Oostenrijk - Kloventocht in Salzburgerland


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Oostenrijk - Kloventocht in Salzburgerland


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Oostenrijk - Kloventocht in Salzburgerland


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Oostenrijk - Kloventocht in Salzburgerland


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Oostenrijk - Kloventocht in Salzburgerland


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Oostenrijk
Ten zuiden van Salzburg ligt het Saalachtal, een spectaculair en fotogeniek stukje Oostenrijk. Kilometerslange wandelpaden banen zich een weg doorheen spectaculaire kloven of 'Klammen' met loodrechte wanden, langs bergriviertjes en bizarre rotsformaties. Een wildromantisch paradijs voor bergwandelaars van alle leeftijden met zin voor avontuur. We geven je elke dag een standaard-wandeling en 1 of meerdere - moeilijkere of makkelijkere - varianten. Je kan uit 2 logeerformules kiezen: B&B of halfpension in 'Gästhöfer’. 
8 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22AT5SBA

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Wandelingen met lichte en zwaardere varianten
 • Spectaculaire kloven, zoals de Seisenbergklamm en Wildenbachschlucht
 • Fabuleus grottenstelsel van de Lamprechtshöhle 
 • Oostenrijkse 'Gemütlichkeit'
 • Keuze uit 2 logeerformules
 • Aangeraden voor kinderen vanaf 12 jaar

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,5

39 Beoordelingen

reviews van klanten

Eventueel kan je een rustdag inplannen ergens in het midden, wij hebben de 3de dag zelf de kortste weg naar het volgende gasthouse genomen omdat onze spieren stram waren , gelukkig was het Gasthof goed uitgerust met sauna en bubbelbad... daar konden onze spieren recupereren, en daardoor konden we de volgende 3 dagen zonder veel problemen verder....

RUUD V. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in Lofer vanaf de namiddag. Hier slaap je 2 opeenvolgende nachten (en nog een keertje aan het einde van de reis).

Lofer is een mooi plaatsje in het Saalach-dal, gelegen op 50 km ten zuidwesten van het practige Salzburg. Het afwisselende karakter van het gebied waar onze wandeltocht plaatsvindt - Pinzgau genaamd - is te danken aan drie parallelle, van oost naar west lopende bergmassieven. 

Overnachting in een pension (-)
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Dag 2

Luswandeling vanuit Lofer

Via de oude pelgrimsweg maak je een mooie inlooptocht over de Moser Promenade en de Tiroler Steig naar het kerkje van Maria Kirchental. Daarna keer je terug naar Lofer.
16,2 km - ca. 4,5 uur wandelen - 300 hoogtemeters.

Variant: Een luswandeling die je over de Wechsel (1048 m) en de Franzenshöhe (907 m) door het Buchenwald het Loferer Hochtal in voert. Het pad is op sommige plaatsen beveiligd met touwen en is alleen aan te raden bij mooi weer. 
Ca. 6 uur wandelen.

Overnachting in een pension (O)

Dag 3

Lofer - Unken

Te voet naar het prachtige graasgebied van de Loferer Alm (1425 m). Van hieruit wandel je over de Lochtretalm naar de eerste 'Klamm' van deze reis ('Klamm' is het lokale dialectwoord voor een nauwe kloof of ravijn). De Schwarzbergklamm is al meteen een topper in het rijtje van "mooiste bergkloven in de Alpen": verticale rotswanden rijzen langs elkaar op, in de duistere diepte davert de bergrivier die de kloof in de loop van vele duizenden jaren heeft uitgesleten. Aan de ingang kan je dan ook heel terecht de volgende spreuk lezen: gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo - een druppel holt een steen niet uit door kracht maar door vaak te vallen. Eentje om op weg naar het hotel in Unken over na te denken...
24,1 km - min. 8 u. wandelen - 950 hoogtemeters (een zware tocht).

4 varianten:

 • Je kan de wandeling met 1.5 u. inkorten door de kabelbaan tot halverwege de Loferer Alm te nemen en vandaar verder te wandelen.
 • Je kan de wandeling met 3 u. inkorten door de kabelbaan helemaal tot op de Loferer Alm te nemen en vandaar verder te wandelen.
 • Wandeling met klim naar de top van de Dietrichshorn (1542 m), waarbij je dan wel de Klammen dient over te slaan. Ca. 7 uur wandelen.
 • Voorbij de Schwarzbergklamm neem je een alternatieve route (wel met wat asfalt). Ca 6 uur wandelen.

In Unken kan je na de tocht de spieren wat gaan loszwemmen in het 'Freizeitzentrum Alpenbad' (met openlucht- en overdekte zwembaden, glijbanen, sauna, massage,...).

Overnachting in een pension (O)

Dag 4

Unken - Reith

Door de smalle vallei van de rivier de Saalach en onontdekte gehuchtjes trek je naar de Aschauer Klamm met haar ontelbare watervalletjes, kloven, alpenbloemen en natuurlijke stuwbekkens.
Vandaag ligt ook de indrukwekkende Innersbachklamm op je pad. Het water van de Innersbach stort zich hier in zes trappen in de diepte, waar het een kolkend keteldal heeft uitgesleten. Op het eerste zicht lijkt de kloof ontoegankelijk, maar door een ingenieus netwerk van ladders en trappen, vaak vlak boven het bruisende water, kan je dit geologisch wonder toch verkennen.
14,8 km - ca. 5 u. wandelen - 390 hoogtemeters.

2 varianten:

 • Ca. 1 u. wandelen – In geval van heel slecht weer en je (vooral met kinderen) de Aschauer  Klamm wil vermijden 
 • Ca. 2 u. wandelen – In geval van heel slecht weer en je (vooral met kinderen) de Aschauer  Klamm wil vermijden 

Indien je een tweede maal in Unken logeert, moet je van Reith naar Unken terug, hetzij te voet langs de Saalach (ca. 1 u. ), hetzij per bus (enkele minuten).

Overnachting in een pension (O)

Dag 5

Reith - St. Martin

Je wandelt in zuidwestelijke richting naar Au. Links achter je torenen de drie rotspunten van de "Drei Brüder" boven het landschap uit. Van Au, met zijn prachtig gelegen kerkje, trek je door de Mayrbergklamm en donkere bossen naar het groene, door de Loferer Steinberge beschutte graasgebied de Auer Wiesen. Via de Luftensteinpas bereik je tenslotte St.Martin-bei-Lofer.
18,3 km - Ca. 7,5 uur - 950 hoogtemeters.

4 varianten:

 • Wat langer en avontuurlijker maar vermijdt grotendeels het asfalt op het einde.
 • Zonder de steile klim over de Auerwiesen en geleidelijker omhoog naar de Hundalm. Wat langer dan de standaardroute, maar doordat je minder steil klimt kom je sneller vooruit.
 • Gemakkelijk alternatief van ca. 3.5 u.
 • Pittig alternatief zonder asfalt maar enkel te ondernemen bij goed weer en voor tredzekere bergwandelaars.

Overnachting in een pension (O)

Dag 6

St.Martin - Weissbach

Niet lang nadat je St.Martin-bei-Lofer achter je hebt gelaten, kom je terecht in de indrukwekkende Wildenbachschlucht ('Schlucht' is een synoniem van 'Klamm'), met zijn ingenieuze bruggen, holten en watervallen. Duimen voor warm weer want de natuurlijke zwembadjes zijn superleuk om in te ploeteren. Aan het einde van de tocht volgt de onvergetelijke afdaling door de duizelingwekkende Seisenbergklamm, 600 m lang, 50 m diep en op sommige plaatsen slechts 80 cm breed. Het hoeft niet te verwonderen dat de mensen in vroegere tijden deze kloof als de woonplaats zagen van geesten, kobolden en demonen. 
18,3 km - ca. 6,5 u. - 815 hoogtemeters.

2 varianten van een drietal km korter

Overnachting in een pension (O).
Het kan gebeuren dat je vannacht een tweede keer in St. Martin verblijft. Na de wandeling neem je de bus naar St. Martin en de ochtend nadien de bus naar Lamprechtshöhle. De busritten zijn gratis met de Saalach Card en de bushaltes goed aangegeven.

Dag 7 Weissbach-Lofer

Een ondergrondse wereld van diepe grotten die een netwerk van gangen, zalen, watervallen en meertjes geheimhouden vind je in de Lamprechtshöhle. Daar waar de Ödenbach in de rotsbodem een smalle diepe spleet uitgesleten heeft ontstond één van de meest indrukwekkende kloven uit het ganse Alpengebied: de Vorderkaserklamm.
18.4 km - ca. 6 u. - 590 hoogtemeters.

2 varianten:

 • Seehornrunde: voor ervaren bergwandelaars zonder hoogtevrees.
 • Naar de Kühkranz (1811 m) + optionele klim (met klettersteig) naar de Hochkranz (1953 m), voor ervaren en zeer tredzekere bergwandelaars.

Overnachting in een pension (O)

Dag 8

Einde van het programma na het ontbijt (O).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijs geldig in 2022

Van 21/05 tot 24/06 en 10/09 tot 15/10 (laagseizoen): € 450 per persoon
Van 25/06 tot 09/09 (hoogseizoen): € 505 per persoon

 


Voorschot: € 192 per persoon

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt 
 • voordeelkaart 'Salzburger Saalachtal Card'
 • bagagevervoer 
 • informatiepakket
 • originele wandelkaart
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • middag- en avondmaal
 • dranken
 • optionele activiteiten
 • evt. taxitransfers
 • evt. reisverzekering

Toeslagen

 • formule 'Gasthöfer' (incl. avondmaal): € 135 per persoon
 • éénpersoonskamer: € 75
 • extra nacht: € 45 per persoon standaard - € 65 per persoon in formule 'Gasthöfer'

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 21 mei tot/met 15 oktober 2022

In de Alpen is het in de zomer vaak mooi en zonnig. Bewolking of slecht weer met regen en wind zijn evenwel nooit uitgeslo­ten en in de bergen kan het weer vrij snel omslaan. De temperatuur kan nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. In het begin van het seizoen kan er op sommige plaatsen nog sneeuw liggen. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Heen- en terugreis

Met openbaar vervoer

De dichtstbijzijnde grote stad is Salzburg. Die kan je bereiken per dag- af nachttrein (check hier) of met de Flixbus. Vanaf Salzburg brengt de bus je in ruim een uur zonder overstappen tot Lofer (check hier). Lofer is eveneens een halte op de treinlijn Salzburg-Zell am See (check hier). Je hebt geen eigen wagen nodig in het kader van het wandelprogramma.

Met de wagen

De afstand Brussel-Lofer bedraagt ca. 930 km. Mits toestemming van de logiesuitbater kan je je wagen gedurende de ganse periode van de reis achterlaten op de gratis onbewaakte parking. In Oostenrijk dien je te betalen voor het gebruik van snelwegen.

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Wandelniveau

De standaardwandelingen zijn  en de pittiger varianten  en . Je wandelt regelmatig over brede, vrij vlakke bos- of grindwegen die ook door fietsers worden gebruikt. Op de meer avontuurlijke paadjes maak je af en toe gebruik van ijzers en kabels in de rotswanden. Echt hoogtevreesgevoelig zijn ze echter niet.

Voor de exacte afstanden en hoogteverschillen per dag: zie dagschema. De vermelde afstanden zijn bemeten op de officiële begin- en eindpunten van de dagtocht. Aangezien er per overnachtingsplaats verschillende logies boekbaar zijn, hangt jouw uiteindelijk aantal dagkilometers af van de ligging van het geboekte logies. Het is dus mogelijk dat je af en toe in meer of mindere mate van het pad moet afwijken om je logies te bereiken, waardoor de aangegeven wandelafstand wat langer wordt. Maar het gaat telkens om kleine afstanden.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Kinderen

Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar:

 • kennismaking met bergwandelen
 • spectaculaire watervallen en kloven
 • leuke activiteiten en attracties in de buurt

Bagagevervoer

De bagage wordt vervoerd (max. 15 kg per persoon). Jij draagt enkel je dagrugzak tijdens de wandelingen. 


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Je verblijft standaard in comfortabele tweepersoonskamers met privé-sanitair in 'Pensionen', kleinschalig en huiselijk (genre B&B), en al dan niet met de mogelijkheid om te er te dineren. 

Mits toeslag kan je opteren voor ‘Gästhöfer’ met een ***-kwalificatie, waar vaak volop ingezet wordt op traditie en sfeer. In de meeste 'Gasthöfer' vind je een restaurant en bar waar ook niet-gasten kunnen komen eten. 


Maaltijden

 • Het ontbijt neem je in het logies.
 • Voor het middagmaal kan je een lunchpakket aankopen of bestellen in het logies.
 • In de standaard pension-formule is het avondmaal niet inbegrepen en kan je in het logies of in een restaurant in de buurt eten. In de gasthof-formule is het avondmaal in het logies inbegrepen. Het gaat meestal om een vast dagmenu met enkele keuzemogelijkheden. 

Honden

Honden zijn toegelaten maar dit moet bij boeking worden aangevraagd. De meerkost betaal je ter plaatse.

Op trein en bus reizen kleine honden die op schoot passen gratis en moeten ze aangelijnd zijn; grote honden reizen aan 50% en moeten gemuilkorfd zijn. Op de kabelbaan kunnen honden mee aan kindertarief en vraagt men soms hen te muilkorven.


Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • enkelomsluitende, waterbestendige (berg)wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Kledij

Voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. regenbroek
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemkledij

Diversen

 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • lunchbox voor de picknick
 • evt. wandelstokken.

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband in geval van verstuiking
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Oostenrijk volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. 

Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

De munteenheid van Oostenrijk is de euro. Je kan in de stadjes en meeste dorpen terecht aan bankautomaten en je kan in horeca en winkels vaak met de kaart betalen.


Teken

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde wordt gewaarschuwd tegen Europese tekenencefalitis. Deze ziekte kan je uitzonderlijk oplopen in de landelijke bosrijke streken van meerdere landen in Centraal- en Noord-Europa. Zo ook in de regio waar deze reis plaatsvindt.


Salzburger Saalachtal Card

Je ontvangt in het eerste logies een Salzburger Saalachtal Card. Hiermee heb je vrije toegang tot:

 • Kabelbaan van en naar de Loferer Alm I en II
 • Loferer Steinbergbad: strandvolleybal-terrein, beekje, ligweide en avonturenbad
 • Freizeitzentrum Unken: verwarmd buiten- en binnenzwembad, grote schuifaf, kinderspeelplaats, kinderbad,  ligweide.  Een buitenbad verwarmd tot 24°C en een binnenbad van 29°C
 • Vorderkaserklamm, Seisenbergklamm en Lamprechtshöhle – neem de kaart dus zeker mee op tocht
 • Lokaal openbaar vervoer.

Je kan bijkomend ook nog de Salzburger Land Card kopen. Deze geeft je vermindering op meer dan 190 natuurmonumenten, culturele bezienswaardigheden, zwembaden, liften en andere attracties. Meer informatie hierover kan je verkrijgen bij de toeristische dienst in Lofer.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: