Italië - Via Francigena tot Rome


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Italië - Via Francigena tot Rome


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Italië - Via Francigena tot Rome


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Italië - Via Francigena tot Rome


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Italië - Via Francigena tot Rome


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Italië
Het ontstaan van de ‘Via Francigena’ hebben we te danken aan een aartsbisschop die van bij Canterbury in Engeland richting het pauselijke Rome trok.  Startende bij het meer van Bolsena in de provincie Viterbo volg je zijn sporen over het ultieme stuk van zijn pelgrimage.  Romeinse heirwegen en middeleeuwse paden loodsen je door een rustig groen landschap van boom- en wijngaarden, mooie parken, bossen en Etruskische holle wegen. De gele pelgrim, het logo van de Via Francigena, wijst je de weg tot in de eeuwige stad. De laatste etappe van de reis is facultatief.
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 22IT5VFA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Bezoek aan Rome
 • Etappes door natuurreservaten
 • Etruskische cultuur met unieke 'holle wegen'
 • Romeinse heirwegen

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,2

9 Beoordelingen

Algemene reistips

Via Francigena

Naast deze Via Francigena die je tot in Rome brengt is er ook de Via Francigena in Toscane. Deze pelgrimsweg slingert zich door de allermooiste Toscaanse landschappen waarbij je geheime pareltjes ontdekt...

Dag 1

Montefiascone

Haar fraaie locatie op een heuveltop met zicht op het nabije Meer van Bolsena maakt van de stad Montefiascone een uitgelezen startplaats voor deze voettocht richting Rome. Slenter door de mooie stadskern en langs de imposante kathedraal van Santa Margherita en geniet van een lekker glas Est! Est! Est!, een beroemd streekwijntje.

Hotelovernachting.

Dag 2

Montefiascone - Viterbo

Deze eerste etappe van de pelgrimstocht brengt je tot Viterbo, ‘pausenstad' maar ook kuur- en hoofdstad van de gelijknamige provincie. Trek er naar de middeleeuwse volkswijk van San Pellegrino, een buurt met vele pleintjes, steegjes en oude ambachten. Bezoek het middeleeuwse pauselijk paleis, de residentie van de pausen die hier in de 13de eeuw hun toevlucht vonden en waar ooit het langste conclaaf uit de geschiedenis plaatsvond. De route loopt deels over asfalt, vaak met mooi vergezichten, enkel het laatste deel is wat minder mooi. 

Tocht van 21 km, 4,5 uur stappen. Hoogteverschil: + 87 m / - 393 m. 

Hotelovernachting. (O)

(O = ontbijt)

Dag 3

Viterbo - Vetralla

Een fascinerende tocht vandaag. Aanvankelijk volg je de verborgen ‘holle’ wegen of de ‘vie cave’ die indertijd door de Etrusken in de steile tufsteenwanden werden uitgehouwen. Geniet van de rust en de natuur want je komt geen dorp noch stad tegen tot het landschap zich weer opent en je het typische Etruskische platteland betreedt. Je overnacht in het dorp Vetralla in het hart van deze oude Etruskische regio.

Tocht van 18,3 km, 4,5 uur stappen. Hoogteverschil: + 220 m / - 223 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 4

Vetralla - Sutri

Aangename en vrij schaduwrijke tocht door het landelijke Lazio tot het plaatsje Sutri, van oorsprong Etruskisch en later een Romeinse kolonie. Na een 18-tal kilometer kom je in Capranica, een prachtig stadje met veel winkels en barretjes. In Sutri moet je zeker een kijkje nemen in de kerk Santa Maria del Parto, volledig uitgehouwen in tufsteen en met oude muurschilderingen. Eveneens in tufsteen uitgehouwen is het Romeinse amfitheater net buiten de stadsmuren.

Tocht van 27 km, 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 255 m / - 275 m. Evt. in te korten met het openbaar vervoer vanaf Capranica.

Overnachting in een B&B. (O)

Dag 5

Sutri - Campagnano

Het ‘Veio Nature Park’ is met z’n 15000 ha een van de grootste natuurreservaten van Lazio. Je wandelt door een intrigerend groen landschap van rivieren, uitgestrekte bossen, tufstenen rotsformaties en ravijnen. Bij de Monte Gelato watervallen, een unieke site van waterpartijen, kan je even halt houden voor een natuurlijk bad en een picknick.

Tocht van 32 km, 7 à 8 uur stappen. Hoogteverschil: + 244 m / - 251 m. Inkortbaar met de bus naar of van Monterosi op 14 km (opgelet: op zondag zeer beperkte busdiensten).

Hotelovernachting. (O)

Dag 6

Campagnano - La Storta - Rome

Vandaag zet je je tocht door de beboste heuvels van het Veio natuurpark voort. De lieflijke vallei ‘Valle del Sorbo’ laat allerminst vermoeden dat de hoofdstad eigenlijk vlakbij is. Je wandelt door een zinnenprikkelend landschap van uitgestrekte vlaktes met grazende koeien en wilde paarden, eikenbos en kabbelende riviertjes. Bezoek het heiligdom van Madonna del Sorbo en het oude stadje Formello. Einde in La Storta waar je de trein neemt naar Rome waar je verblijft in een B&B in het centrum van de stad, op 5 min. wandelen van Piazza Navona.

Tocht van 25,5 km, 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 359 m / - 466 m. Inkortbaar in Isola Farnese (op 22,5 km): hier kan je de bus naar La Storta nemen en vervolgens de trein tot Rome.

Overnachting in een B&B.(O)

Dag 7

Vrij bezoek aan Rome

Tijd voor een kort bezoek aan de eeuwige stad. Al dwalend door de straten slaat het ene na het andere meesterwerk je om de oren. Loop zeker eens langs de highlights als het je eerste keer in Rome is; daal via de Palatijn af naar het Forum Romanum en het indrukwekkende Colosseum, loop langs de Spaanse trappen, de Trevi-Fontein, het Pantheon en de Piazza Navona.

Wil je graag meer ontdekken dan kan je altijd een extra nacht boeken (zie toeslagen).

Overnachting in een B&B. (O)

Dag 8

Einde na het ontbijt. (O)

 

Alternatief

De laatste etappe van de Via Francigena leidt tot in Rome. Dwars door urbanisatie en langs drukke wegen lopend is dit landschappelijk echter het minst interessante stuk van de route. We hebben ervoor gekozen om deze wandeling niet standaard aan te bieden maar te eindigen in La Storta. Wil je de reis toch liever tot in Rome uitstappen dan kan dat. Het dagschema vanaf dag 6 ziet er dan als volgt uit:

Dag 6: Campagnano di Roma - Isola Farnese 

Vandaag zet je je tocht door de beboste heuvels van het Veio natuurpark voort. De lieflijke vallei ‘Valle del Sorbo’ laat allerminst vermoeden dat de hoofdstad eigenlijk vlakbij is. Je wandelt door een zinnenprikkelend landschap van uitgestrekte vlaktes met grazende koeien en wilde paarden, eikenbos en kabbelende riviertjes. Bezoek het heiligdom van Madonna del Sorbo en het oude stadje Formello. Einde in Isola Farnese, een piepklein dorpje met slechts één hotelletje en verder helemaal geen faciliteiten.

Tocht van 22,5 km, 6,5 uur stappen. + 359 m / - 466 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 7: Isola Farnese - La Storta - Rome

De ware pelgrim zal misschien ook deze laatste etappe tot Rome willen volbrengen. Na een 8-tal km langs een drukke weg, wandel je door het Parco dell’Insugherata. Wat verder geniet je van een spectaculair zicht van boven op de Monte Mario met de contouren van de Sint-Pieter in de verte. Deze beroemde basiliek, met het prachtige ronde plein ervoor, is het eindpunt van je pelgrimstocht.

Tocht van 17,2 km, 4,5 uur stappen. + 44 m / - 195 m.

Een andere kortere route komt vanuit het zuiden Rome binnen over de Via Appia Antica. Tocht van 6 km, 2 uur stappen (incl. private transfer van 1 uur vanuit Isola Farnese naar het startpunt van de route - meer informatie op aanvraag).

Overnachting in een B&B. (O)

Dag 8

Einde na het ontbijt. (O)

Prijs op aanvraag.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs geldig in 2022

Op basis van 2 personen: € 650 per persoon

Op basis van 3 personen: € 550 per persoon


Voorschot: € 228 per persoon

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt 
 • bagagevervoer 
 • pelgrimspaspoort
 • informatiepakket met zeer beknopte wandelbeschrijvingen
 • gratis te downloaden app met kaarten 
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden 
 • dranken
 • evt. inkomgelden
 • evt. bijkomende transfers en openbaar vervoer
 • evt. reisverzekering

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer alleenreizend: € 405 voor 8 dagen / 7 nachten
 • Eenpersoonskamer samenreizend: € 230 voor 8 dagen / 7 nachten
 • Extra overnachting (kamer en ontbijt) in een tweepersoonskamer in Rome: € 85 per persoon
 • Extra overnachting (kamer en ontbijt) in een eenpersoonskamer in Rome: € 140 per persoon
 • Hoogseizoentoeslag Pasen: op aanvraag

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 maart tot/met 31 oktober 2022

Tijdens de zomermaanden af te raden omwille van de hitte. Prachtige natuur in het voor- en najaar met temperaturen rond de 20°C. Afhankelijk van je reisdatum kan het zijn dat je tijdens je tocht geconfronteerd wordt met jagers. Het jachtseizoen start ergens midden september, de einddatum varieert elk jaar.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Heen- en terugreis

Met het vliegtuig*

 • Als je in luchthaven Fiumicino landt, neem je de trein naar het station Roma Termini (Leonardo Express, 32 min.).
 • Land je in luchthaven Ciampino, dan is er een shuttlebus naar Roma Termini. 
 • Vanuit Roma Termini is het 1,5 uur sporen tot Montefiascone, al dan niet met overstap in Orte of in Attigliano-Bomarzo. Het station van Montefiascone ligt op een viertal km buiten het centrum. Meestal wordt er een hotel in het centrum geboekt. Is dit niet het geval kan je de bus of een taxi nemen.

Voor de terugreis vanuit Rome centrum

 • naar luchthaven Fiumicino: neem in Rome Tiburtina of Termini de trein naar de luchthaven Fiumicino.
 • naar luchthaven Ciampino: de shuttle bussen naar Ciampino Aeroporto staan aan het station Roma Termini (Via Marsala). Ticket te koop op de bus (Terravision € 4). De bus vertrekt om het half uur. Duur rit: ongeveer 40 min zonder file. Alternatief: neem metrolijn A naar Anagnina. Aan het busstation van Anagnina brengt een lokale bus je naar de luchthaven van Ciampino (€ 3; te koop op de bus). Totale duur rit: ongeveer 50 min.

 

* Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Als het vervoer bij een reis niet is inbegrepen, en je wil een vlucht-, trein- of bootticket reserveren, dan kan dit ook via Anders Reizen. Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Vervoer tijdens de reis

Er zijn geen verplaatsingen voorzien tijdens de reis. De etappes van dag 4, 5 en 6 kan je wel inkorten door de bus te nemen.

Reizen met het openbaar vervoer in Italië is goedkoop. In en rond grote steden zijn bussen en treinen over het algemeen goed op elkaar afgestemd. Dit moet je zeker weten als je de trein of bus neemt:

 • Bustickets koop je best voor het vertrek aan de automaat, in een kiosk, een tabakswinkel (‘tabacchi’, herkenbaar aan de grote ‘T’) of krantenwinkel. Als die er niet is kan je ze vaak ook op de bus aankopen (zorg dan wel dat je kleingeld bij de hand hebt). Je moet je ticket ook ontwaarden bij het opstappen.
 • Het grootste deel van de Italiaanse spoorwegen wordt beheerd door Trenitalia. Tickets koop je ter plaatse aan de automaat of het loket. In Italië zijn verschillende soorten treinen:
  • Diretto en de Interregionali = lokale treinen
  • Intercity (IC): deze verbinden de verschillende regio’s en grote steden met elkaar, ze zijn iets duurder. Je kan op voorhand een zitplaats reserveren.
  • Eurostar (ES): dit is de Italiaanse versie van de hogesnelheidstrein, hij verbindt grote steden met elkaar. Dit is de duurste trein, je moet op voorhand een zitplaats reserveren. Dat kan ter plaatse bij het loket of online.
 • Blijf je een paar dagen in een stad dan is een dag- of meerdagenkaart vaak het voordeligst, soms in combinatie met een kortingkaart voor bezienswaardigheden, ga hiervoor langs op het toerismebureau of check online voor je vertrek.
 • Afkortingen die vaak worden gebruikt in uurregelingen van treinen en bussen:

  F: Rijdt van maandag tot en met zaterdag, soms ook aangeduid met twee gekruiste hamertjes (corso solo feriari)
  H: Rijdt op zon- en feestdagen (corso solo festiva)
  G: Rijdt dagelijks (giornaliera)
  L: Rijdt van maandag tot en met vrijdag, op werkdagen dus (corso solo feriari da lunedi a venerdi)
  S: Rijdt enkel op schooldagen (scolastica)
  †: Rijdt enkel op feestdagen (festivi)

Treinen: http://www.trenitalia.com
Bussen: http://www.sitabus.it/en/, http://www.cotralspa.it en http://www.terravision.eu


Bagagevervoer

Deze wordt altijd vervoerd tot in Rome. Je draagt enkel je dagrugzakje. 

Wandelniveau

. Wandelingen van 18 tot 32 km over goed begaanbare paden en met slechts matige hoogteverschillen. Enkele van de langste etappes kan je inkorten door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het ganse pad is goed gemarkeerd, daarom ontvang je voor deze reis ook geen routebeschrijvingen. Wij raden ten stelligst aan de 'app' te installeren op je smartphone (ontworpen door onze plaatselijke contactpersoon)  om alzo te navigeren aan de hand van digitale kaarten.

De route loopt deels over verharde wegen. Indien je voor de laatste etappe tot in Rome kiest, loop je onvermijdelijk door urbanisatie.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Je verblijft op basis van een standaard tweepersoonskamer met privé sanitair in eenvoudige maar goede onderkomens met het nodige comfort. Dit kan zijn in hotels, B&B’s of agriturismi.

In Rome overnacht je in een mooie B&B ondergebracht in een historisch gebouw pal in het centrum van de stad (op 10 min. wandelen van Piazza Navona).


Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt in het logies is inbegrepen.
 • Picknick: koop je best aan in een winkel/bakker
 • Het avondmaal is vrij te nemen. 

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkfles of -zak
 • evt. wandelstokken
 • evt. powerbank voor de gps

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Italië betaal je met euro's.

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.


Reisdocumenten

Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Inreisvoorwaarden
Op de website van Buitenlands Zaken vind je de richtlijnen in verband met covid19 die de bestemming oplegt aan reizigers aan het buitenland. Lees deze zeker na.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: