Groot-Brittannië - Lovely Cotswolds


5 of 8 dagen

Periode zelf te bepalen


Groot-Brittannië - Lovely Cotswolds


5 of 8 dagen

Periode zelf te bepalen


Groot-Brittannië - Lovely Cotswolds


5 of 8 dagen

Periode zelf te bepalen


Groot-Brittannië - Lovely Cotswolds


5 of 8 dagen

Periode zelf te bepalen


Groot-Brittannië - Lovely Cotswolds


5 of 8 dagen

Periode zelf te bepalen


5 of 8 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23GB5CWA
Individuele reizen Groot-Brittannië
Het Engelse 'countryside' spreekt nergens zo tot de verbeelding als in de Cotswolds, zo’n 200 km ten noordwesten van Londen. Dit is een streek die menigmaal het decor vormde voor Engelse films: cottages met honingkleurige rieten daken omgeven door weelderige tuintjes, gezellige pubs, mooie kerkjes en oude kastelen. Het originele traject dat wij aanbieden rijgt de mooiste plaatsjes van de noordelijke Cotswolds aan elkaar tot een boeiende en afwisselende tocht. Je hebt de keuze uit een 5- en een 8-daags programma die beide starten in de mooie stad Cheltenham. En hoe populair de Cotswolds-stadjes ook zijn bij dagtoeristen, op de wandelpaden heerst een hemelse rust. 

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Overnachting in gezellige B&B's
 • Het Engeland van weleer
 • Romantisch landschap
 • Rust en ruimte op Cleeve Hill
 • Parels van stadjes 
 • Mooie tuinen
 • Goed combineerbaar met Londen of Oxford

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,4

30 Beoordelingen

reviews van klanten

Zeer fijne wandelvakantie met mijn 2 kinderen van 21 en 14 jaar, goede dosering qua wandelingen met hier en daar nog optionele extra's of short-cuts zodat je de zwaarte van de reis zelf wat kan aanpassen. Goede logies in schattige dorpjes in die typische Cotswolds-steen. Op de trails waren we elke dag quasi alleen, de complete rust, zelfs in het zomerseizoen. Op slechts 2u met de trein vanuit London Paddington. Ideaal als combo met enkele dagen citytrippen in London.

Birgit D. -

Wij hebben, mede dankzij het onvoorziene fantastisch weer, een schitterende reis achter de rug. Dit is reeds de 4de keer en telkens blijft het ons boeien. Top gedaan ...

Pieter C. -

Engeland was een echte ontdekking. Ik ga zeker nog terug.

Susy H. -

Algemene reistips

5 dagen

Dag 1 Cheltenham

Begin 18de eeuw ontdekte men hier minerale bronnen en in de daaropvolgende jaren ontpopte Cheltenham zich tot een steeds populairder wordend kuurstadje (“to cure the malaria and smelly feet of the officers returning from the colonies”, zoals een taxichauffeur het ooit plastisch uitlegde). Je treft er rijen statige Regency-huizen aan, met de voor Cheltenham typische balkons in gietijzer. Het is trouwens bij de Pitville Pump Rooms, het pompeuze gebouw dat bij de bronnen werd opgetrokken, dat de Cotswold Ring aanvangt.

Overnachting in Cheltenham

Dag 2 Cheltenham - Winchcombe

Via de beruchte paardenrenbaan Cheltenham Racecourse gaat het over Cleeve Hill, de hoogste heuvel van de Cotswolds. De verlaten Wontley Farm en het 4500 jaar oude graf van Belas Knap, leiden je naar Winchcombe, een oud-Saxische hoofdstad. Net buiten het stadje ligt Sudeley Castle, waar de laatste vrouw van Hendrik VIII haar laatste levensjaar doorbracht.

Tocht van 14 km, niveauverschil + 289 m / - 321 m.

Overnachting in Winchcombe (O)
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Dag 3 Winchcombe - Broadway

Je volgt de oude pelgrimsweg naar Hailes Abbey en wandelt via een prachtig Jacobijns ‘manor house’ naar Stanton. Verder naar Broadway met zijn brede hoofdstraat, een aaneenschakeling van prachtige 16de-eeuwse honingkleurige gebouwen. New York’s bekendste straat werd naar dit stadje genoemd. 

Tocht van 17,7 km, niveauverschil + 406 m / - 404 m.

Overnachting in Broadway (O)

Dag 4 Broadway / Chipping Campden

Vandaag zijn er twee mogelijkheden:

 • Lusvormige tocht vanuit Broadway. Deze wandeling leidt je langs de Cotswold Way met uitzichten naar het westen toe, een uitzicht vanaf een heuvelrug op een groene vallei met zicht op Snowshill, een heerlijk dorp. De wandeling slingert vervolgens rond de kop van de vallei om uit te komen op de Cotswold Way richting Buckland Wood, en verder naar beneden richting vallei van Snowshill. Daarna daalt ze geleidelijk af naar Broadway via de originele kerk. Er is een optie om de wandeling met 3 km uit te breiden, die je naar hogere gronden boven Snowshill brengt en die de rand van een lavendelveld volgt.
 • Wandeling tot Chipping Campden en bus terug naar Broadway. Deze wandeling is korter (9,5 km) maar begint met een stevig kuitenbijtertje, nl. de onafgebroken klim van zowat  45 minuten naar Broadway Tower. Chipping Campden is een leuk dorpje dat het romantisch plaatje van de Cotswolds compleet maakt:  St. James' Church, de Market Hall, Townhall, Grevel House, High Street,... stuk voor stuk architecturale pareltjes aan de Cotswolds-kroon!

Tocht van 12 km, niveauverschil + 336 m / - 336 m + optionele etappe van 3 km
Tocht van 9,5 km, niveauverschil + 253 m / - 203 m

Overnachting in Broadway (O)

Dag 5

Einde van het programma na het ontbijt (O).

8 dagen

Dag 1-3 

Idem als in het 5-daags programma.

Dag 4 Broadway - Chipping Campden

De korte wandeling vandaag begint met begint met een stevig kuitenbijtertje, nl. de onafgebroken klim van zowat  45 minuten naar Broadway Tower. Chipping Campden is een leuk dorpje dat het romantisch plaatje van de Cotswolds compleet maakt:  St. James' Church, de Market Hall, Townhall, Grevel House, High Street,... stuk voor stuk architecturale pareltjes aan de Cotswolds-kroon!

Tocht van 9,5 km, niveauverschil + 253 m / - 203 m.

Overnachting in Chipping Campden (O)

Vanuit Chipping Campden kan je naar Hidcote wandelen (5,5 km heen en weer terug), een parel van een tuin. Je kan dit inplannen door 's ochtends op tijd uit Broadway te vertrekken en na de lunch naar Hidcote te wandelen. T.e.m. 31/8 kan je binnen tot 17 u. en sluit de tuin om 18 u.; vanaf 1/9 is het een uur vroeger.  Je kan ook een extra-nacht in Chipping Campden boeken (prijs op aanvraag).

Dag 5 Chipping Campden - Moreton-in-Marsh

Mooie en rustige etappe die je via Broad Campden naar het charmante dorpje Blockley brengt. Net voor je aankomt in Moreton-in-March, kan je een bezoek brengen aan Batsford Arboretum & Garden Centre, aan Bourton House Garden of aan Sezincote House & Garden. De schitterende gevel van Sezincote House is een zeldzaam voorbeeld van Moghul-architectuur buiten India. 

Tocht van 12,5 km, niveauverschil + 289 m / - 276 m.

Overnachting in Morenton-in-March (O)

Dag 6 Moreton-in-Marsh - Bourton-on-the-Water

Je wandelt via het pittoreske Stow-on-the-Wold en Lower Slaughter naar Bourton-on-the-Water. Al deze plaatsjes zijn getooid met eeuwenoude huisjes. Bourton is zelfs geclassificeerd als één der mooiste dorpen van Engeland. Kleine pittoreske bruggetjes overwelven er de ondiepe Windrush-rivier die Bourton een schilderachtig karakter biedt.  

Tocht van 19 km, niveauverschil + 240 m / - 237 m.

Overnachting in Bourton-on-the-Water (O)

Dag 7 Bourton-on-the-Water - Cheltenham

Lange, maar erg mooie laatste tocht. Van Bourton-on-the-Water volgt de Cotswolds Ring de mooie vallei van de Windrush. Vanaf Brockhampton gaat het eerst de reeds bekende Cleeve Hill op en dan weer af naar Prestbury, bij Cheltenham. 

Tocht van 28 km, niveauverschil + 564 m / - 493 m.

OF je kan deze lange tocht evt. vervangen door een lusvormige tocht die begint en eindigt in Bourton, gevolgd door de bus van Bourton naar Cheltenham (ca. 1 u. rijden).

Tocht van 17 km, niveauverschil + 254 m / - 254 m.

Overnachting in Cheltenham (O)

Dag 8

Einde van het programma na het ontbijt (O).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2023

5 dagen / 4 nachten: € 570 per persoon
8 dagen / 7 nachten: € 995 per persoon


Voorschot: € 175 per persoon

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt 
 • bagagevervoer 
 • informatiepakket met Engelstalige wandelbeschrijvingen
 • Ordnance Survey wandelkaart
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen -en terugreis
 • middag- en avondmaal
 • dranken
 • transfers ter plaatse
 • evt. inkomgelden van bezienswaardigheden
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

Toeslagen eenpersoonskamer: 

 • 8 dagen / 7 nachten samenreizend: € 485
 • 8 dagen / 7 nachten alleenreizend: € 525
 • 5 dagen / 4 nachten samenreizend: € 285
 • 5 dagen / 4 nachten alleenreizend: € 310

Weekendtoeslag bij overnachting in:

 • Moreton op vrijdag: € 30 per persoon
 • Moreton op vrijdag en Chipping Campden op zaterdag: € 45 per persoon
 • Chipping Campden op zaterdag: € 15 per persoon

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 januari tot/met 31 december 2023
niet meer beschikbaar van 1 mei tot/met 31 mei 2023


Heen- en terugreis

Met het openbaar vervoer

Eurostar naar Londen St-Pancras (2 u. rijden, maar je wint 1 uur door het tijdsverschil). Daar neem je de metro (10 min.) naar station Paddington en de rechtstreekse trein (ca. 2 u.04) naar Cheltenham Spa (meerdere treinen per uur). Idem voor de terugreis.

Voor de terugreis vanuit Broadway neem je de bus naar Moreton-in-March, gevolgd door een rechtstreekse trein naar London Paddington en de metro naar London St-Pancras. Opgelet: op zondag rijden er geen bussen tussen Broadway en Moreton-in-March; je dient dan een taxi te nemen (15 km). Je kan wel de bus nemen naar Cheltenham en vandaar verder reizen.

Reizen met de trein - enkele tips

 • De website van National Rail geeft je een overzicht van alle beschikbare tarieven op de door jou gekozen datum en uur en rekent enkel het treinticket aan, dus geen boekingskosten e.d. 
 • Reservaties voor de trein op het vasteland zijn niet nodig, maar soms levert de aankoop van een treinticket op voorhand via de website wel een goedkoper tarief op dan aan het loket.
 • Indien mogelijk koop je best meteen een retour-kaartje = goedkoper dan twee one-way tickets.
 • 'Super off peak‘ tickets zijn het goedkoopst maar bieden geen flexibiliteit. (Indien je echter een ticket koopt voor een reis met overstap en je mist je overstap omwille van vertraging, mag je wel kostenloos de volgende trein nemen.)
 • Reizen tijdens de spitsuren (vóór 10 u. en tussen 15 en 17 u.) van maandag tot vrijdag is duurder dan daarbuiten.
 • Er rijden minder treinen op zon- en feestdagen.

Met eigen wagen 

 • Met de ferry van Calais naar Dover (90 min.) en verder naar Cheltenham (315 km).
 • Of met de autotrein (Eurotunnel) tot Folkestone (35 min.) en verder naar Cheltenham (295 km).
 • Tijdens het 8-daags programma kan je in de meeste gevallen je wagen voor de duur van de reis gratis parkeren bij de B&B in Cheltenham, waar je aan het begin en het einde van de reis logeert. Dit kan enkel op reservatie. Gelieve dit bij boeking te laten weten.
 • Indien je de 5-daagse boekt, kan je je wagen niet gratis parkeren bij de B&B in Cheltenham waar je de eerste nacht logeert. Je kan je wagen parkeren op een betaalparking. Voor de terugreis neem je de bus of de bus & trein  terug naar Cheltenham, of de toeristische stoomtrein (rijdt niet alle dagen en niet het hele jaar door). Met openbaar vervoer ben je 1,5 à 2 uur onderweg. Je kan ook een taxi nemen; dan ben je 30 à 50 minuten onderweg en dit kost £50.

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Wandelniveau

De 5-daagse is een wandelreis van niveau  en  met wandelingen van 9,5 tot 17 km over heuvelend terrein. 

De 8-daagse is een wandelreis van niveau  met wandelingen van 9,5 tot 28 km over heuvelend terrein. De laatste wandeling van 28 km neigt naar . Deze kan je echter vervangen door een luswandeling van 17 km, gevolgd door de bus naar Cheltenham (ca. 45 min. rijden).

Je wandelt over paden of landwegjes, maar ook ‘cross country’, nl. door weiden met oneffen ondergrond. Tijdens en na een periode van regen kan het erg drassig zijn.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.

Voor de exacte afstanden en hoogteverschillen per dag: zie dagschema. De vermelde afstanden zijn bemeten op de officiële begin- en eindpunten van de dagtocht. Aangezien er per overnachtingsplaats verschillende logies boekbaar zijn, hangt jouw uiteindelijk aantal dagkilometers af van de ligging van het geboekte logies. Het is dus mogelijk dat je af en toe in meer of mindere mate van het pad moet afwijken om je logies te bereiken, waardoor de aangegeven wandelafstand wat langer wordt. Maar het gaat telkens om kleine afstanden.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • Je verblijft in verzorgde Bed & Breakfasts, in tweepersoonskamers met privaat sanitair. Overal zijn handdoeken, zeep en shampoo aanwezig.
 • Per overnachtingsplaats kunnen meerdere logies boekbaar zijn; welk logies er voor jou geboekt wordt, hangt af van het tijdstip van de boeking en de beschikbaarheid op dat moment.
 • Je houdt er best rekening mee dat in de meeste logiesplaatsen de ruimte eerder beperkt is. Dat heeft te maken met de eigenheid van de accommodatie op het Britse platteland. Wanneer je de grote (en dure) hotels wil vermijden, kom je automatisch terecht in een categorie van B&B’s, guesthouses of kleine hotels die, behalve betaalbaar, ook een familiaal karakter hebben en vaak gevestigd zijn in 'gewone' huizen. Op comfort wordt niet ingeboet (goeie bedden, voldoende handdoeken), maar qua ruimte is het vaak een maatje kleiner.  

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Uitgebreid ontbijt in de B&B.
 • Lunchpakketten dien je zelf aan te kopen in het plaatsje waar je logeert. In sommige B&B's kan je een lunchpakket bestellen. Je kan ook de lunch nuttigen in lokale pubs of 'inns' .
 • Het avondmaal neem je in de buurt van de B&B.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Bagagevervoer

De bagage wordt vervoerd (1 stuk bagage per persoon en max. 20 kg per bagage). Je draagt enkel je dagrugzak tijdens de wandelingen.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • enkelomsluitende, waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. regenbroek
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemkledij

Diversen

 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • lunchbox voor de picknick
 • evt. wandelstokken.

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband in geval van verstuiking
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Een internationaal paspoort (reispas) is vereist. Een reispas vraag je aan bij de dienst burgerzaken van je woonplaats; reken hiervoor op een tiental kalenderdagen. De reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis.

Indien je met je kinderen reist en niet beide ouders reizen mee, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

In Groot-Brittannië betaal je met ponden (Great Britain Pond Sterling - GBP). Je kan op vele plaatsen terecht aan bankautomaten en in vele horeca-zaken en winkels met de kaart betalen. Zorg er toch voor altijd wat cash op zake te hebben onderweg.. Voor de wisselkoers verwijzen we naar Currency converter

Hond

Honden zijn toegelaten, mits ze 'well behaved' zijn en eventuele onopzettelijke schade vergoed wordt. Steeds vermelden bij inschrijving. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: