Oostenrijk - Meren, marmotten en gletsjeravontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Oostenrijk - Meren, marmotten en gletsjeravontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Oostenrijk - Meren, marmotten en gletsjeravontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Oostenrijk - Meren, marmotten en gletsjeravontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Oostenrijk - Meren, marmotten en gletsjeravontuur


8 dagen

Periode zelf te bepalen


8 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Reisnummer: 23AT5DSA
Individuele reizen Oostenrijk
De regio Schladming-Dachstein biedt een heerlijke mix van adembenemende landschappen, moderne infrastructuur en traditie. Deze reis is ideaal om er met jonge kinderen op uit te trekken en hen op een fijne manier met het bergwandelen en andere Alpenactiviteiten te laten kennismaken. Voeg daar een bezoek aan de spectaculaire ‘Dachstein Gletscherwelt’ aan toe, en je hebt een reisje om nooit te vergeten.

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Kindvriendelijke kennismaking met bergwandelen...
 • ... maar ook leuk voor grote mensen
 • Comfy hotels
 • Gletsjeravontuur op de Dachstein
 • Talrijke kinder- en tieneractiviteiten in de buurt
 • Gratis 'Sommercard' 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

7,5

5 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in Schladming vanaf de namiddag. 

Vandaag kan je al een verkennende wandeling maken door de Talbachkloof en over het themawandelpad ’Wilde wateren’. Spreekt voor zich, nee? Je passeert het uitkijkplatform bovenop de rivier de Talbach en de ruïnes van een kasteel. 

5 km, 2 uur, hoogteverschil 159 m stijgen en 159 m dalen.

Overnachting in Schladming (A)
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Dag 2

Schaapjes tellen

Korte transfer van Schladming naar het dalstation van de Tauern-kabelbaan die je in no time een eind de Hauser Kaibling op brengt. Vanaf hier begin je te wandelen door een gebied waar ’s winters geskied wordt. Naast het prachtige uitzicht over de hele Ennstal-vallei, biedt de wandeling veel informatie over het EU-project ‘Ennstal Lamm’. Eind mei, begin juni trekt een kudde van 800 schapen, samen met een herder en enkele honden, de Hauser Kaibling op om de hellingen de hele zomer al grazend te onderhouden.

Terug naar beneden met de kabelbaan en terug naar het hotel

6 km, 3 uur, hoogteverschil 213 m stijgen en dalen. 

Overnachting in Schladming (O, A).

Dag 3

Drie-merentocht, met als extraatje 2 watervallen

Korte transfer tot even voor de Steirischer Bodensee. Het is heerlijk wandelen langs de oever van het meer en al gauw krijg je zicht op de waterval onder de Hans-Wödl-Hütte. Je passeert deze waterval over een trap van gestapelde stenen en dan komt meer nr. 2 in zicht: de Hüttensee. Via de Schleier-waterval tenslotte bereik je de Obersee. Langs dezelfde weg wandel je weer terug naar het startpunt. Terug naar het hotel.

8.4 km, 4 uur, hoogteverschil 540 m stijgen en 540 m dalen.

Overnachting in Schladming (O, A).

Dag 4

Actie en avontuur naar keuze

Elke dag krijg je een 'Sommer Card', een pasje dat een heleboel voordelen biedt en gekoppeld is aan een handige app. Met meer dan 100 kosteloze vakantiebelevenissen (o.a. wandelingen van verschillende niveaus, themawandelingen, enz.) en meer dan 100 bonusaanbiedingen behoort de Schladming-Dachstein Sommercard tot de grootste all-in-kaarten van het Alpengebied. Zo kan je voor de transfers die nodig zijn in het standaardprogramma gratis de bus nemen, zijn de vermelde kabelbanen gratis en krijg je vrijstelling van tol op een aantal lokale bergwegen. Bovendien krijg je mooie kortingen bij een 40-tal activiteiten in de omgeving: (openlucht-)zwembaden, musea, avonturenparken, rafting, mountainbiken, golf, ziplijnen,... Het zal moeilijk worden om te kiezen!

Overnachting in Schladming (O, A).

Dag 5

Avontuur op de Dachstein-gletsjer

Korte transfer naar de kabelbaan die je in een goeie 10 minuten naar een wereld van sneeuw en ijs brengt. Met zijn 2700 m is de Dachstein-gletsjer de hoogste en meest imposante berg in Stiermarken. Hier ontdek je een ijspaleis, 6 m onder het eeuwige ijs van de gletsjer, en wandel je over een 100 m lange hangbrug tot op de Skywalk, gewoonweg het meest spectaculaire uitkijkplatform in de Alpen. Onder je voeten: de 250 m steil aflopende rotswand van de Hunerkogel. En voor je: het prachtige panorama over de bergtoppen van de Ennstal dat reikt tot in Slovenië en Tsjechië. Een welgemeende “wow” is hier op z’n plaats. Terug naar beneden en naar het volgend hotel in Ramsau.

Opgelet: de kabelbaan is gesloten van 6/9 tot 1/10 omwille van werken. Een alternatief voor deze dag volgt weldra. 

Overnachting in Ramsau (O, A).

Dag 6

Wandeling Glösalm

Korte transfer naar de Glösalm. De wandeling leidt je naar de machtige zuidwand van de 2700 m hoge Dachstein. Een bospad brengt je naar de Bachlalm. Niet zomaar een alpenweide, maar eentje waar een marmottenkolonie is gehuisvest. Met een beetje geluk én als je 's morgens op tijd vertrekt (zodat het op de alm nog rustig is) kun je de marmotjes spotten. Via een gezellig Gasthof en over een stukje van de Dureggrundweg wandel je terug naar de Glösalm. 
10 km, 4 à 5 uur, hoogteverschil 548 m stijgen en 548 m dalen.

Overnachting in Ramsau (O, A).

Dag 7

Actie en avontuur naar keuze

Zie dag 4.

Overnachting in Ramsau (O, A).

Dag 8

Einde

Het programma eindigt na het ontbijt (O).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1080 vanaf 16 jaar

Kind 2 tot 5 jaar op kamer ouders (max. 2): € 770
Kind 6 tot 10 jaar op kamer ouders (max. 2): € 835
Kind 11 tot 15 jaar op kamer ouders (max. 2): € 880

Prijs voor gezinnen vanaf 5 personen: op aanvraag.


Voorschot: € 378 per persoon

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt en avondmaal vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • 'Sommercard'
 • inkomgelden van beschreven activiteiten op dag 5
 • informatiepakket met originele kaart
 • 1 boomaanplant
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen-en terugreis 
 • middagmaal
 • dranken
 • transfers met eigen wagen
 • toeristentaks (€ 2,5 à 3,5 per nacht per nacht)
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

Eenpersoonskamer: € 340

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 3 juni tot/met 7 oktober 2023

In de zomer mag je je vaak verwachten aan mooi weer. Aangename dagtemperaturen en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Maar…in de bergen kan het weer vrij snel omslaan en kan de temperatuur nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw.

Heen- en terugreis

De afstand vanuit Brussel bedraagt ongeveer 970 km. In Schladming betaal je 10 euro per dag om te parkeren op de hotelparking, in Ramsau parkeer je gratis in de buurt van het hotel.

Transfers ter plaatse

Er zijn korte verplaatsingen nodig in het kader van de wandelingen/activiteiten. Deze zijn mogelijk met auto of bus. De busritten zijn gratis dankzij de Sommercard (zie lager).

De transfer van het eerste naar het tweede hotel gebeurt met eigen wagen.


Wandelniveau

 en . Deze reis is een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen die een eerste wandelervaring willen beleven in de bergen. De minimumleeftijd is 4 tot 6 jaar, afhankelijk van de conditie en eerdere wandelervaring van je kind.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Gezellige familiehotels met comfortabele kamers. Het hotel in Ramsau heeft geen familiekamers; gezinnen tot max. 4 personen verblijven in een kamer met een dubbel bed en een sofabed voor de kinderen.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal.

 • Ontbijten doe je in het hotel.
 • Lunch is niet inbegrepen. Je kan een picknick kopen in de supermarkt of een kleinigheid eten onderweg.
 • Geen gedoe met zoeken naar een restaurant. Voetjes onder tafel en genieten! In Schladming dineer je in het hotel zelf, in Ramsau in een restaurant op 2 minuten rijden of 10 minuten wandelen van het hotel. 

Honden

Niet toegelaten.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • enkelomsluitende, waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. regenbroek
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemkledij

Diversen

 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • lunchbox voor de picknick
 • evt. wandelstokken.

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband in geval van verstuiking
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Je identiteitskaart volstaat. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.
 
Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

In Oostenrijk betaal je met euro's. Je kan in de regio makkelijk terecht aan bankautomaten en in de horeca en winkels kan je met de kaart betalen.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: