Frankrijk - Beaujolais: Zuid-Bourgondië - charmelogies


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Frankrijk - Beaujolais: Zuid-Bourgondië - charmelogies


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Frankrijk - Beaujolais: Zuid-Bourgondië - charmelogies


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Frankrijk - Beaujolais: Zuid-Bourgondië - charmelogies


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Frankrijk - Beaujolais: Zuid-Bourgondië - charmelogies


8 dagen

Periode zelf te bepalen


8 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23FR5BJB
Individuele reizen Frankrijk
Ten zuidwesten van Mâcon, in de Haut-Beaujolais, verblijf je een weekje in een gezellige chambre d'hôtes met zwembad, middenin het groen. De Beaujolais toont hier z'n twee gezichten; enerzijds heb je de wijngaarden tussen Mâcon en Villefranche-sur-Saône, anderzijds de beboste hellingen en groene valleien. Natuur en cultuur smelten moeiteloos samen. Lekker eten en drinken hoort er ook bij, want de streek produceert niet alleen goede wijnen, maar ook heerlijke kazen, zalm, honing…

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • mooi landhuis met zwembad
 • goede keuken
 • rustige ligging
 • wijnstreek

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

49 Beoordelingen

reviews van klanten

Dat was gewoon perfect. De gastheer toverde elke dag iets anders en lekkers op ons bord, het was geweldig. Een hapje met aperitief, voorgerecht, hoofdschotel met de nodige wijnen erbij/of water, kaas, dessert, koffie of thee. We zijn er echt verwend geweest.

Carine V. -

Een heel gezellige maison d'hôtes waar je helemaal tot rust kan komen. Alles is ook voorzien om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Carine V. -

Zeer gastvrije uitbaters, bij het avondeten zaten we met andere gasten samen aan tafel, erg gezellig.

Patrick C. -

Elke avond aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht, kaas en dessert met lokale wijnen, een pure keuken met veel ingrediënten uit de eigen moestuin en lokale produkten; elke ochtend verschillende soorten brood met in totaal wel 10 verschillende soorten zelf gemaakte confituren, een stukje zelf gebakken zoetigheid, yoghurt van bij de boer in het volgende dorp,…

Nancy V. -

De chambre d'hôtes is gewoon perfect, het is er zo rustig, mooi en gezellig, dat we na elke wandeling onmiddellijk naar deze oase terugkeerden.

Nancy V. -

Bedankt voor al jullie info, het was alvast een reis zonder zorgen en is voor herhaling vatbaar.

Luc V. -

De reis voldeed volledig aan onze verwachtingen en overtrof ze op sommige punten. De eigenaars van het logies deden meer dan hun best om er een aangename ervaring van te maken. De Beaujolais is onterecht een minder gewaardeerde landstreek in Frankrijk. Geen massatoerisme en prima voor wandelingen, natuurbeleving en degustatie van lokale producten.

Peter S. -

Voor de tweede keer perfecte vakantie.

Walter J. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst (vanaf 16 uur) in Les Ardillats in de Beaujolais. De chambre d’hôtes ligt op de zuidhelling van de Mont St-Rigaud, zo’n 30 km ten zuidwesten van Mâcon. In het gezellige landhuis is elke kamer genoemd naar een bijzonder familielid van de gastvrouw. Vanuit de romantische tuin, met verwarmd buitenzwembad, heb je zicht op de hele vallei.

Liefhebbers van lekker eten en drinken zullen beslist aan hun trekken komen want koken is de gastheer z’n passie. Met veel plezier tovert hij de lekkere gerechten op tafel terwijl zijn vrouw je met plezier van haar huisgemaakte aperitieven en confituren laat proeven. Vandaag is het avondmaal reeds inbegrepen. 

Overnachting in een chambre d'hôtes. (A)

O = ontbijt    A = avondmaal

Dag 2 - 7

Tijdens je verblijf heb je de keuze uit een aantal wandelingen in het omliggende landschap maar ook in een grotere straal rond het logies. Voor een drietal wandelingen is er een verplaatsing met de wagen nodig.  

 • Verkenningswandeling rond de chambre d'hôtes (mogelijks met een bezoekje aan het ‘Maison du Col de Crie’, een winkeltje met streekproducten dat tijdens de zomermaanden z’n deuren opent). Tocht van 11 km, 4 u. Niveauverschil + / - 310 m.
 • Het hoogste punt van de streek is de Mont Saint-Rigaud (1012 m). Bovenaan heb je prachtig zicht dat bij helder weer tot de Mont Blanc reikt. Tocht van 15 km, 5,5 u. Niveauverschil + / - 560 m.
 • Col du Fut d’Avenas met mooi zicht op Beaujeu en le Château d’Ardillat. Tocht van 16 km, 5,5 u. Niveauverschil: + / - 490 m. Verplaatsing van 10 km.
 • Langs kastelen en wijngaarden vanuit Quincié: het kasteel van Varenne, de hoeve van Les Metrats, de vallei van de St-Cyr. Tocht van 12 km, 4,5 u. Niveauverschil: + / - 260 m. Verplaatsing van 18 km.
 • Les Ardillats: het circuit van het kasteel geeft een volledig beeld van de streek. Tocht van 23 km, 6,5 uur. Niveauverschil: + / - 840 m.
 • Twee combineerbare wandelingen langs wijngaarden en door bossen vanuit Beaujeu. Een eerste tocht leidt naar het kasteel van Saint-Jean (6,3 km, 2 u. niveauverschil: + / - 250 m). Een tweede wandeling neemt je mee doorheen de wijngaarden ‘les Coteaux du Beaujolais’ (11 km, 4 u. niveauverschil + / - 455 m). Verplaatsing van  4 km.
 • Verkenning van de ‘Quincié’, één van de streken waar de ‘Beaujolais Villages’ wordt gemaakt. Chateau Varenne, de hoeve Les Metrats met de vallei naar le Petit St Cyr, la Croix des Forces. Tocht van 12 km, 4 u. Niveauverschil : + / - 370 m. Verplaatsing van 18 km.
 • Een bezoekje aan het 'Geopark Beaujolais' is een absolute aanrader.
 • Verder kan je een wandeling maken bij de steile kalkrotsen van Roche de Solutré, een belangrijke plek uit de prehistorie. Zie Bourgogne Tourisme of vraag na bij je gastvrouw.

Overnachting in een chambre d'hôtes. (O, A)

Dag 8

Einde na het ontbijt. (O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2023

Van 1/1 tot 14/6 en van 16/9 tot 31/12 (laagseizoen) € 599 per persoon

Van 15/6 tot 15/9 (hoogseizoen): € 650 per persoon

 


Voorschot: € 195 per persoon

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal 
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • originele wandelkaart
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden en dranken
 • toeristentaks (€ 0,5 / dag / volwassene)
 • inkomgelden
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • Eénpersoonskamer: € 215 (voor 8 dagen/7 nachten) 
 • Kamer met aparte bedden: € 20 per persoon (voor 8 dagen/7 nachten)

Kortingen

 • Driepersoonskamer: - € 56 per persoon (voor 8 dagen / 7 nachten)
 • Vierpersoonskamer: - € 80 per persoon (voor 8 dagen / 7 nachten)

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.

 

Heen- en terugreis

Met de wagen

Brussel – les Ardillats: ca. 700 km. In het kader van het wandelprogramma is een wagen ter plaatse noodzakelijk. Parking bij het logies.

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europesewegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.


Vervoer tijdens de reis

Je hebt ter plaatse een wagen nodig om naar het startpunt van de wandelingen te rijden. Er vertrekken drie wandelingen bij het logies; voor de overige is een verplaatsing van  max. 18 km noodzakelijk.

Wandelniveau

 en . De wandelingen variëren van 6 tot 23 km over flink heuvelachtig terrein met hoogteverschillen van 200 tot max. 840 m stijgen en dalen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Charmante chambre d’hôtes in een sfeervol landhuis. Je verblijft in een standaard twee- tot vierpersoonskamers met eigen badkamer.

 • prachtige grote bloementuin
 • verwarmd buitenzwembad
 • wifi

Dit verblijf is gericht op mensen die een verblijf in alle rust willen doorbrengen, daarom raden wij het af voor gezinnen met kinderen.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Frans ontbijt is inbegrepen (stokbrood, confituren, kaas, huisgemaakt gebak en koffie)
 • Lunchpakketten mogelijk (ter plaatse te regelen, € 9,50). In de wandelbeschrijvingen wordt bij elke wandeling vermeld waar er eetgelegenheden of winkels zijn waar je je inkopen kan doen.
 • Avondmaal met wijn, kaas en dessert (geen koffie) inbegrepen. Principe van de table d’hôtes (= gastentafel, je eet samen met andere gasten aan tafel).

Honden

Honden toegelaten, je betaalt hiervoor ter plaatse € 40 / week.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas.  
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten…)

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen
 • wind- en waterdicht jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • een paar extra handdoeken (in de chambre d’hôte krijg je één set per week)
 • badhanddoeken (die van de chambre d’hôte mogen niet gebruikt worden aan het zwembad)
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick    
 • drinkbus of -zak
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. powerbank voor de gps
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:
 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart. 

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. (Of ook een reispas !) Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

In Frankrijk betaal je met euro's. Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: