Jordanië - Familieavontuur


9 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Jordanië - Familieavontuur


9 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Jordanië - Familieavontuur


9 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Jordanië - Familieavontuur


9 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Jordanië - Familieavontuur


9 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Jordanië
Het gastvrije koninkrijkje Jordanië is helemaal hip en terecht! Het herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden en bovendien kan je er ook prachtige tochten maken. Uiteraard gaan we baden in de Dode en Rode Zee, maar we nemen je vooral mee naar 2 plaatsen die zó uit een film lijken te komen en waar Jordanië zo geliefd is om geworden: Petra en Wadi Rum. De magische rotsstad Petra is echt een wereldwonder. En Wadi Rum... enkele dagen doorbrengen in deze oogverblindend mooie woestijn, kamperen rond een vuur, babbelen met de Bedoeïenen, het zijn belevenissen die je nooit meer vergeet!  
9 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22JO5AAF

Wat maakt deze reis bijzonder?

  • Arabische gastvrijheid
  • Dobberen op de Dode Zee
  • Wereldwonder Petra
  • Wandelen in de Wadi Rum-woestijn
  • Snorkelen in de Rode Zee

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

3 Beoordelingen

reviews van klanten

Zalige kennismaking met Jordanië voor actieve gezinnen. Prachtige wandelingen doorheen een indrukwekkend landschap. De wandeling van Dana Guesthouse naar Feynan Lodge is echt zeer mooi en een absolute aanrader. Ook de wandeling van Little Petra naar Petra is een must. Thee drinken op de toppen van de berg nabij Petra met zicht op Israël of in Wadi Rum... Het was een topper!

Rut M. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis naar Amman

Aankomst op de moderne luchthaven van Amman, Queen Alia International Airport. Hier word je opgewacht door een medewerker van het plaatselijk agentschap. Vervolgens word je naar het hotel in Amman gebracht (ca. 45 min.).

Hotelovernachting in Amman.

Dag 2

Amman – Dode Zee – Petra

Na het ontbijt daal je af naar de Dode zee, gelegen op 394 m onder de zeespiegel en meteen het laagste punt op aarde. Het is een speciale ervaring om op het water te dobberen waarin je niet kan ondergaan omwille van het hoge zoutgehalte. 

Verder naar Petra, een van de meest fascinerende archeologische plaatsen ter wereld. Petra werd bijna volledig uitgehouwen in de rotsen door de Nabateeërs. Tussen de 4de eeuw v. Chr. en 106 na Chr. was deze stad het centrum van hun rijk. De ligging alleen al is adembenemend: aan de rand van Wadi Araba, volledig omringd door grote en kleine heuvels en bergen.

Hotelovernachting in Petra (O).

Tip: Wie graag iets bijzonder op zijn wandelpalmares schrijft, maakt best een tussenstop in Dana Nature Reserve, een heilzame bestemming voor vogels, herders en wandelaars. Je overnacht eerst in het dorp Dana, waar nog wat Ottomaanse architectuur te bewonderen valt, om daarna op eigen houtje door de Wadi Dana (vallei van Dana) - 900 m dalen en 16 km - naar de bedoeïennederzetting Feynan te wandelen. Hier slaap in een lodge die tot de top 25 van ’s werelds beste ecolodges behoort. Een magische plek!

Dag 3

Petra

Om de historische stad te bereiken, moet je door de Siq (toegangskloof) lopen. Aan het einde opent de kloof zich en sta je oog in oog met Al Khazneh (Treasury), terecht het beroemdste en meest fotogenieke zicht van Jordanië. De meeste toeristen wandelen dan algauw terug. Maar Petra is veel te mooi om het enkel hierbij te houden Onder leiding van een lokale Engelssprekende gids maak je een halve dagtocht van ca. 3 u. langs tempels, graven, theater, offerplaats, colonnades, enz. Daarna heb je de gelegenheid om op eigen houtje rond te dwalen.

Hotelovernachting in Petra (O, L).

Dag 4

Petra

Transfer naar El Beiddha, ook bekend als Little Petra, en vandaar zet je, samen met je gids, je tocht te voet verder. Je ontdekt stap voor stap dat deze stad een belangrijk stuk geschiedenis herbergt; de oudste ruïnes gaan tot 9000 jaar terug. Kleurrijke rotsformaties in gitzwart, chocoladebruin, bordeauxrood en donkerpaars), prachtige kloven en mooie landschappen maken de inspanningen meer dan waard.

Hotelovernachting in Petra (O, L).

Dag 5

Petra – Wadi Rum

Afscheid van Petra. Je rijdt eerst over de Desert Road, nadien over een klein wegje tussen veelbelovende indrukwekkende rotsmassieven naar Rum. Daar bevindt zich het 'hoofdkwartier' van de Desert Patrol, die in vroegere tijden over de stammenvrede waakte en zich verplaatste per kameel, en de ingang van de 'Wadi Rum Protected Area'. In dit gebied van 720 km² zijn de Bedoeïenen de baas en speelt ons woestijnavontuur zich af. De fotogenieke Wadi Rum-woestijn is niet voor niets de laatste jaren een favoriete locatie in vele topfilms (waarvan Dune de laatste in het rijtje is). 
Je leeft enkele dagen op het ritme van de Bedoeïenen en geniet van de stilte en de schoonheid. De woestijn is dé plaats bij uitstek om tot rust te komen...

Overnachting in een mooi gelegen tentenkamp (O, L, A).

Tip: Wil je het graag iets avontuurlijker? Dat kan! In plaats van te overnachten in het vast tentenkamp, kampeer je telkens op een ander uniek plekje in dit prachtige woestijnlandschap. De gids die met je meestapt weet de beste plaatsjes uit te kiezen.

Dag 6

Wandeltocht in Wadi Rum

Na het ontbijt neemt je gids je mee op wandelontdekking doorheen Wadi Rum, maar liefst 74.000 hectare zand en stenen die samen een prachtig woestijnplaatje opleveren: smalle kloven, natuurlijke bogen, torenhoge kliffen, hellingen, landverschuivingen en grotten. Om het startpunt  te bereiken wordt er mogelijk gebruik gemaakt van een jeep, wat een extra portie avontuur én nog meer prachtige zichten oplevert. De afgeronde, veelkleurige zandsteenrot¬sen nemen grillige vormen aan en de vergezichten zijn adembenemend mooi. 

Overnachting in een mooi gelegen tentenkamp (O, L, A).

Dag 7

Naar Aqaba/Tala Bay

Het woestijnavontuur loopt ten einde. Na het ontbijt wordt de jeep terug ingeladen en begint je terugtocht naar de bewoonde wereld. Het is geen honderd kilometer rijden van de absolute droogte van de woestijn naar het diepblauwe water van de Golf van Aqaba. Deze badplaats is bijzonder mooi gelegen, ingesloten door de Rode Zee aan de ene en de bergen aan de andere kant. Mogelijk­heid tot zwemmen en snorke­len boven de prachtige tropische koraalriffen, waterpret alom.

Overnachting in een resort met zwembad in Tala Bay, een kleine 20 km ten zuiden van  Aqaba (O).

Tip Extra genieten van zon, zee en strand met een of meerdere bijkomende dagen aan de Rode Zee.

Dag 8

Aqaba - Amman

Voormiddag vrij in Aqaba.  In de namiddag word je terug naar Amman gebracht.

Hotelovernachting in Amman (O).

Dag 9

Terugreis

Transfer naar de luchthaven voor de terugreis (O).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2022

€ 1480 per persoon op basis van 2 deelnemers
€ 1340 per persoon op basis van 4 deelnemers
€ 1050 per kind tot en met 11 jaar


Inbegrepen

  • logies
  • maaltijden zoals vermeld
  • drinkwater bij lunchpakketten in Petra en tijdens trekking in Wadi Rum
  • alle transfers met privé-wagen en Engelssprekende chauffeur
  • Engelssprekende lokale gids in Petra en Wadi Rum
  • inkomticket voor Petra (2 dagen) 
  • inkomticket voor Wadi Rum.

Niet inbegrepen

  • internationale vluchten
  • overige maaltijden
  • overige dranken
  • overige inkomgelden (prijzen onder voorbehoud), bv. Dode Zee: 10 JOD
  • fooien
  • evt. reisverzekering.

Toeslagen

  • Toeslag hoogseizoen (15/4 tot 26/4 en 9/7 tot 15/7/22): € 70 per persoon en € 60 per kind t.e.m. 11 jaar
  • Toeslag kerstvakantie 2022: op aanvraag
  • Extra nacht in Tala Bay ((kamer en ontbijt):
       € 100 per persoon - € 145 in hoogseizoen
       € 85 per kind t.e.m. 11 jaar - € 130 in hoogseizoen
       Prijs kerstvakantie 2022: op aanvraag
  • Toeslag vrij kamperen in Wadi Rum i.p.v. in het vast tentenkamp: € 25 per persoon per nacht.
  • Uitbreiding Dana Natuurpark: op aanvraag.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 januari tot/met 30 april 2022
van 1 oktober tot/met 31 december 2022

Tijdens de zomermaanden is het té warm voor wandelingen in Petra en Wadi Rum.

Jordanië kent (zeer) warme en droge zomers (mei-oktober) en wisselvallige winters (november-april). De meeste neerslag valt in de noordelijke Jordaanvallei en het noordwestelijke hoogland, waarbij sneeuw in januari/februari geen uitzondering is.
Over het algemeen kan je stellen dat, hoe verder je zuidwaarts gaat, hoe warmer (overdag) en droger. In april/mei en oktober kan de “khamsin” opsteken, een onaangename, hete en droge wind die woestijnstof aanvoert en soms een dag lang kan aanhouden en lokaal erg hevig kan zijn. Januari is statistisch de koudste maand en juli de warmste (gemiddelde dagtemperaturen januari/juli: 11/31° in Amman, 12/32° in Petra, 14/34° in Wadi Rum en 18/37° in Aqaba). 

Aangezien je kampeert in Wadi Rum, geven we hier een jaaroverzicht van de gemiddelde nachttemperaturen: 
Jan. 2° - Feb. 3° - Maart 6° - April 11° - Mei 14° - Juni 16° - Juli & Aug. 18° - Sep. 16 - Okt. 13° - Nov. 8° - Dec. 4°. In december en januari kan het naar de ochtend toe dus erg koud zijn. Ook daar het ene jaar al kouder (tot vriezens toe) of minder koud dan het andere.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Heen- en terugreis

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

  • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
  • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht boeken via Anders Reizen, worden de volgende eenmalige dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. 

Het volledige saldo van de vluchten dient betaald te zijn alvorens wij tot boeking overgaan.

Vluchten met Ryanair (2 rechtstreekse vluchten per week tussen Brussel en Amman) kunnen niet door Anders Reizen geboekt worden.


Vervoer ter plaatse

Alle transfers gebeuren met een privé-wagen met Engelssprekende chauffeur (= geen gids).


Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau   à . Je hoeft geen atleet te zijn, maar een beetje conditie en een sportieve ingesteldheid zijn wel nodig. Het echte wandelen gebeurt in Petra en Wadi Rum. In Petra zijn het de hoogteverschillen die niet te onderschatten zijn. In Wadi Rum is het soms mulle zand dat het wandelen kan bemoeilijken. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad. Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het niveau, kunnen hoge temperaturen een wandeling wel als zwaarder doen aanvoelen. Ook het gebrek aan comfort in de woestijn draagt bij tot de ‘zwaarte’ van deze reis.

Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzakje.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

  • Elke dag min. 3 uur wandelen
    (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
  • Geen minitrips
    De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
  • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
    Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
  • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Amman

Comfortabel hotel, dat  beschikt over een binnenzwembad en op 20 minuten stappen van het centrum van de stad gelegen is. Alle kamers zijn voorzien van een private badkamer, wifi, airconditioning, een waterkoker en een minibar. Het hotel heeft een eigen restaurant dat 24 u.open is en waar zowel Arabische als continentale gerechten geserveerd worden.

Petra

Middenklassehotel met kamers met eigen badkamer met douche en een minibar. De meeste kamers kijken uit op ofwel de bergen rondom Petra, ofwel op het zwembad van het hotel. Het hotel biedt 2 buitenzwembaden met zonneterras en stoombad, wifi in de openbare ruimtes en op de eerste verdieping een restaurant. Een pluspunt is dat het hotel niet ver van de ingang van de historische site ligt. 

Wadi Rum

Mooi gelegen, vast tentenkamp. Er staan een 6-tal versterkte tenten met per tent 2 éénpersoonsbedden (opgemaakt met kussen met kussensloop, onderlaken en deken). Jij dient zelf een lakenzak mee te brengen. Er is een niet-overdekt sanitair blok met een douche, 2 toiletten en 2 lavabo's (maar het spreekt voor zich dat je je waterverbruik tot een minimum dient te beperken). Verder is er een eettent waar 's morgens en 's avonds een lekker vuurtje brandt (en waarvoor enkel dood hout wordt gebruikt).
Indien je kiest voor de doorgaande tocht, slaap je in tweepersoonstentjes of – indien je dat verkiest - in open lucht op plaatsen die door de bedoeïenen worden uitgekozen. Er zijn dan geen sanitaire voorzieningen. Een warme slaapzak is een must.

Aqaba/Tala Bay

we werken samen met een resort*****, gelegen aan het mooie Tala Bay. Je slaapt op een kamer met eigen badkamer, wifi en balkon, waarvan sommige uitkijken op de Rode Zee. Het resort telt 5 zwembaden en een privé-strand dat toegang biedt tot de Rode Zee en zijn koraalriffen. Het restaurant serveert zowel lokale als internationale gerechten en in de bar kan je genieten van een heerlijke cocktail.  


Maaltijden

In het dagschema staat vermeld welke maaltijden inbegrepen zijn.
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

  • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
  • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoeisel

  • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
  • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
  • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Slaapgerief 

  • lakenzak/liner: een dunne slaapzak uit lichte stof, die je gebruikt ter vervanging van lakens (als je ter plaatse dekens ter beschikking hebt in het vast tentenkamp). 
  • slaapzak (indien je kampeert in Wadi Rum)

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

  • wind- en waterdichte jas
  • fleece
  • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
  • evt. zwemgerief
  • evt. handschoenen, muts en sjaal (tijdens de wintermaanden)
  • evt. thermisch ondergoed (tijdens de wintermaanden)

Diversen

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan. Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

  • middel tegen reisziekte
  • ontsmettingsmiddel
  • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
  • pijnstillend en koortswerend middel
  • middel tegen krampen
  • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
  • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
  • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
  • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

  • Voor Jordanië heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Jordanië. Een reispas vraag je aan op de dienst burgerzaken van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen hebben een reispas nodig.
  • Bij aankomst in Amman ontvang je een gratis visum op de luchthaven. Hiervoor hebben wij een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas nodig.
  • Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Geld

De munt is de Jordaanse dinar, in het Engels JD (‘djeedie’) genoemd. 1 dinar is onderverdeeld in 1000 fils. Je kan cash euro’s meenemen en ter plaatse wisselen. In de steden kan je met een gewone betaalkaart geld afhalen.

Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
  • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
  • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
  • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
  • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
  • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: