België - Ardense charme


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Ardense charme


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Ardense charme


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Ardense charme


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

België - Ardense charme


3 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen België
Ervaar het echte 'Ardennen-gevoel'  na een deugddoende wandeling door uitgestrekte bossen en wanneer je 's avonds de dag afsluit bij het haardvuur. Je logeert in een gezellig hotel met grote tuin aan de oevers van de Ourthe en op een steenworp van het mooie La Roche-en-Ardenne met z'n wildpark en kasteel.  
3 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22BE5ACA

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Hoge Ardennen met typische dorpjes
 • Hotel met grote tuin
 • Goede keuken
 • La Roche-en-Ardenne
 • Groot aanbod afwisselende tochten

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

39 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was de 2de kennismaking met dit soort reizen van 'Anders reizen' en het smaakt naar meer. De wandelbeschrijvingen waren fantastisch! We liepen geen enkele maal fout doordat alles duidelijk was. Ook fijn dat er af en toe stond beschreven dat er beverdammen te zien waren, dan ben je extra alert.

Greet W. -

Aangename kennismaking met Anders Reizen en ik ga in de toekomst heel graag opnieuw boeken.

Evi S. -

Zoals altijd was het weer tip top! Een zeer vriendelijke en professionele bediening in het hotel. Heerlijke keuken. Heerlijke wijnen. Een absolute aanrader.

Martine V. -

Algemene reistips

Dag 1

Welkom in  La Roche-en-Ardenne waar je enkele dagen te gast bent in een hotel dat gelegen is aan de oever van de Ourthe en op 2 km buiten het stadje. Als je tijdig toekomt kan je al een eerste wandeling maken of genieten van de mooie tuin met vijver en sauna.

Overnachting. (A)

O = ontbijt   A = avondmaal

Dag 2

De omgeving van La Roche is erg afwisselend: machtige beukenwouden, donkere sparrenbossen maar even goed glooiende weilanden waarin her en der verspreid kleine dorpjes liggen. Je bent hier in het hartje van de Ardennen waar de valleien soms diep ingesneden zijn en je dus regelmatig moet klimmen en dalen. Tijdens je verblijf heb je een ruime keuze uit wandelingen in de omgeving van La Roche-en-Ardenne. Er zijn korte en langere tochten beschreven, al naargelang je voorkeur:

 • Van La Roche naar Beausaint. Je ontdekt zowel weidse vergezichten en prachtige panorama's als diepe valleien waarin beekjes naar beneden klateren. Tocht van 9 km, 2,5 uur.
 • Lus van bij Jupille naar de hermitage van Saint-Thibault, een bedevaartkerkje uit de 17de eeuw. Hier krijg je een prachtig panorama over de Ourthe-vallei. Tocht van 7 km, 2 uur. Verplaatsing van 6 km met de wagen.
 • Bovenstaande tocht kan je verlengen door via Hodister naar Chéoux te wandelen en daar een extra luswandeling te maken.
 • Rondwandeling via Cielles en Marcouray; makkelijke wandeling deels over asfalt, deels over veld- en boswegen. Tocht van 17 km, ca. 5 uur.
 • Pittige en zeer afwisselende lus door de vallei van de Ourthe richting Samrée en Cielle. Tocht van 20 km, 5 uur.
 • Vanuit La Roche centrum naar Maboge, door naaldbossen, uitgestrekte weiden en velden. 12 km, 4 uur. Verplaatsing van 2 à 3 km met de wagen.
 • Parc Chlorophylle, voor een bezoek aan het park en een wandeling van 5 km, een leuk extraatje voor gezinnen met kinderen. Verplaatsing met de wagen van 17 km.
 • Via Beausaint, Mierchamps en Petit Halleux. Tocht van 17 km, 5 uur.

Sommige wandelingen zijn erg geschikt om met kinderen te maken, bijvoorbeeld langs de oever van de Ourthe, langs het overstroomde woongebied van een beverfamilie of in combinatie met het erg leuke 'educatief natuurpark' Parc Chlorophylle. Ook het gezellige stadje La Roche-en-Ardenne mag je niet overslaan, klim eens naar de ruïnes van het kasteel of bezoek het museum over de Slag om de Ardennen.

In de zomer kan je vanaf La Roche de Ourthe afvaren, terwijl er bij voldoende sneeuw in de winter op enkele kilometers afstand enkele mooie langlaufpistes liggen.

Uitstapjes:

Hotelovernachting (O, A)

Dag 3

Einde van het verblijf na het ontbijt. (O)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2022

€ 235 per persoon

 


Voorschot: gelijk aan de volledige reissom

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt
 • 2 x driegangenmenu
 • infopakket met wandelbeschrijvingen 
 • originele wandelkaarten
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen-en terugreis 
 • overige maaltijden en dranken
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • gebruik van de sauna (= betalend: € 12 voor 2 pers. gedurende 45 min., te reserveren).
 • eventuele transfers ter plaatse
 • evt. verzekering
 • evt. inkomgelden

Toeslagen

 • Toeslag eenpersoonskamer samenreizend: € 80 (3 dagen / 2 nachten)
 • Toeslag eenpersoonskamer alleenreizend: € 87 (3 dagen / 2 nachten)
 • Extra nacht in half pension: € 95 per persoon

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 februari tot/met 31 december 2022

Het jachtseizoen start officieel op 1 oktober en loopt tot 31 december. Tijdens het wandelen kan je hiervan, vooral tijdens het weekend, hinder ondervinden. De drijfjacht op groot wild (hert, everzwijn en reebok) zorgt ervoor dat hele bossen worden afgesloten en de toegang volledig verboden wordt voor niet-jagers. Bij de ingang van de bossen worden dan rode (verboden toegang) en gele (informatieve) affiches aangebracht. Je moet je dan kunnen behelpen met de wandelkaart. De geplande jachtdata zijn in kaart gebracht. Kijk dus zeker voor je een wandeling aanvat of er een jacht gepland is die dag en of je de wandeling eventueel wat moet aanpassen. Hou er ook rekening mee dat de aankondigingen van drijfjachten altijd onder voorbehoud zijn en dat de situatie ter plaatse nog anders kan zijn. De affiches op het terrein hebben altijd het laatste woord.

In vergelijking met de rest van ons land zijn de Ardennen over het algemeen een stuk natter. Door de vele hoogteverschillen in de omgeving van La Roche blijven de wolken soms hangen tussen de heuvels. Daardoor kunnen bossen en paden er soms modderig bijliggen, voorzie aangepast schoeisel. In de wintermaanden valt er vaak sneeuw.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.


Heen- en terugreis

Met de wagen

Afstand vanuit Brussel: ca. 125 km. Ruime parking aan het hotel.


Vervoer tijdens de reis

Voor drie van de zeven wandelingen is een kleine verplaatsing met de wagen noodzakelijk, zie dagschema.

Wandelniveau

. Uitgebreid aanbod aan wandelingen van 5 tot 17 km. Het terrein is heuvelachtig, paden hebben vaak een modderige ondergrond waardoor het aangeraden is aangepast schoeisel te voorzien.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Aangenaam hotel in een groene omgeving, gelegen aan de baan van La Roche naar Hotton (overdag vrij veel verkeer) en op 2 km van het centrum van La Roche-en-Ardenne. De inrichting die dateert uit de jaren dertig doet geen afbreuk aan de gezellige sfeer in de salons met open haard en leesruimte. De grote tuin (1 ha) langs de achterzijde wordt begrensd door de Ourthe; er is een veranda die uitkijkt op de tuin. Terras, vijver en sauna (betalend). Massages mogelijk op aanvraag (24 uur op voorhand te bespreken). Het hotel beschikt over een restaurant waar een degelijke Ardense keuken geserveerd wordt.

Je overnacht er in een standaard tweepersoonskamer met eigen sanitair aan de straatkant (op de tweede verdieping) of in een kamer aan de tuinzijde. Gratis wifi.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • ontbijt is inbegrepen
 • lunch is niet inbegrepen (van maandag tot zaterdag kan je genieten van een prijsvriendelijke lunch in het hotel)
 • 2 x driegangenmenu inbegrepen (vast menu, excl. dranken)

Wijnkelder met groot aanbod aan Franse kwaliteitswijnen. 


Huisdieren

Honden toegelaten mits reservatie (ca. € 14/dag)

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdicht jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (afhankelijk van het seizoen)

 Diversen

 • toiletpapier en hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick
 • drinkfles of -zak
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • evt. powerbank voor de gps
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte 
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

 


Reisdocumenten

Voor reizen in België volstaat je identiteitskaart. Ook kinderen jonger dan 12 is een kids-ID vereist.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: