Frankrijk - Multisport in de Franse Hoge Alpen


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Frankrijk - Multisport in de Franse Hoge Alpen


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Frankrijk - Multisport in de Franse Hoge Alpen


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Frankrijk - Multisport in de Franse Hoge Alpen


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Frankrijk - Multisport in de Franse Hoge Alpen


7 dagen

Periode zelf te bepalen


7 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23FR5SPM
Individuele reizen Frankrijk
Het Lac de Serre-Ponçon is een immens stuwmeer vlakbij het idyllisch gelegen plaatsje Embrun in het Franse departement Hautes-Alpes. Dit is een uitgelezen plek voor het maken van prachtige natuurwandelingen in het hooggebergte, voor toffe grensverleggende (water-)activiteiten als canyoning, rafting, rotsklimmen en via ferrata. Voeg daarbij het vrij zon-zekere klimaat en de toffe logeeradresjes, een charmant hotelletje of een ecologische gezinscamping, en je hebt de ingrediënten voor een onvergetelijke zomervakantie!

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • vrij 'zon-zekere' regio
 • keuze hotel of eco-camping
 • toffe activiteiten
 • Lac de Serre-Ponçon
 • Franse Hautes-Alpes

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Lac de Serre-Ponçon

Koers naar het kleine dorpje Baratier in de Franse Hoge Alpen, dat samen met het stadje Embrun genesteld ligt aan de noordoostelijke kant van het Lac de Serre-Ponçon. Je neemt je intrek in het hotel dat gelegen is in Baratier of op de camping 1,5 km hogerop.

Overnachting in het hotel of op de camping.

Dag 2

Briefing en canyoning

Tijdens een briefing wordt het ganse weekprogramma overlopen; je ontvangt alle details en het tijdschema van de verschillende activiteiten. Hou er ook rekening mee dat de volgorde van de activiteiten al naargelang de weersomstandigheden, leeftijden en het niveau van de groep kan gewijzigd worden.
Na de lunch ga je naar de Couleau-rivier voor een canyoning-initiatie. Hier kan je je volop uitleven op de natuurlijke glijbanen en geleidelijk aan wat sprongetjes wagen. Heb je al wat canyoning-ervaring en wens je wat meer uitdaging dan kan je terecht in de canyons van Fournel of Rabou.

Activiteit van 3 uur. Verplaatsing van 20 min. Voor de canyons van Fournel of Rabou is het iets verder rijden: 45 min.

Overnachting in het hotel (O) of op de camping.

O = ontbijt

Dag 3

Pic du Morgon

De Pic de Morgon is 2324 m hoog en de beklimming van de top is een zeer geliefde wandeling in de streek. Je rijdt tot op 1660 m hoogte en wandelt in een drietal uurtjes naar de top. Het is geen moeilijke wandeling, aanvankelijk wandel je over brede bospaden om daarna in een uitgestrekt gebied van bergweiden te belanden. De klim gaat geleidelijk en op de top geniet je van een prachtig panorama op het stuwmeer van Serre-Ponçon en de vallei van de rivieren de Durance en de Ubaye. Deze wandeling wordt begeleid en doe je samen met andere families (max. 14 pers.).

Wandeling van 2,5 à 3 uur. + 670 m / - 670 m. Verplaatsing van 15 min.

Overnachting in het hotel (O) of op de camping.

Dag 4

Rotsklimmen en via ferrata

De voormiddag is gewijd aan een initiatie rotsklimmen, een oefening in evenwicht en een goede fysieke inspanning om de dag aan te vatten. Het klimterrein biedt mogelijkheden voor alle niveaus zodat iedereen kan boven geraken om alzo een zicht te krijgen over de volledige vallei. Zowel voor beginners als regelmatige klimmers is dit een mooie uitdaging. Na de lunch rijd je een uurtje noordwaarts, naar het Regionaal Natuurpark van de Queyras. Aan de voet van het indrukwekkende kasteel Château Queyras (1381 m) en boven de bergrivier de Guil waag je je aan een via ferrata of Klettersteig; een met stalen kabels beveiligd klimparcours langs de rotswanden. Verschillende loopbruggetjes overspannen er de rivier de Guil. Deze via ferrata is ongeveer 800 m lang en zeker niet te technisch. De prachtige omgeving maakt het tot een zeer bijzondere ervaring voor jong en oud!

Verplaatsing van 1 uur met de wagen voor de via ferrata.

Overnachting in het hotel (O) of op de camping.

Dag 5

Mountainbike en rafting

De skigebieden die tijdens de wintermaanden de berghellingen van het meer omgeven worden tijdens de korte zomers benut door wandelaars maar ook door mountainbikers.  Vanuit les Orres, hoog boven de vallei, volg je een mountainbikeparcours terug naar beneden. Het ‘bike park’ is geschikt voor beginnende en ervaren mountainbikers. In de afdaling leer je de techniek van het evenwicht houden terwijl je geniet van prachtige zichten op de vallei. Na de middag ga je raften op de rivier de Durance, van bij de raftingbasis word je met de bus naar het startpunt gebracht.  Het is een rustige rafting waar geen ervaring voor nodig is, ook deze activiteit wordt begeleid door een professionele instructeur en je krijgt de nodige uitrusting.

Mountainbikeparcours van 3 uur. Rafting van 11 km, 3 uur.

Overnachting in het hotel (O) of op de camping.

Dag 6

Vrije dag

Op deze laatste dag staan er geen activiteiten meer op het programma. Wie zin heeft in meer canyoning, rafting of via ferrata kan dit ter plaatse regelen, al naargelang beschikbaarheid. Een mooie wandeling aan de oevers van het meer van Serre-Ponçon of een bezoekje aan de versterkte kunststad Briançon (60 km) is zeker een aanrader.

Overnachting in het hotel (O) of op de camping.

Dag 7

Einde van een afwisselende week in de Franse Alpen.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2023

€ 945 per persoon bij verblijf in het hotel op basis van een twee- of meer-persoonskamer.

€ 605 per persoon bij verblijf op de camping.


Voorschot: € 330 per persoon

Inbegrepen

 • logies in hotelformule met kamer en ontbijt
 • logies in campingformule
 • gebruik van alle technisch materiaal en uitrusting bij de activiteiten (mountainbike, helm, neopreenpak, reddingsvest,...)
 • professionele begeleiding door Frans- en Engelstalige gidsen
 • enkele transfers in het kader van het activiteitenprogramma
 • briefing
 • toeristentaks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden en dranken
 • verplaatsingen met eigen wagen op dagen 2, 3 en 4 in functie van de activiteiten
 • evt. inkomgelden
 • evt. verzekering

Toeslagen

Half pension voor volwassenen (hotel-formule): € 255 voor 7 dagen / 6 nachten

Half pension voor kinderen van 7 tot 12 jaar (hotel-formule): € 220 voor 7 dagen / 6 nachten

Extra overnachting voor een volwassene (kamer en ontbijt) in het hotel: € 85 per persoon

Extra overnachting voor een kind van 7 tot 12 jaar (kamer en ontbijt) in het hotel: € 75 per persoon

Extra overnachting voor volwassene (half pension) in het hotel: € 115 per persoon

Extra overnachting voor een kind van 7 tot 12 jaar (half pension) in het hotel: € 105 per persoon

Extra overnachting op de camping: € 20 per persoon


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 20 juni tot/met 11 september 2023

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Heen- en terugreis

Met de wagen

Afstand Brussel – Embrun: 980 km. Een wagen ter plaatse is noodzakelijk in het kader van het activiteitenprogramma.

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

 

*Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Vervoer tijdens de reis

Voor een aantal van de geplande activiteiten moet je je verplaatsen met de wagen. Je rijdt zelf met je wagen naar de afspraakplaats. Details en gps-coördinaten ontvang je ter plaatse.

Dag 2: 20 min. als je kiest voor de andere canyons: 45 min.
Dag 3: 15 min.
Dag 4: 1 uur voor de Via Ferrata
Dag 5: transfers inbegrepen, geen eigen verplaatsingen


Wandelniveau

 en . Dit is een actieve reis waarbij je de ganse dag in de buitenlucht bezig bent (zwemmen, klauteren, klimmen, fietsen, rapellen…). Alle activiteiten worden begeleid door gediplomeerde gidsen en je ontvangt de nodige uitrusting. Er worden geen onnodige risico’s genomen en je wordt tot niets verplicht. Builen of schrammen zijn echter dagelijkse kost tijdens avontuurlijke reizen. Tijdens de briefing wordt het activiteitenniveau van jouw gezin zorgvuldig afgetoetst.  Mogelijk met kinderen vanaf 7 jaar. Voor geen enkele activiteit heb je voorafgaande kennis of ervaring nodig. De enige vereisten zijn een sportieve en avontuurlijke ingesteldheid EN je moet vlot 25 m kunnen zwemmen. Voor de Via Ferrata en het rotsklimmen mag je zeker geen last hebben van hoogtevrees. De activiteiten worden georganiseerd in kleine groepjes met verschillende families samen maar nooit met meer dan 15 personen. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Kinderen

 • geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar 
 • prachtig natuurgebied  
 • grote afwisseling in activiteiten
 • keuze camping = vrijheid
 • toffe activiteiten voor het hele gezin

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Bij boeking heb je de keuze tussen een verblijf in hotelformule ofwel op een camping:

Hotelformule: gezellig en charmant ***-hotelletje in chaletstijl in het dorpje Baratier. Hotel met kwaliteitslabel ‘Logis de France’. Er is een tevens een zwembad en een spa (betalend), een eigen restaurant met terras. Je verblijft op basis van een standaard twee- of meerpersoonskamer met eigen sanitair:

 • Kamer voor 3 personen: 1 tweepersoonsbed en 1 éénpersoonsbed of 3 éénpersoonsbedden
 • Kamer voor 4 personen: 1 tweepersoonsbed en een stapelbed
 • Kamer voor 5 personen: 1 tweepersoonsbed en 3 éénpersoonsbedden

Campingformule: ecologische ***-camping op een 6 ha groot terrein met 200 campingplaatsen. De camping draagt het Franse kwaliteitslabel ‘Clef Verte’ dat garant staat voor kwaliteit, een mooie natuurlijke ligging met veel groen en bomen, familialiteit en authenticiteit. Je neemt je eigen tent, campingcar of caravan mee. Alle campingplaatsen hebben elektriciteit in de buurt (forfait met beperkte of uitgebreide aansluiting) en zijn gelegen hetzij onder de bomen of in de zon, geïsoleerd of kortbij nutsvoorzieningen. Op tijd aan te vragen als je graag de keuze hebt en al naargelang beschikbaarheid.

Verder nog:

 • gemeenschappelijk sanitair met warm water
 • restaurant met buitenterras waar men streekgerechten serveert met bio-producten die worden aangeleverd door lokale producenten (open van 7u00 tot 20u30 in juli en augustus)
 • kruidenierswinkeltje (open van 7u45 tot 12u00 en van 17u00 tot 20u00 in juli en augustus)
 • verwarmd (27°) openluchtzwembad (open van 15/6 tot 15/9 van 10u30 tot 19u00)
 • apart kinderzwembad
 • wifi gratis bij de ontvangstruimte (betalend op de camping)
 • verhuur van campingfrigo’s
 • wasserette
 • verhuur van lakens en handdoeken


Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt bij het verblijf in het hotel.
 • Lunch is niet inbegrepen, in het hotel kan je eventueel een lunchpakket aankopen en op de camping is er een kruidenierszaakje waar je je aankopen kan doen.
 • Avondmaal is niet inbegrepen maar kan je bijboeken bij verblijf in het hotel - zie toeslagen (driegangenmenu ). Bij verblijf op de camping kan je zelf je eten klaarmaken of gaan eten in het restaurant van de camping.
 • In Embrun en omgeving zijn eveneens voldoende eetgelegenheden.

Honden

Toegelaten.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,.. die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Voor de canyoning krijg je een complete uitrusting ter beschikking, bestaande uit een neopreenpak, helm, gordel. Je dient zelf schoenen te voorzien. Voor het rotsklimmen draag je lichte en soepele kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. Ter plaatse ontvang je speciale klimschoentjes, klimmateriaal en een helm.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas.  
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan.

Tent- en campingmateriaal bij verblijf op de camping

 • Lakens en handdoeken kan je huren
 • Ook een campingfrigo kan gehuurd worden

Schoenen & kousen

 • sportschoenen met veters die nat mogen worden, met goed zoolprofiel en goede enkelbescherming om te dragen tijdens de canyoning (geen crocs, kajak- of surfschoentjes). Hou er rekening mee dat je er een neopreensok van 3 mm in moet kunnen dragen.
 • evt. lichte (sport)schoenen, sandalen of slippers voor ‘s avonds
 • enkelomsluitende wandelschoenen met goed zoolprofiel voor de bergwandeling
 • (wandel)kousen

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdicht jas
 • evt. regenbroek
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief (badpak voor de dames)

Diversen

 • enkele handdoeken (microfiber handdoeken drogen niet alleen snel, ze zijn ook dun en licht)
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • drinkfles of -zak
 • zakmes voor de picknick
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp
 • sporttouwtje voor je bril
 • reservebril- of lenzen
 • oude deken om in de auto te leggen tegen vlekken van vuil materiaal
 • documenten reisverzekering

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

In Frankrijk betaal je met euro's. Zowel in het hotel als op de camping kan je met een betaalkaart terecht.

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: