La Réunion - La Réunion: Eiland van Contrasten


14 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

La Réunion - La Réunion: Eiland van Contrasten


14 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

La Réunion - La Réunion: Eiland van Contrasten


14 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

La Réunion - La Réunion: Eiland van Contrasten


14 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

La Réunion - La Réunion: Eiland van Contrasten


14 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen La Réunion
In de azuurblauwe wateren van de Indische Oceaan, tussen Madagascar en Mauritius, ligt het eiland Réunion. Het is een stukje Frankrijk in de tropen, met een fenomenale diversiteit qua geografie, fauna en flora. Op enkele uren van elkaar vind je er tropisch woud en lavavelden, ruige pieken en paradijselijke stranden. We ontdekken het eiland tijdens pittige wandelingen, met als ‘pièce de résistance’ de tocht naar de top van de Piton des Neiges (3069 m).
Aantal dagen: 14 dagen
Reisnummer: 22FR5RUA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Eén van de meest actieve vulkanen ter wereld
 • Uitzonderlijk mooie en spectaculaire ‘cirques’
 • Creoolse cultuur en keuken
 • Weelderige vegetatie
 • Relaxen aan de kust met koraalriffen, snorkelen vanop het strand

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,5

15 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Internationale vlucht

Dag 2

Hell Bourg
Landing bij Saint-Denis, de belangrijkste luchthaven van La Réunion. Een gids zal je opwachten en je meenemen naar de Cirque de Salazie, ongeveer anderhalf uur rijden verderop. Je laat de kust achter je, de weg kronkelt richting binnenland, je betreedt het keteldal de Cirque de Salazie, één van de 3 ‘cirques’  of keteldalen die de vulkaan de Piton des Neiges omringen. Meteen zal duidelijk worden waarom dit  eiland zo populair is bij bergbeklimmers en natuurliefhebbers van allerlei pluimage. Vanaf de weg kan  je het sprookjeslandschap met weelderig begroeide kraterwanden en machtige watervallen al zien schitteren. Je neemt je intrek in een gîte in het prachtig gelegen dorpje  Hell Bourg op net geen 1000 m hoogte midden in de Cirque de Salazie. Vandaag kan je nog een kleine rondwandeling maken.
Tocht van 3 uur.  + 480 m / - 480 m.


Overnachting in een gîte in Hell Bourg. (A)

Dag 3

Hell Bourg - Grand Îlet
De weg gaat op en neer bij het verlaten van Hell Bourg, je doorkruist nu het hartje van de  Cirque de Salazie en de vallei van rivier de Mât. Koers richting Mare d’Affouches, hier leven de mensen  uitsluitend van de landbouw. Een grote uitbarsting van de vulkaan de Grand Sable transformeerde het land hier in één grote vruchtbare groentetuin.  Het contrast met het meer toeristische Hell Bourg is opvallend groot. Wandel zeker eens langs de schitterende Saint-Martin kerk, een historisch monument waarvan de muren bedekt zijn met tamarinde.
Tocht van 4,5 uur, +7650 m / -580 m.

Overnachting in een charme d'hôte in Grand Îlet. (O,A)

Dag 4

Grand Îlet - Bord Martin - La Nouvelle 
Een kleine busrit (10’) naar het startpunt van de wandeling laat je proeven van wat couleur locale, je stapt uit bij Bord Martin. Tijd om de benen te strekken: via de Col de Fourche laat je La  Salazie achter je om door een schitterend kleurrijk woud tot Haute Mafate te komen, bij het gelijknamige keteldal. In tegenstelling tot La Salazie is Mafate totaal niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer, hier komen enkel wandelaars - en af en toe een helikopter…Oversteek van de grote vlakte la Plaine des Tamarins en afdaling naar La Nouvelle, één van de bewoonde gehuchtjes van het keteldal.
Tocht van 4,5, + 480 m / - 580 m. Bagage voor twee nachten zelf te dragen.

Overnachting in een gîte in La Nouvelle. (O,A)

Dag 5

Les 3 Roches – Marla
Een dag van contrasten, tussen het desolate maanlandschap van de kratervlakte la Paine aux Sables en de wondermooie vallei van de Rivière des Galets. De wandeling is niet lang dus je hebt ruim de tijd om te zwemmen en te genieten van een picknick. Via de site van les 3 Roches, een plek waar de rivier zich in een kloof stort, bereik je het plaatsje Marla.  Marla is één van de grotere gehuchtjes dat de laatste decennia vele inwoners heeft zien vertrekken naar z’n modernere buur Cilaos.  
Tocht van 4,5 uur, + 620 m / - 430 m.

Overnachting in een gîte in Marla. (O,A)

Dag 6

Marla – Cilaos
Het pad leidt zuidwaarts in de  richting van de indrukwekkende 1200 meter-hoge kratermuur  die voor je opdoemt. Je staat hier voor het  derde keteldal van La Réunion; le Cirqque de Cilaos. Maar eerst moet je nog  de col de Taïbit over, een verplichte passage die de twee keteldalen met elkaar verbindt. Cilaos is een mooie en rustige stad met een eigen streekwijntje en gekend voor de borduurkunst. Het is eveneens het startpunt van vele gemarkeerde paden waaronder dat van de GR1 (de Tour du Piton des Neiges) en de GR2 die het ganse eiland doorkruist.
Tocht van 4 uur,  + 450 m / - 850 m.

Hotelovernachting in Cilaos. (O,A)

Dag 7

Cilaos
Je kan kiezen om het rustig te houden vandaag en neerstrijken in een van de wellness-centra van de stad want Cilaos is een bekend thermaal kuuroord. Je kan je wagen aan een canyoning of de wandelschoenen weer aantrekken en een mooie luswandeling maken (met zwemgelegenheid).
Tocht van 5,5 uur, + 850 m / - 850 m.

Hotelovernachting in Cilaos. (O,A)

Dag 8

Cilaos - Piton des Neiges
Ook vanochtend is er nog tijd om dit charmante bergdorpje verder te verkennen. In de vroege namiddag  moet je klaar zijn voor het stevigere klimwerk: over een mooi bergpad langs diepe ravijnen en met prachtige uitzichtpunten klim je door het bos van Matarum naar een berghut op de flanken van de Piton des Neiges. Aankomst bij de berghut waar je een lekkere maaltijd wacht.
Tocht van 3 uur, + 1100 m / - 30 m. Bagage voor twee nachten zelf te dragen.

Overnachting in een refuge nabij Piton des Neiges. (O,A)

Dag 9

Piton des Neiges – Gîte de Bélouve
De Piton des Neiges-vulkaan is 3039 m hoog en daarmee ook meteen de hoogste berg van het eiland. Vannacht stoot je door naar de top om daar te genieten van een onvergetelijke zonsopkomst en een 360°-panorama over de Indische Oceaan, de vulkanen, de gouden stranden en de haven, …Terugkeer naar de refuge en daarna afdaling door het bos van Bélouve naar de gelijknamige gîte.
Tocht van 8 uur, + 700 m / - 1500 m.

Overnachting in een refuge nabij Piton des Neiges. (O,A)

Dag 10

Belouve – Trou de Fer – Volcan
Omwille van z’n uitbundige vegetatie werd het woud van Bélouve geklasseerd als biologisch reservaat. Ruim 70% van het eiland is nog begroeid met oerwoud, dat wordt bewoond door vijf opmerkelijke vogelsoorten die enkel op La Réunion te vinden zijn…zet je zintuigen op scherp! Bij het ‘hellegat’ of de Trou de Fer storten zich een aantal watervallen in een duizelingwekkend ravijn, ook deze plek zal je niet snel vergeten. In de vroege namiddag word je naar de gîte du Volcan gebracht, een uniek ontdekkingsplekje nabij de machtige vulkaan de Piton de la Fournaise, een belofte voor morgen.
Tocht van 3 uur, + 320 m / - 250 m

Overnachting in een berghut. Slaapzaaltje (4 tot 6 personen) (O,A)

Dag 11

Piton de la Fournaise
De spectaculaire Piton de la Fournaise (2631 m) is de enige actieve vulkaan op La Réunion. Hij wordt nauw in de gaten gehouden, de kleinste bewegingen worden geregistreerd. Recente uitbarstingen produceerden lavastromen die de kust bereikten, je maakt een onvergetelijke ‘maanwandeling’ door een donkere zee van kraters (Caubet, Cassien, Le Gros Bénard, Fontaine,…). Op sommige plaatsen is het zelfs mogelijk om over de gestolde lava te stappen. Tweede overnachting in de gîte bij de vulkaan. 
Tocht van 6 uur, + 650 m / - 650 m 

Overnachting in een berghut. Slaapzaaltje (4 tot 6 personen) (O,A)

Dag 12

Plaine des Sables – Bois Ozoux – St. Denis
Het wandelpad genaamd naar Josémont Lauret, een gids die hier het leven verloor,  loopt door een heel ander soort landschap van de Plaine des Sables, een enorme caldeira. Hier beland je op een uitgestrekt plateau met de geologische overblijfselen van de laatste uitbarsting van de Piton Chisny (2440 m), een 1000-tal jaren geleden. Al naargelang het tijdstip van de dag maak je er een spectaculaire kleurentransformatie mee en bij de voet van de piek in het oosten kan je nog de ‘monden’ van de laatste uitbarsting zien. In de late ochtend rit naar het strandoord Saint Gilles aan de westkust van het eiland.
Tocht van 3 uur, + 260 m / - 220 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 13

St. Gilles
Bij één van de mooiste zandstranden van La Réunion sluit je deze reis af. Een reis van bij de hoge pieken en spectaculaire kraters naar de koralen van de blauwe Indische Oceaan, een contrast van jewelste.
In St. Gilles zijn er vele manieren om de dag door te komen; een prestigieuze helikoptervlucht maken, de onderwaterwereld induiken, mountainbiken of gewoon wat luieren onder een palmboom,…Relax.

Hotelovernachting. (O)

Dag 14

Einde van de reis
De laatste dag kan je opnieuw vrij besteden in St. Gilles. ’s Avonds transfer naar de luchthaven voor een nachtvlucht naar Parijs.

(O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1.395 p.p. (op basis van 2 deelnemers)
€ 1.245 p.p. (op basis van 3 of 4  deelnemers)
€ 1.145 p.p. (op basis van 5 of 6 deelnemers)

Deze prijzen zijn geldig voor reizen in 2022.

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden.
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.

 

Voorschot

30% van de reissom.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen zoals vermeld.
 • Luchthaventransfers
 • Maaltijden zoals vermeld
 • Al de transfers zoals vermeld bij vervoer ter plaatse
 • Bagagevervoer (op dag 2, 5, 9 en 11)
 • Infopakket met Nederlandstalige routebeschrijving en kaarten (deze laatsten ontvang je ter plaatse).
 • Btw.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten.
 • Overige maaltijden.
 • Dranken
 • Evt. inkomgelden en persoonlijke uitgaven
 • Evt. reisverzekering 

Vluchten

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen. Je kan naar keuze zelf je vlucht boeken, of dit via ons doen. Bij boeking van de vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Als je de vlucht via ons boekt, maakt deze ook deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van volgende bijkomende garanties:
- bijstand in geval van problemen met de vlucht;
- terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Toeslagen

 • Extra overnachting in St Gilles (K&O): €80 per persoon

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelingen gaande van  tot , dus geschikt voor wie over een goede fysieke conditie en het nodige uithoudingsvermogen beschikt. De hoogteverschillen gaan tot 1.100m stijgen en 1.500m dalen. De klim naar de Piton des Neiges en vervolgens de lange afdaling naar Gîte de Bélouve is een volle . Soms zeer steile stukken.  Voor de precieze afstanden en hoogteverschillen: zie dag-aan-dagprogramma. 


Bagage

Op dagen 4 tot 6 en 8 tot 10 draag je beperkte bagage met je persoonlijke spullen voor een paar nachten. Elders draag je enkel je dagrugzak Je grote bagage wordt vervoerd van de ene accommodatie naar de andere.

Logies

Je overnacht  4 x in een gîte (meestal privé kamer met gedeeld sanitair), 4 x in een  berghut (meestal slaapzaaltjes met gedeeld sanitiar) en 4 x in een hotel . Er zijn overal lakens en dekens beschikbaar, behalve in de refuge du Piton de Neige, hier zijn enkel dekens (je neemt dus best een lakenzak mee voor deze nacht)

Maaltijden

In het dag-aan-dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden op de betreffende dag genomen worden en inbegrepen zijn.
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Vervoer ter plaatse

Je verplaatst je meestal met privé-transfers tijdens de reis. In het kader van het wandelprogramma dien je 2x de bus te nemen. 

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen op meer dan 5.000 km afstand wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens 40% van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 14 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 4 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Beste reisperiode en klimaat

De beste periode om La Réunion te bezoeken is van juni tot oktober. De kans op regen is dan een stuk kleiner en de temperaturen liggen doorgaans boven de 20°. In de bergen is het sowieso koeler. Deze reis is niet boekbaar in de maanden december tot en met maart, dat is immers het seizoen van de tropische regenstormen.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com 
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.
 • Iets grotere trekkingrugzak voor de dagen dat je je bagage voor een aantal nachten zelf moet dragen. Een volume van 50l volstaat. Plastiek zakken om je spullen, die in je rugzak zitten, te beschermen.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.   

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Slaapgerief

 • lakenzak: een dunne slaapzak uit lichte stof, die je gebruikt ter vervanging van lakens (meestal als je ter plaatse dekens ter beschikking hebt). Evt. zelf te maken met een gewoon bovenlaken dat je in de lengte dubbel plooit en langs de onder- en zijkant dichtnaait.

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • thermisch ondergoed
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • muts, sjaal en handschoenen (tijdens topbeklimming)
 • zwemgerief

Diversen

 • handdoeken
 • toiletpapier en hygiënische doekjes
 • aansteker
 • geldbeugel of heuptasje (om evt. onder de kledij te dragen)
 • goed afsluitbare (brood)doos voor de picknick
 • bestek en/of zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • camelbag of drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • zonnebril
 • zak- of hoofdlamp
 • fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • wandelstokken

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband
 • reddingsdeken

Reisdocumenten

Voor reizen naar La Réunion volstaat je identiteitskaart.

Check zeker vóór vertrek ook nog even de website van buitenlandse zaken op wijzigingen: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Geld

De munteenheid van La Réunion is de euro. Het is aangeraden om geld van hieruit mee te nemen.

Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet altijd automatisch op elke bestemming. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren.

Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…), maar voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.

Nog een tip? Je kan ook meerdere kaarten meenemen, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/


Gezondheid

Hieronder een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Tanzania door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Diepgaandere informatie vind je op www.itg.be (Reisgeneeskunde). Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met het ITG of een bevoegd arts.

Hepatitis A
Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B

In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: