Spanje - Canarische eilanden: La Gomera


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Spanje - Canarische eilanden: La Gomera


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Spanje - Canarische eilanden: La Gomera


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Spanje - Canarische eilanden: La Gomera


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Spanje - Canarische eilanden: La Gomera


8 dagen

Periode zelf te bepalen


8 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23ES5LGA
Individuele reizen Spanje
Op La Gomera geraak je enkel met de boot vanuit Tenerife. Wellicht is dat nu net wat het eiland zo aantrekkelijk maakt voor wandelaars en natuurzoekers. Net als alle andere Canarische Eilanden is ook het kleine La Gomera van vulkanische oorsprong. Op een relatief kleine oppervlakte spreidt de natuur hier een ongelooflijke verscheidenheid aan landschappen tentoon; weelderige  laurierbomenwouden, diepe barranco’s (ravijnen), schilderachtige terrasvelden en indrukwekkende rotstorens. In een week tijd verken je alle zijden van het eiland van de vruchtbare dalen van Hermigua en Vallehermoso tot de droge woeste landschappen van het zuiden.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • indrukwekkende natuur
 • uniek wandeleiland
 • woest en grillig vs. weelderig en groen

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

San Sebastian de la Gomera

Ferry naar La Gomera, van ver zie je één grote uit zee oprijzende vulkaan: de Garajonay (1478 m) die het ganse eiland domineert. Bij aankomst in de haven van San Sebastian, de hoofdstad aan de oostkust, wandel je naar het hotel. Er is een en ander te zien in San Sebastian: het huis waar Christof­fel Colombus ooit logeerde, de toren 'del Conde' waar de beruch­te Biatriz de Bodilla, maîtresse van koning Ferdi­nand van Aragón, verbleef, de kerk, de oude stadskern, de ha­ven,..Vandaag kan je tijdens een zoom-briefing de reis overlopen met onze lokale contactpersoon.

Hotelovernachting. 

Dag 2

Degollada de Peraza 

Een korte busrit (20 min.) brengt je van San Sebastian naar de Degollada de Peraza (951 m). Hier start een mooie, enigszins populaire, rondwandeling over oude paden naar de rotstoppen van de Roque Agando en de Roque de Ojila. De steile afdaling naar het charmante dorpje La Laja biedt prachtige vergezichten op Tenerife. Op km 7 kan je beslissen om de wandeling uit te breiden en via het dorpje Jerdune naar het eindpunt te stappen. Taxi terug naar San Sebastian.

Wandeling van 7,5 km + 680 m / - 685 m of met uitbreiding: 11 km + 1085 m / - 1085 m.

Hotelovernachting. (O)

O = ontbijt

Dag 3

El Pajarito – Hermigua

Taxitransfer tot El Pajarito, van hieruit klim je naar de Alto de Garajonay (1487 m), het hoogste punt van het eiland. Daarna gaat het (soms steil), naar beneden richting het Bosque del Cedro, het best bewaarde neveloerwoud van de Canarische Eilanden en één van ’s eilands grootste natuurschatten. Een unieke vegetatie en terras­bouw staan garant voor deze prachtige wandeling tot het vochtige dal van Hermigua.

Wandeling van 11,4 km + 220m / - 1350 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 4

Agulo – Vallehermoso

Taxitransfer noordwaarts, naar Agulo, een buitengewoon schilderachtig gelegen dorpje op een plateau hoog boven de Atlantische Oceaan. Je vindt er karakteristieke Canarische huizen, geplaveide straatjes en hebt er zicht tot aan de Teide op het naburige Tenerife. Van hieruit gaat het landinwaarts waar je in een van de meest spectaculaire streken van La Gomera terechtkomt.

Wandeling van 12,5 km + 1075 m / - 1088 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 5

Las Hayas – Valle Gran Rey

Taxitransfer tot Las Hayas in het zuidwesten, een pittoresk dorpje in de hooglanden van La Gomera. Via het pottenbakkersdorp El Cercado daal je steil af in de Valle Gran Rey of het ‘Dal van de Grote Koning’. De wandeling langs de hellingen van dit ravijn met z’n unieke terrasbouw is één van de allermooiste die je op het eiland kan maken.

Wandeling van 11 km + 320 m / - 1288 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 6

Valle Gran Rey

Geen transfers vandaag want je maakt een rondwandeling. Vanuit Valle Gran Rey maak je een avontuurlijke tocht door de Barranco del Guro. Je volgt een rivierbedding met aan het einde een 15-meter hoge waterval. In de namiddag is er tijd voor wat strandplezier. Ook een langere en zwaardere wandeling is mogelijk maar deze is ongeschikt voor mensen met hoogtevrees en niet mogelijk bij regenweer (gladheid!).

Wandeling van 8,2 km + 620 m / - 620 m. De langste wandeling is 14,3 km + 1260 m / 1260 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 7

Alajero - Roque Agando - San Sebastian

Taxitransfer naar Alajero in het woeste en onherbergzame zuiden van het eiland. In deze contreien werden vroeger granen en peulen geteeld maar de dag van vandaag zie je hier nauwelijks nog landbouw. De boeren trokken weg en vele dorpjes werden verlaten. Je maakt er een tocht langs deze verlaten dorpjes en door een landschap van palmbosjes. Door de kloof klim je naar Roque Agando, de beroemde vulkanische rots die vaak symbool staat voor het eiland. Bij het einde is er een taxitransfer terug naar San Sebastian.

Wandeling van 12,6 km + 1134 m – 920 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 8

San Sebastian

Einde van het programma na het ontbijt. (O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs geldig in 2023

€ 820 per persoon op basis van een tweepersoonskamer


Voorschot: € 245 per persoon

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt
 • bagagevervoer 
 • 6 x privé taxitransfers
 • informatiepakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen
 • detailkaarten
 • GPS-tracks (lees hier over wandelen met GPS) 
 • video-briefing
 • btw

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (vlucht, transfer & ferry)
 • overige maaltijden
 • busrit op dag 2
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. inkomgelden
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • Extra overnachting in Los Cristianos op Tenerife (kamer met ontbijt) in een tweepersoonskamer: € 75
 • Extra overnachting in Los Cristianos op Tenerife  (kamer met ontbijt) in een eenpersoonskamer: € 110
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 380

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 januari tot/met 31 december 2023

Het subtropisch klimaat van de Canarische Eilanden zorgt zowat het hele jaar door voor  lentetempera­tu­ren. De gemid­delde dagtempe­ratuur ligt tussen 18 en 25° bij heldere hemel. Wisselvallig weer en regen zijn steeds mogelijk, zeker in het noorden en in de wintermaanden. In het zuiden is het meestal warmer en droger. Bovendien speelt het reliëf ook een rol en wordt het frisser naarmate je hoger gaat. Zo kan het in de bergen koud en winderig zijn, terwijl er op hetzelfde ogenblik aan de kust een heerlijk zonnetje schijnt. 

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Heen- en terugreis

Vlucht tot Tenerife-zuid (= Tenerife Sur / TFS). Taxi (17 km – ca. €25) of lijnbus met overstap in El Camisón (lijn 711, 28 min. € 3) naar de haven van Los Cristianos. Hier neem je de ferry naar San Sebastian de la Gomera. Er zijn twee veerbootmaatschappijen die de overvaart verzorgen: Fred Olsen Express (50 min.) en Naviera Armas (1 uur).

Afhankelijk van het type ticket dat je kiest (wijzigbaar en/of terugbetaalbaar) kost een ticket heen en terug ca. € 90 per persoon. Afhankelijk van het reisseizoen zijn er dagelijks een drietal overzetten, rond 9u00 – 14u00 en 19u00. Op zaterdag zijn er meer afvaarten, op zon- een feestdagen vaak slechts één enkele overzet.

Zie Direct Ferries voor prijzen en reservaties. Bij aankomst in de haven van San Sebastian de la Gomera wandel je in een tiental minuutjes (500 m) naar je hotel. Overleg eerst even met ons voor je overgaat tot boeking van je vlucht.

 

(*) Je kan naar keuze zelf je vlucht en/of ferry boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

- bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
- terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Vervoer tijdens de reis

Er zijn een aantal verplaatsingen noodzakelijk tijdens de reis. De bus betaal je ter plaatse, de volgende taxiritten zijn inclusief:

dag 2: bus (vertrek om 8u45 – lijn 7 – 20 min.) San Sebastian - Degollada de Peraza (951 m).
dag 2: taxi La Laja – San Sebastian
dag 3: taxi San Sabestian – El Parajito
dag 4: taxi Hermigua – Agulo
dag 5: taxi Vallehermoso – Las Hayas
dag 7: taxi Valle Gran Rey – Alajero en van het eindpunt van de wandeling naar San SebastianWandelniveau

 en .  Voor de details over de afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema. De paden zijn goed gemarkeerd. Hou rekening met enkele zeer lange afdalingen met steile stukken. Je wandelt vaak over rotsige paden, soms met losse stenen en paden die na regenval glibberig worden. Gps-tracks beschikbaar.

Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het niveau, kan regen /hoge temperaturen een wandeling wel als zwaarder doen aanvoelen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen. Je hoofdbagage wordt telkens vervoerd.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Tijdens deze reis overnacht je in kleine hotels of pensions, vaak in Canarische stijl.


Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt in het logies is inbegrepen.
 • Lunch is niet inbegrepen. Voor je start met een wandeling kan je in een lokale supermarkt zelf je lunchpakket samenstellen.
 • Avondmaal is niet inbegrepen. Het hotel in San Sebastian waar je driemaal verblijft, heeft een eigen restaurant. Verder zijn er in San Sebastian, Valle Gran Rey, Hermigua en Vallehermoso voldoende eetgelegenheden op wandelafstand van het hotel.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: reistas of -koffer (best met handvat en wieltjes met het oog op de verplaatsingen in de haven)
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten…)

Tip: trek bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • evt. regenbroek
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje) ter bescherming tegen de zon
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (in het voorjaar en late najaar)
 • zwemkledij

Diversen

 • evt. handdoek(en) (stranddag)
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage)
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. powerbank voor de gps

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

In Spanje betaal je met euro’s. In grotere centra, o.a. San Sebastian de la Gomera, Hermigua, Vallehermoso en Valle Gran Rey kan je met je betaalkaart terecht aan de bankautomaat. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: