Nederland - Nationaal Park De Hoge Veluwe


4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Nederland - Nationaal Park De Hoge Veluwe


4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Nederland - Nationaal Park De Hoge Veluwe


4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Nederland - Nationaal Park De Hoge Veluwe


4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Nederland - Nationaal Park De Hoge Veluwe


4 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Nederland
Het Nationaal Park Hoge Veluwe maakt deel uit van het grootste en allicht ook het mooiste natuurgebied van Nederland, de Veluwe. Je maakt wandelingen in naald- en loofbossen, over paarse heideheuvels en unieke woestijnachtige zandverstuivingen. Vergeet ook zeker je verrekijker niet; op de Veluwe leeft veel wild en met een beetje geluk spot je er moeflons, edelherten, Schotse Hooglanders of een troep wilde zwijnen. De Veluwe is uitgestrekt, met een grote verscheidenheid aan landschappen. Om optimaal van al dit natuurschoon te genieten zijn enkele verplaatsingen onvermijdelijk. Voor je logement kozen we voor een charmant hotel aan de groene rand van het Natuurgebied Veluwezoom, een ideale plek ook om de trip af te sluiten met een bezoekje aan de Hanzesteden Arnhem of Doesburg. 
Aantal dagen: 4 dagen
Reisnummer: 22NL5VWA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • grootste natuurgebied van Nederland
 • heide-, duinen-, bos- en waterlandschap
 • Hanzesteden Arnhem en Doesburg vlakbij  
 • logeren in een charmant historisch landgoed

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Verkenning Hoge Veluwe Noord

Rit naar Otterlo, van hieruit kan je vandaag het noordelijke deel van het Nationale Park De Hoge Veluwe verkennen. Het landschap is er verbazingwekkend gevarieerd; loof- en naaldbossen, heidevelden en grasvlakten met meertjes en beekjes, zelfs stuifzandlandschappen met korstmosbegroeiing vind je hier. Midden in het park staat het Kröller-Müller-museum, bekend voor zijn grote Van Goghverzameling en een van de grootste beeldentuinen van Europa (te reserveren!). In de late namiddag rijd je naar je logies in Rheden (33 km) waar je verblijft in een stijlvol en uiterst charmant landgoed middenin de natuur op 13 km ten oosten van Arnhem. 's Avonds geniet je van de streekkeuken in het hotel.

Tocht van 10 km.

Overnachting. (A)

O  = ontbijt    L = lunch    A = avondmaal

Dag 2

Nationaal Park Veluwezoom

Het Nationaal Park Veluwezoom maakt ook deel uit van de Veluwe en vormt met de vele heuvels (tot 110 m!) een opmerkelijk onderdeel ervan.  Vanuit het logies maak je een wandeling door een uniek landschap van glooiende heidevelden- en over heuvels die prachtige vergezichten bieden. Ga je hier in augustus en september naartoe dan staat de heide in bloei en kleuren de heuvels helemaal paars, het uitzicht bij de Postbank is dan op z'n mooist. De Veluwezoom vormt ook een thuis voor vele vogels en dieren die je vanuit de vele kijkhutten kan spotten; naast wilde dieren als zwijnen, reeën, edelherten, vossen, dassen en boommarters grazen hier kuddes Schotse Hooglanders, paarden en schapen. 

Tocht van 20 km.

Overnachting. (O, L, A)

Dag 3

Zandverstuivingen

Met de wagen rijd je naar het bezoekerscentrum in Hoenderloo (33 km). Hier start je aan de bekendste
wandeling op de Veluwe, naar de grootste zandverstuiving van West-Europa en het beruchte radiostation 'Radio Kootwijk'. Zand is de rode draad, en op de uitkijktoren heb je wederom mooie uitzichten op de zandvlaktes die worden afgewisseld met kleurige landerijen, markebossen en beekdalen. Mogelijk kom je ook de schaapsherder met zijn kudde tegen, en met een beetje geluk spot je edelherten, wilde zwijnen of een zeldzame klapekster.

Tocht van  20 km.

Overnachting. (O, L, A)

 

Dag 4

Waterwandeling, Hanzesteden of Openluchtmuseum Nederland

Vertrek niet uit Nederland zonder Arnhem te bezoeken (13 km). Deze voormalige Hanzestad heeft mooie parken en gezellige terrasjes om je trip mee af te sluiten. In de Eusebiuskerk kan je met de panoramalift tot 73 m de toren in omhoog om dan vanop een glazen balkon over de stad uit te kijken.  Bokrijk-liefhebbers kunnen wat rondkuieren in het Openluchtmuseum Nederland. Wil je toch terug de natuur in, kan je van bij het landgoed nog een mooie waterwandeling maken door het rivierpark, hier komen de Ijsel, de Gieseplas, en de Lathumse Plas samen. Geschiedenisliefhebbers verkneukelen zich aan de Hanzestad Doesburg met prachtig gerestaureerde historische binnenstad en vestingwerken. Keuze te over alvorens je de rit naar België weer aanvat.

Tocht van ca 5 km. 

Extra nachten mogelijk. (O)

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs geldig in 2022

€ 405 per persoon

Van 1/5 tot 30/9: € 465 per persoon


Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • logies 
 • maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het ontbijt van dag 4
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • wandelkaart
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • inkomgelden
 • evt. optionele activiteiten:
  • openluchtmuseum Nederland (ca. € 19)
  • Kröller-Müller-Museum (ca. € 11)
  • Eusebiuskerk + glazen balkons boven Arnhem (ca. € 9)
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • Toeslag eenpersoonskamer: € 54 voor 4 dagen / 3 nachten
 • Prijs extra overnachting (kamer en ontbijt): € 64 per persoon
 • Prijs extra overnachting (ontbijt, lunchpakket en avondmaal): € 97 per persoon

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 april tot/met 31 december 2022

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

 


Heen- en terugreis

Met de wagen

Afstand Antwerpen – Rheden (Arnhem): ca. 170 à 180 km. Voor dit arrangement heb je een wagen nodig. Er is een ruime parking bij het logies.

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.


Vervoer tijdens de reis

Tijdens de reis zijn er twee verplaatsingen nodig in het kader van de wandelingen:

 • dag 1: na de wandeling van het bezoekerscentrum van Otterlog naar het logies in Rheden, 26 km
 • dag 3: van Rheden naar Hoenderlo en terug, 25,5 km enkele rit.

Wandelniveau

en . Wandelingen van 5 tot 20 km. Er zijn nagenoeg geen hoogteverschillen, soms wat heuvels.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Je verblijft in een historisch landgoed met tuin in de groene omgeving van Arnhem, meerbepaald in Rheden. De 22 kamers zijn verspreid over twee gebouwen, het landhuis of koetshuis. Je verblijft in een van deze twee afhankelijk van beschikbaarheid maar steeds in comfort kamers met eigen sanitair en uitzicht over de vallei of het park. 


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • ontbijt is inbegrepen
 • 2 x lunchpakket inbegrepen
 • 3 x avondmaal inbegrepen (2-gangendiner).

Het hotel biedt een streekeigen keuken met zoveel mogelijk biologische producten.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.
Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdicht jas
 • regenkleding
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (afhankelijk van het seizoen)

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick        
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. wandelstokken
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. powerbank voor de gps

 

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Honden

Niet toegelaten.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Nederland volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen  tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

 


Geld

In Nederland betaal je met euro's.

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Veluwe Zoom