Luxemburg - Lac de La Haute-Sûre


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Luxemburg - Lac de La Haute-Sûre


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Luxemburg - Lac de La Haute-Sûre


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Luxemburg - Lac de La Haute-Sûre


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Luxemburg - Lac de La Haute-Sûre


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Luxemburg
De uitvalsbasis voor deze toffe gezinsuitstap is een moderne jeugdherberg aan de oever van het stuwmeer van Esch-sur-Sûre. Tijdens de vakantiemaanden is het stuwmeer een populaire recreatiezone voor watersporters van allerlei pluimage. Tijdens deze driedaagse combineer je waterpret met originele tochten (met audiogids of gps) en trek je eropuit met een ezeltje.
3 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22LU5HSA

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • jeugdherberg vlakbij het meer
 • toffe activiteiten
 • kortbij vakantie
 • bos- en waterrijke omgeving

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

4 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Lultzhauzen

Aankomst vanaf 17 uur in de jeugdherberg in Lultzhauzen. Je wordt verwacht voor het avondmaal. 

Overnachting in een jeugdherberg. (A)

 O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Dag 2

Kanovaren en wandelen

Het meer van Esch-sur-Sûre ligt in de voortuin en de kano’s liggen klaar! Gedurende een drietal uren ga je kanovaren op het langgerekte stuwmeer. Aan de oevers zijn er hier en daar kleine grasveldjes waar je kan picknicken en zwemmen op een mooie zomerdag. Na de picknick en een deugddoende siësta kan je kiezen uit een aantal wandelingen die deze bos- en waterrijke streek doorkruisen.

Al deze wandelingen zijn wandellussen en vertrekken bij de jeugdherberg of in de buurt.

 • Een ‘mooie-uitzichten-wandeling’ deels langs de oevers van het meer en langs de dorpjes Liefrange en Kaundorf. Je stapt afwisselend door bos en over open plateau. Tocht van 8,9 km, 2,5 à 3 uur stappen. Gecumuleerd hoogteverschil: + / - 317 m. Vertrek bij de jeugdherberg.
 • Van bij het dorpje Insenborn klim je naar een mooi uitkijkplatform waar je kan genieten van het uitzicht over het stuwmeer. Tocht van 9 km, 2,5 à 3,5 uur stappen. Gecumuleerd hoogteverschil: + / - 300 m. Verplaatsing naar Insenborn: 1,6 km.
 • Wandeling door de mooie bosrijke valleien van de Dirbach en de Millebach, deels door open landschap en ongeveer 2 km langs het meer. Tocht van 9,5 km, 2,5 à 3,5 uur stappen. Gecumuleerd hoogteverschil: + / - 259 m. Verplaatsing naar Dirbach: 2,6 km.

Overnachting in een jeugdherberg. (O, L, A)

Hou er met de planning van je reis rekening mee dat de kano activiteit enkel kan tijdens het hoogseizoen, tussen 1/7 en 31/8 en vanaf woensdag tot en met zondag. Buiten het hoogseizoen enkel mogelijk tussen 21/5en 29/5 op voorgenoemde dagen.

Dag 3

Wandelen in Esch-sur-Sûre + ezeltocht in Vaux-sur-Sûre

’s Ochtends kan je van bij het bezoekerscentrum van Esch-sur-Sûre terecht voor een wandeling met gps die je de geschiedenis van het dorpje uit de doeken doet aan de hand van afbeeldingen en filmpjes (3,5 of 8 km). Of je kan luisteren naar de mysterieuze verhalen en legendes van de streek tijdens een mooie audio-wandeling van 3 km.

In de namiddag moet je op de ezelboerderij in Vaux-sur-Sûre zijn. Hier trek je voor een paar uur de natuur in met een ezeltje. Wandeling van 5,9 km, 3 uur. Voor deze wandeling krijg je geen wandelbeschrijving maar wel een gps-toestel mee. Op de terugweg in Bastenaken kan je nog naar bizons gaan kijken in de Ferme des Bisons. Check zeker de openingstijden want deze zijn zeer beperkt.

Einde in de loop van de namiddag. (O, L)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2022

€ 190 per persoon

Prijs kinderen t.e.m. 11 jaar: € 85 per persoon

Prijs gebaseerd op min. 2 volwassenen


Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • logies 
 • alle maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. de lunch van dag 3
 • kano activiteit van 3 uur incl. reddingsvest, waterdichte tassen en peddel
 • huur van 1 ezel voor 2 à 3 uur + huur van een gps-toestel
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • originele topografische wandelkaart (deze ontvang je ter plaatse)
 • Visit Luxemburg Card voor 2 dagen (deze ontvang je ter plaatse)
 • gps-tracks
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen-en terugreis 
 • dranken
 • evt. inkomgelden
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. reisverzekering

Toeslagen

 • Extra overnachting (half pension) volwassene: € 40 per persoon
 • Extra overnachting (half pension) kind t.e.m. 11 jaar: € 26 per persoon

Kortingen

 • geen kano activiteit: - € 11 / persoon 

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 april tot/met 30 september 2022

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.

Het kanovaren is enkel mogelijk tussen 21/5 en 29/5 en tussen 1/7 en 31/8.


Heen- en terugreis

Met de wagen

In het kader van het programma is een wagen ter plaatse noodzakelijk.

Afstand Brussel - Lultzhauzen: ca. 185 km. Parking bij de jeugdherberg.

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

Vervoer tijdens de reis

Een wagen ter plaatse is noodzakelijk. In de namiddag van dag 3 rijd je met de wagen van Esch-sur-Sûre naar Vaux-sur-Sûre voor de ezeltocht, een verplaatsing van ca. 40 km.

 


Wandelniveau

. Tochten van 3 tot max. 9,5 km over heuvelend terrein. Je loopt hoofdzakelijk over onverharde bos- en veldwegen of kleine paden, af en toe over asfaltwegen. Voor het kanovaren moet je kunnen zwemmen. Daarbij moet een kind steeds begeleid worden door een volwassene. Tijdens de ezeltocht mag er steeds één kind van max. 40 à 50 kg plaatsnemen op de rug van het ezeltje gedurende max. 10 minuten om daarna af te wisselen met een lichter kind.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Kinderen

 • Vanaf 5 jaar
 • Kanovaren 
 • Wandelen met een ezeltje
 • Originele wandelingen (gps, audio)
 • Bizonfarm in Bastogne

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Je verblijft in een moderne jeugdherberg in het centrum van Lultzhausen en aan de oevers van het meer. Rustig gelegen in het groen aan het Lac de la Haute-Sûre. Er is een gezellige bar, binnenspeeltuin, zonneterras, grasweide naast het meer voor de liefhebbers van een plons in het water, BBQ-plaatsen, kajakverhuur...Gratis wifi in de openbare ruimtes.

Er zijn 30 kamers met 2 tot 6 bedden (stapel-) elk, als gezin van 3 of 4 personen heb je een eigen kamer die voorzien is van een wastafel. In de gang zijn er gemeenschappelijke douches en toiletten. Er zijn ook kamers met privé-sanitair. (zie toeslagen)

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • ontbijtbuffet
 • lunchpakket (2 x)
 • 2 x  een drie-gangen avondmaal (soep, hoofdgerecht en dessert)

Honden

Niet toegelaten.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,.. die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas.  
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdicht jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (afhankelijk van het seizoen)
 • zwemgerief 

Diversen

 • handdoeken (deze kan je in de jeugdherberg huren)
 • beddengoed (kan je in de herberg huren)
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • evt. powerbank voor de gps

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Luxemburg betaal je met euro's.

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.


Reisdocumenten

Voor reizen naar Luxemburg volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Achtergrondinformatie

Visit Luxemburg


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: