Portugal - Madeira


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Portugal - Madeira


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Portugal - Madeira


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Portugal - Madeira


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Portugal - Madeira


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Portugal
Een ‘vlottende tuin’ in de Atlantische Oceaan: Madeira. Een uitgebreid net van paden leidt je door de meest uiteenlopende landschappen. Nu eens wandel je langs levada’s of een duizelingwekkend rotspad op honderden meters boven de zee, dan weer over een weidse bloemenvlakte of door een lange tunnel. Madeira is van vulkanische oorsprong en dat is goed zichtbaar; vanaf zeeniveau lopen de hellingen steil omhoog. Maar liefst een derde deel van het eiland ligt op een hoogte van meer dan 1000 m. Madeira is een eiland van betoverende bloemenpracht, van tropische vruchten, barre hoogvlaktes, woeste bergpieken, van zoete wijn en een schijnbaar altijd durend voorjaar.
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 22PT5MDA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Pico Ruivo (1862 m) en Caldeirão Verde
 • centrale bergland 
 • grillige kustlijn en levada's
 • bloemenpracht in het voorjaar
 • sfeervol Funchal

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

47 Beoordelingen

reviews van klanten

Schitterende reis naar een prachtige bestemming. De wandelingen gaven een zeer goed beeld van het zeer gevarieerde landschap.

Joris D. -

We zijn bijzonder tevreden over zowel de wandelingen als de accomodaties, met een special vermelding voor het upgrade hotel in Funchal.

Guy D. -

We hebben een heel mooie en goed georganiseerde reis gehad. We gaan zeker nog met Anders Reizen op vakantie.

Katrien T. -

Algemene reistips


Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Machico

Bij aankomst in Funchal word je naar de voormalige hoofdstad Machico gebracht waar je twee nachten verblijft. Machico is een aangenaam badplaatsje, je vindt er een zee-reservaat, een klein strandje en gezellige terrasjes.

Hotelovernachting in Machico.

Dag 2

Naar het schiereiland Ponta São Lourenço

Een wandeling naar de spectaculaire oostelijke punt van het eiland, Ponta São Lourenço met de mooie baai ‘Baía d’Abra’ is een mooie inloper. Het kale en dorre landschap van barre heuvels en geërodeerde kliffen staat hier in schril contrast met het ‘immer groene’ imago van Madeira. Desalniettemin is het oceaan-zicht langs weerszijden van de kaap bij de land versmalling ‘Estreito’ best wel indrukwekkend. Leuk barretje onderweg en mogelijkheid tot een duik in zee. Heen- en terug met de bus tot Baia d’Abra (30’).  

Tocht van 7,6 km (top inclusief), 2,5 à 3 u stappen, + 200 m / - 200 m.

Hotelovernachting in Machico. (O)

O = ontbijt      L = lunch     A = avondmaal

 • Op de terugweg kan je uitstappen bij Prainha voor een verfrissende duik in zee.
 • Volg het 'walvisvaarderpad' vanuit Pico do Facho Caniçal naar het uitzichtpunt bij Caniçal . Van hierboven overzie je de grillige kustlijn en het schiereiland. Het is ook de plek waar men vroeger fakkels ontstak om te waarschuwen tegen piraten. 

Dag 3

Machico - Porto Da Cruz

Vandaag maak je kennis met de beroemde levada’s van Madeira, de irrigatiekanalen die water van de vochtigere noordzijde naar het droge en dichter bevolkte zuiden leiden. Vanuit Machico volg je de mooie ‘levada do Canical’. Vervolgens klim je over een spectaculair rotspad omhoog tot bij de Boca do Risco-pas aan de woeste noordoostkust die wordt gedomineerd door de 'Penha de Aguia' of de 'Adelaarsrots'. Bij de mooie kleine haven van Porto Da Cruz heb je een transfer tot het bergdorpje Santana waar je de komende twee nachten verblijft.

Tocht van 12,5 km vanuit Machico, 4,5 u stappen, + 400 m / - 400.

Hotelovernachting met binnenzwembad in Santana. (O)

 •  Als je tijdig in Porto Da Cruz bent kan je nog genieten van het mooie natuurlijke zwembad aan zee en van een drankje op een van de gezellige terrasjes.
 • Met de bus tot aan begin van de oude Caniçal tunnel, op die manier schrap je een deel door urbanisatie. Of je kan met de bus tot Maroços en je tocht met 3,6 km verlengen. Je start dan in Maroços en volgt de levada do Caniçal stroomafwaarts met vergezichten op de baai van Machico, de oceaan en kleine dorpjes zoals Ribeira Seca.

Dag 4

Tocht door de Caderão Verde

Korte rit (20’) tot Pico das Pedras. Van hieruit trek je via Queimadas het dichtbeboste binnenland in. De indrukwekkende ravijnen van de valleien van de ‘Ribeira dos Cedros’ en ‘Ribeira da Fonte do Louro’  leiden naar het prachtige regenwoudachtig keteldal van de immer-groene Caldeirão Verde. Hier stort zich een 100-m hoge waterval in een klein kristalhelder meertje. Dan keer je een stukje terug via hetzelfde pad en wandel je richting Ilha waar je de bus neemt naar Santana. Een levada-wandeling van superlatieven. 

Tocht van 16,2 km, 5,5 u stappen, + 50 m / - 600 m.

Hotelovernachting met binnenzwembad in Santana. (O) 

Dag 5

Teixeira - Encumeada (via Pico Ruivo)

Korte rit (30’) tot Achada do Teixeira. Hier start je aan de beklimming van Madeira’s hoogste top, de Pico Ruivo (1862 m). Van hierboven zijn de uitzichten op de noordkust, de hoogvlakte van Paúl da Serra en het in een diep dal gelegen Curral das Freiras imponerend. De bijzondere charme van dit pad is dat je meermaals van kamzijde wisselt waardoor je in het noorden uitkijkt op de oceaan en in het zuiden op Curral das Freiras en Ribeira Brava. Je trekt verder westwaarts naar Encumeada waar je overnacht. Dit is een pittige wandeling maar bij mooi weer zeker het hoogtepunt van deze wandelreis. Het is een veeleisende klim, gevolgd door een mooie kam-wandeling en afdaling langs vele trappen naar Encumeada.

Tocht van 14 km, 7 u stappen, + 500 m / - 1100 m.

Hotelovernachting in Encumeada. (O) 

 • Alternatieve wandeling: Pico Ruivo (al dan niet met beklimming van de top) en terugkeer  via Lombo dos Bodes naar Ilha. Tocht van 13,8 km, 5 uur stappen. + 277 m/ - 1482 m. Daarna volgt een lange transfer van Ilha naar Encumeada. Deze wandeling maak je enkel indien de 'standaard' tocht niet mogelijk is. Supplement: ca. € 80 / wagen, ter plaatse te betalen.

Dag 6

Bica da Cana - Encumeada

In het bergachtige binnenland van Madeira reiken de hoogste toppen tot bijna 1900 m. Van bij Bica da Cana (transfer 45' incl.) wandel je in een grote lus met prachtige vergezichten op de oceaan en de vallei van São Vicente aan de noordkust. De levada Grande en de levada do Norte begeleiden je via het Folhadal terug tot Encumeada.

Tocht van 11,2 km, 4,5 uur stappen.

Hotelovernachting in Encumeada. (O) 

 • Bij Bica da Cana kan je Madeira’s hoogste toppen bewonderen vanaf een indrukwekkend uitkijkplatform.
 • Folhadal is een streek met een bijzonder rijke flora; lelies, hortensia’s en chrysanten in de late zomermaanden. 

Dag 7

Encumeada - Corticeiras - Funchal

Mooie wandeling doorheen de dichte kastanje- en eucalyptusbossen van het centrale bergland van Madeira. Langs de steile wanden van de Pico Grande trek je richting Boca da Corrida. Fraaie vergezichten op de rotsformaties van de Pico Grande en het keteldal van Curral das Freiras kenmerken de tocht. Vanaf de Boca da Corrida daal je over een steile asfaltbaan af tot in Corticeiras. Private transfer terug naar de hoofdstad Funchal. Tocht van 15,3 km, 5 u., + 620 m / - 620 m.  

Hotelovernachting met zwembad in Funchal. (O) 

 • Alternatieve wandeling: transfer (15’, incl.) tot Boa Morte waar je een aangename wandeling maakt via de Levada do Norte en langs de met wijngaarden bezaaide zuidkust naar het uitkijkplatform van de kliffenkust van Cabo Girão. Fantastische zichten bij Camara de Lobos en Campanario. Bus (niet incl.) naar Funchal. Tocht van 12 km, 3 à 4 uur, nauwelijks hoogteverschil. Deze wandeling maak je enkel indien de 'standaard' tocht niet mogelijk is.

Dag 8

Funchal

Einde van het programma na het ontbijt. Transfer naar de luchthaven. (O)

Aandachtspunt

De laatste jaren heeft Madeira erg geleden onder de klimaatwijziging. In de winter valt er vaak veel neerslag op korte tijd wat soms leidt tot grondverschuivingen en veel puinval. Onderhoudswerken zijn dan nodig met een gehele of gedeeltelijke sluiting van sommige wandelpaden tot gevolg. Voor enkele tochten in het bergachtige binnenland voorzien we daarom altijd een alternatieve wandeling. Als ter plaatse blijkt dat enkel het alternatief mogelijk is zijn eventuele kosten voor bijkomende en/of langere transfers ten laste van de klant. Deze regel je ter plaatse.  Bij aanvang van de reis ontmoet je een erkende berggids voor Madeira die je inlicht over de toestand van de paden en die met jou de reis overloopt.

Verlenging

Cultuurliefhebbers zullen in Funchal zeker hun hart kunnen ophalen want een dagje aan de zonnige zuidkust is zó gevuld: de sfeervolle promenades, talrijke musea en (madeira-)wijnhuizen, couleur locale op de kleurrijke markt Mercado dos Lavradores, de kabelbaan naar het hoger gelegen voorstadje Monte met oa. de schitterende botanische stadstuin, een ritje in de unieke mandslede (ook wel ‘toboggan’ genoemd). Bovendien zijn er busverbindingen naar alle delen van het eiland mocht een verdere ontdekking van het eiland lonken. 

Verlengen kan in het standaard hotel of je kan kiezen voor een upgrade naar een groter ****-hotel temidden tropische tuinen met alle voorzieningen op 10 minuten wandelen van het centrum. Dit hotel beschikt over twee restaurants, een strand- en poolbar en twee buitenzwembaden waarvan één met zeewater en één verwarmd zwembad. Kamers met eigen sanitair en terras met uitzicht over de tuinen of de zee.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

Prijs geldig in 2022

Op basis van 2 personen: € 505 per persoon

Op basis van 3 personen: € 425 per persoon

Op basis van 4 personen: € 375 per persoon

Op basis van 5 personen: € 365 per persoon

Op basis van 6 of meer personen: € 355 per persoon

Kerstperiode: prijs op aanvraag


Voorschot: € 177 per persoon

Inbegrepen

 • logies in standaard hotels
 • ontbijt 
 • transfer van de luchthaven naar het eerste logies en omgekeerd op het einde van de reis
 • privé-transfers in het kader van de wandelingen zoals beschreven in het dagschema
 • bagagevervoer
 • infopakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen
 • een originele wandelkaart 
 • GPS-tracks (lees hier over wandelen met GPS)
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • transfers per bus 
 • evt. extra transfers ten gevolge van sluiting van bepaalde paden
 • overige maaltijden en dranken
 • evt. optionele activiteiten
 • evt. inkomgelden
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • Extra nacht (kamer met ontbijt) in Funchal: € 35 per persoon
 • Upgrade Funchal (kamer met ontbijt): € 20 per persoon per nacht 
 • Extra nacht in Funchal (upgrade): € 55 per persoon per nacht
 • Toeslag eenpersoonskamer samenreizend) € 115


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Beste reisperiodes zijn het voor- en najaar. De maand mei is altijd druk, vooral tijdens het bloemenfestival dat loopt tussen 5/5 - 29/5. Veel hotels verwachten tijdens die periode een minimum verblijf van een aantal nachten of rekenen een toeslag aan. 

Opgelet: een vertrek van half mei tot half juni '22 is niet meer mogelijk. 

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op:  Accuweather.


Heen- en terugreis

Met het vliegtuig

Charter- of lijnvlucht* (via Lissabon) naar Funchal. De transfers van en naar de luchthaven zijn inbegrepen. Gezien de beperkte beschikbaarheden in de hotels is het erg belangrijk dat je geen vluchten boekt vooraleer het landarrangement door ons werd bevestigd. Momenteel is een vertrek tussen half april en half mei niet meer mogelijk.

(*) Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Vervoer tijdens de reis

 • Het merendeel van de transfers (meestal per taxi) in het kader van de wandelingen zijn inbegrepen:
  • dag 3: na de wandeling van Porto da Cruz naar Santana
  • dag 4: 's ochtends tot Pico das Pedras - 20 min.
  • dag 5: 's ochtends tot Achada do Teixeira - 30 min.
  • dag 6: 's ochtends tot Bica da Cana - 45 min.
  • dag 7: na de wandeling van Corticeiras tot Funchal
 • Een aantal verplaatsingen doe je met de bus, ter plaatse ontvang je de meest recente busuren:
  • dag 2: heen- en terug met de bus tot Baia d'Abra - 30 min.
  • dag 4: na de wandeling van Ilha terug naar Santana
 • Wens je een dagje niet te wandelen dan kan je in overleg met de lokale contactpersoon (en enkel in indien mogelijk) samen met je bagage naar het volgende hotel worden gebracht.

Wandelniveau

 en . Dagtochten van 3 tot 7 uur stappen. De kortste tocht is 7 km, de langste 16 km. Hoogteverschillen lopen sterk uiteen (zie dagschema). Sommige wandelingen kennen flinke hoogteverschillen, de tocht naar de Pico Ruivo is 500 m stijgen en 1100 m dalen. Vaak volg je levada’s die op sommige plaatsen erg smal zijn (20 cm) en op andere plaatsen kunnen uitlopen tot 120 cm breed. Sommige stukken van bergroutes zijn niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Hou er ook rekening mee dat je vaak (soms smalle) tunnels moet doorsteken. De paden zijn deels gemarkeerd.

Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het niveau, kunnen hoge temperaturen een wandeling wel als zwaarder doen aanvoelen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.
Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je hoofdbagage wordt vervoerd. Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Je verblijft in goede en verzorgde hotels op basis van een standaard tweepersoonskamer met eigen badkamer. Standaard verblijf je:

 • 2 x in Machico: klein familiehotel op 50 m van de kust en op 100 m van het centrum. Eenvoudige maar comfortabele kamers met eigen badkamer, soms ook een terras.
 • 2 x in Santana: klein en rustig gelegen hotel in het centrum van Santana, binnenzwembad.
 • 2 x in Encumeada. Iets groter hotel, schitterend gelegen in de groene bergen van centraal Madeira. Er zijn hier weinig of geen alternatieven. Schitterende zichten. Ruime en nette kamers met eigen badkamer, sommigen met terras. Eigen restaurant met buitenterras.
 • 1 x in Funchal: kleinschalig hotelletje, rustig gelegen op een heuvel in de stad (steile klim!). Klein buitenzwembad met terras en uitzicht over de baai. 

Als je je reis verlengt met een of meerdere nachten in Funchal kan je kiezen voor een 4* -hotel met een mooie tuin, twee restaurants, twee buitenzwembaden met zeewater waarvan één verwarmd. Gelegen op 10' stappen van het centrum. De kamers zijn ruim en voorzien van een terras en eigen badkamer. Zie toeslagen.


Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt in het logies is inbegrepen.
 • Het middagmaal is niet inbegrepen. In de hotels kan je een lunchpakket laten klaarmaken.
 • Het avondmaal is niet inbegrepen en neem je op restaurant. Haast in alle hotels kan tegen democratische prijzen gegeten worden. 

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Tip: trek bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en 'ademende' stoffen
 • wind- en waterdicht jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (afhankelijk van het seizoen)

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage)
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp (tunnels)

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Madeira (Portugal) volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Inreisvoorwaarden
Op de website van Buitenlands Zaken vind je de richtlijnen in verband met covid19 die de bestemming oplegt aan reizigers aan het buitenland. Lees deze zeker na.


Geld

In Madeira betaal je met euro’s.

Op heel wat plaatsen, waaronder Funchal en Machico, kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen