Duitsland - Klein-Zwitserland: grenswandelen tussen Duitsland en Luxemburg


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Duitsland - Klein-Zwitserland: grenswandelen tussen Duitsland en Luxemburg


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Duitsland - Klein-Zwitserland: grenswandelen tussen Duitsland en Luxemburg


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Duitsland - Klein-Zwitserland: grenswandelen tussen Duitsland en Luxemburg


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Duitsland - Klein-Zwitserland: grenswandelen tussen Duitsland en Luxemburg


3 dagen

Periode zelf te bepalen


3 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23DE5KZA
Individuele reizen Duitsland
Aan weerszijden van de grens Luxemburg-Duitsland strekt zich het ‘Deutsch-Luxemburgische Naturpark’ uit. Het Luxemburgse deel noemt men ‘Klein-Zwitserland’, het stuk in Duitsland ‘Naturpark Südeifel’. Vanuit een familiaal uitgebaat hotel in Bollendorf, pal op de grens, ontdek je een schitterend wandelgebied van grotten en kloven, burchten en kastelen. Ook culinair en cultureel – steden als Echternach, Vianden, Diekirch en Trier liggen vlakbij – heeft deze streek heel wat te bieden. Wij bieden een standaardprogramma van 3 dagen/2 nachten aan, goed voor een weekend. Maar niets houdt je tegen om 1 of meerdere nachten bij te boeken uiteraard!

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Ideale (lang) weekendbestemming
 • Keuze uit tochten van verschillende lengte
 • Familiaal hotel met wellness-faciliteiten en goeie keuken

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

99 Beoordelingen

reviews van klanten

We waren zeker tevreden van het kleinschalige familiehotel. De tijd is er wat blijven stilstaan, en dat had zijn charme wel. Lieve mensen, en we voelden ons er dadelijk thuis. We hadden zeer mooi weer en hebben prachtige wandelingen kunnen maken aan de hand van de infobundel. We hebben er van genoten.

Ann V. -

Ik vind jullie organisatie prijs/kwaliteit super, ook de filosofie, zoals Anders Reizen/Joker, om lokale familiehotels te boeken zodat ze kunnen blijven bestaan.

Evi S. -

De hotelier is zelf een gepassioneerd wandelaar, je kan er steeds terecht voor info!

Ellen C. -

Een echte aanrader: heel diverse wandelingen door prachtig bosgebied. Een leuk familiehotel met sympathieke uitbaters en een hele goede keuken!

Ann D. -

Het was een heel leuk, deugddoend weekend in een sprookjesachtig kader. Ook de reisafstand (auto met 3 kinderen) was een meevaller. Als Anders Reizen een aanbod heeft voor één van onze volgende bestemmingen, zullen we niet aarzelen om terug bij jullie te boeken.

Lorenzo B. -

Het is leuk om in kleinere 'atypische' hotels te verblijven waar er nog een warm contact is met de uitbaters.

An V. -

De boeking via Anders Reizen had echt een meerwaarde : de uitgestippelde wandelingen waren prachtig !

Tanja S. -

Algemene reistips

Dag 1

Je kan in het hotel in Bollendorf terecht vanaf 15 uur. Maar je kan al vroeg van huis gaan zodat je ook vandaag al een wandeling kan ondernemen. Zorg alleszins dat je het lekkere avondmaal niet mist. 

Overnachting in het hotel (A).

Dag 2

In het informatiepakket bieden wij je 13 wandelingen aan van verschillende lengte, zowel met vertrek aan het hotel als op max. 20 minuutjes rijden vanaf het hotel. 

Geografisch behoort Bollendorf tot de Zuid-Eifel, klimatologisch echter valt het onder de milde invloed van het Moezelgebied. Bollendorf is het middelpunt van het Naturpark Südeifel, dat zich uitstrekt over vijf grote plateaus. De randen van deze plateaus bestaan uit kilometerslange, rotsachtige hellingen van 20 tot 40 m hoog, bekleed met oude eiken- en beukenwouden waarin talrijke (ook zeldzame) vogels en andere dieren leven. Vele bronnen en beekjes doorsnijden het gebied en maken het tot een wild-romantisch wandellandschap. 

Na de wandeling kan je gratis gebruik maken van een deugddoende Finse sauna met ligruimte, zowel binnen als buiten. Op aanvraag kan tevens voor een massage gezorgd worden. Op maandag- en donderdagavond of woensdag- en vrijdagvoormiddag kunnen Anders Reizen-gasten bovendien gratis deelnemen aan de yogaklas (onder voorbehoud van de corona-situatie).

Overnachting in het hotel (O-A).

Dag 3

Het hotel biedt je vandaag nog een laatste lekker ontbijt aan en je kan nog tot 11 u. in je kamer terecht. Je kan je wagen echter nog een hele dag op de parking van het hotel laten staan. (O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2023

1 januari tot 31 maart: € 180 per persoon
1 april tot 31 december: € 195 per persoon

Kind t.e.m. 12 jaar in kamer ouders: € 98


Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 3
 • informatiepakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen 
 • GPS-tracks voor 8 wandelingen
 • originele wandelkaart
 • wandelstokken in bruikleen ter plaatse
 • gratis gebruik van de wellness
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • transfers ter plaatse
 • middagmaal
 • dranken
 • toeristenbelasting
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

 • extra nacht in half pension o.b.v. tweepersoonskamer: € 70 per persoon
 • extra nacht kind t.e.m. 12 jaar op kamer ouders: € 35
 • eenpersoonskamer: € 35 per nacht

Kortingen

Kinderprijs: op aanvraag.


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 januari tot/met 31 december 2023
niet meer beschikbaar van 21 juli tot/met 28 juli 2023
niet meer beschikbaar van 26 augustus tot/met 8 september 2023

Voor de weekends van Hemelvaart (18-21/5) en Pinsteren (27-29/5) worden enkel boekingen van min. 4 dagen/3 nachten aanvaard.

Heen- en terugreis

Met openbaar vervoer

Bereikbaar per trein via Luxemburg en Echternach en vandaar verder per bus. Je kan de uurregelingen raadplegen op de website van Deutsche Bahn of uitstippelen op Google Maps.

Met de wagen

Afstand vanuit Brussel: ca. 260 km. Er is parkeergelegenheid bij het hotel.


Vervoer tijdens de reis

Er zijn 5 wandelingen die beginnen en eindigen bij het hotel. Voor de overige wandelingen heb je een auto, bus (niet altijd mogelijk) of taxi nodig. 
Handig is de website + app: www.mobiliteit.lu


Wandelniveau

 en  Wandelingen van verschillende lengte en niveau: tussen 8 en 16 km en eentje van 20 km. Ze lopen over niet al te moeilijk, maar wel heuvelachtig terrein.  De rotsige ondergrond en stenen trappen kunnen in de winter of bij regenweer glibberig zijn. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Kinderen

De wandelingen zijn aangeraden voor kinderen vanaf 7 jaar.

 • Je kan kiezen voor de kortere wandelingen: eentje van 4 km, eentje van 8,5 km en twee van 9 km. Bovendien lopen de wandelingen over 'avontuurlijk' terrein.
 • De wandeling naar het meer van Echternach is 12,5 km lang, maar het meer is een leuke plaats voor kinderen.
 • Het hotel is kindvriendelijk, heeft een tuin en je kan er ook fietsen huren.
 • Een aanrader is een bezoekje aan het Gaytalpark, een milieugerichte expositieruimte met interactieve elementen. De film over het natuurbehoud van het Ourdal spelen ze ook in het Nederlands. Het hoofdthema is milieubeheer en milieuvriendelijke energie.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak.


Logies

Comfortabele tweepersoonskamers met privé-sanitair. Wifi in het hele hotel.

Na de wandelingen kan je gratis gebruik maken van een deugddoende Finse sauna met buitenruimte. Op aanvraag kan tevens voor een massage gezorgd worden. Verder beschikt het hotel over de volgende faciliteiten: douche met hydromassage, Kneipp-slangsproeier voor het lichaam, Kneippbad voor armbehandelingen, voetbehandelingsbad, grote relaxatieruimte, watertrapbad.


Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal.

 • Het uitgebreide ontbijt wordt verzorgd door de uitbaters.
 • De picknick kan je zelf aankopen in het dorp of de avond voordien bestellen in het hotel. In de wandelbeschrijving staat aangegeven bij welke wandelingen er horeca onderweg is. Hou er echter rekening mee dat er vanaf november tot maart aanzienlijk minder eet- en drinkgelegenheid is onderweg.
 • Het avondmaal wordt in het hotel geserveerd. Het is de uitbater zelf die aan het fornuis staat, hij put zowel uit de Duitse als de Franse culinaire tradities. Het hotel heeft een goede wijnkelder.

Honden

Honden toegelaten mits reservatie (€ 9 per nacht). Honden zijn echter niet toegelaten in het restaurant.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. 

Bagage

 • reiskoffer of -tas.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak met regenhoes.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief (er is een sauna in het hotel)

Diversen

 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • lunchbox
 • evt. wandelstokken
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Duitsland volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

In Bollendorf is een geldautomaat. In het hotel kan je met de kaart betalen.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: