Griekenland - De Cycladen: Amorgos


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Griekenland - De Cycladen: Amorgos


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Griekenland - De Cycladen: Amorgos


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Griekenland - De Cycladen: Amorgos


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Griekenland - De Cycladen: Amorgos


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Griekenland
De Griekse Cycladen-eilanden blijven ons inspireren. Deze reis brengt je naar Amorgos, gelegen in de meest zuidoostelijke hoek van de archipel. Hoewel het eiland enkele prachtige stranden heeft, is er relatief weinig strandtoerisme. Maar wie op zoek is naar het authentieke Cycladische leven, graag wandelt in een geurige mediterrane natuur tussen de wilde bergen en de diepblauwe zee en houdt van genieten in de zon en lekker Grieks eten, is hier aan het juiste adres. Voor en/of na de reis is er tijd voor een bezoekje aan wereldstad Athene. 
8 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22GR5AMA

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Bezoek aan Athene
 • Alle vervoer geregeld 
 • Wandelen in de mediterrane natuur
 • Cycladische dorpjes met witte huisjes, schaduwrijke pleintjes en gezellige taverna's

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,3

4 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Naar Athene

Je wordt in de luchthaven van Athene opgewacht door een taxi-chauffeur en naar je hotel in het centrum gebracht. De rest van de dag/avond is vrij om Athene te verkennen, de stad die als geen ander Oost en West verbindt, moderne met oude tijden, Griekse ziel met multi-culturaliteit. Je vindt online een heleboel begeleide tours van een halve dag en/of avond, maar je kan ook in jouw plaatselijke bibliotheek een reisgids lenen.

Hotelovernachting in Athene.

Dag 2

Van Athene naar Amorgos

In het hoogseizoen (5 juni-4 september) word je om 5.30 uur door een taxi opgepikt en naar de haven van Piraeus gebracht, waar om 6.45 uur de ferry naar Amorgos vertrekt. Met haltes aan verschillende andere Cycladen-eilanden, kom je op Amorgos aan rond 14.45 uur. In de haven van Katapola word je opgewacht en naar het pension gebracht. Je kan ook enkel je bagage meesturen met de taxi en in ca. 40 minuten via Miliés omhoogwandelen naar Chora, het pittoreske hoofdstadje van het eiland.  

In het laagseizoen heb je vandaag nog enkele uren de tijd om Athene verder te verkennen. De ferry vertrekt dan om 17.30 uur en komt aan om 2.50 uur 's nachts. Niet wandelen dan naar het pension, maar recht de taxi en je bed in.

Overnachting in een pension (O)
O = ontbijt    L = lunch    A = avondmaal

Dag 3

Chora: wandeling van Arkesíni naar Agia Thekla

Voor het ontbijt word je verwacht in een nabijgelegen taverna. Daar ontmoet je tevens onze agent voor een briefing over de komende dagen.

Transfer (inbegrepen) naar het mooie dorpje Arkesíni in het rotsachtige zuiden. Enkel tussen de rotsen zie je vruchtbare valleien en kleine vlaktes met fruit- en olijfgaarden. Langs de indrukwekkende akropolis wandel je van het antieke Arkesíni terug langs het strand van Lefkes en Agia Thekla. Je kan nog even halt houden aan de archeologische site van Minoa. De wandeling eindigt in Katapola, waar je een taxi kan nemen naar Chora (ca. € 10; niet inbegrepen). Je kan dit laatste stuk ook wandelen.

Tocht van ca. 15 km tot Katapola
Tocht van ca. 18.5 km tot Chora

Voor wie het een korte nacht was, is misschien een dagje relaxen aan het strand van Agia Anna meer aan de orde? Of je kan met bus of taxi (niet inbegrepen) naar Katapola en vandaaruit via Miliés omhoog terug naar Chora wandelen in ca. 40 minuten.

Tweede overnachting in een pension (O).

Dag 4

Chora - Langada

Over de bergkam die zich over de volle 33 km van het eiland uitstrekt, trek je westwaarts naar Langada in de mooie baai van Ormos Aegialis of Egiali. Je wandelt zowat de ganse dag op hoogte en geniet zo van de mooie uitzichten over de zee en de ruige zuidkust. Het witte Byzantijnse klooster ‘Panagia Chozoviotissa’ kleeft als het ware tegen de roestbruine steile rotswanden op 300 m hoogte. Iedereen kan het klooster bezoeken en het is elke dag open. 

Het hotel voor de komende nachten is schitterend gelegen in het bergdorp Langada temidden van de natuur, met zicht op de bergen en de diepblauwe zee in de verte.

Tocht van ca. 15,4 km.

Hotelovernachting (O).

Dag 5

Langada: wandeling naar de kapel van Stavros

Langs verlaten landweggetjes en eikenbomen klim je tot op het plateau onder de ‘Krikelos’ (821 m), de hoogste berg van het eiland en van waaruit je het Byzantijnse klooster Agios Theológos kan zien. Langs de noordelijke kliffen bereik je de kapel van Stavros met spectaculaire zichten op de Egeïsche eilanden.

Tocht van ca. 5 km.

Hotelovernachting (O).

Dag 6

Langada: wandeling langs kloosters en stranden

Aangename rondwandeling in de mooie vallei boven Egiáli met prachtige zichten op de baai en de omliggende eilanden. Je wandelt langs het klooster Panagia Epanochoriani en Tholaria. Een kleine omweg naar Fokiotrypa en de zandstranden van Levrossos, Psili Ammos en Chochlakas loont zeker de moeite. 

Tocht van ca. 7 km.

Hotelovernachting (O).

Dag 7

Amorgos - Athene

In het hoogseizoen heb je nog een mooi deel van de dag te spenderen in en rond het hotel. In de vooravond word je opgepikt in het hotel en naar de haven gebracht. Afhankelijk van de dag waarop je reist, is dat de haven van Aegiali (op 10 min. rijden van het hotel) of Katapola (ca. 40 min. rijden van het hotel). Om 19 of 19.50 uur vertrekt de ferry, met aankomst om 5.10 uur in Piraeus. 

In het laagseizoen word je al vroeg opgepikt in het hotel en naar de haven gebracht. Afhankelijk van de dag waarop je reist, is dat de haven van Aegiali (op 10 min. rijden van het hotel) of Katapola (ca. 40 min. rijden van het hotel; toeslag voor extra km). Om 6 of 6.55 uur vertrekt de ferry, met aankomst om 15 uur in Piraeus. Een taxi wacht je op voor de transfer naar het hotel in het centrum voor de overnachting.

Hotelovernachting (O).

Dag 8

In het hoogseizoen kom je om 5 uur in Piraeus aan. Afhankelijk van het uurschema van je vlucht naar Brussel, of evt. een extra-nacht in Athene, worden de nodige transfers voorzien (O).

In het laagseizoen word je, afhankelijk van het uurschema van je vlucht naar Brussel, aan het hotel opgepikt en naar de luchthaven gebracht (O).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2022 

Van 1/04 tem 31/05 en van 15/09 tem 31/10 (laagseizoen): € 785 per persoon
Van 1/06 tem 14/09 (hoogseizoen): € 895 per persoon

De dag van vertrek bepaalt de prijs. 
Deze hoog- en laagseizoentermijnen zijn niet dezelfde als deze van de ferry.


Voorschot: € 269 per persoon

Inbegrepen

 • logies 
 • luchthaventransfers
 • ontbijt
 • informatiepakket
 • originele wandelkaart
 • transfers
 • ferryticket Piraeus-Amorgos-Piraeus in economy class met Blue Star Ferry
 • bagagevervoer op dag 2 en dag 4
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen-en terugreis
 • overige maaltijden
 • overige transfers
 • verblijfstaks (€ 0,50 tot € 1,50 per persoon per nacht) ter plaatse te betalen
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

 • Half pension (5x diner): € 130 per persoon
 • Eenpersoonskamer: prijzen op aanvraag
 • Extra overnachting in Chora, Langada of Athene: prijzen op aanvraag

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 april tot/met 31 oktober 2022

Amorgos heeft een warm mediterraan klimaat dat onder invloed staat van de Egeïsche zee. De zomermaanden zijn er warm en droog. De beste periodes om te wandelen zijn april, mei, de eerste helft van juni en de tweede helft van september.

Buiten de warme zomermaanden kan er ook wel wat regen vallen. Dit zorgt ook voor het groene karakter van het eiland en in de lente voor heel wat bloemen. Aan de kust zorgt de meltemi-wind voor de nodige afkoeling tijdens de heetste zomerdagen


Heen- en terugreis

Vlucht heen en terug op Athene, rechtstreeks bereikbaar vanuit Brussel en Charleroi.

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met de uren van de ferry's.


Transfers ter plaatse

In Athene zijn alle taxitransfers tussen de luchthaven en je hotel + tussen de ferryhaven en je hotel door ons geregeld. 

Amorgos is enkel per boot bereikbaar. De tocht van en naar Piraeus wordt eveneens door ons geregeld. Wij kiezen voor de grote ferry's van rederij Blue Star Ferry. De vaartijd is 9 à 10 uur. Deze grote schepen doen er 2 à 3 uur langer over dan de zogenaamde 'fast ferries', maar zijn minder gevoelig aan weersomstandigheden en bijgevolg comfortabeler, veiliger en minder onderhevig aan annulering (ten gevolge van felle wind bv.).

Amorgos heeft 2 havens: Katapola in het zuiden en Aegiali (of Egiali) in het noorden. De ferry’s doen per dag slechts 1 van beide havens aan, afhankelijk van de dag in de week waarop ze varen. In het ideale schema reis je heen van Piraeus naar Katapola en terug van Aegiali naar Piraeus, omdat dan de transfertijden naar het logies het kortst zijn. Maar aangezien Amorgos niet groot is (en beide havens op slechts 25 km van elkaar gelegen zijn), maakt het eigenlijk niet zo veel uit waar je aankomt of vertrekt.

1 april tot 4 juni + 4 september tot 31 oktober - laagseizoen

 • vertrek Piraeus om 17.30 uur op ma-woe-do naar Aegiali en op di-vr-zo naar Katapola – geen vaart op zaterdag
 • vertrek Katapola om 6 uur op ma-woe-za en vertrek Aegiali om 6.55 uur op di-do-vr – geen vaart op zondag

5 juni tot 4 september - hoogseizoen

 • vertrek Piraeus om 6.45 uur naar Aegiali op ma-woe-vr-za en naar Katapola op di-do-zon
 • vertrek Katapola om 19 uur op ma-woe-vr-za en vertrek Aegiali om 19.50 uur op di-do-zo

Wandelniveau

 en . Wandelingen van 3 tot 5 uur vanuit twee vaste verblijfplaatsen. De langste wandeling is 15 km. Hoewel het eiland bergachtig is, zijn de hoogteverschillen beperkt. De paden op Amorgos zijn niet overal even goed. Uitbreidingen en inkortingen zijn vaak mogelijk. In de zomermaanden kan het erg warm zijn, waardoor de wandelingen zwaarder worden.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

De bagage wordt vervoerd waar nodig. Je draagt tijdens de wandelingen enkel je dagrugzak.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Je verblijft in een standaard tweepersoonskamer met privaat sanitair:

 • 2 x in Athene: aangenaam, verzorgd ***- hotelletje in het centrum.
 • 2 x in Chora: klein, maar comfortabel pension in typisch Cycladische stijl, in het centrum. Vanaf het balkon heb je zicht op de stad en de bergen. Kamers met koelkast en wifi.
 • 3 x in Langada: schitterend gelegen hotel middenin de natuur. Kamers met koelkast, terras en wifi en met Griekse taverne. 

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen: O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • In Athene en Langada wordt het ontbijt buiten op het terras geserveerd (zicht incluis!). In Chora neem je het ontbijt in een naburige taverna.
 • Voor het middagmaal zijn mogelijkheden genoeg om je picknick samen te stellen voor de wandeling begint.
 • Je kan gaan avondeten in een restaurantje in de buurt. 

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Gezien de aard van de reis, kies je best voor een niet te groot formaat dat makkelijk handel- en stapelbaar is. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van ca. 25 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • enkelomsluitende, waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. regenbroek
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemkledij

Diversen

 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • lunchbox voor de picknick
 • evt. wandelstokken.

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband in geval van verstuiking
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Griekenland volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

In Athene, Katapola, Chora and Aegiali kan je met je betaalkaart aan een geldautomaat terecht. In horeca en winkels kan je vaak ook met de kaart betalen. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: