Nederland - Waddeneiland Terschelling


4 dagen

Periode zelf te bepalen


Nederland - Waddeneiland Terschelling


4 dagen

Periode zelf te bepalen


Nederland - Waddeneiland Terschelling


4 dagen

Periode zelf te bepalen


Nederland - Waddeneiland Terschelling


4 dagen

Periode zelf te bepalen


Nederland - Waddeneiland Terschelling


4 dagen

Periode zelf te bepalen


4 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23NL5TSA
Individuele reizen Nederland
De Waddeneilanden bieden tientallen kilometers fiets- en wandelplezier voor jong en oud. Eb en vloed creëren hier een uniek ecosysteem van droge zandplaten, hoge duinenrijen en immense natuurreservaten. Even bijzonder is het cultureel erfgoed met z'n vele terpen en dijken, vissershavens, vuurtorens en boerderijen. 

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • sfeervol hotel in eilandstijl
 • zeehonden
 • vogelrijke natuurreservaten
 • unieke stranden en duinen
 • interessante eilandcultuur


 • Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief:

   
   

  Deze reis scoort

  8,9

  20 Beoordelingen

  reviews van klanten

  Mooi hotel, verzorgd, netjes en mooi. Ook handig om fietsen ter plaatse te huren. Goeie ligging, met busvervoer aan de deur.

  Leen V. -

  Heerlijke vakantie gehad! Top locatie om eiland te ontdekken per fiets of te voet. Het hotel was fantastisch, iedereen heel vriendelijk en behulpzaam, nette mooie kamers en fantastisch restaurant!

  Els V. -

  Algemene reistips

  Dag 1

  Aankomst in het plaatsje Lies, centraal gelegen op het mooie Terschelling. Je logeert hier in een authentiek en gezellig hotel in eilandstijl met veel faciliteiten. In het hotel kan je een fiets huren, misschien is het een idee om vandaag al eens op verkenning te gaan. 

  Hotelovernachting.

  Dag 2 - 3

  Op Terschelling kan je eindeloos wandelen en fietsen. Wij hebben een aantal tochten uitgewerkt maar uiteindelijk zijn er talrijke combinatie- en uitbreidingsmogelijkheden. Voor sommige wandelingen neem je de bus die vlakbij het hotel vertrekt.

  • Halve dagwandeling vanuit de veerhaven van West-Terschelling, over heide en duinen onder het licht van de vuurtoren.
  • De Kroonpolders en het dorpje Midsland, eventueel uit te breiden naar de zuidelijke dijken.
  • Wandeling met hoog natuurgehalte via het Europese reservaat de Boschplaat. Eventueel met bezoek aan het Wrakkenmuseum. Ook mogelijk per fiets en onder begeleiding van een natuurgids.
  • De bossen van Formerum en Hoorn. Kaap Hoorn en speeltuin Zonneweelde.
  • Dagexcursie naar het nabijgelegen Vlieland:
   • Een korte afwisselende wandeling in Oost-Vlieland; de heuvelachtige bossen, de vuurtoren, de cranberry-vlakte en natuurlijk het Noordzeestrand vormen de ingrediënten.
   • Lange tocht naar het westen van het eiland en over de enorme zandplaat van de Vliehors.
   • Fietstocht rond het kleine eiland naar het Posthuys aan de Kroons Polders. Hier maak je eventueel een rit met de 'Vliehors Express'  over de grootste aaneengesloten zandvlakte van Noordwest Europa, ook wel de 'Sahara van het Noorden' genoemd.   

  Liefhebbers kunnen een fiets huren en langs het aangelegde fietsroutenetwerk op verkenning gaan. Of je volgt een route over de dijken naar de Boschplaat, met onderweg een bezoekje aan de biologische schapen- en kinderboerderij. Naast een aantal interessante musea kan je een huifkartocht maken op het strand, zeehondjes kijken tijdens een zeerobbentocht, een bezoekje brengen aan het wrakkenmuseum met piratenspeeltuin, …

  Hotelovernachting. (O)

  O = ontbijt

   

  Dag 4

  Einde na het ontbijt. (O)

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief:

   
   

  Algemene reistips

  Prijs

  Prijs 2023: op aanvraag. 

  De prijzen variëren al naargelang de reisperiode, het kamertype en beschikbaarheden op het moment van aanvraag. 


  Voorschot: € 125 per persoon

  Inbegrepen

  • logies 
  • ontbijt  
  • veerboot Harlingen-Terschelling heen en terug voor passagiers 
  • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
  • originele wandel- en fietskaart van Terschelling en Vlieland 
  • BTW

  Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden en dranken 
  • overzet voor fiets en wagen
  • evt. meerprijs snelboot 
  • toeristenbelasting (ca. € 2 per persoon / nacht, ter plaatse te betalen)
  • lokaal transport 
  • excursies
  • evt. inkomgelden
  • evt. verzekering

  Toeslagen

  • Toeslag sneldienst: € 8,5 per persoon en per traject

  Betalingsvoorwaarden

  1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
  2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
  3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
  4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
  5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief:

   
   

  Aantal deelnemers

  Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
  Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

  Beschikbaarheid

  De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

  Reisperiode

  Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
  van 1 maart tot/met 31 december 2023

  Zeeklimaat met relatief koude lentes waarin er over het algemeen weinig regen valt. Zonnige zomers met meer uren zonneschijn dan op het vasteland maar lagere temperaturen.

  Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather


  Heen- en terugreis

  De overzet naar Terschelling gebeurt vanaf de veerhaven van Harlingen. Je kan met de wagen of de trein tot Harlingen reizen:

  Met de trein*

  De trein is zeker een te overwegen optie. Met een stop in Schiphol en Leeuwarden ben je ongeveer 6 uur onderweg tot Harlingen. Het station van Harlingen bevindt zich op slechts 100 m van de veerterminal met aansluiting op de gewone veerdienstregeling en op sommige snelboten. Er is een regelmatige busdienst van de veerhaven tot aan het hotel (25 min).

  Met de wagen

  Vanuit Brussel: ca. 320 km. Je kan tot aan het hotel rijden maar we raden aan deze achter te laten op de parking in Harlingen. De overzet voor de wagen is niet alleen duur maar ook weinig duurzaam en bovendien heb je de wagen ter plaatse niet nodig. In ieder geval zijn noch de overzet voor de wagen noch de parking inbegrepen.

  Parkeren in Harlingen. 

  Overzet

  Een ticket voor de overzet met de 'normale' veerdienst voor passagiers is inbegrepen. De overtocht duurt ca. 2 uur, de sneldienst ca. 45 min. Er zijn dagelijks 2 tot 4 veerdiensten en 2 of 3 sneldiensten. Tussen Terschelling en Vlieland zijn er 2 tot 3 sneldiensten per dag. Bij de haven van West- Terschelling kan je een taxi of de bus naar het hotel nemen. De bus (ca. 25’) stopt pal voor de deur van het hotel in Lies.

   

  * Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

  • bijstand in geval van problemen met de trein;
  • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

  Als het vervoer bij een reis niet is inbegrepen, en je wil een vlucht-, trein- of bootticket reserveren, dan kan dit ook via Anders Reizen. Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

  Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


  Vervoer ter plaatse

  Je hebt ter plaatse geen wagen nodig in het kader van het wandelprogramma.

  • Fiets: je kan een fiets huren bij het hotel, tegen een meerprijs zijn er ook elektrische- en kinderfietsen te huur. 
  • Bus: regelmatige busverbindingen naar alle uithoeken van het eiland, bushalte voor de deur van het hotel.

  Wandelniveau

   en . Wandelingen over eerder vlak terrein, qua lengte aanpasbaar door de bus te nemen. 

  Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


  Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

  Kinderen

  • vanaf 3 jaar
  • strand, zee en duinen 
  • zwemparadijs De Dôbe
  • zeerobbentochten en wadlopen
  • wrakkenmuseum met piratenspeeltuin
  • fietsen en huifkartochten

  Logies

  Modern hotel in landelijke eilandstijl in het dorpje Lies en op ongeveer 10 km van de haven van West-Terschelling.

  Er zijn verschillende kamertypes.

  Tweepersoonskamers:

  • Comfort kamer: eenvoudige tweepersoonskamers in het gerenoveerde bijgebouw (de oude boerderij die in 2020 verbouwd werd, nog steeds in landelijke stijl). op de eerste verdieping. Bereikbaar met de lift. De kamers beschikken over boxspring bedden. Eigen sanitair (douche en toilet).
  • Tuinsuite (45 m²) in een afzonderlijk gebouw. Voor twee personen. Kamers met zithoek, eigen ingang, eigen sanitair (spa-bad, douche en apart toilet).

  Familiekamers: 

  • Luxe kamers (driepersoonskamer met max. 2 volwassenen + 1 kind): in het hoofdgebouw, deze ruimere kamers beschikken over boxspring bedden, eigen sanitair (bad en/of douche en toilet). Deze kamers zijn verspreid over de begane grond en eerste verdieping en beschikken bijna allemaal over balkon of terras. Op deze kamers kan er één extra bed of een kinderbedje geplaatst worden. 
  • Familiekamer (vierpersoonskamer met max. 2 volwassenen + 2 kinderen): deze kamers bieden hetzelfde comfort als de luxe kamer maar zijn een stuk ruimer. Een extra bed of bankbed is mogelijk.
  • Familie tuinsuite (max. 2 volwassenen + 2 kinderen): gelegen op de eerste verdieping, beschikt over een slaapkamer voor de ouders en een slaapkamer voor de kinderen. In de slaapkamer van de kinderen is het bed een 2-persoonsbedstee. Verder beschikt de kamer over een woonkamer, badkamer met bubbelbad en stoomcabine en een ruim balkon.

  Verder nog:

  • fietsverhuur
  • gratis wifi in al de kamers
  • tuin met terras
  • bar en restaurant
  • sauna, zonnebank, massages, kap- en schoonheidssalon

   


  Maaltijden

  In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
  O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

  • ontbijt inbegrepen
  • lunchpakketten kan je bestellen in het hotel of je kan ter plaatse aankopen doen voor de picknick
  • het hotelrestaurant serveert à la carte maaltijden

  Honden

  Niet toegelaten.

  Reisuitrusting

  We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

  Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

  Bagage

  • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas.
  • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

  Schoenen & kousen

  • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
  • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
  • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
  • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

  Kledij

  In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

  • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
  • wind- en waterdicht jas
  • fleece
  • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
  • zwemgerief

  Diversen

  • (bad-)handdoek (strand)
  • toiletpapier of hygiënische doekjes
  • geldbeugel of heuptasje
  • zakmes voor de picknick
  • drinkfles of -zak

  EHBO

  Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

  • middel tegen reisziekte
  • ontsmettingsmiddel
  • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
  • pijnstillend en koortswerend middel
  • middel tegen krampen
  • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
  • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
  • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
  • steriel gaas en kleefband

  Geld

  In Nederland betaal je met euro's. Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.

  Reisdocumenten

  Voor reizen naar Nederland volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

  Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.  Wijzigingen

  Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

  Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

  De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
  • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
  • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
  • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
  • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
  • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
  Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief: