Marokko - Betoverend Marrakech


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Marokko - Betoverend Marrakech


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Marokko - Betoverend Marrakech


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Marokko - Betoverend Marrakech


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Marokko - Betoverend Marrakech


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Marokko
Voor de buitenlandse bezoeker is Marrakech Marokko op z’n best: mysterieus en exotisch, een overrompeling van kleuren, geuren en geluiden, charme en sfeer, steegjes en straatjes in een labyrint van licht en schaduw. Smaken en proeven komen ook aan bod tijdens een Marokkaanse kookles. En om even te ontsnappen aan de drukte, maak je een  tweedaagse trekking in de Hoge Atlas. Voor dit programma werkt Anders Reizen samen met ViaVia Joker Reiscafé.
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 22MA5MKA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Mysterieus en exotisch
 • Ronddwalen in de wervelende soeks
 • Tweedaagse trekking bij de Berbers in de Hoge Atlas
 • Kookworkshop ism ViaVia Marrakech
 • Genieten in een lokale hamam

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

reviews van klanten

De 3 keren dat we met jullie op vakantie geweest zijn, waren telkens een meevaller. Ik hou van de gemengde combinaties (dus niet enkel wandelen). De kookworkshop was een topper. Ik ben dus heel tevreden en ik maak graag reclame voor jullie! Proficiat!

Griet Q. -

Algemene reistips

Dag 1

Internationale vlucht

Vlucht naar Marrakech. Onthaal en transfer naar je logies, een mooie riad in de medina, het oude stadsgedeelte.
Lotte, de Belgische eigenaar van het ViaVia Joker Reiscafé in Marrakech, neemt je met een audiowandeling mee op ontdekkingstocht in de buurt. Het is je eerste kennismaking met de medina, het oude stadsgedeelte van Marrakech. Lotte deelt als local enkele handige en unieke tips!
Je sluit de dag af met een heerlijk welkomstdiner in ViaVia Marrakech.

Overnachting in een riad in Marrakech (A)
(O=Ontbijt, L=Lunch, A=Avondmaal).

Dag 2

Stadsbezoek

In de voormiddag maak je een stadswandeling.  Onder begeleiding van een lokale gids ontdek je de medina in geuren en kleuren. In de souks van Marrakech zijn honderden ambachtslui aan het werk. Je kan in hun atelier piepen en zien met welke passie én know-how traditioneel houtwerk, lederbewerking of schilderwerk gedaan wordt.
Na de stadswandeling ken je de weg om er zelf op uit te trekken. Je kan een bezoek brengen aan de Ben Youssef Medersa, één van de grootste koranscholen van Marokko.  De decoratie is er indrukwekkend.  Ook het Bahia-paleis, een sprookjesachtig paleis-met-tuinen, is een bezoekje waard.  Of je kan nog dieper in de souks verdwalen of relaxen op één van de vele dakterrassen.
‘s Avonds is het zeker een aanrader om naar het centrale stadsplein Djemaa El Fna te gaan. Dit is één groot openlucht restaurant en meteen ook een plein vol entertainment. Verhalenvertellers, zangers en muzikanten rekenen op applaus en een zakcentje van de omstanders.

Overnachting in een riad in Marrakech. (O) 

Dag 3

Tweedaagse trekking bij de berbers in de Hoge Atlas

Een mooie route van ongeveer één uur brengt je naar Imoughlad, het startpunt van de trekking, gelegen op 1400 meter aan de voet van het Atlas-gebergte. In de valleien van deze bergketen leeft een volk van boeren en herders die duidelijk anders zijn dan hun Arabische landgenoten: de berbers. Onder begeleiding van een ervaren Marokkaanse gids maak je hier een tweedaagse trekking. In Imoughlad maak je ook kennis met de ezeldrijver waarna je aan het eerste traject begint. Overnachting in het dorpje Tizi Oussem.
Wandeling van ca. 4u30 (ca. 180m stijgen en 500m dalen).

Overnachting in een gîte (O,L,A; er worden dekens voorzien, lakenzak is aangeraden)

Dag 4

Trekking Hoge Atlas

Via smalle ezelpaden zet je de tocht verder doorheen een spectaculaire en erg gevarieerde omgeving: heuvels uit rode aarde begroeid met groene dennen, olijfbomen, weidse vergezichten. Met op de achtergrond het massieve silhouet van de Atlastoppen. De trekking eindigt in Imlil vanwaar je terug naar Marrakech wordt gebracht.
Wandeling van ca.5 à 6 uur (ca. 180m stijgen en 500m dalen).

Overnachting in een riad. (O,L)

Dag 5

Kookworkshop

Je start de dag op de markt want vandaag ga je zelf koken! En daarvoor heb je natuurlijk verse ingrediënten nodig. De ViaVia kok neemt je mee naar de markt, laat je de Marokkaanse kruiden en specerijen ruiken en maakt samen met jou enkele traditionele gerechten. ‘s Middags kan je dan smullen van je eigen gemaakte lunch.

Overnachting in een riad in Marrakech. (O,L)

Dag 6

Genieten in de hamam

In de hamam is het vandaag pure verwennerij voor jou. Je krijgt een uitgebreid warm water bad, een scrub met natuurlijke producten én een massage. En dat alles in het sprookjesachtige decor van de traditionele hamam.
We raden je aan ook een bezoek te brengen aan de Majorelletuin en het Berber museum in deze Jardin Majorelle. Ooit woonde de modeontwerper Yves Saint Laurent hier, nu is zijn werk en leven tentoongesteld in het museum naast de tuin. Bij ViaVia kan je ook een fiets huren om naar de tuin te fietsen en aansluitend kan je dan ook door het nieuwe stadsgedeelte Gueliz of de luxueze wijk Hivernage fietsen, die een heel ander hedendaags gezicht van Marrakech laten zien.

Overnachting in een riad in Marrakech. (O)

Dag 7

Einde

Laatste ontbijt in de riad. Je neemt afscheid van Marrakech en wordt afgezet op de luchthaven van Marrakech voor je terugvlucht.

(O)

Samen met anderen op stap

Wil je graag met anderen op stap? Dan kan je deze reis als begeleide groepsreis maken.

Wil je graag met andere gezinnen op stap ? Dan kan je deze reis als begeleide gezins-groepsreis maken.  Je gaat op stap met andere gezinnen die op zoek zijn naar dezelfde vakantiebelevenissen. De kinderen trekken op met leeftijdsgenoten en (groot-)ouders ontmoeten (groot-)ouders met vergelijkbare interesses. We beperken de grootte van de groepen tot enkele gezinnen. Kleinschaligheid is een kenmerk van onze reisstijl, want enkel dan is er ruimte om elkaar beter te leren kennen.

Heb je hierin interesse of wil je zelf een groep samenstellen met bevriende gezinnen of familie? Neem dan contact op met ons. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Hieronder de prijzen die geldig waren voor reizen in 2021. 
Prijs voor 2022 op aanvraag.

€ 810 per persoon (2 t.e.m. 4 personen)
€ 740 per persoon (5 t.e.m. 8 personen)
kind t.e.m. 12 jaar (bij volwassenen op de kamer): € 455.  Max. 3 kinderen per kamer.

Voorschot: € 270.


Inbegrepen

 • overnachtingen
 • maaltijden zoals aangegeven in dagschema
 • vermelde transfers
 • geluidswandeling ViaVia
 • begeleide stadswandeling (halve dag)
 • lokale gids bij de tweedaagse
 • huur muilezel voor bagage bij de tweedaagse
 • kookworkshop 
 • 1,5 uur hammam met scrub en massage.

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • overige maaltijden
 • dranken, behalve koffie of thee bij het ontbijt
 • inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 • fooien
 • evt. reisverzekering.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Wandelniveau

 voor het bezoek aan Marrakech en  voor de trekking in de Hoge Atlas. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.


Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de trekking.

Logies

In Marrakech slaap je in een riad, een traditionele woning gebouwd rondom een binnenplaats.  De riad is centraal gelegen in de medina, het oude stadsgedeelte en op wandelafstand van het Jemaa Al Fna-plein en de ViaVia. Vele oude riads werden de laatste jaren smaakvol gerestaureerd en heringericht als gastverblijf.  

Tijdens de tocht in de Hoge Atlas slaap je 1x in een sobere gîte/dorpshuis, in ruime kamers, waar matrassen en dekens aanwezig zijn.  Je voorziet best een lakenzak.


Vervoer tijdens de reis

Privé-vervoer.

Heen- en terugreis

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen in de prijs van de reis. Je kan naar keuze zelf je vlucht boeken, of dit via ons doen. Bij boeking van vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Als je de vlucht via ons boekt, maakt deze ook deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van volgende bijkomende garanties:
- bijstand in geval van problemen met de vlucht;
- terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Maaltijden

Je ontbijt telkens in het logies. Tijdens de dagtocht is er een picknick en avondmaal voorzien.  Bij de kookworkshop staat je zelfklaargemaakt eten op het menu.

De Marokkaanse keuken in het algemeen is zeer gevarieerd en smaakvol, en er wordt rijkelijk gebruikt gemaakt van kruiden, specerijen, zout en suiker. Meestal nuttigt men ’s middags de hoofdmaaltijd. Het bekendst zijn tajines (stoofpot van vlees, vis of kip met groenten en saus), en couscousgerechten (griesmeel met een ragout van groenten, vlees en bouillon. Andere bekende gerechten zijn harira (een dikke soep met granen die ook als ontbijt wordt gegeten), mechouia (salade van geroosterde paprika en tomaat), briouats (kleine drie- of rechthoekige pakketjes met allerlei soorten vulling) en pastilla of b’stilla (een machtig en feestelijk gerecht met een kruidige vulling van duif en amandelen). Mechoui is een volledig lam of schaap dat in een ondergrondse klei-oven wordt bereid bij religieuze of familiefeesten. Bij elk maaltijd eet men vers brood.


Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Deze reis is gans het jaar mogelijk.

In Marrakech zijn de winters mild met gemiddelde dagtemperaturen tussen 18 en 22°.  Regen is mogelijk.  Tijdens de zomermaanden is het heet en kunnen temperaturen een stuk boven de 30° oplopen. In de bergen is het altijd een stuk frisser en koelt het na zonsondergang af. Tijdens de wintermaanden kan het koud zijn in de Hoge Atlas.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas. Je kiest beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer). Een ruime rugzak is uiteraard ook een optie.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…) 

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage.

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief

Diversen

 • Lakenzak voor de trekking (dekens worden voorzien).
 • geldbeugel of heuptasje (om evt. onder de kledij te dragen)
 • eventueel zakmes (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • breedspectrum antibioticum
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor Marokko heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  geldig zijn voor de duur van de reis. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Reizen met kinderen:
Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.
Er bestaan geen Belgische of internationale formulieren of procedures die de regels inzake ouderlijke toestemming voor reizen van minderjarigen vastleggen. Toch is het raadzaam schriftelijk toestemming te geven wanneer je kind alleen of in het gezelschap van andere personen dan de ouders reist.
Wanneer je kind met één ouder reist, staat het jou vrij het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl(Op reis in het buitenland).

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.


Geld

De Marokkaanse munt is de dirham. Je mag geen Marokkaanse dirhams in- en uitvoeren. Je kan ter plaatse probleemloos euro’s wisselen en in Marrakech kan je met een gewone Maestro-betaalkaart geld afhalen bij een bankautomaat.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

In de meeste landen kan je vlot met vlot geld uit de automaat halen, doch raden wij aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/


Gezondheid

Hieronder een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Marokko door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Meer precieze informatie vind je op www.itg.be (Reisgeneeskunde). Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met het ITG of een bevoegd arts.

Hepatitis A
Iedereen die buiten Europa reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

DTP-vaccinatie
Op reis gaan is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: ITG (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: