Mexico - Van Mexico-stad naar Chiapas


18 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Mexico - Van Mexico-stad naar Chiapas


18 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Mexico - Van Mexico-stad naar Chiapas


18 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Mexico - Van Mexico-stad naar Chiapas


18 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Mexico - Van Mexico-stad naar Chiapas


18 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Mexico
Mexico is een van die landen met een ongelooflijke variatie in zowat alles. Je vindt er zowel woestijnen, met sneeuw bedekte vulkanen als tropisch woud, oude koloniale steden en snelgroeiende industriële centra, drukke vakantieoorden en eenzame stranden. Ook de bevolking bestaat uit verschillende etnische groepen. Deze reis werd uitgewerkt door een Vlaamse vrouw die sinds 2005 in Mexico woont en werkt en er haar hart verloren heeft. Haar liefde voor dit land komt in het programma dan ook duidelijk tot uiting en geeft er een meerwaarde aan. Laat je betoveren door de charme van de steden, de afwisselende natuur, de talrijke archeologische sites, muziek op pleintjes en in bars, lekker eten... Je beleeft het echte Mexico met zijn vriendelijke mensen, eeuwenoude legendes en kleurrijk volksgeloof.
18 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22MX5AAM

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Op verkenning in bruisend Mexico-City
 • Combinatie van historische sites en plekken weg van de toeristische routes
 • Wandelingen in natuurparken met schitterende vegetatie
 • 2-daagse trekking in de Sierra Norte
 • Verblijf bij Lacandon-indianen in het regenwoud aan de grens met Guatemala

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis naar Mexico-City

Aankomst op de luchthaven van Mexico Stad, waar je wordt opgewacht door een van onze medewerkers. Vervolgens transfer naar een comfortabele B&B, gelegen op een steenworp van het centrale plein of Zocalo (40 à 50 min). Tijd om uit te rusten of voor een eerste kennismaking met Mexico.

Hotelovernachting in Mexico-stad (-)

Dag 2

Historisch centrum - Coyoacan

De miljoenenstad Mexico-City biedt je een waaier aan oude en nieuwe buurten, musea, pleinen, parken, kleurrijke markten. Vandaag trek je op eigen houtje doorheen de stad (mits toeslag kan dit ook o.l.v. een Engelstalige gids). Je zou je wandeling kunnen starten bij de Templo Mayor, ooit het kloppend hart van het oude Tenochtitlan dat door de Spanjaarden werd verwoest om er vervolgens de Spaans stad Mexico te bouwen. In het Nationaal Paleis maak je bij de bekende muurschilderingen van Diego Rivera kennis met de bewogen geschiedenis van Mexico. Van hieruit wandel je via de verkeersvrije straten van het centrum naar een typische volksbuurt, La Merced, met een drukke, kleurige markt en dan gaat het verder naar het Alameda Park. Onderweg passeer je nog enkele indrukwekkende gebouwen zoals het koloniale Azulejos-huis, het Art-deco postkantoor en de Belle Epoque Paleis van Schone kunsten. Dan wandeltocht eindigt in het moderne Paseo de la Reforma met de vele metershoge moderne gebouwen.

Met de metro rijd je tot aan het stadspark Viveros. Van hieruit wandel je naar het centrum van de gezellige, kunstenaarswijk Coyoacan. Hier bevindt zich ook het geboortehuis van de bekende, excentrieke schilderes Frida Kahlo, dat nu een museum herbergt. Je zou een hapje kunnen eten op de markt van Coyoacan of in één van de trendy restaurants op het plein.

Hotelovernachting in Mexico-stad (O)

Tip: In Mexico-Stad valt er heel wat te beleven. Het is de ideale plek om nog een of twee dagen langer te blijven, bv. om de prachtige Nevado de Toluca-vulkaan te beklimmen. Vertrek om 6 u. ’s morgens en na een rit van een paar uren start je je wandeltocht op een hoogte van 4000 m. Je wandelt naar de twee prachtige kratermeren: het Meer van de Zon en het Meer van de Maan

Dag 3

Archeologische site Teotihuacan

O.l.v. van een Engelssprekende gids/chauffeur ga je op pad voor een bezoek aan de piramides van Teotihuacan, waarvan de zon- en maanpiramides en de tempels van Quetzalcoatl en Tlaloc de bekendste bouwwerken zijn. Je passeert eerst nog Tlatelolco, het plein waar drie culturen, de Azteekse, Spaanse en hedendaagse samenkomen. In de vroege avond ben je terug in het hotel.

Hotelovernachting in Mexico-stad (O).

Dag 4

Met de bus naar Oaxaca

Na het ontbijt neem je vanuit je hotel een taxi (niet-inbegrepen) naar het busstation waar je je minimum een half uur op voorhand aanmeldt. Vandaag reis je verder per lijnbus naar het barokke Oaxaca (1550 m), één van de mooiste koloniale steden van Mexico (ritduur: ca. 6u). De naam komt van het Azteekse ‘huaxyacac’ wat zoveel betekent als plaats waar de kalebas groeit. Het is de staat met de grootste etnische en biologische diversiteit. Er staan tal van Spaans-koloniale huizen en kerken alsook goede musea en vele kunstgalerijen. De lokale marktjes nodigen uit tot het proeven van streekproducten als chocolade, mescal (sterke drank met rups) en chapulines (geroosterde sprinkhanen).

Hotelovernachting in Oaxaca (O).

Dag 5

Wandeltocht Hierve El Agua

Vandaag kan je ontbijten op de markt van één van de lokale dorpjes en maak je o.l.v. een Engelssprekende gids/chauffeur een stevige wandeling naar de watervallen en thermale bronnen van Hierve el Agua waarin het heerlijk baden is. ’s Middags eet je bij een lokale familie en op de terugweg naar Oaxaca bezoek je nog een Zapoteekse ambachtenfamilie in Teotitlan del Valle, befaamd voor z’n handgemaakte tapijten. Indien er nog tijd is stop je nog aan een fabriek waar er mezcal wordt gemaakt.

Hotelovernachting in Oaxaca (O).

Dag 6

Markt Oaxaca – Cuajimoloyas

In de voormiddag kan je een bezoek brengen aan de markt, die in dit deel van de wereld nog steeds een belangrijke commerciële en sociale functie heeft. Daarna laat je je hoofdbagage in het hotel en word je naar Cuajimoloyas, in de Sierra Norte van Oaxaca, gebracht. Cuajimoloyas maakt deel uit van een succesvolle coöperatieve van 8 dorpen die o.a. actief zijn op het vlak van eco-cultureel toerisme.

Overnachting in een cabaña (bungalow) in Cuajimoloyas (O, A).

Dag 7

Wandeling van Cuajimoloyas naar Letuvi

O.l.v. een Engelssprekende gids vertrek je op tweedaagse tocht in de Sierra Norte de Oaxaca, waar je op een relatief kleine oppervlakte een enorme diversiteit aan flora en fauna aantreft. Je wandelt op grote hoogte en maakt kennis met het alledaagse leven in de bergdorpjes. Start van de tocht in Cuajimoloyas (3100 m) en verder tot Letuvi (2200 m); eerst langzaam afdalend gedurende een drietal uur en daarna in een tweetal uren tot het dal, op het einde van de dag volgt er dan nog een steile klim van 1 uur tot Letuvi.

Overnachting in een cabaña in Letuvi (O, L, A).

Dag 8

Wandeling van Letuvi naar Lachatao

Tocht van Letuvi (2200 m) naar Lachatao-Amatlán (2200 m). Je daalt steil af tot bij de rivier in het dal waarna je een zeer mooi pad doorheen de kloof volgt. Terugkeer naar Oaxaca in de namiddag.

Hotelovernachting in Oaxaca (O, L).

Dag 9

Archeologische site Monte Albán – nachtbus naar San Cristobal de Las Casas

In de voormiddag maak je o.l.v. een Engelssprekende gids een uitstap naar de indrukwekkende site van Monte Albán, waarvan de bouw op een afgeplatte bergtop van 1600 m hoog begonnen is door nobele onbekenden, maar die grotendeels is verder gebouwd door de Zapoteken en eeuwenlang hun hoofdstad was.

’s Avonds neem je de nachtbus richting San Cristóbal de las Casas (ca. 10 u).

Overnachting in de bus (O).

Tip: alvorens door te reizen naar San Cristóbal de las Casas, kan je een paar dagen zon, zee en strand inlassen in het kustplaatsje Puerto Escondido. Het telt meerdere mooie stranden waaronder het grote zandstrand van Zicatela waar surfers van alle uithoeken van de wereld de Mexicaanse golven komen trotseren. Een zalige plek om je reis even ‘on hold’ te zetten.

Dag 10

San Cristobál de las Casas

Aankomst in Chiapas, de grensstreek met Guatemala. Je neemt op eigen houtje een taxi naar het hotel (niet-inbegrepen). Vandaag kuier je rond in het op 2300 m hoogte gelegen San Cristobál en krijg je een ander Mexico te zien: een stad met geplaveide, smalle straatjes en een mengelmoes van bevolkingsgroepen. Je geniet van een vrije dag en bezoekt eventueel de lokale markt, het museum van traditionele geneeskunde en typische buurten waar ambachtslui hun werk tonen.

Hotelovernachting in San Christobal de Las Casas (O).

Dag 11

Indianendorpen Chamula en Zinacantan

Daguitstap met gids naar het plaatsje San Juan Chamula, waar in een zeer bijzondere kerk op het centrale plein de Tzotzil-gemeenschap een bizarre fusie-religie van katholicisme en indiaanse rituelen beoefent. De duizenden kaarsjes en continue offers zorgen er voor een aparte sfeer. ‘s Middags gaat het naar Zinancatan, een ander Tzotzil-dorp waar je op bezoek gaat bij een lokale familie, leden van een weversvrouwen coöperatieve. Je eet bij de mensen thuis en leert tortilla’s maken.

Hotelovernachting in San Christobal de Las Casas (O, L).

Dag 12

Start rondrit Chiapas

Vandaag begint de 5-daagse rondrit per minibus door het wilde Chiapas. Tijdens korte en lange wandelingen ontdekken we hier schitterende panorama’s van bergen, rivieren en watervallen.

Vandaag bezoeken we het pottenbakkersdorp Amantenango  waar de vrouwen uitmuntende pottenbakkers zijn. In de namiddag verkennen we de mooie watervallen van El Chiflon, je kan er ook verkoelen in het turquoise water.

Overnachting in een lodge (O).

Dag 13

Meren van Montebello

Na het ontbijt maak je met een lokale gids een wandeling over heuvelachtig terrein en aanschouw jeenkele van de 60 prachtige meren van Montebello, in verschillende tinten van azuurblauw tot smaragdgroen. In het dorp Tziscao, bezoek je de kleine plantage van Isidoro, een bioboer.

In de namiddag rijd je naar een ecotoeristisch centrum, gelegen aan het beschermd natuurgebied Reserva de la Biosfera Montes Azules, waar zich apen, krokodillen, toekans, herten, enz. ophouden. Maar het is vooral de gekende geelvleugelara die men hier tracht te beschermen. 

Overnachting in een prachtige junglelodge (O).

Dag 14

Boottocht Montes Azules – Frontera Corozal

In de vroege ochtend kan je de jungle bewonderen vanaf de rivier tijdens een boottocht doorheen het reservaat waar zich apen, krokodillen, toekans, herten, enz. ophouden. Na het ontbijt kan je nog even nagenieten van onze mooie lodge en na de middag reis je verder naar het dorp Frontera Corozal, aan de grensrivier met Guatemala.

Overnachting in een lodge in Frontera Corozal (O).

Dag 15

Frontera Corozal – Yaxchilan – Bonampak

Na het ontbijt maak je een boottocht van 45 minuten stroomafwaarts die je naar de mooie Maya-site van Yaxchilán brengt, waar je het gevoel hebt ontdekkingsreiziger te zijn. De gebouwen liggen verscholen in de jungle en op de achtergrond weergalmt het gebrul van apen.

In de namiddag bezoek je de archeologische site van Bonampak, bekend omwille van zijn unieke en kleurrijke muurschilderingen. Deze site ligt op een steenworp van Lacanjá, je volgende overnachtingsplaats.

Overnachting in een eenvoudige cabaña in Lacanja (O, L).

Dag 16

Lacanja: Jungle wandeling OF rafting - Palenque

’s Morgens maak je een wandeling van 2,5 à 3 u. langs rivieren en watervallen, vergezeld door een lokale Lacandoon-gids. Ook mogelijkheid om te zwemmen.

Of voor de liefhebbers staat er een rafting-avontuur op het programma. Gedurende twee uur trotseer je met een gespecialiseerde gids verschillende stroomversnellingen, waarna je je tocht te voet verder zet. Na een 40-tal minuten wandelen kom je aan bij de waterval van Golondrinas, waar het heerlijk zwemmen is. Vervolgens wandel je terug (ca.  40 min.).

Na je uitstap word je naar Palenque gebracht, waar je kan uitrusten aan het zwembad van je hotel.

Overnachting in een charmant hotel met zwembad in Palenque (O).

Dag 17

Palenque

Na het ontbijt bezoek je de site van Palenque, het archeologisch complex waarvan de monumenten tot de mooiste en fijnst gedecoreerde van de gehele Mayacultuur behoren.

In de namiddag ben je vrij om te relaxen aan het zwembad, de watervallen in de buurt van het hotel op te zoeken of om het dierenpark Aluxes te gaan bekijken.

Overnachting in een charmant hotel met zwembad in Palenque (O).

Dag 18

Terugreis

Transfer van anderhalf uur naar de luchthaven van Villahermosa, waar de terugreis aanvangt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs


€ 3025 per persoon (o.b.v. 2 deelnemers, 1 tweepersoonskamer)
€ 2440 per persoon (o.b.v. 3 deelnemers, 1 driepersoonskamer waar mogelijk, elders 2 tweepersoonskamers)**
€ 2185 per persoon (o.b.v. 4 deelnemers, 2 tweepersoonskamers)Op basis van gezinskamers (= 1 kamer met 2 twijfelaars, mogelijk voor kinderen t.e.m. 10 jaar)


€ 2345 per persoon (o.b.v. 3 deelnemers)
€ 2045 per persoon (o.b.v. 4 deelnemers)

* De prijzen zijn geldig voor reizen in 2022. 


** Driepersoonskamers enkel mogelijk in Oaxaca, Cuajimoloyas, Zamoro Pico de Oro, Tziscao,
Frontera Corozal, Lacanja en Palenque.

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden. 
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.


Voorschot

35% van de reissom.

Inbegrepen

 • Logies zoals vermeld
 • Maaltijden zoals vermeld in het dag-aan-dagschema.
 • Transfers zoals vermeld (niet op vrije dagen en tenzij anders vermeld).
 • Langeafstandsbus ADO (van Mexico-City naar Oaxaca en van Oaxaca naar San Cristobal)
 • Privé-vervoer met Spaanssprekende chauffeur vanaf San Cristobal tot het einde van de reis.
 • Lokale gidsen:
  - Engelstalig tijdens je bezoek aan Teotihuacan, naar de watervallen Hierve El Agua, tijdens je tweedaagse tocht in Sierra Norte en bij het bezoek aan Monte Alban.
  - Spaanstalig tijdens de wandeltocht in Lacanja.
  Informatiepakket met kaart van Zuid-Mexico.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Evt. binnenlandse vlucht.
 • Transfers op vrije dagen of momenten.
 • Overige maaltijden
 • Inkomgelden van musea, bezienswaardigheden (ca. 1100 pesos p.p.)
 • Engelstalige of Nederlandstalige gidsen: zie toeslagen.
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Evt. verzekering.

Toeslagen

 

 • Extra nacht Mexico-stad: op aanvraag.
 • Engelstalige chauffeur/gids vanaf je vertrek in San Cristobal tot het einde van de reis (totaalprijs): € 370 (o.b.v. 2-4 deelnemers), € 445 (obv 5-6 deelnemers).
 • Lokale gidsen (totaalprijs):
  - Engelssprekende, lokale gids bij bezoek aan Mexico-City: € 95 (o.b.v. 1 tot 3 personen, incl. privé-vervoer), € 55 (o.b.v. 4 tot 6 personen).
  - Engelstalige gids bij bezoek aan Palenque (ca. 3,5u): € 80
 • Rafting i.p.v. junglewandeling: € 65 per persoon (o.b.v. 2-3 deelnemers), € 50 per persoon (o.b.v. 3 deelnemers). € 45 per persoon (o.b.v. 4-6 deelnemers).Betalingsvoorwaarden

1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Klimatologisch kan Mexico verdeeld worden in de oostkust, de westkust en de Centrale Hoogvlakte. Ook is het klimaat sterk afhankelijk van de hoogte waarop men zich bevindt. Rekening houdend met het bovenstaande kent Mexico globaal gesproken twee seizoenen, het droge seizoen in de winter, van oktober tot mei, en het regenseizoen in de zomer, die van mei tot oktober duurt.

De kust- en laaggelegen gebieden van Mexico zijn het hele jaar door warm en vochtig. Hoe verder je het binnenland intrekt en hoe hoger je gaat, hoe koeler en droger het wordt.

Enkele gemiddelde dag- en nachttemperaturen:
Mexico-Stad 23/9°
Oaxaca 26/10°
San Cristobal 20/9°
Palenque 30/21°

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com


Heen- en terugreis

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht boeken via Anders Reizen, worden de volgende eenmalige dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. 


Vervoer ter plaatse

Tijdens het eerste gedeelte van de reis in Mexico verplaats je je met comfortabele langeafstandsbussen (2x), gecharterde minibus of taxi’s. Tijdens de uitstappen doe je beroep op privé-chauffeurs/gidsen.

Vanaf dag 11 heb je eenzelfde wagen met chauffeur ter beschikking. Deze chauffeur spreekt enkel Spaans. Wens je een Engelstalige chauffeur die tevens dienst doet als gids, betaal je een toeslag. Dit dien je bij de boeking van de reis aan te geven.

Hier een overzicht:

dag 1 transfer naar centrum bij aankomst (Spaans)
dag 2 /
dag 3 privé transfer (Engelstalige gids-chauffeur)
dag 4 openbare bus
dag 5 privé transfer (Engelstalige gids-chauffeur)
dag 6 privé-transfer (Spaans)
dag 7 /
dag 8 privé-transfer (Spaans)
dag 9 privé transfer (Engelstalige gids-chauffeur) voor Monte Alban + nachtbus
dag 10 /
dag 11-18 eenzelfde wagen met chauffeur (Spaans).


Wandelniveau

De wandelingen zijn . Voor deze reis dien je te beschikken over interesse in de Maya-cultuur, evenals over enige zin voor avontuur en een soepele ingesteldheid, noodzakelijk voor een lange rondreis van dit type.

Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 8  jaar.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je je dagrugzak, ook tijdens de tweedaagse in de Sierra Norte de Oaxaca. Je neemt dan enkel wat persoonlijke spullen mee en laat je hoofdbagage na in het hotel in Oaxaca.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen op meer dan 5.000 km afstand wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens 40% van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 14 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 4 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Hieronder een algemene beschrijving van de logies waarmee wij samenwerken voor deze reis. Deze zijn echter steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Mexico-City

Een comfortabel hotel in het centrum van de stad, naast het metrostation Hidalgo. De kamers hebben een private badkamer, airconditioning en wifi. Het hotel beschikt over een eigen restaurant, maar ook in de buurt vind je goede restaurantjes.

Oaxaca

Middenklasse familiehotel. De kamers zijn eenvoudig met eigen badkamer en wifi overdag. Het hotel beschikt over 3 patio’s met een weelderig groeiende plantenpracht.

Cuajimoloyas en Letuvi

Eenvoudige cabaña of bungalow met privaat sanitair (toilet en douche). Dekens en handdoeken zijn aanwezig. Geen wifi beschikbaar.

San Christobal de Las Casas

Hotel in 18de eeuwse koloniale stijl, met eenvoudige kamers met eigen badkamer en wifi.

Zamoro Pico de Oro

Ecolodge gelegen aan een mooie lagune en omringd door een weelderige jungle. Je slaapt in aparte bungalows of cabañas met eigen sanitair.

Frontera Corozal

Het hotel is prachtig gelegen aan de oever van de Usumacinta-rivier en heeft een zwembad. Je overnacht in een van de 10 eenvoudige bungalow in het midden van de jungle. Er is beperkt wifi op het terrein beschikbaar.

Lacanjá

Je slaapt in een van de 11 eenvoudige bungalows die midden in het regenwoud liggen en opgebouwd zijn rond het huis van de gastheer. De bungalows hebben een eigen badkamer met douche en boven elk bed hangt een muggennet. De uitbaters van het verblijf spreken Spaans en kennen slechts een beperkte woordje Engels.

Palenque

Een mooi, ecologisch gerund hotel met ruime, comfortabele kamers. Elke kamer heeft een eigen badkamer en een terrasje met hangmat met zicht op de tuin. In het hotel is er een restaurant, zwembad en wifi.


Maaltijden

In het dagschema staat vermeld welke maaltijden inbegrepen zijn.
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

De rijke en vaak pittige Mexicaanse keuken is ontstaan uit de mengeling van de traditionele indiaanse en de Spaanse keuken. De indiaanse bijdrage bestaat voornamelijk uit exotische vruchten en kruiden, chili, cacao, avocado en kalkoen. De Spaanse conquistadores leverden vooral vlees, kaas, tarwe, olie en wijn. 


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Je kiest beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. Een ruime rugzak is uiteraard ook een optie.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.
 • voor de bagage die vervoerd wordt tijdens de 2-daagse neem je een extra rugzak of tas mee die wat reservekledij en spullen voor de overnachtingen kan bevatten.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 •  lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne lagen. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdichte jas
 • fleece (in San Cristobal kan het in de wintermaanden ’s nachts heel koud zijn)
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje, buff,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief
 • evt. muts en sjaal

Diversen

 • handdoeken
  drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • zak- of hoofdlamp
 • adapter voor stopcontacten

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop, deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan. Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor Mexico heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer. Een reispas vraag je aan op de dienst burgerzaken van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

De munteenheid in Mexico is de peso. Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen.

Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: