Frankrijk - Corsica Familieavontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Frankrijk - Corsica Familieavontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Frankrijk - Corsica Familieavontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Frankrijk - Corsica Familieavontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Frankrijk - Corsica Familieavontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


8 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23FR5COF
Individuele reizen Frankrijk
Met toppen die tot ver boven de 2000 m reiken en hellingen die steil aflopen tot aan de grillige kust, verdient Corsica de bijnaam ‘een berg in de zee’ ten volle. Van het hooggebergte in het binnenland daal je af naar de diepblauwe zee aan de Golf van Porto. Onderweg kom je voorbij unieke plaatsen zoals het bos van Aîtone, de Gorges de Spelunca, de Calanches de Piana en de mooie dorpjes Evisa en Ota. Het vrij ontoegankelijke Girolata is prachtig gelegen in een baai van het Scandola-natuurreservaat, je bereikt het enkel te voet of met de boot.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • levendige Golf van Porto 
 • natuurlijke zwembaden 
 • ruig berglandschap met hoge dorpen
 • baai van Girolata
 • 'Calanches de Piana'

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

15 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was een prachtige reis, héél afwisselend, met veel zwemgelegenheid en uitdagende wandelingen! Vvolgend jaar gaan we opnieuw met Anders Reizen weg!

Leen P. -

Algemene reistips

Dag 1

Ajaccio

Aankomst in Ajacccio met de oude vissershaven en de citadel. Het hotelletje waar je verblijft ligt op wandelafstand van het station.

Hotelovernachting in Ajaccio.

Dag 2

Verkenning van Ajaccio

Vandaag zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan de strandjes in de buurt verkennen of met een bootje naar de Sanguinaires eilanden varen van bij de haven of van bij de ‘Pointe de La Parata’ aan de westkust. Met kleinere kinderen is het toeristisch treintje van Ajaccio misschien een leuk idee. Eventueel kan je een bezoekje brengen aan het museum van Napoleon, er is ook een kindvriendelijke versie in ‘playmobil-stijl’, Napo-rama.

Wandelen kan je over de kliffen boven de Golf van Ajaccio; le 'Sentier des Crêtes' is een tocht met mooie uitzichten op de zee en de Golf van Ajaccio. Tocht van 6 of 11 km, 2 tot 4 uur stappen. Max. hoogteverschil: + / - 340 m.

Of je kan vandaag al kiezen voor een wandeling aan Corsica’s westkust bij de Pointe de la Parata. Tocht van 8 km, 3 uur stappen. Max. hoogteverschil: + 250 m / - 250 m. 

Hotelovernachting in Ajaccio. (O)

O = ontbijt, A = avondmaal

Dag 3

Ajaccio - Evisa 

Met de bus* reis je 's ochtends in twee en een half uur noordwaarts naar het pittoreske bergdorpje Evisa. Vanuit Evisa maak je een mooie tocht door de kastanjebossen en langs de rivier Aïtone, bekend voor zijn vele natuurlijke badplaatsen en watervallen. Je kan ook een stukje van de tocht doen tot aan de waterpoelen en via hetzelfde pad terugkeren of nog verder een lus maken door de bossen. Waterpret verzekerd! 

Tocht van 6 of 16 km, 2,5 tot 5 uur stappen. Max. hoogteverschil: + / - 450 m.

Hotelovernachting in Evisa. (O, A)

* vertrek om 10u15 - aankomst Evisa om 12u45.

Dag 4

Wandeling Evisa - Ota door de Spelunca-kloof - Porto

De tocht door de Georges de Spelunca is één van de hoogtepunten van de reis. De rivier baant zich een weg door een prachtige kloof van roze graniet, hier en daar steek je over via authentieke Genovese bruggetjes. De vegetatie wordt mediterraan met mooie vijgenbomen, olijfbomen, agaven en eucalyptus. Vergeet ook hier weer je zwembroek niet want vandaag kan je chillen in het waterbekken aan de brug van Zaglia. In het plaatsje Ota, waar je rond de middag zal aankomen, is er een transfer voorzien naar je volgende verblijfplaats in Porto.

Tocht van 7 km, 4 uur stappen. Hoogteverschil: + 130 m / - 670 m.

Hotelovernachting in Porto. (O)

Dag 5

Boottocht Porto - Girolata - wandeling naar Col de la Croix - transfer naar Piana

Een taxi brengt je naar Col de la Croix, van waaruit je een kleine wandeling maakt naar Girolata. Je wandelt door het geurende maquis, hetgeen een prachtig bloeispektakel oplevert in de lentemaanden. Girolata is dan weer het enige dorpje in Corsica dat enkel te voet of per boot bereikbaar is. Je gaat aan boord van een boot om het natuurreservaat Scandola te verkennen. Het opspattende water en de wind zorgen voor de verkoeling. De boot brengt je terug naar Porto. Een taxi wacht je daar op voor een rit naar het volgende logies in Piana. 

Tocht van 4 km, 2,5 uur stappen. Hoogteverschil: + 200 m / - 450 m. 

Hotelovernachting in Piana. (O)

* bij slecht weer kan het zijn dat de boottochten niet doorgaan - er is dan een alternatieve wandeling voorzien naar het strand van Bussaglia. 

Dag 6

Wandeling in de 'Calanches de Piana'

De 'Calanches de Piana' zijn een spectaculaire verzameling rotsformaties van roze graniet, uitgesleten door de erosie. Je maakt er een mooie wandeling door dit speciale natuurfenomeen, in de loop van de dag veranderen de kleuren van goud naar roze en dieprood.

Tocht van 9 km, 4 uur stappen. Hoogteverschil + / - 560 m.

Hotelovernachting in Piana. (O)

Dag 7

Wandeling naar de baai van Ficaghjola en bus Piana - Ajaccio

Vandaag neem je de bus* van Piana terug naar Ajaccio. Afhankelijk van je reisperiode kan je vanochtend in Piana misschien nog een wandeling maken naar de mooie baai van Ficaghjola. Deze inham is een van de weinige die makkelijk bereikbaar is in de Calanches van Piana, omgeven door de bergen is dit een zeer schilderachtig plekje. Als je 's morgens doorreist kan je je verkenning van Ajaccio en omgeving verderzetten.

Tocht van 5 km, 3 uur stappen. Hoogteverschil + / - 450 m.

Hotelovernachting. (O)

*tijdens de maanden juli en augustus zijn er twee bussen per dag  (om 8u30 en om 13u55) maar buiten het hoogseizoen enkel 's ochtends vroeg waardoor je deze wandeling niet kan maken. Geen bus zaterdag en zondag. Een private transfer is dan mogelijk (zie toeslagen).

Dag 8

Einde na het ontbijt. (O)

 

Verlenging

Je kan deze reis verlengen in het mooie havenstadje Porto (niet Porto Vecchio!). Deze nacht(en) worden dan tussen Ota en Piana ingevoegd. Na je overnachting in Ota word je dan 's morgens naar Porto gebracht waar je overnacht in een hotel met zwembad, vlakbij het strand. Kamer met ontbijt. (zie toeslagen)

Wil je samen met andere gezinnen op stap?

Wil je graag met andere gezinnen op stap ? Dan kan je deze reis als begeleide gezinsreis maken,  je gaat op stap met andere gezinnen die op zoek zijn naar dezelfde vakantiebelevenissen. De kinderen trekken op met leeftijdsgenoten en (groot-)ouders ontmoeten (groot-)ouders met vergelijkbare interesses. We beperken de grootte van de groepen tot enkele gezinnen. Kleinschaligheid is een kenmerk van onze reisstijl, want enkel dan is er ruimte om elkaar beter te leren kennen.

Wil je zelf een groep samenstellen met bevriende gezinnen of familie? Neem dan contact op met ons op info@andersreizen.be.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2023

 • op basis van 2 personen: € 940 per persoon
 • op basis van 3 personen: € 890 per persoon
 • vanaf 4 personen: € 880 per persoon

Voorschot: € 315 per persoon

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt 
 • 1 x avondmaal (in Evisa)
 • bagagetransport 
 • transfers zoals beschreven in het dagschema
 • boottocht van Girolata naar Porto
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • originele wandelkaart
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden 
 • kosten van het openbaar vervoer (zie rubriek 'vervoer')
 • evt. inkomgelden
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. reisverzekering

Toeslagen

Extra overnachtingen: prijs op aanvraag


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 juli tot/met 31 augustus 2023

Corsica heeft een mediterraan klimaat met meestal (erg) warme zomers (tot 30°). Door de hoogte of de nabijheid van de zee blijft het echter aangenaam. 's Nachts kan het bij helder weer flink afkoelen. Een regen- of onweersbui is nooit uitgesloten. 

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather


Heen- en terugreis

Met het vliegtuig*

Tot Ajaccio. Vluchten met TUIfly of Air Corsica.  Bij aankomst neem je een taxi (ca. € 30) of de pendelbus (ca. 15 tot 30 min.) naar het treinstation van Ajaccio. Van hieruit kan je naar het hotel wandelen.

Met de wagen + ferry*

Tot Nice of Marseille. Van daaruit zijn er rechtstreekse ferries naar Ajaccio. 

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

* Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Vervoer tijdens de reis

Tijdens de reis zijn er een aantal verplaatsingen met de bus nodig, deze zijn niet inbegrepen. Taxiritten die standaard voorzien zijn in het dagschema zijn wel inbegrepen:

dag 3: bus Ajaccio – Evisa: ’s ochtends
dag 4: private taxi van Ota naar Porto na de wandeling
dag 5: taxi naar Col de la Croix, boottocht vanuit Girolata naar Porto en hierna een taxi naar Piana
dag 7: bus Piana – Ajaccio: bus om 13u55 met aankomst om 15u30 in Ajaccio (ma – zo en feestdagen).

Voor dienstregelingen van bussen op gans Corsica kan je op de website van Corsica Bus terecht.


Wandelniveau

 en . Wandelingen van 2 tot 4 uur over vrij goede wandelpaden. Hoogteverschillen van max. 450 m stijgen en dalen. de reis is mogelijk voor kinderen vanaf 8 jaar.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot  . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Kinderen

 • kinderen vanaf 8 jaar
 • veel zwemgelegenheid
 • mooie kloof 'Gorge de Spelunca' met vele zwempoeltjes
 • prachtige baai en het dorpje Girolata
 • boottocht naar natuurpark Scandola

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Bagagevervoer

De bagage wordt vervoerd naar het volgende logies. Om organisatorische redenen vragen we om de bagage te beperken tot 1 zak van maximum 15 kg per persoon.


Logies

Overnachting op basis van tweepersoonskamers met privé sanitair in **of ***-hotels of in chambres d'hôtes. 


Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Eenvoudig Frans ontbijt in het logies is inbegrepen (koffie, thee, brood en confituur)
 • Lunchpakket is niet inbegrepen maar kan je in het logies laten klaarmaken. In vele kleine dorpjes is er een kruidenierswinkel zodat je eventueel zelf je picknick kan samenstellen.
 • 1 x avondmaal inbegrepen (driegangenmenu) in Evisa

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,.. die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdicht jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • (bad-)handdoek (voor zwempartijtjes onderweg)
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • evt. wandelstokken

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Frankrijk betaal je met euro's. 

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.


Gezondheid

Op Corsica komen bedwantsen voor, een hardnekkige plaag die maar moeilijk te bestrijden valt. Vooral in de hutten langs de GR20, maar soms ook in hotels, kom je dit vervelend gespuis helaas steeds vaker tegen.  Bedwantsen zijn enkel ’s nachts actief, overdag verstoppen ze zich in kieren en spleten maar ook onder kussens en matrassen. Beten zijn niet gevaarlijk maar kunnen vreselijk jeuken. Je neemt daarom best een anti-bedwantsenspray mee op reis.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Achtergrondinformatie


Visit Corsica


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: