Nepal - De vallei van Kathmandu


11 dagen

Periode zelf te bepalen


Nepal - De vallei van Kathmandu


11 dagen

Periode zelf te bepalen


Nepal - De vallei van Kathmandu


11 dagen

Periode zelf te bepalen


Nepal - De vallei van Kathmandu


11 dagen

Periode zelf te bepalen


Nepal - De vallei van Kathmandu


11 dagen

Periode zelf te bepalen


11 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23NP5KTA
Individuele reizen Nepal
De Kathmandu-vallei aan de voet van de Himalaya heeft een weelderige plantengroei en is omringd door indrukwekkende bergketens. Als ontmoetingspunt tussen de Indiase en de Tibetaans-Chinese cultuur kent de vallei een grote culturele rijkdom. Tijdens een niet te zware 4-daagse trekking en één dagtocht ontdek je op een rustig tempo de belangrijkste culturele plaatsen, maar evenzeer het mooie landschap en het leven van alledag van de diverse bevolkingsgroepen. En elke avond wacht je een comfortabel logies, gekozen voor zijn bijzondere architectuur, mooie ligging of sfeer.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Levendig Kathmandu
 • Oude koningssteden Patan en Bhaktapur
 • Boeddhistische en hindoeïstische tempels
 • Kookworkshop
 • Mooie, niet al te zware trekking

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Kathmandu

Aankomst in Kathmandu. Op de luchthaven wacht een medewerker van ons lokaal agentschap je op om je naar het hotel te brengen.

Volgens de legenden is Kathmandu in de 10de eeuw gesticht op vraag van de godin Mahalakshmi, maar het is slechts vanaf de 16de eeuw dat de stad wat belang is gaan krijgen. Van de vele bouwwerken die in de 16de en 17de eeuw zijn neergezet, zijn er tot op heden nog heel wat bewaard gebleven in wat men nu de binnenstad noemt. Ondanks het feit dat mensen van het platteland zich massaal in de stad komen vestigen en ondanks (of is het dankzij) het totale gebrek aan investeringen in moderne infrastructuur, heeft Kathmandu – evenals de andere steden in de Kathmandu-vallei -  haar authenticiteit grotendeels weten te bewaren.

Overnachting in Kathmandu

Dag 2

Cultuur en kookworkshop in Kathmandu   

In de voormiddag breng je een bezoek aan het architecturaal bijzondere Durbar-plein en de Swayambhunath tempel, ook wel de apentempel genoemd vanwege het groot aantal apen die er rondhangen. Het Durbar-plein is het traditionele centrum van Kathmandu, een groots complex van eeuwenoude paleizen, tempels, binnenplaatsen en heiligdommen. Dit was ooit de plek waar koningen en de heersende dynastieën woonden. Bewonder de schitterende bouwwerken, eeuwenoude standbeelden en vele mooie en kleurrijke tempels. De Swayambhunath is een op een heuvel gelegen religieus complex uit de 5e eeuw, iets ten westen van Kathmandu. Voor Indiase en Nepalese boeddhisten is dit de meest heilige plek. In de namiddag staat er een kookworkshop op het programma waar je de lokale kneepjes van het vak leert kennen.

Overnachting in Kathmandu (O,A)

Dag 3

Kathmandu – Nagi Gompa - Bodha

Korte transfer naar Budhanilkantha. Hier bevindt zich het 5 m lange standbeeld van Vishnu, gelegen op een bed van slangen, en start ook de trekking.

Het pad loopt zigzaggend door bos omhoog. Bij het vrouwenklooster Nagi Gompa houd je halt voor de picknick en heb je zicht op de Kathmandu-vallei die je de volgende dagen zal doorkruisen. Ondanks het feit er zich in de vallei een mengelmoes van volkeren en stammen vestigde, zijn het de Newar die eeuwenlang de meest uitgesproken invloed hebben uitgeoefend in het gebied. Zij ontwikkelden een stedelijke cultuur, maar bleven tegelijkertijd intensief aan landbouw doen. In de laatste decennia is de Kathmandu-vallei een aantrekkingspool geworden voor ‘economische’ migranten van allerlei etnische origines uit andere delen van het land en is er zich ook een groot aantal Tibetaanse vluchtelingen komen vestigen.

