Frankrijk - De Opaalkust


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Frankrijk - De Opaalkust


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Frankrijk - De Opaalkust


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Frankrijk - De Opaalkust


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Frankrijk - De Opaalkust


3 dagen

Periode zelf te bepalen


3 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23FR5OPA
Individuele reizen Frankrijk
Tussen Boulogne-sur-Mer en Calais ligt de Opaalkust. Je maakt hier verkwikkende wandelingen langs de kust, waar de blauwgroene zee contrasteert met de zandstranden, duinen en kliffen. In het groene, glooiende achterland wandel je langs akkers, weilanden en waterpartijen. Steeds met zicht op zee en op de krijtrotsen van Engeland. 

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Blauwgroene zee
 • Mooi stukje kust tussen de 2 kapen
 • Zichten op de krijtrotsen van Engeland
 • Sporen van het zware oorlogsverleden van deze streek
 • Bezoek aan Boulogne-sur-Mer mogelijk
 • Bezoek aan het zee-aquarium Nausicaa mogelijk.  

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

37 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in Audresselles, een aangenaam kustplaatsje met een vissersverleden, ten zuiden van Cap Griz Nez. We kozen een comfortabel en familiaal gerund hotelletje uit vlakbij het strand en de duinen. Het avondmaal neem je naar keuze in een van de vele restaurantjes in de buurt, in Wissant of Wimereux, of in het hotel zelf. Het hotelrestaurant geniet een zeer goede reputatie.

Het 'basisprogramma' is 3 dagen / 2 nachten maar je kan uiteraard extra-nachten bijboeken.

Op deze aankomstdag kan je al een eerste wandeling ondernemen, bv. wandeling 1 van 9 km.

Dag 2

Wij bieden 4 tochten aan van verschillende lengte:
 1. Wandeling heen en terug vanuit Audreselles langs het Fort van Ambleteuse, een van de zogenaamde Vauban-forten, en de Dunes de la Slack, een klein maar zeer mooi stukje beschermed duinengebied. Ca. 9 km.

 2. Zalige luswandeling vanuit Wissant die je eerst langs de kust brengt, dan landinwaarts draait naar het dorp Tardinghen en je via de 'Carrière du Phare’, een verzonken steengroeve, terug naar Wissant voert. 11 km of  15.8 km (indien je doorsteekt naar Cap Griz Nez).

 3. Luswandeling vanuit Audreselles naar Cap Griz Nez. Bijzonder aan deze wandeling is dat op je pad het 'Musée du Mur de l'Atlantique' ligt, in een bunker die deel uitmaakte van de 'Atlantikwall'. Deze regio heeft tijdens WOII nl. zwaar geleden onder de Duitse bezetting en daar kan je even bij stilstaan, ook in het Bois d’Haringzelles. 17,2 km.

 4. Luswandeling vanuit Wissant door het glooiende binnenland naar Cap Blanc Nez en weer terug langs de kust, over het kliffenpad of het strand. 15 km. 

Wandelingen 2 en 4 verkennen het gebied dat de 'Grand Site des Deux-Caps' wordt genoemd, tussen Cap Blanc Nez en Cap Griz Nez.

Een uitstapje naar Boulogne-sur-Mer behoort tot de mogelijkheden. En indien je met de kinderen reist, is daar het  Nationaal Zeecentrum 'Nausicaa' een bezoek meer dan waard.

Dag 3

Ook vandaag kan je, voor je terug huiswaarts keert, nog wandelen, bv. wandeling 2.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2023

Op basis van 2 personen: € 150 per persoon (tweepersoonskamer standaard) of  € 170 (tweepersoonskamer zeezijde)
Op basis van 3 personen: € 140 per persoon (driepersoonskamer standaard) en € 150 (driepersoonskamer zeezijde)


Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt 
 • informatiepakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen 
 • wandelkaart
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • middag- en avondmalen 
 • dranken
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

Prijzen per persoon

 • Eenpersoonskamer voor 3 dagen/2 nachten (standaard): € 105
 • Eenpersoonskamer voor 3 dagen/2 nachten (zeezicht): € 125
 • Extra overnachting (kamer met ontbijt): € 60 (tweepersoonskamer standaard) of  € 70 (tweepersoonskamer zeezijde)
 • Extra overnachting (kamer met ontbijt): € 60 per persoon in een driepersoonskamer
 • Extra overnachting (kamer met ontbijt): € 105 in een eenpersoonskamer.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 maart tot/met 31 december 2023
niet meer beschikbaar van 1 oktober tot/met 18 oktober 2023

Hou er rekening mee dat in de zomermaanden de weekends erg druk zijn.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather


Heen- en terugreis

Deze bestemming is moeilijk bereikbaar met openbaar vervoer.

De afstand per auto van Brussel tot Audresselles is ca. 225 km. Er is parking bij het hotel met een 8-tal plaatsen en daarnaast is er een grote gratis strandparking.  


Vervoer tijdens de reis

Twee wandelingen vertrekken vanuit het hotel en twee vanuit Wissant. Deze kan je ook met de bus afleggen; op de website van Région Hauts-de-France kan je terecht voor de meest recente busuren van lijn 505 die Audresselles met Wimereux en Wissant verbindt.


Wandelniveau

. Wandelingen van 9 tot 17 km. Bij de gedeeltes van de wandelingen die langs de kust lopen kan je soms kiezen tussen het kliffenpad (nooit gevaarlijk indien je op het pad blijft) of het strand. Af en toe heb je geen keuze, bv. als het kliffenpad beschadigd is door een storm. Dat wordt zeer goed gemonitord en aangeduid. Af en toe is er een steile klim of afdaling, bv. het laatste stukje op en af de beide kapen. Maar deze zijn kort. 

Heel belangrijk is dat je rekening houdt met de getijden bij het plannen van de wandelingen. Maar ook indien het laagtij is, kunnen er grote 'strandmeren' achterblijven die af en toe dieper zijn dat je wandelschoenen hoog zijn en waar je dus omheen moet (geen probleem als het warm is, dan kan je er lekker blootsvoets door). Er bestaan meerdere websites en apps waar je de getijden kan checken. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Kinderen

 • De wandelingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.
 • Bovendien ligt het hotel op enkele meters van het strand.
 • Een optioneel bezoek aan Boulogne-sur-Mer is mogelijk, waar je het superinteressant Nationaal Zeecentrum 'Nausicaa' kan bezoeken.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Comfortabel familiaal gerund hotelletje in Audresselles. Bij boeking heb je de keuze tussen een standaard kamer aan de landzijde of mits betaling van een klein supplement aan de zeezijde (opgelet: geen onbelemmerd zeezicht). Twee- of driepersoonskamers met privé sanitair. Er is wifi, een gezellige bar, een restaurant en gratis parking.


Maaltijden

 • Frans ontbijt is inbegrepen.
 • Lunch is niet inbegrepen. Op 500 m is het dorpscentrum met een aantal winkeltjes en een bakker. Het hotel zelf biedt geen picknicks aan.
 • Avondeten is niet inbegrepen. Het avondmaal neem je naar keuze in een van de vele restaurantjes in de buurt of in het restaurant van het hotel zelf (zeer goed en gekend restaurant in de buurt, niet enkel voor hotelgasten – best op voorhand te reserveren). Je kan over het algemeen zeer goed eten in deze regio. 

Honden

Niet toegelaten.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,.. die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.
Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: reiskoffer of -tas.  
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. regenbroek
 • fleece
 • hoed/pet (tegen de zon) en/of muts (tegen de wind)
 • evt. zwemgerief.

Diversen

 • drinkfles of -zak 
 • evt. lunchbox of -zak.

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

 


Geld

Je kan zowat overal met de kaart betalen. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: