Luxemburg - Luxemburgse Ardennen


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Luxemburg - Luxemburgse Ardennen


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Luxemburg - Luxemburgse Ardennen


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Luxemburg - Luxemburgse Ardennen


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Luxemburg - Luxemburgse Ardennen


3 dagen

Periode zelf te bepalen


3 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23LU5AAA
Individuele reizen Luxemburg
Vanuit een idyllisch gelegen hotelletje aan de oevers van de Sûre verken je dit mooie stukje van de Luxemburgse Ardennen in de regio rond Bourscheid.  Je wandelt langs dichte bossen en weilanden, kronkelende riviervalleien en hoog-plateaus met imposante kastelen en dorpjes. Het terrein is af en toe flink heuvelachtig wat mooie uitzichten oplevert maar zeker ook gepaard gaat met enkele pittige kuitenbijters.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • idyllisch gelegen hotel in een meander van de Sûre
 • wellness
 • burchten en kastelen
 • beboste heuvels en glooiende weilanden
 • Clervaux, Vianden, Esch-sur-Sûre

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

24 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in het hotelletje in Bourscheid Plage, een idyllisch plekje in de schaduw van de imposante middeleeuwse burcht van Bourscheid en in een meander van de rivier de Sûre. Vanop het hotelterras kijk je uit over de rivier en achteraan word je omringd door bos. Je wordt verwacht voor het avondmaal.

Hotelovernachting. (A)

O = ontbijt     A = avondmaal

Dag 2

Talloze wandelwegen doorkruisen deze bosrijke streek. Je krijgt van ons de beschrijvingen van een aantal korte en langere lusvormige tochten op max. 15 minuten rijden.

 • Wandeling vanuit Brandenbourg: deze biedt een mooie variatie aan landschappen: gemengd loofwoud, glooiende weilanden, lieflijke riviervalleitjes en pittoreske dorpjes. Gestage beklimmingen met relatief gemakkelijk te overwinnen hoogtemeters. Tocht van 16,5 km, 4,5 à 5 uur stappen, + / - 500 m. Rit van 10 km.
 • Wandeling vanuit Kehmen: stevige tocht met een mooie variatie aan typisch Ardeense landschappen: bossen en velden, riviervalleien en plateaus met mooie vergezichten. Soms lange en pittige beklimmingen. Tocht van 18,5 km, 6 uur stappen,  + /  - 650 m. Rit van 6,5 km.
 • Wandeling langs de oevers van de Sûre: langs de flanken van de rivier de Sûre. Enkele pittige beklimmingen, regelmatig weidse vergezichten, met het zicht op de bocht van Bourscheid-Plage en met het kasteel van Bourscheid op de achtergrond. Tocht van 19 km, 6 uur stappen, + / - 600 m. Start bij het hotel.
 • Wandeling vanuit Goebelsmühle: door de mooie vallei van de Wilz richting Kautenbach en langs Fridbësch en Hoscheid (bekend om zijn klankwandelroute). Je wandelt langs bossen en weilanden, riviervalleien en hoogplateaus, regelmatig mooie vergezichten. Af en toe steile, doorgaans geleidelijke beklimmingen. Tocht van 18,5 km, 6 uur stappen. + / - 600 m. Kortere variant van 15,5 km, 5 uur stappen. Rit van 7 km.
 • Wandeling naar Michelau: over onverharde paden langs de beboste flanken van de Sûre en het charmante dorpje Michelau. Enkele pittige beklimmingen met mooie uitzichten op het kasteel van Bourscheid, de bocht van de Sûre en Michelau.  Tocht van  9 km, 3 uur stappen. + / - 350 m. Start bij het hotel.

Bourscheid is ook het ideale vertrekpunt voor een aantal mooie uitstapjes in de onmiddellijke omgeving: op 10 km ligt Diekirch met zijn bekende brouwerij en oorlogsmuseum. Clervaux met zijn beroemde Benidictijnerabdij en het welgekende Vianden liggen binnen een straal van 25 km. Je kan misschien ook even halt houden in het mooie Esch-sur-Sûre, het ligt op de weg en is zeker een bezoekje waard.

Hotelovernachting (O, A)

Dag 3

Einde na het ontbijt. (O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2023

€ 245 per persoon

Basisprijs 3D/2N: € 245
Basisprijs kind 3D/2N Kind 3 t.e.m.6 jaar: € 170
Eenpersoonskamer (3D/2N) (mits beschikbaar): € 115
Extra overnachtingen 1N in HP (mits beschikbaar): € 105
Toeslag Cottage suite (3D/2N) (mits beschikbaar): € 65
Hoogseizoentoeslag 14/07-28/08: € 10
Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal 
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • originele topografische wandelkaarten
 • vrij gebruik van de wellness (tussen 16 en 20 uur)
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen-en terugreis 
 • evt. transfers ter plaatse 
 • middagmaal en dranken
 • evt. inkomgelden
 • evt. verzekering
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen: € 2 p.p.p.n.)

Toeslagen

 • Toeslag van 14/7 - 28/8: € 5 per persoon per nacht
 • Eenpersoonskamer: € 115 voor 3 dagen / 2 nachten
 • Extra overnachting (half pension): € 105 per persoon
 • Toeslag cottage suite: € 65 voor 3 dagen / 2 nachten
 • Hond: € 15 per nacht (ter plaatse te betalen)

Kortingen

Kinderkortingen: op aanvraag.

 


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 januari tot/met 31 december 2023

Bij Pinksteren en Hemelvaart is een verblijf van min. 3 nachten verplicht. Kerst- en nieuwjaararrangement: op aanvraag.

Frisse winters (vaak met sneeuw) en zachte zomers.

Het jachtseizoen start officieel op 1 oktober en loopt tot 31 december. Tijdens het wandelen kan je hiervan, vooral tijdens het weekend, hinder ondervinden. De drijfjacht op groot wild (hert, everzwijn en reebok) zorgt ervoor dat hele bossen worden afgesloten en de toegang volledig verboden wordt voor niet-jagers. Bij de ingang van de bossen worden dan rode (verboden toegang) en gele (informatieve) affiches aangebracht. Je moet je dan kunnen behelpen met de wandelkaart. De geplande jachtdata zijn in kaart gebracht. Kijk dus zeker voor je een wandeling aanvat of er een jacht gepland is die dag en of je de wandeling eventueel wat moet aanpassen. Hou er ook rekening mee dat de aankondigingen van drijfjachten altijd onder voorbehoud zijn en dat de situatie ter plaatse nog anders kan zijn. De affiches op het terrein hebben altijd het laatste woord.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.

Heen- en terugreis

Met de wagen

In het kader van het wandelprogramma is een wagen ter plaatse noodzakelijk. Afstand Brussel - Bourscheid: ca. 214 km, 2,5 à 3 uur. Parking bij het hotel.

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europesewegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of eco-vignet nodig hebt.

Vervoer tijdens de reis

Voor drie wandelingen is een verplaatsing nodig:

Wandeling vanuit Brandenbourg: 10 km
Wandeling vanuit Kehmen: 6,5 km
Wandeling vanuit Goebelsmühle: 7 km

Wandelniveau

. Dagtochten tot 6 uur over vaak flink heuvelend terrein, tot 650 m stijgen. Je loopt hoofdzakelijk over onverharde bos- en veldwegen of kleine paden. Af en toe volg je asfaltwegen maar storend is dit nooit, aangezien het zeer rustige landelijke wegen en/of verkeersvrije fietspaden zijn.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Je verblijft in een hotel dat zeer rustig gelegen is aan het water. Het is voorzien van 19 standaardkamers met privé sanitair en gratis internetaansluiting. 

Naast de standaard kamers kan je verblijven in een cottage suite (zie toeslagen). De cottage suite is 55 vierkante meter, heeft een badkamer met bubbelbad en dubbele regendouche, rivieruitzicht en een terras.

Verder nog:

 • een  gezellige bar
 • goed restaurant
 • zonneterras en tuin langs de rivier
 • een kinderspeelplein en een binnenspeelruimte
 • een spa met sauna (gratis tussen 16 en 20 uur), 2 Turkse stoombaden met aroma’s en een fitnessruimte
 • een petanque baan en twee tennisvelden.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • ontbijtbuffet
 • lunchpakket niet inclusief, je kan dit ter plaatse laten klaarmaken voor € 12
 • 3-gangen avondmaal inclusief
 • aangepaste menu's voor kinderen (prijs kinderen op aanvraag)

Honden

Honden zijn toegelaten in het hotel (niet in het restaurant,  wel in de brasserie) en kosten 15 € per nacht.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdicht jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief (wellness)
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (afhankelijk van het seizoen)

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick
 • drinkfles of -bus
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte 
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Groothertogdom Luxemburg betaal je met euro's. Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.


Reisdocumenten

Voor reizen naar het Groothertogdom Luxemburg volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Achtergrondinformatie

Visit Luxemburg

 Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: