India - Familieavontuur in de Himalaya


17 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

India - Familieavontuur in de Himalaya


17 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

India - Familieavontuur in de Himalaya


17 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

India - Familieavontuur in de Himalaya


17 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »

India - Familieavontuur in de Himalaya


17 dagen

Periode zelf te bepalen


Boek deze reis »
Individuele reizen India
Ladakh is cultureel en geografisch een verlengstuk van het Tibetaans plateau. Het is gescheiden van de Kashmirvallei door de grote Himalayaketen. De godsdienst is een vorm van Tibetaans boeddhis­me, hoewel je hier ook de minaret van een moskee kan ontwaren. Ladakh is nog zeer traditioneel. Het klimaat is er zeer hard: door de grote hoogte - Leh, de hoofdstad, ligt op 3500 m- is de lucht er ijl en de zon zeer sterk. Overdag kan het er behoorlijk warm worden, maar de nachten zijn er koud. Het is één van de mooiste regio’s van de Himalaya, met een unieke mengeling van religies en culturen. Je verkent Leh en de Indusvallei al raftend, fietsend, klimmend en op de rug van een paard. En natuurlijk te voet, gedurende een vierdaagse trekking in het hooggebergte.  Voor onze trekkings in de Indiase Himalaya kunnen wij bogen op een jarenlange, vruchtbare samenwerking met een familiebedrijf dat al tientallen jaren gespecialiseerd is in avontuurlijke reizen. Hun gidsen en helpers zijn stuk voor stuk mensen die omwille van hun ervaring en achtergrond een reis uniek maken.
Aantal dagen: 17 dagen
Reisnummer: 21IN5AAF
Reisdatum: Periode zelf te bepalen
Beschikbaar : Op aanvraag

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Ladakh, het Boeddhische India
 • Tal van unieke ontmoetingen in kloosters
 • Een meerdaagse trekking op het Tibetaans hoogplateau
 • Raften, rotsklimmen, paardrijden en mountainbiken
 • Het hectische Delhi
 • Agra met de Taj Mahal

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis naar Delhi.

Dag 2

Aankomst in Delhi en transfer naar het hotel.
Vrij bezoek aan Delhi. De stad telt vele interessante bezienswaardigheden in Old en New Delhi: Rode Fort, Jama Masjid, Qutb Minar, India Gate, Gandhi Samadhi, …

Hotelovernachting. (-) 

Dag 3

Delhi – Leh, vlucht
Vlucht over de besneeuwde toppen van de Himalaya, naar Leh, de hoofdstad van Ladakh op 3600 m hoogte. Transfer naar het hotel. In de vooravond kan je misschien al een eerste keer de stad in trekken.

Hotelovernachting. (O,A)

Dag 4

Leh
Bezoek aan Leh, ooit een karavaanstad op de Zijderoute. Tot vandaag heeft de stad haar exotisch karakter weten te bewaren. Bovendien is het de enige 'grote' stad in een straal van 250 km. Ze dient dan ook als marktplaats voor verschillende nomadenstammen. Een bezoek aan de oude bazaar van Leh loont zeker de moeite. Je slentert door de schaduwrijke steegjes en straatjes en bezoekt Shankar Gompa en Shanti Stupa. Wie wil, kan ook een bezoek brengen aan het nu verlaten koninklijk paleis. Misschien laat je je wel verleiden de 'chang' (gerstebier) te proeven in één van de oeroude kroegjes. Wie interesse heeft voor de lokale kunst, kan een thankaschilder, een houtsnijwerker of juwelier bezoeken. Op sommige avonden zijn er voorstellingen van volksdansen en gezangen, uitgevoerd door jonge Ladakhi's.

Hotelovernachting. (O,L,A)

Dag 5

Indus-Vallei
Je brengt een bezoek aan de mooiste kloosters in de Indusvallei: Hemis, Thikse en Shey. Niet alleen de kloostergebouwen op zich zijn interessant, maar hun ligging is ronduit grandioos. Mooie, korte wandeling van Thikse baar Shey mogelijk. Daarna word je terug naar Leh gebracht langs de rivier. 

Hotelovernachting. (O,L,A)

Dag 6

Leh – Spituk - Zingchen
Per jeep rijd je naar het dorp Spituk (3210 m), ten zuiden van Leh. Je maakt kennis met het trekkingteam en met de paarden die de bagage dragen en gaat op weg voor een vierdaagse tocht, waarbij je in tenten overnacht. Ca 6 à 7 uur stappen.

Overnachting in tenten. (O,L,A)

Dag 7

Zinghen – Yurutse
Vandaag trek je naar Yurutse (4150 m) en bereik je de vruchtbare Rumbakvallei, met zijn mooie gedecoreerde woonhuizen, klooster en school. Ca 5 à 6 uur stappen.

Overnachting in tenten. (O,L,A)

Dag 8

Yurutse – Skiu  
Om Skiu te bereiken, ga je over een bergpas, de Ganda La, 4900 m hoog, en kom je uit aan de Markha-rivier.  Ca 5 uur stappen.

Overnachting in tenten. (O,L,A)

Dag 9

Skiu – Chilling 
Hier zit je aan het begin van één van de mooiste hoge valleien van Ladakh, waar de vruchtbare oevers fel contrasteren met de kale en ruwe bergflanken. Voor je het eindpunt Chilling bereikt, moet je met een primitieve kabelbaan de rivier oversteken. De inwoners van Chilling maken gebruiksvoorwerpen uit koper, tin en zilver. Ca. 5 uur stappen.

Overnachting in tenten. (O,L,A)

Dag 10

Chilling – Likir – Alchi 
Vandaag neem je afscheid van de ploeg en word je per jeep naar het klooster van Likir gebracht, dat indrukwekkend gebouwd is op een bergrichel en dat zowel een gigantisch boeddhabeeld als een 1000 jaar oude muurschildering herbergt. Daarna gaat de tocht per jeep verder naar Alchi Choskor, een klooster met prachtige architectuur, houtbewerking en fresco’s. 

Overnachting in een guesthouse. (O,L,A)

Dag 11

Rafting
Transfer naar het dorp Phey, van waaruit je een halve dag gaat raften op de Indusrivier. Je krijgt eerst een briefing door een raftinggids en doet dan een afdaling tot Nimoo. Het is geen superwilde tocht, maar toch heel leuk. Na het middagmaal op de rivieroever keer je terug naar Leh en is de rest van de dag vrij.  

Hotelovernachting. (O,L,A)

Dag 12

Leh – Choglamar – Sabu - Leh
Transfer naar Choglamar en bezoek aan het SOS Children’s Village, waar de kinderen uit de nabijgelegen Tibetaanse vluchtelingenkampen naar school gaan (lagere en middelbare school). Daarna rijd je te paard het mooie traject naar het welvarende dorp Sabu (ca. 2 u.). Hier woont ook Ayu Lamo, een waarzegster waar men van heinde en verre naartoe komt…

Hotelovernachting. (O,L,A) 

Dag 13

Mountainbiking + rotsklimmen 
Na het ontbijt neem je de mountainbike en rijd je een 15-tal km naar Shey Manla waar je gedurende een tweetal uur gaat rotsklimmen onder begeleiding van specialisten. Daarna fiets je langs de overkant van de Indus terug naar Leh.

Hotelovernachting. (O,L,A)

Dag 14

Leh – Delhi, vlucht
Terugvlucht naar Delhi, waar een medewerker van ons lokaal agentschap je komt oppikken. Nadat je de bagage in het hotel hebt gedropt ga je op ontdekking in India’s drukke, maar indrukwekkende hoofdstad Delhi. Onder leiding van een gids breng je een bezoek aan het Rode Fort, de Jama Moskee, de Zilveren Markt en Parliament Street. De drukte vandaag (en de komende dagen) staat in schril contrast met de stilte die je mocht ervaren in Ladakh, maar desondanks is al dat moois in Delhi een must see! Na je dagtocht doorheen Delhi wacht er een frisse duik in het zwembad van je hotel! 

Hotelovernachting. (O) 

Dag 15

Delhi - Agra 
Vandaag vroeg uit de veren om je trein richting Agra te halen (rit van ca. 2u). Bij aankomst in het treinstation word je opgepikt door je chauffeur en staat er een bezoek aan het Fort van Agra op het programma. Het is een prachtig fort met een mix van bouwstijlen, van Mughal tot Hindoe en Perzische architectuur. De namiddag is vrij te besteden. ’s Avonds ga je weer op pad en breng je een bezoekje aan de plaatselijke markt.  

Hotelovernachting. (O)

Dag 16

Agra – Delhi – Internationale vluch
Na het ontbijt maak je je klaar voor (nog) één van de hoogtepunten op deze reis, nl. een bezoek aan de enige en echte Taj Mahal! Het vroeg opstaan wordt beloond met een prachtige zonsopgang aan dit 'marmeren liefdesgedicht', beroemd als hoogtepunt in de Moghul-architectuur. Sjah Jahan liet het bouwen als graf voor zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal. Zij schonk hem 14 kinderen, maar overleed in het kraambed van het laatste. Het monument is gemaakt uit wit marmerwerk en ingelegd met halfedelstenen.  Na een bezoek aan de graftombe van Itimad-ud-Daulah staat er een lange bustransfer terug naar Delhi op het programma (ritduur: ca. 5u). Een ideale moment om alle mooie indrukken van de afgelopen dagen even te laten bezinken. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar huis.

Let wel: De Taj Mahal is telkens gesloten op vrijdag.

(O)

Dag 17

Aankomst in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

Prijzen geldig in 2020:

€ 2095 per persoon (o.b.v. 2 of 3 deelnemers)

€ 1950 per persoon (o.b.v. 4 of 5 deelnemers) 

€ 1895 per persoon (o.b.v. 6 tot 8 personen)

De prijzen voor 2021 volgen zo snel mogelijk.

Internationale vluchten zijn nooit inbegrepen. Wij kunnen uiteraard vrijblijvend een voorstel doen. Bij boeking van de vluchten rekenen we een dossierkost aan van € 30 (éénmalig). Let wel: het volledige saldo van deze vluchten dient te worden betaald alvorens wij deze vluchten voor je boeken. 

De ‘standaard’ rondreizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld om een evenwichtig, gevarieerd en logisch opgebouwd programma te bieden. Ze zijn het resultaat van onze expertise, die van onze plaatselijke partner(s) en de feedback van vorige reizigers. Reservaties voor deze programma’s kunnen doorgaans snel bevestigd worden. 
Op vraag kunnen aan deze standaard programma’s wijzigingen worden aangebracht om ze nog meer af te stemmen op je persoonlijke wensen. Houd er evenwel rekening mee dat we voor het uitwerken van dergelijk aangepast voorstel meer tijd nodig hebben dan voor een standaard programma.

Voorschot

30 % van de reissom te betalen bij inschrijving.

Inbegrepen

 •  Alle logies. 
 •  Alle transfers (tenzij anders vermeld). 
 •  Binnenlandse vlucht Delhi – Leh - Delhi. 
 •  Maaltijden zoals aangegeven. 
 •  Engelssprekende gids (behalve op de vrije dagen). 
 •  Beschreven excursies + inkomgelden (tenzij anders vermeld). 

Niet inbegrepen

 •  Internationale vluchten.
 •  Overige inkomgelden van bezienswaardigheden, musea, ... 
 •  Overige maaltijden.
 •  Niet-Europese luchthaventaksen. 
 •  Persoonlijke uitgaven en dranken.
 •  Fooien.
 •  Evt. verzekering.

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer: € 325 p.p.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 


Beschikbaarheid

De boeking van een reis op individuele basis kunnen we nooit meteen bevestigen. Er moeten vaak meerdere overnachtingsplaatsen en dienstenverstrekkers gecontacteerd worden om na te gaan of ze beschikbaar zijn op jouw data. Dit neemt tijd in beslag. Onbeschikbaarheid van een logies kan ervoor zorgen dat de datum moet verschuiven. Reserveer daarom tijdig je reis. Wacht steeds met het vastleggen van vluchten of ander vervoer tot wij je boeking bevestigd hebben.

Niveau

 Tijdens de vierdaagse trekking wordt per dag gemiddeld 5 à 7 uur gestapt over vrij goede paden en met niet te onderschatten hoogteverschillen. De grote hoogte speelt natuur­lijk een rol, maar je bent al 3 dagen in Ladakh vooraleer je aan de trekking begint. Zo is er voldoende tijd om te acclimatiseren. Voor het rotsklimmen, paardrijden, raften en fietsen is geen ervaring nodig.

Bagage

Je draagt enkel je dagrugzakje tijdens de wandelingen. Tijdens de trekking wordt de bagage gedragen door pony’s.

Logies

Je logeert in middenklassehotels in Delhi, Leh en Agra, in een mooi hotel/guesthouse in Alchi.
Tijdens de trekking kampeer je in tweepersoons­tenten op mooie plaatsen in de natuur. Een eettent, toilettent en kampeertafels en –stoelen zijn voorzien. Slaapzak en –matje moet je zelf meebrengen.

Maaltijden

India is over het algemeen een paradijs voor vegetariërs. Een typische maaltijd bestaat uit: rijst en roti (= ongedesemd brood); verschillende groenten, al dan niet linzen (dal, vaak met kerrie) en een kopje botermelk of yoghurt. In de grotere steden is het aanbod gevarieerder en kan men zelfs 'westers' eten. Het leukste is echter de lokale keuken te proberen, die meestal veilig en hygiënisch bereid wordt. In de kuststreken is een ruim aanbod van visgerechten.

Vervoer ter plaatse

Tijdens deze reis verplaats je je met privé-wagens. Verder is er de vlucht tussen Delhi en Leh.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen op meer dan 5.000 km afstand wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens 40% van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 14 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 4 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Reisperiode en klimaat

Deze reis is mogelijk in de volgende periode:
van 15 juni tot/met 15 september 2021

Het klimaat in India is zeer divers, ten gevolge van de geografische diversiteit en de grote oppervlakte van het gebied. Zo vormt de Himalaya een natuurlijke barrière voor de koude polaire winden vanuit Centraal-Azië. Algemeen kunnen we stellen dat het zuiden een eerder tropisch klimaat heeft en het noorden eerder een gematigd klimaat. Op het Deccan-plateau en in het diepe zuiden kunnen we spreken van een tropisch moessonklimaat, met hoge temperaturen in de zomer en een milde winter. De kustzones zijn vochtig en warm. De andere delen van India kennen een moessonklimaat met drie seizoenen: winterseizoen (november-februari), zomerseizoen (maart-juni) en regen- of moessonseizoen (juni-oktober).
In de Indiase Himalaya is het klimaat zeer hard: door de grote hoogte is de lucht er ijl en de zon zeer sterk. In de zomer kan het er overdag behoorlijk warm worden, maar de nachten zijn er koud. Regen is mogelijk. In de winter wordt het overdag mogelijk tot 0 à 5° in de zon maar kan het ook serieus vriezen. ’s Nachts daalt de temperatuur tot -25 à -30°, mogelijk zelfs nog kouder. Er waait vaak een kille wind en het ene jaar valt er al meer sneeuw dan het andere. De luchtvochtigheid is er het ganse jaar door zeer laag. In combinatie met de hoogte geeft dit echter een sterke UV-straling en moet je dus goed oppassen voor zonnebrand.

Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: www.weatherbase.com
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com.

Reisuitrusting

We beperken ons hier tot items die je zeker niet mag vergeten, of die aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed,… die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. Meer gedetailleerde informatie en tips vind je op onze website.

Bagage

 • voor de hoofdbagage: vlot hanteerbare valies of reistas, bij voorkeur met wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen is. Wanneer je meerdere keren van overnachtingsplaats wisselt, kies je beter voor een niet te groot formaat dat makkelijk stapelbaar is (met het oog op het bagagevervoer).
 • voor de wandelingen: comfortabel zittende kleine rugzak, deze moet alles kunnen bevatten wat je tijdens een dagwandeling nodig hebt. Een inhoud van 15 tot 30 liter volstaat meestal. Zorg bij voorkeur voor een model met regenhoes, of schaf deze apart aan. Zo blijft je dagbagage droog.
 • zak om de spullen die je tijdens de trekking niet nodig hebt in te stoppen en achter te laten in het hotel.

Elke luchtvaartmaatschappij legt beperkingen op met betrekking tot het aantal stuks, gewicht en afmetingen van je bagage. Meestal staat dit op je e-ticket. Indien niet, kan je terecht op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.  Lees zeker ook de richtlijnen over de toegelaten inhoud van ruim- en handbagage nog eens na op de website van Brussels Airport

Schoenen & kousen

 • comfortabele wandelschoenen die een goed zoolprofiel hebben. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn.
 • voor meerdaagse trekkings in het gebergte: hoge trekkingschoenen.
 • lichte schoenen, sneakers of sandalen (voor buiten de wandelingen).
 • wandelkousen: deze speciale kousen (verkrijgbaar in buitensportzaken) zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen (blaren, pijnlijke voeten,,…)

Tip: als je met het vliegtuig reist, trek dan bij vertrek je wandelschoenen aan of stop ze in je handbagage. Het spaart plaats en gewicht en zo kom je alvast niet in de problemen voor het wandelen mocht er iets mislopen met je hoofdbagage. 

Slaapgerief

 • evt. binnenslaapzak, fleece- of lakenzak (elke extra laag zorgt voor een bijkomend bereik van 3 à 5° en het is hygiënischer) Evt. zelf te maken met een gewoon bovenlaken dat je in de lengte dubbel plooit en langs de onder- en zijkant dichtnaait.
 • warme slaapzak (tot -10°C)
 • slaapmatje

Kledij

 • voor alle kledij die je meeneemt, geldt dat je bij voorkeur kiest voor lichte en ‘ademende’ stoffen. In plaats van één dik kledingstuk tegen de koude, draag je beter meerdere dunne ‘lagen’. Op die manier kan je je kledij doorheen de dag aanpassen aan de temperatuur.
 • wind- en waterdicht jack
 • fleece
 • hoofddeksel (hoed, pet, sjaaltje,…) ter bescherming tegen de zon
 • evt. zwemgerief
 • evt. handschoenen, muts en sjaal
 • evt. thermisch ondergoed

Tip: buff: multifunctioneel kledingstuk dat je kan dragen als sjaal, monddoek, hoofddoek, muts,…

Diversen

 • handdoeken
 • toiletpapier of hygiënische doekjes
 • geldbeugel of heuptasje
 • zakmes voor de picknick (verpak dit niet in je handbagage als je met het vliegtuig reist)
 • evt. drinkbus (we vermijden liever het gebruik van wegwerpflessen)
 • reisstekker zie: https://www.worldstandards.eu/nl/elektriciteit/soorten-stekkers/
 • evt. fluitje (handig in noodsituaties of bij mist)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp

EHBO

In de handel zijn standaard EHBO-sets te koop (bijvoorbeeld Care Plus of Travel Safe), deze zijn vaak goedkoper dan wanneer je alles apart koopt. Stop het tasje in je dagrugzak zodat je het altijd bij je hebt mocht er tijdens de wandeling iets misgaan.

Hier nog enkele suggesties om je persoonlijke EHBO samen te stellen:

 • middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel tegen krampen
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • wond- en blarenpleisters van verschillende breedte (bijv. second skin)
 • elastisch verband voor ingeval van verstuikingen
 • steriel gaas en kleefband

Reisdocumenten

Voor India heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  6 maanden (180 dagen) geldig zijn vanaf de datum van de aanvraag van het visum en moet minstens 2 blanco pagina’s bevatten.  Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Je hebt eveneens een visum nodig; dat is een toelating van de overheid van het land waar je naartoe reist om voor een beperkte periode in het land te verblijven. De visumaanvraag voor een 'single entry' toeristenvisum kan je zelf volledig online afhandelen en kost 80 USdollar (met kredietkaart te betalen). Klik hier voor meer info.

Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).

Tip: Maak een kopie van je paspoort en bewaar deze apart. Of beter nog: maak er een foto van die je op je smartphone zet, of oplaadt naar een plaats waar je hem in geval van nood kan terugvinden. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Tip: Laat weten waar je bent!
In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer je reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken je indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Geld

De munt in India is de roepie. Euro’s kunnen probleemloos omgewisseld worden. Het is echter moeilijk om roepies terug om te wisselen in euro’s bij het verlaten van het land. De meest gangbare kredietkaarten (zoals Visa, MasterCard en American Express) worden aanvaard in de grotere zaken en hotels.

In de meeste landen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden. Neem bij voorkeur meerdere kaarten mee, die je op verschillende plaatsen bewaart. Zo kom je niet in de problemen bij verlies of diefstal, of wanneer je kaart onleesbaar wordt.
Geld uit de automaat halen kan met een betaalkaart (Bancontact/Maestro) of een kredietkaart (Visa, Mastercard,…). Voor afhalingen met kredietkaart worden kosten aangerekend; daarom doe je dit beter met een gewone betaalkaart.
Belangrijk: de gewone debet- of betaalkaarten (type Maestro) werken niet automatisch buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, moet je op voorhand bij je bank vragen om je kaart tijdelijk te deblokkeren, zodat je ze ook buiten Europa kan gebruiken.

Ook wanneer je vreemde deviezen moet aankopen, doe je dit best ter plaatse aan een automaat (met je betaalkaart) of bij een bank. De koers is doorgaans minstens even voordelig of voordeliger dan wanneer je ze op voorhand in België via de bank besteld (indien dit al mogelijk is). Door meerdere keren kleine bedragen af te halen, vermijd je bovendien dat je op het einde van je reis deviezen overhoudt (die in België soms niet meer in te wisselen zijn).

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar een online website zoals
www.oanda.com/currency/converter/

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar India door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A
Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.  


Hepatitis B
In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie
Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.  

Buiktyfus
Indien men in minder goede hygiënische omstandigheden reist, frequent of langdurig (bijvoorbeeld vanaf 2 à 3 weken) in het buitenland verblijft (zelfs indien in goede hygiënische omstandigheden) is ook vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Buiktyfus is een ernstige bacteriële darminfectie die wordt overgedragen door besmet voedsel.

Hoogteziekte
Kan optreden vanaf 2000 m en is een reëel gevaar tijdens trekkings is de Indiase Himalaya. Het treedt op ten gevolge van een slechte aanpassing van je lichaam aan de lage zuurstofdruk op grote hoogte. Het heeft niets te maken met de graad van fysieke training, noch met het aantal keren dat je al op grote hoogte verbleef. Wie er in het verleden al last van had, loopt grote kans er blijvend last van te ondervinden. Het geneesmiddel Diamox (enkel te verkrijgen op doktersvoorschrift) zorgt voor een snellere acclimatisatie en kan evt. worden meegenomen op trekking (zeker aangeraden indien je al hoogteziek bent geweest).  

Malaria
Er is geen malariarisico in Delhi en Agra, noch in de Himalaya. Elders is er in een groot deel van de gebieden die lager liggen dan 2000 m wél malariarisico. Malaria is een infectieziekte die verwekt wordt door een parasiet en die wordt overgebracht door de steek van de anopheles-mug. Tracht muggenbeten te vermijden, wetende dat de anopheles-mug steekt tussen valavond en dageraad en niet zoemt. Je kan ’s avonds zo veel mogelijk dekkende, lichtgekleurde kledij dragen en de niet bedekte lichaamsdelen inwrijven met een sterk muggenwerend middel. Deze maatregelen kunnen worden gecombineerd met medicatie.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: