België - Vanuit Knokke door de streek van Uilenspiegel


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Vanuit Knokke door de streek van Uilenspiegel


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Vanuit Knokke door de streek van Uilenspiegel


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Vanuit Knokke door de streek van Uilenspiegel


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Vanuit Knokke door de streek van Uilenspiegel


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen België
Als badstad heeft Knokke de allure een luxebestemming te zijn. Maar weet je dat Knokke-Heist de groenste kustgemeente van België is, omringd door het bijzondere getijdenlandschap van het Zwin en een uitgebreid wandelpadennetwerk? Gedurende drie heerlijke dagen struin je door het land van Tijl Uilenspiegel met de Zeeuws-Vlaamse polders, kreken en kanalen, duinen en stranden. Op je pad liggen ook (de terrasjes van) Cadzand-bad, Retranchement, Sluis en Damme. Je bent te gast in de luxueuze B&B (met buitensauna) van een reislustige Knokkenaar die haar gasten graag in de watten legt en die gelegen is in een buitenwijk van Knokke. Dit wandelarrangement is geschikt voor koppels en duo's die houden van rust, natuur en ontspanning.
3 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22BE5KKA

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • groene kustgemeente
 • B&B met tuin en buitensauna
 • luxe ontbijt
 • gevarieerde wandelingen
 • polderdorpjes, Sluis en Damme
 • het Zwin

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,7

23 Beoordelingen

reviews van klanten

Sofie van de B&B is een fantastische gastvrouw! Alles was super in orde.

Els O. -

zeer mooie B&B , warm onthaal , gastvrouw zeer behulpzaam , een echte aanrader

Magda H. -

De opvang in de B&B was zeer warm en verzorgd.

Noor W. -

De ideale manier om de kuststreek te verkennen. Mooie uitgestippelde wandelingen, super logies, een gastvrouw die haar gasten verwend tot in de puntjes. Een aanrader!

Véronique N. -

Verzorgde B&B, top gastvrouw, fantastisch ontbijt en mooie wandelingen: meer moet dat niet zijn om er even tussenuit te zijn! Aanrader!

Steven H. -

Alle lof aan onze gastvrouw Sofie, bij wie je je echt welkom voelt. De B&B ademt het hoge noorden uit en doet je blik verruimen naar nieuwe bestemmingen.

Christel M. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in de B&B in de namiddag (ten vroegste om 15 uur). Je wordt er met een glimlach en een drankje ontvangen door je gastvrouw die hier is opgegroeid. Ze zal je graag wegwijs maken en tonen dat deze streek veel meer te bieden heeft dan wat je met geld kan kopen.

Voor wat extra wandelplezier (eventueel na een extra nacht) kunnen we een mooie wandeling bij het Zwin aanbevelen. Deze laat je kennismaken met de grote diversiteit aan natuurwaarden en landschappen in Knokke-Heist. Vanaf  het Zwin-bezoekerscentrum struin je door de Zwinduinen en -polders en verken je de Hazegraspolder. Oude zeeweringsdijken getuigen van de strijd tegen de zee. Je wandelt door het Koningsbos, over knuppelpaden en tussen Schotse hooglandrunderen. Je wordt beloond met een grandioos uitzicht over de Zwinvlakte. Eventueel te combineren met een bezoekje aan het Zwin Natuurpark zelf. Je vermeldt dit bij de boeking, kiest zelf een tijdsslot van een halfuurtje, wij maken de reservatie en bezorgen je een voucher, betalen doe je in de B&B (€ 10 p.p.).

Luswandeling van 12 km. 

Overnachting in een B&B.

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt en met een lekker lunchpakket in je rugzak, word je naar het startpunt van de wandeling gebracht: polderdorpje Hoeke aan de Damse Vaart. Over de GR5, langs de Sifon (kruising Damse Vaart met Leopold- en Schipdonkkanaal) en over de Streek-GR Uilenspiegel leidt de tocht naar het Kasteel van Ryckevelde, temidden van de bossen. Pick-up aan het kasteel en terugkeer naar de B&B.

Landschappelijk evolueert de wandeling van open polderlandschap met de typische knotwilgen via kanalen met slingers van populieren tot de bosrijke Brugse groene gordel, het Houtland. Onderweg tal van kansen om watervogels als fuut, kuifeend en aalschover te spotten. En ooievaars! Historisch keer je terug tot de middeleeuwen met onderweg hoogtepunten in Damme en Male die de rijkdom van het voormalig Graafschap Vlaanderen illustreren. Restanten van de Tachtigjarige Oorlog in de 17de eeuw herinneren aan het strategisch belang van Damme als voormalig havenstadje. 

Onderweg zijn er diverse mogelijkheden om een drankje of een ijsje te nuttigen in pittoreske dorpjes als Hoeke, Oostkerke en Damme.

Wandeling van 20 km.

Overnachting in een B&B (O, L).

O = ontbijt     L = lunch

Andere extraatjes:

 • houtgestookte Finse sauna: sessie van 2u inclusief gebruik badjassen, hout en extra handdoekensets (breng je eigen slippers mee): € 50 
 • fietsverhuur: € 20 per dag per fiets
 • huren packraft: € 45 per dag per persoon (incl. boot, zwemvest, peddel, waterdichte rugzak, straps, tochtsuggestie)

Dag 3

Nadat je gastvrouw alweer een zalig ontbijt op tafel heeft getoverd, word je gedropt in het piepkleine Hollandse dorpje Sint-Anna Ter Muiden. Vanaf hier volg je de streek-GR Uilenspiegel in Zeeuws-Vlaanderen die je door een vlak polderlandschap van dorpjes, kreken, vogelrijke graslanden en bossen voert. Via de vernieuwde Zwindijk bereik je het uitgestrekte strand van Cadzand (met restaurant Air Republic van Sergio Herman), vervolgens de historische wallen van Retranchement en eindigen doe je in het sfeervolle vestingstadje Sluis. Landschappelijk is dit een prachtige en erg gevarieerde tocht, zonder twijfel het mooiste stuk van de streek-GR! Je wordt opgehaald in Sluis en teruggebracht naar de B&B.

Terugkeer naar huis of extra nacht waardoor er voldoende tijd is om de mooie Zwin-wandelroute te doen (zie uitleg dag 1).

Tocht van 21 km. Mogelijke verlenging over de wallen rond Sluis van 2 km.

(O, L)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2022

Op basis van twee personen: € 245 per persoon (tweepersoonskamer en privé sanitair)
Op basis van 3 personen: € 199 per persoon (tweepersoonskamer met extra bed en privé sanitair)
Op basis van 4 personen: € 199 per persoon (2 tweepersoonskamers met gedeeld sanitair)

 


Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • logies 
 • 2 x ontbijt (rijkelijk ontbijt!)
 • 2 x lunchpakket (belegd broodje naar keuze, gebakje, fruit, drankje)
 • welkomstdrankje
 • evt. transfers van en naar het station van Knokke
 • 4 transfers in het kader van de wandelingen 
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen 
 • originele topografische wandelkaart met schaal 1:50 000 
 • gps-tracks
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen-en terugreis 
 • avondmaaltijden en dranken
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. inkomgelden (Zwin dagbezoek: € 10 p.p.)
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

 • Extra overnachting (kamer met ontbijt) voor 2 personen: € 65 per persoon
 • Extra overnachting (kamer met ontbijt) voor 3 of 4 personen: € 55 per persoon
 • Eenpersoonskamer: prijs op aanvraag

Andere mogelijke extraatjes (ter plaatse te betalen):

 • fietsverhuur: € 20 per dag per fiets (of € 38 voor een e-bike)
 • huur packraft: € 45 euro per dag per persoon (incl. boot, zwemvest, peddel, waterdichte rugzak, straps, tochtsuggestie)

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Heen- en terugreis

Met de trein

Voor dit arrangement kan je gerust de wagen thuis laten aangezien alle transfers in het kader van de wandelingen zijn inbegrepen. Je host komt je afhalen aan het station (mogelijk vanaf 15 uur) en brengt je ook weer terug op het einde van je verblijf (inbegrepen). 

Met de wagen

Afstand Brussel – Knokke-Heist: 120 tot 140 km. Gratis parking bij de B&B.


Vervoer tijdens de reis

Alle transfers in het kader van de wandelingen zijn inbegrepen. Ook de transfers van en naar het station van Knokke voor treinreizigers zijn inbegrepen. Indien je de extra wandeling bij het Zwin wenst te maken en je reist met de trein kunnen er afspraken worden gemaakt omtrent eventuele transfers.


Wandelniveau

. Gevarieerde wandelingen over vlak terrein van 12 tot 21 km. Je volgt meestal GR-paden.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad. 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Mooie en ruime B&B, ingericht in Nordic-stijl met veel oog voor detail gelegen in een buitenwijk van Knokke-Heist. Er is een grote, met knotwilgen omzoomde tuin met strandstoelen, picknicktafels, hangmatten, BBQ en sfeerverlichting, waar het na de wandeling heerlijk relaxen is. Verder een Finse hout-gestookte sauna, te boeken voor 2 personen. Een sessies van 2 uur kost je € 50 (ter plaatse te betalen), inclusief hout, gebruik van badjassen, een extra set handdoeken. Binnen kan je terecht in de gemeenschappelijke loungeruimte. 

Er zijn twee tweepersoonskamers met privé sanitair (douche, WC, lavabo) en TV. Een kamer bevindt zich op de eerste verdieping en heeft een eigen terras. De andere tweepersoonskamer is op het gelijkvloers en heeft uitzicht op de tuin.

Daarnaast zijn er 3 tweepersoonskamers die één grote badkamer delen (met ligbad, douche, WC, 2 lavabo’s).


Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • uitgebreid ontbijt met lokale hoeveproducten en Scandinavische specials wisselend per dag, aan tafel geserveerd
 • 2 x lunchpakket bestaande uit een drankje, een belegd broodje (genre brie met ruccola en noten, zelfgemaakte tonijnsalade, smos, ..., en een stuk fruit. Een thermos koffie kan je er ook nog bij krijgen. 
 • Avondmaal is niet inbegrepen. Er is in de omgeving (Knokke, Zeebrugge,...) een ruime keuze aan restaurants. Je gastvrouw zal je graag helpen met het maken van een restaurantkeuze (best op voorhand te reserveren).

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Honden

Honden zijn niet toegelaten.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdicht jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (afhankelijk van het seizoen)

 Diversen

 • toiletpapier en hygiënische doekjes
 • drinkfles of -zak
 • evt. powerbank voor de gps
 • evt. verrekijker voor vogelliefhebbers

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte 
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen in België volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: