Albanië - De Albanese Alpen (Noord-Albanië)


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Albanië - De Albanese Alpen (Noord-Albanië)


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Albanië - De Albanese Alpen (Noord-Albanië)


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Albanië - De Albanese Alpen (Noord-Albanië)


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Albanië - De Albanese Alpen (Noord-Albanië)


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Albanië
Liefhebbers van een prachtig berglandschap en traditionele bergdorpjescultuur, geheel op z’n Albanees, zijn hier aan het juiste adres. Deze wandelreis neemt je mee naar het noorden van Albanië, richting grens met Montenegro. De landschappen zijn schilderachtig en trekken jaar na jaar meer wandelliefhebbers aan. Het grootste deel van de reis vindt plaats in het Valbona Nationaal Park, met als hoogtepunten de trekking over de Valbona-pas, het wondermooie bergdorp Teth en het Koman- meer. 
8 dagen
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar: Op aanvraag
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22AL5AAA

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Boottocht over het Koman-meer
 • Tocht over de Valbona-pas (1811 m)
 • Traditionele Albanese bergleven
 • Mooiste Albanees bergdorp Theth
 • Steden Skhodra en Tirana

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,3

26 Beoordelingen

reviews van klanten

Een dikke pluim voor de plaatselijke organisatie. Alle afspraken perfect nagekomen.

Patrick P. -

Deze reis is een aanrader voor al wie wil gaan wandelen in een prachtig natuurgebied dat nog niet ontdekt is door massatoerisme.

Jos P. -

Wij hebben een bijzonder geslaagde tocht gehad waarbij alles liep zoals afgesproken.

Roelof K. -

Fantastische reis gehad, mooie natuur, vriendelijke mensen. Echt een pittige tocht maar met goede douche en goede maaltijden mooi in balans.

Marischka z. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst Skhodra

Je wordt opgewacht in de luchthaven en naar je eerste overnachtingsplaats gebracht, het stadje Skhodër (of Shkodra),  sterk Italiaans van sfeer. Interessant zijn de drukke bazaar en het Rozafa-fort vanwaar je een mooi zicht krijgt op het meer. Voor de liefhebbers is er het steengoede Marubi-fotografiemuseum. 

Overnachting in een hotel.

Dag 2

Shkodra - Koman Lake – Valbona 

Vroeg uit de veren vertrek voor een mooie rit met een publieke minibus (55 km, ca. 90') naar het Koman-stuwmeer. Hier ga je aan boord van een kleine ferry die je in 3 uur over het fjordachtige meer naar het plaatsje Fierze brengt. De tocht is een onvergetelijk schouwspel: in het groene water weerspiegelen zich steile bergflanken waartegen witte huisjes zijn gebouwd. 
In Fierze wacht een taxi je op en reis je via traditionele dorpjes zoals Bajram Curri richting hoogland en het Valbona Nationaal Park (35 km, ca. 75’). In Dragobia begint je eerste wandeling, die je langs de kristalheldere rivier en het kleine Xhemes-meer (mogelijkheid tot zwemmen) naar je logies in Valbona (of een van de gehuchtjes) leidt. De toppen van de Albanese Alpen wenken…

7,3 km, 3 uur, + 270 m / - 50 m.

Overnachting in een pension of berghotelletje (O, L, A)

Dag 3

Verkenning Valbona-vallei

De wandeling brengt je naar het geïsoleerde dorpje Kukaj, waar slechts twee families leven, eerst over een pad door weiden die vol staan met kleurige bloemen naar een herdersnederzetting op 1650 m. In de communistische periode was dit verboden gebied en werden de hutten gebruikt voor militaire doeleinden. Je trekt nog wat hoger door tot ongeveer 2000 m. Daar krijg je adembenemende zichten over het meest dramatische gedeelte van de Montenegrijnse bergketen Prokletije.  Langs een ander pad daal je weer af naar Valbona.

Tocht van 13,5 km, 6 uur, + 765 m / - 925 m. Verlenging met een lus van 4,4 km mogelijk.

Overnachting in een pension of berghotelletje (O, L, A).

Dag 4

Oversteek Valbona-pas (1811 m) naar Theth 

Ongetwijfeld één van de hoogtepunten van deze reis is deze trekking over de mooie Valbona-pas. Je wordt naar het startpunt van de tocht gebracht (5 km), het gehuchtje Rragram, en ontmoet de drijver en muilezel die je bagage zullen dragen. Boven Rragam staan er je al onmiddellijk enkele steile stukken te wachten. Pauzeer dus regelmatig bij een van de bronnetjes en geniet met volle teugen van de met kruiden gevulde aromatische berglucht en de prachtige uitzichten. Van op de hoger gelegen terrassen krijg je stilaan zicht op Theth. Het landschap is prachtig: oude huizen met houten pannen, watervallen, meren, prachtig loofwoud en af en toe zicht op de berg Arapi (2271 m). De afdaling naar Theth leidt je door een beukenbos dat beschutting biedt tegen de namiddagzon. Eens de hoogstgelegen huizen van het dorp bereikt, wandel je over een breed pad naar je logies.

13 km, 6 à 7 uur, + 800 m / - 1100 m. 
Overnachting in een pension of berghotelletje (O, L, A).

Dag 5

Theth

Theth is zonder twijfel het mooiste bergdorp van de Noord-Albanese Alpen. Ofwel verken je het dorp op eigen tempo en geniet je van een rustdagje, ofwel trek je toch de wandelschoenen aan. Er is keuze uit twee tochten:

 • Van bij de rivier Thethi over een oude caravaanroute naar de Peja-pas (1711 m). Herdershutten en hier en daar een vervallen militaire barak zijn de enige tekenen van menselijke aanwezigheid hier in het hart van de Albanese Alpen.  
  19 km, 8,5 uur, + 1100 m / - 1100 m - mogelijkheid tot inkorten of uitbreiden met enkele km
 • Mooie panoramische kliffenwandeling die start bij het guesthouse naar de weiden van Denelli (1620 m) en een eenzame herdershut.
  11,3 km, 6,5 uur, + 910 m / - 910 m - mogelijkheid om met 2,7 km uit te breiden.

Overnachting in een pension of berghotelletje (O, L, A).

Dag 6

Theth - Nderlysa

Vanochtend verlaat je Theth maar eerst kan je nog een bezoekje brengen aan de kerk en de ‘kulla’, een verdedigingstoren waar een familie die in een bloedwraakvete betrokken was enkele maanden kon verblijven. Mannen die volgens de wetten van de bloedwraak iemand hadden gedood, waren tot hun proces vogelvrij maar konden hier met hun familieleden bescherming vinden. De Nederlandse ambassade in Albanië heeft de restauratie van deze meer dan 150 jaar oude 'kulla' op verzoek van de bewoners gefinancierd. Het gebouw wordt gelukkig niet meer gebruikt voor zijn oorspronkelijke doel. Bloedwraakmoorden komen in heel Albanië helaas nog al te vaak voor, maar in Theth zijn ze al vele jaren geleden gestopt. Het bezoek is ook het perfecte moment om in te gaan op de zogenaamde 'kanun', een eeuwenoude reeks wetten die alle aspecten van het dagelijks leven regelt, en zijn relevantie en impact op de hedendaagse Albanese maatschappij.

De tocht gaat richting de hoogste waterval van Albanië, een prehistorische archeologische site en naar de rand van de 50 m diepe Grunas-canyon. Afdaling naar het dorpje Nderlysa, waar je te gast bent bij een boerenfamilie en waar je je tijd kan doorbrengen in de heerlijke fruittuin of waar je mee kan helpen in de keuken bij de bereiding van het avondmaal.

6,5 km, 2 uur stappen. + 160 m / - 370 m.

Indien je liever een langere tocht onderneemt, kan je een van de 2 tochten van gisteren doen en je na de wandeling van Theth naar Nderlysa laten voeren (7 km; optionele transfer, ter plaatse te regelen en te betalen).

Overnachting in gastenkamers (O, L, A) 

Dag 7

Wandeling naar de bron Syri i Kalter - transfer Tirana  

Langs de oevers van de rivier wandel je naar het ‘Blauwe Oog’, een turkooizen bron in een idyllische omgeving. 

7 km, 2,5 uur stappen,  + / - 250 m. 

Na de picknick, tussen 13 en 14 uur, neem je de publieke minibus die je in een goeie 3 uur over de Terthoria-pas (1650 m), de Boge-vallei en het Shkodra-meer naar Tirana voert.  

Overnachting in een B&B (O, L).

Dag 8

Einde

Na het ontbijt, word je naar de luchthaven gebracht (O).

Verlenging Tirana en /of Shkodra

 • Shkodra is een kleine stad, wat Italiaans van sfeer, mooi gelegen aan de samenvloeiing van rivieren, het Shkodra-meer en met vizier op de Albanese Alpen. Er zijn een paar interessante uitstappen te maken zoals een bezoek aan de bazar, het fotografiemuseum en het fort. Leuke stad om per fiets te verkennen, in het hotel staan fietsen ter beschikking.
 • Tirana heeft de afgelopen 20 jaar een radicale metamorfose ondergaan; je merkt er een eigenaardige mix van architecturale stijlen. Sinds de grijze communistische tijd zijn er veel nieuwe huizen gebouwd, sommige appartementsgebouwen werden sindsdien bont geschilderd. De wijk Blloku, in de communistische jaren bewoond door de politieke elite, is nu een hippe buurt met winkels, café's en restaurants. Vanuit Tirana kan je bovendien een uitstap maken naar de historische stad Kruja (prijs op aanvraag)..
 • Reis je in juni of september? Overweeg dan om deze reis te combineren met de 'Vallei van Zagoria' in het zuiden van het land.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2022:

Op basis van 2 personen: € 705 per persoon
Op basis van 3 personen: € 615 per persoon
Op basis van 4 personen: € 595 per persoon
Op basis van 5 personen of meer: prijs op aanvraag.


Voorschot: € 215 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden zoals beschreven in het dagschema
 • transfers zoals beschreven in het dagschema
 • informatiepakket met Nederlandstalige wandelbeschrijvingen
 • in bruikleen ter plaatse: gsm met lokale SIM-kaart en lader
 • in bruikleen ter plaatse: gps-toestel (type Garmin) met ingeladen tracks en kaarten 
 • bagagevervoer 
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • dranken
 • evt. inkomgelden
 • evt. optionele transfers
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

 • Extra nacht (kamer met ontbijt) in Tirana: € 30 per persoon
 • Extra nacht (kamer met ontbijt) in Skhodra: € 35 per persoon
 • Toeslag transfer van en naar de luchthaven tussen 20 en 6 uur: € 12 per wagen / rit
 • Toeslag eenpersoonskamer samenreizend (enkel voor de eerste en laatste nacht): € 35 per persoon. Deze reis kan je niet doen als solo-reiziger.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 juni tot/met 15 oktober 2022

In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk dat er nog/al sneeuw ligt op de Valbona-pas waardoor de route mogelijk moet worden omgeleid (zowel voor wandelaars als voor het bagagevervoer) of waardoor er een lokale gids noodzakelijk is. De extra kosten hiervoor worden aangerekend, uiteraard na onderling overleg. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op  Accuweather


Heen- en terugreis

Vlucht op Tirana*.

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Vervoer tijdens de reis

Alle in het dagschema vermelden transfers, incluis deze van en naar de luchthaven, zijn voor jou geregeld en inbegrepen. 
Het spreekt voor zich dat eventuele transfers bij keuzewandelingen niet zijn geregeld en inbegrepen. Dat doe je makkelijk ter plaatse. 

Het vervoer ter plaatse is een mix van privé-transfers (meestal minibus) en verplaatsingen met een openbare minibus (dag 2 en 7). Deze ritjes voegen een dosis ‘couleur locale’ toe aan de reis. Hou er rekening mee dat ook de private-transfers mogelijks samen kunnen zijn met andere klanten van onze lokale partner. 


Wandelniveau

 en . Voor de afstanden en hoogteverschillen per dag: zie dagschema. Er is een hoogtevreesgevoelige passage van een 10-tal min. op dag 4, net voor je de Valbona-pas bereikt. Hou ook rekening met een graad van ‘ongereptheid’ van de paden die niet altijd even makkelijk begaanbaar zijn (losse stenen). 

Er zijn tot op heden geen goede topografische kaarten verkrijgbaar van het wandelgebied, maar je ontvangt ter plaatse wel een zelfgemaakte en geplastificeerde kaart.

Ter plaatse ontvang je een GPS-toestel (type Garmin) in bruikleen. Uitleg hierover krijg je tijdens een briefing aan het begin van de reis. Op dit toestel staan al de tracks van de wandelingen en de kaarten ingeladen. In het logies liggen opladers klaar. Kunnen wandelen op GPS is noodzakelijk, als aanvulling (op sommige punten) op de wandelbeschrijvingen/markeringen. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je draagt tijdens de wandelingen enkel je dagrugzak; je bagage wordt vervoerd. Max. 15 kg bagage per persoon gepakt in een soepele reistas of duffelbag (geen harde koffer en dit omwille van het bagagevervoer per muilezel over de pas). 


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Overnachting op basis van tweepersoonskamers met eigen sanitair.

 • 1 x traditioneel hotel met eigen restaurant gekend voor de typische Albanese keuken in Skhodra.
 • 4 x in eenvoudige maar nette familiaal gerunde pensions berghotelletjes.
 • 1 x in een authentiek guesthouse in Nderlysa). Mogelijks gedeeld sanitair. Deze overnachting is het meest authentiek en laat je kennismaken met het traditionele leven van een boerenfamilie.
 • 1 x in een goed gelegen, kleinschalige B&B met ruime kamers in Tirana.

Eenpersoonskamers zijn enkel  mogelijk in Tirana en Shkodra.


Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt neem je in het logies.
 • 5 lunchpakketten tijdens de tocht en 1 x lunch in een restaurant.
 • 5 avondmaaltijden neem je in de pensions. Elders eet je in een restaurant. Aanbevelingen voor restaurants vind je in de wandelbeschrijvingen.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: soepele reistas of duffelbag (max. 15 kg), omdat de bagage over de pas per paard wordt vervoerd. Een regenhoes is nuttig om deze tegen de regen te beschermen. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen/sneakers (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Tip: trek voor de vlucht je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

In plaats van één kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal.

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • drinkfles of -zak
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
  .

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Albanië volstaat je identiteitskaart. 

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

De munteenheid is de Lek. Voor een wisselkoers verwijzen we naar http://www.oanda.com/currency/converter/


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: