Marokko - De kloven van M’Goun: tussen bergen en Berbers.


9 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Marokko - De kloven van M’Goun: tussen bergen en Berbers.


9 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Marokko - De kloven van M’Goun: tussen bergen en Berbers.


9 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Marokko - De kloven van M’Goun: tussen bergen en Berbers.


9 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Marokko - De kloven van M’Goun: tussen bergen en Berbers.


9 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Marokko
In deze reis word je ondergedompeld in het overweldigende landschap van de Hoge Atlas, tussen ruwe bergflanken, groene valleien en verborgen kloven. Je trekt er door de kleinste Berberdorpen, sommige enkel bereikbaar met de muilezel, en slaapt afwisselend in gîtes bij inwoners of in tenten te midden prachtige landschappen. Eerder dan voor de hoogste top, kies je in deze trekking voor de meest gevarieerde landschappen. De bagage wordt gedragen door muilezels, een lokaal team zorgt dat het je na de wandelingen aan niets ontbreekt. Deze reis kan uitgebreid worden met een bezoek aan Marrakech.
Aantal dagen: 9 dagen
Reisnummer: 22MA5MGK
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Trekking met muilezels door een spectaculair landschap
 • Stappen langs en door rivieren in diepe kloven
 • Kennismaking met het Berber-leven
 • Uitblazen in een schilderachtig gelegen kasba 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Internationale vlucht

Vlucht op Ouarzazate. Onthaal en transfer naar El Qal’at M’Gouna, op 75 km van Ouarzazate. Hier ben je te gast in de sobere maar stijlvolle kasba van Mohammed en zijn broers. De kasba is hoog gelegen aan de rand van El Qal’at M’Gouna en kijkt uit over de Rozenvallei, met in de verte de (besneeuwde) toppen van het M’Goun-massief. De Rozenvallei, die een stukje is van de Dadèsvallei, is zo genoemd naar het geurige water dat gedistilleerd wordt uit de blaadjes van de Damasceense rozen.

Overnachting in een kasba in El Qal’at M’Gouna.

Dag 2

Rozenvallei

Na een rustige ochtend maak je vanuit het logies een inloopwandeling in de Rozenvallei, waar het groen van de dadelpalmbossen fel contrasteert met de bruinrode muren van de lemen kasba’s. Je maakt kennis met de gids, een lokale Berber die je ook de volgende dagen het Berberleven en de landschappen van binnenuit zal leren kennen.
Bij terugkomst geniet je van de traditionele thee op één van de prachtige terrassen van de kasba. En met wat geluk haalt het hotelpersoneel na het eten de Berber-instrumenten boven voor een introductie in de lokale muziek en dans!

Overnachting in een kasba in El Qal’at M’Gouna. (O,A)

Dag 3

Transfer naar Hdida en start trekking

Hdida ligt ten zuiden van het M’Goun-massief op een half uurtje rijden van de kasba. Je maakt er kennis met de rest van de ploeg die je zal vergezellen: de kok en de muilezeldrijvers. Je start de tocht van zes etappes in dit mooie stukje Hoge Atlas dat net iets lieflijker en gastvrijer is dan de omliggende massieven. Eerst wandel je door de veldjes in de vallei waarmee de Berbers zich in hun levensonderhoud voorzien. Na een eerste, flinke klim wandel je door de smalle, indrukwekkende kloof van Alemdoun en bereik je het dorp Amajgag waar je overnacht (1860 m).

Overnachting in een gîte. (O,L,A)

Dag 4

Van dorp naar dorp richting M’Goun

Van de grote dorpen ga je naar steeds kleinere dorpen, soms slechts enkele huizen groot, of bij een ‘azib’, een zomerverblijf van de herders. Je komt langs kleine schooltjes en dorpswinkeltjes, ziet de vrouwen en kinderen aan het werk op de velden, of de mannen bij de bouw van een nieuw (lemen) huis in traditionele stijl. Regelmatig krijg je plukverse noten of vijgen aangeboden.
Je houdt middagpauze aan een waterval in de buurt van Ameskar (2113 m ) en hebt voor het eerst zicht op de M’Goun, de derde hoogste piek in de Hoge Atlas. Eindpunt van deze dagtocht is Tichki (2344 m).

Overnachting gîte of kamperen. (O,L,A)

Dag 5

Over de Tounza-pas naar de hoogvlakte

Vandaag is de zwaarste dag met een klim van 800 m voor de oversteek van de Tounza-pas. Boven op de pas, op een hoogte van 2960 m, heb je bij helder weer een schitterend uitzicht over de vallei en de bergen. Je daalt richting Aflafal (2336 m) waar je overnacht op een prachtige kampplaats. Bronwater haal je rechtstreeks uit de waterval enkele honderden meters verder.

Kamperen. (O,L,A)

Dag 6

Door de vallei van de appelbomen

Vanaf de kampeerplaats volg je de vallei richting de M’Goun kloof. In deze vallei zijn het niet de rozen die het landschap bepalen, wel appelboompjes en notelaren. Opnieuw worden de dorpen kleiner en kleiner. Je trekt door de dorpjes en je hebt de tijd om met de gids het dagelijkse leven mee te beleven. De hoge toppen steken letterlijk boven de dorpjes uit.
De tenten worden opnieuw opgeslagen ofwel ben je te gast in het huis van een dorpsbewoner in het laatste dorp voor de kloof, Imi Nirgt (1990 m).

Kamperen of gîte. (O,L,A)

Dag 7

Door de kloof

Net voorbij Tarzout wordt de kloof ronduit indrukwekkend, met een diepte van 1500 m en op sommige plaatsen niet breder dan enkele meters. Je geniet de hele dag door van prachtige landschappen en komt langs dorpen die enkel via muilezelpaden bereikbaar zijn. Je loopt vandaag een groot stuk door het water (wat allesbehalve onaangenaam is bij de warme temperaturen tijdens de zomermaanden).
Je overnacht in een tent op een idyllische kampeerplek te midden de kloof, heerlijk.

Kamperen. (O,L,A)

Dag 8

Laatste dag trekking

Vandaag loop je de laatste uren door de kloof die langzaam aan terug breder wordt. Het laatste traject loopt weer door bebouwd gebied, met mooie terrassen en met rozenstruiken afgezoomde akkertjes. Na de picknick word je opgepikt en weer naar El Qal’at M’Gouna gebracht.  
Na de thee in de Kasba is er tijd voor een laatste bezoekje aan de stad. Kies je voor een bezoek aan de plaatselijke hammam, de scheerbeurt bij de barbier of flaneren langs de vele winkeltjes met producten uit de Rozenteelt?

Overnachting in een kasba in El Qal’at M’Goun. (O,L,A)

Dag 9

Naar Ouzarzate - Internationale vlucht

Transfer naar Ouarzazate voor de terugvlucht naar huis.

(O)

Uitbreiding Marrakech

Start of beëindig deze reis met een bezoek aan de keizerlijke stad Marrakech. Baan je een weg doorheen de wirwar aan straatjes, ontdek de Medina en geniet van de bedrijvigheid op het Djemaa el Fna-plein. Ook een begeleid stadsbezoek behoort tot de mogelijkheden. We werken er samen met een charmante en sfeervolle riad, gelegen in de medina. (prijs op aanvraag)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Hieronder de prijzen die geldig waren voor reizen in 2021. 
Prijs voor 2022 op aanvraag.

€ 930 per persoon (o.b.v. 2 pers.)
€ 720 per persoon (o.b.v. 4 pers.)
€ 675 per persoon (o.b.v. 6 pers.)

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden. 
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.


Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 •  Logies zoals vermeld (o.b.v. twee- of driepersoonskamers)
 •  Maaltijden zoals aangegeven (O=Ontbijt, L=Lunch, A=Avondmaal).
 •  Alle vermelde transfers.
 •  Lokale gids, kok en drijvers.
 •  Huur van muilezels voor de bagage.
 •  Kampeermateriaal (uitgezonderd slaapzak en -matje).

Niet inbegrepen

 •  Internationale vluchten.
 •  Overige maaltijden.
 •  Dranken, behalve koffie of thee bij het ontbijt.
 •  Inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 •  Fooien en persoonlijke uitgaven.
 •  Evt. verzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Niveau

  Je wandelt ca. 5 uur (15 tot 22 km) per dag over overwegend vlak terrein. Het gebrek aan comfort draagt ook bij tot de ‘zwaarte’ van deze reis. Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. 

Bagagevervoer

Tijdens de trekking wordt de bagage door muilezels gedragen. Jij draagt enkel je dagrugzakje.

Logies

In El Qal’at M’Gouna overnacht je een eenvoudige, maar mooi gelegen en sfeervolle kasba.  

Tijdens de trekking slaap je in sobere gîtes/dorpshuizen en/of in tweepersoonstenten. In de gîte overnacht je in een ruime meerpersoonskamer, waar matrassen aanwezig zijn. Er is een Frans toilet en een wastafel met koud water. Er is geen verwarming.


Maaltijden

In dag-aan-dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden op de betreffende dag genomen worden en inbegrepen zijn.
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

In El Qal’at M’Gouna eet je 's avonds in de kasba. 
Het eten tijdens de trekking wordt door een kok klaargemaakt. Tenminste eens per dag eet je warm (doorgaans 's avonds); het middagmaal is gewoonlijk een slaschotel en fruit. Er worden zoveel mogelijk verse groenten en fruit gebruikt. Er wordt sterk gelet op de hygiëne. Alcohol is tijdens de tocht niet verkrijgbaar. 

Algemeen
De Marokkaanse keuken in het algemeen is zeer gevarieerd en smaakvol, en er wordt rijkelijk gebruikt gemaakt van kruiden, specerijen, zout en suiker. Meestal nuttigt men ’s middags de hoofdmaaltijd. Het bekendst zijn tajines (stoofpot van vlees, vis of kip met groenten en saus), en couscousgerechten (griesmeel met een ragout van groenten, vlees en bouillon. Andere bekende gerechten zijn harira (een dikke soep met granen die ook als ontbijt wordt gegeten), mechouia (salade van geroosterde paprika en tomaat), briouats (kleine drie- of rechthoekige pakketjes met allerlei soorten vulling) en pastilla of b’stilla (een machtig en feestelijk gerecht met een kruidige vulling van duif en amandelen). Mechoui is een volledig lam of schaap dat in een ondergrondse klei-oven wordt bereid bij religieuze of familiefeesten. Bij elk maal eet men vers brood. 


Heen- en terugreis

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen in de prijs van de reis. Je kan naar keuze zelf je vlucht boeken, of dit via ons doen. Bij boeking van vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Als je de vlucht via ons boekt, maakt deze ook deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van volgende bijkomende garanties:
- bijstand in geval van problemen met de vlucht;
- terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Vervoer tijdens de reis

Privévervoer

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 mei tot/met 15 oktober 2022

Deze trekking is mogelijk van midden mei tot oktober.  Tijdens de andere maanden is de waterstand in de rivier té hoog.
In de bergen is het overdag meestal aangenaam en zonnig wandelweer (in de zomer zeer warm) maar koelt het, eens de zon onder is, af. Neerslag is mogelijk.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • watersandalen (oude sportschoenen of teva's om door het ondiepe water te waden)
 •  lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Slaapgerief

 • slaapmatje
 • slaapzak

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (in winterperiode)

Diversen

 • handdoeken
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor Marokko heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  geldig zijn voor de duur van de reis. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Reizen met kinderen:
Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.
Er bestaan geen Belgische of internationale formulieren of procedures die de regels inzake ouderlijke toestemming voor reizen van minderjarigen vastleggen. Toch is het raadzaam schriftelijk toestemming te geven wanneer je kind alleen of in het gezelschap van andere personen dan de ouders reist.
Wanneer je kind met één ouder reist, staat het jou vrij het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.


Geld

De Marokkaanse munt is de dirham. Je mag geen Marokkaanse dirhams in- en uitvoeren. Je kan ter plaatse probleemloos euro’s wisselen en in grotere plaatsen als Marrakech en Essaouira kan je met een gewone Maestro-betaalkaart geld afhalen bij een bankautomaat.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/


Gezondheid

Hieronder een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Marokko door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Meer precieze informatie vind je op www.itg.be (Reisgeneeskunde). Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met het ITG of een bevoegd arts.

Hepatitis A
Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

DTP-vaccinatie
Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 

Diepgaandere informatie kan je vinden op: ITG (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.

Heen- en terugreis

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen in de prijs van de reis. Je kan naar keuze zelf je vlucht boeken, of dit via ons doen. Bij boeking van vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Als je de vlucht via ons boekt, maakt deze ook deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van volgende bijkomende garanties:
- bijstand in geval van problemen met de vlucht;
- terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: