Frankrijk - Bretagne: Belle-Île-en-Mer


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Bretagne: Belle-Île-en-Mer


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Bretagne: Belle-Île-en-Mer


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Bretagne: Belle-Île-en-Mer


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Frankrijk - Bretagne: Belle-Île-en-Mer


7 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Frankrijk
Deze reis neemt je mee langs de door wind en zee gebeitelde kusten van het grootste eiland van Bretagne, Belle-Île-en-Mer. Vanuit Le Palais en Sauzon trek je in vijf wandeldagen over het kustpad het ganse eiland rond. Talrijke vuurtorens, havens en de imposante citadel van Vauban getuigen er van een rijke maritieme geschiedenis. Indrukwekkende rotsformaties in de meest bizarre vormen, krijsende meeuwen, struinen langs gouden stranden en genieten van zeevruchten op een leuk terrasje... Dit eiland heeft z’n naam niet gestolen.
7 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22FR5BIA

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • levendige kuststadjes
 • culinair festijn
 • maritieme geschiedenis
 • schitterende stranden
 • indrukwekkend grillige kustlijn

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

9 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in Le Palais

Aankomst in het charmante havenstadje Le Palais op het Bretonse eiland Belle-Île-en-Mer. Probeer tijdens je verblijf in Le Palais zeker naar de indrukwekkende citadel van Vauban te gaan kijken. Je hebt er een mooi uitzicht over de haven en het eiland.

Hotelovernachting. 

Dag 2

Le Palais – Sauzon

Een mooie wandeling richting noordwesten bijt de spits af. Je loopt vlakbij de kust, langs een sliert van piepkleine haventjes en mooie uitzichtpunten; Pointe de Taillefer, Fouquet, Port-Quignénec, Port Jean, Pointe de Kerzo, Port-Blanc…In Sauzon strijk je neer voor drie nachten. De pittoreske vissershaven met pastelkleurige huisjes en uitnodigende terrasjes bepalen er het beeld.

Tocht van 12,5 km, 4 uur stappen. + 600 m / - 600 m.

Hotelovernachting. (O)

O = ontbijt

Dag 3

Sauzon - Pointe de Poulains - Sauzon

In een klein uurtje sta je op de ruige westkaap van het eiland, de Pointe de Poulains. Bij helder weer heb je er een prachtig zicht op het vasteland en Île de Groix. Je kan nog een bezoekje brengen aan de villa’s van de voormalige actrice Sarah Bernhardt en de kleine vuurtoren. De grillige rotsen, grotten en kreken zijn een  paradijs voor vele krabben en honderden zeevogels van allerlei pluimage. Op je terugweg door het binnenland passeer je de dorpjes Kerguerch en Borhuedet.

Tocht van 15,5 km, 5 uur stappen. + 460 m / - 460 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 4

Sauzon - Aiguilles de Port Coton - Sauzon

Hoe gevarieerd de kust hier is kan je vandaag aan den lijve ondervinden tijdens een wandeling aan de zuidwestkust. Hier aan de Côte Sauvage is het prachtige strand en de hoge duinen van Donnant een geliefde trekpleister bij strandliefhebbers en surfers. De spectaculaire ‘aiguilles’ van Port-Coton creëren er bij onstuimig weer grote schuimende zeewater-vlokken  die deze plek ook z’n naam verlenen. Gefascineerd door de schoonheid van de kust gebruikte Claude Monet ze als inspiratiebron voor enkele van z’n beroemdste doeken. Einde van de wandeling bij Aiguilles de Port-Coton of bij de grote vuurtoren (te bezoeken). Private transfer terug naar Sauzon voor overnachting.

Tocht van 15 km, 5 uur stappen. + 300 m / - 300 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 5

Herlin – Locmaria - Le Palais

Naarmate de reis vordert worden de kusten steeds spectaculairder, het leidt geen twijfel dat de zuidkust de meest ruwe en grillige landschappen tentoonspreid.  's Ochtends is er een transfer voorzien tot Herlin, hier zet je koers richting het strand waar je de woeste kustlijn volgt langs de Pointe de Pouldon en het fijne zandstrand van Port Maria. In het mooie dorpje Locmaria neem je de bus naar Le Palais waar je nog twee nachten verblijft.

Tocht van 16 km, 5 uur stappen. + 680 m / - 680 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 6

Locmaria – Le Palais

Je neemt de bus tot Locmaria. Van hieruit wandel je terug naar Le Palais. De stranden langs deze ‘binnenkust’ zijn veiliger, neem dus zeker en zwempauze bij het mooie strand ‘Grands Sables’. Op de Pointe de Kerdonis kijk je uit over de kleine zustereilandjes  Houat en Hœdic. Einde in Le Palais waar er nog tijd is om wat te flaneren in het gezellige centrum.

Tocht van 16 km, 5 uur stappen. + 620 m / - 660 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 7

Einde na het ontbijt. (O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2022:

voor 7 dagen/6 nachten 

€675 per persoon in laagseizoen* (april t.e.m juni en september t.e.m. oktober)
€705 per persoon in hoogseizoen* (juli en augustus) 

* de dag van vertrek bepaalt welke prijs je betaalt, als je bijvoorbeeld vertrekt op 31/8 dien je de ganse periode een toeslag te betalen (ondanks dat je 5 nachten in laagseizoen reist).


Voorschot: € 211,5 per persoon

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt 
 • overzet van Quiberon naar Le Palais (heen en terug)
 • bagagevervoer tussen de twee plaatsen
 • private transfers op dag 4 en dag 5
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen
 • een originele wandelkaart (ter plaatse)
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen-en terugreis tot de haven van Quiberon
 • overige maaltijden en dranken
 • openbaar vervoer
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. inkomgelden
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • eenpersoonskamer: € 265
 • extra overnachting in Le Palais (obv 2 personen en in kamer met ontbijt): €60 per persoon in laagseizoen, €70 per persoon in hoogseizoen

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 3 april tot/met 1 november 2022
niet meer beschikbaar van 22 juli tot/met 30 september 2022

In Bretagne en Belle-Île-en-Mer heerst een zeeklimaat met aangename zomers. Onder invloed van de warme golfstroom is het hier eigenlijk nooit echt koud.Het meest kans op mooi weer heb je in juni, juli, augustus en september. Ook in oktober heb je vaak nog mooi wandelweer.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather

Opgelet: Voor deze reis is vroeg boeken absoluut noodzakelijk. Het logies in Sauzon is vaak snel vol geboekt. Boeken is dan nog steeds mogelijk, maar met een verblijf van 6 nachten in Le Palais. In het kader van de het wandelprogramma zal je dan vaker gebruik moeten maken van de bus. De korting voor dit aangepaste programma is op aanvraag.

 


Heen- en terugreis

Met de trein en ferry*

Thalys / TGV Brussel – Auray – Quiberon: 7,5 uur. In het station in Quiberon neem je een taxi of de bus (4 min.) naar het gare maritime. Hier neem je de ferry naar Belle-Île-en-Mer. De overzet met de ferrymaatschappij ‘Compagnie Océane’ is inbegrepen.

Zie sncf of Thetrainline voor de meest recente dienstregelingen.

Met de wagen

Afstand Brussel – haven van Quiberon (op het schiereiland): 809 km. Hier laat je je wagen achter op één van de drie bewaakte betaalparkings en neem je het shuttlebusje naar de haven waar je de overzet van 45 min. neemt naar Le Palais op Belle-Île-en-Mer. De overzet is inbegrepen.

Enkele bewaakte betaalparkings:

 • Parking des Iles – 1100 plaatsen: ca. € 50 / 6 dagen. Elke 10 à 20 min. busje, geen reservaties. 
 • Le Kerné – 300 plaatsen: ca. € 10 / 24 uur.

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

* Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:
 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Vervoer tijdens de reis

 • dag 4: private transfer naar Sauzon na de wandeling
 • dag 5:
  • private transfer naar het startpunt van de wandeling bij Herlin
  • bus van Locmaria naar Le Palais (25 à 30 min.)
 • dag 6: bus van Le Palais naar Locmaria (25 à 30 min.)

Wandelniveau

 en . Wandelingen tussen 13 en 16 km, 4 tot 5 uur stappen. De hoogteverschillen zijn de gecumuleerde hoogteverschillen per dag. Er is weinig schaduw onderweg waardoor een wandeling al snel meer inspanning vergt. De wandelingen volgen grotendeels de GR340 langs de kust en zijn dus goed gemarkeerd.  Opgelet: het feit dat je langs de kust wandelt impliceert niet dat je over vlak terrein wandelt. Integendeel, je wandelt vaak op en neer, waarbij sommige stukken vrij steil maar meestal kort zijn. Paden zijn soms breed en vlak, hier en daar erg smal en meestal rotsig. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

De bagage wordt per taxi vervoerd van het éne logies naar het andere, je draagt tijdens de wandelingen enkel je dagrugzakje. Max. 15 kg per persoon.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Je overnacht in Sauzon en in Le Palais in **-hotels op basis van tweepersoonskamers met eigen sanitair:

 • 3 x in Le Palais: standaard logeer je in een sympathiek klein hotelletje in het centrum en op 500 m van de jachthaven. Gratis wifi in openbare ruimtes. Eigen restaurant. Indien dit hotel volzet is logeer je in een hotel op wandelafstand van het centrum en op slechts 300 m van de zee en de jachthaven. Gratis wifi.
 • 3 x in Sauzon: hotel met huiselijke sfeer, mooie grote tuin en terras. Zeer rustig gelegen in een park op 800 m van de haven, gratis wifi. Vanuit het hotel is het een tiental min. wandelen naar het centrum waar er bars en restaurants zijn.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Frans ontbijt in het logies is inbegrepen
 • De lunch is niet inbegrepen maar je kan je lunchpakket zelf aankopen in Le Palais of Sauzon voor je vertrekt ’s ochtends. Soms kan je in het hotel ook een picknick laten klaarmaken.
 • Het avondmaal is niet inbegrepen. In Le Palais en in Sauzon zijn er voldoende eetgelegenheden, maar je reserveert  best je tafel op voorhand (vooral in het hoogseizoen).

Honden

Niet toegelaten.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdicht jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief 

Diversen

 • strandlaken (zwemmen in zee)
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick        
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. powerbank voor de gps

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Frankrijk betaal je met euro's.

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.


Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: