Frankrijk - De Opaalkust


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - De Opaalkust


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - De Opaalkust


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - De Opaalkust


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - De Opaalkust


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Frankrijk
De benaming Opaalkust slaat op de blauwgroene zee tussen Boulogne-sur-Mer en Calais die er contrasteert met de gele zandstranden, duinen en steile witte krijtkliffen. Achter de duinen liggen groene, glooiende valleien met moerassen, akkers en weilanden. Je maakt hier lange verkwikkende wandelingen hoog boven de zee al dan niet afgewisseld met culturele bezoekjes aan musea en interessante kustplaatsen.
3 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22FR5OPA

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Cap Gris Nez, Cap Blanc Nez
 • Boulogne-sur-Mer
 • Prachtige stranden en duinen
 • Aquarium Nausicaä

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

31 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in Wimereux, een aangenaam plaatsje met mooie belle époque-villa’s. We kozen een comfortabel en familiaal gerund hotelletje uit gelegen op korte afstand van de dijk en het mooie zandstrand. Het avondmaal kan je genieten in een van de vele restaurantjes in de buurt.

Hotelovernachting.

Dag 2

Je kan kiezen uit een aantal tochten al dan niet gecombineerd met een brokje cultuur:
 • Naar het fort van Ambleteuse via de 'Pointe aux Oies' en de uitgestrekte duinen 'de la Slack'.
  Tocht 11,5 km, 3 uur stappen.
 • Via het lieflijke watermolen-valleitje van de Denacre wandel je naar Boulogne-sur-Mer. Je kan de wandeling uitbreiden met een bezoek aan de middeleeuwse ommuurde stad Boulogne, de haven en het boeiende zeemuseum Nausicaa dat met z’n 1000 diersoorten bekendheid geniet in gans Europa.
  Wandeling van 16 km. 4 uur stappen.
 • Eén van de heerlijkste strandwandelingen die je aan de Noordzee kan maken loopt van het kustplaatsje Aurdresselles via het binnenland naar het gezellige vissersdorpje Wissant. Je wandelt van de enige statige hoeve naar de andere, over stille landwegen die golvende velden doorkruisen. Van bij Wissant volg je de kust naar Cap Griz Nez en weer terug naar Audresselles (ingekorte variante beschikbaar).
  Wandeling van 14, 17 of 24 km. 3,5, 4,5 of 6 uur stappen.
 • Een kortere wandeling in de baai van Wissant over het prachtige strand en langs mooie, besloten paden die je doorheen de achterliggende duinen van Châtelet en Aval leiden.
  Wandeling van 11 km, 2,5 uur stappen.
 • Wandeling naar de klif van Cap Blanc Nez die machtig uit de zee oprijst.  Onderweg kan je het museum van de Transmanche bezoeken. Hier maak je kennis met de utopische projecten die op stapel werden gezet om de drukst bevaarde zeestraat ter wereld over te steken (op zee, ondergronds, in de lucht) tot de Kanaaltunnel er kwam. 
  Wandeling van 15 km, 3,5 uur stappen.

Hotelovernachting. (O)

O = ontbijt

Dag 3

Einde na het ontbijt. Extra nachten mogelijk (zie toeslagen). 

(O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2022

Prijs op basis van 2 personen: € 175 per persoon (tweepersoonskamer)
Prijs op basis van 3 personen: € 140 per persoon (driepersoonskamer)


Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt 
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen 
 • originele IGN wandelkaarten
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • middag- en avondmalen 
 • dranken
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. reisverzekering

Toeslagen

 • Toeslag eenpersoonskamer voor 3 dagen/2 nachten: € 90
 • Extra overnachting in een (kamer met ontbijt): € 70 per persoon in een tweepersoonskamer
 • Extra overnachting (kamer met ontbijt): € 55 per persoon in een driepersoonskamer
 • Extra overnachting (kamer met ontbijt): € 105 eenpersoonskamer

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
het hele jaar door

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather


Heen- en terugreis

Met de trein*

Vlotte verbinding via Rijsel en Calais naar Wimille-Wimereux (ca. 3 u.). 

Met de wagen

Afstand vanuit Brussel: ca. 225 km. Er is een parking bij het hotel maar de plaatsen zijn zeer beperkt en betalend (€8 / dag). Op voorhand te reserveren, ter plaatse te betalen. Parkeren kan meestal wel langs de nabijgelegen kaaien.

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europesewegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

* Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Vervoer tijdens de reis

Twee wandelingen vertrekken vanuit het hotel. Voor de overige wandelingen is een verplaatsing naar Audresselles of Wissant noodzakelijk. In het kader van de wandelingen is busvervoer mogelijk, op de site van Région Hauts-de-France kan je terecht voor de meest recente busuren van lijn 505 die Wimereux met Audresselles en Wissant verbindt.

Wandelniveau

 en . Eenvoudige tochten over makkelijk terrein gaande van 11 tot 24 km. De langste wandelingen kan je inkorten tot 17 en 14 km.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Kinderen

 • vanaf 10 jaar
 • uitgestrekte zandstranden
 • eenvoudige wandelingen
 • oorlogsverleden van de streek (bunkers, musea, kerkhoven,...)
 • Boulogne-sur- Mer
 • Nationaal Zeecentrum 'Nausicaa'

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Comfortabel familiaal gerund drie-sterren hotelletje te Wimereux. Tweepersoonskamers met privé sanitair.

 • WIFI beperkt beschikbaar
 • Sauna (€15 / uur)
 • Gezellige bar / salon
 • Lift

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Frans ontbijt is inbegrepen.
 • De picknick kan je aankopen in een winkeltje in Wimereux. Het hotel zelf biedt geen picknicks aan. Je kan er wel sandwiches bestellen.
 • Voor het diner ben je vrij te kiezen uit één van de talloze restaurantjes in de buurt.

Honden

Niet toegelaten.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,.. die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: reiskoffer of -tas.  
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdicht jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick    
 • drinkfles of -zak 
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

 


Geld

In Frankrijk betaal je met euro's.

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.


Achtergrondinformatie

http://www.calais-cotedopale.com


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: