Zweden - De Hoge Kust


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Zweden - De Hoge Kust


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Zweden - De Hoge Kust


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Zweden - De Hoge Kust


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Zweden - De Hoge Kust


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Zweden
In een land waar de kusten laag en vlak zijn, vormt de ‘Höga Kusten’ een uitzondering. Een prachtig wandelgebied, zo goed als onbekend in het buitenland. Heuvels, baaien en fjorden met schilderachtige vissersdorpen, glooiende wouden met verstilde meren, rust alom... Je ontdekt al dit moois vanuit een authentiek logies met schitterende ligging aan een meer. In het zomerseizoen kan je optioneel een boottocht maken naar Ulvön, een van die typische Zweedse eilanden met een sfeer die nergens anders te voelen is. Een bezoek aan trendy Stockholm behoort ook tot de mogelijkheden. 
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 22SE5HKA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Rust en onthaasting
 • Bijzonder natuurschoon: zee, wouden, heuvels en meren
 • Prachtig gelegen logies met sauna en zwemgelegenheid
 • Optioneel bezoek aan het eilandje Ulvön
 • Ideale combinatie met Stockholm

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,6

11 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was een hele mooie reis, waar we enorm van genoten hebben. Je komt nauwelijks iemand tegen op de wandelingen, je komt tot rust en je kan genieten van de vele mooie uitzichten. Onze batterijen zijn weer opgeladen!!

Claudine E. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Van Stockholm per huurwagen naar de ‘Hoge Kust’, zo’n 470 km noordwaarts. Rijden in Zweden is niet zo stresserend als in België, de rit is dan ook een  rustige kennismaking met een typisch stukje Zweeds binnenland: uitgestrekte naaldbossen, af en toe een meer, houten huizen, kleine dorpen.

Het gebied dat als ‘Hoge Kust’ wordt aangeduid, was vanwege de vele zeearmen, baaien, schier- en echte eilanden van oudsher slechts matig ontsloten. Daarin kwam verandering door de bouw van de Höga Kustenbrug in 1998, een 1,8 km lange hangbrug over de Ǻngermanälven zeearm. Ze vormt de imposante toegang tot het werelderfgoedgebied Hoge Kust.

In Nordingrå ligt een kleinschalig vakantieverblijf dat uit enkele “stugor” bestaat – roodgeschilderde houten bungalows zoals je er in Zweden overal aantreft. Het verblijf is zeer mooi en rustig gesitueerd aan de oever van het meer Vågsfjärden.

Overnachting in bungalow

Dag 2-7

Aan de hand van onze wandelbeschrijvingen, kan je elke dag op pad. Sommige wandelingen liggen op korte afstand, voor enkele andere moet je een half uurtje rijden. Je kiest zelf welke wandeling je op welke dag maakt.

Wandeling 1: Norrfallsviken

De wandeling langs het natuurreservaat van Norrfallsviken vormt een ideale introductie op het uniek geologisch fenomeen dat de Hoge Kust op de Unesco Wereld Erfgoedlijst deed belanden. Tijdens de laatste ijstijd werd het land door de ijskap diep in de aarde gedrukt. Nu, meer dan 10.000 jaar later, is het opnieuw 285 m gerezen en blijft het jaarlijks nog zo’n 9 mm stijgen. Door deze landstijging - de grootste ter wereld - werden fjorden afgesneden van het open water en gingen ze meren vormen. Keienstranden die ooit de branding trotseerden, kom je nu tegen in het binnenland. Zoals op deze eerste wandeling, die eindigt aan een schilderachtig vissersdorp met rood geschilderde huizen.  Tocht van ca. 12 km, 5 u.

Wandeling 2: Ullånger-Lappudden over het Hoge Kust-pad

Je neemt de bus tot Ullånger en wandelt terug naar het logies. Geen zeekust vandaag, maar een wandeling over heuvels overdekt met wouden van naaldbomen, berken, veenbessen en mossen. Soms stuit je op een groepje boerderijen, een verstild meertje of een geheimzinnig moeras. Scandinavië in een notendop.
Tocht van ca. 15 km.

Wandeling 3: Natuurreservaat Rotsidan

Je volgt de lage kustlijn, die bestaat uit een 4 km lang plateau van platte rotsen, afgezoomd door dennen en dwergsparren die grillig zijn gevormd door de zeewind. Via een voormalig vissersdorp – waarvan de huisjes nu dienst doen als buitenverblijven – loop je door het bos terug naar het beginpunt. 
Tocht van 11 km, 3,5 u.

Wandeling 4: Nationaal Park Skuleskogen

Vanop de hellingen van dit gebied heb je zichten naar alle kanten, over baaien, eilanden, meren en woud. Maar het indrukwekkendst is de Slåttdalsskrevan, een 40 m diepe rotsspleet met perfect verticale wanden, hoog op de kam van een berg. Je kan tevens een bezoek brengen aan Naturum, een infocentrum over de Hoge Kust. 
Tocht van 10 km, 6 u.

Wandeling 5: Hörsång-Lappudden over het Hoge Kust-pad

Doorheen het gebied van de Hoge Kust loopt van noord naar zuid een langeafstandpad, het Höga Kustenleden. Kleine stukjes bewandel je soms al op de andere wandelingen, maar op deze wandeling volg je heel de tijd het goed bewegwijzerde pad, afwisselend door bossen, weilanden met boerderijen, en regelmatig ook nabij de kust.
Tocht van 22 km, 6 uur (inkortbaar)

Wandeling 6: Omneberget

Een aangename halve-dagtocht naar een heuveltop van waarop je een prachtig uitzicht hebt en door een natuurreservaat met een bijzonder microklimaat.
Tocht van 7 km, 2 uur

Wandeling 7: Ringkallen

Een halve-dagtocht naar de top van de Ringkallen, met zijn 273 m één van de hoogste toppen van Nordingrå. De heuvel is bekend voor zijn bijzondere plantensoorten, voor de prehistorische resten van grafheuvels uit de Bronstijd en voor de uitdagende rotsklimsites over de steile zuidwestflank van de berg. Je bereikt de top via een luswandeling die deel uitmaakt van de "World Heritage Trail", een netwerk van plaatselijke wandelingen in dit Unesco Werelderfgoed-gebied.
Ringkallen is de naam van een heuvel, van waarop je een prachtig uitzicht hebt om de glooiende omgeving. 
Tocht van ca. 10 km, 3 uur

Overnachting in bungalow (O)
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal 

Optionele daguitstap naar Ulvön

In het Zweedse hoogseizoen (21 juni tot half augustus) - als de ferryboten frequent opereren - kan je een daguitstap maken naar het eiland Ulvön. De boottocht alleen is al een prachtige ervaring. Varend tussen de kleine eilanden krijg je een mooi zicht op de ingesneden kust met zijn groene heuvels.
Ulvön is met zijn authentieke vissersdorp, zo goed als geen verkeer en veel natuur, een idyllische plek. De hoofdplaats Ulvöhamn ligt ingebed in een beschutte baai die het eiland in een noordelijke en een zuidelijke helft verdeelt. Het zicht vanop de aankomende ferryboot op de kleurige huizen, de meeste op palen in het water, is erg schilderachtig.
Is het in het zomerseizoen behoorlijk druk in Ulvöhamn, zodra je het dorp achter je laat en de bossen intrekt, vind je de rust terug. Een wandeling van ca. 2,5 uur laat je kennismaken met dit rustige binnenland van het noordelijke eiland.

Andere activiteiten

 • In het verblijf kan je kajaks huren om het meer te verkennen.
 • Uitstap per zeekajak, bv. naar Mjältön, Zwedens hoogste eiland (236 m). Als je er aan land gaat kan je een wandeling maken naar de top.
 • Bezoek aan Naturum, het informatiecentrum waar op een boeiende manier het fenomeen van de Hoge Kust en waarom dit Unesco Werelderfgoed is, uit de doeken wordt gedaan. Het ligt aan de voet van de Skuleberget, waarvan je de 294 m hoge top per zetellift of via kleine steile paden kan bereiken... om ook nu weer met een prachtig uitzicht beloond te worden.

Deze activiteiten kan je ter plaatse met de uitbaters van het verblijf bespreken en boeken.

Dag 8 Einde

Einde programma na het ontbijt (O).

Verlenging Stockholm

Voor of na dit programma kan je een of meerdere nachten in Stockholm bijboeken.

Stockholm is een bruisende, trendy stad die geniet van een unieke ligging in een archipel van 24.000 eilanden. Ze combineert schilderachtige straatjes met statige lanen en kaden, schitterende musea met hippe winkels en galerijen.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

Prijzen geldig in 2022

Bij 1 persoon in een bungalow: € 975
Bij 2 personen in een bungalow: € 635 per persoon
Bij 3 personen in een bungalow: € 500 per persoon
Bij 4 personen in een bungalow: € 495 per persoon
Kind -12 jaar met min. 2 volwassenen in een bungalow: € 445 


Voorschot: € 165 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • huur lakens en handdoeken
 • eindschoonmaak bungalow 
 • ontbijt
 • infopakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen
 • wandelkaarten 
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden 
 • dranken
 • lokale transfers per bus of met de uitbater
 • evt. ferryticket Ulvön
 • evt. bijkomende activiteiten
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 mei tot/met 15 september 2022

De Zweedse schoolvakantie loopt van rondom 'midsommar', 21 juni, tot half augustus. Dan kan het op sommige plaatsen behoorlijk druk zijn, bijv. aan bepaalde stranden aan de kust en op het eiland Ulvön. Er varen dan voldoende boten om een daguitstap naar Ulvön te maken.

Deze bootuitstap is niet meer mogelijk buiten het hoogseizoen, en sommige eet- en drinkgelegenheden zijn dan ook al gesloten. Maar het is wel de rustigste periode, zowel in het verblijf als tijdens de wandelingen. De kans is groot dat je amper andere wandelaars tegenkomt, waardoor je het gevoel krijgt dit prachtige gebied voor jou alleen te hebben. 

Qua natuurschoon is einde mei tot einde juni heel mooi wegens de vele bloemen, lange dagen en grote kans op zonnig weer. September biedt dan weer mooie herfstkleuren, paddenstoelen,... Hoe later in het seizoen, hoe warmer de temperatuur van het water in de zee en de meren (je kan tijdens de wandelingen op veel plaatsen zwemmen).

Hou rekening met lange dagen in de zomer. Op 21 juni komt de zon op om 2.40 uur en gaat ze pas onder om 23 u.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Heen- en terugreis

De afstand Brussel-Lapudden bedraagt 2000 km. Aangezien een wagen noodzakelijk is in het kader van de wandelingen, raden wij aan om naar Stockholm te vliegen en een wagen te huren. Er zijn rechtstreekse vluchten naar 1 van de  Stockholmse luchthavens.

 • Arlanda ligt op enkele tientallen kilometers ten noorden van Stockholm, langs de E4 snelweg, wat voor deze reis handig is aangezien je via deze E4 noordwaarts naar de Hoge Kust rijdt. Afstand 450 km.
 • Bromma is het dichtst bij het centrum van Stockholm gelegen. De afstand tot het logies bedraagt 472 km.

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Vervoer tijdens de reis

 • Gebeurt doorgaans met de (huur)wagen.
 • Voor 2 doorgaande wandelingen brengen de uitbaters van het logies je naar het beginpunt, tegen een vergoeding van ca. € 25.
 • Voor de daguitstap naar het eiland Ulvön laat je de wagen achter op de betaalparking aan de haven. Tickets voor de boot koop je aan het loket (retourticket ca. 150 kronen). Op Ulvön gebeuren alle verplaatsingen te voet.

Wandelniveau

. Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.

Voor de lengte van de wandelingen: zie dagschema. Het terrein gaat op en neer (100 à 200 m stijgen en dalen) en is vaak rotsachtig (ook glibberig) of drassig. Tredzekerheid is vereist.
Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak tijdens de wandelingen.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Het verblijf is idyllisch en rustig gelegen aan de oever van het meer van Nordingrå.

 • Je slaapt in een eenvoudige bungalow met 2 stapelbedden (dus met plaats voor max. 4), koelkast en kookplaten. Het sanitair bevindt zich in een apart gebouwtje en is gemeenschappelijk. Bed- en badlinnen en eindschoonmaak zijn inbegrepen. 
 • Er is een houtgestookte sauna (100 SEK per persoon) en hot tub (2000 SEK per beurt; best te delen met evt. andere gasten die er gebruik van willen maken) aan de oever van het meer. Wil je sauna of hot tub, vraag dit dan best daags tevoren aan (vooral voor de hot tub, die enkele uren opwarmtijd nodig heeft).
 • Naast de sauna is er een openlucht zithoek rond een stookplaats. Je mag die vrij gebruiken om een houtvuur te stoken (er is voorgezaagd brandhout).

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal.

 • Het ontbijt komt in de vorm van een buffet.
 • In de bungalow heb je beperkte kookfaciliteiten (elektrische kookplaat en koelkast; geen water). In een gemeenschappelijk gebouwtje is er ook een kleine keuken met spoelbakken en microgolfoven ter beschikking van de gasten. Er is een supermarktje in het centrum van Nordingrå waar je elke dag terecht kan.
 • Je kan, mits navraag en reservatie de dag voordien, aanschuiven aan de gastentafel. De uitbaatster is een goeie kokkin en gebruikt lokale producten. Voor een tweegangenmaaltijd betaal je 465 SEK (hoofdgerecht en dessert) of 490 SEK (voor- en hoofdgerecht). Water bij het avondmaal is gratis. 
 • In de ruimere omgeving zijn ook enkele restaurants (verplaatsing per wagen nodig).

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. regenbroek
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemkledij

Diversen

 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • lunchbox voor de picknick
 • evt. wandelstokken.

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen*
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband in geval van verstuiking
 • steriel gaas en kleefband

(*) Zweden heeft op het gebied van muggen een slechte reputatie. Toch is het zo dat het er écht niet een hele zomer door overal wemelt van de muggen. De hoeveelheid muggen varieert per gebied, per tijdstip in het jaar, en hangt af van de hoeveelheid regen die er gevallen is het broedseizoen van de mug (lente en vroege zomer). Eind juni vliegen de eerste muggen uit en tegen het einde van augustus zijn de meeste muggen weer verdwenen. Hoewel je in heel Zweden muggen kunt tegenkomen, is de dichtheid het hoogste in het hoge noorden. In de kuststreken vind je minder muggen dan in het binnenland. Broekspijpen, lange mouwen en een goed muggenproduct beschermen zowel tegen muggen als tegen teken (er is echter geen gevaar voor tekenencefalitis in dit gebied).


Reisdocumenten

Voor reizen naar Zweden volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Inreisvoorwaarden
Op de website van Buitenlands Zaken vind je de richtlijnen in verband met covid19 die de bestemming oplegt aan reizigers aan het buitenland. Lees deze zeker na.


Geld

De Zweedse munt is de “krona” (kroon), Je kan in de logiesplaats met de kaart betalen en je kan in het dorp terecht aan de bankautomaat. Betaling met de kaart is de gewoonte, ook voor kleine bedragen. Er zijn steeds meer winkels waar je zelfs niet meer contant kan betalen. Voor de huidige wisselkoersen verwijzen we naar Oanda.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen
De Zweedse Hoge Kust met Anders Reizen