Je stapt verder naar Bodha, waar veel gevluchte Tibetanen wonen. Vanaf je hotelterras heb je zicht op het tweede belangrijkste boeddhistische heiligdom van de vallei en je bezoekt deze ‘stupa’ (Sanskriet voor ‘heiligdom’) en enkele Tibetaanse kloosters. Er bevinden zich kloosters van drie van de 4 scholen binnen het Tibetaans boeddhisme, nl. van de gelug, nyngma, en kagyu (de vierde is sakya).

Wandelduur: 5 u.

Overnachting in Bodha (O,L)

Dag 4

Bodha – Sankhu – Nagarkot

Transfer naar Sankhu (1400 m) en bezoek aan dit mooie dorp met zijn rode huizen met gesculpteerde ramen en hindoeïstische Vishnu-tempels. Je wandelt tot op een pas (1800 m) en vanaf hier heb je de volgende dagen bijna voortdurend zicht op het majestueuze Himalaya-gebergte in de verte. Verder naar het logies bij Nagarkot (2000 m).

Wandelduur: ca. 6 u.

Overnachting in Nagarkot (O,L,A)

Dag 5

Nagarkot – Dhulikel

Je staat vroeg op vandaag om – bij een kop hete thee – de Everest te zien schitteren in het licht van de opgaande zon. Na een stevig ontbijt ga je op pad voor een pittige maar zeer mooie tocht, langs rijstterrassen, maïs- en graanakkers en kleine Tamang-dorpjes met veel wapperende gebedsvlaggetjes.

Wandelduur: ca. 6 u.  

Overnachting in Dhulikel (O,L,A).

Dag 6 - 7

Dhulikel – Namobuddha

Je klimt naar Namobuddha (1800 m), een heilige plaats voor boeddhisten en een rustplaats voor jezelf.

Wandelduur: ca. 4,5u. 

De volgende dag kan je hier ‘floaten’ of een sauna nemen, je kan een tochtje maken naar het Newar-dorp Dapcha of een ceremonie bijwonen in het nabijgelegen heiligdom. Het is de plaats waar de Boeddha zijn lichaam aan een stervende tijgerin aanbood als voedsel voor haar welpen en waar zich relikwieën van hem zouden bevinden. 

Overnachting in Namobuddha (O,L,A)

Dag 8

Namobuddha – Balthali

Helemaal ontspannen ga je weer op pad voor een dagtocht over beboste heuvels en langs sinaasappelgaarden en landbouwterrassen naar Balthali. Een steile klim van 15 minuten leidt naar het  logies, gelegen op een plateau dat de vallei overziet.

Wandelduur: ca. 5 u.

Overnachting in Balthali (O,L,A)

Dag 9

Balthali – Bhaktapur

Transfer naar Bhaktapur en bezoek aan de stad. De stad was van de 14de tot de 16de  eeuw de hoofdstad van de Kathmandu-vallei, met oude straten en pleinen, tempels en pagodes. Vandaag is het de tweede grootste stad in de vallei die, dankzij een Nepalees-Duits project, van een minimum aan moderne infrastructuur werd voorzien en toch haar middeleeuws karakter wist te bewaren.

Overnachting in Bhaktapur (O,L).

Dag 10

Bhaktapur - Patan

Het ochtendgloren is een prima tijdstip voor een wandeling door de stad. Het is het moment van de offerandes in de tempels en ook het uur dat de boeren naar het veld vertrekken. Na het ontbijt volgt de transfer naar het boeddhistische Patan, waarvan de 150 voormalige boeddhistische kloosters getuigen. Je bezoekt er de Kva Bahal of de ‘gouden tempel’ met z’n drie vergulde daken, het museum van het koninklijk paleis en de tempel van de duizend boeddha’s.

Overnachting in Patan (O, L)

Dag 11

Terugreis

Transfer naar de luchthaven voor de reis huiswaarts. (O)

Uitbreiding

Verleng je verblijf met één of meerdere (avontuurlijke) activiteiten.

Prijzen op basis van 2 personen:

 • Rafting vanuit Kathmandu (incl. lunch en transfer): € 120 p.p.
 • Mountainbike in de vallei van Kathmandu met gids: € 110 p.p.
 • Chitwan Nationaal park (4D/3N of 3D/2N): op aanvraag

Chitwan was het eerste nationaal park van Nepal en behoort sinds 1984 ook tot de Unesco World Heritage Sites. Volgende activiteiten zijn mogelijk:

 • Kanotocht op de rivier en wandeling naar het Elephant Breading Center.
 • Bezoek aan het plaatselijke museum en wandeling naar het dorp om de zonsondergang bij de rivier te zien.
 • Vroege wandeling door de uitgestrekte graslanden en langs de randen van het subtropisch woud. Je maakt kennis met de laatste resten van de ondoordringbare jungle die eens de hele Gangesvallei heeft gevuld en waar nog neushoorns, olifanten en enkele Bengaalse tijgers leven.
 • Extra overnachting Kathmandu: € 35 p.p.

In Kathmandu kan je verder o.a. een bezoek brengen aan Pashupatinath, de belangrijkste Hindoetempel in Nepal, ter ere van Pashupati, een van de verschijningsvormen van Shiva. Het heiligdom ligt aan de oever van de Bagmati-rivier. Vlakbij liggen rituele wasplaatsen en hier vinden ook de lijkverbrandingen plaats.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2023:


€ 1810 per persoon op basis van 2 deelnemers
€ 1705 per persoon op basis van 3 deelnemers
€ 1655 per persoon op basis van 4 deelnemers
€ 1610 per persoon op basis van 5 deelnemers
€ 1575 per persoon op basis van 6 deelnemers


Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden zoals aangegeven in dagschema 
 • privé-transfers zoals aangegeven in dagschema
 • Engelssprekende gids
 • dragers tijdens de trekking
 • inkomgelden voor de nationale parken.

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • inkomgelden van musea, bezienswaardigheden in en rond Kathmandu (ca. € 40 per persoon)
 • overige maaltijden
 • dranken
 • fooien
 • visumkosten (40 USD voor 30 dagen, 25 USD voor 15 dagen of het equivalent in euro voor het visum voor Nepal)
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

 • Eenpersoonskamertoeslag: € 410
 • Rafting vanuit Kathmandu (incl. lunch en transfer): € 130 per persoon
 • Mountainbike in de vallei van Kathmandu met gids: € 115 per persoon
 • Chitwan Nationaal park (4D/3N of 3D/2N): op aanvraag
 • Extra overnachting Kathmandu: € 35 per persoon

 


Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode en klimaat

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Het weer in Nepal is over het algemeen vrij stabiel en voorspelbaar. Of was... Ook hier speelt de klimaatverandering het weer parten. Onderstaande info staat dus niet in steen gebeiteld.
Door het bergachtige karakter van het land zou je denken dat Nepal een ‘koud’ land is, maar het tegendeel is waar. Tenzij je in de maanden december-januari-februari reist, kan je zelfs meestal in T-shirt rondlopen in Kathmandu, de omliggende valleien en in de bergen rondom Pokhara. Daar heersen gemiddelde tot warme temperaturen. In Kathmandu, op 1310 m, heerst een subtropisch klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur van 16° in januari tot 27° in juli. Je mag ervan uitgaan dat, naarmate je hoger gaat, de temperatuur ongeveer 0,7° per 100 m daalt in vergelijking met Kathmandu en vanaf 4000 m kan je spreken van een hooggebergteklimaat. De zuidelijke vlaktes grenzend aan India, dus ook Chitwan National Park, hebben aangename tot tropisch hete temperaturen. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende reisperiodes.

Voor- en najaar

Maart-april & oktober-november zijn de beste reisperiodes voor trekkings in Nepal (en daarom ook de duurste, helaas). De kans op een goed zicht op de Himalaya-toppen en een aangename temperatuur is heel groot. Vooral in oktober-november kan het dus druk worden op de bekende trekkingroutes en in de lodges. 
In maart en april staan de rhododendrons in bloei en is het een tikkeltje rustiger wat aantal toeristen betreft. Tot begin maart is nog koud, met veel sneeuw op de hogere passen. 's Ochtends en 's avonds is de lucht helder; overdag vaak betrokken. Vanaf deze periode kunnen trekkings naar hoger gelegen gebieden aangevat worden. 
Het is warmer in april; mei is al behoorlijk warm. In de lager gelegen gebieden is het warm en vochtig. De luchtvochtigheid is in het voorjaar beduidend hoger dan in het najaar waardoor de lucht soms minder helder is. In april durft er in de namiddag al wel eens een regenbui passeren, wat er echter voor zorgt dat je de volgende ochtend een klaar zicht hebt op de bergtoppen.
De moessonregens eindigen normaal gezien half september, soms de eerste week of uitzonderlijk de tweede week van oktober. Het weer in oktober en november is droog; de lucht is helder en de bergzichten zijn fantastisch. Hogere passen zijn in oktober en november het makkelijkst te overschrijden. Begin november brengt vaak hevige sneeuwval op grotere hoogte, die kan duren tot half november. Binnenlandse vluchten naar afgelegen vliegvelden kunnen dan vertraging oplopen. Vanaf half november (tot half december) betrekt de lucht overdag; de temperatuur ligt heel wat lager.

Zomer

Mei en september zijn overgangsmaanden, waarbij het al eens flink kan regenen. De moessonregens vangen aan rond half juni, met een hoogtepunt in juli. Opkomende wolken van het zuiden stapelen zich op tegen de Himalaya en zorgen voor veel regen in de namiddag. Een ritueel dat zich dagelijks herhaalt. 's Morgens kan je echter wel goed zicht hebben op de bergen. Reis je tijdens deze periode, dan vertrek je 's ochtends best op tijd. In de zomer liggen de temperaturen het hoogst, tot tropische hitte in de Terai. Doorgaans is dit een rustige periode om Nepal te verkennen omdat er veel minder toeristen zijn, maar hou wel rekening met de regenbuien. Hooggebergtetrekkings zijn afgeraden in de zomer. Enkel gebieden als bv. Shey (Dolpo) en Mustang zijn droog. 

Winter

In deze periode van het jaar heb je normaalgezien geen regen en een uitstekend zicht op de besneeuwde Himalayatoppen. Gewoonlijk valt er op grotere hoogte sneeuw tussen kerstmis en begin januari. Overdag liggen de temperaturen op plaatsen als Kathmandu en Pokhara tussen de 15 en de 20° en in Chitwan nog enkele graden warmer. Lekker weertje dus.  
Er zijn minder toeristen dan in het voor- en najaar, wat je reiservaring ongetwijfeld ten goede komt. Hoewel het in de winter kouder is dan in de herfst, is dit ook een geschikte periode voor kortere trekkings beneden 4000 m. Langere trekkings in gebieden boven 4000 m zijn afgeraden.

Heen- en terugreis

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht boeken via Anders Reizen, worden de volgende eenmalige dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. 

Het volledige saldo van de vluchten dient betaald te zijn alvorens wij tot boeking overgaan.


Wandelniveau

 voor de 4-daagse trekking. Dagtochten van 4,5 tot 6 u. effectief wandelen met beperkte hoogteverschillen.


Bagage

Jij draagt enkel je dagrugzak. De bagage wordt vervoerd of gedragen door dragers.


Logies

Je overnacht in charmelogies, gekozen omwille van de bijzondere architectuur, sfeer of bijzondere ligging. De kamers beschikken steeds over privé-sanitair en hebben vaak een eigen balkon.

Hou er rekening mee dat in enkele logiesplaatsen de energievoorziening afhankelijk is van de zon. Als er overdag onvoldoende zon is geweest, is er weinig of geen warm water. Elektriciteit is er overal, maar soms afhankelijk van een generator die ’s nachts wordt afgezet. Er is nergens centrale verwarming; in de gemeenschappelijke ruimtes wel kacheltjes, verwarmingstoestelletjes of open haarden. Op de kamers is zelden verwarming, wel steeds voldoende warm beddengoed.

 • Kathmandu: eco-vriendelijk boutique hotel met authentieke Nepalese architectuur en gastvrijheid. Vanaf het dakterras van het centraal gelegen hotel heb je een panoramisch zicht op Kathmandu en de omringende heuvels.
 • Bodha: deluxe kamer in een rustig gelegen comfortabel guesthouse. Het guesthouse heeft een eigen bibliotheek, tuin en terras.
 • Nagarkot: eco-vriendelijk, charmant boutique resort met een grote tuin en uitzicht op de bergen.
 • Dhulikel: deluxe kamer in een grandioos gelegen hotel met eigen à la carte-restaurant, uitzicht op de bergen en de tuin. Elke kamer is voorzien van een tv, een balkon en zithoek.
 • Namo Buddha: pittoreske cottage voor 2 tot 4 personen in traditionele Nepali stijl in een resort dat 13 cottages telt. Het resort heeft een organische boerderij, waardoor de hoogwaardige keuken gebaseerd is op producten die bijna allemaal van eigen bodem komen. Er is een sauna, een bibliotheek en prachtig panoramisch zicht op de omliggende bergen en de tuin.
 • Balthali: deluxe kamer in een eerder eenvoudig hotel.
 • Bhaktapur: deluxe kamer in een charmant en gezellig guesthouse dat een architecturaal pareltje is met een eigen tuin, balkon en restaurant niet ver van het Durbar-plein ligt.
 • Patan: deluxe kamer in een prachtig hotel opgebouwd vanuit een traditioneel Newari huis met een binnenplaats die werelderfgoed ademt. 

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen op meer dan 5.000 km afstand wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens 40% van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 14 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 4 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Maaltijden

In het dagschema staat vermeld welke maaltijden er zijn inbegrepen. De inbegrepen maaltijden neem je in het hotel.

De Nepalese keuken is niet meteen de meest verfijnde, maar ze is over het algemeen zeer smakelijk en er wordt ruimschoots gebruik gemaakt van kruiden en specerijen. In een groot land als Nepal kan je de keuken ook niet onder één noemer vatten, maar is ze even divers als het land zelf. 


Vervoer ter plaatse

Tijdens deze reis verplaats je je met privé-vervoer. 


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • stevige reistas of duffel (beter dan een rugzak) - liever geen koffer
 • dagrugzak (voor de spullen die je nodig hebt  tijdens een dagwandeling)
 • regenhoes voor dagrugzak.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen
 • wandelkousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: draag tijdens de vlucht je wandelschoenen of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • soepele wandelbroek
 • wind- en waterdichte jas
 • evt. regenbroek
 • fleece / trui
 • hemden en/of T-shirts
 • evt. muts
 • zonnehoed of –pet
 • evt. short/bermuda
 • zwemkledij.

Diversen

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor Nepal heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  6 maanden geldig zijn. Een reispas vraag je aan op de dienst burgerzaken van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Je hebt eveneens een visum nodig, zijnde een toelating om voor een beperkte periode in een land te verblijven. Bij reizen naar Nepal hoeft hiervoor vooraf niets te worden geregeld. Bij aankomst in de luchthaven van Kathmandu koop je voor 40 euro voor een visum van 15 dagen of  voor 50 euro voor een visum van 30 dagen. Ook een pasfoto is nodig.

Geld

De Nepalese munt is de roepie (NPR.) Je mag onbeperkt euro's binnenbrengen, maar moet deze aangeven bij aankomst. Geld wisselen doe je in Kathmandu; voorzie hiervoor best biljetten van 20 en 50 euro. Je kan ook geld afhalen aan bankautomaten, maar hou er rekening mee dat er vaak pannes zijn. 
Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden..
Voor een recente wisselkoers: www.oanda.com/currency/converter/


Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

Hoogteziekte kan optreden vanaf 2000 m en is een reëel gevaar tijdens trekkings is Nepal. Het treedt op ten gevolge van een slechte aanpassing van je lichaam aan de lage zuurstofdruk op grote hoogte. Het heeft niets te maken met de graad van fysieke training, noch met het aantal keren dat je al op grote hoogte verbleef. Wie er in het verleden al last van had, loopt grote kans er blijvend last van te ondervinden. Het geneesmiddel Diamox (enkel te verkrijgen op doktersvoorschrift) zorgt voor een snellere acclimatisatie en kan evt. worden meegenomen op trekking (zeker aangeraden indien je al hoogteziek bent geweest). Onze Nepalese gidsen, zijn op de hoogte van de gevaren van hoogteziekte. Ze geven raad op het vlak van preventie en weten ook wat te doen in geval hoogteziekte de kop opsteekt.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: