival dat loopt tussen 27/4 - 21/5. Veel hotels verwachten tijdens die periode een minimum verblijf van een aantal nachten of rekenen een toeslag aan. 

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op:  Accuweather.


Heen- en terugreis

Met het vliegtuig

Charter- of lijnvlucht* (via Lissabon) naar Funchal. De transfers van en naar de luchthaven zijn inbegrepen. Gezien de beperkte beschikbaarheden in de hotels is het erg belangrijk dat je geen vluchten boekt vooraleer het landarrangement door ons werd bevestigd. Momenteel is een vertrek tussen half april en half mei niet meer mogelijk.

(*) Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).
Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Indien je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Vervoer tijdens de reis

Tijdens deze reis zijn er een aantal transfers inbegrepen in het kader van de wandelingen. Voor enkele wandelingen moet je ook de bus nemen:

Dag 2:

 • transfer van Encumeada naar Rabaçal
 • na de wandeling ook weer terug (30 min.)

Dag 3:

 • transfer van Encumeada naar Boa Morte 's ochtends
 • na de wandeling neem je de bus naar Funchal (niet inbegrepen)

Dag 5:

 • transfer van Funchal naar Queimadas
 • transfer van Queimadas naar  het volgende logies in Machico

Dag 6:

 • transfer van Machico naar Ribeiro Frio
 • na de wandeling neem je de bus terug naar Machico (niet inbegrepen)

Dag 7: bus tot Maroços (niet inbegrepen)

 


Wandelniveau

 en . Tochten van 8 tot max. 14 km. 2,5 tot 4,5 uur stappen en max. hoogteverschil van 300 m. Vele wandelingen lopen langs levada’s, de typische irrigatiekanaaltjes die het ganse eiland doorkruisen. Eén wandeling (Calderão Verde) kan voor sommige mensen een beetje hoogtevreesgevoelig zijn. Van de meeste wandelingen zijn gps-tracks beschikbaar.

Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het niveau, kunnen hoge temperaturen een wandeling wel als zwaarder doen aanvoelen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Tijdens de dagwandelingen draag je je rugzakje. Je hoofdbagage wordt vervoerd van logies naar logies.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Kinderen

 • geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar
 • veel afwisseling: levada's, kust, in de bergen, tunneltjes
 • 2 hotels met zwembad
 • hotel aan het strand in Machico
 • ritje in de mandslede van Funchal (toboggan-ride)
 • mogelijkheid om dolfijnen te spotten vanuit Funchal
 • ontdek het 'lido' in Funchal, een uniek oceaan-zwembad met rotspoelen

Logies

 • 2 x in Encumeada:  groot berghotel, schitterend gelegen in de groene bergen van centraal Madeira. Er zijn hier geen alternatieven. Ruime en nette kamers met eigen badkamer, sommigen met terras. Eigen restaurant met buitenterras.

 • 2 x in Funchal: in een comfortabel hotelletje met 80 kamers in het centrum van Funchal. Het is voorzien van een eigen restaurant en bar. Er zijn 3 terrassen op de verdiepingen met uitzicht op zee, de bergen en de stad. Op de bovenste etage is er een onverwarmd zwembad.

  Mogelijkheid tot upgrade: 4* -hotel met een mooie tuin op 10' stappen van het centrum. De kamers zijn ruim en voorzien van een terras en eigen badkamer. Twee restaurants, twee buitenzwembaden met zeewater waarvan één verwarmd. (zie toeslagen)
 • 3 x in Machico: vrij groot 4*-hotel met ruim zeewater-zwembad, een eigen duikcentrum en tennisbaan. Hotel vlakbij het strand. Restaurant met zicht op de baai en Ponta São Laurenço, pianobar.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt in het logies is inbegrepen.
 • Het middagmaal is niet inbegrepen. In de hotels kan je een lunchpakket laten klaarmaken.
 • Het avondmaal is niet inbegrepen en neem je op restaurant. Haast in alle hotels kan tegen democratische prijzen lekker gegeten worden. 

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Tip: trek bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en 'ademende' stoffen
 • wind- en waterdicht jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (afhankelijk van het seizoen)

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage)
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp (tunnels)

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Madeira (Portugal) volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

Op Madeira (Portugal) betaal je met euro’s.

Op heel wat plaatsen, waaronder Funchal en Machico, kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: