Ierland - The Burren en Connemara


11 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Ierland - The Burren en Connemara


11 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Ierland - The Burren en Connemara


11 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Ierland - The Burren en Connemara


11 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar

Ierland - The Burren en Connemara


11 dagen

Periode zelf te bepalen


niet meer boekbaar
Individuele reizen Ierland
Met zijn dramatische wolkenhemels en overal dat typische diepe groen, vormt Ierland een beloftevol wandelgebied. Deze reis in het westen van Ierland combineert twee regio’s. Eerst kom je in de barre Burren terecht, een desolate steenwoestijn met kloven en richels die echter bezaaid zijn met bloemen en kruiden en met talrijke neolithische en middeleeuwse monumenten. Op dag 5 steek je via Galway door naar Connemara. De tocht die jij daar maakt is de zuidelijke helft van de Western Way, het boeiendste gedeelte met de meeste afwisseling en de mooiste vergezichten die het woeste Connemara te bieden heeft. Behalve de eindeloze uitgestrektheid en de wondermooie landschappen, is het de heerlijk zuivere lucht die je vooral zal bijblijven.
11 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22IE5BCA

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Rust, ruimte en zuivere lucht
 • Combinatie van twee mooie en verschillende regio’s
 • De duizelingwekkende kliffen van Moher
 • Zuidelijk deel van de Western Way
 • Ierse-Keltische cultuur, folk en muziek
 • Ierse gastvrijheid
 • Uitbreiding mogelijk in Galway, op de Aran-eilanden of van de Twelve Bens 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

10 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in Liscannor, een aangenaam plaatsje gelegen in het westen van County Clare en aan de Atlantische kust. 

Overnachting in B&B of guesthouse

Dag 2

Liscannor - Doolin

Je start bij de imponerende kustlijn met prachtig zicht op Liscannor Bay. Vervolgens kruis je de landelijke omgeving van Kilconnell en kom je uit op Hag's Head. Daar beginnen de Cliffs of Moher, die zo'n 200 m loodrecht uit de zee oprijzen. De klippen vormen een natuurlijke bescherming tegen de soms hevige golven van de Atlantische Oceaan. Bij helder weer kan men van hier de Aran Islands zien; bij minder goed weer hebben ze iets dreigends. Je beleeft adembenemende momenten als je de kracht aanschouwt waarmee de golven tegen de rotsen beuken. In de spleten tussen de rotsen nestelen zich ontelbare vogels. Meeuwen, zeekoeten, stormvogels en papegaaiduikers laten zich op de thermiek meedrijven  of duiken in de oceaan op zoek naar vis.
Na het Cliffs of Moher Visitor Centre ga je richting Doolin, een klein, maar drukbezocht vissersdorp. In de pubs van Doolin kan je, zeker in het weekend, goeie Ierse live-muziek beluisteren. 

Tocht van 19 km, 5 uur stappen, hoogteverschil: + 185 m.

Overnachting in B&B of guesthouse (O)
(O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal)

Dag 3

Doolin - Fanore

Via een oud pad klim je omhoog op het Burren-plateau vanwaar je mooie uitzichten hebt op de Atlantische kustlijn die grillige kalkstenen kliffen tentoonspreidt. Je loopt onderlangs de hoogste top van de omgeving, de Slieve Elva, waarna je terug afdaalt richting de Caher-vallei. De Caher is een van de weinige rivieren in de omgeving die bovengronds stroomt. Op een zonnige dag, is het op Fanore Beach heerlijk om nog even te zonnen, pootjebaden of zwemmen en naar dolfijnen uit te kijken.

Tocht van 20 km, 6 uur stappen, hoogteverschil: + 285 m.

Overnachting in B&B of guesthouse (O)

Dag 4

Fanore - Ballyvaughan

Het pad leidt over de Khyber-pas en alvorens af te dalen naar de rivier Ratborney, passeer je het 15de-eeuwse Newton Castle, eigendom van de McLoughlin clan. Vandaag maak je bij uitstek kennis met woeste terrein van de Burren: een desolate, barre steenwoestijn met kloven en richels die bezaaid zijn met bloemen en kruiden en met talrijke neolithische en middeleeuwse monumenten. Lang geleden heeft een immense gletsjer in de Burren immers de kalkstenen bodem uitgeschuurd tot het prachtige landschap dat we nu kennen. Aankomst in Ballyvaughan, een vissershaventje aan Galway Bay. 

Tocht van 16 km, 4 uur stappen, hoogteverschil: + 240 m.

Overnachting in B&B of guesthouse (O)

Dag 5

Transferdag

Vandaag verhuis je van de Burren naar Connemara. Met het openbaar vervoer reis je van Ballyvaughan via de stad Galway naar Oughterard. Je kan onderweg een bezoek brengen aan Galway of, als je tijdig aankomt in Oughterard, de ‘Owenriff Way Walk’ ondernemen.

‘The Western Way’ (in Gaelic ‘Slí an Iarthair’) is een officiële lange-afstandsroute die in 1993 werd geopend.  Ze begint in Oughterard en eindigt in de stad Sligo, zo’n 200 km verder. De tocht die jij zal maken is de zuidelijke helft van de Western Way (90 km), het boeiendste gedeelte met de meeste afwisseling en de mooiste vergezichten die het woeste Connemara te bieden heeft. De tocht start op de oever van Lough Corrib. Vervolgens wandel je over een pas door de Maamturk-heuvels leidt en daal je verderop af naar enkele meren en langs Ierlands enige fjord, Killary Harbour. De laatste etappes brengen je in County Mayo, door ‘bog’ (veengebied) en voorbij de heilige berg Croagh Patrick tot in het levendige stadje Westport.

Overnachting in B&B of guesthouse (O)

Dag 6

Oughterard - Maam Valley

De eerste 13 km wandel je langs Lough Corrib. Via de valleien van de rivieren Owenroe en Folore bereik je Maam Valley. Een taxi pikt je na de wandeling op voor een tweede overnachting in Oughterard.

Tocht van 18 km, 5 uur stappen, hoogteverschil: + 90 m.

Overnachting in B&B of guesthouse (O)

Dag 7

Maam Valley - Recess

Terug per taxi naar het punt waar je gisteren stopte. Je wandelt vandaag in het desolate landschap van de afgeronde toppen van de Maumturk (of Maamturk) Mountains via de oude pelgrimsroute naar de Maam Ean Pass. Op het hoogtepunt van de pas tref je de kerk en het standbeeld aan ter ere van Saint Patrick, Ierlands nationale heilige. Verder naar het logies in de buurt van Recess.

Tocht van 13.7 km, 4 uur stappen, hoogteverschil: + 250 m. 

Overnachting in B&B of guesthouse (O)

Dag 8

Lough Inagh - Leenane

Wandeling die je door de Inagh-vallei, tussen de Maumturk Mountains aan de ene en de Twelve Bens aan de andere kant, naar Leenane brengt. Het stadje ligt aan Killary Harbour, een 16 km lange groene fjord  en de enige fjord in Ierland. De fjord is bezaaid met 'fish farms'; viskwekerijen voor zalm en schelpdieren en die een zeer belangrijk deel uitmaken van de lokale beroepsactiviteit. 

Transfer naar Lough Inagh en tocht van 16 km, 5 uur stappen, hoogteverschil: + 120 m.
Indien je vanaf het logies naar Leenane wil stappen, bedraagt de afstand 26.7 km.

Overnachting in B&B of guesthouse (O)

Dag 9

Leenane - Drummin

Transfer naar Aasleagh Waterfall en wandeling naar Drummin. Je doorkruist een verwilderd veenlandschap afgewisseld met bossen. Een mooie maar pittig alternatief loopt over de Sheefry-heuvels via het Lugacolliwee meer (enkel mogelijk bij goed weer!). In Drummin word je opgepikt en naar Liscarney gebracht voor de overnachting. 

Tocht van 17 km, 4 uur stappen. Hoogteverschil: + 80 m.
Alternatieve tocht van 23 km, 7 uur stappen. Hoogteverschil: + 430 m.

Overnachting in B&B of guesthouse (O)

Dag 10

 Drummin - Westport

Je wordt terug naar Drummin gebracht om je weg te vervolgen. Je loopt langs de Croagh Patrick (724 m), een berg die heilig is voor de Ierse katholieken. Op de laatste zondag van juli vindt hier trouwens de grootste Ierse pelgrimstocht plaats, wanneer naar schatting 30.000 gelovigen (sommigen zelfs) op blote voeten, in de voetsporen van Saint Patrick, boven op de berg in de kapel de mis bijwonen en te biechten gaan.

Wie de Croagh Patrick wil beklimmen, kan op een bepaald punt de hoofdroute verlaten en een pad volgen dat uitgeeft op de pittige pelgrimsroute die naar de top leidt. Naarmate je de top nadert, geraakt het pad steeds meer geërodeerd. Terug naar beneden langs hetzelfde pad en aansluiting op de wandelroute.

's Avonds geniet je in Westport van een lekkere vismaaltijd en een drankje in een van de gezellige pubs. 

Tocht van 24 km, 6 uur stappen, hoogteverschil + 230 m.
De optionele beklimming van de Croagh Patrick brengt je tot op 724 m en weer terug.

Overnachting in B&B of guesthouse (O)

Dag 11

Einde van het programma na het ontbijt O).

Uitbreidingsmogelijkheden

Je kan je reis  langer maken door extra-nachten in te voegen. Wij geven je alvast een paar tips:

Ontdek vanuit Doolin de Aran-Eilanden, waar de Ierse cultuur misschien wel in zijn puurste vorm is bewaard. Prehistorische forten en overblijfselen van kerken en kloosters getuigen dat dit gebied ooit de bakermat was van de vroegere Ierse Kerk. Maar ook landschappelijk en qua uitzichten zijn ze prachtig.Het kleine eiland Inisheer kan je met een dagtrip vanuit Doolin verkennen. Voor Inish Oirr of Inish Mor voorzie je best min. 2 dagen (1 nacht op het eiland + 1 extra-nacht in Doolin).

Galway is een fijne stad om verder te ontdekken. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs geldig in 2022

€ 880 per persoon


Voorschot: € 264 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • ontbijt
 • transfers op dagen 6, 7, 8, 9 en 10 zoals vermeld in dagschema
 • informatiepakket met Engelstalige wandelbeschrijvingen
 • originele wandelkaarten
 • bagagevervoer
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • middag- en avondmaal 
 • transfer op dag 5
 • evt. bijkomende transfers
 • dranken
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer samenreizend: € 460
 • Eenpersoonskamer alleenreizend: € 690
 • Prijzen Uitbreidingsmogelijkheden: op aanvraag

Kortingen

Bij boeking voor 31 januari 2022: € 60 per persoon

 


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 april tot/met 31 oktober 2022
niet meer beschikbaar van 1 juli tot/met 9 augustus 2022

Ierland heeft, onder invloed van de Warme Golfstroom, een gematigd zeekli­maat, met niet al te warme zomers en niet al te strenge winters. Langs de westkust kan het vaak hard waaien en valt er ook het meeste regen. Het weer is in Ierland net zo onvoorspel­baar als in België. Maar even snel als de lucht loodgrijs kan worden, kan ze ook weer opklaren. Regen, zon, mist... het kan allemaal. Je voorziet je qua kleding dus best op zowel regenweer als zonnig weer. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Heen- en terugreis

Een reis naar het westen van Ierland is niet evident. Maar mits een goeie planning valt dat heel goed mee. De transfer vanaf en naar Dublin maakt deel uit van je Iers avontuur: je leert mensen kennen en doorkruist Ierland van oost naar west.

Voor het traject Dublin Airport - Liscannor is de route met de beste combinatie duur & overstappen de volgende: 

 • bus Dublin Airport - Red Cow Luas (west-Dublin) met Dublin Coach, 20 min. onderweg
 • bus Red Cow Luas - Ennis met Dublin Coach, 3u10 onderweg
 • bus Ennis - Liscannor met Bus Eireann 32 min. onderweg (om dit traject op de website van bus Eireann op te zoeken, geef je als eindpunt Lisdoorvarna op; de 7de stop is Liscannor).

Voor het traject Westport - Dublin Airport neem je de trein tot Dublin Heuston, enkele verbindingen per dag. Ca. 3 uur onderweg). Vandaar de bus naar Dublin Airport.

Nuttige websites

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Vervoer tijdens de reis

Op dag 5 verhuis je van de Burren naar Connemara. Met het openbaar vervoer reis je van Ballyvaughan via de stad Galway naar Oughterard. De beschrijving van de transfer krijg je uitgelegd in het informatiepakket. Deze transfer is niet inbegrepen.

Op dagen 8, 9 en 10 zijn er enkele transfers voorzien in het kader van de wandelingen. Deze worden door ons geregeld en zijn inbegrepen. 


Wandelniveau

 • In de Burren volg je oude paden en zogenaamde ‘green roads’ met autoluw verkeer. Grote delen van de route volgen de Atlantische kustlijn, wat garant staat voor prachtige vergezichten. De kalkstenen ondergrond laat een goede drainage van het oppervlaktewater toe, waardoor de meeste paden er vrij goed bijliggen.
 • In Connemara loop je over soms moeilijke en vaak moerassige paden. Getten (waterdichte onderbeenbeschermers) zijn hier meestal een must. De optionele beklimming van de Croagh Patrick bedraagt 700 m stijgen en weer dalen en vooral de afdaling op de losse stenen is niet van de poes.

Voor de exacte afstanden en hoogteverschillen per dag: zie dagschema. De vermelde afstanden zijn bemeten op de officiële begin- en eindpunten van de dagtocht. Aangezien er per overnachtingsplaats verschillende logies boekbaar zijn, hangt jouw uiteindelijk aantal dagkilometers af van de ligging van het geboekte logies. Het is dus mogelijk dat je af en toe in meer of mindere mate van het pad moet afwijken om je logies te bereiken, waardoor de aangegeven wandelafstand wat langer wordt. Maar het gaat telkens om kleine afstanden.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je bagage wordt vervoerd. Je draagt enkel je dagrugzak tijdens de wandelingen.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Je logeert in 'bed & breakfasts' en in ‘guesthouses’. Qua comfort en afmetingen kunnen ze binnen eenzelfde reis wel wat van elkaar verschillen. Je logeert in tweepersoonskamers, meestal met privé-sanitair.

B&B’s zijn kleinschalige uitgebate accommodaties in een privé-woning, waarbij de scheiding tussen het privé-gedeelte en de gastenkamers de laatste jaren wel geëvolueerd is. Er zijn dan ook niet zo veel B&B’s meer waar je als gast effectief toegang hebt tot de familiezit- of eetkamer. Een guesthouse houdt ergens het midden tussen een B&B en een klein hotelletje. 

Per overnachtingsplaats zijn meestal verschillende logies boekbaar; welk logies er voor jou geboekt wordt, hangt af van het tijdstip van de boeking en de beschikbaarheid op dat moment.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Het ontbijt neem je in het logies. Je hebt meestal de keuze, gaande van een 'full Irish' (een warm ontbijt met spek, eieren, bonen, enz.) tot ontbijtgranen en yoghurt.
 • Lunchpakketten kan je bestellen in het logies of aankopen in het dorp.
 • In de buurt van het logies zijn er meestal wat restaurants of pubs waar je terecht kan voor het avondmaal.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • enkelomsluitende, waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. regenbroek
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemkledij

Diversen

 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • lunchbox voor de picknick
 • evt. wandelstokken.

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband in geval van verstuiking
 • steriel gaas en kleefband.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Ierland volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

De munteenheid van Ierland is de euro. Er zijn enkele bankautomaten onderweg en je kan in vele horeca-zaken en winkels ook betalen met de kaart. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: