België - Natuurwandelingen in de Hoge Kempen: Oudsbergen


3 dagen

Periode zelf te bepalen


België - Natuurwandelingen in de Hoge Kempen: Oudsbergen


3 dagen

Periode zelf te bepalen


België - Natuurwandelingen in de Hoge Kempen: Oudsbergen


3 dagen

Periode zelf te bepalen


België - Natuurwandelingen in de Hoge Kempen: Oudsbergen


3 dagen

Periode zelf te bepalen


België - Natuurwandelingen in de Hoge Kempen: Oudsbergen


3 dagen

Periode zelf te bepalen


3 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23BE5OBA
Individuele reizen België
In de nabijheid van de nieuwe fusiegemeente Oudsbergen in de Hoge Kempen kronkelt zich een langgerekte sliert van landduinen door een uitgestrekt bos- en heidegebied van ruim 3000 ha. In deze zg. 'Duinengordel' beklim je Vlaanderens hoogste landduin, de 'Oudsberg'. Je struint er door groene beekvalleien en test je  kuitspieren op de Solterheide. Het water-natuurgebied Bergerven is het leefgebied van vele watervogels, op de oevers grazen Galloway runderen en Konikpaarden. Zoveel is duidelijk de Hoge Kempen zijn een mooi wandelgebied in ieder jaargetijde.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • België's hoogste landduin de 'Oudsberg'
 • mooie riviervalleien
 • verblijf in een hoeve


Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

3 Beoordelingen

reviews van klanten

Zeeeeeeer gastvrije mensen, we willen nog terug gaan.

Hendrik V. -

Algemene reistips

Dag 1

Je wordt verwelkomd op een authentieke hoeve die met veel liefde werd omgebouwd tot een B&B. Het huis ademt pure nostalgie en wordt omgeven door de rust en stilte van het platteland. De eigenaars houden van trekpaarden die er steevast de show stelen op de omringende weilanden. 's Ochtends worden gasten hier steevast verwend met een uitgebreid ontbijt 'à la campagne' zodat je helemaal klaar bent voor een fikse wandeling. Naast wandelen kan je hier ook mooie fietstochten maken, de hoeve ligt vlakbij een fietsknooppunt. Zelfs vespa-ritten en bosritjes te paard kunnen voor je geregeld worden.  

Overnachting in de b&b. 

O = ontbijt       A = avondmaal

Dag 2

De landelijke en bosrijke omgeving rondom de hoeve nodigt uit tot verkenning. Je hebt keuze uit vier wandelingen, allemaal verschillend maar zeer de moeite waard. Twee wandelingen zijn dagvullend, de andere kunnen een halve dag vullen bij aankomst of vertrek. Naast onze gedetailleerde beschrijvingen, waarbij we handig gebruik maken van de wandel- en fietsknooppunt-markeringen, krijg je ook kaartjes en gps-tracks. Onbezorgd wandelplezier verzekerd!

 • Vanuit Neerglabbeek stap je door open velden en gemengde bossen naar heide en landduinen. Je beklimt er de hoogste landduin van Vlaanderen, de Oudsberg. Tocht van 20 km. 2 km verplaatsing met de wagen.
 • In Opoeteren wandel je door het bosrijke dal van de Bosbeek. Het open landschap bij de grote plassen van het natuurgebied Bergerven is het leefgebied van vele watervogels en op de oevers grazen Galloway runderen en Konikpaarden. Een verrassend mooi wandelgebied in ieder jaargetijde!  Tocht van 12 km. 6,5 km verplaatsing met de wagen.
 • Wandeling van Opitter of van bij de B&B door het uitgestrekte bosgebied Solterheide ten oosten van Oudsberg. Je wandelt er oa. langs de watermolens in de valleien van de Baatsbeek en de Eetsvelderbeek. Tocht van 19 km. 3,6 km verplaatsing met de wagen.
 • Verkenning van het zeer diverse natuurgebied Donderslag of Ophovenderheide ten westen van Oudsberg. Deze wandeling schittert in afwisseling; schrale zandgronden, dennenbossen en grote vennen leiden je over een grote landduin naar het dal van de Donderslagbeek. Tocht van 14 of 10 km. 6,5 km ver plaatsing met de wagen.
 • Wandeling ten oosten van het natuurgebied Donderslag en rondom de Oudsberg. Tocht van 7,5 km. 6,5 km met de wagen. Deze wandeling kan je eventueel combineren met de voorgaande.

Overnachting in de B&B. (O)

Dag 3

Einde na het ontbijt. Misschien kan je ook vandaag nog een van de kortere wandelingen maken of je kan een extra nacht boeken. (O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2023

€ 130 per persoon


Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • logies
 • ontbijt
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen 
 • originele wandelkaarten
 • GPS-tracks
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • evt. verzekering
 • optionele activiteiten
 • verplaatsing in het kader van de wandelingen

Toeslagen

 • Toeslag eenpersoonskamer: € 55 voor drie dagen / 2 nachten
 • Toeslag luxe kamer: € 25 voor drie dagen / 2 nachten
 • Extra overnachting (kamer en ontbijt) in een standaard tweepersoonskamer: € 50 per persoon
 • Extra overnachting (kamer en ontbijt) in een luxe kamer: € 60 per persoon
 • Extra overnachting (kamer en ontbijt) in een eenpersoonskamer: € 70 
 

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 maart tot/met 31 december 2023

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op:  Accuweather

Heen- en terugreis

Met eigen wagen

Afstand Brussel - Oudsbergen: 108 km. De hoeve is landelijk en zeer rustig gelegen, maar niet erg afgelegen. In een straal van 5 km rondom zijn er voldoende eetgelegenheden en winkels. Parkeergelegenheid bij de b&b. Parkeren mogelijk vanaf 14 uur op de dag van aankomst tot bij het uitchecken. Als je nog langer wenst te parkeren rekent men ter plaatse een toeslag aan van € 20.

 


Vervoer tijdens de reis

Voor de meeste wandelingen is er een kleine verplaatsing nodig per wagen, max. 10 km.


Wandelniveau

 en . Wandelingen van 12 of 20 kilometer, afwisselend over vlak en heuvelachtig terrein door de vele landduinen waar je vaak door het mulle zand moet 'struinen'. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.

 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Je logeert in een landelijke B&B ondergebracht in een hoeve die zes gastenkamers telt. Er zijn drie standaard tweepersoonskamers waarvan twee met sanitair op de kamer en één met extern privé sanitair. Deze kamers zijn compacter  en het bed is 1m60 breed. Daarnaast zijn er ook drie ruimere (gezins-)luxe-kamers met privé sanitair, een masterbed (1m80 breed) en een zithoekje. Hiervoor betaal je een toeslag.

Fiets- en vespahuur ter plaatse is mogelijk mits reservatie op voorhand. Je kan zelfs je eigen paard stallen tegen betaling. Meer info op kantoor.


Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Uitgebreid ontbijt in de b&b is inbegrepen.
 • Een middagpicknick kan je ter plaatse bestellen voor € 10.
 • Avondmaal is niet inbegrepen. In een straal van 2 tot 5 kilometer rondom het verblijf is er een ruime keuze aan restaurants en brasserieën. 

Honden

Honden zijn toegelaten.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. 

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 25 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon

Diversen

 • drinkbus of -zak
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken
 • evt. powerbank voor de gps
 • zakmes voor de picknick

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband.

Reisdocumenten

Voor reizen in België volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Nationaal Park Hoge Kempen
Rivierpark Maasvallei
Anders Reizen Connecterra en Maasvallei