Luxemburg - Eisleck Trail


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Luxemburg - Eisleck Trail


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Luxemburg - Eisleck Trail


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Luxemburg - Eisleck Trail


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Luxemburg - Eisleck Trail


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Luxemburg
Misschien heb ook jij mooie herinneringen aan spannende jeugdkampen in de Ardennen? Ravottend in de bossen en verwonderd om zoveel moois dichtbij huis? Wil je dit graag nog eens beleven dan dagen we je graag uit om het Eisleck Trail te bewandelen. In vijf stapdagen trek je van de mooiste paden van de Luxemburgse naar de Belgische Ardennen. Een pittige maar afwisselende tocht.
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 22LU5ETA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • grensoverschrijdend pad
 • lieflijke Ardense dorpen
 • afwisselende landschappen
 • uitgestrekte bossen en mooie rivierdalen
 • prima markering

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

13 Beoordelingen

reviews van klanten

Goed georganiseerde reis, bagagevervoer altijd ok, taxi voor terugrit stipt. We hebben een mooie reis gehad. Een aanrader!

Marc C. -

Algemene reistips

Dag 1

Kautenbach

Je reist naar de Eisleck (of Oesling) in het noorden van Luxemburg waar je in Kautenbach* wordt verwacht. ‘s Avonds schuif je aan tafel voor een eerste Ardens avondmaal.

Hotelovernachting. (A)

O = ontbijt, A = avondmaal

* indien het hotel in Kautenbach volzet is dan wordt er meestal uitgeweken naar Clervaux.  Bij overnachting in Clervaux moet je 's ochtends op dag 2 met de wagen of met de trein (25 min.) naar het startpunt van de tocht in Kautenbach. Je kan dan je wagen achterlaten bij het vertrekpunt van de tocht. 

Dag 2

Kautenbach - Clervaux

Je start de tocht in een omgeving van dichte bossen en op een plek waar de twee rivieren de Wiltz en de Clerf elkaar ontmoeten. Gebouwd op een smalle kam domineert het mysterieuze kasteel van Schibberech de omgeving. Na een klim over een mooi oud veepad wandel je door de bijzondere eiken kreupelbossen van de Kiischpelt. Je wandelt langs een schare Ardense dorpjes waarvan Lellingen ongetwijfeld het mooiste voorbeeld is. De vallei van de Irbach zal verder je leidraad zijn tot Clervaux.

Tocht van 25,5 km. 9 uur stappen. Hoogteverschil: +1021 m / - 876 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 3

Clervaux - Asselborn

In het kasteel van Clervaux kan je naast het Museum van de Slag van de Ardennen ook de grootste fotografietentoonstelling aller tijden bezoeken,  ‘The Family of Man’. Daarna trek je het prachtige Beischend-woud in. Dit dichte bos was ooit een schuilplaats voor de Tempeliers, de goed verborgen ruïnes van hun huizen hullen de plek in een mysterieuze waas. Bij Cinqfontaines beschrijft het pad een grote lus richting Troisvierges. De mooie landschappen die je doorkruist worden getekend door vochtige weilanden, rivieren en talrijke beekjes. Van de vele molens die ooit de oevers van de Troine sierden doet enkel de watermolen van Asselborn na 1000 jaar nog steeds dienst.

Tocht van 18,8 km, 5,5 uur stappen. Hoogteverschil: +558 m / - 539 m.

Hotelovernachting. (O, A)

Dag 4

Asselborn - Houffalize

Over landelijke wegen trek je naar de grens tussen de Luxemburgse en Belgische Ardennen. Je verkent een paar opmerkelijke natuurgebieden die deel uitmaken van het grootschalig ecologisch project ‘Natura 2000’. Het plateau van Wincrange, de Leeresmillen en de vijvers van Weiler zijn stuk voor stuk belangrijke plekken met een grote variëteit aan dieren. Tegen het einde van de tocht maak je nog een mooie maar pittige klim vandaag. Rust even uit op een bankje in het mooie Ardense dorpje Tavigny en geniet van indrukwekkende uitzichten voor je het woudmassief van de Witte Bossen induikt. Diep in de Ourthevallei ligt Houffalize, je volgende overnachtingsplaats.  

Tocht van 20,6 km, 5,5 uur stappen. Hoogteverschil: + 318 m / - 380 m.

Hotelovernachting. (O, A)

Dag 5

Houffalize - Nadrin + transfer naar Houffalize

Voor het overgrote deel volg je de vallei van de Boven-Ourthe. Bij het dorpje Nabiselle verken je een hoogwaardig natuurgebied, de Eisleck Trail doorkruist verschillende stiltegebieden waar enkel het kabbelende water de stilte verstoord: puur genieten! Via het stuwmeer van Nisramont ga je weer klimmen voor je het oude dorp Ollomont binnenkomt. In sneltempo rijg je nu een aantal uitzonderlijk mooie uitzichtpunten aan elkaar, deze woeste en rotsachtige regio is dan ook erkend als buitengewoon erfgoed ‘Val de l’Ourthe’. Na de wandeling word je naar het logies in Houffalize gebracht.

Tocht van 23,4 km, 6,5 uur stappen. Hoogteverschil: + 708 m/ - 727 m.

Hotelovernachting. (O, A)

Dag 6

Nadrin - La Roche-en-Ardenne 

Transfer naar het startpunt in Nadrin. Met het Keltische arendsnest van Cheslé in het vizier zet je de klim in naar het hooggelegen dorpje Bérisménil. Het pad leidt voorbij de dorpjes Maboge en Borzée temidden een lieflijk landschap van weilanden en boomgaarden. Einddoel is het levendige La Roche-en-Ardenne. Tijdens de tweede wereldoorlog werd La Roche bijna volledig van de kaart geveegd. De stad wist echter te herrijzen en groeide uit tot een gezellig druk plaatsje, erg geliefd bij toeristen.

Tocht van 18 km, 6,5 uur stappen. Hoogteverschil: + 708 m / - 771 m.

Hotelovernachting. (O, A)

Dag 7

Na het ontbijt volgt een transfer naar je wagen. (O)

 

Vast verblijf

Check ook ons vast wandelarrangement in La Roche, Ardense Charme.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs geldig in 2022

€ 895 per persoon op basis van een twee- of een driepersoonskamer


Voorschot: € 270 per persoon

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt
 • avondmaal
 • transfer van La Roche naar je wagen op het einde van de reis
 • bagagevervoer 
 • wandelgids met beschrijvingen en achtergrondinformatie (ter plaatse)
 • een topografische wandelkaart (ter plaatse)
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • middagmaal
 • dranken
 • inkomgelden
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. reisverzekering

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer samenreizend / alleenreizend: € 395

Kortingen

 • zonder bagagevervoer samenreizende: - € 50 per persoon
 • zonder bagagevervoer alleenreizende: - € 100

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 januari tot/met 30 september 2022

Tijdens het jachtseizoen (1/10 – 31/12) wordt deze reis afgeraden. Veel paden zijn dan afgesloten. Meestal moet er dan een omweg gemaakt worden die vaak enkel over verharde wegen kan. 

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Heen- en terugreis

Met het openbaar vervoer*

Je kan vanuit Brussel via Luik naar  Kautenbach reizen met de trein in ca. 3 uur (met overstap in Luik) regelmatige verbinding. Na de tocht neem je in La Roche de bus naar Marloie en daar weer de trein naar Brussel. Er zijn meerdere verbindingen per dag.

Zie www.belgianrail.be en LE TEC voor de meest recente dienstregelingen.

Met de wagen

Afstand Brussel - Kautenbach: ca. 180 km. Je kan je wagen achterlaten bij het eerste logies. Vanuit La Roche word je op het einde van de tocht weer naar je wagen gebracht. Deze transfer is inbegrepen.

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

 

* Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de trein;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten)

Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Wandelniveau

 en . Dagtrajecten van 18 tot 25,5 km over goede paden die maximaal de verharde wegen vermijden, slechts 20% loopt over asfalt of beton en dan voornamelijk in en rond de dorpen. De hoogteverschillen die worden vermeld in het dagschema zijn de gecumuleerde te overbruggen hoogteverschillen per dag. De paden zijn zeer goed gemarkeerd. Naast het langeafstandspad zijn er nog 6 luswandelingen te maken, deze zijn niet bewegwijzigerd maar staan aangegeven op de kaart die je ter plaatse ontvangt. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad. 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen. De hoofdbagage wordt vervoerd, daarbij geldt een beperking van max. 1 stuk bagage per persoon van max. 20 kg. Je kan ook zelf je bagage dragen, hiervoor ontvang je een korting.


Logies

Overnachting op basis van tweepersoonskamers met eigen sanitair in degelijke en comfortabele hotels of gastenkamers die zijn uitgekozen omwille van hun karaktervolle inrichting en goede ligging. Wifi in alle hotels.

In Houffalize overnacht je in een verzorgd stadshotel. In Asselborn verblijf je in de oude watermolen, een historisch gebouw op een prachtige locatie en in La Roche ligt het hotel in een groene omgeving op 2 km van het centrum.

Afhankelijk van beschikbaarheid zijn afwijkingen mogelijk. Indien het hotel in Kautenbach (dag 1) volzet is dan wordt er meestal uitgeweken naar Clervaux.  Je moet dan 's ochtends op dag 2 met de wagen of met de trein (25 min.) naar het startpunt van de tocht in Kautenbach. Je kan dan je wagen achterlaten bij het vertrekpunt van de tocht. 


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: 
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • ontbijt is inbegrepen
 • voor de picknick moet je zelf zorgen. Je kan je aankopen doen in één van de dorpen waar je overnacht. Eventueel kan je een lunchpakket laten klaarmaken in het hotel voor €8 à €10, ter plaatse te regelen.
 • driegangendiner is inbegrepen (excl. dranken)

Honden

Toeslag van € 10 à € 15 / nacht / hond. Enkel in het hotel in Clervaux betaal je € 30 /  nacht / hond. Ter plaatse te betalen.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,.. die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 30 tot 35 liter volstaat meestal (min. 25 l). Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog. Zorg ook dat je je sneeuwschoenen aan je rugzak kan bevestigen.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdicht jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (afhankelijk van het seizoen)

Diversen

 • toiletpapier en hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick
 • drinkbus of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Je identiteitskaart volstaat.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Inreisvoorwaarden
Op de website van Buitenlands Zaken vind je de richtlijnen in verband met covid19 die de bestemming oplegt aan reizigers aan het buitenland. Lees deze zeker na.


Geld

In Luxemburg betaal je met euro’s.

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: