Groot-Brittannië - Kent, de tuin van Engeland


5 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Kent, de tuin van Engeland


5 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Kent, de tuin van Engeland


5 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Kent, de tuin van Engeland


5 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Kent, de tuin van Engeland


5 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Groot-Brittannië
Beeldschone tuinen, glooiende landschappen, pittoreske dorpjes en hier en daar een goeie pub, dat zijn de trefwoorden van deze gevarieerde reis in het graafschap Kent. Twee wandelingen in het naburige East-Sussex brengen je bovendien tot aan de beroemde krijtrotsen en op het slagveld van Willem de Veroveraar. Vanuit het stadje Tenterden maak je met zorg uitgestippelde wandelingen en onderga je al het moois dat het Engelse platteland te bieden heeft. Een zalig reisje vanuit een comfortabel hotel voor wie er eens enkele dagen helemaal tussenuit wil.
5 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22GB5KEA

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Comfortabel logeren in Tenterden met z'n brocante shops
 • Keuze uit 10 mooie wandelingen
 • The High Weald en Sissingurst Castle Garden
 • Wye-vallei waar Jane Austen inspiratie vond
 • Het middeleeuwse Chiddingstone met Hever Castle en Penshurst Place
 • East-Sussex met Battle en Hastings
 • Pubs, pints & cream tea

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,5

8 Beoordelingen

reviews van klanten

Wij hebben genoten van de prachtige natuur, de rust. Wandelschoenen aan, rugzak op de rug en vertrekken maar. Zalig. Dit dankzij jullie hulp. Bedankt.

Kelly V. -

Algemene reistips

Dag 1

In de hoofdstraat van het plaatsje Tenterden ligt je logies, een typisch Engels en comfortabel hotel  met een uitstekende keuken en gezellige pub. Je kan na het inchecken al een rondwandeling van 6 km maken in de vallei van Tenterden naar het meer van Ashenden, een typische landschap voor West-Kent, met boomgaarden, kreken, bosjes en dalen.

Indien je een vroege trein of ferry boekt, behoort ook een langere wandeling vandaag tot de mogelijkheden. Je kan je vanaf Dover of Ashford zelfs ook onmiddellijk naar het startpunt van een wandeling begeven en pas na de wandeling gaan inchecken in het hotel.

Overnachting in een hotel

Dagen 2 - 4

Kent is het dichtstbij het Europese vasteland gelegen graafschap van Engeland; de weidse panorama's, talrijke tuinen en kastelen met hun rijke geschiedenis vormen er een landschap als een prentenboek. Je kan kiezen uit een resem tochten die steeds combineerbaar zijn met een cultureel bezoekje zoals een landgoed met omliggende tuinen, een abdij, museum, een authentieke pub... 3 van de door ons beschreven wandelingen starten aan het hotel en 7 op plaatsen die vanuit Tenterden snel bereikbaar zijn met de auto. 5 van deze 7 kan je ook vlot bereiken met openbaar vervoer.

Wandelingen vanuit het hotel

 • Langs de uitgestrekte wijngaarden van Tenterden door de Lower Weald regio met bossen en langs de rivier de Reading Sewer, een paradijs voor schaapjes en fazanten. In het voormalige huis van de havenmeester, Smallhythe Place, vind je een gezellige tearoom. Optioneel bezoek aan wijnbedrijf Chapel Down.
  Tocht van 16,5 km.
 • Het landschap van de Middle Weald tussen Tenterden en Rolvenden wordt zo nu en dan opgeluisterd door het prachtige stoomgeluid van een locomotief, je wandelt er in de buurt van een oude spoorweg die nog steeds dienst doet. Optioneel bezoek aan het Morgan Museum in Rolvenden. 
  Tocht van 14,5 km (inkortbaar tot 7,5).

Wandelingen met verplaatsing

 • Vanuit Cranbrook maak je een wandeling naar Sissinghurst, waar je de beroemde Castle Garden kan bezoeken. Sissinghurst is vooral gekend om zijn rozen- en kleine, gespecialiseerde tuinen. Vanuit de kasteeltoren heb je een geweldig zicht over deze wondermooie tuin en de groene heuvels van The High Weald Country. 
  14 km auto / 30 min. bus - Tocht van 12,5 km.
 • Vanuit Wye trek je de Stour Valley in voor een heuvelwandeling op het North Downs Way Path met schitterende uitzichten vanop de Crundale Downs en langs de Duivelskloof. 
  28 km auto / 1u.30 bus & trein - Tocht van 14 km (inkortbaar tot 10,5 km). 
 • Nog steeds over de North Downs Way stap je dit keer in de voetsporen van Jane Austen. Van aan de poort van Chilham Castle gaat het langs het domein Godmersham Park, waar Jane vaak bij haar broer logeerde en inspiratie opdeed voor haar boeken. 
  33 km auto / 1u.30 bus & trein - Tocht van 13,5 km (inkortbaar tot 10 km).
 • Vanuit het pittoreske middeleeuws plaatsje Chiddingstone trek je naar Hever, waar zich het 13de-eeuwse Hever Castle & Gardens bevindt, een landhuis in Tudor-stijl en met fabelachtig mooie tuinen. De wandeling geeft een goed beeld van West-Kent en van de vallei van de Eden-rivier.
  52 km auto - Tocht van 11 km.
 • Een tweede wandeling vanuit Chiddingstone (die je eventueel met de voorgaande kan combineren) leidt door Eden Valley naar het middeleeuwse dorp Penshurst. Ook hier kan je op bezoek, nl. in   Penshurst Place & Gardens, een plek die terecht al meerdere malen het decor vormde voor filmopnames. 
  52 km auto - Tocht van 9 km. 
 • Een heel ander landschap krijg je te zien in het naburige graafschap East-Sussex tijdens de kliffenwandeling in het pittoreske gebied rond Hastings. Vanaf de kust klim je te voet of met de tandradbaan tot boven op het plateau waar je een prachtige panoramawandeling maakt langs rotsen en meertjes, beken en bosjes. Je kan je dag afsluiten in Hastings, het nabijgelegen Rye of Winchelsea en/of, bij zomerweer, met een bezoekje aan het strand. 
  31 km auto / 1u.10 bus - Tocht van 10 km.
 • Ook in East-Sussex trek je vanaf de abdij van het plaatsje Battle naar en door het slagveld waar in 1066 Willem de Veroveraar slag leverde en vervolgens koning van Engeland werd. Je wandelt door een prachtig glooiend landschap van weiden en beekjes en met hier en daar een machtig landgoed. Battle Abbey is een bezoek waard.
  30 km auto / 1u.10 bus - Tocht van 13 km.
Overnachting in een hotel (O)
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Dag 5

Je hebt nog recht op een lekker ontbijt (O) en dient je kamer te verlaten om ten laatste 11 uur.

Indien je met de wagen bent gekomen en je hebt een late ferry geboekt, zijn de wandelingen vanuit Wye of Chilham Castle nog goed te doen. 

Indien je een late Eurostar zou nemen vanuit Ashford, is de wandeling vanuit Wye goed haalbaar. In Wye ben je op slechts 10 min. sporen van Ashford International verwijderd.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs geldig in 2022

€ 300 per persoon


Voorschot: € 90 per persoon

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt
 • infopakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen 
 • kaartenkopies met aanduiding van de wandelingen
 • GPS-tracks (lees hier meer over wandelen met GPS)
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden
 • dranken
 • evt. inkomgelden
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer: € 215
 • Extra-nacht in een tweepersoonskamer: € 70 per persoon
 • Extra-nacht in een eenpersoonskamer: € 115
 • Overnachting op vrijdag of zaterdag: € 35 per kamer 

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 januari tot/met 31 december 2022


Heen- en terugreis

Met het openbaar vervoer

Eurostar naar Londen St-Pancras (2 u., maar je wint 1 uur door het tijdsverschil). In St-Pancras neem je de rechtstreekse trein (South Eastern Railway) naar Ashford International (ca. 40 minuten) en verder met de Stagecoach-bus 2A (50 min.) tot Tenterden.
Op Traveline of Google Maps kan je je traject makkelijk uitstippelen. Op National Rail kan je je reis uitstippelen en reserveren (zonder boekingskosten). Ook op www.treinreiswinkel.nl kan je dienstregelingen bekijken en tickets aankopen.

Enkele tips:

 • Reservaties voor de trein op het vasteland zijn niet nodig, maar meestal levert de aankoop van een treinticket op voorhand via de website wel een goedkoper tarief op dan aan het loket.
 • Indien mogelijk koop je best meteen een retour-kaartje = goedkoper dan twee one-way tickets.
 • 'Super off peak‘ tickets zijn het goedkoopst maar bieden geen flexibiliteit. (Indien je echter een ticket koopt voor een reis met overstap en je mist je overstap omwille van vertraging, mag je wel kostenloos de volgende trein nemen.)
 • Reizen tijdens de spitsuren (vóór 10 u. en tussen 15 en 17 u.) van maandag tot vrijdag is duurder dan daarbuiten.Er rijden minder treinen op zon- en feestdagen.

Met eigen wagen

Ferry van Calais naar Dover (75 min.). Verder met de wagen naar Tenterden, (60 km). Of met de autotrein (Eurotunnel) van Calais tot Folkestone (35 min.) en verder met de wagen naar Tenterden, een rit van ca. 45 km. Je kan gratis parkeren bij het hotel.

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Transfers ter plaatse

Er zijn 2 wandelingen die vertrekken vanuit het hotel.
Bij de overige wandelingen moet je een eindje rijden naar/van vertrek/aankomstplaats; zie dagschema. Dat kan met eigen wagen of met bus & trein. De reistijden voor de lokale transfers met openbaar vervoer variëren van 25 tot 110 min. Op de website van Traveline vind je routes en tijden voor alle vormen van openbaar vervoer in Groot-Brittannië. Hou er rekening mee dat er op het platteland minder opties zijn voor openbaar vervoer op zon- en feestdagen.


Wandelniveau

 en .

De meeste wandelingen zijn , eerder vlak, soms licht glooiend. Twee wandelingen neigen naar , met flinke heuvels die zorgen voor mooie panorama's (Wye-vallei, kliffen van Hastings). Wandelingen van 6 tot 18 km over goed begaanbare paden, zowel bos- als weidepaden. Sommige wandelingen kunnen ingekort worden. Alle wandelingen beginnen en eindigen op hetzelfde punt.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je bagage blijft in het logies. Tijdens de wandelingen draag je een dagrugzak.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Je logeert in een zeer goed hotel in het centrum van Tenterden.


Maaltijden

 • Uitgebreid continentaal (koud) ontbijtbuffet in het hotel is inbegrepen. Je kan, mits bijbetaling, ook warme gerechten verkrijgen (eieren, spek,...).
 • De lunch is niet inbegrepen. Je kan makkelijk een picknick aankopen in een kruidenierszaakje en/of bij de bakker in Tenterden. Op meerdere wandelingen kan je ook lunchen in een pub of in het bezoekerscentrum van een bezienswaardigheid. De nodige info hierover zit in de wandelbeschrijvingen verwerkt.
 • Het avondmaal is niet inbegrepen. Dit kan je gebruiken in het hotel, dat bekend staat om zijn lekkere keuken en allerlei 'specials' aanbiedt op verschillende dagen van de week aan democratische prijzen. In Tenterden centrum zijn nog meerdere andere restaurants en pubs. Je kan ook warm eten op het start/eindpunt van de wandeling. 

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • enkelomsluitende, waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. regenbroek
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemkledij

Diversen

 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • lunchbox voor de picknick
 • evt. wandelstokken.

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband in geval van verstuiking
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Een internationaal paspoort (reispas) is vereist. Een reispas vraag je aan bij de dienst burgerzaken van je woonplaats; reken hiervoor op een tiental kalenderdagen. De reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis.

Indien je met je kinderen reist en niet beide ouders reizen mee, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

In Groot-Brittannië betaal je met Ponden (Great Britain Pond Sterling - GBP). Je kan vlot betaal- en kredietkaarten gebruiken, zowel om in horeca en winkels te betalen als om geld uit de automaat te halen. In Tenterden kan je terecht aan bankautomaten.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: