Jordanië - Familieavontuur


1 dag

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Jordanië - Familieavontuur


1 dag

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Jordanië - Familieavontuur


1 dag

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Jordanië - Familieavontuur


1 dag

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Jordanië - Familieavontuur


1 dag

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Jordanië
Het gastvrije koninkrijkje Jordanië is weer helemaal "in" en terecht! Het herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden en bovendien kan je er ook prachtige tochten maken. Na de highlights rond hoofdstad Amman, verken je twee plaatsen die zó uit een film lijken te komen: Petra en Wadi Rum. De magische rotsstad Petra is één van de nieuwe wereldwonderen. En Wadi Rum... enkele dagen doorbrengen in deze oogverblindend mooie woestijn, kamperen rond een vuur, babbelen met de Bedoeïenen, het zijn belevenissen die je nooit meer vergeet!  
Aantal dagen: 1 dag
Reisnummer: 22JO5AAF
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Arabische gastvrijheid
 • Dobberen op de Dode Zee
 • Petra, 1 van de 7 nieuwe wereldwonderen
 • Trekking door de Wadi Rum-woestijn
 • Snorkelen in de Rode Zee

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

3 Beoordelingen

reviews van klanten

Zalige kennismaking met Jordanië voor actieve gezinnen. Prachtige wandelingen doorheen een indrukwekkend landschap. De wandeling van Dana Guesthouse naar Feynan Lodge is echt zeer mooi en een absolute aanrader. Ook de wandeling van Little Petra naar Petra is een must. Thee drinken op de toppen van de berg nabij Petra met zicht op Israël of in Wadi Rum... Het was een topper!

Rut M. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenvlucht - Amman

Aankomst op de luchthaven van Amman. Hier word je opgewacht door een medewerker van het plaatselijk agentschap. Vervolgens transfer naar het hotel in Amman.

Hotelovernachting Amman.

Dag 2

Amman – Dode Zee – Petra

Na het ontbijt daal je af naar de Dode zee, gelegen op 394 m onder de zeespiegel en meteen het laagste punt op aarde. Wie zin heeft kan wat ronddobberen op het uiterst zoute water; kopje-ondergaan is er hier niet bij. Verder naar de verborgen roze stad Petra.

Hotelovernachting in Petra. (O) 

Dag 3

Petra

Petra werd, op enkele gebouwen na, volledig uitgehouwen in de rotsen door de Nabateeërs en was tussen de 4de eeuw voor Chr. en 106 na Chr. het centrum van hun rijk. De ligging alleen al is adembenemend: aan de rand van Wadi Araba, volledig omringd door grote en kleine heuvels en bergen. Om de oude stad te bereiken moet je door de Siq (toegangskloof) lopen. Wie zich hierdoor begeeft, waant zich in de film van Indiana Jones. En plots sta je geheel onverwacht oog in oog met Al Khazneh, het meest bekende gebouw van de stad. Onder leiding van een lokale Engelssprekende gids maak je een halve dagtocht (ca. 3u) langs tempels, graven, theater, offerplaats, triclinia, colonnades, enz. Daarna heb je de gelegenheid om Petra op eigen houtje te ontdekken.

Hotelovernachting in Petra. (O,L)

Dag 4

Petra

Na het ontbijt word je naar El Beiddha of Little Petra gebracht en vandaar zet je, samen met je gids, je tocht te voet verder. Je ontdekt stap voor stap dat deze stad een belangrijk stukje geschiedenis omvat en een mooie natuur herbergt. Kleurrijke rotsformaties (gitzwart, chocoladebruin, bordeauxrood, donker paars), prachtige kloven en mooie landschappen maken de inspanningen de moeite meer dan waard.

Hotelovernachting in Petra. (O,L)

Dag 5

Petra – Wadi Rum

Vandaag laat je Petra en zijn vele schatten achter je en rijd je via de Desert Road tussen indrukwekkende rotsmassieven naar Rum. Daar bevindt zich het 'hoofdkwartier' van de Desert Patrol, die in vroegere tijden over de stammenvrede waakte en zich verplaatste per kameel. Hier begint je woestijnavontuur in de voetsporen van Lawrence of Arabia. Vandaag en morgen verken je de Wadi Rum-woestijn, soms door het zand, soms ook klauterend over rotsformaties. Je leeft enkele dagen op het ritme van de bedoeïenen en geniet van de stilte. De woestijn is dé plaats bij uitstek om tot rust te ko­men...

Overnachting in een mooi gelegen tentenkamp (O,L,A)

Tip! Wens je het graag iets avontuurlijker? Dat kan! In plaats van te overnachten in het vast tentenkamp kampeer je telkens op een ander uniek plekje in dit prachtige woestijnlandschap. De gids die met je meestapt zal je begeleiden en weet de beste plaatsjes uit te kiezen. Zie toeslagen.

Dag 6

Wandeltocht in Wadi Rum

Na het ontbijt bind je je stapschoenen aan en neemt je gids je mee op ontdekking doorheen Wadi Rum, maar liefst 74.000 hectare zand en stenen die samen een prachtig woestijnplaatje opleveren: smalle kloven, natuurlijke bogen, torenhoge kliffen, hellingen, landverschuivingen en grotten. Om het startpunt  te bereiken wordt er mogelijk gebruik gemaakt van een jeep, wat een extra portie avontuur én prachtige zichten oplevert. De afgeronde, veelkleurige zandsteenrot­sen nemen grillige vormen aan en de vergezichten zijn adembenemend mooi.

Overnachting in een mooi gelegen tentenkamp (O,L,A)

Dag 7

Wadi Rum – Aqaba

Het woestijnavontuur loopt ten einde. Na het ontbijt wordt de jeep terug ingeladen en begint je terugtocht naar de bewoonde wereld. Het is geen honderd kilometer rijden van de absolute droogte van de woestijn naar het diepblauwe water van de Golf van Aqaba. Deze badplaats is bijzonder mooi gelegen, ingesloten door de Rode Zee aan de ene en de bergen aan de andere kant. Mogelijk­heid tot zwemmen en snorke­len boven de prachtige tropische koraalriffen, waterpret alom.
Je verblijft in een 5* resort gelegen bij Tala Bay op zo’n 20km van het centrum van Aqaba.

Overnachting in een resort met zwembad in Tala Bay, nabij Aqaba. (O)

Dag 8

Aqaba - Amman

Voormiddag vrij in Aqaba.  Transfer terug naar Amman.
Indien gewenst kan je je verblijf aan de Rode Zee nog uitbreiden met een of meerdere dagen.

Hotelovernachting in Amman. (O)

Dag 9

Terugvlucht

Transfer naar de luchthaven voor de (meestal vroege) terugvlucht.

(O)

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen 2021:
€ 1265 per persoon (obv 2 deelnemers)
€ 1250 per persoon (obv 3 deelnemers)
€ 1180 per persoon (obv 4 deelnemers)

De prijzen voor 2022 volgen spoedig. Offerte kan reeds aangevraagd worden.

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.


Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 • Alle logies zoals vermeld.
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het dag-aan-dagschema.
 • Engelssprekende lokale gids in Petra en Wadi Rum.
 • Het inkomticket voor Petra (2 dagen)
 • Het inkomticket voor Wadi Rum
 • Gebruik tenten en kampeermateriaal in Wadi Rum.
 • Alle transfers (met privé-wagen en Engelssprekende chauffeur (geen gids).

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Overige maaltijden.
 • Verzekering. 
 • Fooien. 
 • Dranken (uitgezonderd het water bij de lunchpakketten in Petra en tijdens de trekking in Wadi Rum).
 • Persoonlijke uitgaven. 
 • Inkomgelden (prijzen onder voorbehoud):
  *Jerash: 10 JOD pp - lokale gids: 30 JOD – kinderen tot 12 jaar gratis
  *Dode Zee: 10 JOD pp
  *Mount Nebo: 2 JOD pp – lokale gids: € 10 per bezoek
  *Madaba: 2 JOD pp (enkel St. Georg Kerk)
  *Kerak: 2 JOD pp – Lokale gids € 10 per bezoek

Toeslagen

 • Hoogseizoen Tala Bay: € 40 per persoon per nacht en € 25 voor kinderen tem 11 jaar.
 • Extra overnachting in Tala Bay:
  € 100 per persoon (obv kamer en ontbijt).
  € 85 voor kinderen tem 11 jaar.
  Hoogseizoen: € 145 per persoon per nacht en € 130 voor kinderen tem 11 jaar.
 • Vrij kamperen ipv in het vast tentenkamp: € 15 per persoon per nacht.

Kortingen

 • Kinderen (t.e.m. 11 jaar): € 195

Betalingsvoorwaarden

Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Wandelniveau

 voor de reis in zijn geheel en  voor de trekking. Sommige wandelingen met vrij grote hoogteverschillen in Petra zijn niet te onderschatten. Wadi Rum is een rotswoestijn en de wandeltrajecten lopen zowel op stevige ondergrond als door het mulle zand en dat laatste is niet altijd evident. Af en toe klauter je eens op en tussen de rotspartijen. 
Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzakje.

Logies

In Amman slaap je in een comfortabel hotel op 20 minuten stappen van het centrum van de stad. Alle kamers zijn voorzien van een private badkamer, gratis wifi, airconditioning, een waterkoker en een minibar. Het hotel heeft een eigen restaurant dat 24u open is en waar zowel Arabische als continentale gerechten geserveerd worden.

In Petra slaap je opnieuw in een middenklassehotel. De kamer is voorzien van een eigen badkamer met douche en een minibar. De meeste kamers kijken uit op ofwel de bergen rondom Petra, ofwel op het zwembad van het hotel. Het hotel biedt 2 buitenzwembaden met zonneterras en stoombad, gratis wifi in de openbare ruimtes en op de eerste verdieping een restaurant. Een pluspunt is dat het hotel niet ver van de ingang van de historische site ligt.

In Wadi Rum slaap je in een mooi gelegen, vast tentenkamp. Er staan een 6-tal versterkte tenten met per tent 2 éénpersoonsbedden (opgemaakt met kussen met kussensloop, onderlaken en deken). Jij dient zelf een lakenzak mee te brengen. Er is een niet-overdekt sanitair blok met een douche, 2 toiletten en 2 lavabo's (maar het spreekt voor zich dat je je waterverbruik tot een minimum dient te beperken). Verder is er een eettent waar 's morgens en 's avonds een lekker vuurtje brandt (en waarvoor enkel dood hout wordt gebruikt).

Je kan de woestijnbeleving nóg intenser maken door in tweepersoonstentjes of in open lucht te slapen op plaatsen die door de bedoeïenen worden uitgekozen. Er zijn dan geen sanitaire voorzieningen. Een warme slaapzak is een must. Zie toeslagen.

In Aqaba werken we samen met een 5-sterren  resort, gelegen aan het mooie Tala Bay. Je slaapt op een kamer met eigen badkamer en balkon, waarvan sommige uitkijken op de Rode Zee. Er is ook gratis wifi op de kamer. Het resort telt 5 zwembaden en een privé-strand dat toegang biedt tot de Rode Zee en zijn koraalriffen. Het restaurant serveert zowel lokale als internationale gerechten en in de bar kan je genieten van een heerlijke coctail.  


Maaltijden

In dag-aan-dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden op de betreffende dag genomen worden en inbegrepen zijn.
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Algemeen
De Jordaanse keuken behoort tot de grotere familie van de Midden-Oosterse keuken en komt grotendeels overeen met die van Syrië, Libanon, Irak en Palestina. Eten is zeer belangrijk in dit deel van de wereld. Er wordt veel tijd besteed aan zowel het klaarmaken als het opeten. 
De hoofdmaaltijd  in een doorsnee-gezin wordt meestal ’s middags gegeten en bestaat uit kip of schapenvlees (zelden runds- en nooit varkensvlees), vergezeld van hoebz (plat brood), bulgur (gekookte tarwekorrels) of rijst, laban (yoghurt), aubergine en tomaat. De meest populaire voor- of bijgerechten zijn hoemmoes (kikkererwtenpuree), foel (bonensalade of -puree), taboeleh (couscoussalade), kubbeh (gefrituurde lamsgehaktbal), moetabal (auberginepuree), halloemi (zoute kaas). De meest populaire hoofdgerechten zijn kebabs (gegrild vlees), fasoelyeh (stoofpot van lamsvlees, tomaten en rijst), maqloebeh (lamvlees of kip met bloemkool en rijst) en allerhande met rijst en/of vlees gevulde groenten. Het nationale gerecht van Jordanië is mansaf, een van oorsprong Bedoeïens gerecht dat geserveerd wordt bij feestelijke gelegenheden. Mansaf bestaat uit lamsvlees (mag vervangen worden door kip), een dikke saus van jamied (yoghurt van schapen- of geitenmelk) en rijst. 
Een snelle hap kan bestaan uit falafel (gefrituurde kikkererwtenpuree), shawarma (brood met vlees en groenten ertussen), manaqiesh (een warm stuk brood gedipt in olijfolie en za’tar, een kruidenmix op basis van tijm). Alcohol is het overal vrij te bestellen en te kopen (behalve tijdens de vastenperiode). Koffie wordt geserveerd in kleine tasjes, is sterk, royaal gezoet en soms wordt er kardemom aan toegevoegd. Ook thee wordt sterk gezoet gedronken.

Vervoer ter plaatse

Tijdens deze reis verplaats je je met privé-vervoer.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Deze reis maak je best in de periode van oktober tot mei.  Tijdens de zomermaanden is het té warm voor wandelingen in Petra en Wadi Rum.

Jordanië kent (zeer) warme en droge zomers (mei-oktober) en wisselvallige winters (november-april). De meeste neerslag valt in de noordelijke Jordaanvallei en het noordwestelijke hoogland, waarbij sneeuw in januari/februari geen uitzondering is.

Over het algemeen kan je stellen dat, hoe verder je zuidwaarts gaat, hoe warmer (overdag) en droger. In april/mei en oktober kan de “khamsin” opsteken, een onaangename, hete en droge wind die woestijnstof aanvoert en soms een dag lang kan aanhouden en lokaal erg hevig kan zijn. Januari is statistisch de koudste maand en juli de warmste (gemiddelde dagtemperaturen januari/juli: 11/31° in Amman, 12/32° in Petra, 14/34° in Wadi Rum en 18/37° in Aqaba). 

Aangezien je kampeert in Wadi Rum, geven we hier een jaaroverzicht van de gemiddelde nachttemperaturen:
Jan. 2° - Feb. 3° - Maart 6° - April 11° - Mei 14° - Juni 16° - Juli & Aug. 18° - Sep. 16 - Okt. 13° - Nov. 8° - Dec. 4°. In december en januari kan het naar de ochtend toe dus erg koud zijn. Ook daar het ene jaar al kouder (tot vriezens toe) of minder koud dan het andere.

Gedetailleerde informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 •  lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Slaapgerief:

 • lakenzak: een dunne slaapzak uit lichte stof, die je gebruikt ter vervanging van lakens (meestal als je ter plaatse dekens ter beschikking hebt). Evt. zelf te maken met een gewoon bovenlaken dat je in de lengte dubbel plooit en langs de onder- en zijkant dichtnaait.

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (tijdens de wintermaanden)
 • evt. thermisch ondergoed (tijdens de wintermaanden)

Tip: Jordanië is een islamitisch land en er is een duidelijke scheiding tussen de mannen- en de vrouwenwereld, wat vooral op het platteland tot uiting komt. Dat uit zich o.a. in het dragen van lichaams-verhullende kleding. Onaangepaste kledij (topjes, shorts,…) bij toeristen (zowel mannen als vrouwen) kan daarom storend, soms zelfs choquerend werken. Respecteer daarom ook in je manier van kleden de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen. Hoe je best gekleed gaat, merk je makkelijk als je let op de kledinggewoonten van de plaatselijke bevolking.

Diversen

 • handdoeken
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • reisstekker zie https://www.wereldstopcontacten.nl/be/jordanie/ 
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor Jordanië heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Jordanië. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Bij aankomst in Amman ontvang je een gratis visum op de luchthaven. Bij de reservatie dien je hiervoor een kopie van je paspoort aan Anders Reizen door te geven.
Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Geld

De munt is de Jordaanse dinar, in het Engels JD (‘djeedie’) genoemd. 1 dinar is onderverdeeld in 1000 fils. (Soms spreekt men ook over ‘piaster’, waarvan geen biljet of munt bestaat maar dat het equivalent is van 10 fils). Je kan cash euro’s meenemen en ter plaatse wisselen. In de steden kan je met een gewone Maestrobetaalkaart geld afhalen.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Vreemde deviezen aankopen doe je best ter plaatse aan een automaat (met je betaalkaart) of bij een bank. De koers is doorgaans minstens even voordelig of voordeliger dan wanneer je ze op voorhand in België via de bank besteld (indien dit al mogelijk is). Door meerdere keren kleine bedragen af te halen, vermijd je bovendien dat je op het einde van je reis deviezen overhoudt (die in België soms niet meer in te wisselen zijn).

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…), maar voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

In de meeste landen kan je vlot met vlot geld uit de automaat halen, doch raden wij aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.

Nog een tip? Je kan ook meerdere kaarten meenemen, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/

Gezondheid

Jordanië stelt geen enkele inenting verplicht, maar het Instituut voor Tropische Genees­kunde te Antwerpen raadt preventie aan tegen  hepatitis A. Je kan voor deze vaccinatie terecht bij je huisarts. Meer informatie kan je verkrijgen bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde: 0900 10110 (Travelfoon) – www.itg.be. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegde arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B
In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: