Roemenië - De zuidelijke Karpaten van Transsylvanië


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Roemenië - De zuidelijke Karpaten van Transsylvanië


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Roemenië - De zuidelijke Karpaten van Transsylvanië


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Roemenië - De zuidelijke Karpaten van Transsylvanië


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Roemenië - De zuidelijke Karpaten van Transsylvanië


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Roemenië
Sedert Bram Stoker zijn boek schreef over graaf Dracula eind 19de eeuw, blijft Transsylvanië een streek met een mysterieus kantje. Vanuit het cultuurhistorische stadje Brasov verken je de nationale parken van Piatra Craiului en Bucegi. Hier, in de schaduw van de Karpaten, ontdek je een ongeschonden natuur van dichte wouden en vruchtbare valleien. s’ Avonds ervaar je de rust in de bergen en de eenvoud van een erg gastvrije bevolking.
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 21RO5TSA
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • historische stad Braşov
 • Kasteel van Bran
 • Seven Ladders Canyon
 • Piatra Craiului Nationaal Park
 • Bucegi Nationaal Park met vele gletsjers, kloven, grotten en meren

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,4

8 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Braşov

Aankomst in Braşov, aan de noordrand van de westelijke Karpaten. Braşov was een van de ‘Siebenburgen’, zoals de Saksen Transsylvanië noemden ten tijde van hun kolonisatie. Vele oude versterkingen kunnen bezocht worden. De gotische ‘Zwarte Kerk’, zo genoemd na de zware brand van 1689, overheerst het centrum.  Een kleine klim brengt je naar de overblijfselen van de oude citadel, waar prins Vlad, bijgenaamd ‘de spietser’, in 1458 honderden inwoners op houten palen spietste. In de ‘Rhein Azuga Cellar’ kan je een sprankelend wijntje proeven dat nog volgens traditionele methodes gemaakt wordt (degustatie: € 11 / p.p.).

Vanavond is er een briefing gepland om de reis te overlopen.

Hotelovernachting.

Dag 2

Braşov - Magura

Vanmorgen word je naar Bran gebracht waar je het zogenaamde ‘Dracula-kasteel’ kan bezoeken. Het werd gebouwd in de 14de eeuw aan de strategische bergpas naar Wallachije, ter bescherming van de stad Braşov. Om commerciële redenen wordt het wel eens het kasteel van Dracula genoemd, hoewel het met de gelijknamige graaf niets te maken heeft. Hij heeft het kasteel waarschijnlijk wel aangevallen tijdens een van zijn raids tegen de Saksen. Tot begin 20ste eeuw werd het nog bewoond; nu is het enkel nog een museum. In ieder geval is de aanblik ervan in deze sprookjesachtige omgeving imponerend.

Korte transfer naar je logies in Magura. Hier kan je een lichte inloopwandeling maken langs de pittoreske bergdorpjes Magura en Pestera. Je kan even halthouden bij het oudste gastenverblijf in het nationale park waar je zelfgemaakte kaas kan proeven of kan genieten van een lunch met lokale ingrediënten.

Tocht van 8 à 9 km, 3 à 4 uur. + 200 m / - 200 m.

Overnachting in een guesthouse in Magura. (O, A)

O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

Dag 3

Magura - tocht in het Piatra Craiului gebergte

Piatra Craiului Nationaal Park wordt gedomineerd door een 25-kilometer lange smalle kalkstenen richel waarvan de hoogste top ‘La Om’ tot  2238 m reikt. De bergrug ligt tussen het Făgăraș-gebergte en het Bucegi-gebergte. Aan de zuidkant ligt het lagere Leaota-gebergte en in het noorden dalen de flanken direct af naar het Transsylvanische plateau. Vanuit Magura wandel je door de indrukwekkende Zarnesti-kloof met steile rotswanden naar de Curmatura chalet op 1470 m hoogte waar je kan lunchen. Van daaruit wandel je via een gemakkelijk pad terug naar beneden.

Tocht van 21 km, 6 à 7 uur. Niveauverschil: + 500 m / - 700 m.

Overnachting in een guesthouse in Magura. (O, A)

Dag 4

Magura - Fundata 

Vandaag zet je de verkenning van het nationaal park Piatra Craiului voort tijdens een mooie dagtocht langs een paar typische en authentieke Roemeense dorpjes zoals Pestera en Sirnea. Je wandelt tot Fundata, het hoogstgelegen dorp van Roemenië (1304 m), met mooie traditionele huizen die lukraak verspreid staan tegen de groene hellingen. Maak hier ook kennis met een zeer traditionele bevolking.

Tocht van 15 km, 4 à 6 uur. Niveauverschil: + 1083 m / - 890 m.

Overnachting in een pension in Fundata. (O, A)

Dag 5

Fundata

Vandaag maak je een rondwandeling vanuit Fundata. Je hebt de keuze uit vijf tochten, van makkelijk tot middelmatig niveau. Eens temeer geniet je van het schitterende landschap met zichten op de Bucegi bergen en de woeste natuur van de Karpaten. Hier in de dichte bossen en grotrijke bergen van de Karpaten leeft nog een behoorlijk aantal bruine beren, vanuit Brasov worden  zelfs trips georganiseerd om vanuit speciale hutten de beren (en natuurlijk ook ander wild) te spotten.

Tochten van 6 tot 13,5 km, 3 à 4 uur wandelen. Max. niveauverschil: 200 m.

Overnachting in een pension in Fundata. (O, A)

Dag 6

Fundata - tocht in het Bucegi gebergte

Na het ontbijt word je naar het startpunt van de wandeling gebracht in het Bucegi Nationaal Park. Deze 32000 ha grootte regio rond de Bucegi-bergen is ontegensprekelijk één van de allermooiste streken van Roemenië met een uitzonderlijk grote variantie aan zeldzame planten en dieren. Bekend zijn ook de natuurlijke rots-sculpturen als  ‘de Sfinx’,‘ de ‘Oude Vrouwen’, de ‘Keizer’ en de ‘Hond’… Onderweg kan je even halt houden bij een schapenboerderij waar men tijdens de zomermaanden een degustatie kan genieten.

Tocht van 14 km, ca. 5 à 7 uur. Niveauverschil: + 800 m / - 800 m. Een kleine uitbreiding leidt langs de zogenaamde Duivelswaterval (3 km).

Overnachting in een pension in Fundata. (O, A)

Dag 7

Fundata - Piatra Mare en Seven Ladders Canyon’ - Braşov

Vandaag verken je het Piatra Mare Gebergte! In een drietal uren wandel je tot bij de Chalet Piatra Mare, gelegen op 1628 m. Maar eerst moet je door de ‘Canyon van de Zeven Ladders’, een avontuurlijk parcours van zeven ladders en ijzeren hangbruggen tussen watervalletjes door de meest spectaculaire kloven van de Piatra Mare Bergen. De ladders zijn 6 tot 12 meter hoog. Bij de chalet kan je nog verder doorstoten naar de top van de berg (1843 m).

Tocht van 16 km, 7 à 8 uur wandelen. Niveauverschil: + 1170 m / - 1170 m (of 14,4 km en + 800 m / - 800 m zonder de top). Je kan de wandeling inkorten als je vanaf de chalet niet verder wandelt naar de top (ca. 3 km, 230 m stijgen, 2 uur wandelen). De canyon is enkel open bij droog weer van maart tot november. In geval van regenweer kan je een omleiding volgen (ca. 15 à 20 min. extra).

Hotelovernachting in Braşov. (O)

Dag 8

Einde na het ontbijt. (O)

Verlenging

Boekarest

Hoewel deze stad niet meteen in de top 10 van de meest populaire citytrips staat, is een bezoek zeker interessant. Je ziet er een ongelooflijke mengelmoes aan bouwstijlen, mooie en lelijke gebouwen, grauwe en levendige wijken. Bekijk zeker het reusachtige ‘Casa Poporului’, in Roemenië’s donkere jaren ’80 door Ceauşescu gebouwd. Daarnaast zijn ook het Atheneum, het Plein van de Revolutie, het voormalige winterpaleis van Karel I en de gezellige Lipscani-buurt een bezoekje waard. Je overnacht in een centraal gelegen, comfortabel hotel. Prijs op aanvraag.

Braşov: wandeling in de Postavaru Mountains 

Korte transfer naar Poiana, het belangrijkste skiresort in Roemenië. Wandeling (of kabelbaan) naar de top van de Postavaru (1799 m) vanwaar je te voet weer naar beneden gaat. Postavaru is misschien niet de spectaculairste berg van de Karpaten maar hij biedt wel mooie zichten. Wandeling heen en terug: 4 à 5 uur, 10 km, + 700 m – 700 m. Met de kabelbaan doe je een tweetal uur over de afdaling. Transfer van Brasov naar het skiresort en terug naar het hotel is inbegrepen. Prijs op aanvraag.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2021

8 dagen  / 7 nachten:

Op basis van 2 personen: € 620 p.p.

Op basis van 3 personen: € 570 p.p.

Op basis van 4 personen: € 530 p.p.

Op basis van 5 personen: € 545 p.p.


Voorschot: € 186 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt
 • 5 x avondmaal (niet in Braşov)
 • informatiepakket met wandelbeschrijvingen en kaarten
 • bagagetransport van Magura naar Fundata en van Fundata naar Braşov
 • privé-transfers in het kader van de wandelingen zoals beschreven in het programma
  • Braşov – Bran, ca. 40 min.
  • Bran – Magura, ca. 10 min.
  • Fundata – Bucegi (H/T), ca. 40 min. enkel
  • Fundata – Piatra Mare, ca. 1u
  • Einde wandeling van Pietra Mare naar Braşov, ca. 20 min.
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden 
 • dranken
 • inkomgelden
  • Dracula-kasteel: ca. € 10 p.p.
  • Bucegi Natural Park: ca. € 7 p.p.
  • Piatra Craiului National Park: ca. € 1 p.p.
  • Seven Ladders Canyon: € 2,5 p.p.
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. reisverzekering.

Toeslagen

 • Upgrade boutique hotel in Braşov (2 nachten): € 65 p.p.
 • Privé-transfer van de luchthaven van Boekarest naar Braşov: prijs enkele rit per wagen met max. 3 inzittenden: € 130; 4 of 5 personen: € 210 per minibus
 • Eenpersoonskamer samenreizend: € 160 p.p.

 


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 mei tot/met 15 oktober 2021

Geen vertrek op dinsdag ivm openingstijden Seven Ladders Canyon (= maandag gesloten). Ook een vertrek op zondag is niet ideaal, omdat het 'Draculakasteel' in Bran op maandag pas open is om 12 uur en je dit dus niet kan bezoeken in combinatie met de geplande wandeltocht. 

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Heen- en terugreis

Nachttrein (in combinatie met Wenen)

Vanuit Brussel met de rechtstreekse nachttrein naar Wenen waar je ’s ochtends arriveert. Dan kan je Wenen bezoeken en ’s avonds de nachttrein (Dacia Express) nemen naar Braşov waar je de volgende dag ’s middags aankomt.  Om terug te keren neem je in de late namiddag de nachttrein naar Wenen waar je ’s morgens aankomt. Hier neem je dan opnieuw ’s avonds de nachttrein (al dan niet met overstap in Keulen) terug naar Brussel. 

Met het Vliegtuig + trein

Vlucht tot Boekarest (Henri Coandă International Airport - Otopeni). Taxi (ca. € 10) of shuttle (busnr. 780), vertrek ieder half uur, ritduur ca. 45 min., prijs ca. € 1 naar Bucharest Noord. Hier neem je de trein naar Braşov. Ritduur: ca. 3 uur, € 7,5 p.p. enkele reis. Online tickets zijn vaak goedkoper, boekbaar vanaf 1 maand voor vertrek).

Er zijn ook private busjes van de luchthaven naar Braşov. Ca. € 30 p.p. Omwille van verkeersdrukte raden we dit enkel aan bij vertrek buiten het weekend in het laagseizoen.

Terugreis

Na de laatste wandeling word je terug naar Braşov gebracht en reis je met de trein en bus terug naar de luchthaven. Anders Reizen kan ook een private transfer regelen (zie toeslagen).

 

* Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:
 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Vervoer tijdens de reis

Tijdens de reis zijn er een aantal transfers inbegrepen, respectievelijk op:

 • dag 2:
  • ochtendtransfer naar Bran Castle, 40 min.
  • transfer van Bran naar het logies in Magura, 10 min.
 • dag 6:
  • ochtendtransfer van Fundata naar Bucegi, 40 min.
  • van het eindpunt van de wandeling naar Fundata, 40 min.
 • dag 7:
  • ochtendtransfer van Fundata naar Pietra Mare: 1 uur
  • van het eindpunt van de wandeling terug naar Braşov, 20 min.

Wandelniveau

 en . Dit is een semi-doorgaande wandelreis met tochten van sterk uiteenlopend niveau (zie dagschema). Vooral de tochten op de laatste twee dagen zijn zwaarder () maar er zijn voldoende alternatieven (ter plaatste te bespreken). De wandelingen volgen grotendeels gemarkeerde paden (Carpathian Hiking Network) en lopen door bos en weiden. Technisch zijn ze niet moeilijk. Het parcours door ‘Seven Ladders Canyon’ is hoogtevreesgevoelig, maar er is ook een alternatieve wandeling buiten het parcours om.

Aangezien de paden niet altijd overal even duidelijk zijn, is het gebruik van een GPS-applicatie op je smartphone of wandelgps noodzakelijk. Je ontvangt van ons GPS-tracks voor de wandelingen op dagen 3, 4, 5, (wandeling T2), 6 en 7.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je draagt tijdens de wandelingen enkel je dagrugzakje. Bij doorreis naar het volgende logies wordt de bagage vervoerd (van Magura naar Fundata). Ook de voorlaatste dag wordt de bagage naar het logies in Braşov gebracht.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Je overnacht tweemaal in Braşov en hebt daarbij de keuze:

 • Klein eenvoudig pension met vier kamers in het centrum en op 15’ wandelafstand van het station. Overal gratis wifi. Kamers al dan niet met eigen badkamer. Familiekamers beschikbaar.
 • Mits betaling van een toeslag: mooi en gezellig boetiek-hotel pal in het centrum, ondergebracht in een historisch pand uit de 16de eeuw. Klassieke maar sfeervolle inrichting. Ruime en comfortabele kamers met eigen badkamer. Gerenommeerd restaurant in de gewelfde kelder.

Verder logeer je vijf keer in de bergen, 2 x in Magura en 3 x in Fundata:

 • In Magura in een karaktervol en gezellig kleinschalig familiaal pension. Het logies is schitterend gelegen temidden het groen en op meer dan 1000 m hoogte en aldus een ideale uitvalsbasis voor het maken van mooie tochten in de buurt. Lekkere keuken met verse producten uit eigen tuin.Kamers met eigen sanitair.
 • In Fundata in een eenvoudig bergpension met 8 kamers, allen met eigen badkamer en terras met uitzicht over de bergen. Gemeenschappelijke ruimte met eetkamer, open haard, wifi, spelletjeskamer (ping-pong, darts,…). Zeer grote tuin met picknickruimte en ligzetels.

Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt in het logies is inbegrepen.
 • Lunchpakketten zijn niet inbegrepen maar kan je ter plaatse bestellen voor ca. € 5 tot € 8.
 • 5 x avondmaal in Magura en Fundata inbegrepen. In Braşov kan je eten op restaurant of in het restaurant van het hotel (ca. 15 à 20 euro).

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,.. die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is.
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen.
 • wind- en waterdicht jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes 
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkfles of -zak (vermijd het gebruik van wegwerpflessen)
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties)
 • evt. wandelstokken
 • evt. powerbank voor gps

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte 
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor reizen naar Roemenië volstaat je identiteitskaart.

Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist. Indien niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Geld

De Roemeense munteenheid is de RON (Roemeense nieuwe lei).

Geldautomaten vind je in Braşov (niet in de bergen). Banken, postkantoren en wisselkantoren (Birou de Schimb Valutar) wisselen geld. Hotels wisselen doorgaans tegen een ongunstiger koers dan banken.

Wisselkoersen: Currency converter


Teken

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde wordt gewaarschuwd tegen Europese tekenencefalitis. Deze ziekte kan je oplopen in de landelijke bosrijke streken van meerdere landen van Centraal- en Noord-Europa. Zo ook tijdens deze reis in Transylvanië.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: