Canada - Wandering the Canadian Rockies


19 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Canada - Wandering the Canadian Rockies


19 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Canada - Wandering the Canadian Rockies


19 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Canada - Wandering the Canadian Rockies


19 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Canada - Wandering the Canadian Rockies


19 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Canada
Deze actieve roadtrip biedt je het allerbeste van de Canadian Rocky Mountains. Het reistempo ligt niet te hoog zodat je rustig de indrukwekkende schoonheid van de verschillende Nationale Parken ook te voet kan ontdekken. Je start in het pittoreske Waterton Lakes National Park. Vervolgens doorkruis je met je huurwagen de provincie British Columbia. Dat betekent: eindeloze wandelmogelijkheden in de nationale Parken Glacier, Kootenay en Mount Revelstoke, en Well Gray Provincial Park. Eindigen doe je te midden van de ruwe schoonheid van de toppers: de nationale parken Jasper, Yoho en Banff, en het wondermooie Lake Louise. Al wandelend ontdek je dat het overgrote deel van de Rockies - hoe populair ook als vakantiebestemming - nog verre van getemd is.
Aantal dagen: 19 dagen
Reisnummer: 22CA5RMA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Roadtrippen op een aangenaam reistempo
 • De Rockies te voet voelen en beleven
 • Roadbook met tips voor wandelingen en activiteiten 
 • Kristalheldere meren, groene alpenweides
 • Van het ene iconische plaat(s)je naar het andere
 • Hier en daar een beer...

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

3 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in Calgary

Na aankomst in Calgary haal je de huurwagen op en rij je naar je eerste verblijf op Canadese bodem. Calgary heeft het imago van 'het Wilde Westen', voornamelijk door het Calgary Stampede Festival in juli, het grootste cowboy- en rodeofestival ter wereld. 

Je kan al een wandeling maken in de stadsparken Eau Clair en Prince Island, beide gelegen aan de Bow River in downtown Calgary. Wil je al een eerste glimp opvangen van de Canadese Rocky Mountains? Neem de lift naar het observatieplatform van de 190 m hoge Calgary Tower en geniet van een 360° panorama.

Dag 2

Calgary - Waterton Lakes NP 

275 km

Via de prairies van Alberta rijd je de kristalheldere meren, groene alpenweides en nieuwsgierige marmotten van Waterton Lakes tegemoet. Hier heb je de keuze uit meer dan 200 kilometer wondermooie wandelpaden.

Dag 3

Waterton Lakes NP

Wandelen is de boodschap. Beren, elanden en berggeiten komen hier veel voor. De eerste keer dat je er eentje ziet opdoemen is toch wel heel speciaal… 

Dag 4

Waterton Lakes NP - Radium Hot Springs

380 km

Je laat het Waterton Lakes NP achter je en rijdt noordwaarts richting Crowsnest Pass. Deze weg slingert door een lage vallei en langs oude mijn- en houthakkersdorpjes. De rit brengt je verder langs het stadje Fernie, met prachtige 180° zichten op de Lizard Range. Je komt aan in Radium Hot Springs, net buiten het Kootenay National Park gelegen. Geniet na de rit van een duik in de warmwaterbronnen of ga dikhoornschapen spotten.

Dag 5

Radium Hot Springs

Vanuit Radium Hot Springs ben je na een kort rit al in het Kootenay National Park. Dit is het enige nationale park in Canada waar je zowel gletsjers als cactussen vindt.

Maak een mooie wandeling langs de Fireweed Trail of naar de Paint Pots. Lunchen kan iets verderop aan het Olive Lake. Voor gevorderde wandelaars ligt het paradijs iets verderop, in het Mt. Assiniboine Provincial Park. 

Dag 6

Radium Hot Springs - Revelstoke 

252 km

Op weg naar Revelstoke, cruisend over de Trans-Canada Highway, is het volop genieten van de prachtige landschappen.

Om te wandelen onderweg, houd je halt in het Glacier National Park, meer bepaald in de Purcell Mountains. Wie van een uitdaging houdt, komt hier, in een terrein van steile bergen en smalle valleien, zeker aan zijn trekken. Je vindt er slechts enkele 'gemakkelijke' wandelingen.

Doorheen het park rijd je over de spectaculaire Rogers Pass, tussen de machtige bergtoppen, naar Revelstoke waar het volgende Nationale Park al op je wacht.

Dag 7

Revelstoke - Clearwater 

276 km

Vroeg uit de veren voor een wandeling in het Mt. Revelstoke National Park, met zijn frisgeurende wouden van populieren, zilver- en Douglassparren, zijn uitgestrekte, met massa’s wilde bloemen begroeide hoogvlakten zijn vele wandelpaden. Je kan tot op 1835 m hoogte rijden over de 'Meadows in the Sky' Parkway, waar je beloond wordt met prachtige vergezichten.

Daarna rijd je verder naar Clearwater.

Dag 8

Clearwater

Geniet vandaag van een rustige dag in de natuur. Het Wells Gray Provincial Park is vooral gekend om zijn meren en spectaculaire watervallen, zoals de Helmcken Falls, de Spahat Falls en de Moul Falls (waar je tot achter de waterval kan wandelen).

Optionele activiteit: Raften op de Clearwater River.

Dag 9

Clearwater - Jasper NP 

325 km

Van Clearwater rijd je naar Jasper via de Yellowhead Pass waar je Mount Robson passeert, die met zijn 3954 m de hoogste berg van de Rocky Mountains is.

Dag 10-11

Jasper NP

Dit park is het het summum van puurheid, nergens vind je de natuur zo ongerept en krachtig. Behalve een grizzly, vallen hier ook al eens een wolf, zwarte beer, elanden of kariboes te spotten. Om te wandelen heb je keuze uit talloze bewegwijzerde wandelpaden. Geen zin om te wandelen? Neem dan de Jasper Sky Tram naar de top van Whistler Mountain, waar je een schitterend uitzicht hebt over Jasper Village en omgeving.

Optionele excursie: Boottocht naar Spirit Island op Maligne Lake, een van die iconische beelden van de Rockies dat zich in een afgelegen hoek van het meer bevindt.

Dag 12

Jasper NP - Lake Louise 

323 km

Je rijdt verder door het hart van de Canadese Rockies over de legendarische Icefields Parkway, een van de mooiste bergwegen ter wereld. Alle highlights van de Rocky Mountains komen links en rechts van je aan bod: gletsjers, majestueuze bergen, turkooizen bergmeren en de typerende sneeuwgeiten. Maak zeker een stop aan het Columbia Icefields Discovery Centre voor het beste zicht op de Athabasca-gletsjer, die uit de vallei omlaag stroomt als een bevroren, traag voortbewegende rivier. Na een prachtige rit bereik je Lake Louise Village in Banff National Park.

Optionele activiteit: Ice walk op de Athabasca-gletsjer.

Dag 13-14

Lake Louise

Geniet van twee vrije dagen in Lake Louise. De regio rond dit fotogenieke, turkooizen gletsjermeer heeft voor elk wat wils. Ook hier heb je weer keuze uit vele bewegwijzerde wandelpaden van verschillende lengte en niveau, bv. rustgevende tochten langs de oever van het meer, een wandeling naar het Lake Agnes Tea House voor een kopje thee met gebak, een pittige tocht naar de Plain of Six Glaciers... Ook een bezoek aan en wandeling bij het schitterende Moraine Lake is een aanrader.

Dag 15

Lake Louise - Banff NP 

58 km

De Bow Valley Parkway die Lake Louise en Banff verbindt, is wellicht de moeder aller scenic routes. Het is een korte rit, maar onderweg kan je niet anders dan veel te stoppen bij de verschillende lookouts waar zo veel te zien valt. Wie wil wandelen, doet dat best in de Johnston Canyon die langs de Parkway gelegen is.

Dag 16-17

Banff NP 

Welkom in Banff, het eerste Nationale Park van Canada, met niet minder dan 1600 km aan wandelpaden. Wedden dat de diepe valleien, gletsjers, besneeuwde bergtoppen, wilde rivieren en smaragdgroene meren je zullen weten te bekoren? De Main en Front Ranges van de Canadese Rockies lopen door dit park en het is het woongebied van groothoornschapen, elanden, wapiti’s en grizzly’s.  Hier is de natuur heer en meester, maar ook het levendige stadje met winkels, gezellige pubs en leuke restaurants is het verkennen waard. 

Optionele activiteiten:

 • Sundance Loop te paard, een mooie wandeling langs de Bow-rivier
 • Banff gondola: kabelbaan naar de top van Sulphur Mountain

Dag 18

Banff NP – Calgary

130 km

Nog een laatste wandeling vanuit Banff of meteen verder naar Calgary, aan jou de keuze.

Dag 19

Terugreis

Je rijdt naar de luchthaven van Calgary waar je de huurwagen terug inlevert.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen van hotels en huurwagens zijn vaak afhankelijk van vraag en aanbod. De prijs kan van dag tot dag wijzigen. De prijs van een offerte kan dus hoger of lager liggen dan de onderstaande richtprijzen per reisperiode. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je rondreis. Alle vermelde prijzen zijn per persoon.Budget

Budget

1/5 tot 21/5/22:
€ 1431 voor 2 personen
€ 1057 voor 3 personen
€ 870 voor 4 personen
kinderen gratis*

22/5 tot 7/6/22:
€ 2044 voor 2 personen
€ 1466 voor 3 personen
€ 1173 voor 4 personen
kinderen gratis*

8/6 tot 12/7/22:
€ 2183 voor 2 personen
€ 1563 voor 3 personen
€ 1250 voor 4 personen
kinderen gratis*

13/7 tot 30/9/22:
€ 2101 voor 2 personen
€ 1510 voor 3 personen
€ 1212 voor 4 personen
kinderen gratis*

Comfort

1/5 tot 21/5/22:
€ 1658 voor 2 personen
€ 1206 voor 3 personen
€ 1077 voor 4 personen
kinderen gratis*

22/5 tot 15/6/22:
€ 2202 voor 2 personen
€ 1572 voor 3 personen
€ 1506 voor 4 personen
kinderen gratis*

16/6 tot 19/9/22:
€ 2264 voor 2 personen
€ 1616 voor 3 personen
€ 1544 voor 4 personen
kinderen gratis*

20/9 tot 17/10/22
€ 1933 voor 2 personen
€ 1394 voor 3 personen
€ 1260 voor 4 personen
kinderen gratis*

Deluxe

18/5 tot 7/6/22:
€ 2689 voor 2 personen
€ 2392 voor 3 personen
€ 1882 voor 4 personen

8/6 tot 11/9/22
€ 2876 voor 2 personen
€ 2584 voor 3 personen
€ 2026 voor 4 personen

12/9 tot 24/9/22:
€ 2544 voor 2 personen
€ 2266 voor 3 personen
€ 1785 voor 4 personen

* Kinderen die bij vertrek maximum 11 jaar zijn, reizen aan kindertarief als ze een kamer delen met minstens 2 volwassenen en als deze kamer beschikt over voldoende bedden. Reis je met meer dan twee kinderen, dan berekenen we de kostprijs in een offerte op maat.


Inbegrepen

 • Alle overnachtingen in standaard kamers op basis tweepersoonskamer bij 2 personen, driepersoonskamer bij 3 personen en vierpersoonskamer bij 4 personen
 • roadbook (niet indien je de huurwagen zelf boekt)
 • plaatselijke taksen.

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • luchthaventaksen
 • huurwagen (richtprijzen)

2 pers. Hyundai Accent € 75 à 95 per huurdag
3 pers. Ford Escape SUV € 85 à 105 per huurdag
4 pers. Chevrolet Tahoe SUV € 100 à 135 per huurdag

 • brandstof
 • evt. parkeer- en tolgelden
 • inkomgeld Nationale Parken
 • optionele excursies
 • maaltijden
 • dranken
 • fooien
 • evt. reiserzekering.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 15 mei tot/met 30 september 2022

Elke periode heeft zo zijn voor- en nadelen maar over het algemeen genomen is de meest ideale periode van halverwege mei tot einde september. In mei en juni kan er nog sneeuw aangetroffen worden in de Rocky Mountains en ook de gletsjermeren kunnen nog bevroren zijn. Maar het is dan een stuk rustiger en de prijzen liggen lager. Het hoogseizoen valt in de zomer (juli en augustus). Veel kans op goed weer maar ook drukte in de hotels. In september en oktober is het weer rustiger en kan je genieten van het prachtige gekleurde bladerdek. De winter is afgeraden voor een roadtrip.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: accuweather.


Heen- en terugreis

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of we kunnen jou een vluchtvoorstel doen.


Wandelniveau

 tot . In het roadbook krijg je, waar nodig, suggesties voor wandelingen van verschillende lengtes en niveau. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Hotels

Budget

Calgary: Sandman Hotel Calgary City Centre
Waterton Lakes NP: Aspen Village Inn
Radium Hot Springs: Presige Radium Hot Springs Resort
Revelstoke: Three Valley Lake Chateau
Clearwater: Wells Gray Inn
Jasper: Marmot Lodge
Lake Louise: Mountaineer Lodge
Banff: Juniper Hotel & Bistro
Calgary: Sandman Hotel Calgary City Centre

Comfort

Calgary: Sandman Hotel Calgary City Centre
Waterton Lakes NP: Waterton Lakes Resort
Radium Hot Springs: Presige Radium Hot Springs Resort
Revelstoke: Coast Hillcrest Resort
Clearwater: Clearwater Lodge
Jasper: Chateau Jasper
Lake Louise: Lake Louise Inn
Banff: Elk and Avenue Hotel
Calgary: Sandman Hotel Calgary City Centre

Deluxe

Calgary: Hotel le Germain Calgary
Waterton Lakes NP: Waterton Glacier Suites
Radium Hot Springs: Bighorn Meadows Resort
Revelstoke: Glacier House Resort
Clearwater: Helmcken Falls Lodge
Jasper: Pyramid Lake Resort
Lake Louise: Post Hotel
Yoho NP: Emerald Lake Lodge
Banff: Mount Royal Hotel
Calgary: Hotel le Germain Calgary

Vervoer ter plaatse

Huurwagen:

2 pers. - Hyundai Accent
3 pers. - Ford Escape SUV
4 pers. - Chevrolet Tahoe SUV

Mits aanpassingen aan het programma, kan deze reis ook met een camper of campervan ondernomen worden.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen op meer dan 5.000 km afstand wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens 40% van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 14 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 4 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Reisdocumenten

Reispas

Voor deze reis heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet geldig zijn tijdens het verblijf + 1 dag. Een reispas vraag je aan op de dienst burgerzaken van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

ETA

Indien je naar Canada reist, moet je voor afreis een ETA (Electronic Travel Autorisation) aanvragen op de officiële website van de Canadese overheid: klik hier. (Let op: er zijn andere websites waar je een ETA kan aanvragen, maar dit zijn commerciële websites en ze vragen extra-geld.)

De kost bedraagt 7 CAD en de ETA is 5 jaar geldig. Om de aanvraag te doen, moet je beschikken over een geldige reispas, een kredietkaart ((Visa, MasterCard of American Express) en een e-mailadres. Als er geen redenen zijn vanwege de Canadese overheid om jou een ETA te weigeren, krijg je enkele minuten na de aanvraag de ETA in je mailbox.


Inreisvoorwaarden
Op de website van Buitenlands Zaken vind je de richtlijnen in verband met covid19 die de bestemming oplegt aan reizigers aan het buitenland. Lees deze zeker na.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: