Mexico - Van Chiapas naar Yucatan


13 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Mexico - Van Chiapas naar Yucatan


13 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Mexico - Van Chiapas naar Yucatan


13 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Mexico - Van Chiapas naar Yucatan


13 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Mexico - Van Chiapas naar Yucatan


13 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Mexico
Mexico is een van die landen met een ongelooflijke variatie in zowat alles. Je vindt er zowel woestijnen, met sneeuw bedekte vulkanen als tropisch woud, oude koloniale steden en snelgroeiende industriële centra, drukke vakantieoorden en eenzame stranden. Ook de bevolking bestaat uit verschillende etnische groepen. Deze reis werd uitgewerkt door een Vlaamse vrouw die sinds 2005 in Mexico woont en werkt en er haar hart verloren heeft. Haar liefde voor dit land komt in het programma dan ook duidelijk tot uiting en geeft er een meerwaarde aan. Laat je betoveren door de charme van de steden, de afwisselende natuur, de talrijke archeologische sites, muziek op pleintjes en in bars, lekker eten... Je beleeft het echte Mexico met zijn vriendelijke mensen, eeuwenoude legendes en kleurrijk volksgeloof. En wie houdt van waterpret komt ook aan z'n trekken in de watervallen, natuurlijke zwembaden of ‘cenotes’ rond Valladolid en aan de Caribische Zee.
13 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22MX5AAB

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Combinatie van historische sites en plekken weg van de toeristische routes
 • Wandelingen in natuurparken met schitterende vegetatie
 • Verblijf bij Lacandon-indianen in het regenwoud aan de grens met Guatemala
 • Valladolid en Chichen Itza
 • Verlenging aan de Caribische Zee

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

3 Beoordelingen

reviews van klanten

We hebben een heel mooie reis achter de rug. De reis is een goede mix van natuur, cultuur en ontmoetingen. Dat is ook echt wat wij van een reis verwachten. Onze chauffeur Pepe was zeer vriendelijk en behulpzaam. Hij sprak geen Engels. Ik spreek een beetje Spaans. Hij praatte daarom traag en duidelijk, dus we hebben elkaar gedurende de reis goed kunnen begrijpen. Er is een groot verschil tussen Chiapas en Yucatan/Campeche/Quintana Roo. Chiapas is veel minder toeristisch en goedkoper en wel erg mooi (jungle, archeologische sites zoals Tonina die we helemaal voor ons alleen hadden). In de andere provincies zie je meer toeristen en spreekt men al wat meer Engels. De lokale gidsen die we kregen hebben ook echt hun best gedaan om het naar onze zin te maken. En als je echt interesse toont voor wat ze vertellen, appreciëren ze dat ook erg. De logies waren goed tot zeer goed. Wij zijn dus heel tevreden over de reis. Ze was niet goedkoop, maar we hebben echt waar voor ons geld gekregen.

Jan C. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis naar Tuxtla

Aankomst in Tuxtla, de hoofdstad van de deelstaat Chiapas en de grensstreek met Guatemala. Je wordt opgewacht door je Spaanssprekende chauffeur die je in een half uurtje naar het koloniale stadje Chiapa de Corzo brengt.

Hotelovernachting in Chiapa de Corzo (-)

Dag 2

Sumidero-canyon en naar San Cristobal

's Morgens maak je een boottocht door de spectaculaire Sumidero-kloof. Hierna volgt een rit van anderhalf uur naar San Cristobal de las Casas.

In de namiddag kuier je rond in het op 2300 m hoogte gelegen San Cristobál en krijg je een ander Mexico te zien: een stad met geplaveide, smalle straatjes en een mengelmoes van bevolkingsgroepen. Je geniet van een vrije dag en bezoekt eventueel de lokale markt, het museum van traditionele geneeskunde en typische buurten waar ambachtslui hun werk tonen.

Hotelovernachting in San Christobal de Las Casas (O).

 

Dag 3

Indianendorpen Chamula en Zinacantan

Daguitstap met Engelstalige gids naar het plaatsje San Juan Chamula, waar in een zeer bijzondere kerk op het centrale plein de Tzotzil-gemeenschap een bizarre fusie-religie van katholicisme en indiaanse rituelen beoefent. De duizenden kaarsjes en continue offers zorgen er voor een aparte sfeer. ‘s Middags gaat het naar Zinancatan, een ander Tzotzil-dorp waar je op bezoek gaat bij een lokale familie, leden van een weversvrouwen coöperatieve. Je eet bij de mensen thuis en leert tortilla’s maken.

Hotelovernachting, in San Christobal de Las Casas (O, L).

Dag 4

Lagunas de Montebello – Natuurreservaat Montes Azules

Na het ontbijt maak je met een lokale gids een wandeling over heuvelachtig terrein en aanschouw je enkele van de 60 prachtige meren van Montebello, in verschillende tinten van azuurblauw tot smaragdgroen. In het dorp Tziscao, bezoek je het koffieperceel van Isidoro, een lokale bio-koffieboer.

In de late namiddag kom je aan in de paradijselijke ecolodge, gelegen aan de oevers van de junglerivier Lacantun en uitgebaat door de lokale bevolking.

Overnachting in een cabaña van een ecolodge nabij Zamoro Pico de Oro (O, L).

Dag 5

Boottocht Montes Azules – Frontera Corozal

In de vroege ochtend kan je de jungle bewonderen vanaf de rivier tijdens een boottocht doorheen het reservaat waar zich apen, krokodillen, toekans, herten, enz. ophouden. Na het ontbijt kan je nog even nagenieten van onze mooie lodge en na de middag reis je verder naar het dorp Frontera Corozal, aan de grensrivier met Guatemala.

Overnachting in een lodge in Frontera Corozal (O).

Dag 6

Frontera Corozal – Yaxchilan – Bonampak

Na het ontbijt maak je een boottocht van 45 minuten stroomafwaarts die je naar de mooie Maya-site van Yaxchilán brengt, waar je het gevoel hebt ontdekkingsreiziger te zijn. De gebouwen liggen verscholen in de jungle en op de achtergrond weergalmt het gebrul van apen.

In de namiddag bezoek je de archeologische site van Bonampak, bekend omwille van zijn unieke en kleurrijke muurschilderingen. Deze site ligt op een steenworp van Lacanjá, je volgende overnachtingsplaats.

Overnachting in een eenvoudige cabaña in Lacanja (O).

Dag 7

Lacanja: Jungle wandeling OF rafting - Palenque

’s Morgens maak je een wandeling van 2,5 à 3 u. langs rivieren en watervallen, vergezeld door een lokale Lacandoon-gids. Ook mogelijkheid om te zwemmen.

Of voor de liefhebbers staat er een rafting-avontuur op het programma. Gedurende twee uur trotseer je met een gespecialiseerde gids verschillende stroomversnellingen, waarna je je tocht te voet verder zet. Na een 40-tal minuten wandelen kom je aan bij de waterval van Golondrinas, waar het heerlijk zwemmen is. Vervolgens wandel je terug (ca.  40 min.).

Na je uitstap word je naar Palenque gebracht, waar je kan uitrusten aan het zwembad van je hotel.

Overnachting in een charmant hotel met zwembad in Palenque (O).

Dag 8

Palenque

Na het ontbijt bezoek je de site van Palenque, het archeologisch complex waarvan de monumenten tot de mooiste en fijnst gedecoreerde van de gehele Mayacultuur behoren. Optioneel kan dit met een Engelstalige gids, ter plaatse te betalen.

In de namiddag ben je vrij om te relaxen aan het zwembad, de watervallen in de buurt van het hotel op te zoeken of om het dierenpark Aluxes te gaan bekijken.

Overnachting in een charmant hotel met zwembad in Palenque (O).

Dag 9

Palenque – Campeche

Een rit van 5 uur brengt je naar de prachtig stad Campeche, erkend door de Unesco. In de namiddag verken je te voet het historische centrum van deze charmante stad met de smalle straatjes en pastelkleurige huizen. De stad is volledig ommuurd, een overblijfsel uit de koloniale tijd toen de stad moest beschermd worden tegen de vele piratenaanvallen.

Hotelovernachting in Campeche (O).

Dag 10

Uxmal – Loltun – Santa Rita

Uxmal is een prachtige Maya-site. De typerende Puuc stijl is helemaal anders dan de bouwstijl van de andere sites. De prachtig gedecoreerde gebouwen liggen allemaal heel harmonieus over de site verspreid. Wie wenst kan, o.l.v. een Nederlandstalige Maya-gids, een bezoek brengen aan de site (dit dient op voorhand gereserveerd te worden, 850 pesos voor 2 uur). Na het bezoek van een tweetal uurtjes kan je proeven van de lekkere regionale keuken in een typische palaba (soort bar met strooien dak) vlakbij de site.

In de namiddag volgt een bezoek aan de grotten van Loltun, een indrukwekkende, toegankelijke complex met interessante archeologische vondsten en muurschilderingen die de achtergrond vormen van 10.000 jaar geschiedenis. De rondleiding is in het Spaans en duurt een uur. Je gaat tot op 65 m onder de grond en het circuit is ongeveer 2 km. Je kan de grotten niet op eigen houtje bezoeken.

Overnachting in een lodge in Santa Rita (O).

Dag 11

Santa Rita – 'cenotes' – Valladolid

Op de weg naar Valladolid liggen tal van 'cenotes', poelen of grotten die met met kristalhelder water gevuld zijn en waarin je je heerlijk kan verfrissen. In de oude Maya-cultuur werden ze beschouwd als toegangspoorten tot de onderwereld. Oppassen geblazen dus...Je bezoekt er enkele in de buurt van het dorp Homun. Een lokale gids vergezelt je hierbij.

Hierna verder naar het gezellige provinciestadje Valladolid waar je in de vooravond toekomt.

Hotelovernachting in Valladolid (O).

Dag 12

Valladolid

Alvorens op de fiets te springen snuif je op de markt van Valladolid eerst nog wat ‘couleur locale’ op. Vervolgens maak je samen met een Mexicaanse gids een leuke fietstocht van ca. 12 km. In de dichte omgeving van de stad liggen tal van kleine Maya-dorpjes en cenotes (vergeet dus zeker je zwemgerief niet). Onderweg maak je kennis met de Maya-bevolking en je bent te gast bij een Maya-familie voor het middageten dat je samen met hen klaar maakt.

In de namiddag kan je een mooie wandeling naar het San Bernardino-klooster maken of heerlijk relaxen aan het zwembad van je hotel.

Hotelovernachting in Valladolid (O).

Dag 13

Chichen Itza - naar de luchthaven of verlenging aan de kust

Vroeg uit de veren. Een rit van een goed uur brengt je naar Chichen Itza, wellicht de bekendste archeologische site van Mexico met o.a. de beroemde Piramide van Kukulcán. Vlakbij ligt ook de krater Chicxulub, gevormd door een meteorietinslag waarvan algemeen wordt aangenomen dat deze het uitsterven van de dinosaurussen tot gevold had. 

Na het bezoek word je naar de luchthaven Cancun gebracht of naar een bestemming naar keuze aan de Caribische kust.

Uitbreiding

Je kan nog enkele dagen langer blijven om te genieten van de mooie Caribische kust. Dat kan in Tulum, op Isla Mujeres of Isla Holbox.

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs€ 2395 per persoon (o.b.v. 2 deelnemers, 1 tweepersoonskamer)
€ 1965 per persoon (o.b.v. 3 deelnemers, 1 driepersoonskamer waar mogelijk, elders 2 tweepersoonskamers)**
€ 1645 per persoon (o.b.v. 4 deelnemers, 2 tweepersoonskamers)

* De prijzen zijn geldig voor reizen in 2022. 
** Driepersoonskamers enkel mogelijk in Zamoro Pico de Oro, Frontera Corozal, Lacanja, Palenque en Santa Elena.

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden. 
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.

Voorschot

35 % van de reissom.

Inbegrepen

 • Logies zoals vermeld
 • Maaltijden zoals vermeld in het dag-aan-dagschema.
 • Transfers zoals vermeld (behalve op vrije dagen of momenten): privé-vervoer met Spaanssprekende chauffeur (Engelssprekende gids-chauffeur mogelijk mits toeslag).
 • Lokale gidsen:
  - Engelstalig tijdens je bezoek aan de indianendorpen San Juan Chamula en Zinacantan en tijdens je fietstocht in Valladolid,
  - Spaanstalig tijdens de wandeltocht Montebello en bezoek aan koffieperceel, wandeling in Lacanja en tijdens het bezoek aan de cenotes in de buurt van het Maya dorp Homun.
  Informatiepakket met kaart van Zuid-Mexico.

Toeslagen

 • Extra nacht in Mexico-Stad: op aanvraag
 • Extra nacht in Isla Holbox: op aanvraag
 • Engelstalige chauffeur/gids vanaf je aankomstdag in de luchthaven van Tuxtla Gutierrez tot de door jullie gekozen eindbestemming op dag 13 (totaalprijs): € 690 (obv 2-4 deelnemers), € 750 (obv 5-6 deelnemers)

 • Lokale gidsen (totaalprijs):

  Nederlandstalige gids bij bezoek aan Uxmal (ca. 2u): € 45 (o.b.v. 2 tot 6 deelnemers)
  Engelstalige gids bij bezoek aan Palenque (ca. 3,5u): € 80
  Engelstalige gids Chichen Itza: € 80

 • Rafting i.p.v. jungelwandeling: € 65 per persoon (o.b.v. 2 deelnemers), € 50 per persoon (o.b.v. 3 deelnemers), € 45 per persoon (vanaf 4 personen)

 • Strandverlenging op andere kustplaatsen ten zuiden van Cancun: op aanvraag.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Evt. binnenlandse vluchten
 • Transfers op vrije dagen of momenten
 • Vervoer naar Isla Holbox:
  - Bootoverzet (ca. 20 min per traject) naar en van Isla Holbox (ca. 300 pesos heen/terug)
  - Taxi H/T (15 min per traject) naar het hotel
 • Overige maaltijden
 • Inkomgelden van musea, bezienswaardigheden (ca. 1700 pesos per persoon)
 • Engelstalige of Nederlandstalige gidsen: zie toeslagen.
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Evt. verzekering.

Betalingsvoorwaarden

1.Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
2.Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
3.Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
4.Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Klimatologisch kan Mexico verdeeld worden in de oostkust, de westkust en de Centrale Hoogvlakte. Ook is het klimaat sterk afhankelijk van de hoogte waarop men zich bevindt. Rekening houdend met het bovenstaande kent Mexico globaal gesproken twee seizoenen, het droge seizoen in de winter, van oktober tot mei, en het regenseizoen in de zomer, die van mei tot oktober duurt.

De kust- en laaggelegen gebieden van Mexico zijn het hele jaar door warm en vochtig. Hoe verder je het binnenland intrekt en hoe hoger je gaat, hoe koeler en droger het wordt.

Enkele gemiddelde dag- en nachttemperaturen:
San Cristobal 20/9°
Palenque 30/21°
Isla Holbox 31/22°

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com


Heen- en terugreis

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht boeken via Anders Reizen, worden de volgende eenmalige dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. 


Vervoer ter plaatse

Privé-wagen met chauffeur. Deze chauffeur spreekt enkel Spaans. Wens je een Engelstalige chauffeur die tevens dienst doet als gids, betaal je een toeslag. Dit dien je bij de boeking van de reis aan te geven.


Wandelniveau

De wandelingen zijn . Voor deze reis dien je te beschikken over interesse in de Maya-cultuur, evenals over enige zin voor avontuur en een soepele ingesteldheid, noodzakelijk voor een lange rondreis van dit type.

Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 8  jaar.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je je dagrugzak.


Logies

Hieronder een algemene beschrijving van de logies waarmee wij samenwerken voor deze reis. Deze zijn echter steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Chiapa de Corzo

Hotel in het centrum, met ruime en comfortabele kamers met privaat sanitair. De kamers hebben airconditioning en wifi. Het hotel heeft een tuin met zwembad en restaurant.

San Christobal de Las Casas

Hotel in 18de eeuwse koloniale stijl, met eenvoudige kamers met eigen badkamer en wifi.

Zamoro Pico de Oro

Ecolodge gelegen aan een mooie lagune en omringd door een weelderige jungle. Je slaapt in aparte bungalows of cabañas met eigen sanitair.

Frontera Corozal

Het hotel is prachtig gelegen aan de oever van de Usumacinta-rivier en heeft een zwembad. Je overnacht in een van de 10 eenvoudige bungalow in het midden van de jungle. Er is beperkt wifi op het terrein beschikbaar.

Lacanjá

Je slaapt in een van de 11 eenvoudige bungalows die midden in het regenwoud liggen en opgebouwd zijn rond het huis van de gastheer. De bungalows hebben een eigen badkamer met douche en boven elk bed hangt een muggennet. De uitbaters van het verblijf spreken Spaans en kennen slechts een beperkte woordje Engels.

Palenque

Een mooi, ecologisch gerund hotel met ruime, comfortabele kamers. Elke kamer heeft een eigen badkamer en een terrasje met hangmat met zicht op de tuin. In het hotel is er een restaurant, zwembad en wifi.

Campeche

Een charmant hotel opgericht in koloniale stijl. Het gebouw dateert van de 18e eeuw en was het eerste hotel van de stad Campeche, het hotel ademt een stukje geschiedenis uit wat je merkt als je door de gangen van het hotel wandelt. De kamers hebben een eigen badkamer en zijn voorzien van een ventilator. Het hotel is ideaal gelegen, op wandelafstand van het historisch centrum van Campeche, en heeft een zwembad en mooie patio.

Santa Rita

Mooi gelegen lodge.

Valladolid

Het hotel is ideaal gelegen in het historische centrum van de stad. Het is heerlijk vertoeven in de tuin waarin ook een buitenzwembad ligt. De kamers zijn ruim en hebben een eigen badkamer en wifi.


Maaltijden

In het dagschema staat vermeld welke maaltijden inbegrepen zijn.
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

De rijke en vaak pittige Mexicaanse keuken is ontstaan uit de mengeling van de traditionele indiaanse en de Spaanse keuken. De indiaanse bijdrage bestaat voornamelijk uit exotische vruchten en kruiden, chili, cacao, avocado en kalkoen. De Spaanse conquistadores leverden vooral vlees, kaas, tarwe, olie en wijn. 


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Je kiest beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. Een ruime rugzak is uiteraard ook een optie.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.
 • voor de bagage die vervoerd wordt tijdens de 2-daagse neem je een extra rugzak of tas mee die wat reservekledij en spullen voor de overnachtingen kan bevatten.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 •  lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne lagen. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdichte jas
 • fleece (in San Cristobal kan het in de wintermaanden ’s nachts heel koud zijn)
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje, buff,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief
 • evt. muts en sjaal

Diversen

 • handdoeken
  drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • zak- of hoofdlamp
 • adapter voor stopcontacten

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop, deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan. Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor Mexico heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer. Een reispas vraag je aan op de dienst burgerzaken van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

De munteenheid in Mexico is de peso. Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen.

Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: