Italië - Via Francigena in Toscane


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Italië - Via Francigena in Toscane


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Italië - Via Francigena in Toscane


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Italië - Via Francigena in Toscane


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

Italië - Via Francigena in Toscane


8 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen Italië
De Via Francigena is één van de oudste pelgrimswegen in Europa, deze route slingert zich door de allermooiste landschappen van Toscane. Welbekende stadjes als San Gimignano en Siena zijn met recht en reden drukbezocht maar het zijn vooral de geheime pareltjes als Montereggione en Buoncovento die deze pelgrimsweg zo aantrekkelijk maken. Een grote verscheidenheid aan landschappen passeren de revue; van het iconische Toscane met de weidse vergezichten, cipressenlanen en wijngaarden trek je door bossen zuidwaarts naar een heel andere streek. In de 'Crete Senesi' voorbij Siena ontdek je een merkwaardig stukje Toscane van kale kleiheuvels, tarwevelden en de witte truffel. 
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 21IT5VFB
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • gekende Toscane: Siena, San Gimignano
 • minder bekende Toscane: Buonconvento, Lucignano
 • merkwaardige 'crete senesi'
 • versterkte stad Monteriggioni
 • kleine familiale onderkomens

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,2

5 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

San Miniato

Aankomst in San Miniato, een rustig heuvelstadje pal in het midden tussen Pisa en Firenze. Door de strategische ligging vervulde het een belangrijke rol op de handelsweg tussen deze grote steden en ook op de pelgrimsweg Via Francigena. Bewonder de mooie kerken en de opmerkelijke facade van het 'Palazzo del Seminario'.

Hotelovernachting. 

Dag 2

San Miniato - Gambassi Terme

De eerste wandeling is een van de mooiste van de reis. Je wandelt zuidwaarts over de flanken van zacht glooiende heuvels die in de lente getooid zijn met wilde bloemen en in de zomer met wuivende graanvelden. Midden in dit Toscaanse landschap passeer je de twee pelgrimskerken van Pieve di Coiano en Pieve a Chianni.

Tocht van 24 km, 7 uur stappen. Hoogteverschil: + 400 m / - 200 m.

Hotelovernachting. (O, A)

O = ontbijt    A = avondmaal

Dag 3

Gambassi Terme - San Gimignano

Op naar San Gimignano. In Pieve di Cellole kan je naar de liederen van de monniken luisteren, een uniek zen-momentje op een wel zeer bijzonder plek. De prachtige romaanse kerk is een van de mooiste uit de streek. Het silhouet van San Gimignano met de 14 hoge torens spreekt tot de verbeelding in de verte. Van op de Torre Grossa krijg je een 360° panorama over het Toscaanse landschap voorgeschoteld, een lappendeken van velden en wijngaarden.

Tocht van 13,5 km, 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 350 m / - 350 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 4

San Gimignano - Colle Val d'Elsa (Gracciano)

Van het open Toscaans landschap van wijn- en olijfgaarden naar de bossen die de vallei van de rivier de Elsa omringen. In de schaduw van de bomen en langs frisse riviertjes bereik je het ommuurde plaatsje Colle Val d'Elsa. Deze idyllische ommuurde stad is bekend voor de productie van kristal. Onderweg kan je nog een omweg maken langs de 11de eeuwse abdij van Santa Maria a Conèo.

Tocht van 12 km, 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 150 m / - 300 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 5

Colle Val d'Elsa - Monteriggioni

Een prachtige wandeling over desolate heuvels en door bossen leidt langs unieke plekken als de Abbadia a Isola, ooit een oude abdij, nu een ontmoetingsplaats voor pelgrims. In de verte zie je de torens en verdedigingswerken van Montereggioni al opduiken, een beeld met een zeer hoog postkaartgehalte. Deze volledig ommuurde stad op de heuvel de Monte Ala is een van de best bewaarde versterkte dorpen van heel Italië. Drink een koffie op het plein waar de pelgrims elkaar treffen of ga op zoek naar de verborgen tuinen.

Tocht van 15,5 km, 4 uur stappen. Hoogteverschil: + 220 m / - 100 m.

Hotelovernachting. (O, A)

Dag 6

Monteriggioni - Siena

Je pelgrimspad loopt verder zuidoostwaarts. Rood- en okergekleurde gravelpaadjes banen zich een weg richting Siena dat net zoals Colle di Val d'Elsa op de kam van een heuvelrug ligt. Het is aangenaam slenteren over de beroemde schelpvormige Piazza del Campo, langs de indrukwekkende kathedraal en zoveel mooie middeleeuwse kerken en palazzi.

Tocht van 20 km. Hoogteverschil: + 300 m / - 250 m.

Hotelovernachting. (O)

Dag 7

Siena - Lucignano

Een zeer bijzondere streek vormen de heuvels van Val d'Arbia genoemd naar de rivier de Arbia en vermeld in Dante's Divina Comedia. Hier strekt zich een indrukwekkend gebied uit van geërodeerde kloven, de 'crete senesi', temidden van kale, glooiende heuvels. De witte strade bianche slingeren zich hier als een lint door het landschap. Net buiten Monterioni d'Arbia wandel je voorbij de Grancia di Cuna, een versterkte boerderij waar men destijds de graanreserves van Siena stockeerde. Overnachten doe je in Lucignano, een middeleeuws pareltje dat vooral gekend is voor San Francesco en het gotische sieraard de 'Boom des Levens'.

Tocht van 21 km, 6 uur stappen. Hoogteverschil: + 50 m / - 200 m.

Hotelovernachting. (O, A)

Dag 8

Lucignano - Buonconvento

Tijdens deze laatste wandeldag word je ondergedompeld in de natuur van de Valle dell'Ombrone. Deze groene vallei strekt zich uit in de provincie Grosseto en Siena en wordt begrensd door de heuvels van de Chianti in het noorden. De rivier de Ombrone creëerde hier een prachtig wandellandschap rijk aan mediterraan struikgewas. Einde in Buonconvento, volgens velen één van de allermooiste dorpen van Italië. Kunstliefhebbers moeten beslist eens binnenlopen in het Musea d'Arte Sacra, met werken uit de school van Siena. Einde na de wandeling of extra overnachting.

Tocht van 13,8 km, 5 uur stappen. Hoogteverschil: + 120 m / - 150 m.

(O)

Via Francigena

Naast deze Via Francigena in Toscane is er ook de Via Francigena tot in Rome. Deze start bij het meer van Bolsena in de provincie Viterbo en loopt over Romeinse heirbanen door bossen, parken en boomgaarden tot bij de eeuwige stad.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2021

8 dagen / 7 nachten:

 • van 1/7-21/7 en van 7/8-25/8: € 730 p.p.
 • van 1/6-30/6 en van 22/7-6/8: € 746 p.p.
 • van 1/4-31/5 en van 26/8-31/10: € 755 p.p.

Voorschot: € 220 per persoon

Inbegrepen

 • logies 
 • ontbijt
 • 3 x avondmaal 
 • bagagevervoer 
 • informatiepakket met detailkaarten en gratis 'app' (geen wandelbeschrijvingen)
 • Via Francigena pelgrimspaspoort
 • gps-tracks
 • BTW

Niet inbegrepen

 • heen-en terugreis 
 • overige maaltijden en dranken
 • toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • evt. inkomgelden
 • evt. verzekering

Toeslagen

 • eenpersoonskamer 8D/7N: € 220 (samenreizend); € 245 (alleenreizend)
 • extra overnachting in Buonconvento: € 68 p.p. (1PK); € 53 p.p. (2PK); € 48 p.p. (3PK)

Kortingen

 • driepersoonskamer: € 64 p.p.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.
 5. Bij boeking minder dan 3 weken vóór het vertrek (late boeking) wordt een dossierkost van 30 euro aangerekend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een individuele reis zonder begeleiding.
Het minimum aantal deelnemers is 2, het maximum hangt af van de capaciteit en beschikbaarheid van de overnachtingsplaatsen. In bepaalde gevallen kan de reis ook door 1 deelnemer worden gedaan, mits hij of zij er zich van bewust is dat alleen wandelen in vaak afgelegen gebieden risico's met zich meebrengt.

Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Reisperiode

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 1 april tot/met 31 oktober 2021

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op  Accuweather


Heen- en terugreis

Met de wagen

Afstand Brussel - San Miniato: 1207 km. Je kan de wagen achterlaten op de parking van het hotel gedurende de ganse reis voor €10 / nacht of op de gratis onbewaakte parking van het station. Voor de terugreis vanuit Buonconvento neem je de trein tot San Miniato: 8-tal treinen per dag, je moet minstens één tot twee keer overstappen, ritduur: 2u30'.

Vertrek goed voorbereid op reis met VAB/Europese wegeninfo: toestand van de wegen, buitenlandse verkeersreglementen, wegenwerken, een druktekalender, enz. Check zeker of je voor jouw reisweg en bestemming een milieu-, wegen- of ecovignet nodig hebt.

Met het vliegtuig*

Tot Pisa of Firenze en verder vanuit het station per trein tot San Miniato Basso (station: Fucecchio). Regelmatige verbinding, ritduur ca. 40 min. Vanuit San Miniato Basso neem je een taxi of de bus lijn 320 tot San Miniato Alto, ritduur: 20 min. Het hotel ligt op 5 km van het station, de hotelier komt je afhalen.

Terugreis

 • Buonconvento - Pisa: trein met één of twee keer overstappen (Empoli en Siena of Grosseto), ritduur: ca. 2u10' tot 3u15' Van Pisa Centrale neem je de bus, trein of taxi naar de luchthaven.
 • Buonconvento - Firenze: trein met één of soms twee keer overstappen (Empoli en Siena), ritduur: ca.2u10' tot 2u40'. Van Firenze station neem je de bus of een taxi naar de luchthaven.

Uurregelingen bus en trein.

 

* Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:
 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Als het vervoer bij een reis niet is inbegrepen, en je wil een vlucht-, trein- of bootticket reserveren, dan kan dit ook via Anders Reizen. Daarbij worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

 


Vervoer tijdens de reis

Tijdens de reis zijn er geen verplaatsingen nodig. Hieronder geven we wat meer informatie over reizen met het openbaar vervoer in Italië over het algemeen:

Openbaar vervoer in Italië

In en rond grote steden zijn bussen en treinen over het algemeen goed op elkaar afgestemd. Dit moet je zeker weten als je de trein of bus neemt:

 • Bustickets koop je best voor het vertrek aan de automaat, in een kiosk, een tabakswinkel (‘tabacchi’, herkenbaar aan de grote ‘T’) of krantenwinkel. Als die er niet is kan je ze vaak ook op de bus aankopen (zorg dan wel dat je kleingeld bij de hand hebt). Je moet je ticket ook ontwaarden bij het opstappen.
 • Het grootste deel van de Italiaanse spoorwegen wordt beheerd door Trenitalia. Tickets koop je ter plaatse aan de automaat of het loket. In Italië zijn verschillende soorten treinen:
  • Diretto en de Interregionali = lokale treinen
  • Intercity (IC): deze verbinden de verschillende regio’s en grote steden met elkaar, ze zijn iets duurder. Je kan op voorhand een zitplaats reserveren.
  • Eurostar (ES): dit is de Italiaanse versie van de hogesnelheidstrein, hij verbindt grote steden met elkaar. Dit is de duurste trein, je moet op voorhand een zitplaats reserveren. Dat kan ter plaatse bij het loket of online.
 • Blijf je een paar dagen in een stad dan is een dag- of meerdagenkaart vaak het voordeligst, soms in combinatie met een kortingkaart voor bezienswaardigheden, ga hiervoor langs op het toerismebureau of check online voor je vertrek.
 • Afkortingen die vaak worden gebruikt in uurregelingen van treinen en bussen:

  F: Rijdt van maandag tot en met zaterdag, soms ook aangeduid met twee gekruiste hamertjes (corso solo feriari)
  H: Rijdt op zon- en feestdagen (corso solo festiva)
  G: Rijdt dagelijks (giornaliera)
  L: Rijdt van maandag tot en met vrijdag, op werkdagen dus (corso solo feriari da lunedi a venerdi)
  S: Rijdt enkel op schooldagen (scolastica)
  †: Rijdt enkel op feestdagen (festivi)

Treinen: http://www.trenitalia.com
Bussen: http://www.sitabus.it/en/, http://www.cotralspa.it en http://www.terravision.eu


Wandelniveau

 en . Wandelingen van 12 tot 24 km met geringe hoogteverschillen (max. 400 m stijgen en 100 m dalen). Je wandelt meestal over onverharde paden en gravelwegjes, ook over de beroemde 'strade bianche' of witte kiezelwegjes die zo typisch zijn voor de streek. Sommige stukken lopen ook onvermijdelijk over rustige asfaltwegen. De langste wandelingen kunnen worden ingekort op aanvraag. De paden van deze reis zijn goed gemarkeerd. Je wandelt aan de hand van kaarten en maakt gebruik van een app, er zijn geen wandelbeschrijvingen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om aan deze wandelingen deel te nemen.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen. Het vervoer van je bagage is inbegrepen en beperkt tot max. 1 stuk bagage per persoon. Er is een toeslag voor extra bagage (aangeven bij reservatie).

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Logies

Verblijf op basis van tweepersoonskamers met private badkamer in kleine familiale hotelletjes of B&B's.

 


Maaltijden

In het dagschema staat steeds vermeld welke maaltijden er elke dag zijn inbegrepen:
O = ontbijt, L = lunch, A = avondmaal

 • Ontbijt is inbegrepen
 • De lunch is niet inbegrepen maar kan je ter plaatse laten klaarmaken in het logies of zelf aankopen in de winkel
 • 3 x avondmaal inbegrepen (Gambassi Terme, Monteriggioni, Luciano)

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,..die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare reiskoffer of -tas. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je met het oog op het bagagevervoer best voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is. 
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. In het infopakket dat je voor het vertrek ontvangt, zit een label om aan je bagage te bevestigen.

Schoenen & kousen

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…).
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers): deze voorkomen dat water op vochtig terrein of bij zware regen in je schoenen dringt.

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Kledij

In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal (vroeg in het voorjaar en in het late najaar)

Diversen

 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • drinkfles of -zak
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • evt. powerbank voor de gps

EHBO

Stop je EHBO-set in je dagrugzak voor het geval er tijdens de wandeling iets mocht misgaan. In de handel zijn ook standaard EHBO-sets te koop. Hier enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Geld

In Italië betaal je met euro's.

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. De meest gangbare creditcards zijn Visa en MasterCard.


Reisdocumenten

Voor reizen naar Italië volstaat je identiteitskaart. Voor kinderen tot 12 jaar is een kids-ID vereist.

Als niet beide ouders meereizen, is het raadzaam het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: