Marokko - Trekking in de Atlas en langs de Atlantische kust


12 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Marokko - Trekking in de Atlas en langs de Atlantische kust


12 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Marokko - Trekking in de Atlas en langs de Atlantische kust


12 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Marokko - Trekking in de Atlas en langs de Atlantische kust


12 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Marokko - Trekking in de Atlas en langs de Atlantische kust


12 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Marokko
De Atlantische kust ten zuiden van Essaouira is een prachtig en schaarsbewoond gebied waar de zee op hoge kliffen beukt en over kilometerslange stranden rolt. Deze 5-daagse kamelentocht brengt je in een regio die vaak enkel te voet bereikbaar is: op en langs rotspartijen, over hoge duinen en brede zandstranden en langs kleine vissersdorpjes. Als opwarmer ga je drie dagen op trekking in het Atlasgebergte, waar je bij de berbers thuis logeert, en breng je een bezoek aan Marrakech.
Aantal dagen: 12 dagen
Reisnummer: 22MA5AOA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Trekking met muilezels in de Hoge Atlas
 • Kennismaking met het Berberleven, zo helemaal anders dan het onze
 • 5-daagse trekking met dromedarissen langs de ongerepte Atlantische kust
 • Op stap in wervelend Marrakech 
 • Essaouira met de prachtige medina (Unesco Werelderfgoed)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,5

4 Beoordelingen

reviews van klanten

We zijn zeer tevreden over onze reis naar Marokko!

Eline H. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht naar Marrakech

Onthaal en transfer naar je logies, een mooie riad in de medina, het oude stadsgedeelte (een riad is een traditionele woning gebouwd rondom een binnenplaats). Afhankelijk van je aankomstuur kan je een eerste verkenning doen van het oude stadsdeel van Marrakech. Je kan al wat rondwandelen op het Jemaa Al Fna-plein, het kloppende hart van de stad en stilaan hét symbool van Marrakech.  Hier word je meteen ondergedompeld in de typische sfeer van de stad: met zangers, muzikanten, slangenbezweerders, acrobaten, astrologen, waarzeggers, …

Overnachting in een riad in Marrakech.

Dag 2

Begeleide stadswandeling Marrakech

In de voormiddag ga je onder begeleiding van een lokale gids op ontdekking in de medina. Het programma omvat ook 1 bezoek met gids. Je hebt de keuze tussen een bezoek aan het Bahia Paleis, een sprookjesachtig paleis-met-tuinen of aan de Ben Youssef Medersa, één van de grootste koranscholen van Marokko. (je kan je keuze ter plaatse doorgeven)
In de souks van Marrakech zijn honderden ambachtslui aan het werk. Je kan in hun atelier piepen en zien met welke passie én know-how traditioneel houtwerk, lederbewerking of schilderwerk gedaan wordt.  Je sluit de wandeling af met een heerlijke lunch in ViaVia Marrakech.
Na de wandeling ken je de weg om er zelf op uit te trekken. Je kan nog dieper in de souks verdwalen of relaxen op één van de vele dakterrassen.

Overnachting in een riad in Marrakech. (O,L)

Dag 3

De Hoge Atlas - start trekking – Tidili

Transfer van ongeveer één uur naar Imoughlad, het startpunt van de trekking, gelegen op 1400 meter aan de voet van het Atlas-gebergte. In de valleien van deze bergketen leeft een volk van boeren en herders die duidelijk anders zijn dan hun Arabische landgenoten: de berbers. Je maakt er kennis met de ezeldrijvers en begint aan het eerste traject. Overnachting bij de inwoners van het dorpje Tidili.

Overnachting in een gîte. (O,L,A)

Dag 4

Tidili - Ouanskara

Je verlaat de vallei van Ousertek en trekt verder door de prachtige vallei van Imnane. Onderweg passeer je verschillende karakteristieke bergdorpjes die trapsgewijs tegen de hellingen zijn aangebouwd. Het lijkt wel of je teruggaat in de tijd: binnen in de uit leem opgetrokken huizen gaat het berberleven gezapig en ongestoord zijn traditionele gang.
Je komt aan in Ouanskara (2050 m) waar je overnacht.

Overnachting in een gîte. (O,L,A)

Dag 5

Einde trekking en terug naar Marrakech

Via smalle ezelpaden zet je de tocht verder doorheen een spectaculaire en erg gevarieerde omgeving: heuvels uit rode aarde begroeid met groene dennen, olijfbomen, weidse vergezichten. Met op de achtergrond het massieve silhouet van de Atlastoppen. Je beklimt de col van Tizi n’Tamatert (2279 m) vanwaar je een zicht hebt op de schitterende vallei van Aït Mizane. Na een lange afdaling en een korte klim arriveer je in Imlil.
Transfer terug naar Marrakech.

Overnachting in een riad in Marrakech. (O,L)

Dag 6

Transfer naar Ijerrar en start trekking

Ijerrar is het vertrekpunt van de kusttrekking, gelegen op ongeveer 270 km van Marrakech. De tocht verloopt op een aangenaam tempo, over prachtige kliffen en langs vissersplaatsjes met slechts een handvol huizen. Op je pad liggen ook enkele marabouts, witte grafhuisjes van lokale heiligen, te blinken in de zon. Soms loop je urenlang over eindeloze maagdelijke stranden, en het is heerlijk pootjebaden of zwemmen in de Oceaan. ’s Avonds worden heerlijke maaltijden klaargemaakt. De bivakplaatsen liggen idyllisch langs de zee en laten je genieten van zonsondergangen en sterrenhemels die met elkaar wedijveren in schoonheid.  Vandaag wandel je in ca. 2 uur naar Imerditssen.

Kamperen (O,L,A)

Dag 7

Imerditsen – Tafedna

Tocht van ca. 5 uur naar Tafedna, een traditioneel vissersdorpje met een wondermooi strand.

Kamperen (O,L,A)

Dag 8

Iftane

Tocht van ca. 5.30 uur naar Iftane. Onderweg geniet je nog van een panoramisch uitzicht op het dorp en strand van Tafedna. Je wandelt langs argan-boomgaarden, typisch voor het barre achterland hier. De vruchten van deze bomen – met al dan niet geiten erin! – brengen de kostbare arganolie voort. De marabout van Sidi Yahya Sayeh ligt ook op je weg.

Kamperen (O,L,A)

Dag 9

Sidi M'Barek

Vanuit Iftane trek je verder naar Sidi M’Barek, een tocht van ca. 4.30 uur. Je passeert enkele dorpjes en kan er evt. eentje bezoeken. Misschien kan je wel proeven van de arganolie en van ‘amlou’, een typisch product van amandelen gemengd met arganolie. Je overnacht vlakbij de marabout van Sidi M’Barek en in de buurt van een kleine waterval.

Kamperen (O,L,A)

Dag 10

Einde trekking – Sidi Kaouki

Je stapt in een goeie 3 uur tot Sidi Kaouki, het eindpunt van de trekking waar je je intrek neemt in een eenvoudig maar charmant hotelletje. Na 4 nachten kamperen is het weer genieten van de luxe van een  douche en bed. 

Hotelovernachting in Sidi Kaouki. (O,L,A)

Dag 11

Essaouira - Marrakech

Vanuit Sidi Kaouki kan je makkelijk op eigen houtje een bezoek brengen aan Essaouira, een aangenaam en mooi versterkt kuststadje. De levendige en kleurrijke vissershaven ligt aan de voet van de wallen en het is aangenaam kuieren over de pleintjes en door de straatjes met witgekalkte huizen en blauwe deuren. De medina staat op de lijst van het Unesco-werelderfgoed als een “opmerkelijk en goed bewaard voorbeeld van een Europese versterkte havenstad van het einde van de 18de eeuw, geplaatst in een Noord-Afrikaanse context”. 
In de late namiddag transfer terug naar Marrakech.

Overnachting in een riad in Marrakech. (O)

Dag 12

Terugvlucht

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar huis.

(O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2022

Op basis van 2 personen: € 1410 per persoon
Op basis van 4 personen: € 1320 per persoon
Op basis van 6 personen: € 1145 per persoon

Toeslag hoogseizoen (zie verder)

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden. 

Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.


Voorschot

35 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Maaltijden zoals aangegeven in het dag-aan-dagschema 
 • Alle vermelde transfers (uitgezonderd transfer van Sidi Kaouki naar Essaouira)
 • Begeleide stadswandeling, inclusief toegang tot 1 monument in de medina (Bahia-paleis of Koranschool)
 • 1x Lunch in de ViaVia Marrakech
 • Lokale gids, kok en drijvers
 • Huur van muilezels voor bagage in de Hoge Atlas
 • Huur van kamelen voor de bagage langs de kust
 • Kampeermateriaal (uitgezonderd slaapzak)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Overige maaltijden.
 • Dranken, behalve koffie of thee bij het ontbijt.
 • Transfer van Sidi Kaouki naar Essaouira (voor bezoek)
 • Inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 • Fooien en persoonlijke uitgaven.
 • Evt. verzekering

Toeslagen

 • Hoogseizoenstoeslag 8 tot 24 april 2022: € 80 per persoon
 • Extra nacht Marrakech (K&O): € 55 per persoon/per nacht (€ 70 per persoon per nacht tijdens hoogseizoen)
 • Extra nacht Sidi Kaouki (HP): € 45 per persoon/per nacht

Kortingen

Kinderkorting (jonger dan 10 jaar): € 70

Betalingsvoorwaarden

 • Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 • Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 • Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 • Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Wandelniveau

Dagtochten van 4,5 tot 5,5 uur (1x 2 uur) met niet al te zware, maar frequente hoogteverschillen. Strandwandeling op de laatste trekkingdag. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Het spreekt voor zich dat er gelegenheid is tot baden in zee. Gezien de uitgestrektheid van de Marokkaanse kust, zijn de stranden grotendeels wild en onbewaakt. Het is aangeraden om steeds voet aan grond te houden aangezien de stromingen soms sterk en verraderlijk kunnen zijn, zelfs voor sterke en geoefende zwemmers.


Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzakje.  De bagage wordt door ezels gedragen in de Hoge Atlas en door dromedarissen tijdens de trekking langs de kust. De dromedarissen nemen soms een andere route.

Logies

In Marrakech slaap je in een riad, een traditionele woning gebouwd rondom een binnenplaats.  De riad is centraal gelegen in de medina, het oude stadsgedeelte en op wandelafstand van het Jemaa Al Fna-plein. Vele oude riads werden de laatste jaren smaakvol gerestaureerd en heringericht als gastverblijf.  

Tijdens de tocht in de Hoge Atlas slaap je in sobere gîtes/dorpshuizen. In de gîtes/dorpshuizen slaap je telkens in ruime kamers, waar matrassen aanwezig zijn. De sanitaire voorzieningen zijn beperkt. Er is meestal een Frans toilet en een wastafel met koud water. De meeste gîtes bieden ook douchegelegenheid. Er is geen verwarming. 

Tijdens de tocht langs de Oceaan slaap je in tweepersoonstenten. Hiervoor dien je een eigen slaapzak te voorzien (een slaapmatje is niet nodig).

In Sidi Kaouki slaap je in een heel gezellig hotelletje vlakbij het strand.


Maaltijden

Het eten tijdens de tocht wordt door een kok klaargemaakt. Tenminste eens per dag eet je warm (doorgaans 's avonds); het middagmaal is gewoonlijk een slaschotel en fruit. Er worden zoveel mogelijk verse groenten en fruit gebruikt. Er wordt sterk gelet op de hygiëne. Alcohol is tijdens de tocht niet verkrijgbaar.

Algemeen
De Marokkaanse keuken in het algemeen is zeer gevarieerd en smaakvol, en er wordt rijkelijk gebruikt gemaakt van kruiden, specerijen, zout en suiker. Meestal nuttigt men ’s middags de hoofdmaaltijd. Het bekendst zijn tajines (stoofpot van vlees, vis of kip met groenten en saus), en couscousgerechten (griesmeel met een ragout van groenten, vlees en bouillon. Andere bekende gerechten zijn harira (een dikke soep met granen die ook als ontbijt wordt gegeten), mechouia (salade van geroosterde paprika en tomaat), briouats (kleine drie- of rechthoekige pakketjes met allerlei soorten vulling) en pastilla of b’stilla (een machtig en feestelijk gerecht met een kruidige vulling van duif en amandelen). Mechoui is een volledig lam of schaap dat in een ondergrondse klei-oven wordt bereid bij religieuze of familiefeesten. Bij elk maal eet men vers brood.


Vervoer tijdens de reis

Privévervoer. 

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Deze reis is tijdens gans het jaar mogelijk.

In Marrakech zijn de winters mild met gemiddelde dagtemperaturen tussen 18 en 22°.  Regen is mogelijk.  Tijdens de zomermaanden is het heet en kunnen temperaturen een stuk boven de 30° (richting 40°) oplopen. 
In de bergen is het altijd een stuk frisser en koelt het na zonsondergang af.

Aan de kust liggen de temperaturen het ganse jaar door redelijk hoog. Milde winters, maar de wind kan wel hevig zijn. Tijdens de zomermaanden brengt de oceaanwind dan weer verkoeling.  Regen is eerder zeldzaam, maar niet uitgesloten. 

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas. Je kiest beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer). Een ruime rugzak is uiteraard ook een optie.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij. 

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…) 

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage.

Slaapgerief

 • (warme) slaapzak 

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (in winterperiode)

Diversen

 • handdoeken
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje (om evt. onder de kledij te dragen)
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • breedspectrum antibioticum
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor Marokko heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  geldig zijn voor de duur van de reis. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Reizen met kinderen:
Ook kinderen jonger dan 12 dienen in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs mét foto, aan te vragen op het gemeentehuis.
Er bestaan geen Belgische of internationale formulieren of procedures die de regels inzake ouderlijke toestemming voor reizen van minderjarigen vastleggen. Toch is het raadzaam schriftelijk toestemming te geven wanneer je kind alleen of in het gezelschap van andere personen dan de ouders reist.
Wanneer je kind met één ouder reist, staat het jou vrij het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. . Registreer je reis via TravellersOnline. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.


Geld

De Marokkaanse munt is de dirham. Je mag geen Marokkaanse dirhams in- en uitvoeren. Je kan ter plaatse probleemloos euro’s wisselen en in grotere plaatsen als Marrakech, Rabat, Meknès, Fez en Taroudant kan je met een gewone Maestro-betaalkaart geld afhalen bij een bankautomaat.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Vreemde deviezen aankopen doe je best ter plaatse aan een automaat (met je betaalkaart) of bij een bank. De koers is doorgaans minstens even voordelig of voordeliger dan wanneer je ze op voorhand in België via de bank besteld (indien dit al mogelijk is). Door meerdere keren kleine bedragen af te halen, vermijd je bovendien dat je op het einde van je reis deviezen overhoudt (die in België soms niet meer in te wisselen zijn).

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…), maar voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

In de meeste landen kan je vlot met vlot geld uit de automaat halen, doch raden wij aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.

Nog een tip? Je kan ook meerdere kaarten meenemen, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/


Gezondheid

Hieronder een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Marokko door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Meer precieze informatie vind je op www.itg.be (Reisgeneeskunde). Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met het ITG of een bevoegd arts.

Hepatitis A
Iedereen die buiten Europa reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

DTP-vaccin
Op reis gaan is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: