Thailand - Jungle, rijstvelden & raften in het hoge Noorden


20 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Thailand - Jungle, rijstvelden & raften in het hoge Noorden


20 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Thailand - Jungle, rijstvelden & raften in het hoge Noorden


20 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Thailand - Jungle, rijstvelden & raften in het hoge Noorden


20 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Thailand - Jungle, rijstvelden & raften in het hoge Noorden


20 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Thailand
In dit programma ligt de focus op avontuur en authentieke natuurbeleving in Noord-Thailand. De ingrediënten? Een goede mix van actie en slow travel, veel contact met de locals en bijzondere overnachtingsplaatsjes midden in de natuur. Laat je eerst onderdompelen in de sfeer van de kleurrijke metropool Bangkok die je ‘achter de schermen’ beleeft. Fiets door smalle steegjes en groene, vergeten plantages en maak een boottocht op de ‘klongs’. Neem de nachttrein naar het noorden en fiets voor de verandering eens met een rijstboer door de omgeving van Chiang Mai of maak er een unieke wandeling langs jungletempels. Trek je stapschoenen aan voor een avontuurlijke driedaagse in de jungle die je afsluit met een tochtje op een bamboevlot. Tijdens de trekking leer je alles over het dagelijkse leven als je een paar dagen te gast bent bij de mensen thuis in een bergdorpje. Het hoogtepunt? Een tweedaagse raftingtocht in het uiterste noorden, aan de grens met Myanmar! Op een tropisch eiland met lange zandstranden verteer je tenslotte je avontuur met een paar dagen dolce far niente. Deze reis is de ideale reis voor wie wil proeven van een authentiek stukje Thailand, het avontuur niet uit de weg gaat en houdt van de natuur.
20 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22TH5AAB

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Verken bruisend Bangkok vanop de fiets
 • Natuur, actie en slow travel in Noord-Thailand
 • Een avontuurlijke driedaagse jungletrekking en overnachting bij mensen thuis
 • Een tweedaagse raftingtocht
 • Enkele dagen strand op het rustige eiland Koh Chang
 • De fantastisch lekkere Thaise keuken

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Internationale vlucht naar Bangkok.

Dag 2

Bangkok
Aankomst te Bangkok waar een medewerker van het plaatselijk agentschap je komt oppikken en zorgt voor de transfer naar het hotel. De rest van de dag ben je vrij.
De hoofdstad Bangkok  is een drukke metropool ­waar het straa­tle­ven nooit tot rust komt. Het stads­beeld wordt geken­merkt door markten, ­tem­pels, gezelli­ge restau­rants, ­­... 

Overnachting op hotel met zwembad. (-) 

Dag 3

Fietsen en boottocht in Bangkok
Ontdek het authentieke Bangkok ‘achter de schermen’ tijdens de 5 uur durende fiets- en boot tour o.l.v. een gids.  Van het drukke en bedrijvige Chinatown tot de groene, vergeten plantages van Bangkok. Je fietst door smalle steegjes en zijstraatjes, langs ontelbare winkeltjes en over markten. Tussendoor verken je ‘ Het Venetië van het Oosten’ per long-tail boot. Je vaart door de beroemde ‘klongs’. Houten huizen op palen, vrouwen die de was doen, en kinderen vanaf de houten steigers lachend in het water springen: dit is het échte Bangkok. Uiteindelijk zet je weer voet aan wal in een landelijk gebied, ongeveer 30 kilometer buiten het centrum van Bangkok, waar je je fietstocht voortzet. Hier zie je geen snelwegen of metrotreinen, maar het landschap bestaat uit landweggetjes, palmbomen en bloemen kwekerijen. De stilte die hier hangt is het tegenovergestelde van Chinatown. En je kunt maar niet geloven dat we een uur terug nog tussen de scheurende auto’s en toeterende tuk tuk’s in fietsten! Fietstocht: ca. 15 km. Vertrek om 07u of om 13u. De transfer naar het vertrekpunt van de fietstocht (ca. 6 km van het hotel) en van hier naar het Hua Lamphong Railway station (ca. 1,3 km) zijn niet inclusief. 's Avonds scheep je in op de nachttrein naar Chiang Mai.

Treinovernachting (O,L)

Tip!

Junglerafts in Kanchanaburi en fietsen langs tempels in Ayuthaya

Zin in meer avontuur? Je kan je verblijf uitbreiden met een uitstap naar Kanchanaburi en Ayuthaya (3 extra nachten). In dat geval overnacht je op dag 3 nog een extra nacht in Bangkok. Op dag 4 word je naar de drijvende markt van Damnoen Sadoeak gebracht, 80 km ten westen van Bangkok, waar je een boottocht maakt op de smalle ‘klongs’. Per trein en longtail-boot over de rivier Kwai vaar je de jungle in en bereik je je pittoreske logies voor de komende twee nachten: een drijvende bamboelodge aan de rivier Kwai! De volgende dag kan je gaan mountainbiken, kanoën, raften of zwemmen. Ook een uitstap naar dorp van de Mon (een etnische minderheid) of naar de Erawan-watervallen is mogelijk. Op dag 6 ga je op pad voor een aantal tempelbezoeken. Na de lunch rijd je naar Ayuthaya waar je per fiets de site verkent met meer dan 500 ruïnes van tempels en beelden. ’s Avonds scheep je in op de nachttrein naar Chiang Mai, waar je het programma terug kan aanvangen.

Dag 4

Chiang Mai, jungletempels en Doi Suthep
Aankomst ’s morgens in Chiang Mai met de nachttrein vanuit Bangkok. Transfer naar een leuk, typisch Thais hotel met zwembad en prachtige tuin. Je krijgt vandaag ook een briefing van een lokale medewerker voor dit gedeelte van de reis. In de namiddag transfer tot net buiten de stad (ca. 45 min.) Hier maak je o.l.v. een plaatselijke gids een wandeling van een klein uurtje langs twee magische jungletempels die weinig toeristen weten te vinden, Wat Umong en Wat Palaat, aan de voet van de Doi Suthepberg (1676 m). Doi Suthep is de meest heilige bergtempel van Noord-Thailand die dagelijks duizenden bezoekers ontvangt. Daarom bezoek je deze tempel op het meest rustige moment van de dag, namelijk in de late namiddag (transfer ca. 30 min.). 309 treden leiden je naar dit met goud versierde tempelcomplex. Hier vind je grote boeddhabeelden en heb je een prachtig zicht over Chiang Mai. Elke dag om 18u komen de monniken in hun typisch oranje gewaden samen om te bidden en ‘chanten’, een unieke ervaring! Transfer terug naar het hotel (ca. 1 uur), waar je rond 19u30 terug aankomt.

Overnachting in een ecohotel met zwembad in Chiang Mai (-)

Dag 5

Driedaagse jungletrekking 
Na het ontbijt verlaat je het hotel en rijdt zuidwaarts naar het Doi Inthanon Nationaal Park (ca. 1u45 rijden). Onderweg breng je nog een bezoek aan een lokaal marktje waar je nog enkele snacks kan kopen voor de trekking. Je gids is opgegroeid in de jungle en zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Hij neemt je mee naar zijn dorp langs kleine junglepaadjes en authentieke dorpjes. Onderweg kan je je verfrissen in een waterval! Vanavond overnacht je in een dorpje van de Karen, een etnische minderheidsgroep waartoe ook je gids behoort. 

Wandeling van ca. 4 uur. De wandeltocht kan langer of korter gemaakt worden in overleg met de gids ter plaatse.

Overnachting in een lokaal huis of homestay (O,L,A)

Tip!

Een slurfvriendelijke olifantenervaring

 Wie Thailand zegt, denkt vaak ook meteen aan olifanten. Door een groeiend bewustzijn rond dierenwelzijn worden niet alleen olifantenritten, maar ook zogenaamde ‘opvangplaatsen’ en ‘olifantenweeshuizen’ terecht meer en meer in vraag gesteld.

De meest authentieke ervaring is sowieso om wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Omdat we vaak niet weten wat er achter de schermen gebeurt en we geen zekerheid hebben wat de werkelijke drijfveer van een organisatie is, zijn we als organisatie erg terughoudend ten opzichte van deze projecten.

We maken een uitzondering voor dit kleinschalige project dat we in samenwerking met onze lokale partner aanbieden. Zij volgen het project ter plaatse van dichtbij op en blijven het evalueren om er zeker van te zijn dat olifanten er goed behandeld worden en zich als olifanten kunnen gedragen in een natuurlijke omgeving.

Dit project wordt gerund door twee broers die zelf in de bergdorpjes leven en aan de slag zijn als mahouts (olifantenmenners). In plaats van enkel te wandelen vandaag, kan je vandaag kiezen voor een authentieke olifantenervaring, waarbij je de olifanten in de voormiddag volgt tijdens hun wandeling langs de smalle junglepaadjes. Kies je voor deze laatste optie, dan wandel je vandaag ca. 2 uur i.p.v. 4 uur (zie toeslagen).

Dag 6

Driedaagse jungletrekking
Na het ontbijt zet je  de trekking verder. Je wandelt ca. 4 uur door de jungle naar een ander dorpje van de Karen.

Wandeling van ca. 4 uur. De wandeltocht kan langer of korter gemaakt worden in overleg met de gids ter plaatse.

Overnachting in een lokaal huis of homestay (O,L,A)

Dag 7

Driedaagse jungletrekking en bamboevlot
Na het ontbijt wandel je nog ca. 2,5 à 3,5 uur. Je sluit de trekking af met een tochtje op een bamboevlot (ca. 40 min.). Na de lunch word je teruggebracht naar Chiang Mai (ca. 1,5u rijden) waar je aankomt rond 16u. Je pikt je bagage op en vervolgens transfer naar het oosten van Chiang Mai (35 km, 45 min. rijden). Hier overnacht je off the beaten track in een lodge in de natuur bij de eigenares Noi die je in de watten legt tijdens je verblijf. De ideale plaats om het Thaise dorpsleven te ontdekken en meestal ben je hier de enige gast.

Wandeling van ca. 2,5 à 3,5 uur. De wandeltocht kan langer of korter gemaakt worden in overleg met de gids ter plaatse.

Overnachting in een lodge in de natuur (O,L,A)

Dag 8

Fietsen met een rijstboer
Vandaag maak je een authentieke fietstocht doorheen de felgroene rijstvelden en dorpjes, onder begeleiding van een gids (ca. 30 km, waarvan 25 km vlak en 5km licht hellend op en neer). De gids werkt nog gedeeltelijk als rijstboer en kent dus alles van biologische landbouw en rijst. Een echte onderdompeling in het dagelijkse leven van de Thaise bevolking. De fietsen zijn niet van dezelfde kwaliteit als bij ons, maar dit maakt de fietstocht nog authentieker. Voor de lunch houd je halt aan een dam, omgeven door prachtige natuur. Na de fietstocht kan je heerlijk pootje baden in de plaatselijke warmwaterbaden en keer je terug naar de lodge bij Noi. De lodge ligt midden in het groen, in een dichtbegroeide boomgaard en bloementuin. Hier heb je een prachtig zicht op de junglevallei. De ideale plaats om tot rust te komen na de trekking: slow travel it is!

Overnachting in een lodge in de natuur (O,L,A)

Dag 9

Meet the villagers en naar het hoge Noorden in Pai
In de voormiddag maak je kennis met het lokale dorpsleven. Noi neemt je mee op wandeling langs de rijstvelden en laat je alle mogelijke planten, kruiden en vruchten zien. Heerlijk! Vervolgens trek je richting het noorden en reis je doorheen een prachtig berglandschap. Onderweg bezoek je de Mok Fa waterval. Wie wil, houd halt bij warmwaterbronnen (niet inclusief, 300 THB p.p.) of Pai Canyon. Vanaf de extreem smalle paden met afgronden van wel 50m aan weerszijden heb je een waanzinnig uitzicht over de vallei van Pai. Pai is een klein bergdorpje in het noorden van Thailand. Aan de ene kant vind je hier het traditionele, Thaise plattelandsleven met akkers en rijstvelden. Aan de andere kant vind je er een gezellige mix van hippies en hipsters die genieten van de ongedwongen sfeer. Voor elk wat wils! Je overnacht in een comfortabele cottage te midden van het groen en aan de rivier Pai, evenwel op wandelafstand van het bruisende nachtleven en de avondmarkt.

Overnachting in een cottage met zwembad aan de rivier (O)

Dag 10 en 11

Tweedaagse rafting
Na het ontbijt vertrek je op een tweedaagse ‘white water’ rafting op de ‘Pai rivier’. Je raft langs de prachtige ongerepte natuur doorheen een nationaal park en langs watervallen. Overnachten doe je in een junglekamp, waar een professioneel raft team je verwent met heerlijke Thaise curries. De volgende dag raft je verder richting Mae Hong Son: een mooi stadje aan de grens met Myanmar dat rustiger is dan Pai, omdat het niet zo eenvoudig te bereiken is. Je overnacht in een ecoresort, de ideale plek om even op adem te komen na je tweedaags raftingavontuur. Je kan hier genieten aan het zwembad met zicht op de rijstvelden. Je kan ook een wandeling maken doorheen het nationaal park dat grenst aan het resort (inkomgeld: 200 THB p.p.).

Elke dag wordt er ongeveer 4u geraft. Je heb geen ervaring nodig voor het raften. De activiteit wordt begeleid door een professionele instructeur en je krijgt de nodige uitrusting. Niveau rafting: II à III. Het niveau van de rafting is sterk afhankelijk van het waterniveau. Bij hevige regenval kan het niveau naar IV gaan en kan het programma aangepast worden.

Dag 10: Overnachting in een junglekamp (O,L,A)

Dag 11: Overnachting in een ecoresort met zwembad (O,L)

Dag 12

Mae Hong Son
Een bezoek aan Mae Hong Son is niet compleet zonder een bezoek te hebben gebracht aan de iconische Wat Phra That Doi Kong Mu (8 km, transfer inclusief, zonder gids). Een prachtige spierwitte tempel, gelegen op een heuvel ten westen van de stad. De tempel is geïnspireerd op Birmese architectuur, met twee stoepa’s uit de 19e eeuw. Het is een hele klim naar boven, maar de moeite waard, want vanop de tempel heb je een prachtig zicht op de bergen en de stad. Je wandelt naar beneden naar het pittoreske meer (ca. 20 min.) waar er elke avond een gezellig avondmarktje plaatsvindt met lokale souvenirs en eetstalletjes. Van hieruit neem je om 21u30 de gratis shuttlebus terug naar het resort.

Overnachting in een ecoresort met zwembad (O)

Dag 13

Mae Hong Son – Chiang Mai
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven. De vlucht van Mae Hong Son naar Chiang Mai is prachtig. Je vliegt namelijk over de groene bergen en het nationale park waar je doorhaan hebt geraft. Bij aankomst in de luchthaven transfer naar je hotel in Chiang Mai. Je overnacht in een leuk, typisch Thais hotel met zwembad en prachtige tuin.

Overnachting in een ecohotel met zwembad in Chiang Mai (O)

Dag 14

Vrije dag Chiang Mai
Chiang Mai is de tweede grootste stad van het land en centrum bij uitstek van ambachtelijk handwerk. Er heerst een gezellige sfeer met een heleboel kleine restaurantjes. Vandaag ben je vrij om de highlights van Chiang Mai te gaan ontdekken. Chiang Mai is ook een goede uitvalsbasis voor verschillende activiteiten. Waan je een aap in het oerwoud en vlieg door de jungle met de langste zipline van heel Azië (Flight of the Gibbon) of volg een kookworkshop van een halve dag (zie toeslagen). We geven je nog graag een heleboel insider tips mee om van je verblijf een onvergetelijke ervaring te maken!

Overnachting in een ecohotel met zwembad in Chiang Mai (O)

Dag 15

Chiang Mai – Koh Chang
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Chiang Mai voor de vlucht naar Pattaya. Van hier is het ca. 3 à 4 uur rijden naar Ao Thammachart in Trat. Hier neem je de ferry naar Koh Chang (ca. 25 min. varen) en transfer naar het resort. Op dit heerlijke tropische eiland – met lange zandstranden en een bergachtig binnenland – logeer je 4 nachten in een comfortabel resort dat vlakbij het strand van Klong Prao ligt en tussen de palmbomen en het groen. Hier doe je enkel waar je  zin in hebt: het eiland verkennen te voet of per mountainbike, kajakken, zwemmen, een snorkeltrip maken, lezen, naar een ander eiland varen of gewoon niets!

Overnachting in een resort met zwembad (O)

Dag 16 - 18

Koh Chang 
3 vrije dagen op Koh Chang. Eigen invulling.

Overnachting in een resort met zwembad. (O) 

Dag 19

Koh Chang – Bangkok
Vrije ochtend. Rond de middag check je uit. Na het uitchecken zorgt iemand van het hotel voor de transfer naar de haven waar de ferry je terug naar het vasteland brengt. Daar wacht de taxichauffeur je op om je naar de luchthaven van Bangkok te brengen (ca. 6 u. rijden) voor de internationale vlucht richting Brussel. Indien je een vroege vlucht hebt, raden we een extra overnachting aan in Bangkok, dicht bij de luchthaven.

(O)

Dag 20

Aankomst in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Hieronder de prijzen die geldig waren voor reizen in 2021. 
Prijs voor 2022 op aanvraag.  

€ 2445 pp.  (op basis van 2 personen)
€ 2160 pp.  (op basis van 3 personen)
€ 2025 pp.  (op basis van 4 personen)
€ 1920 pp.  (op basis van 5 personen)
€ 1860 pp.  (op basis van 6 personen)

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen. Wij kunnen uiteraard vrijblijvend een voorstel doen. Bij boeking van de vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Let wel: het volledige saldo van deze vluchten dient te worden betaald alvorens wij deze vluchten voor je boeken.

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.


Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Alle transfers (tenzij anders vermeld). 
 • Binnenlandse vlucht Mae Hong Son - Chiang Mai en Chiang Mai - Pattaya
 • Logies.       
 • Maaltijden zoals aangegeven (O=Ontbijt, L=Lunch, A=Avondmaal).
 • Engelssprekende gids (behalve op de vrije dagen).
 • Beschreven excursies + inkomgelden (tenzij anders vermeld). 

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.       
 • Overige inkomgelden van bezienswaardigheden, musea,...        
 • Overige maaltijden.     
 • Luchthaventaksen voor de binnenlandse vlucht
 • Persoonlijke uitgaven en dranken.       
 • Fooien.
 • Evt. verzekering.

Toeslagen

 • Uitbreiding Kanchanaburi en fietsen langs tempels in Ayuthaya (incl. 1 extra nacht Bangkok, 2 nachten bamboelodge aan de rivier, boottocht op de drijvende markt Damnoen Sadoeak, fietstocht Ayuthaya, Engelssprekende gids, inkomgelden, transfers, 3x ontbijt, 2x lunch en 2x avondeten): € 740 p.p. (o.b.v. 2 personen), € 590 p.p. (o.b.v. 3 personen), € 520 p.p. (o.b.v. 4 personen), € 475 p.p. (o.b.v. 5 personen), € 440 p.p. (o.b.v. 6 personen)
 •  Olifantenervaring op de eerste trekkingdag: € 80 p.p. (volwassenen) of € 75 p.p. (kinderen tot 12 jaar)
 •  Kookworkshop in Chiang Mai: € 35 p.p. (volwassenen) of  € 20 p.p. (kinderen tot 12 jaar die aan hetzelfde vuurtje koken als hun ouders)

Zin om de geheimen van de Thaise keuken te ontdekken? De kookworkshop vindt plaats buiten de stad in een mooie setting met een biologische setting in groepjes van max. 10 personen. Een Thaise chef neemt je mee naar de lokale markt en samen met hen doe je inkopen voor de gerechten die jullie gaan maken: een voorgerecht, een curry paste, een soep, een wokgerecht en dessert. Na het koken is het tijd om je zelfgemaakte lekkernijen op te smullen. De kookworkshop duurt een halve dag. Ofwel kies je voor de ochtend (vertrek rond 8u30 en terugkeer rond 13u30), ofwel voor de namiddag (vertrek rond 14u30 en terugkeer rond 19u30).

 • Toeslag indien je aankomt met een vroege vlucht en vroeger dan 14u wil inchecken
 • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
 • Toeslag dubbel bed (kingsize) in Koh Chang – standaard wordt er een twin-bed voorzien
 • Hoogseizoenstoeslagen: op aanvraag                                                                                                                                            

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Wandelniveau

 De wandelingen en de fietstochten zijn beperkt en niet zwaar.   voor de trekking. Er is weinig comfort in de overnachtingsplaatsen. Hou er ook rekening mee dat de tochten in een periode met hevige regenbuien zwaarder worden. Paden worden dan immers modderig en bijgevolg moeilijker begaanbaar. Je moet ook zelf je spullen voor deze trekking meedragen. De driedaagse kan eventueel ingekort worden tot een tweedaagse. In overleg met de gids kunnen de wandelingen zwaarder of lichter gemaakt worden. Je heb geen ervaring nodig voor het raften.


Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak. Tijdens de trekking draag je zelf je persoonlijke spullen voor drie dagen. 

Tijdens de tweedaagse rafting gaan de spullen die je overdag nodig hebt (zonnecrème, fototoestel, …) in een waterdichte ton. Je bagage die je ’s nachts nodig hebt in het junglekamp (toiletgerief, reservekledij, hoofdlampje, teenslippers, waardevolle spullen en insectenspray) wordt in een waterdichte zak gestoken en wordt pas ’s avonds in het kamp opengedaan. De rest van je bagage wordt al naar Mae Hong Son gestuurd.


Logies

In Bangkok overnacht je in een modern boetiekhotel met een zwembad op het dak. Het hotel is centraal gelegen in de wijk Khaosan en op 10 min. wandelen van de markt Banglumphu. Er is gratis wifi en wellness- en fitnessfaciliteiten.

Bij uitbreiding met Kanchanaburi en Ayuthaya overnacht je twee keer in junglerafts aan de rivier Kwai. Je slaapt op een drijvende bamboelodge, mooi afgewerkt met geweven bamboe en geïnspireerd op woningen van de Mon, een etnische minderheidsgroep in Thailand. De lodges liggen aan het water en te midden van de groene bergen en jungle. Elke lodge heeft privé-sanitair. Er is geen elektriciteit, maar kerosinelampen zorgen ’s nachts voor verlichting. Een bijzondere plek voor wie houdt van een sterke natuurbeleving!

Van Chiang Mai naar Bangkok neem je de comfortabele nachttrein. ’s Avonds worden de zitplaatsen omgetoverd tot echte bedden met lakens, kussens en dekens, dus je komt ’s morgens uitgerust aan in Chiang Mai. De tickets die geboekt worden zijn tweede klasse. Er zijn bedden op een hoger en lager niveau en een gordijntje geeft je privacy. Tickets in eerste klasse voor een privé-cabine van 2 personen (of 4 personen met een tussendeur) zijn mogelijk op aanvraag en mits toeslag.

In Chiang Mai overnacht je in een milieuvriendelijk ecohotel met zwembad. Het hotel ligt in een grote tropische tuin en wordt omgeven door groen. De kamers zijn ingericht zijn in een moderne Thaise stijl en combineren eenvoud en natuur met stijl. Het resort ligt op ca. 10 min. rijden van het treinstation van Chiang Mai.

Tijdens de trekking overnacht je twee keer bij de mensen thuis in een dorpje van de Karen. Uiteraard is het comfort hier beperkt. Je slaapt op een matrasje op de grond. Dekens (niet altijd even fris) en kussens worden voorzien, net als muskietennetten. Er zijn beperkte sanitaire voorzieningen (een toilet met extra plaats om je te wassen met een emmer). Een eigen lakenzak verhoogt het comfort. Eventueel kan je een lakenzak en slaapzak huren (op aanvraag en ter plaatse te betalen: een lakenzak voor 100 Baht p.p. en een slaapzak voor 150 Baht p.p.).

Ten oosten van Chiang Mai overnacht je in een lodge in de natuur off the beaten track bij de eigenares Noi die je in de watten legt tijdens je verblijf. De ideale plaats om het Thaise dorpsleven te ontdekken. De lodge ligt midden in het groen, in een dichtbegroeide boomgaard en bloementuin. Hier heb je een prachtig zicht op de junglevallei. De ideale plaats om tot rust te komen na de trekking: slow travel it is!

In Pai overnacht je in een comfortabele cottage te midden van het groen en aan de rivier Pai waar je uitkijkt op de prachtige bergen. Pai is een bijzonder druk en toeristisch stadje geworden waar nieuwe accommodaties als paddenstoelen uit de grond schieten. Deze cottages bestaan echter al een eeuwigheid, waardoor het verblijf een ‘groene long’ is in de drukke stad en nog voldoende ruimte en rust biedt zonder geluidsoverlast dankzij de grote tuin. Desondanks zit je op wandelafstand van alle bezienswaardigheden en een gezellige straat met restaurants en barretjes. Er is ook een infinity pool.

Tijdens je tweedaags raftingavontuur overnacht je in een junglekamp. Je slaapt in een bamboehut. Er is een buitendouche en er is een afdak om te eten.

In Mae Hong Son overnacht je in een ecoresort met zwembad met zicht op de rijstvelden. Aan het resort grenst ook een nationaal park.

Op Koh Chang overnacht je in een comfortabel resort met een buitenzwembad vlakbij het strand van Klong Prao en tussen de palmbomen en het groen.

Bij een vroege terugvlucht overnacht je in Bangkok een extra nacht in een hotel met zwembad en grote tuin nabij de luchthaven.


Maaltijden

De traditionele Thaise keuken is ronduit lekker: al dan niet scherpe kerriegerechten (kerrie is een samenstelling van verschillende kruiden en specerijen), kruidige soepen, zure salades, verschillende soorten deegwaren en de ‘nam phrik’, sauzen van verse en gedroogde pepertjes en andere specerijen.


Vervoer tijdens de reis

Tijdens deze reis verplaats je je met privé-vervoer, boten, trein en vliegtuig. Enkel voor de tweedaagse rafting en de optionele activiteiten (kookles en optie olifantenwandeling) kan het zijn dat er ook andere reizigers deelnemen en het vervoer delen.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen op meer dan 5.000 km afstand wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens 40% van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 14 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 4 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 januari tot/met 31 januari 2022
van 1 juni tot/met 31 december 2022

Thailand is het hele jaar door een goede reisbestemming. Voor deze reis is de periode februari t.e.m. mei echter niet ideaal.

Februari t.e.m. mei is de minst toeristische periode, maar het is er dan heel erg warm (temperaturen tot 30 à 35°C), de omgeving is dor (je mist de mooie groene omgeving), er hangt dan bijzonder veel smog in Chiang Mai en vaak is de waterstand te laag om te gaan raften.

Van juni tot oktober is het regenseizoen, maar laat je hier niet door tegenhouden. Vaak duren de regenbuien maar enkele uren en valt de regen vooral in de late namiddag en ’s nachts. De paden van de trekking kunnen er dan wat modderiger bijliggen, maar het voordeel is dat de natuur fris en groen is.

Tussen november en januari is het droog seizoen, koeler (nog steeds 20 à 25°C), is de waterstand nog hoog genoeg voor de rafting en is de natuur mooi groen. In het noorden kan het dan ’s nachts afkoelen tot ca. 10°C.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com
Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Een specifieke uitrustingslijst voor de driedaagse trekking vind je onderaan.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • Tijdens de driedaagse trekking draag je zelf je bagage. Een comfortabel zittende rugzak is nodig als je geen trekkingrugzak bij hebt als hoofdbagage. Een inhoud van 45 à 50 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je rugzak droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Slaapgerief

 • lakenzak/liner of een dunne slaapzak tijdens de trekking. Er zijn tijdens de trekking dekens aanwezig, maar deze zijn niet altijd even fris. Eventueel kan je een lakenzak en slaapzak huren (op aanvraag en ter plaatse te betalen: een lakenzak voor 100 Baht p.p. en een slaapzak voor 150 Baht p.p.).

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • Teenslippers (handig in het junglekamp na de rafting)
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne lagen. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • regenjas die bij voorkeur ademt
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief
 • Van november tot februari kan je een dikke trui, muts en sjaal gebruiken.

Diversen

 • een handdoek (voor tijdens de trekking en de rafting)
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje (om evt. onder de kledij te dragen)
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • evt. wandelstokken

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Uitrustinglijst specifiek voor trekking.

Tijdens de trekking draag je zelf je bagage voor twee nachten. Muskietennetten, dekens, kussens en matrassen zijn aanwezig, zorg wel dat je de volgende spullen zeker voorziet tijdens de trekking:

 • trekkingrugzak van 40 à 50 l voorzien van goede heupgordels en regenhoes
 • wandelschoenen, een paar goede loopschoenen is ook voldoende tijdens het droge seizoen (niet tijdens het regenseizoen, want dan kunnen de paden erg glibberig worden)
 • slippers
 • t-shirts
 • paar sokken
 • short
 • zwemgerief
 • handdoek (evt. snel drogende)
 • toiletgerief
 • drankfles van min. 1 l per persoon
 • pyjama (tussen november en maart kan het flink afkoelen ’s nachts – je kan ook een slaapzak huren). Voor de rest van het jaar volstaat een lakenzak.
 • zonnecrème
 • muggenwerend middel
 • hoed of pet
 • zaklamp of hoofdlampje
 • toiletpapier
 • evt. persoonlijke medicijnen
 • camera
 • geld: +/- 1500 à 2500 THB in kleine coupures voor drank, souvenirs en fooien (gids en chauffeur ca. 50 – 100 THB per persoon / dag. 

Reisdocumenten

Reispas:
Voor Thailand heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit het land. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Een visum is niet nodig indien je minder dan 30 dagen in Thailand verblijft.

Reizen met kinderen:
Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.
Er bestaan geen Belgische of internationale formulieren of procedures die de regels inzake ouderlijke toestemming voor reizen van minderjarigen vastleggen. Toch is het raadzaam schriftelijk toestemming te geven wanneer je kind alleen of in het gezelschap van andere personen dan de ouders reist.
Wanneer je kind met één ouder reist, staat het jou vrij het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Check zeker vóór vertrek ook nog even de website van buitenlandse zaken op wijzigingen: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.


Geld

De Thaise munt is de baht.  Je kan zowel cash euro’s als reischeques ter plaatse wisselen. In de steden kan je steeds vaker aan de geldautomaat terecht.

In de meeste landen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.
Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Ook wanneer je vreemde deviezen moet aankopen, doe je dit best ter plaatse aan een automaat (met je betaalkaart) of bij een bank. De koers is doorgaans minstens even voordelig of voordeliger dan wanneer je ze op voorhand in België via de bank besteld (indien dit al mogelijk is). Door meerdere keren kleine bedragen af te halen, vermijd je bovendien dat je op het einde van je reis deviezen overhoudt (die in België soms niet meer in te wisselen zijn).

 Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals www.oanda.com/currency/converter/

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Thailand door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A
Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.  

Hepatitis B
In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie
Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 

Buiktyfus
Indien men in minder goede hygiënische omstandigheden reist, frequent of langdurig (bijvoorbeeld vanaf 2 à 3 weken) in het buitenland verblijft (zelfs indien in goede hygiënische omstandigheden) is ook vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Buiktyfus is een ernstige bacteriële darminfectie die wordt overgedragen door besmet voedsel.

Malaria
Is een infectieziekte die verwekt wordt door een parasiet (Plasmodium) en die wordt overgebracht door de steek van de anopheles-mug. De incubatietijd (tijd tussen de besmettende steek en het uitbreken van de ziekte) schommelt tussen 10 dagen en 4 weken. De ziekte kan in het begin lijken op griep, maar gaat dan over in hevige koortsaanvallen. Indien geen correcte behandeling wordt toegepast, kan de dood na enkele dagen intreden. 
Er is geen malariarisico in Bangkok en in de andere grote steden noch in de voornaamste toeristische oorden. Voor een verblijf met 2 of meer overnachtingen in avontuurlijke primitieve omstandigheden op het platteland in deze gebieden (ook voor personen die vanuit Chiang Mai en Chang Rai een georganiseerde voettocht maken naar de bergstammen met enkele overnachtingen ter plaatse) zijn er dikwijls wel extra antimalaria maatregelen nodig, nl. Malarone of  Doxycycline. Dit alles dient individueel met de arts of de arts van het gespecialiseerd reisadviescentrum besproken te worden.
Men moet alleszins muggenbeten trachten te vermijden, wetende dat de anopheles-mug enkel steekt tussen valavond en dageraad en niet zoemt. U kan ’s avonds zo veel mogelijk dekkende, lichtgekleurde kledij dragen en de niet bedekte lichaamsdelen inwrijven met een sterk muggenwerend middel op basis van DEET. Tijdens uw slaap kan u bijkomend muggen trachten weg te houden met: airconditioning, muggengaas voor de ramen, geïmpregneerd muskietennet, elektrische anti-muggenplaatjes.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: