Malta - Malta en Gozo


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Malta - Malta en Gozo


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Malta - Malta en Gozo


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Malta - Malta en Gozo


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Malta - Malta en Gozo


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Malta
Ten zuiden van Sicilië strekt zich de Maltezer archipel uit, ooit de poort naar Afrika en het Oosten en bezaaid met sporen van een rijk historisch verleden. Je vindt er paleizen, kerken, versterkte vestingen en zelfs monumenten uit het bronzen tijdperk.  Het veel kleinere zustereilandje Gozo is een oase van rust, waar je bekoord wordt door kusten met steile kliffen, kleine kreken en baaien, rode zandstranden en gezellige vissershaventjes. Een wandelreis voor kunst- en cultuurliefhebbers.
8 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22MT5AAA

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Valletta
 • charmant logies met zwembad op Gozo
 • gezellige vissershaventjes
 • rijk cultuurpatrimonium met oa. megalithische tempels

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,5

23 Beoordelingen

reviews van klanten

Malta en (en zeker) Gozo zijn prachtige eilanden. Een ware aanrader voor wie van wandelen houdt doch geen fanatieke wandelaar is, in de natuur buiten het drukke toerisme. De B&B's in onze moedertaal zorgen voor een extra toets in dit programma. Zeer goed georganiseerd met voldoende mogelijkheden om het programma "op de dag zelve" aan te passen. Vakantie zoals we dit verkiezen en genieten.

Geert S. -

We hebben enorm genoten! Hele mooie wandelingen.

Hanne D. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Malta

Bij aankomst op Malta word je naar het logies van je keuze gebracht in Cospicua. Cospicua is één van de 'Three Cities' bij de grote haven in het zuiden van Malta. Op een tiental minuten varen met de ferry sta je in het prachtige centrum van Valletta. Je geniet er van een prachtig zicht op de Grand Harbour en Valletta.

Overnachting in de Three Cities. In een B&B (zonder zwembad) of in een hotelletje (met klein zwembadje).

Dag 2 en 3

Malta

Tijdens de wandelingen heb je de kans om wat op te steken van het ongewoon rijke cultuurpatrimonium van het eiland maar uiteraard kan je ook wat extra uitstapjes maken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Er is de prachtige hoofdstad Valletta met z'n archeologisch museum, vele tentoonstellingen en het indrukwekkende Paleis van de Grootmeesters, Rabat met de mooie medina en het museum van de Romeinse Oudheden,  de megalithische tempels, catacomben en vele burchten,...Bezoek eens een (vis-)marktje in de haven en maak eens een boottochtje. 

 • Vertrek bij de 'Blauwe Grot', een geheel van een 7-tal grotten die zijn ontstaan door de natuurlijke erosie van wind en zeewater. Van hieruit zet je koers naar de site van Hagar Qim en Mnajdra. Cultuurhonger? Neem dan eens een kijkje in het museum en bezoek deze megalithische meesterwerken die beiden gewijd zijn aan de godin-moeder, en  hoe kan het ook anders: Unesco Werelderfgoed. Bij het vissersdorpje Ghar Lapsi vind je zeker een geschikte picknick- en zwemplek voor een paar uurtjes dolce far niente.  In Dingli neem je de bus terug. Wandeling van 12 km.
 • Van bij Dingli verken je de kustlijn en de uniek mooie Mtahleb-vallei, helaas één van de weinige plekken op Malta die nog niet bebouwd is. Je wandelt via een rotspad, bovenaan de krijtrotsen, tot aan de zoutpannen. Daar zoek je je via een verborgen trap een weg naar boven en bereikt het ingeslapen stadje Bahrija. Wandeling met hoogtevreesgevoelige passage en te mijden bij nat of winderig weer, maar er bestaat een alternatieve route om deze te ontwijken. Wandeling van 14 km.

Overnachting in de Three Cities. In een B&B (zonder zwembad) of in een hotelletje (met klein zwembadje).

(O = ontbijt)

Dag 4

Doorreis naar Gozo

Vanochtend neem je de bus richting de haven van Cirkewwa , oversteekplaats van de ferries richting Gozo. Je passeert het eilandje Comino, gelegen tussen Malta en Gozo en bekend omwille van zijn 'Blue Lagoon’. Van bij de aankomst in de haven van Mgarr krijg je meteen een goed beeld van Gozo: kapelletjes, huizen met platte daken, authentieke dorpen, kleine velden en een grillige kustlijn met rustige haventjes.

Transfer naar de charmante B&B, een gezellig en aangenaam ‘farmhouse’ mét klein zwembad in Qala, net ten noordoosten van de haven. 

Overnachting op Gozo. Verblijf in een B&B met zwembad. (O)

Dag 5 tot 7

Gozo

Het kleine zustereilandje Gozo is met haar wilde kustlijn en ruig landschap een ideale wandelbestemming.  Ook hier zijn er weer tal van mogelijkheden waarbij je gastvrouw je graag een keuze helpt maken. Vergeet ook zeker de levendige hoofdstad Victoria (= Rabat) niet, gelegen op een heuveltop en met een mooie versterkte citadel.

 • Rondwandeling met heel wat klimmen en dalen langs dorpjes en baaien van de oostkant van het eiland; start over een toeristisch parcours dat halfweg wat avontuurlijker wordt (maar nergens gevaarlijk): Nadur - Mgarr - Hondoq Bay met eventuele verlenging tot de duik- en snorkel-baai van Dhalet Qorrot. Tocht van 14 of 19 km.
 • Vanuit Sannat maak je een kliffenwandeling tot Xlendi en verder tot Dwejra.  Daar is er een korte hoogtevreesgevoelige passage van 50 m waarvoor er geen alternatief is. In dat geval keer je vanaf Xlendi met de bus terug. Tocht van 12 km.
 • Vanuit Gharb langs de weg naar de kapel San Dimitri. Vandaar bereik je de kust en wandel je naar Marsalforn. Onderweg kom je ontelbaar vele zoutpannen tegen, sommige nog aangelegd door de Romeinen. Dan trek je opnieuw het binnenland in en bereik je via een mooi uitzichtpunt Xaghra, waar je beslist de tempelsite van Ggantija moet bezoeken, het zijn de oudste vrijstaande tempels ter wereld. Tocht van 15 km, eenvoudig en zonder technische hoogstandjes.
 • Van Qala langs de promenade boven de zee naar Mgarr en vervolgens over het schitterende kustpad tot in Mgarr ix-Xini, een idyllische vallei aan de zee. Bus terug in Sannat of verderop in Xewkija met zijn grote koepelkerk. Je kan ook de ganse weg terugwandelen naar Qala.  Tocht van 18 km, eenvoudig en gemakkelijk te vinden en zonder technische hoogstandjes. 
 • Je kan ook een uitstap maken naar Comino en een korte rondwandeling maken op dit kleine eilandje, met zwemgelegenheid in de wereldberoemde "Blue Lagoon".

Overnachting op Gozo.  Verblijf in een B&B met zwembad. (O)

Dag 8

Einde na het ontbijt. Transfer naar de haven voor de overzet terug naar Malta. (O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

Prijzen geldig tot oktober 2022

€ 470 per persoon (verblijf in een B&B zonder zwembad op Malta)
€ 490 per persoon (verblijf in een hotel met klein zwembad op Malta)

 


Voorschot: € 150 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • ontbijt
 • transfer bij aankomst op Gozo naar het logies
 • transfer bij vertrek tot aan de haven van Gozo
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • originele wandelkaart (1 per dossier)
 • toeristentaks op Malta
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • transfer bij aankomst luchthaven - logies Malta (€ 20 / wagen / max. 3 pers.)
 • busvervoer (ferry, transfers wandelingen)
 • overige maaltijden en dranken
 • toeristentaks (Gozo: ter plaatse te betalen)
 • inkomgelden van musea, bezienswaardigheden
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

Hoogseizoentoeslagen per persoon en per nacht (tenzij anders vermeld):

 • Malta B&B zonder zwembad april t.e.m. oktober: € 7 
 • Malta hotel met zwembad mei t.e.m. oktober: € 13
 • Malta B&B zonder zwembad  16-18/4; 25-29/5; 3-6/6: € 7
 • Gozo juni t.e.m. oktober: € 7
 • Gozo krokus-, paas-, herfst- en kerstvakantie: € 28 (4 nachten)

Extra nachten in kamer met ontbijt:

 • Gozo (november t.e.m. mei) : € 62 p.p.
 • Malta B&B zonder zwembad (november t.e.m. maart): € 50 p.p.
 • Malta hotel met zwembad (november t.e.m. april): € 56 p.p.

Eénpersoonskamer: op aanvraag


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 15 januari tot/met 15 december 2022

Hete zomermaanden met geen of nauwelijks schaduw tijdens de wandelingen. Het landschap is dan ook dor en minder aantrekkelijk. We raden de maanden juli, augustus en september ten stelligst af, de ideale reisperiodes zijn het voor- en najaar. De hete Afrikaanse Sirocco-wind (de 'Xlokk' in het Maltees) brengt zelfs dan af en toe uitzonderlijk hoge temperaturen en luchtvochtigheid met zich mee.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Heen- en terugreis

Met het vliegtuig*

Vlucht naar Malta, low cost of met Air Malta. Met Air Malta meestal avondvluchten. Bij aankomst kan je naar het hotel worden gebracht, deze transfer kan je op voorhand reserveren maar is ter plaatse te betalen: € 20 per taxi voor max. 3 personen. 

Voor de terugreis

De transfer van het logies naar de haven van Gozo is inbegrepen. Daar neem je opnieuw de ferry naar Malta en de bus of een taxi tot de luchthaven. Deze laatste verplaatsingen zijn niet inbegrepen. Om comfortabel te kunnen reizen boek je best geen ochtendvlucht terug.

 

* Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Indien je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Vervoer tijdens de reis

Tijdens deze reis zijn er een aantal verplaatsingen noodzakelijk. Tenzij het expliciet wordt vermeld zijn deze niet inbegrepen:

 • De verplaatsingen in het kader van de wandelingen op Malta gebeuren per bus. 
 • Het openbaar vervoer op Malta is voordelig (€ 2 / traject of 12-rittenkaart van ca. € 15) en goed geregeld maar je houdt er best rekening mee dat het verkeer hectisch kan zijn en dat verplaatsingen lang kunnen duren. 
 • Doorreis Malta - Gozo:
  • vanuit Malta neem je de bus naar de haven van Cirkewwa (27 km) en daarna de ferry naar Gozo (iedere 45 min., vaart van 20 min., ca. € 5 euro, die je betaalt op de terugreis). 
  • ofwel neem je de splinternieuwe 'Gozofast Ferry' tussen Malta en Gozo die uitvaart vanaf Valletta Grand Harbour (45 min., €12 p.p. als je ter plaatse een ticket koopt, €9,99 als je online je ticket koopt)
 • Bij aankomst op Gozo word je afgehaald en naar Qala gebracht. Deze transfer is inbegrepen.
 • Op Gozo kan je kiezen voor de bus of de transfers laten uitvoeren door de logiesuitbater (ter plaatse te betalen: € 7,5 per rit).

Wandelniveau

 en . Wandelingen van 12 tot max. 19 km meestal over goede paden met beperkte niveauverschillen (max. 300 m stijgen en dalen). Soms komt er wat klauterwerk aan te pas en zijn er hoogtevreesgevoelig stukken. Hou er rekening mee dat er tijdens de wandelingen geen of weinig schaduw is.

Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het niveau, kunnen hoge temperaturen een wandeling wel als zwaarder doen aanvoelen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

 • Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. Je bagage blijft in het logies.
 • Bij de doorreis naar Gozo neem je zelf  je bagage mee op de bus en ferry.
 • Bij aankomst op Gozo komt de logiesuitbater je afhalen.
 • Bij aankomst op Malta op de terugreis neem je zelf je bagage mee naar de luchthaven (bus of taxi).

Logies

3 x overnachting op Malta (keuze uit twee logies):

Charmante B&B, gelegen in Cospicua. Cospicua is één van de 'Three Cities' bij de grote haven in het zuiden van Malta. Op een tiental minuten varen met de ferry sta je in het prachtige centrum van Valletta. Vanop het dakterras heb je zicht op de grote haven. Overnachting in een tweepersoonskamer met privé sanitair en airco.

 

Of
je verblijft in een kleinschalig boutique-hotelletje met klein zwembadje op het dakterras (zie prijzen en toeslagen), eveneens in Cospicua.

 4 x overnachting op Gozo

Charmante B&B in de baai van Marsalforn, ondergebracht in een mooie gerenoveerde woning met klein zwembad en terras. Overnachting in een tweepersoonskamer met privé-sanitair of  ruime studio’s met slaapkamer, zithoek, uitgeruste keuken, badkamer en toegang tot het terras (afhankelijk van de beschikbaarheid).Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Het ontbijt is inbegrepen. 
 • Picknick is niet inbegrepen maar kan je in het logies bestellen (+/- € 10) of zelf aankopen in een winkeltje.
 • Avondmaal is niet inbegrepen en kan je nemen in een restaurant in de buurt.

 


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,.. die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • (bad-)handdoek
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage op het vliegtuig)
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. wandelstokken
 • reisstekker (stopcontacten zijn van het Engelse type met 3 platte pinnetjes)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. powerbank voor de gps

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Malta betaal je met euro’s.

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.


Reisdocumenten

Voor reizen naar Malta volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Achtergrondinformatie

Lees het verhaal van Tanja, gastvrouw van het logies waar je verblijft op het eiland GozoWijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen
Malta - Unesco