Italië - Piemonte: culinaire natuurreis in de Langhe


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Italië - Piemonte: culinaire natuurreis in de Langhe


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Italië - Piemonte: culinaire natuurreis in de Langhe


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Italië - Piemonte: culinaire natuurreis in de Langhe


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Italië - Piemonte: culinaire natuurreis in de Langhe


8 dagen

Periode zelf te bepalen


8 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23IT5PTA
Individuele reizen Italië
Ten zuiden van Alba strekt zich de Langhe uit, een oogstrelend land van golvende heuvels die excellente wijnen, hazelnoten, heerlijke kazen en truffels oplevert. Dit is een culinaire natuurreis met schitterende vergezichten over valleien en op besneeuwde Alpentoppen. Elk seizoen heeft er z’n charmes maar de kleurrijke herfst heeft voor fijnproevers een streepje voor wanneer de druiven in de heuvels worden geplukt, de truffels en wilde paddenstoelen worden verzameld en tal van marktjes en festiviteiten er een fijne sfeer creëren.  Hier ontstond het principe van slow food en wacht je een onvergetelijke reis die je het verhaal vertelt van de Barolo-wijnen en de hazelnoot.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Alba, hoofdstad van de truffel
 • afwisselend landschap; wijngaarden, bossen, dorpjes,..
 • rijke gastronomie
 • kleinschalig comfortabel logies
 • mooi in elk seizoen

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

17 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Alba

Je komt aan in Alba, 'truffel-hoofdstad' van de Langhe-streek in de Italiaanse regio Piemonte. Je kan er kuieren over de kasseien tussen barokke en renaissance paleizen. Er zijn weinig landen waar de kerken zo rijk versierd zijn, dus ook hier is een bezoekje aan de 'duomo' de moeite waard. In Alba verblijf je in een klassiek maar degelijk stadshotel vlakbij het centrum en het station, een handige vertrekbasis waar je ook zonder probleem je wagen kan achterlaten.

Hotelovernachting.

Dag 2

Roddi - Vergne (of Barolo)

Ten zuiden van Alba strekt zich de Langhe uit, een oogstrelende streek die van wijndorpjes en hazelnoten. De taxi pikt je op om 9 uur en brengt je naar het startpunt van de wandeling bij Roddi. Het pad leidt over de met wijngaarden overdekte heuvels naar het rustieke stadje La Morra en verder tot het piepkleine Vergne, een gehuchtje niet ver van Barolo. Onderweg kan je je op verschillende plaatsen tegoed doen aan een wijnproeverij. Indien er in de agriturismo in Vergne geen beschikbaarheid is overnacht je in een hotel Barolo en wordt de wandeling iets korter vandaag.

Roddi - Vergne: 15 km, 4 uur, + 509 m / - 383 m.
Roddi - Barolo: 13 km, 4 uur, + 446 m / - 409 m.

Overnachting in een sfeervolle agriturismo in Vergne of in een hotel in Barolo. (O = ontbijt)

Bij vertrek op een donderdag of een vrijdag overnacht je in Barolo ipv in Vergne, tenzij je een extra nacht in Vergne verblijft. Het logies verplicht twee nachten op vrijdag en zaterdag.

Dag 3

Vergne (of Barolo) - Novello - Monforte d'Alba

Eerst gaat het naar Barolo, het dorpje dat zijn naam geleend heeft aan de droge rode wijn die zo kenmerkend is voor deze streek. Om deze naam waardig te zijn, moet deze wijn gemaakt worden van de nebbiolo-druif. De wandeling is niet zo lang vandaag dus je hebt uitgebreid de tijd om rustig door de straatjes van Barolo te kuieren, het Museo del Vino ‘WIMU’ te bezoeken of je te goed te doen aan een tasting.  De route vandaag loopt bijna volledig doorheen de beste wijngaarden van de nebbiolo-druif. Je wandelt langs het kasteel van Novello, en verder naar Monforte d’Alba met z’n levendige dorpsplein.

Vergne - Monforte d'Alba: 12 km, 4 uur. + 447 m / - 390 m.
Barolo - Monforte d'Alba: 8 km, 3 uur, + 440  / - 200 m.

Overnachting op hotel of in een B&B. (O)

Dag 4

Monforte d'Alba - Roddino - Cissone

Vandaag maakt het landschap van alomtegenwoordige wijngaarden plaats voor hazelnootbomen, die de hoge Langhe charmeren. Je maakt een prachtige wandeling over de beboste heuvels die Serralunga omringen. Van hieruit klim je steil omhoog naar Roddino en naar het piepkleine dorpje Cissone. Je picknick kan je genieten onder een oude eik met zicht op de vallei van Sinio. Vandaag en morgen verblijf je op een bijzonder adresje, een prachtig gelegen agriturismo met zwembad en fijn restaurantje.

Wandeling van 19 km, 5 à 6 uur. + 680 m / - 565 m. 

Overnachting in een agriturismo met zwembad. (O)

Dag 5

Cissone

Cissone is een mooie plek voor een rustdagje aan het zwembad maar wij kunnen je de aangeboden rondwandeling zeker aanbevelen. Van bij de agriturismo trek je de beboste heuvels in naar het bijzondere dorpje Serravalle Langhe en terug. Bijna de ganse wandeling krijg je een panorama van besneeuwde Alpentoppen voorgeschoteld. Een ontspannen tochtje van enkele uren waarna een duik in het zwembad eens zoveel deugd doet!

Luswandeling van 8,5 km, 3 uur. + 307 m / - 307 m.

Overnachting in een agriturismo met zwembad. (O)

Dag 6

Cissone - Cravanzana

De wandeling voert naar de Alta Langha, het hoger gelegen deel in het zuiden van de Langhe-regio tegen de grens met Ligurië. Je maakt kennis met een heel ander soort landschap; hier maakt wijnbouw plaats voor bossen en voor de hazelnoot. Daar waar de hellingen te steil zijn om te cultiveren zijn ze bebost met eiken. Dit is ook de regio van de 'Tuber Manatum' of de wereldberoemde witte truffel van Alba. Het is de langste maar misschien ook wel de mooiste tocht van de reis. 

Wandeling van 20 km, 5 uur. + 600 m / - 665 m. Evt. in te korten met 7 km door een transfer tot Boscolaschetto (€ 20 ter plaatse te betalen).

Overnachting op hotel of in een agriturismo. (O)

Dag 7

Cravanzana - Cortemilia

Vanuit Cravanzana daal je licht af naar Torre Bormida, waar je de gelijknamige rivier oversteekt. Er volgt een steile klim naar Bergolo, één van de kleinste dorpjes van de Alta Langha, maar zeker niet met het minste karakter. Het laatste deel van je tocht loopt doorheen de bossen en door vele hazelnootplantages naar Cortemilia, een wel erg oud dorpje dat dateert uit Romeinse tijden. Je logeert in het hotel van een gerenommeerde kok, een culinaire topper om deze wandelweek in schoonheid af te sluiten.

Wandeling van 13 km, 5 uur. + 450 m / - 790 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 8

Einde na het ontbijt. (O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2023

Prijs op basis van 2 personen: € 730 per persoon

Prijs op basis van 3 personen per kamer: € 610 per persoon


Voorschot: € 255 per persoon

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt
 • bagagevervoer 
 • transfer Alba - Roddi
 • informatiepakket met Engelstalige wandelbeschrijvingen (meer info onder wandelniveau)
 • gebruik van een wandelapp
 • dagkaarten met ingekleurde route
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen-en terugreis 
 • overige maaltijden en dranken
 • transfer Cortemilia - Alba
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. inkomgelden
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • Toeslag eenpersoonskamer samenreizend (kamer en ontbijt): € 250
 • Toeslag eenpersoonskamer alleenreizend (kamer en ontbijt): € 380
 • Transfer Cortemilia -  Alba station (2 pers): € 90
 • Transfer Turijn luchthaven - Alba (max. 4 pers): € 230
 • Transfer Cortemila - Turijn luchthaven (max. 4 pers): € 280

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 april tot/met 15 november 2023

Bij afreis op zondag moet je er rekening mee houden dat er geen bus rijdt tussen Cortemilia en Alba.  Je kan uiteraard altijd een taxi nemen, op voorhand (zie toeslagen) of ook makkelijk ter plaatse te regelen. 

Bij vertrek op een donderdag of een vrijdag overnacht je in Barolo ipv in Vergne, tenzij je een extra nacht in Vergne verblijft (zie toeslagen).

Piemonte is een mooie reisbestemming in ieder seizoen maar er is geen mooiere periode dan de herfst. Ook op culinair vlak is de herfst de beste reistijd omdat dit de oogstperiode is voor druiven, paddenstoelen en witte truffels. Het mooie heuvellandschap wordt dan omgetoverd in een bont kleurentapijt, een ideaal wandelseizoen voor frisse-neuzen-liefhebbers.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op  Accuweather.


Heen- en terugreis

Met de wagen

Heenreis

Afstand Brussel - Alba: ca. 1050 km. Je kan de wagen gedurende de ganse week achterlaten op de ondergrondse parking van het hotel voor € 7 à 8 per dag. Een goed alternatief ,indien er hier geen plaats is of als je in een ander hotel overnacht, is de overdekte betaalparking bij het station van Alba, Centro Stazione, Piazza Trento E Trieste. Hier betaal je voor een week ca. € 35 à € 40.

Terugreis

Om terug te keren naar je wagen op het einde van de reis neem je in Cortemilia (Paese) de bus terug naar Alba (ritduur ca. 55 min - GelosoBus lijn 162). Er zijn een vijftal vertrekken per dag van ma tot za. Op zondag kan je enkel met een taxi in Alba geraken maar in Italië zijn taxi's helemaal niet zo duur.

Met het vliegtuig*

Heenreis

Vlucht naar Turijn - Caselle Airport. Op de luchthaven neem je een taxi of de bus tot station Torino Porta Susa (ritduur: 40 min. vertrek om de 20 min.). Hier is er elk uur een rechtstreekse trein naar Alba (reisduur: ca. 70 min.). Hou rekening met beperkte verbindingen op zondag. Je kan ook een taxi nemen tot in Alba, een afstand van 85 km en betaalt hiervoor ongeveer €130.

Terugreis

Bus Cortimilia - Alba.  Als je verder naar de luchthaven moet dan neem je weer de trein tot Turijn Porta Susa (ca. 90 min.) en reis je verder per taxi of bus tot op de luchthaven. Op zondag kan je enkel een taxi (beperkt) nemen tussen Cortemillia en Alba. 

Transfers naar Alba vanuit Turijn luchthaven en terug en vanuit Cortemilia naar Alba of Turijn kunnen op voorhand geregeld worden (zie toeslagen) maar is ook makkelijk ter plaatse te regelen (taxi).

Voor treinen in Italia, zie Trenitalia.


* Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

 


Vervoer tijdens de reis

De transfer van Alba naar Roddi of Verduno 's ochtends voor de start van de wandeling is inbegrepen.  Hieronder geven we wat algemene uitleg over het openbaar vervoer in Italië:

Reizen met het openbaar vervoer in Italië is goedkoop. In en rond grote steden zijn bussen en treinen over het algemeen goed op elkaar afgestemd. Dit moet je zeker weten als je de trein of bus neemt:

 • Bustickets koop je best voor het vertrek aan de automaat, in een kiosk, een tabakswinkel (‘tabacchi’, herkenbaar aan de grote ‘T’) of krantenwinkel. Als die er niet is kan je ze vaak ook op de bus aankopen (zorg dan wel dat je kleingeld bij de hand hebt).
 • Treintickets: het grootste deel van de Italiaanse spoorwegen wordt beheerd door Trenitalia. Tickets koop je ter plaatse aan de automaat of het loket. In Italië zijn verschillende soorten treinen:
  • Diretto en de Interregionali = lokale treinen
  • Intercity (IC): deze verbinden de verschillende regio’s en grote steden met elkaar, ze zijn iets duurder. Je kan op voorhand een zitplaats reserveren.
  • Eurostar (ES): dit is de Italiaanse versie van de hogesnelheidstrein, hij verbindt grote steden met elkaar. Dit is de duurste trein, je moet op voorhand een zitplaats reserveren. Dat kan ter plaatse bij het loket of online
 • Zowel bus- als treintickets moet je ontwaarden in de daartoe bestemde automaat voor het opstappen, zoniet riskeer je een boete.
 • Openbaar vervoer in Italië: ThetrainlineTrenitalia.
 • Handige app voor onderweg: Moovitapp 

Wandelniveau

 en . Wandelingen van 8 tot 20 km met hoogteverschillen van max. 680 m stijgen en 790 m dalen. Het niveau van de wandelingen gaat in stijgende lijn naarmate de reis vordert en met in het midden een rustdag, een ideale niveau-opbouw. De eerste twee wandeldagen zijn . Wandeldagen 3 en 4 zijn .

Je wandelt vaak tussen wijngaarden over oneffen paden, boswegjes en ook over rustige asfaltweggetjes. Soms wandel je ook over de beroemde 'strade bianche' of witte onverharde wegen die zo typisch zijn voor de streek. De ondergrond van de paden in de wijngaarden kan glibberig worden na regen en een wandeling kan daardoor gevoelig zwaarder worden. Tijdens het eerste ‘deel’ van de reis is er weinig schaduw, vanaf dag vier wandel je vaker door bosrijk gebied en door hazelnootplantages.

De paden zijn goed gemarkeerd. Je volgt deels de rood-witte GR-markeringen en deels de Bar-to-Bar route. Als leidraad ontvang je Engelstalige wandelinstructies, kaarten en gps-tracks. Bovendien kan je ook gebruik maken van een handige en gebruiksvriendelijke wandelapp. Kleine stukken op de route gaan off-track, daar is het gebruik van de app of gps zeker aan te raden.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen. Het vervoer van je bagage is inbegrepen.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Verblijf op basis van tweepersoonskamers met private badkamer. In Alba overnacht je in een klassiek maar degelijk stadshotel in de omgeving van het station en op korte afstand van het centrum. Hier kan je ook makkelijk je wagen achterlaten tijdens de wandelweek. Er zijn volop winkels en restaurantjes in de buurt. 

Op de overige plaatsen overnacht je in hotelletjes of in een agriturismo. De dorpjes en stadjes zijn dikwijls klein waardoor het aantal logiesmogelijkheden eerder beperkt is en het comfortniveau uiteenlopend (maar overal goed!). Een speciale vermelding verdient het logies in Cissone waar je twee nachten verblijft. Niet alleen de mooie ligging maar ook de vriendelijke familie, de excellente keuken, het heerlijke zwembad en het prachtige uitzicht verdienen een pluimpje.

De hierbij vernoemde hotels zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.


Honden

Kleine honden zijn toegelaten. Ter plaatse te betalen maar door te geven bij inschrijving. Prijs per nacht varieert van €10 tot €30.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt is inbegrepen en is op de meeste plaatsen vrij uitgebreid naar Italiaanse normen.
 • De lunch is niet inbegrepen. Ofwel doe je zelf je aankopen voor de picknick ofwel eet je in een restaurantje onderweg. Soms kan je ook een lunchpakket laten klaarmekn in het logies. Uitgebreide informatie krijg je op voorhand in je informatiepakket.
 • Ook het avondmaal is niet inbegrepen, het is fijn om zelf een keuze te kunnen maken. In Alba, Barolo en Monforte d'Alba is er genoeg keuze. In Vergne zal de logiesuitbater je adviseren om in een restaurantje in de buurt te eten (geen restaurant in het logies zelf). In Cissone, Cravanzana en Cortemilia beschikt het hotel over een prima keuken. De dorpjes op de route zijn vaak piepklein waardoor je voor het diner geen uitgebreide lijst aan restaurants moet verwachten. Je geniet er vaak van streekspecialiteiten van een hoger culinair niveau.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reistas of -koffer. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (vroeg in het voorjaar en in het late najaar)

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkfles of -zak
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • evt. powerbank voor de gps

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Geld

In Italië betaal je met euro's.

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. De meest gangbare creditcards zijn Visa en MasterCard.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: